Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 18. 09:05
Előzmény: #125879  _Macika_
#125880
175 millió eurót mosott tisztára orosz bűnözőknek a legnagyobb német bank
2019. április 18. 08:49      
 A Deutsche Bank becslése szerint legalább 175 millió eurónyi pénzt mostak át orosz bűnözők a bankon keresztül 2011 és 2014 között, emiatt jogi eljárásokra, bírságokra és felsővezetők kivizsgálásával kalkulál a német nagybank - írja a Financial Times.
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 18. 08:40
#125879
Sok longoshír
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 18. 08:38
Előzmény: #125877  -bubu-
#125878
A cseh rendőrség szerdai bejelentése szerint befejezte a nyomozást egy régi EU-pályázat ügyében és azt ajánlja az ügyészségnek, hogy emeljenek vádat Andrej Babis cseh kormányfő és társai ellen csalás miatt - számolt be a Reuters. 
Ha a cseh államügyész elfogadja a rendőrség bizonyítékait és vádat emelnek, akkor a bírósági eljárás során akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat Babis.
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 18. 08:23
Előzmény: #125876  -bubu-
#125877
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Minimális csökkenéssel zárták a tegnapi napot az amerikai tőzsdeindexek. Az S&P 500 0,23 százalékot, a Nasdaq 0,05 százalékot, míg a Dow Jones index 0,01 százalékot csökkent, miután az egészségipar veszteségei beárnyékolták az erős gyorsjelentéseket és a pozitív kínai makrogazdasági adatokat. A mai napon a befektetői hangulatot meghatározhatja az American Express nyitás előtti negyedéves jelentése, holnap kereskedési szünnap lesz az Egyesült Államokban. Az ázsiai indexek a reggeli kereskedésben mérsékelt csökkenést mutatnak, a japán Nikkei 0,8 százalékos, a kínai Shanghai Composite 0,3 százalékos, a Hang Seng index pedig 0,6 százalékos mínusz körül mozog. A kereskedelmi tárgyalásokról érkező pozitív hírek támogathatják ma a piaci hangulatot. Az európai tőzsdék a határidős indexek alapján mérsékelt mínuszban nyithatnak, 10 órakor érkeznek az eurózónára vonatkozó BMI adatok.
 
Meghaladta az elemzői konszenzust a Morgan Stanley jelentése. Bár az előrejelzéseknél árbevétel és profit soron is jobban teljesített a vállalat, a tavalyi eredményekhez képest jelentősen elmaradt. Az árbevétel 10,286 milliárd dollár volt az első negyedév során, az elemzői becslések 9,909 milliárd dollárról szóltak előzetesen, míg az egy részvényre jutó eredmény 1,330 dollárral szintén verte az 1,166 dolláros konszenzust. A pozitív adatokat árnyalja, hogy mindkét soron visszaesés történt az előző évhez képest 7, illetve 8 százalékkal. James Gorman vezérigazgató szerint ez az év eleji visszaesésnek köszönhető, amely következtében a többi nagy bankhoz hasonlóan a Morgan Stanley kereskedésből származó bevétele is jelentősen csökkent.
 
Vártnál jobb eredményekkel szolgált a Pepsi. Az első három hónap árbevétele 12,9 milliárd dollárt ért el, ami felülmúlta a piac által várt 12,7 milliárdot. Az üdítőitalokat forgalmazó üzletág bevételei 2 százalékkal, míg a snackek forgalmazásából származó bevétel 5,5 százalékkal bővült. A cég negyedéves egy részvényre jutó eredménye 97 cent lett, szemben a várt 91 centtel. A vezetősége a marketing kiadások növekedésével próbál fellépni a Coca-Cola ellen, aki erőteljesen terjeszkedik a csökkentett cukortartalmú italok területén. Az idei évre 4 százalékos árbevétel-növekedést és három százalékos profitcsökkenést irányzott elő a vezetőség.
 
Várakozásokon felül teljesített a Nestlé, a svájci vállalat értékesítési eredményeit publikálta. Organikus növekedése 3,4 százalékos értékével meghaladta a 2,8 százalékos elemzői konszenzust. A növekedést főként a brazil piac támogatta, de az Egyesült Államokban és Kínában is megmaradt a lendület. Megfigyelhető a feltörekvő piacokon való erős teljesítmény, hiszen 6,3 százalékos növekedésükkel lényegesen meghaladták a fejlett piacok 1,2 százalékos bővülését. A vállalat megerősítette 2019-es előrejelzését, mely szerint az értékesítési növekedés tovább folytatódik, illetve aláhúzta, a működési profit marzs a 2020-as cél eléréséhez szükséges módon teljesít.
 
Ma vezetik be a tőzsdére a Pintrest részvényeit. Az ötlet és képmegosztó internetes szolgáltatói papírjait $19-en jegyezték, így $12,7 milliárdra értékelik a teljes céget. Ez alacsonyabb árazás, mint az utolsó privát tőkeemelésnél használt ár. A mostani kibocsátás a legnagyobb közösségi média tőzsdére vezetés lesz a Snapchat óta, és tesztelheti a piac étvágyát a technológiai cégek iránt nem sokkal az Uber kibocsátás előtt. A cég 2018-an $63 milliós veszteséget csinált, és az elemzők idénre is veszteséget várnak.
 
Meghibásodások sora kíséri a Samsung új telefonjának megjelenését. A Samsung Galaxy Fold összehajtható mobiltelefon 1980 dolláros árával a gyártó egyik új, innovatív terméke, mely rendelése múlt héten kezdődött és népszerűségének köszönhetően hamar elérhetetlenné vált, minden bizonnyal már csak az április 26-i kiskereskedelmi forgalomba kerülésekor lesz újra megvásárolható. A meghibásodások a képernyővel történtek, a Samsung közleménye szerint ennek oka, hogy a felhasználók eltávolították a telefon képernyőjének felső védőrétegét, amely szintén a kijelző szerkezetének részét képezi, így szükséges a normál működés fenntartásához.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Magasabb rangú amerikai és kínai tisztviselők szerint már májusban aláírhatja Donald Trump és Hszi Csinping az USA és Kína közötti kereskedelmi egyezményt. Egyre több személyes találkozó szerveződik a két nagyhatalom között, terv szerint május elejére meg is születhet a végleges megállapodás. Mnuchin és Lighthizer az április 29-ével kezdődő héten Pekingbe repülnek. Jövőhéten Liu He kínai elnökhelyettes érkezik Washingtonba, és már kitűzésre is kerülhet a végleges aláírási ceremónia pontos dátuma. A két fél még mindig a megszületendő egyezmény végrehajtási garanciáin dolgozik, illetve hogy mely vámok maradjanak továbbra is életben. Új pont, hogy Kína mellett az USA is büntetésekkel nézhet szembe, ha nem tartja be ígéreteit. Amerikai kérésre Kína megfontolja, hogy az egyes büntető vámtarifáit áthelyezi a mezőgazdasági termékekről egyéb amerikai termékekre. Akár japánban is aláírhatják a felek a végső megállapodást, ugyanis májusban Trump a szigetországba utazik az új uralkodó, Naruhito herceggel való találkozása céljából.
 
Tegnap este jelent meg a Fed Bézs-könyve. A jelentés szerint a gazdasági aktivitás néhány körzetben mérsékelten élénkült, a legtöbb körzetben stagnálásról számoltak be. A munkaerőpiacon továbbra is problémát a munkaerőhiány, elsősorban a magas szakképzettséget igénylő szakmákban, e szegmensekben dinamikusabb is a béremelkedés. Némi aggodalomra adhat okot a belső fogyasztás alakulása, a kiskereskedelmi forgalom volumene nem bővül a kellő mértékben. Összességében a jelentés megállapításai összhangban vannak a jegybank várakozásaival, a korábbiaknál mérsékeltebb ütemű lehet a növekedés az idei évben.
 
Alapvetően kedvező munkaerőpiaci adatok érkeztek ma hajnalban Ausztráliából. A munkanélküliségi ráta a várakozásoknak megfelelően 4,9 százalékról 5 százalékra emelkedett márciusban, ugyanakkor a foglalkoztatottak száma 25 700 fővel emelkedett, mely jelentősen meghaladta az előzetes konszenzust, mely 12 000 fős bővülést jelzett.
 
Tovább csökkent az ipari termelés Japánban. Ma hajnalban tették közzé Nekkei-Markit megkérdezésen alapuló BMI indexét, és az ugyan enyhén jobb lett, mint márciusban, de még mindig a kritikus 50-es szint alatt volt 49,5-es értékével. A kitermelés csökkenés mögött a különösen az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatti gyengélkedő export számok állnak, de a belső kereslet is enyhén csökkent.
 
Ismét visszavágta növekedési prognózisát a német kormány. Az elmúlt három hónapban ez a második alkalom, hogy csökkentett az idei évre vonatkozó GDP-növekedési prognózisát Berlin. Januárban a korábbi 1,8 százalékos bővülésről 1 százalékra mérsékelte, amit most 0,5 százalékra csökkentett tovább. A növekedés visszaesésének oka a zsugorodó export, aminek növekedését idén meghaladhatja az import dinamikája, tovább csökkentve a német külkereskedelmi többletet.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Korrekcióval nyithatja a ma reggelt a Budapesti Értéktőzsde. Az OTP tesztelheti a 13 000 forintnál lévő támaszát. A legutóbbi kitörése kis forgalommal történt, így a 13 000-es támasz akár sérülhet is. A MOL is lefele veheti az irányt, és ismét lenézhet az 50 napos mozgóátlaga alá. A Magyar Telekom támaszszinten van, így enyhe felpattanást várunk 460 forintról. A Richter az elmúlt napok jó teljesítménye után kezd túlvetté válni, így korrigálhat a mai nap során a gyógyszerpapír.
A forint szépen lefordult a 321,4 forintnál elhelyezkedő 200 napos mozgóátlagáról. Az erősödést a 318,3 forintnál húzódó 30 és 50 napos mozgóátlag állíthatja meg.
 
5 milliárd forintos leírásra kényszerülhet az OTP szerbiai bankja. Szerbiában jelenleg is közel 17000 devizahitel-szerződést tartanak nyilván, melyek közül már többet nem törlesztenek az adósok, inkább pert indítottak a pénzintézet ellen. A kormány most elfogadta a hitelek euróra való konvertálására benyújtott javaslatot, és a fennmaradó tartozás 38 százalékát is elengedik, melynek költségét részben a bankok, részben az állam vállalja magára. A Világgazdaság kalkulációja szerint ez legfeljebb 5 milliárd forintos veszteséget jelenthet az OTP-nek, azaz részvényenként mínusz húsz forintot. Az OTP-nek jelenleg két bankja van Szerbiában, ami a Société Generale leánybankjának megvásárlásának lezárásával háromra nőhet idén.
 
Május 24-én kezdi meg 25 forintos osztalékának kifizetését a Magyar Telekom. A részvény május 13-án forog utoljára osztalékszelvénnyel a tőzsdén.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 18. 08:16
Előzmény: #125874  _Macika_
#125876
a szöveges rész még csak most jön, ha megérkezik :))
a csárt egyelőre azt mutatja hogy az eső csatorna tetejéhez ért a DAX , persze ki is törhet :o) de le is fordulhat és folytathatná az utat lefele összhangban a lassulásról szóló támogatással :)
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 18. 08:15
Előzmény: #125873  -bubu-
#125875
Bodrigi gyula 85 éves
re buxer ))
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 18. 08:13
Előzmény: #125873  -bubu-
#125874
Mi ez a sok longszöveg ? )
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 18. 08:00
#125873
DAX futi napos 
https://invst.ly/akk4t
olika1978
olika1978 2019. 04. 18. 07:43
Előzmény: #125871  certibalazs
#125872
Simán el lehet képzelni.
Addig játszogatnak ameddig akarnak. 
certibalazs
certibalazs 2019. 04. 18. 07:40
Előzmény: #125870  olika1978
#125871
Jo reggelt,
Majd azt mondjak, hogy nem olyan lett mint amit a piac vart es arazott... 
Gazd ujsagironak kellett volna menni :D
olika1978
olika1978 2019. 04. 18. 06:02
Előzmény: #125869  guantanamo
#125870
Lehet nem fogják. Jönnek a hírek a kínai egyességről és adni kezdenek mindent?
Megvolt a B hullám teteje? Jöhet a pusztító C ATH előtt, tréfásan.
guantanamo
guantanamo 2019. 04. 18. 00:39
Előzmény: #125867  kardos74
#125869
ts81-et látok, azt szerintem kinyírják.
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 17. 21:38
#125868
kardos74
kardos74 2019. 04. 17. 20:47
Előzmény: #125866  kardos74
#125867
Hát nincs sajnos. Szerintem a ts80 is rázós 
kardos74
kardos74 2019. 04. 17. 20:45
Előzmény: #125861  sly36
#125866
Daxba belelátok már én is egy nagyobbacska zakót. Nem mintha értenék hozzá, de azért megnézem van-e valami lightos short certi.
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 17. 20:39
Előzmény: #125864  _Macika_
#125865
https://finviz.com/map.ashx?t=sec
gyogy szektor esik csak
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 17. 20:34
Előzmény: #125855  -bubu-
#125864
alakul et. de lehetne volatilisebb is
Denesprof 2019. 04. 17. 19:55
Előzmény: #125862  Denesprof
#125863
ma =max
Denesprof 2019. 04. 17. 19:52
Előzmény: #125861  sly36
#125862
250-300 ig ma a dax, én így gondoltam.
sly36
sly36 2019. 04. 17. 19:36
Előzmény: #125858  Denesprof
#125861
Egy picit felljebb vártam volna a dax-ot, így nem kötött be shortom, de longom sincs most.
Arany long van tegnapról, nullában van, de ma este még elmozdul valószínűleg. Csak az irány kérdéses. :-))

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek