Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibbi60
tibbi60 2019. 04. 03. 08:35
Előzmény: #125098  -bubu-
#125100
köszi,Neked is!
Denesprof 2019. 04. 03. 08:31
Előzmény: #125096  sly36
#125099

Nem semmi emelkedés van Daxban 2019ban. A decemberi esést visszavette és magasabban van, októberi szintek.
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 03. 08:28
Előzmény: #125097  tibbi60
#125098
jó reggelt jó kávézást , kicsit bealudtam :)
------------
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Iránykeresés jellemezte a keddi kereskedést Amerikában. A hétfői erős teljesítmény után kedden az S&P500 előző napi záró értékéhez képest alig mozdult el, a Nasdaq 0,2 százalékot erősödött köszönhetően a Facebook 3,3 százalékos emelkedésének, míg a Dow Jones index 0,3 százalékot veszített értékéből. Az ázsiai tőzsdéken viszont további emelkedést láthatunk ma reggel, a Shanghai Composite 0,6 százalék, a Nikkei és a Hang Seng index 1 százalék plusz környékén mozog. Az amerikai és kínai tárgyaló felek a mai napon Washingtonban folytatják tárgyalásaikat, az ezzel kapcsolatos hírek további irányt adhatnak a piacoknak. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék közel egy százalékos erősödéssel indíthatják a mai kereskedést.
 
Mélyrepülésben a Lyft. 42 dolláros elemzői célár érkezett, ez 42 százalékkal a 72 dolláros kibocsátási ár alatti érték. A Lyft múlt héten pénteken lépett tőzsdére, aznap 8,3 százalékkal nőtt az árfolyama, ezt követően hétfőn egy 12 százalékos csökkenés történt. Michal Ward, a Seaport elemzője szerint a befektetők egyelőre nem bíznak abban, hogy az emberek lemondanak az autó tulajdonjogáról, és inkább közösségi autómegosztó szolgáltatást választanak a jövőben. A jelenlegi álláspont inkább az, hogy az ilyen jellegű szolgáltatásokat csak kiegészítésként használják a fogyasztók, a tulajdonjog iránti igény megmarad. További oka a mélyrepülésnek, hogy a cég 2018-ban közel 1 milliárd dolláros nettó veszteséget termelt, és nem mutatott egyértelmű stratégiát, hogy a jövőben hogyan válna jövedelmezővé.
 
Bíztató előzetes profit számokat tett közzé a Delta Airlines. Az első negyedévre 85-95 cent egy részvényre jutó profitot vár a vezetőség, ami magasabb, mint az elemzők által várt 80 cent. A bevétel 7%-kal lehet magasabb, mint egy évvel korábban, ami szintén jobb, mint az elemzők által várt 6%. A vezetőség szerint az üzleti szegmens különösen erős volt, de a turisták általi kereslet sem csökkent. A cég hatékonysága is enyhén javulhatott az első negyedévben, mely szintén jó hír a befektetőknek. A tegnapi nap folyamán a cég részvényei 6,04%-ot emelkedtek.
 
A Walgreens csökkentette a 2019-es profit előrejelzését. A Walgreens Boots Alliance holdingtársaság negyedéves jelentésében nyereség és profit soron is elmaradt a várakozásoktól, ezzel együtt csökkentette az idei év további részére vonatkozó becsléseit is. Stefano Pessina vezérigazgató szerint a piaci kihívások és a makrogazdasági trendek miatt a vállalatnak ez volt a legnehezebb negyedéve mióta 2014-ben a Walgreens megvásárolta a Boots Alliance európai lánc 100 százalékát. A Walgreens 1,64 dolláros részvényenkénti nyereségről számolt be, amely elmaradt az elemzők 1,72 dolláros becslésétől. A bevételek szintén alacsonyabbak voltak az elemzői várakozásoknál, 34,56 milliárd dollár helyett csak 34,53 milliárd dolláros szintig jutottak. Összességében 1,16 milliárd dolláros nettó jövedelmet ért el a vállalat, amely jelentős visszaesés a tavalyi 1,35 milliárd dollárhoz képest. A Walgreens és a rivális CVS Health vezetői már az elmúlt hónapokban figyelmeztették a befektetőket, hogy az idei nyereség valószínűleg elmarad a korábbiaktól. A Trump-kormány erőteljes nyomást gyakorolt a gyógyszeriparra, hogy csökkentsék a fogyasztói árakat, ez pedig érzékelhető a vállalatok pénzügyi teljesítményén. A Walgreens nyeresége a mostani várakozások szerint 2019-ben stagnálni fog, szemben a korábbi 7-12 százalékos növekedési előrejelzésükkel.
 
A cseppfolyósított földgáz (LNG) lehet az USA és Kína közötti kereskedelem fontos eleme. A Kínai Nemzeti Offshore Olajvállalat (CNOOC) vezetője elmondta, komoly cseppfolyósított gáz importra számíthatunk Kína felől, amennyiben a kereskedelmi háború véget ér. A CNOOC Kína legnagyobb LNG berendezésekbe fektető vállalata és a legnagyobb felvásárló is. Bizalmas információk szerint a Sinopec, Kína második legnagyobb olaj- és gázipari cége készen áll egy 20 éves LNG-ellátási megállapodás aláírására az amerikai Cheniere Energy-vel, az üzlet állítólag egyből létrejön, amint a kereskedelmi tárgyalások lezárulnak. Biztosak lehetünk benne, hogy a tárgyalások fontos pontja az LNG, azonban ebben a kérdésben kevésbé tűnik komplikáltnak a megegyezés, hiszen mindkét fél érdeke az LNG-kereskedelem növelése. Kína 2017-ben vált a világ második legnagyobb LNG importálójává Japán mögött, miután a kormány folyamatosan komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a szén helyett tisztább tüzelőanyaggal fűtsenek állampolgárai, így a kínai kereslet komoly növekedésben van. Az amerikai külkereskedelmi hiány csökkentése érdekében az amerikai tárgyalók pedig nem csak a nyersolaj és a szójabab exportját szeretnék növelni, hanem több cseppfolyósított földgázt is szállítanának Kína területére. A hírek szerint közeledik a megegyezés a tárgyalópartnerek között, bizalmas információk alapján április végén kerülhet sor Donald Trump és Szi Csin-ping kínai elnök találkozójára, ahol akár végső megállapodás is történhet.
 
A három legnagyobb autógyártó figyelmeztetést adott ki, hogy az első negyedévben csökkent az Egyesült Államokban eladott autók száma. A Toyota, GM, Fiat-Chrysler hármasa arra figyelmeztette a befektetőket, hogy 5, 7, illetve 3%-kal csökkent az értékesítésük eddig az idei évben 2018-hoz képest. Egyedül a Honda tudta 25-kal növelni az eladásait, míg a Ford csütörtökön fogja publikálni a számait, azonban az elemzők ott is csökkenést várnak. A cégek vezetősége optimista az év további részével kapcsolatban, és bíznak benne, hogy a jó munkaerő piaci adatok segítik az értékesítés emelkedését. Az elemzők már nem ilyen optimisták, a konszenzus szerint idén 16,8 millió autót értékesíthetnek, ami kevesebb, mint a tavalyi 17,3 millió.
 
A Morgan Stanley továbbra is medvepiacra számít 2019-ben. Mike Wilson, a cég vezető amerikai tőkepiaci stratégája hangsúlyozta, annak ellenére ragaszkodik a recessziós elképzeléseihez, hogy a piacon egyelőre az optimizmus uralkodik idén, az S&P 500 1998 óta most kezdte a legjobban az évet, 13,1 százalékot emelkedett az első negyedévben. Wilson szerint a hiba nem a tavalyi Fed-szigorítás volt, hanem a fiskális lazítás időzítése, amely túlhevítette a gazdaságot az előző évben. A piacon hétfőn ismét pozitív hangulat uralkodott az Egyesült Államok erős feldolgozóipari adatainak közzététele után, a Nasdaq 1,3 százalékkal, míg a S&P 500 1,2 százalékkal emelkedett, Wilson azonban továbbra sem változtatta meg a 2750-es év végi S&P célárát. Véleménye szerint a jövedelem-előrejelzések még nagyjából 5 százalékkal fognak csökkenni az elkövetkezendő 12 hónapban, a kockázat az, hogy a profitcsökkenéssel változik a vállalatok viselkedése, a kevesebb beruházás miatt pedig gazdasági lassulás történik. A Fed alkalmazkodik a mostani helyzethez, bár tavaly decemberben két kamatemelést helyeztek kilátásba a 2019-es évre vonatkozóan, márciusban jelezték, idén már nem lesz magasabb a kamat, azonban a kamatcsökkentést sem tartják indokoltnak.
 
Újabb vádak a Wirecard ellen. Még zajlik a vállalat könyvelési gyakorlatával kapcsolatos vizsgálat, ami a Financial Times-ban megjelent vádak miatt kezdődött, mely szerint a szingapúri iroda egyik vezetője meghamisított szerződések alapján könyvelt el közel 5 millió eurót. Az összeg igen csekély tekintve a cég 2018-ban elért 346 millió eurós nyereségét, a részvény árfolyama mégis több, mint 35 százalékot veszített értékéből a vádak megjelenésétől számítva. Most újabb gyanú árnyékolja be a céget. A Wirecard állítása szerint 2015-ben 326 millió euróért vásárolta meg az utazási jegyeket online értékesítő Hermes I-Tickets az indiai tulajdonú GI Retail-től, aki szerint azonban ennél jóval kevesebbet fizetett valójában. A részvény árfolyama tegnap 1,4 százalékot veszített értékéből.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Újabb halasztást szeretne kérni Theresa May. A tegnapi kormányülést követően a miniszterelnök kijelentette, hogy a kilépési határidő további kitolásával lehet csak megelőzni a megállapodás nélküli Brexitet. Ugyanakkor hozzátette, hogy szándéka szerint csak május 22-ig kérné a hosszabbítást, és addig az ellenzéket is bevonva, széles konszenzusra szeretne jutni a további lépések ügyében. Tegnap egy többpárti indítványt is beterjesztettek a képviselők, melynek elfogadása esetén a parlament a határidő meghosszabbítására kérné a miniszterelnököt. Jövő hét szerdán lesz a rendkívüli uniós csúcs, és pénteken jár le a jelenlegi határidő, így a találkozóig mindössze egy hetük van a brit képviselőknek, hogy valamilyen egyezségre jussanak, hiszen az Európai Unió korábban jelezte, hogy csak abban az esetben egyeznének bele a további hosszabbításba, ha konkrét tervekkel szolgálna a brit fél. Várhatóan jövő szerdáig May negyedik alkalommal is beterjeszti a megállapodás-tervezetet, és további, nem kötelező érvényű alternatívákról is szavazhatnak a brit parlamentben. A font-dollár árfolyama visszapattant az 1,30-as támasz közeléből, továbbra sem látszik túlzott félelem a Hard-Brexittől.
 
Végre kedvező adatok érkeztek Ausztráliából. A külkereskedelmi mérleg februári értéke 4,8 milliárd ausztrál dolláros többletet mutatott, mely jelentősen meghaladta az előzetes várakozásokat. Ennél is sokkal fontosabb, hogy a kiskereskedelmi forgalom 0,8 százalékkal tudott bővülni januárhoz képest, mely szintén pozitív meglepetés, és némileg csökkentheti a növekedési aggodalmakat. Az ingatlanpiaci korrekció nyomán az elmúlt hónapokban aggasztó fogyasztási adatok érkeztek, mivel a lakosság inkább hiteltörlesztésre és megtakarításra fordította a jövedelmének egy jelentős részét.
 
Ismét 54 pont felett a kínai Caixin szolgáltatóipari BMI. Ilyen magas értéket utoljára tavaly februárban mértek, a szektorban tevékenykedő vállalatok tehát továbbra is optimisták. Az emelkedés elsősorban az új megrendeléseknek volt köszönhető, melynek nagyrészét export-megrendelések tették ki. A problémák elsősorban a feldolgozóiparban jelentkeztek, de márciusban ott is sikerült az 50-es határérték fölé emelkednie a mutatónak. A kínai gazdaságra fókuszáló CEBM elemzése ugyanakkor hozzáteszi, hogy a mai kedvező adaton túl további megerősítésekre van szükség a kínai gazdaság stabilizálódásával kapcsolatban.
 
Kamatvágás jöhet Új-Zélandon? A Westpac elemzői szerint az új-zélandi jegybank a következő, május 8-án esedékes kamatdöntő ülésén a monetáris lazítás mellett dönthet, és 25 bázisponttal 1,5 százalékra vághatják az alapkamatot. A lépésre a növekedési aggodalmak miatt kerülhet sor, a tavalyi évben 2,9 százalékról 2,3 százalékra mérséklődött a GDP-növekedés üteme, és a trend folytatódni látszik. A jegybanknak még van mozgástere, mivel az infláció továbbra sem éri el a 2 százalékos szintet, mely az inflációs céltartomány közepe.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
A kedvező hangulat ma is segítheti a BUX emelkedését. Tegnap mérsékelt emelkedéssel zárt a hazai részvényindex, a pozitív irányú mozgás ma is folytatódhat. A vezető részvények közül érdemes figyelni az OTP-re, a bankpapír árfolyama a 12 800 forintos szint felett tudott zárni, így hamarosan ismét elérhető lehet a 13 000-13 200 forintos tartomány. Izgalmas a Richter árfolyamgrafikonja is, az 5 400 forintos szint áttörésével szabaddá vált az út az 5 500 forint elérése előtt, de később akár további emelkedés is jöhet. A MOL egyelőre megakadt a 3 300 forintos szint közelében, de itt is valószínűbb az emelkedés a következő napokban. A Magyar Telekom árfolyamában nincs érdemi változás, továbbra is sávozó mozgást végez a 460-475 forintos zónában.
Az euró-forint árfolyamemelkedése ismét elakadt a 200 napos mozgóátlagnál, mely 321,45-nél képez meghatározó ellenállási szintet. Amennyiben a következő napokban nem kerül szignifikánsan áttörésre, hamarosan konszolidáció és negatív korrekció jöhet a 318-as szint irányába.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Equilor Elemzés
tibbi60
tibbi60 2019. 04. 03. 08:27
Előzmény: #125096  sly36
#125097
jó reggelt!
rés az lesz.talán elég lesz már neki(spx)...erzsinek is meglesz a hami daxban
sly36
sly36 2019. 04. 03. 08:12
Előzmény: #125094  _Macika_
#125096
Eurhuf visszatalálhatna 320 alá ma.
sly36
sly36 2019. 04. 03. 08:04
Előzmény: #125094  _Macika_
#125095
440-nek jó lesz az.
1440 a párizsi vagy mi... :-))
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 03. 07:58
Előzmény: #125092  sly36
#125094
irány a fellegek
re 1440 )
certibalazs
certibalazs 2019. 04. 03. 07:54
Előzmény: #125092  sly36
#125093
Jo reggelt, 
Res meg oke, csak ne gapup lenne :D
sly36
sly36 2019. 04. 03. 06:30
Előzmény: #125090  _Macika_
#125092
Réses reggelt!
Törölt felhasználó 2019. 04. 03. 05:50
Előzmény: #125089  mocskos_spekulans
#125091
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 02. 22:49
Előzmény: #125089  mocskos_spekulans
#125090
mocskos kedd )
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2019. 04. 02. 22:34
Előzmény: #125088  guantanamo
#125089
Bikabika péntek tépős csütörtök gap szerda :)
guantanamo
guantanamo 2019. 04. 02. 22:30
#125088
Ha így haladunk, akkor komoly pánikpéntek elé nézünk
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 02. 22:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#125087
nagyon keresik az opi topikban 
))
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 02. 21:12
#125086
lassan megint ath, elfogytak a felső rések ))
https://finviz.com/futures_charts.ashx?t=ES&p=d1
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 02. 21:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#125085
Kockázati figyelmeztetés! 
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni! 
Hasznos tőzsdézést! 
Buxer and Partners.
TAmecenas 2019. 04. 02. 20:54
Törölt hozzászólás
#125084
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 02. 18:41
#125083
usanembiresni
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 02. 17:12
Előzmény: #125081  tibbi60
#125082
esegetnek
tibbi60
tibbi60 2019. 04. 02. 13:02
Előzmény: #125080  -bubu-
#125081
daxlit fel kell tornázni 810-re,erzsike hamihoz

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek