Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 20. 09:01
#127820
tibbi60
tibbi60 2019. 05. 20. 08:39
Előzmény: #127818  _Macika_
#127819
jó reggelt!
spx futi H1 100-as 200-as képbe kerülhet.58-55
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 20. 08:33
Előzmény: #127817  _Macika_
#127818
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 20. 08:31
#127817
kösz bubu
oldalazó hét lehet , talán
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 20. 08:14
Előzmény: #127815  _Macika_
#127816
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Negatív hangulat a kereskedelmi háború árnyékában. Az S&P 500 0,58 százalékot, a Nasdaq 1,04 százalékot, míg a Dow Jones index 0,38 százalékot csökkent a pénteki kereskedés folyamán. A Huawei beszállítóit érzékenyen érintik az amerikai kormány és a Google korlátozásai a kínai cég ellen. A Qualcomm 1,6 százalékot, a Qorvo 6,1 százalékot, a Micron Technology pedig 3,4 százalékot esett pénteken. Az ázsiai tőzsdeindexek vegyesen teljesítenek a ma reggeli kereskedés során. A Nikkei 0,3 százalékos pozitív, viszont a Shanghai Composite 0,9 százalékos, a Hang Seng index pedig 0,6 százalékos negatív tartomány környékén tartózkodik. A hírek szerint leálltak a kereskedelmi tárgyalások az amerikai és a kínai fél között. A Huawei elleni lépésekre egyelőre nem reagált a kínai állam, de könnyen lehet, hogy válaszlépés következik a héten. A japán GDP 2,1 százalékkal nőtt az első negyedév során, ezzel 2 tizeddel túlteljesítette a várakozásokat. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék iránykereséssel kezdhetik a kereskedést a hétfői napon.
 
Egyre ritkábban cserélik le okostelefonjaikat a fogyasztók. Komoly növekedési problémát jelent az iparágban a telefonok életciklusának növekedése – derült ki a Kantar Worldpanel felméréséből. 2016-ban az amerikai okostelefon-tulajdonosok átlagosan 22,7 hónapig használtak egy készüléket, 2018-ra ez a szám 24,7 hónapra nőtt. Európa 5 országában – Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban – még szembetűnőbb a változás, 2016-ban egy átlagos felhasználó 23,4 hónap után vásárolt új telefont, míg 2018-ban már csak 27,7 hónapot követően. A kínai piacon is hasonló tendenciát láthatunk – bár mérsékeltebben, mint az említett régiókban – hiszen az átlagos életciklus mindössze 0,8 hónappal, 21 hónapra nőtt 2018-ra. Szakértők szerint a trendnek két fő oka van. Egyrészt a fogyasztók úgy ítélik meg, hogy az újabb készülékek már nem kínálnak olyan innovatív technológiai fejlesztéseket, amelyek miatt megérné nekik megvásárolni őket, megelégednek saját készülékükkel hosszabb távon is. Az Apple differenciáló stratégiájának egyik fontos eleme, hogy hosszú életciklust, megbízható működést ígérnek vásárlóiknak. Másrészt az utóbbi években jelentős áremelést hajtottak végre a gyártók. Az Apple, a Samsung és a Huawei zászlóshajó termékeinek ára az utóbbi 3 évben 52 százalékkal emelkedett, ez tovább csökkenti a fogyasztók vásárlási hajlandóságát. A vásárlási kedvet a közeljövőben az 5G hálózat elterjedése tornászhatja fel, a régebbi típusú okostelefonok ugyanis nem lesznek képesek ezt a hálózatot használni, ehhez új modellekre lesz szükség.
 
Nem kapnak Android-frissítést a Huawei telefonok. Az Alphabet úgy döntött, hogy a jövőben a Huawei által gyártott készülékek nem kaphatják meg a vállalat által fejlesztett Android operációs rendszer frissítéseit, a döntésre az amerikai kormány által bevezetett feketelista miatt volt szükség. A Reuters értesülései szerint a jelenleg forgalomban lévő telefonokat nem érinti azonnal a korlátozás, de frissítést már nem fognak kapni, és a későbbiekben gyártott készülékekben is csak korábbi verziók szerepelhetnek. Az operációs rendszeren túl a korlátozás érintheti a Gmail, Google Térkép és a Play Áruház alkalmazásokat is. Az amerikai óriásvállalat lépései miatt nem kizárható, hogy a Huawei hamarosan saját operációs rendszerrel fogja árulni a mobilkészülékeit, melynek a fejlesztése évek óta zajlik.
 
Közzétette a 2019-es pénzügyi évre vonatkozó jelentését a Ryanair. A légitársaság profitja 39 százalékkal csökkent, melynek oka a túlzott kapacitás-bőség volt, illetve az, hogy ebben az évben a húsvéti ünnepi időszak a perióduson kívülre esett. A vállalat 885 millió eurós profitot ért el, amely megfelel a 750 és 950 millió euró közötti várakozásoknak, azonban lényegesen alacsonyabb az előző évi 1,45 milliárd eurónál. A személyi költségek 200 millió euróval emelkedtek, melynek jó részét a pilóták fizetésének 20 százalékos növekedése tette ki. A Ryanair előrejelzése szerint ebben az évben a profit változatlan szinten maradhat, bár a nyári időszakra több előzetes foglalás érkezett, mint korábban, a végső eredményt jelentősen befolyásolják még a későbbi foglalások, valamint a Brexit alakulása is.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Pozitív meglepetés Japánból, de az ördög a részletekben rejlik. Az első negyedéves GDP-adatok első közlése jóval meghaladta a várakozásokat, éves bázison 2,1 százalékos növekedést mértek, ugyanakkor a tavalyi negyedik negyedéves növekedést 1,9 százalékról 1,6 százalékra csökkentették. A részletes adatok azonban jelentősen árnyalják a kedvező képet, a várt feletti növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy az import jóval nagyobb mértékben esett vissza, mint az export, ennek oka a visszafogott belső kereslet. Toshimitsu Motegi gazdasági miniszter szerint nincs szükség az októberre tervezett, forgalmi adó 8 százalékról 10 százalékra emelésének elhalasztására, mivel a fogyasztási adatok nem adnak okot aggodalomra. Legutóbb 2014-ben emelték az adókulcsot, akkor a japán gazdaság recesszióba került, és félő, hogy ezúttal is a fogyasztás visszaesését okozhatja a lépés. A GDP-adatokon kívül a márciusi ipari termelési adatokat is közzétették, mely ismét csökkenést mutatott, a februári 0,9 százalékos visszaesést követően 0,6 százalékkal csökkent a volumen.
 
Jelentősen erősödött az ausztrál dollár a választási eredményre. Közel egy százalékos elmozdulást láthatunk az amerikai dollárral és az euróval szemben, miután meglepetésre a kormányzó, liberális-konzervatív pártszövetség nyerte a szombati parlamenti választásokat. Az exit poll eredmények még a Munkáspárt győzelmét jósolták, végül a négypárti koalíció 41,39 százalékos támogatottságot ért el, miközben a Munkáspárté 33,87 százalék. A 151 tagú parlamentben várhatóan 77 mandátuma lesz a koalíciónak, míg a Munkáspárt 68 képviselői hellyel rendelkezhet, a maradék 6 helyen kisebb pártok osztozhatnak. Az ausztrál dollár az elmúlt hetekben jelentősen gyengült, melynek oka a politikai bizonytalanság mellett a kamatvágási spekuláció volt. Utóbbi természetesen továbbra is fennáll, a határidős és opciós árazások alapján jelenleg 91 százalék az esélye, hogy az idei évben legalább 25 bázispontos vágásra kerül sor, melyet akár már a nyár folyamán bejelenthet a jegybank.
 
Továbbra is kivárhat a Fed. Robert Kaplan, az idei évben nem szavazó, alapvetően centrista beállítottságú amerikai jegybankár szerint a döntéshozóknak most várniuk kell, és csak azután tehetnek további monetáris politikai lépéseket, amikor megbizonyosodnak a globális növekedési aggodalmak megalapozottáságáról, illetve vizsgálni kell a korábbi kamatemelések hatásait. A kereskedelmi háborúk visszafogott, de természetesen negatív hatást gyakorolhatnak az Egyesült Államok gazdasági növekedésére, és szorosan figyelik az inflácós hatásait is. A jegybankárt aggasztja, hogy a technológiai fejlődés elfojtja az inflációt, e hatás a jövőben még intenzívebbé válhat, illetve a vállalatok magas eladósodottsága is jelentős kockázat, mely jelenleg még kezelhető, azonban egy recessziós időszakban komoly problémák forrása lehet. Kaplan kitért rá, hogy Donald Trump üzenetei semmilyen mértékben nem befolyásolják a jegybankárokat.
 
Új Brexit-javaslat kerülhet a brit parlament elé. Theresa May a Sunday Times-nak írt, tegnapi cikkében jelezte, hogy a kormány módosítja az intézkedéscsomag bizonyos részeit, és így fogják szavazásra beterjeszteni a parlament elé, várhatóan júniusban. A miniszterelnök nem árult el részleteket a módosításokról, és Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője kijelentette, hogy még nem látta a tervezetet, így nem is tud nyilatkozni róla. Corbyn leszögezte, hogy pártja továbbra sem támogatja a tervezet elfogadását, így továbbra is patthelyzet áll fenn a kérdésben. A font árfolyama május eleje óta folyamatosan gyengül, és egyelőre nem is nagyon várhatunk kedvező híreket a Brexittel kapcsolatban.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykereséssel indulhat a mai kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A nemzetközi befektetői hangulat jelenleg semlegesnek mondható, így kisebb elmozdulásokat várunk a reggeli órákban, azonban az elmúlt időszakban rendre alulteljesítettük a nemzetközi piacokat, így nem lehet kizárni, hogy az árfolyamok csökkenése a nap folyamán folytatódni fog. A vezető részvények közül az OTP árfolyamában a 12 000 forintos szintre érdemes figyelni, melynek elesése a 11 600 forintos szint megérintését jelentheti a következő időszakban. A MOL jegyzése pénteken ismét lefelé vette az irányt, fontos támasz 3 100 forint közelében húzódik. A Richter árfolyamát végül megtartotta az 5 000 forintos szint, mely továbbra is fontos támaszt jelent. A Magyar Telekom árfolyama az osztalékszelvény vágása óta folyamatosan lefelé csorog, itt 422, majd 417 forintnál húzódnak fontos támaszok.
A forint árfolyama jelentősen gyengült a pénteki kereskedésben, az euróval szemben a jegyzés átlépte a 325-ös szintet, így a következő időszakban a 325-330-as tartományban mozoghat, fordulatra utaló jelzések egyelőre nem láthatóak.
 
Tavalyival megegyező profit az Állami Nyomdánál. 7,4 milliárd forintot ért el az Állami Nyomda első negyedéves árbevétele, ami 3,5 százalékos éves alapon mért csökkenést jelent. A legnagyobb bevétellel rendelkező biztonsági termékek és megoldások szegmens árbevétele közel 11 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbi értékhez képest, mivel a tavaly első negyedévben elkönyvelt parlamenti választási nyomtatványok bevételei az idén a második negyedévben várhatóak. A kártyagyártás és egyéb nyomtatványok gyártásából származó bevételek stagnáltak. Az export részesedése 33,5 százalékról 35,1 százalékra nőtt az első három hónap során a tavalyihoz képest. A vállalat anyagjellegű és személyi ráfordításai csökkentek, így az EBITDA már 1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg az üzemi eredmény közel 4 százalékkal maradt el a tavalyitól. Az első három hónap során 315 millió forint nettó profitot termelt a cég, ami megközelítőleg megegyezik a 2018-as 318 millió forinttal.
 
Innovatív fejlesztési megállapodást kötött a MOL. A Világgazdaság cikke szerint hidrogén-üzemanyagcellás projektek fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a MOL a prágai székhelyű InoBat céggel. Az együttműködés a hidrogénbeszerzést és ellátást, a hidrogénben gazdag folyékony üzemanyagok kifejlesztését, tesztelését és forgalmazását hivatott elősegíteni. A MOL a mobilitás várható változása miatt elkötelezett az innovatív projektek támogatása mellett.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 20. 08:01
Előzmény: #127813  _Macika_
#127815
aranka a nagy sáv évek óta - 1200-1400
https://finviz.com/futures_charts.ashx?t=GC&p=w1
TAmecenas 2019. 05. 20. 08:01
Törölt hozzászólás
#127814
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 20. 07:56
Előzmény: #127812  _Macika_
#127813
2019.05.27.USA Memorial Day
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 20. 07:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#127811
huawei telefont vennék nagytételben /1000 huf ))
kisember
TAmecenas 2019. 05. 20. 07:32
Törölt hozzászólás
#127810
sly36
sly36 2019. 05. 20. 07:04
Előzmény: #127801  _Macika_
#127808
Jó reggelt!🙋‍♀️
Már megint esik ... (az eső).
😏
krida
krida 2019. 05. 19. 22:10
Előzmény: #127792  totem_is_back
#127807
Jól látja.
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 19. 18:06
Előzmény: #127802  -bubu-
#127806
tibbi60
tibbi60 2019. 05. 18. 19:39
Előzmény: #127801  _Macika_
#127805
olvastam...politika csodálatos
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 18. 13:15
Előzmény: #127798  _Macika_
#127804
kina az iraniak oldalara allt es nem fogja betartani az USA szankcioit... 
China stellt sich im Streit zwischen dem Iran und den USA auf die Seite Teherans. "China lehnt entschieden die von den USA erlassenen unilateralen Sanktionen ab", wie Chinas Außenminister Wang Yi mitteilte.
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 18. 11:40
Előzmény: #127801  _Macika_
#127803
Csak a szokasos, penz es szep nok ;) 
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 18. 11:25
Előzmény: #127801  _Macika_
#127802
Vágó Attila a prémium kategóriában tegnap csak a richter a téma
https://trendfm.hu/musor?musor=7870
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 18. 11:18
Előzmény: #127800  tibbi60
#127801
08:43 a sógorknál balhé van

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek