Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 25. 09:45
#126039
csoda 4ig lüktet
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 25. 08:32
Előzmény: #126035  sly36
#126036
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Korrekciót hajtottak végre az amerikai tőzsdeindexek. Az S&P 500 és a Dow Jones index 0,22 százalékot, míg a Nasdaq 0,23 százalékot csökkent a keddi rekordmagas zárást követően. A mai napon a befektetői hangulatot a Ford és a Comcast gyorsjelentése befolyásolhatja, zárás után pedig az Amazon és az Intel publikálja negyedéves számait. Az ázsiai tőzsdeindexek vegyesen teljesítenek a reggeli kereskedésben, a Nikkei 0,50 százalékos plusz körül mozog, a Shanghai Composite viszont 0,90 százalék környéki csökkenést mutat, míg a Hang Seng index egyelőre inkább oldalazik. A japán Nintendo 9 órakor teszi közzé jelentését, amely hatással lehet a piaci hangulatra. Az európai tőzsdék mérsékelten pozitív tartományban nyithatnak a határidős indexek alapján.
 
Várakozásokon felüli gyorsjelentést publikált a Boeing. A vállalat 22,917 milliárd dolláros árbevétele túlteljesítette a 22,898 milliárd dolláros előrejelzéseket, ez azonban éves alapon 2 százalékos csökkenést jelent. Az egy részvényre jutó 3,65 dolláros eredményével 12 százalékkal a 3,25 dolláros elemzői konszenzus feletti szintet ért el a cég, éves alapon 0,2 százalékos növekedést láthatunk. A Boeing 737 MAX típusú gép repülési engedélyét március közepén függesztette fel számos légiközlekedési szabályozó a gép szoftverhibája miatt történt tragikus etiópiai balesetet követően. A vállalat már 135 tesztrepülést hajtott végre a frissített szoftverrel, bizalmas források szerint a szoftvermódosítást hamarosan benyújtják az FAA részére, az ő jóváhagyásukat követően kezdődhetne meg a 737 MAX gépek újbóli forgalomba állítása.
 
Közzétette gyorsjelentését az AT&T. A vállalat árbevétele 44,83 milliárd dollár volt az első negyedév során, amely éves alapon 17,8 százalékos növekedést jelent, azonban még így is a 45,12 milliárd dolláros előrejelzések alatt maradt. Az egy részvényre jutó 86 centes nyereségével a cég minimálisan túlteljesítette a 85,8 centről szóló várakozásokat és 1,18 százalékot növekedett a tavalyi év hasonló időszakához képest. A WarnerMedia 8,38 milliárd dolláros árbevételével a 8,45 milliárd dolláros elemzői konszenzus alatt maradt. A mobilszolgáltató üzletág 80 ezer előfizetőt veszített, lényegesen többet az elemzők 44 ezres előzetes becslésétől.
 
Várakozásokon felüli gyorsjelentést tett közzé a Caterpillar. A cég 13,446 milliárd dolláros első negyedéves árbevétele meghaladja a 13,400 milliárd dolláros elemzői konszenzust és 2018 hasonló időszakához képest 4,7 százalékos növekedést mutat. Egy részvényre jutó eredmény soron 2,94 dollárt ért el a vállalat, ezzel túlteljesítette a 2,85 dollárról szóló előrejelzéseket és a 4,3 százalékkal haladta meg a tavalyi eredményt. A vállalat növelte 2019-re vonatkozó várakozásait, részvényenként 12,06 és 13,06 dollár közötti eredményt várnak, 31 cent megtakarításra számítanak részvényenként az adóváltozás miatt. A Caterpillar szépen teljesít 2019-ben, már 12 százalékot emelkedett idén az árfolyama.
 
A Facebook a várakozásoknál jobb eredményeket publikált gyorsjelentésében. A zárás utáni kereskedésben 9%-ot emelkedett a közösségi médiaóriás részvényárfolyama, miután bevétel soron 1%-kal verve az elemzői konszenzust 15,08 milliárd dollárt ért el a vállalat. Az átlagos napi felhasználószámban hozta a társaság a tőle várt 1,56 milliárdos! számot. Egy kellemetlen meglepetést is tartalmazott a gyorsjelentés, egy hatósági vizsgálat miatt 5 milliárd dolláros leírást eszközölt a cég. Még 2018 márciusában kezdődött a nyomozás, hogy a Cambridge Analytica nevezetű politikai tanácsadó cég 87 millió felhasználó adataihoz fért hozzá illegálisan. Éves alapon az egy felhasználóra jutó bevétel 16%-kal nőtt, elérve a 6,42 dolláros összeget. Az új történetek opciót egyre többen használják a vállalat termékein belül, mely már elérte a napi átlagos 500 milliós felhasználói számot. A CFO szerint az éves alapú növekedésnek az új opció volt elsődlegesen felelős. Zuckerberg szerint az elkövetkező öt esztendőben a személyes adatok védelme lesz a vállalat egyik legnagyobb prioritása.
 
Várakozásokon felüli gyorsjelentést publikált a Microsoft. A vállalat 30,571 milliárd dolláros árbevételével átlépte az elemzői konszenzus 29,855 milliárd dolláros szintjét és éves alapon 14 százalékkal tudott emelkedni. Az egy részvényre jutó 1,14 dolláros eredmény szintén magasabb az előzetes 99 centes becsléseknél és közel 20 százalékos növekedést jelent 2018 hasonló időszakához képest. A Windows licencdíjakból származó bevételek a várakozásoknál jobban, 9 százalékkal nőttek éves alapon, miután az előző negyedévben 5 százalékkal csökkentek, míg az Azure szolgáltatás növekedése 73 százalékos volt, amely 3 százalékkal alacsonyabb az előző negyedév bővülésénél. A cég részvényárfolyama szépen teljesít ebben az évben, eddig már 23 százalékot emelkedett. A mostani hírekre is pozitívan reagáltak a befektetők, zárás után 3,5 százalékot emelkedett a részvényárfolyam.
 
Meghaladta a várakozásokat a Visa gyorsjelentése. A cég 5,494 milliárd dolláros árbevétele felülmúlta az 5,466 milliárd dollárról szóló várakozásokat és 2018 azonos időszakához képest 8 százalékkal tudott bővülni. Az egy részvényre jutó 1,31 dolláros eredmény az elemzői konszenzus túlteljesítését és éves alapon 18 százalékos növekedést jelentett. Európában az összes tranzakció volumene 536 milliárd dollárra csökkent az előző évi 558 milliárd dollárról, ezzel szemben az Egyesült Államokban ugyanez az érték növekedni tudott, köszönhetően elsősorban a bérnövekedésnek. A vállalat többet költött olyan extra ösztönzőkre, mint az ügyfelek repülőtéri társalgóhoz való hozzáférése, vagy az utasbiztosítás, amelyek 7 százalékkal növelték a működési költségeket. A Visa részvényárfolyama 0,3 százalékot csökkent a zárás után.
 
A Tesla a várakozásokat messze alulmúló gyorsjelentést tett közzé 2019 első negyedévére. 2,9 dolláros egy részvényre jutó veszteséget közölt a vár 69 centtel szemben. Az árbevétel is több mint 10%-kal elmaradt az elemzők által várttól, csupán 4,54 milliárd dollárt ért el. Ennek ellenére a kereskedés utáni szakaszban nem mozdult el jelentősen a részvény árfolyama. A gyengébb teljesítmény oka a január elején feleződő adótámogatásoknak köszönhető, mellyel jelentősen csökkent a kereslet a vállalat elektromos autói iránt. Ráadásul a menedzsment már a második negyedévre is veszteséget prognosztizál, amit korábban csak az első negyedévre ígértek. Arra már korábban is lehetett számítani, hogy gyenge lesz a negyedév, mivel csupán 63 000 autót sikerült leszállítani a piac által várt 76 000 darabbal szemben. Elon Musk szezonalitással magyarázza a gyenge keresletet, véleménye szerint télen az emberek kevésbé szeretnek autót vásárolni. A Tesla elkezdte a 35 000 dolláros Model 3 értékesítését, azonban hamarosan beszüntette ezt az opciót és árat emelt. Könnyen lehet, ezt a vártnál magasabb gyártási költségek miatt volt kénytelen meglépni a vállalat. Musk úgy fogalmazott, hogy a Teslának nincs szüksége tőkeemelésre, de mégis érdemes lehet rajta elgondolkozni.
 
Közzétette gyorsjelentését a Bayer. Árbevétele 13,015 milliárd euró volt, ezzel sikerült felülmúlni a 12,570 millió euróról szóló előrejelzéseket, mely éves alapon 42,4 százalékos növekedést jelentett. Az egy részvényre jutó 2,55 eurós eredmény szintén a 2,48 eurós elemzői konszenzus feletti érték, 2018 hasonló időszakához képest pedig 13,7 százalékkal magasabb. Bár a magas bevételeket elsősorban a Monsanto akvizíciója okozta, a Bayernek komoly költséggel járhat a cég felvásárlása. A német vállalat szerdán fordult a kaliforniai fellebbviteli bírósághoz, hogy vizsgáljon felül egy 78 millió dolláros kártérítésről szóló ítéletet, amelyet azért kellene fizetnie, mert a Monsanto egyik gyomirtója állítólag rákot okozott.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
A japán jegybank a várakozásoknak megfelelően nem módosított a monetáris keretrendszeren, októberben jöhet a felülvizsgálat. Az újonnan elhelyezett betétekre továbbra is -0,1 százalékos kamatot tartanak fenn. A megjelent közleményben a döntéshozók jelezték, hogy fenntartják az eszközvásárlási és hozamgörbe-kontroll programot mindaddig, amíg nem sikerül fenntarthatóan elérni a 2 százalékos inflációs célt. A jegybank idén októberben vizsgálja felül az árak alakulását, és szükség esetén kész módosítani a monetáris politikáján. Most először jelent meg a hivatalos kommunikációban a további monetáris lazítás lehetősége, melyre az elmúlt hónapokban számos nyilatkozatban utaltak a jegybankárok. A japán jen árfolyama minimális mozgással reagált, a dollárral szemben inkább az erősödés felé mozdult.
 
Visszaesett a dél-koreai GDP. A frissen megjelent, előzetes adatok szerint az első negyedévben 0,3 százalékkal csökkent Dél-Korea GDP-je az első negyedévben, éves bázison pedig 1,8 százalékos növekedést mértek, mely szintén jelentősen elmarad az előzetes várakozásoktól. A 2008-as pénzügyi válság óta nem mértek ilyen gyenge adatokat, ezért a kormányon továbbra is erőteljes a nyomás a növekedés ösztönzésére. Az exportvezérelt gazdaság elsősorban a kínai növekedési aggodalmak, a kereskedelmi feszültségek, illetve a technológiai ágazat visszaesése miatt szenved. Az előrejelzések szerint, a már bejelentett élénkítő intézkedések ellenére továbbra is nyomott maradhat a növekedés az idei évben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Enyhe pozitív irányba indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP elrugaszkodhat a 13 000 forintnál levő támaszáról. A MOL nagy forgalommal áttörte a 3370 forintos ellenállását, így jelentősebb tér nyílt meg felfele. A Telekom letörheti a 456 forintnál húzódó támaszát, mellyel komolyabb esésnek nézhet elébe. A Richter jelentős ellenállási szintekhez ér lassan, ráadásul kezd a papír túlvett is lenni, így érik benne egy korrekció.
Jelentősebb magyar makroadat hiányában folytathatja gyengülését a forint az euróval szemben, egy füléscsésze formáció kezd kirajzolódni a grafikonon. Amennyiben a 322-es szinteket áttörné az árfolyam, jelentős forintgyengülés következhet.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Portfolio.hu, Appeininn, Equilor Elemzés
sly36
sly36 2019. 04. 25. 08:11
Előzmény: #126034  _Macika_
#126035
Sajna olyan a kert, mint a beton. Semmi eső nincs. 😕
Csigák is elbújtak. 
Daxra ráférne egy lecsapás, 250 környékére legalább. Csak, hogy mozogjon, különben unalmas lesz a helyzet.
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 25. 07:48
Előzmény: #126033  sly36
#126034
köszönjünk az álmos hajnali zenés merengés 🌼
ma oldalas, és 28 fok.. csiga hehe
sly36
sly36 2019. 04. 25. 07:25
Előzmény: #126025  _Macika_
#126033
Jó reggelt!
Ezt dudorászom reggel óta és nem megy ki a fejemből, dúdoljátok ti is! 😜
https://m.youtube.com/watch?v=g_jUtiKSf1Y
guantanamo
guantanamo 2019. 04. 24. 21:22
#126032
portfolio mit néz? merthogy nálam eddig csak a nasi ment csúcsra.
guantanamo
guantanamo 2019. 04. 24. 21:05
#126031
jent is elkezdték adni. van itt élet.
totem_is_back
totem_is_back 2019. 04. 24. 19:56
Előzmény: #126020  thomasss
#126030
én. :) olajat is.. :) 
totem_is_back
totem_is_back 2019. 04. 24. 19:56
Előzmény: #126028  guantanamo
#126029
mondjuk hetes csatialjat fogott az eur-usd....
guantanamo
guantanamo 2019. 04. 24. 19:23
Előzmény: #126025  _Macika_
#126028
dollár meg persze rakéta ilyenkor
kardos74
kardos74 2019. 04. 24. 19:20
Előzmény: #126025  _Macika_
#126027
Mit gondoltok az sp500-ról? Elérte a 2018 szeptemberi csúcs környékét. Túl vannak a pufi brókerek az ebéden és most pirul minden odakint.  Benne van egy akkora lejtmenet mit akkor?
Hathor
Hathor 2019. 04. 24. 19:16
Előzmény: #126017  kezdo_capa_bebi
#126026
Nekem sem megy. Valoszinuleg Digis vagy. Ki kell huzni es bedugni a rutert annyiszor, amig nem jon vissza
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 24. 19:11
Előzmény: #126024  guantanamo
#126025
Euro kapott
guantanamo
guantanamo 2019. 04. 24. 18:46
#126024
nem haltunk éhen ma sem
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 24. 18:12
Előzmény: #126022  mocskos_spekulans
#126023
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2019. 04. 24. 18:05
Előzmény: #126007  _Macika_
#126022
Vagyok. Ülök az állaton :)
kezdo_capa_bebi 2019. 04. 24. 17:21
Előzmény: #126019  thomasss
#126021
Kösz! Nekem napok óta elérhetetlen az oldal. A Windows hibakeresője azt mondja, hogy úgy tűnik a számítógép beállításai jók, de az oldal nem válaszol.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek