Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TAmecenas 2019. 05. 27. 09:06
Törölt hozzászólás
#128460
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 27. 09:04
#128459
Kösz bubu
re regény☺
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 27. 08:58
Előzmény: #128457  _Macika_
#128458
Erre figyelünk a héten: Kereskedelmi háború, Brexit, munkaerőpiac
Ahogy szinte egész májusban, úgy a múlt héten is a kínai-amerikai csörte tartotta lázban a piacokat. Ezúttal az egyre tovább gyűrűző Huawei ellenes amerikai lépések fokozták az aggodalmakat, hiába a szankciók átmeneti, három hónapos felfüggesztése. Amerikai nagyvállalatok mellett már japán és német cégek is felülvizsgálják az együttműködésüket a kínai technológiai óriással. A feszült légkör mellett nem is haladnak a két ország közötti tárgyalások, a Donald Trump – Hszi találkozó leghamarabb pedig a júniusi G20 csúcson lehetséges.
Európában azonban más nagyon fontos események is voltak a kereskedelmi feszültségek mellett. A hét második felében tartották az európai parlamenti választásokat, ahol a nagy meglepetések elmaradtak. Bár a populista - euroszkeptikus pártok mérsékelten erősödtek, de a nagy előretörés elmaradt. A legnagyobb frakciója továbbra is a mérsékelt-konzervatív Néppártnak lesz, utánuk pedig a szocialisták következhetnek. A legnagyobb nyertes a liberális ALDE frakció és a zöldpártok frakciója lehet. Magyarországon a kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség szerezte a legtöbb mandátumot (21-ből 13-at), utánuk jelentősen lemaradva pedig a Demokratikus Koalíció (4) és a Momentum (2) következett.
Az európai uniós választások mellett Theresa May pénteken bejelentett lemondása is fokozta az izgalmakat. A brit kormányfő belengette a kilépésről szóló második népszavazás lehetőségét, amely saját pártjában erős elutasításra talált, így még jobban elfogyott körülötte a levegő. Miután világossá vált, hogy a vele már elképzelhetetlen egy többségi döntés tető alá hozatala, a lemondás volt az egyetlen ésszerű lépés, június 7-ig viszont még May marad a kormányfő, onnantól kezdve pedig ügyvezető marad a következő miniszterelnök beiktatásáig.
A részvénypiacokat leginkább a kereskedelmi feszültségek határozták meg, a fejlett indexek kismértékben tovább csökkentek. Az amerikai S&P 500 1,2 százalékkal került lejjebb, a Dow Jones 0,9 százalékkal csökkent, a Nasdaq pedig 2,3 százalékkal esett vissza. Európában a német DAX 1,9 százalékot, a francia CAC index pedig 2,3 százalékot gyengült. A londoni tőzsdén csak mérsékeltebb, 1 százalékos volt a csökkenés.
Az első negyedéves gyorsjelentési szezon nagy része már lecsengett, innentől kezdve júliusig már csak elvétve bukkanhat fel egy-egy érdekesebb jelentés. A múlt héten még a Home Depot lehetett ilyen, amely a borús hangulatban felülteljesített, ráadásul a technikai képe is biztató.
Kedvezőtlen májusi PMI adatok érkeztek az Egyesült Államokból, a feldolgozóipari és a szolgáltatóipari beszerzési menedzsment is a várakozás alatt alakult, de még mindig enyhén meghaladják a vízválasztó 50-es szintet. Az Eurózónában szintén negatív meglepetés volt, itt még rosszabb hír, hogy a feldolgozóipari PMI április után újfent 50 alatt ragadt.
Németországból előzetes GDP adatok érkeztek, az első negyedévben éves szinten 0,6 százalékkal bővülhetett a gazdaság, amely egybeesik az elemzői konszenzussal. Az IFO hangulatindex is múlt héten érkezett, amely szerint Németországban borúsabb lett a gazdasági hangulat, méghozzá a várakozásoknál is nagyobb mértékben. A héten kevés érdekes makroadat érkezik globálisan, a felülvizsgált amerikai GDP adatra figyelhetünk, valamint munkaerőpiaci statisztikák is érkeznek.
A devizák közül a font kismértékben gyengült May lemondása, illetve a további Brexit káosz hatására, az EURGBP ma reggel 0,88-on áll. Az euró erősödése viszont csütörtökön megfordult a dollárral szemben, egy nagy visszapattanás után jelenleg 1,12 az EURUSD. A Bitcoin folytatta az emelkedését a múlt héten, jelenleg már 8770 dollárt adnak a kriptodevizáért.
A kereskedelmi feszültségek és a borúsabbra forduló gazdasági kilátások miatt gyengült az olaj a múlt héten. A 63 dollár fölötti szintekről 58 dollárig esett a WTI árfolyama. A Brent is sokat csökkent, 73 dollárról 68 dollár közelébe gyengült az árfolyam.
MNB KAMATDÖNTŐ ÜLÉSE A FÓKUSZBAN, A MÉLYPONTON LEVŐ FORINT MELLETT
A hét egyik legfontosabb eseménye az MNB kamatdöntő ülése lesz, azonban figyelembe véve a korábbi közleményeket nem várható jelentős változás a kamatkondíciókban, mivel az MNB elérte az inflációs célját. A Nemzeti Bank előrejelzése szerint a mostani inflációs célsáv tetejéhez közel levő áremelkedés fokozatosan csökkenni fog. A jelenleg magas infláció a növekvő belső fogyasztásnak köszönhető, mivel a csökkenő folyó fizetési mérleg többlet mérsékli a további áremelkedést.
Június 3-ától lehet majd jegyezni az új állampapírt, amelyet korábban Nemzeti Kötvény néven emlegettünk, hivatalosan viszont Magyar Állampapír Plusz lesz a neve. Kamatozását tekintve az első évben fél évente fizet kamatot az állampapír, az induló éves kamat 3,5 százalék, amely fél százalékponttal emelkedik minden periódusban. Tehát fél év múlva 1,75 százalékos kamatot fizet az állampapír, a második féléves periódusra már 2 százalékot, utána pedig éves kamatperiódusban 4,5-6 százalékos kamatot fizet.
Tehát a tényleges kamatfizetések a következőképpen néznek ki:
  • Első félév 1,75%
  • Második félév 2%
  • Második év 4,5%
  • Harmadik év 5%
  • Negyedik év 5,5%
  • Ötödik év 6%
Gyengélkedett a héten a forint, egészen 327,5-ig emelkedett az EURHUF árfolyam, azonban péntekre sikerült a 326-os szintig visszaerősödnie, ma reggel pedig már 325,5 körül áll. A dollárral szemben is sikerült erősödni a magyar fizetőeszköznek, ehhez a dollár euróval szembeni gyengülése is közrejátszott. A héten az MNB ülés mellett is lesz hazai izgalom, ugyanis érdekes makrostatisztikát közöl a KSH, megtudhatjuk majd a legfrissebb hazai munkanélküliségi mutatókat.
MEGSZAKADHAT A CSÖKKENŐ TREND A BUX INDEXBEN
A csökkenő trend elakadni látszik a BUX index grafikonján, azonban egyelőre nagyobb emelkedés még nem bontakozott ki a magyar tőzsdén. A blue chipeken kívül most a kispapírok felől érkeztek jelentősebb hírek, talán ennek is köszönhető a mérsékelt mozgás a nagyobb cégek részvényeinek esetében.
A szokásosnál gyengébb negyedévről számolt be a Zwack, azonban a termékadó változások miatt erre számítani lehetett. A teljes évet nézve azonban még mindig kétszámjegyű növekedés látszik, amely a kiemelkedő év végi eladásoknak köszönhető, viszont ezt a hatást is a Népegészségügyi Termékadó okozta. A jövőre nézve 1-2 gyengébb évre lehet készülni a Zwacktól, viszont a társaság részvényei továbbra is magas osztalékhozamot kínálnak. Az idei évben 1300 forintos kifizetésre lehet számítani.
A héten tette közzé 5 éves növekedési stratégiáját az AutoWallis, amelyben 5 év múlva duplázódó árbevételt vár a menedzsment az akvizíciók nélkül, valamint az eredményhányadok is javulhatnak. A következő években osztalékfizetés, kötvénykibocsátás is jöhet, illetve újabb tőkeemelésre kerülhet sor, amely már kevésbé pozitív a részvényesek szempontjából. A stratégia közzététele előtt több mint 10 százalékot emelkedtek a részvények, viszont a nyilvánosságra hozatalt követően közel ugyanennyit estek vissza a papírok.
Bemutatta üzleti modelljét a Cyberg is, amely a 3F (Food for free, azaz ingyen étel) elnevezésre hallgat. A vállalat elképzelései szerint, amennyiben a technológiai platformján sikerül elérni a a kritikus tömeget, akkor több bevétel keletkezhet ebből, mint az éttermi szolgáltatásokból, így idővel ingyenessé válhat az étel, de ez még azért távolabb van.
Június 24-ig lehet majd kereskedni a Konzum részvényekkel, utána pedig július elsejétől vezetik ki a részvényeket a tőzsdéről, a Konzum pedig június 30-ai dátummal beolvad az Opus Global Nyrt-be. Azok a Konzum tulajdonosok, akik megtartják részvényeiket 2 részvényük után 1 db Opus részvény tulajdonosai lesznek.
A) OTP
Összességében egy 200 forintos sávban oldalazott az elmúlt héten az OTP árfolyama, és a pénteki napot 11960 forintnál zárta a részvény. A mérsékelt mozgások miatt a technikai kép érdemben nem változott.
A 12000 forintos szint úgy néz ki, megtartotta a részvényt, így kisebb erőgyűjtés után jó esély van, hogy újra felfele veszi az utat az árfolyam, amelyet jelenleg erős támaszszintek tartanak. Ezek letörése estén az árfolyam viszont visszatérhetne a 11800 és 11200 forintos szintek által határolt sávba. Az emelkedésnél a meghatározó támaszszintek 12400 és 12600 forint közelében húzódnak.
Az OTP napi grafikonja (2019.05.27. nyitás előtt)

B) Mol
Küzd a 3220 forintos szinttel a Mol árfolyama is, habár az elmúlt hetet emelkedni tudott az árfolyam, másodszorra akad el a szintnél az emelkedés. A technikai kép ennek ellenére pozitív, az elmúlt hetekben egy emelkedő háromszög van kialakulóban, amelyből a szűk tér miatt valószínűsíthető a kitörés és 3220 forint felett pedig megnyílna a tér a további emelkedés előtt.
A HSBC megerősítette a tartása ajánlását a Molra vonatkozóan, és a korábbi 3100 forintos célárát 3200 forintra emelte meg.
A Mol napi grafikonja (2019.05.27. nyitás előtt)

C) Richter

Rövid ideig bízhattunk a Richter emelkedésében, de pénteken a napközben 2 százalékos plusz után zárásra beleadtak a részvénybe és végül 4990 forinton zárt. Az elmúlt hét esése után azért a fordulat jeleit mutatja az árfolyam, kérdés, hogy mennyi erő van most a részvényben. Egyelőre 5175 forintig tudott visszaemelkedni, amely nem jelentős mértékű a mélyponttól számítva, a szint áttörésére pedig szükség lenne ahhoz, hogy további emelkedést lehessen valószínűsíteni.
A részvény az indikátorok alapján már a túladottságot közelítette, innen egy kisebb fordulat azért bekövetkezett, és hamarosan az MACD is vételre fordulhat. Az 5000 forint körüli szint elsőre megállította az esést, azonban felfele is jelentősebb ellenállások állnak az árfolyam útjában, elsőként az 5200 forintos szint, valamint a 200 és 50 napos mozgóátlag 5400 forint felett.
Enyhe pozitív hír, hogy Ausztráliában is értékesítheti a Cariprazine-t a Richter, azonban várhatóan 2021-től kerülhet sor a bevezetésre, amely után néhány millió dolláros árbevételre lehet számítani. A bevételek a bevezetést követő ötödik évben érhetik el a 10 millió dolláros szintet, amelynek összességében 1-2 százalékos hatása lehet a bevételek növekedésében.
A Richter napi grafikonja (2019.05.27. nyitás előtt)

D) Magyar Telekom
Nem volt jó hete a Magyar Telekom részvényének, az árfolyam nem állt meg a 415 forintos támasznál, hanem egészen 410 forintig esett. Az RSI indikátor alapján már meglehetősen túladottá vált a részvény, 19 körüli szintjével az elmúlt év legalacsonyabb értékét mutatja az RSI. Azonban a trendfordulóra eddig kevés jel mutatkozott, és egyre közelebb kerül az árfolyam a 400 forintos szinthez.
Fordulat esetén a most már ellenállásként funkcionáló 415 forintos szintet kellene áttörnie az árfolyamnak, a technikai kép azonban egyelőre csúnyán fest. Egyedül a túladottságból lehet következtetni arra, hogy lefele már limitált lehet a tér, és az esésből egy felfele történő korrekció következhet, viszont a 415 forintos ellenállás után a 430 forintos szint és a 200 napos mozgóátlag is az emelkedés útjában állhat.
A Magyar Telekom napi grafikonja (2019.05.27. nyitás előtt)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 27. 08:42
Előzmény: #128456  sly36
#128457
Német kocsisok emelkednek
sly36
sly36 2019. 05. 27. 08:26
Előzmény: #128455  -bubu-
#128456
Köszi.
Huf tényleg erősödhetne még.
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 27. 08:22
Előzmény: #128452  sly36
#128455
jó reggelt 
------
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Komoly lejtmenetben a Dow Jones index. Ugyan 0,37 százalékos pluszban zárt pénteken, mégis ez volt az egymást követő ötödik hét, amikor csökkent az árfolyama, mely 2011 óta a leghosszabb negatív sorozat. A pénteki napon az S&P 500 0,14 százalékot, a Nasdaq pedig 0,11 százalékot emelkedett. A Qualcomm és a Broadcom kiemelkedően gyengén zárták a hetet, előbbi 18,8 százalékot, utóbbi 11,7 százalékot csökkent. A chipgyártók a Huawei elleni szankciók miatt kerültek nyomás alá, a Qualcomm-ot a versenyellenes stratégiája elleni bírósági ítélet is sújtotta. Az Apple részvényárfolyama 5,3 százalékot csökkent a hét folyamán, a befektetők tartanak a kínai állam esetleges szankcióitól. Az ázsiai tőzsdék vegyesen teljesítenek a ma reggeli kereskedés folyamán. A Nikkei 0,3 százalékos, a Shanghai Composite 1 százalékos pozitív tartomány, míg a Hang Seng index 0,3 százalékos negatív tartomány környékén mozog jelenleg. Donald Trump Japánban tárgyal, az amerikai elnök kijelentette, közelednek egy olyan megállapodáshoz, amely csökkentené az Egyesült Államok kereskedelmi hiányát. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék pozitív tartományban nyithatnak az európai parlamenti választásokat követően.
 
Összeolvadhat a Fiat és a Renault, amiről akár már ma bejelentés érkezhet. A két autógyártó között egy ideje elindultak a tárgyalások, melyek meg nem nevezett források szerint nagyon jól haladnak. Az összeolvadással 32,6 milliárd eurós piaci kapitalizációt érnének el, ezzel a harmadik legnagyobb autógyártóvá lépnének elő a világon. Az együttműködéstől 5 milliárd eurós megtakarítást remélnek, és hatékonyan tudnának együttműködni a fejlesztések terén is.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
A hétvégén lezajlottak az európai parlamenti választások. Összességében a papírforma érvényesült, de jelentős számban születtek meglepetések is. A legnagyobb frakció az Európai Néppárt lesz, a legutolsó felmérések 173 mandátumot jósoltak az EPP-nek, ezzel szemben 179 mandátumuk lesz az új összetételű parlamentben. A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) a várt 149 mandátum helyett 150 mandátumot nyert. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) az előzetesen jósolt 101 helyett 107 mandátumra tett szert. Meglepetést okozott a Zöldek/Európai Szabad Szövetség szereplése, 55 mandátum volt várható, ezzel szemben 70 mandátumot kaptak. Az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) hozta a papírformát 58 mandátummal. Nigel Farage Brexit-pártja, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája (EFDD) a várt 48 mandátum helyett 56 helyet szerzett. Az olasz Ligát is magában foglaló Nemzet és Szabadság Európája (ENF) frakció 74 helyett csak 58 mandátumhoz jut. A várakozásoknak megfelelően nem lesz meg az abszolút többsége az EPP – S&D együttműködésnek, együtt csak a parlamenti helyek 43,8 százalékát szerezték meg, az ALDE-val együtt viszont 58 százalékuk lehet. Az Egyesült Királyságban a kormányzó Konzervatív Párt a szavazatok mindössze 8,7 százalékát kapta, mely az ötödik helyhez volt elég, a Brexit-párt 31,7 százalékos, míg a Liberális Demokraták 18,6 százalékos eredményt értek el. A Konzervatív Pártra nézve kellemetlen eredmény nagyrészt a Brexit körüli bizonytalanságnak tudható be. Összességében az európai részvénypiacok pozitívan fogadhatják az eredményt, mivel nem született meglepetés, az euroszkeptikus politikai formációk nem értek el átütő sikert. A frakcióalakítási szándékot június 24-ig kell bejelentenie a pártoknak.
 
Haruhiko Kuroda szerint rendkívül bizonytalanok a gazdasági kilátások. A japán jegybank elnöke ma hajnalban tartott beszédében kiemelte, hogy elsősorban a kereskedelmi feszültségek jelentenek kockázatot a globális gazdasági növekedésre. Ezen kívül a kínai növekedés lassulása, illetve a Brexit körüli bizonytalanság is súlyosbítja a helyzetet. A június 8-9. között tartandó G20-as csúcstalálkozón a legfontosabb téma a kereskedelmi háború lesz, az Egyesült Államoknak Japánnal is nézeteltérése van, a jegybankelnök bízik abban, hogy ezeket a kérdéseket sikerül majd nagyobb veszteségek nélkül rendezni. Abe Sindzó miniszterelnök hivatala közben megerősítette, hogy négyszemközti találkozón fogják megvitatni Donald Trumppal az észak-koreai helyzetet, illetve a két ország közötti kereskedelmi folyamatokat.
 
Kínai üzenet a devizaspekulánsoknak. A kínai banki szabályozó hatóság vezetője azt nyilatkozta, hogy azok a spekulánsok akik a jüan esésére fogadnak, elkerülhetetlenül hatalmas veszteséggel fognak szembesülni. Ismét közel a kínai fizetőeszköz dolláronként a 7-es szinthez. A jüan a kereskedelmi háború eszkalálódása és a kínai gazdaság újabb gyengélkedése nyomán került ismét lejtőre. Májusban már 2,6%-ot gyengült a kínai fizetőeszköz a dollárral szemben, míg a további gyengülésre fogadók aránya az összes ázsiai fizetőeszközökön belül az első helyre került.
 
Érik az újabb botrány. A Citi-t, a JP Morgan-t, a UBS-t, a Barclays-t és a Royal Bank of Scotland-et deviza kartellezéssel vádolják már Ausztráliában is. A vádban az szerepel, hogy az ausztrál cégek és befektetők kárára manipulálták a nagybankok az árfolyamokat. A Citi, a JP morgan, az RBS és a Barclays már a hónap elején 1,07 milliárd eurót fizettek összesen az EU-nak hasonló vádakért. Chat szobákban kommunikáltak egymással a tréderek, rájátszottak az ügyfelek limitáras és stop loss megbízásaira. Jelenleg a felperesek azon ausztrál ügyfelek, akik 2008 január 1 és 2013 október 15 között több mint 500 000 ausztrál dollárt adtak vagy vettek.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Kisebb pluszban nyithat a hazai parkett. Az OTP technikai képe nem néz ki jól, a 30 napos mozgóátlag felülről metszette csütörtökön az 50 naposat, mely eladási jelzés. Ennek ellenére a ma reggeli kereskedésben pozitívan nyithat a bankpapír, követve a kedvező európai hangulatot. A 12 000 támasz letörése esetén 11 600 lehet a következő megálló. A MOL grafikonján egy fülescsésze alakzat kezd kirajzolódni. Ha szignifikáns forgalommal áttörné a 3250-es szintet, akkor akár új lokális csúcs fele is törhetne az árfolyam. A Magyar Telekom árfolyamát ha kikorrigáljuk a 25 forintos osztalékkal, akkor a tavaly novemberi kitörés támasz szintjéhez érkezünk 435 forint környékén, mely megfoghatja az árfolyamot. A Richter esetén maradhattak még eladók a partvonalon, így jó eséllyel eleshet az 5000 forintos támasz.
Jelentősebb magyar makroadat megjelenése híján a nemzetközi szentiment lehet az irányadó a forint esetén. Ha a korábbi kitörés alá tudna zárni az árfolyam (324,8), további forinterősödés jöhet.
 
Fájhat a Richter feje Oroszország miatt is. Jövőre Oroszország is bevezetni készül a szerializációt, ami a gyógyszerhamisítást elleni küzdelem részeként a gyógyszerek csomagolására vonatkozó előírásokat tartalmazza. Az EU-ban februárban vezették be az új rendeletet, ami jelentős nehézségek elé állította a Richtert, mert nem csak a költségeket növelte meg, hanem kapacitáshiány miatt a gyártás is elmaradt a tervezettől. Eddigi információk szerint az orosz szabályozás még magasabb elvárásokat fogalmazhat meg a csomagolás terén, de egyes szakértők szerint hatálybalépését elhalaszthatják 12-18 hónappal, annak érdekében, hogy a gyártók megfelelően felkészülhessenek az átállásra.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 27. 08:20
Előzmény: #128452  sly36
#128454
Valami olyasmi
obiwan69
obiwan69 2019. 05. 27. 08:13
Előzmény: #128449  certibalazs
#128453
Mi ebben a szuper? Kívül zöld, belül vörös, komcsi az összes hülye víziókkal. Bár mindenki a maga pogácsa...
sly36
sly36 2019. 05. 27. 08:08
Előzmény: #128451  _Macika_
#128452
Jó reggelt! 🙋‍♀️
Uncsi oldalazgatós, felfele osonós nap lesz.
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 27. 07:41
Előzmény: #128450  certibalazs
#128451
Jó reggelt
nem sok mozgás van a futikban
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 27. 07:20
Előzmény: #128449  certibalazs
#128450
Jo reggelt 
Zoldek, libaralisok erosodtek, a nagyok kereszteny, szocdem gyengult
Egyutt nincs meg az 50%+1
Usa, zarva Trump meg golfozik Japanban
Forgalom es USA nelkul nehez lesz esni
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 26. 22:28
Előzmény: #128447  certibalazs
#128449
El kell ismerjem, a zoldek 18%ot kaptak Bremenben... Szuper
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 26. 21:51
Előzmény: #128447  certibalazs
#128448
Vasárnapig immár nyolcan jelentették be hivatalosan, hogy indulnak a távozási menetrendjét pénteken bejelentő Theresa May brit kormányfő helyéért és legalább négy közülük azt is jelezte, hogy készek akár megállapodás nélkül is kivezetni (október 31-én) az EU-ból az országot. Nekik üzent elég erőset a jelenlegi pénzügyminiszter Philip Hammond, amikor arra emlékeztette a no-deal Brexitet is bevállalni hajlandó politikusokat: a parlament már többször is kifejezte, hogy ezt az utat nem támogatja, így ezt a leendő kormányfőnek is figyelembe kell vennie, különben nem sokáig lesz kormányfő. 
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 26. 19:46
Előzmény: #128446  _Macika_
#128447
Sok fiatal, akik nagy resze rosszul kepzett, nincs sajat vilagkepe, elegedetlen a jovoje es jelene miatt es masban keresi a hibat es jon hozza meg a vallasi, csaladi es nevelesi kulonbseg... 
Bremeni valasztason legalabb papirforma volt, cdu spd, a zoldek meg 10%ot kaptak
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 26. 19:33
#128446
németeknél a grüne tör előre,  sok fiatal
ez a jövő
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 26. 19:31
#128445
ahogy nézem sehol nincs nagy meglepetés /szerencsére/
nagyjából jött a papírforma
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 26. 19:27
Előzmény: törölt hozzászólás
#128444
sváb igen
vecsési
TAmecenas 2019. 05. 26. 19:22
Törölt hozzászólás
#128443
Törölt felhasználó 2019. 05. 26. 19:05
Előzmény: #128441  _Macika_
#128442
Őszinte részvétem 😁😂
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 26. 19:03
Előzmény: #128439  Törölt felhasználó
#128441
buxer kisgazda
😂

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek