Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 25. 08:31
#130500
kösz bubu 
megy minden  a lecsóba
/előbb utóbb/
-bubu-
-bubu- 2019. 06. 25. 08:27
Előzmény: #130498  _Macika_
#130499
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Csökkenéssel zártak hétfőn a tőzsdék. Az amerikai tőzsdeindexek közül az S&P 500 0,17 százalékot és a Nasdaq 0,32 százalékot csökkent, míg a Dow Jones minimális 0,03 százalékos emelkedésre volt csak képes. Bristol-Myers Squibb részvények több mint 7 százalékot csökkentek miután a cég bejelentette, hogy a Celgen-nel való 74 milliárd dollár értékű összeolvadást év végére vagy következő év elejére halasztják. Az ázsiai tőzsdéken negatívan indul a nap. A Nikkei -0,62 százalékos, a Shanghai Composite 1,52 százalékos, a Hang Seng index pedig 1,36 százalékos csökkenést mutat a ma reggel folyamán. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék ma is negatív tartományban nyithatnak.
 
Pesszimistábbak lettek a harmadik negyedéves profitvárakozások. Az elemzők legfrissebb előrejelzése szerint az S&P 500 Indexbe tartozó vállalatok profitja 0,3 százalékkal csökkenhet éves alapon. Június elején még 0,2 százalékos bővüléssel kalkuláltak. Az első negyedév EPS-e 0,3 százalékkal esett vissza, a másodikra 2,6 százalékos csökkenést jósolnak. A negyedik negyedévre vonatkozó várakozások még mindig elég optimisták: jelentős fellendülést, 6,7 százalékos profitnövekedést prognosztizálnak az elemzők.
 
Felfüggesztik a Unicredit és a Commerzbank közötti tárgyalásokat. Több bizalmas forrás is megerősítette, hogy a Commerzbank jelenleg nem szeretne bizonytalan tárgyalásokat folytatni, miután a korábbi Deutsche Bank akvizíció kudarcba fulladt. Május folyamán jelent meg a hír, mely szerint a 24 milliárd eurós piaci kapitalizációval rendelkező Unicredit felvásárolná a 8 milliárd eurós Commerzbankot, melynek 15 százalékos tulajdonosa a német állam. A Commerzbank illene a Unicredit portfóliójába, már jelenleg is tulajdonosai a müncheni székhelyű HVB-nek. Az egyik forrás szerint azonban kizárt, hogy a nyár folyamán újraindulnának a tárgyalások.
 
A FedEx pert indít az amerikai kormány ellen. A vállalat álláspontja szerint nem tudnak felelősséget vállalni azért, ha véletlenül olyan termékeket szállítanak, amelyek megsértik a Trump adminisztráció tilalmát egyes kínai árukra. A perre azután kerül sor, hogy a FedEx nem kézbesített egy Londonból feladott Huawei telefont az Egyesült Államokba. A cég igyekezett rögtön közleményben reagálni a történtekre, mely szerint műveleti hiba miatt nem történt meg a szállítás és a FedEx átvesz és kézbesít minden olyan csomagot, amely nem az amerikai kereskedelmi minisztérium tiltólistáján szereplő Huawei-érdekeltségekhez van címezve. A FedEx árfolyama tegnap 2,69 százalékot csökkent miután felmerült, hogy a FedEx felkerülhet a megbízhatatlan cégek kínai listájára.
 
Átalakul a spanyol biztosítási piac. Spanyolország legnagyobb hitelezője, a Banco Santander 937 millió euróért megvásárolja az Allianz Group 60 százalékos részesedését az Allianz Popular-ban. Az eddig fennálló megállapodás, mely szerint a Santander az Allianz biztosítási termékeit forgalmazta, ezzel 2020 első negyedévében megszűnik. Az Allianz Popular alapkezelő és nyugdíjalap üzletággal is rendelkezik.
 
Nagyobb befolyást kapott a Renault a Nissan-ban. A Nissan tegnapi közgyűlésén jóváhagyták a vállalat szerkezeti átalakítását, ami korábban jelentősen egy kézben központosította az irányítást, és vezethetett a korábbi vezérigazgató csalási botrányához. Az átalakítás eredményeképpen a 43 százalékos tulajdonrésszel bíró Renault fontos pozíciókhoz jutott a vállalat irányításában.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Kaplan szerint várni kell a kamatvágással. Robert Kaplan, az idei évben nem szavazó Fed-jegybankár szerint mindenképpen célszerű lenne megvárni, hogy a kereskedelmi háború milyen negatív hatásokkal jár az amerikai gazdaságra nézve, mivel a túl korai kamatcsökkentés egyensúlytalanságokat hozhat létre. A döntéshozó hozzátette, hogy erősödtek a lefelé mutató kockázatok az elmúlt hónapokban, és aggogalmát fejezte ki a hozamgörbe részleges invertálódása miatt. A határidős és opciós árazások alapján biztosra vehető, hogy a következő, július 31-én esedékes kamatdöntő ülésen 25 bázispontos kamatvágásról fognak dönteni, azonban több jegybankár jelezte, hogy még korainak tartana egy ilyen lépést.
 
Két japán jegybankár tovább lazított volna áprilisban. Ma hajnalban jelent meg az április végén tartott japán kamatdöntő ülés jegyzőkönyve, melyből kiderült, hogy 2 tanácstag szerint további monetáris lazítás vált szükségessé, mely segítené a 2 százalékos inflációs cél elérését. Összességében viszont a döntéshozók úgy gondolták, hogy közép- és hosszú távon az inflációs folyamat erősödni fog, és közelít a célhoz. A japán jen 2 hónapja folyamatosan erősödik a dollárral és az euróval szemben, így könnyen veszélybe kerülhetnek a jegybanki célok. Miután az EKB és a Fed is a lazítás felé mutató üzeneteket fogalmazott meg, hamarosan a japán jegybanknak is így kell tennie.
 
Szeptember 12-én vár bejelentést az EKB-tól a Nordea Bank. A bank elemzői felülvizsgálták korábbi - túlságosan optimistának nevezett - álláspontjukat, és úgy gondolják, hogy a szeptemberi kamatdöntő ülésen monetáris lazítást fog bejelenteni Mario Draghi. A betéti kamat 10 bázispontos csökkentését, havi nettó 30 milliárd euró értékű eszközvásárlási program indítását, és a kibocsátói korlátok 33 százalékról 49 százalékra való felemelését várják. Sőt továbbmennek, amennyiben az inflációs folyamatok szükségessé teszik, a decemberi kamatdöntő ülésen újabb 10 bázispontos kamatcsökkentésre, és a QE program havi volumenének 60 milliárd euróra történő megemelésére számítanak. Arról viszont nem tesznek említést, hogy október 31-én lejár Draghi mandátuma, és a jelenlegi fejlemények alapján nem kizárható, hogy Jens Weidmann veszi át a helyét, aki kevésbé galamb-beállítottságú döntéshozó. Draghi múlt heti, emlékezetes beszédét követően német politikusok kritizálták is amiatt, hogy megnehezíti az új jegybankelnök munkáját, jelentősen szűkítve majdani mozgásterét.
 
Donald Trump ismét Twitter bejegyzésekkel jelentkezett. Véleménye szerint egyértelműek a kéréseik Irán felé. Állítsák le a nukleáris fegyverek fejlesztését és fejezzék be a terrorizmus támogatását. Az amerikai elnök nem ért egyet azzal a gyakorlattal, hogy az amerikai hadsereg ingyen, kompenzáció nélkül védelmezi a Hormuzi-szoroson átívelő kulcsfontosságú tengeri útvonalat, hiszen azt más országok is aktívan használják. Kína az olajkészleteinek 91 százalékát, míg Japán a 62 százalékát erről importálja. Időközben bejelentették, hogy az Egyesült Államok pénzügyi szankciókkal sújtja Iránt az amerikai légifelderítő drón lelövése miatt. A büntetés értelmében Irán legfőbb vallási vezetője és munkatársai nem juthatnak hozzá amerikai forrásokhoz, továbbá a drón lelövésével kapcsolatba hozható katonai vezetőkre is kiterjednek a szankciók. Steven Mnuchin, amerikai pénzügyminiszter elmondása szerint több tíz milliárd dollár befagyasztásáról van szó, ami szerinte igen hatásos eszköz lehet arra, hogy megtörjék Irán ellenállását.
 
Menetrendszerűen érkezett a Fedet bíráló Twitter-bejegyzés is. Donald Trump az amerikai jegybankot makacs gyermekként jellemezte, amiért nem vágott kamatot, és szerinte a Dow Jones index 1 000 ponttal járna magasabban, a gazdasági növekedés pedig 4 vagy 5 százalékos lenne, amennyiben tavaly nem szigorítottak volna ilyen mértékben.
 
Egyeztetés a G20-as találkozó előtt. A kínai állami hírügynökség szerint telefonon beszélt Robert Lighthizer és Liu Ho, de csak a tárgyalások folytatásáról egyeztettek. Pénteken és szombaton tartják Oszakában a G20-as csúcstalálkozót, ahol személyesen fog tárgyalni Donald Trump és Hszi Csin-ping. Az amerikai elnök korábban azzal fenyegette meg kínai kollégáját, hogy amennyiben nem kerül sor a találkozóra, további 300 milliárd dollár értékű kínai árura fog vámot kivetni.
 
Boris Johnson szerint már a többség a „No deal” mögött áll. Boris Johnson azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a brit parlament most már megszavazná a megállapodás nélküli brexitet, annak ellenére, hogy a Konzervatív Párt több szenior tagja is jelezte,hogy újabb szavazás esetén meg lenne a létszámuk a megállapodás nélküli kilépés megakadályozására. Az elmúlt hetekben Johnshon több nyilatkozatban kompromisszumkésznek mutatkozott, a jelek szerint ezzel a szavazatok megszerzése volt a célja. A font érdemben nem reagált a tegnapi kijelentésre.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Kissé negatív hangulatban indulhat a mai kereskedés. A Budapesti Értéktőzsdén csökkenő árfolyamokra számítunk nyitást követően, mivel a nemzetközi befektetői hangulat nem mondható kedvezőnek. A vezető részvények közül az OTP tegnap kis híján megérintette a 200 napos mozgóátlagot, mely 11 563 forintnál képez fontos támaszt, ma ismét felé indulhat, és letörése esetén további csökkenés jöhet a bankpapír árfolyamában. A MOL árfolyama a 3 050 forintos támasz felé mozdulhat, a Magyar Telekom árfolyamában pedig 405-410 forint között találunk fontosabb támasz-zónát. A pozitív kivételt a Richter jelenti, tegnap jelentős erősödést követően az 5 200 forintos szint felett tudott zárni a gyógyszergyártó árfolyama, és hamarosan az 5 300 forintos szint felé veheti az irányt. Utóbbi részvény technikai képe mondható egyedül pozitívnak a vezető papírok közül.
A forint árfolyamát ma jelentősen befolyásolhatja a délutáni jegybanki ülés, várakozásunk szerint gyegülhet a hazai fizetőeszköz, az euró-forint árfolyamában fontosabb ellenállási szintek 323,65-nél, és 324,40-nél találhatóak.
 
Ma délután tart kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Ezúttal sem várható módosítás a kamatszintekben, és mivel az elmúlt napokban emelkedtek a bankközi kamatok, a második negyedévre megcélzott, 300-500 milliárd forintos kiszorítandó likviditás mértékét tovább csökkenthetik a harmadik negyedévre vonatkozóan. Erre többek között az Európai Központi Bank és a Fed részéről érkezett jelzések is lehetőséget nyújtanak, hiszen mindkét jegybank kommunikációja a monetáris lazítás felé mozdult el. Ez a fejlemény az MNB közleményében is szerepelhet, kihangsúlyozva az enyhülő külső környezetet, ugyanakkor az egyre erősödő hazai inflációs nyomás kockázatait is megemlíthetik, mely véleményünk szerint a következő negyedévekben az elsőszámú probléma lehet. Összességében galamb-hangvételű kommunikációra számítunk, mely segítheti a forint további gyengülését a következő napokban.
 
Megkezdte a MOL követését a VTB Capital. Az elemző 3500 forintos célárfolyamot határozott meg, tartási ajánlás mellett. A szakértő rövid távon nem lát árfolyamot érdemben befolyásoló katalizátort, és a részvényárfolyam érdemi emelkedését véleménye szerint fékezi az új vegyipari beruházások korlátozott profittermelő képessége.
 
Prémium kategóriában az Autowallis. A mai naptól prémium kategóriában kereskedik az Autowallis részvényeit a BÉT-en. A kibocsátó június 7-én kezdeményezte az átsorolást.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 25. 08:25
#130498
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 25. 08:21
Előzmény: #130496  tibbi60
#130497
https://charts.mql5.com/21/566/natgas-q9-h4-fxpro-financial-services.png
gizus
talán kioldalazgat csütörtöki adatokig
utána passz 
2.4 lehet/ne ha emelkedik
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 25. 08:08
Előzmény: #130495  _Macika_
#130496
Utsó  bekezdés
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 25. 08:05
#130495
Első pillantásra a sűrűsödő és egyre változatosabb incidensek egyértelműen egy háború felé mutatnak. És bár egy súlyos fegyveres konfliktus sem zárható ki (hogy miért, arról is lesz szó), valójában ezek a lépések inkább tűnnek olyan könyöklésnek, mellyel.
.
A KÉT FÉL EGY MINDKETTŐJÜK ÁLTAL BIZTOSRA VETT, DE MÉG EMBRIONÁLIS FORMÁJÁBAN SEM LÉTEZŐ ALKUFOLYAMAT SORÁN PRÓBÁL MINÉL KEDVEZŐBB STARTPOZÍCIÓT KIHARCOLNI.


.
.Erre utal az, hogy Irán az összes akcióban gondosan figyelt az emberek elleni erőszak elkerülésére. Kommandósai a tapadóaknákat úgy helyezték el, hogy a tankerek felszínen maradhassanak, és csütörtökön is egy pilóta nélküli gépet vettek célba, nem pedig a drón közelében 35 fős személyzettel repülő P-8-as felderítőt – erre a tényre maga a légvédelem tábornoka hívta fel a figyelmet, és maga Trump is „bölcs döntés”-nek nevezte a vérontástól való tartózkodást.De maga az elnök sem maradt adós a 
.
.„Megtehettem volna, de mégsem tettem meg” fenyegetésével, amikor a 150 potenciális áldozatra hivatkozva visszarendelte a csapásmérő egységet (meg persze azzal is, hogy az elindított, de be nem vetett megtorlók történetét kiszivárogtatta a sajtónak).
.
.
Irán tehát nemcsak az Öböl környékét fenyegetheti, hanem kliensein keresztül akár Európát vagy az Egyesült Államokat is. Azonban ezek a kliensek – ugyanúgy, mint egyes, Iránon belüli radikálisabb klikkek – nem biztos, hogy minden kanyart követni tudnak vagy akarnak a Teherán–Washington-játszmában, és elképzelhető, hogy egy általuk kilőtt rakéta, felrobbantott pokolgép vagy elrabolt katona felborítja az egész játékasztalt.Annak ellenére, hogy Irán számtalan piszkos játszma főszereplője odahaza és külföldön, a háborús hangulatban az Egyesült Államok is ludas. Ugyanis bár Trump mereven elutasítja a háborús megoldást, és többször is arra biztatta az iráni vezetőket, hogy kössenek egy új egyezséget,


.
SEMMI OLYAN BIZTATÓ LEHETŐSÉGET NEM VILLANTOTT FEL, MELLYEL TÁRGYALÁSRA SARKALLNÁ A TEHERÁNI VEZETÉST.
,
Sőt, azt sem lehet tudni pontosan, hogy voltaképpen mit is akar a Fehér Ház. 
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 25. 08:01
Előzmény: #130493  _Macika_
#130494
Igen, várakoznak. 50napos célnakjó, majd meglátjuk 
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 25. 07:56
Előzmény: #130492  tibbi60
#130493
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 25. 07:52
Előzmény: #130490  _Macika_
#130492
Mobilról vagyok itt 32fok van
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 25. 06:59
#130491
Crude Oil57.37-0.53-0.92%
Natural Gas2.2730-0.0110-0.48%
Gold1439.90+21.70+1.53%
Dow26694.00-68.00-0.25%
S&P 5002943.00-9.00-0.30%
Nasdaq 1007718.25-40.50-0.52%
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 25. 06:53
Előzmény: #130489  tibbi60
#130490
jó reggelt, friss kellemes az idő reggel
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 25. 06:31
Előzmény: #130485  _Macika_
#130489
Azért ez nem normális
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 25. 06:30
Előzmény: #130484  _Macika_
#130488
Hi, 50 naposra egész nyugodtan mehetne, találkozó ide vagy oda
mrider 2019. 06. 25. 04:57
Előzmény: #130464  thomasss
#130487
Háziasszonyok kedvence. :)
Azt értem, hogy vélhetően kitömik a céget rendelésekkel, de ez az árfolyam már túlzás, pedig én is benne voltam kb. 700-tól, ami mostani ár szerint 140 körül lenne.
mrider 2019. 06. 25. 04:50
Előzmény: #130478  _Macika_
#130486
Az évenkénti SIM adategyeztetéssel is csinálhatnának valamit.
Az állampolgárok felesleges szívatásán kívül semmire se jó.
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 24. 22:22
#130485
2019. június 18., magyar idő szerint 15:39: kilenc perce nyitott meg ezen a keddi napon az amerikai tőzsde, amikor az eleve előző napi záróára felett 17 ponttal (0,6%) nyitó S&P 500 indexen 11 perc alatt 20 pontot (0,7%) húztak felfelé, ahogy azt a június 17-18-i kereskedési napok 5 perces gyertyái mutatják (zöld téglalap jelöli az ominózus pillanatokat):
,
,
A traderek világszerte a heves piaci emelkedés első másodperceiben már félautomata módon nézték is a Twitter-fiókjukat, hogy vajon mit twittelt Donald Trump?„Nagyon jó telefonbeszélgetést folytattam Xi kínai elnökkel. Kibővített találkozónk lesz jövő héten a Japánban tartandó G-20 találkozón…
,
,
”Lehet tagadni vagy elismerni, lehet szeretni vagy gyűlölni, de számomra kőkemény tény, hog
,
yDONALD TRUMP AMERIKAI POLITIKÁBA TÖRTÉNŐ 2015 VÉGI BEROBBANÁSA EGY ADDIG ISMERETLEN ÉS TELJESEN ÚJ FAKTORT HOZOTT BE A TŐZSDEI KERESKEDŐK (POLITIKUSOK, DIPLOMATÁK, ORSZÁGOK, PÁRTOK, SZERVEZETEK STB.) ÉLETÉBE.
,
Ez a tényező nem más, mint a twitteres kommentálgatás és trash talk. Az egy dolog, hogy a regnáló amerikai elnök a Notre Dame tűzoltásától kezdve a globális felmelegedésen át a sporteseményekig mindent kommentál a telefonjáról az elnöki irodából. Ami ennél sokkal keményebb dió, az a sportban trash talk néven ismert pszichológiai hadviselési eszköz, melynek célja az ellenfelek elbizonytalanítása és lelki megtörése. Amit Trump a kínai elnökkel, a Demokrata Párttal vagy a FED döntéshozóival csinál szinte teljesen ugyanaz, mint amit a sportolók gyakran művelnek egymással a mérkőzések közben
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 24. 21:49
Előzmény: #130480  tibbi60
#130483
köszi
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 24. 21:47
Előzmény: #130481  totem_is_back
#130482

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek