Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibbi60
tibbi60 2019. 05. 06. 09:24
Előzmény: #126439  tibbi60
#126440
2916-20 elérhető a futiban,óráson
tibbi60
tibbi60 2019. 05. 06. 09:05
Előzmény: #126437  -bubu-
#126439
jó reggelt!
köszi...rozsdás shortot nyitott valószínű,rángatja a piacokat
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 06. 09:04
Előzmény: #126437  -bubu-
#126438
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 06. 08:54
Előzmény: #126436  -bubu-
#126437
Erre figyelünk a héten: Jelentések, kereskedelmi tárgyalások, infláció
Bizakodó volt a piac az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat illetően, azonban vasárnap az amerikai elnök bejelentette, hogy újabb 200 milliárd dollár értékű árura vetne ki 25 százalékos vámot az eddigi 10 százalékos vám után. Az elnök szerint mégis túl lassan haladnak a tárgyalások.
A vámok emelésének hírére a kínai fél fontolóra vette az eheti kereskedelmi tárgyalások elhalasztását, amely jelentősebb negatív hatással volt az ázsiai piacokra is, a Shanghai Composite több mint 5 százalékkal esett. A hír az európai és amerikai piacok nyitására is hatással lehet, a Dow Jones határidős indexe 450 pontos mínuszba zuhant a fejlemények hatására, de az európai indexek is mínuszban nyithatnak.
ÉVTIZEDES MÉLYPONTON AZ AMERIKAI MUNKANÉLKÜLISÉG
Múlt héten az európai részvénypiacok többnyire a munka ünnepe miatt rövid hetet tartottak, Észak-Amerikában és a londoni tőzsdén viszont május 1-jén is volt kereskedés. Éppen aznap ütött új történelmi csúcsot az S&P 500 2954 ponttal, utána viszont a hét második felében elfogyott az amerikai indexek lendülete.
Május 1-jén tartotta a Fed kamatdöntő ülését, ahol ugyan nem változtatott a jegybank az irányadó kamatrátán, viszont a kereskedelmi bankok kötelező tartalékrátán felüli betétein 5 bázisponttal visszavágta a kamatot és csökkentette a havonta újrabefektetett értékpapír-állomány összegét. Összességében ezek a lépések nem jelentenek változást a monetáris politika irányában. A Fed szerint nem szükséges a jelenlegi környezetben a kamatszint változtatása, habár az infláció jelenleg alacsonyabb a kívánt 2 százalékos mértéktől, a jegybank prognózisa szerint a jövőben emelkedhet az infláció. A piaci kalkulációk alapján lehetett volna egy kis esélye a kamatcsökkentésnek is, ennek elmaradása pedig negatívan hatott a részvénypiacokra. Az amerikai elnök után az alelnök Mike Pence is azt kérte a Fedtől, hogy az alacsony infláció miatt vegye fontolóra a kamatok csökkentését.
A munkanélküliségi ráta 3,6 százalékra esett az Egyesült Államokban, amely évtizedes mélypontnak számít, valamint 263 ezer új munkahely jött létre áprilisban, amely stabil munkaerőpiacra utal. A várakozás csak 190 ezer új munkahely, és 3,8 százalékos munkanélküliség volt, így az adatok nagy pozitív meglepetést jelentettek, és a gazdaság erejét mutatják.
A Fed kamatdöntése után lefele induló indexekre pozitív hatással volt az az amerikai munkaerőpiaci adat, a Dow Jones index közel 200 pontot emelkedett, az S&P 500 1 százalékot erősödött, a Nasdaq pedig 1,6 százalékot. Jól teljesített az Amazon részvénye, 3,2 százalékot ralizott pénteken, miután a Warren Buffetthez köthető Berkshire Hathaway jelentéséből kiderült, hogy befektettek a cégbe.
Teljes gőzzel dübörgött múlt héten is a jelentési szezon, Észak-Amerikában pedig már lassan vége is lesz a dömpingnek. Európában szép eredményeket közölt a Volkswagen és az Adidas is, a tengerentúlon szintén örömteli perceket szerzett a befektetőinek a General Electric és az Apple, az AMD viszont felemás jelentést tett közzé. Ezen a héten sem kell unatkoznunk, az Egyesült Államokból többek között a Walt Disney, az Allergan és GoPro lepheti meg a befektetőit a negyedéves számaival, Európában pedig sokak mellett a BMW, a Siemens, a Commerzbank, az Unicredit és az Arcelormittal jelentése is érdekes lehet.
Tőkeemelésre készülhet a Tesla, pénteken a részvények 4,5 százalékot emelkedtek, miután a korábban tervezett 2 milliárd dolláros tőkeemelés helyett 2,7 milliárd dollár értékű részvényt és kötvényt kínálra eladásra a cég.
Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adat az európai tőzsdéken is segített, a Stoxx 600 index 0,4 százalékos pluszban zárta a hét utolsó napját. A német DAX index 0,5, a CAC 40 0,2, az FTSE 100 pedig 0,4 százalékkal tudott emelkedni.
Fontos inflációs adatok jöttek ki pénteken az eurózóna tagországaiból. Továbbra sincs Nyugat-Európában magas infláció, áprilisban 1,7 százalékkal nőttek ez eurózónában átlagosan a fogyasztói árak.
Az Eurózónában enyhe pozitív csalódást okozott az első negyedéves GDP adat, ugyanis éves alapon 1,2 százalékos volt a gazdasági növekedés a várt 1,1 százalék helyett. A tavalyi utolsó negyedévhez képest pedig 0,4 százalékos a bővülés. Kisebb meglepetés az európai munkanélküliségi rátában is mutatkozott, amely 7,7 százalékos volt márciusban, a prognózis 7,8 százalékot jelzett. Az áprilisi maginfláció is meglepte az elemzőket, 1,2 százalékos volt a pénzromlás mértéke egy év alatt.
Európában makroadatok szempontjából a németországi beszerzési menedzser index adatokra figyelhetünk, valamint az ipari termelés és gyáripari megrendelések mértéke is fontos lesz. A várakozás mindkét adatban kis mértékű növekedés, az előző hónapok csökkenése után, a beszerzési menedzser index értékében pedig nem vár változást a piac.
Ezen a héten az Egyesült Államokból leginkább az áprilisi infláció mértéke lehet érdekes,amely esetében a konszenzus 2,1 százalékos éves drágulást prognosztizál. Európában pedig kedden az EKB gazdasági előrejelzésére figyelhetünk, de izgalmas PMI adatok is érkeznek.
Tovább csökkennek az olajárak, húsvét utáni idei csúcs után már több mint 2 százalékos a visszaesés. Az olajár-emelkedés esetleges megtorpanására korábbi cikkünkben már felhívtuk a figyelmet. Ezúttal a múlt héten tovább szigorodó iráni szankcióknak sem volt további felhajtó hatása, ellenben a várakozáson felüli amerikai készletállomány és a tovább növekvő kitermelés az árfolyam-csökkenést segítette. A Brent ma reggel 70,85 dolláron áll, a WTI árfolyama pedig 62 dollár alatt.
Kismértékben gyengült a dollár a főbb devizákkal szemben, a legjobban figyelt euróval szembeni árfolyamváltozás 0,2 százalékos mértékű volt, ezzel az 1,12-es szint közelébe ért az EURUSD.
A dollár gyengülésével erősödni tudott az arany árfolyama, korábban az 1265 dolláros szintig gyengült a nemesfém árfolyama, a mélypontról most fordulni tudott és 1280 dollárnál zárta a hetet.
JÖN AZ ÁPRILISI INFLÁCIÓ
Kedden jön az áprilisi magyar inflációs adat, ez pedig sok szempontból fontos lesz majd a befektetők számára. A várakozások szerint ugyanis 3,9 százalékos lehetett az éves növekedés, ami már a tolerálható szintek közvetlen közelében található, így kérdéses, hogy a monetáris politika oldaláról hogyan értékelnék ezt az számot. Utoljára egyébként 2012 decemberében volt ilyen magas szinten a havi adat, az előző héten pedig az MNB nem változtatott a monetáris kondíciókon.
Ipari termelési adatok is jönnek majd a héten az inflációs számok mellett, azért ez is érdekes lehet. A várakozások szerint 6 százalékkal erősödhetett márciusban az ipari termelés.
A forint szempontjából is fontos lehet az inflációs adat, az utóbbi hetekben ugyanis nincs formában, és 325 közelébe jutott az előző héten az euróval szemben. Egy gyenge inflációs adat akár további nyomás alá is helyezhetné a forintot, míg támaszokat 321,3 közelében lehet azonosítani.
Az előző héten egyébként a hozamok is emelkedtek itthon, a 10 éves papír már 3,3 százaléknál jár, ami már a tavaly novemberi szinteket jelenti. A többi kötvénynél egyébként szintén lehetett látni a hozamemelkedést, igaz, a 3 hónapos BUBOR még mindig csak 0,16 százaléknál jár.
Ennek persze azért vannak is okai, a múlt heti gazdasági adatok ugyanis nem lettek gyengék. Az áprilisi feldolgozóipari PMI-adat 51,5 pont helyett 54,9 pontos lett, jócskán megverte tehát a várakozásokat. Közben a bérek februárban éves szinten 12,1 százalékkal nőttek 11,1 százalék helyett, a márciusi kiskereskedelmi forgalom pedig 6,4 százalékos növekedést mutatott.
Tovább csökkenhet a következő években a Szociális hozzájárulási adó, mondta el Varga Mihály pénteken az újságíróknak. Ez alapján a cégek terhei nem emelkednének olyan látványosan a bérek miatt, és 2022-ben akár 11,5 százalékra mérséklődhet. Az is kiderült pénteken, hogy 2023-ig akár 4 százalék, vagy afeletti GDP-növekedés is lehetséges.
TÖRTÉNELMI CSÚCS UTÁN KORREKCIÓ
Történelmi csúcs után korrekcióval telt a hét a magyar tőzsdénazonban fontos támaszszinthez érkezett a magyar piac. A BUX index 42000 pont alatt zárta a hetet, azonban a hosszabb távú emelkedő trend nem sérült. Fontos hét fog következni a magyar papírok számára, hiszen a Mol után az OTP, a Telekom, és a Richter is közzéteszi negyedéves gyorsjelentéseit. A blue chipeken kívül azért a kispapírokat sem szabad elfelejteni, május 8-án a Graphisoft Park fogja közzétenni az első negyedéves eredményeit, valamint az osztalékszelvény vágására is sor kerül a héten, így utoljára május 6-ig lehet venni Park részvényeket osztalékért. Az osztalékfizetésekről bővebben itt lehet olvasni, táblázatos formában a fontosabb dátumokkal együtt.
A) OTP
Kisebb lecsorgás jellemezte a történelmi csúcs után az OTP árfolyamát is, azonban fontos támaszokhoz ért. A 12450 és a 12600 közötti sáv jelenthet a bankpapír számára elsődleges támaszt. Az 50 napos mozgóátlag is ebben a sávban tartózkodik 12500 forintnál. Amennyiben ezeknek a szinteknek nem sikerülne megállítania az árfolyamot, akkor 11800 és 12000 forintig is eshetne az árfolyam.
Nem volt nagy hatással az árfolyamra pénteken a bank bejelentése, mely szerint Szlovéniában vette meg az SKB bankot, amely a SocGen leánybankja volt. Az SKB 9 százalékos részesedéssel rendelkezik a szlovén piacon, ezzel a negyedik legnagyobb bank az országban, a lakossági és vállalati szegmensben is aktív. A tranzakció várhatóan a következő hónapban zárulhat le az OTP tájékoztatása alapján.
Nagyobb mozgásokra inkább a péntek reggeli első negyedéves gyorsjelentés után lehet számítani. Hamarosan közeledik az OTP osztalékának kifizetése is, amelyre június elején kerül majd sor, utoljára május 23-án lehet részvényeket vásárolni a tavalyi év után járó osztalékért.
Megemelte az OTP-re vonatkozó célárát a Raiffeisen, a korábbi 12780 forintról 13300 forintra, tartási ajánlás mellett. Az elemzői célárak átlaga 13300 forint körül tartózkodik, és a legtöbb elemzőház vételre vagy tartásra ajánlja az OTP részvényét.
Az OTP napi grafikonja (2019. 05. 06. nyitás előtt)

B) Mol
Nem reagált jól a gyengébb első negyedéves gyorsjelentésre a Mol, igaz az olajcég árfolyama egész héten csökkent, a gyorsjelentés után pedig 2 százalékos mínuszban zárta a pénteki napot. Az árfolyam letörte az emelkedő trendvonalat és egyben az 50 napos mozgóátlagot is. A pénteki napot néhány forinttal 3200 forint alatt zárta a részvény, ezzel egy fontos rövid távú támaszt tört le.
Az eddigi emelkedő sáv után, amennyiben az alakzatból számított célszintet vesszük alapul, egy nagyobb korrekció is jöhet a Mol részvényénél. További csökkenés esetén a 200 napos mozgóátlag a 3100 forintos szint körül jelenthet erősebb támaszt.
Az első negyedévet gyengébben zárta az olajcég az egy évvel korábbihoz képest. A menedzsment várakozásoknak megfelelően a tisztított EBITDA és a nettó profit is csökkent, az árrések csökkenése miatt a finomítás rosszul teljesített, a kitermelés szintje viszont többéves csúcsra került. A jövőt nem feltétlenül kell azért nagyon borúsan látni, a vezetőség az éves célokon nem változtatott. A jelentésről szóló részletes elemzésünk az alábbi linken érhető el.
A Mol napi grafikonja (2019.05.06. nyitás előtt)

C) Richter
Lokális csúcsáról a Richter is lefordult, áprilisban szépen teljesített a papír, de a 6000 forintos szint közelében ismét elfogyott a lendület, erős ellenállást jelent az 5900-6000 forint közti zóna. További árfolyamcsökkenés esetén az 5600 forintos szintet érdemes figyelni, illetve lejjebb az 50 napos és a 200 napos mozgóátlag szintje jelenthet erősebb támaszt.
A Richter osztalékfizetésére júniusban kerül majd sor, utoljára június 18-án lehet vásárolni osztalékért részvényeket, és a hónap végétől kezdődik a kifizetés. A héten a fókusz viszont sokkal inkább a pénteken érkező első negyedéves jelentésen lesz.
A Richter napi grafikonja (2019.05.06. nyitás előtt)

D) Magyar Telekom
A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom zárta pluszban a múlt hetet, azonban az eddigi oldalazó trendből inkább kissé lefele indult el a részvény a 470 forintos szintekről. A 454 forint körüli támaszszint egyelőre megállította az esést, és innen 462,5-ig emelkedni tudott a Telekom.
Érdemes figyelembe venni, hogy hamarosan a Telekom osztalékfizetése is következni fog, a részvényenkénti 25 forintos osztalék pedig a technikai képen is meglátszódhat. Utoljára május 13-án lehet még a tavalyi év után járó osztalékszelvénnyel forgó papírt venni, és 14-étől az előző napi záróárfolyamnál 25 forinttal alacsonyabb szinten folytatódik majd kereskedés a részvényekkel. Ezzel akár a 200 napos mozgóátlag vagy a 440 forintos szintekig is csökkenhet majd az árfolyam a következő hetekben. Ha esetleg mégis elindulna egy nagyobb osztalékrali, a 465-470 forintos szintek jelenthetnek erős ellenállást.
Fontos lesz a hét a Telekom szempontjából is, ugyanis szerdán zárás után kerül közzétételre a társaság első negyedéves eredménye.
A Magyar Telekom napi grafikonja (2019.05.06. nyitás előtt)
-bubu-
-bubu- 2019. 05. 06. 08:25
Előzmény: #126434  sly36
#126436
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Donald Trump tweetje miatt estek az ázsiai tőzsdék. Donald Trump fenyegetését követően – bizalmas források szerint – a kínai fél a kereskedelmi tárgyalások szerdától kezdődő következő fordulójának lemondását fontolgatja. Valószínűtlennek látszik, hogy a kínai miniszterelnök-helyettes, Liu Ho Washingtonba utazzon. Ez komoly mozgást váltott ki a részvénypiacokon. A Shanghai Composite jelenleg több mint 6 százalékos, a Nikkei 0,2 százalékos, a Hang Seng index pedig 3,2 százalékos mínusz körül mozog a reggeli kereskedésben. Az Egyesült Államokban a pénteki nap folyamán az S&P 500 közel 1 százalékot, a Nasdaq 1,58 százalékot, míg a Dow Jones index 0,75 százalékot emelkedett, köszönhetően főként a munkanélküliségi ráta 3,6 százalékra csökkenésének, amely 1969 decembere óta a legalacsonyabb érték. A befektetői hangulatot az amerikai tőzsdéken is befolyásolhatja az elnök Twitter bejegyzése a mai kereskedés során. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék több mint 1 százalékos mínuszban nyithatnak.
 
Jelentett a legendás befektető, Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway. Jelentős profitot riportált a holding az első negyedévben, melynek nagy része a részvénybefektetéseken realizálódott, de a működési eredményekben is kisebb növekedés figyelhető meg. Buffett meglátása szerint a Berkshire nagy eredményingadozását az a számviteli szabály okozza, miszerint a még nem realizált befektetéseken elért nyereséget/veszteséget ki kell mutatni függetlenül attól, hogy a Berkshire mikor szándékozik megválni befektetéseitől. A 21,6 milliárd dolláros profitból 15,1 milliárd dollár ilyen típusú „papír nyereség”. A működési profit éves alapon 5%-kal nőtt, melyet Buffett sokkal jobb mérőszámnak tart vállalata eredményességének elemzésekor. Az operatív egy „A” kategóriás részvényre jutó eredmények picit elmaradtak a várakozásoktól, 3 388 dollárt ért el a társaság a konszenzusos 3 399 dollárral szemben. Továbbra is hatalmas készpénzállományon ül a menedzsment, 114,2 milliárd dolláron. Bár a Berkshire áprilisban elköteleződött 10 milliárd dollárral az Occidental Petroleum felé, mely az Anadarko Petroleum-ot szeretné felvásárolni a Chevron elől. Buffett, az élő legenda jelenleg 88 éves, és a nem kevésbé híres Charlie Munger, a társaság vezér helyettese a 95. életévében jár.
 
Újabb mulasztásra derült fény a Boeing-nél. Ahogy a vasárnap közzétett nyilatkozatból kiderült, a Boeing mérnökei a Max 737-es modellek bevezetésénél még azt gondolták, hogy a pilótafülke egyik fő jelzőlámpája, alapvető felszerelés minden gépen. Kiderült azonban, hogy ez nem így van. Ez a jelzőlámpa, ami figyelmezteti a vezetőt amennyiben a repülőgép eltér a helyes iránytól, prémium felszereltségbe tartozott, és csupán a megrendelők 20 százaléka vásárolta meg. A Boieng vezetése már 2017-ben tudomást szerzett a hibáról, de nem értesítették az amerikai repülésügyi hivatalt (FAA), mivel úgy vélték ez nem befolyásolja érdemben a repülőgép biztonságos működését. A tavaly októberi katasztrófa után ugyan tájékoztatta a hivatalt a problémáról, alacsony kockázatot tulajdonítva neki, majd ezt követően egymásnak ellentmondó információkat közölt a szoftver működéséről a pilóták felé.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Feszültség a kereskedelmi tárgyalásokon. Liu He kínai miniszterelnök valószínűleg lemondja az erre a hétre tervezett washingtoni látogatását, miután Donald Trump a védővámok növelésével fenyegette meg Kínát, mert véleménye szerint túl lassan haladnak a tárgyalások. Egy tegnapi Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök azt írta, hogy a jelenleg 200 milliárd dollár értékű termékre kivetett 10 százalékos vámtarifa pénteken 25 százalékra emelkedik, és az eddig beszedett vámok segítették az amerikai gazdaságot az eredmények elérésében. Egyes vélemények szerint a fenyegetéssel azt szeretné elérni Trump, hogy konkrét tervekkel érkezzen a kínai delegáció, de a jelek szerint azt sikerülhet elérnie, hogy nem lesz tárgyalás. A részvényindexek rég nem látott, többszázalékos eséssel reagáltak az érkező hírekre.
 
A Caixin által mért, és elsősorban kis- és középvállalatok megkérdezésén alapuló, kínai szolgáltatóipari beszerzési menedzser-index a márciusi 54,4 pontról 54,5 pontra emelkedett áprilisban, mely pozitív meglepetés. Ugyanakkor a kereskedelmi háborúval kapcsolatosan érkező negatív hírek mellett, ma reggel szinte senki nem figyel a BMI adatra.
 
Újabb gazdaságélénkítő intézkedést jelentett be a kínai jegybank. A gazdasági lassulás elleni harc egyik lépéseként a kis- és középméretű bankok számára előírt kötelező tartalékráta csökkentéséről döntött ma a kínai jegybank, amitől azt reméli, hogy megoldást jelenthet a kisebb vállalatok finanszírozási problémáira. A kis- és középméretű pénzintézetekre jelenleg 10 és 11,5 százalék közötti kötelező tartalékráta előírás vonatkozik Kínában. A döntés a jegybank szerint közel 41 milliárd dollárnyi többlet likviditást jelenthet a bankrendszerben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Negatív nyitásra számítunk a Budapesti Értéktőzsdén, nagyon elromlott a globális hangulat. Az OTP tesztelheti a 12500 forintnál lévő támaszát. Amennyiben nagy forgalommal nem hullik alá tartósan, érdemes lehet vételben gondolkodni. A MOL a gyenge gyorsjelentés után folytathatja a lejtmenetet. Valószínűsíthető, hogy a 3200-nál levő támasz letörik a mai kereskedésben. Ebben az esetben a következő megálló 3075 forintnál helyezkedik el, mely korábbi támasz, és a 200 napos mozgóátlag jelenlegi szintje. A Magyar Telekom lefordulhat a 462 forintnál található korábbi támaszáról, mely most már ellenállás. A Richternél az 5620 forintos támasz elesésére számítunk, mely után a következő állomás 5400 forintnál található.
Az euró-forint esetén jelentősebb magyar makroadat hiányában a nemzetközi szentiment lehet az irányadó, mérsékelt forintgyengülésre számítunk a mai nap folyamán.
 
Forrás: Bloomberg, Equilor Elemzés
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 06. 08:24
Előzmény: #126434  sly36
#126435
-4% mint azsiaban, a daxban is jol nezne ki :)
sly36
sly36 2019. 05. 06. 07:13
Előzmény: #126433  _Macika_
#126434
Jó reggelt! 🧸
SP futis 2886 bekötött egy long (H4 200), sokat nem látok bele, de legalább van mit futtatni ma.
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 06. 06:57
Előzmény: #126432  certibalazs
#126433
https://stooq.com/t/?i=524
Ázsia esegetett, japcsik zárva10 napig
certibalazs
certibalazs 2019. 05. 06. 06:27
Előzmény: #126431  _Macika_
#126432
Jo reggelt
Gapdown... Regen volt mar ilyen :) 
Remeljuk a nagy C hullam kezdete
Nem lutri, hanem Trumptozsde
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 06. 06:13
#126431
Jó reggelt
A futik zem semmik
luttri tőzsde, delegalább van volatilitás
pantya63 2019. 05. 06. 01:27
Törölt hozzászólás
#126430
pantya63 2019. 05. 06. 01:23
Törölt hozzászólás
#126429
pantya63 2019. 05. 06. 01:20
Törölt hozzászólás
#126428
rigatibi 2019. 05. 06. 01:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#126427
Aha. Örülük!
pantya63 2019. 05. 06. 00:39
Törölt hozzászólás
#126426
pantya63 2019. 05. 06. 00:38
Törölt hozzászólás
#126425
Denesprof 2019. 05. 06. 00:18
Előzmény: #126419  sly36
#126424
Van három dax short is,Sajnos a lenti, attól még most is több mint 100 pontra. :(Van egy 433ról és van egy 409ről.  Ezen kettőt adom most mert alszom.Ha meg esik tovább várja a lenti. Az már elég rég ott van, de már több shortot tudtam azóta hozni.
SP short most nincs megint, pedig de szépet esett...:(.
rigatibi 2019. 05. 06. 00:12
Előzmény: #126422  rigatibi
#126423
Ki is nyitott.
rigatibi 2019. 05. 06. 00:11
Előzmény: #126421  starwars
#126422

dow short
admiral markets 00:15-kor nyit szerintem
starwars 2019. 05. 06. 00:09
Előzmény: #126419  sly36
#126421
Admiralmarketsen van nasdaq shortom elv ejfelkor nyitnia kellett volna az sp500 egybol indult dax 0:05kor de dji30 es dasdaq nem ....ez hogy is van???

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek