Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 22. 08:20
Előzmény: #128039  -bubu-
#128040
https://index.hu/gazdasag/2019/05/21/a_hadvezer_akinek_ures_az_iroasztala/
Jo reggelt 
Jo cikk, nwkem tetszik
Re BET fejlesztes
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 22. 08:17
Előzmény: #128038  -bubu-
#128039
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Pozitív hangulat az Egyesült Államokban. A Nasdaq 1,08 százalékos, az S&P 500 0,85 százalékos, a Dow Jones index 0,77 százalékos pluszban zárta a tegnapi kereskedést. A technológiai szektor jól teljesített az Egyesült Államokban, miután az amerikai Kereskedelmi Minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott szankciókat. A Micron 3 százalékot, a Qualcomm 1,5 százalékot, míg a a Xilinx 4,6 százalékot emelkedett. Az ázsiai tőzsdeindexek ma reggel is vegyes képet mutatnak. A Nikkei 0,1 százalékos, a Hang Seng index 0,2 százalékos pozitív tartomány, a Shanghai Composite pedig 0,4 százalékos negatív tartomány környékén tartózkodik. A kínai techcég, a Hikvision árfolyama több mint 4 százalékot esett, miután a New York Times kilátásba helyezte, hogy az amerikai kormány megnehezítheti az amerikai technológiák megvásárlását. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék iránykereséssel kezdhetik a mai kereskedést, fél 11-kor érkeznek a brit inflációs adatok, melyek meghatározhatják a befektetői hangulatot.
 
Amerika feketelistára tehet 5 kínai videó megfigyelési céget. A feketelistára kerülő cégek nem használhatnának amerikai cégek szoftvereit és alkatrészeit. A listára kerülhet a Hikvision és a Dahua, de más cégek is rákerülhetnek a listára. Az indoklás szerint ezek a cégek segítenek a kínai kormánynak elnyomni az ujgur kissebséget, és az arcfelismerő szoftvereiket kémkedésre is használhatják. A tiltás bevezetése tovább eszkalálná a konfliktust Kína és az Egyesült Államok között, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a kereskedelmi konfliktuson túlmutató lehet a nézeteltérés. A Trump adminisztráció rájött, hogy a tét a negyedik ipari forradalom megnyerése, és eddig a kínaiak az amerikai technológia másolásával és továbbfejlesztésével nincsenek nagyon lemaradva mögöttük. A Hikvision például a legnagyobb megfigyelő kameraértékesítő globálisan. A cég AI segítségével felismeri a képen látható arcokat, a céget az is segíti, hogy Kínában kevésbé tartják tiszteletben az emberi jogokat, és a politikai korrektséggel sem foglalkoznak amikor a mesterséges intelligencia alkalmazásáról van szó.
 
Madarak okozhatták a Boeing-katasztrófát. Az amerikai repülésügyi felügyelet megállapítása szerint madarak zavarhatták meg a Boeing 737 MAX gépének szenzorát, ami a márciusi katasztrófához vezetett. A repülőgép irányérzékelője nem működött megfelelően és lefelé kényszerítette a gép orrát, ami végül 157 ember halálát okozva lezuhant. Az Ethiopian Airlines azonban nem ért egyet a megállapítással, mivel véleményük szerint korábbi vizsgálatok kizárták az idegen tárgy által okozott zavart. A Boeing részvényei 1,7 százalékos erősödéssel zárták a tegnapi napot a hírnek köszönhetően.
 
Túlteljesítette a várakozásokat a Home Depot gyorsjelentése. A vállalat 26,381 milliárd dolláros árbevétele megfelelt a várakozásoknak, és közel 6 százalékkal bővülni tudott 2018 hasonló időszakához képest. Az egy részvényre jutó 2,27 dolláros eredmény meghaladta a 2,18 dolláros elemzői konszenzust és éves alapon közel 10 százalékkal nőtt. Az árbevétel akár magasabb is lehetett volna – a tavasz a Home Depot legjövedelmezőbb időszaka – azonban a februári rossz időjárás mérsékelte a bevételeket a mostani negyedévben. A recesszió óta megfigyelhető trend, hogy az ingatlanárak növekedése esetén a tulajdonosok többet költenek otthonukra. Lakáspiaci szakértők szerint 2019-ben megtorpanhat az amerikai ingatlanpiac, ezért a Home Depot is csökkentette előrejelzését a 2019-es pénzügyi évre vonatkozóan.
 
Változás lehet a Deutsche Bank és a BMW élén is. A Deutsche Bank csütörtöki éves közgyűlésen egyes nagybefektetők a jelenlegi elnök, Paul Alchleitner lemondatását szeretnék elérni, és utódlási tervet követelnek a banktól. Egyes források szerint a vezér igazgatósági kinevezéseivel és belső felügyelettel kapcsolatos gyakorlata váltotta ki a befektetők ellenérzését. Bizonytalan a BMW jelenlegi vezérigazgatójának jövője is. Harald Krueger mandátuma jövő májusban járna le, és idén júliusig döntés születik arról, folytathatja-e vezérigazgatói munkáját az autógyártónál. Egyes források szerint a jelenlegi gyártási igazgató megfelelőbb lenne a pozícióra, a BMW-nél folyamatban lévő gyártási változások miatt.
 
Az emelkedő politikai kockázatok ellenére a hedge fundok (fedezeti alapok) felülsúlyozzák az egészségügyi szektort. Annak ellenére, hogy vita van a gyógyszerárakról, 2010 óta a legnagyobb kitettséggel rendelkeznek a szektor történetében. Bár idén az egészségügy az egyik legrosszabban teljesítő szektor, mellette szól, hogy jelenleg olcsóbb a piac átlagánál, és egy eszkalálódó kereskedelmi háború vagy gazdasági lassulás ellenére relatíve stabil maradhat a jövedelmezősége. Idén az egészségügyi társaságokat tömörítő index 3%-ot emelkedett, míg az S&P500 index 14%-ot.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Nincs támogatás May legújabb ötlete mögött. A brit kormányfő tegnap délután bejelentette, hogy hajlandó elfogadni egy második népszavazás kiírásáról való szavazást a parlamentben, ha az része egy általa összerakott megállapodás elfogadásának. Azonban ez sem az észak-ír DUP-nek, sem a Munkás pártnak, sem a brexit párti konzervatívoknak nem tetszett. May egy 10 pontos tervet is bejelentett, melynek legfontosabb részei, hogy a parlamentnek el kell dönteni, hogy milyen VÁM kapcsolatot szeretne az EU-val, a már említett szavazást egy népszavazás kiírásáról, és alternatív megoldások keresését az észak-ír backstoppal kapcsolatban. Azonban ezek mind akkor valósulnának meg, ha elfogadnák May kilépési megállapodását, melyről június első hetében szavazhat a brit alsóház. Corbyn, a Munkáspárt vezetője, azt nyilatkozta, hogy nem tudják támogatni az új megállapodást sem, hisz szerintük ez az eddigi megállapodás újracsomagolása, és nem egy nekik tetsző megállapodás. Mindeközben egyre nagyobb a nyomás Mayen, hogy adja fel a brexit harcát és mondjon le a kormányfői posztról. A héten megtartandó EU Parlamenti választáson a Konzervatív Párt történelmi vereséget szenvedhet. A korábban pontosan jósló Sporting Index szerint a Farage féle Brexit Párt 28 helyet szerezhet, míg Munkás Párt 13, a Liberális Demokraták 12, míg a konzervatívok csupán 7 képviselőt küldhetnek Brüsszelbe.
 
Bullard szerint a Fed decemberi emelése túl sok volt, de még nincs itt az idő a vágásra. Bullard a St. Louis-i Fed elnöke, és idén szavazhat a kamatdöntő üléseken. A jegybankár a Bloombergnek nyilatkozott, és ott elmondta, hogy szerinte most megfelelő a kamatszint, és amennyiben mégse, úgy valószínűleg inkább túlságosan magas a szint. Bullard korábban is szinte mindig a galamb táborba tartozott, így nem meglepő a mostani kijelentése. A beszédben szintén elmondta, hogy nincsen még inflációs nyomás az Egyesült Államokban és szerinte egy vágás hordozná azt az üzenetet, hogy a Fednek fontos a 2%-os inflációs cél.
 
Kína készen áll a kereskedelmi tárgyalások folytatására – mondta Cui Tiankai, a kínai állam amerikai nagykövete. A május 10-én lezárult előző tárgyalási forduló óta a felek nem határoztak meg új időpontot az egyeztetésekre, miután Donald Trump ezen a napon 200 milliárd dollár értékű kínai áru vámtarifáit emelte meg. A nagykövet hangsúlyozta, hogy Kína kész bármilyen kérdésben megegyezni, az Egyesült Államokat okolta, amiért többször megváltoztatták álláspontjukat, véleménye szerint ezért nem sikerült megállapodni. Egy friss – kínai érdekeltségekkel rendelkező vállalatok körében végzett – felmérés szerint a válaszadók több mint 40 százaléka fontolóra vette gyártási egységeinek áttelepítését Kína területéről, vagy már meg is tette azt.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykereséssel indíthat a hazai parkett. Az OTP tovább folytathatja lecsorgását, miután a 12 000 forintos lélektani szint nem bizonyult erős támasznak. A MOL ismét tesztelheti a 200 napos mozgóátlagát, mely immáron nagyobb eséllyel eshet el. A Magyar Telekom is folytathatja érdektelen lecsorgását. A Richterben már érik egy pozitív korrekció, a túladottság okán. Egyelőre tart az 5000 forintos támasz.
Jelentősebb magyar makroadat megjelenése hiányában a forint folytathatja gyengélkedését az euróval szemben.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 22. 08:12
Előzmény: #128037  _Macika_
#128038
"mondta Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető piaci stratégája "
jó lesz vigyázni ,  :))
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 22. 08:05
Előzmény: #128035  -bubu-
#128036
sztem nem, egyelőre él még a dupla csúcs usában
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 22. 08:01
Előzmény: #128034  _Macika_
#128035
jó reggelt 
a végtelenbe és tovább? 
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 22. 07:45
#128034
MÉG TOVÁBB FELFELÉ2019. MÁJUS 21. KEDD | 09:30 | COMMENT
,
A Világgazdaság napilap 05/14-i számának „vélemény” rovatában jelent meg Anatole Kaletsky 04/29-i keltezésű cikkének magyar fordítása.(A cikk angol nyelvű eredetije a Project Syndicate oldalán jelent meg.)
,
Összefoglalómnál lényegesen hosszabb cikkében Kaletsky a bikapiac folytatódása mellett foglal állást, mivel úgy látja, hogy nincs jele annak, hogy véget érne az alacsony infláció és a közepes szintű gazdasági növekedés „Goldilocks”-nak nevezett kombinációja.
,
Érvelésének alapja, hogy ő nem lát ellentmondást abban, hogy a részvénypiacok optimistának látszanak, míg a kötvénypiacok pesszimistának tűnnek, mivel azon a véleményen van, hogy ha a tartós és szinte korlátlan pénznyomtatás korában nem jelent meg érdemi infláció, akkor az azt mutatja, hogy az „erős gazdasági növekedés, majd magas infláció, majd magas kamatlábak” válság előtti világra érvényes „tankönyvi” összefüggése már nem érvényes a jelen fejlett gazdaságaira.
,
A növekedés és az infláció közötti „tankönyvi” kapcsolat megszűnését a globalizáció, a technológiai fejlődés, a demográfiai tényezők, a szervezett munkaerő érdekérvényesítésének meggyengülése és „más okok” magyarázhatják.
,
Szerinte mostanra a pénzpiacok számára egyértelműnek kellett volna már lennie, hogy amíg a folyamatos növekedés és az alacsony infláció jelenlegi egyensúlya nem sérül jelentősen, addig az eszközárak jóval magasabbak, a kötvényhozamok pedig jóval alacsonyabbak lesznek ahhoz képest, mint amit régen normálisnak tekintettek. (Magyarán, nem érdemes a múltbeli példákon rágódni, mert most más világ van.)
,
Ebből az állapotból szerinte egy politikai sokk fogja kirángatni a világot, ami drasztikusan felbillenti majd a gazdasági növekedés és az infláció közötti egyensúlyt, de addig is (ennek hiányában) a befektetők egyelőre hátradőlhetnek.
,
A cikk tartalmát tartottam annyira érdekesnek, hogy összefoglaljam Önöknek, de annyiban óvatosságot javasolok, hogy a „this time is different” (most minden más) kijelentést általában megcáfolják a piacok és hasonlóan viselkednek, mint a megcáfolni kívánt múltban. Abban egyetértek az íróval, hogy amíg a kamatlábak és a hozamok ilyen szinten maradnak, addig érdemi változás a piaci trendben nem nagyon lesz.
Törölt felhasználó 2019. 05. 21. 21:39
Előzmény: #128032  _Macika_
#128033
Hiába, a tehetség a legnehezebb körülmények között is utat tör magának.
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 21. 19:53
#128032
Milliárdos közbeszerzésen nyert a 4iG
Micsoda szerencsesorozat
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 21. 19:36
Előzmény: #128030  _Macika_
#128031
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 21. 17:33
Előzmény: #128025  sly36
#128029
rendben, csak aggódom :) 
tudod itt a 4-esen ezek a mobilosok hullanak mint a legyek 
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 21. 17:32
Előzmény: #128026  certibalazs
#128028
Farrage Brexit partja vezet, rogton kimentek a nyomozok, tiltott finanszirozas cimszoval
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 21. 17:32
Előzmény: #128026  certibalazs
#128027
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 21. 17:30
Előzmény: #128024  -bubu-
#128026
Oszt meg es uralkodj... Regi trukk, de mukodik
A legtobb eu orszag 50-50%
sly36
sly36 2019. 05. 21. 17:29
Előzmény: #128020  -bubu-
#128025
Már itthon vagyok.
Nem szoktam mobilozni, csak lámpánál. :o))
Általában. :-)
Francos eső megint esik. :-((
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 21. 17:25
Előzmény: #128022  certibalazs
#128024
tibbi60
tibbi60 2019. 05. 21. 17:25
Előzmény: #128021  -bubu-
#128023
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 21. 17:24
Előzmény: #128017  -bubu-
#128022
Mary meg 2. szavazast akar
Re legidosebb demokracia
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 21. 17:23
Előzmény: #128014  _Macika_
#128021

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek