Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 27. 10:11
Előzmény: #124718  _Macika_
#124720
:o))
lighthouse 2019. 03. 27. 10:08
Előzmény: #124718  _Macika_
#124719
ezt most muszáj volt?
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 27. 10:06
Előzmény: #124717  -bubu-
#124718
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 27. 10:04
Előzmény: #124715  _Macika_
#124717
igen, úgyhogy utána néztem mi lesz az ebéd :))
Marhahúsleves eperlevéllel
Csáky rostélyos galuskával
Sütemény 
thomasss
thomasss 2019. 03. 27. 10:04
Előzmény: #124702  _Macika_
#124716
sociente generale  francia bank 8 %-os bruttó osztalék !!!!! hoppááááá
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 27. 10:01
Előzmény: #124713  -bubu-
#124715
jó nagy unalom van
tibbi60
tibbi60 2019. 03. 27. 09:35
Előzmény: #124713  -bubu-
#124714
el hogy az a.........
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 27. 09:32
Előzmény: #124712  _Macika_
#124713
kancsi elintézte a 320 at gyorsban :)
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 27. 09:30
#124712
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 27. 09:27
Előzmény: #124710  _Macika_
#124711
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Három napos csökkenés után emelkedéssel zártak kedden az amerikai tőzsdék, az S&P500 és a Nasdaq 0,7 százalékkal, a Dow Jones 0,6 százalékkal zárt feljebb előző napi záró értékéhez képest. Legjobban a banki részvények teljesítettek: a Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley és a J.P. Morgan részvényei mind egy százalék feletti erősödéssel zártak. Az építőipari szektorból érkező statisztikák elmaradtak a várakozásoktól, az előrejelzéseknél kevesebb új építési engedélyt adtak ki, és kevesebb új építkezést is indítottak februárban. A tegnap publikált fogyasztói bizalmi index is alacsonyabb lett, mint a piac várta. Az ázsiai indexek vegyes képet festenek, a japán Nikkei index a tegnapi erősödése után kis korrekciót mutat, 0,2 százalékos mínusznál jár, míg a kínai Shanghai Composite és a hong-kongi Hang Seng index 0,5 százalékot erősödött. Az európai tőszdék a határidős mozgások alapján fél százalékos pluszban nyithatnak.
 
12 hónapon belül folytatódhat a Renault és Nissan összeolvadása, és a Fiat Chrysler is felmerült, mint potenciális célpont. A Financial Times információi szerint, ezzel a cég visszatérne a korábbi merész stratégiájához, mely akkor akadt meg, amikor a korábbi vezérigazgatót letartóztatták. Amennyiben sikerülne az összeolvadást levezényelni, és sikeresen felvásárolnák valamelyik vetélytársukat, a legvalószínűbb célpont a Fiat Chrysler, akkor létrejöhetne egy csak a Toyotához vagy a Volkswagenhez hasonló globális autógyártó. Azonban előfordulhat, hogy a Fiat Chrysler nem várja meg az egyesülést és előremenekülve más gyártóval egyesülve, sajtóinformációk szerint az FCA vezetősége tárgyalt korábban a PSA vezetőségével az esetleges egyesülésről.
 
Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing Orlando-ban. Az amerikai repülésügyi hivatal közleménye szerint a kényszerleszállást a gép jobb oldali hajtóművével kapcsolatos probléma okozta. Ez nem azonos a tavaly októberben Indonéziában és idén márciusban Etiópiában történt katasztrófa okával, mivel akkor eddigi ismeretek szerint nem műszaki probléma, vagy pilótahiba okozta a balesetet, hanem a repülőgép robotpilótájának szoftverében lehetett a gond. A Boeing problémás 737 MAX 8-as modelljét jelenleg kivonták a forgalomból, és pilóták tesztelik a frissített szoftvert. A mostani utazás célja az volt, hogy a többi ugyanilyen géppel együtt a kaliforniai hangárba szállítsák a repülőt, az ottani száraz időjárás ugyanis kedvezőbb a hosszú állás során. Röviddel a felszállás után jelentkezett a probléma, így a gép vissza is tért a kiinduló orlandói reptérre, senki nem sérült.
 
Vegyes döntések születtek az Apple és a Qualcomm közötti szabadalmi vitáról. Az Egyesült Államok kormányzati testületei egyelőre nem hoztak egyértelmű döntést az Iphone-gyártó és a chipgyártó között, így a helyzet nagyrészt változatlan maradt a Kereskedelmi Bizottság döntése, és a következő hónapban folytatandó jelentős tárgyalás előtt. A két éve folyó jogvitában az Apple a Qualcommot tisztességtelen szabadalmi engedélyezési gyakorlatokkal, míg a Qualcomm az Applet szabadalmi jogsértés miatt vádolta. A Qualcomm Kínában és Németországban keresetet indított az Apple ellen, azzal vádolva őket, hogy engedély nélkül használják a technológiájukat. Ebben a kérdésben nekik adtak igazat és értékesítési tilalmat vezettek be. Bár ezt Kínában nem hajtották végre, Németországban már csak a Qualcomm chippel rendelkező telefonok értékesíthetők. Az Apple is részleges győzelmet aratott, legalábbis az előzetes fázisban, hiszen a Qualcommot arra utasították, hogy engedélyezze a technológiájának használatát más cégeknek is. A döntések az Apple 7, 8 és X modelljeit érintik, amelyek Intel által gyártott chipekkel is készültek. A következő döntés az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottságától várható, akik a Qualcomm mobil chip technológiai monopóliumának visszaéléséről hoznak határozatot.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
A brit parlamentben a Brexit esetleges alternatíváiról fognak ma szavazásokat tartani. Többek között a vámunióról, egy esetleges szabadkereskedelmi megállapodásról az Európai Unióval, új Brexit-népszavazás kiírásáról, de még a Brexit-folyamat megállításáról is. Fontos tudni azonban, hogy a kormány jogilag nem tekinti magára kötelező érvényűnek az eredményeket. David Davis, korábbi Brexit-ügyi miniszter szerint most talán lenne esély a korábban kétszer is elutasított megállapodás-tervezet elfogadására. Közben már 5,8 millióan írták alá a Brexit-folyamat leállítását követelő online petíciót, a kérdésről a parlamentnek vitáznia kell majd, de ez semmilyen jogi következményt nem von maga után.
 
Rekord alacsony a portugál 2018-as költségvetési hiány. Mindössze a GDP 0,5%-át kitevő volt a tavalyi államháztartási hiány az országban, és idénre 0,2%-os hiányt terveznek. Ez jelentősen alacsonyabb, mint a 2011-es 11,2%, amikor az országnak mentőcsomagokhoz kellet folyamodni a csőd elkerülése érdekében. Ilyen alacsony hiányszámok, mióta Portugália demokratikusan működik, nem volt még. A Statisztikai Hivatal szerint a növekvő bevételek miatt lett a vártnál is alacsonyabb a hiány, melyet a javuló gazdasági környezet eredményezett.
 
Donald Trump egyik támogatottja, Stephen Moore szerint azonnali, 50 bázispontos kamatvágásra lenne szükség az Egyesült Államokban. A Republikánus Párt tagja, és jelenleg gazdasági kommentátorként dolgozó szakember szerint elhamarkodott volt a tavalyi 4 kamatemelés. Álláspontját nem osztják a Fed döntéshozói, Mary Daly tegnap leszögezte, hogy a jelenlegi kamat közel van a semleges szinthez, és várják a további beérkező adatokat a további lépések megtétele előtt.
 
Kamatdöntő ülést tartott az új-zélandi jegybank (RBNZ). A várakozásoknak megfelelően nem változott az 1,75 százalékos alapkamat, ugyanakkor a megjelent közleményben a döntéshozók leszögezik, hogy a globális folyamatok erőteljes lefelé mutató kockázatot hordoznak, így várhatóan a következő lépés kamatvágás lesz. Az infláció a 2 százalékos célszint alatt maradhat, emiatt is szükség lehet a támogató monetáris politikára. A határidős és opciós árazások alapján 35 százalékról 73 százalékra emelkedett az őszi kamatvágás esélye, az új-zélandi dollár jelentős mértékben gyengült.
 
A kínai gazdaság jelentősen növekedhetett az első negyedévben, de ezt csak a vállalati hitelezés jelentős növekedése magyarázza. A China Beige Book International (CBB) által készített felmérés szerint a növekedés egyértelmű, ám figyelmeztettek, hogy ezt csak az eladósodottság jelentős emelkedésével érték el. A kiadvány azért is érdekes, mert a januári és februári hivatalos adatok, illetve a más cégek által készített felmérések alapján nem úgy tűnik, hogy Kína visszatért volna a robusztus növekedési pályára. A kiadvány készítői is felhívták a figyelmet arra, hogy az általuk látott növekedés nem fenntartható, és a banki hitelek kamata is emelkedett, így ha az államnak nem támogatja a hitelezést a növekedés megakadhat.
 
Komoly bizonytalanságot szülhet Mario Draghi távozása. Az Európai Központi Bank jelenlegi elnökének mandátuma hamarosan lejár, a legnagyobb esélyes továbbra is a finn Erkki Liikanen. Mohamed el-Erian, a Pimco vezetője szerint a váltás komoly bizonytalansággal töltheti el a befektetőket, amennyiben folytatódik az eurózóna növekedésének lassulása, mivel a következő jegybankelnök előtt számos kihívás áll. Egyelőre még az is kérdés, hogy meg tudják-e kezdeni a monetáris politika érdemi normalizálását belátható időn belül, ráadásul a hagyományos, és nem-hagyományos eszköztár is nagyrészt kimerült az elmúlt években. A lehetőségek között felmerülhet a japán jegybank által alkalmazott hozamgörbe-kontroll program, de ez kvázi a nettó eszközvásárlások ismételt beindítását jelentené, csak eltérő feltételrendszerrel.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Tegnap tartott kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Az egynapos betéti rátát 10 bázisponttal, -0,05 százalékra emelték, és a várakozásoknak megfelelően szűkítik az FX-swapok állományát, ezzel megkezdődött a monetáris politika normalizációja. Matolcsy György a sajtótájékoztatón leszögezte, hogy továbbra is támogató marad a monetáris politika, a lépés nem egy szigorító ciklus kezdete, hanem szükséges, és elégséges lépés, a monetáris politika eszközei azonban változnak. Az elsődleges horgony továbbra is az indirekt adóhatásoktól szűrt maginflációs mutató, és annak a 3 százalék közelében való fenntartása. A Nagy Márton várakozása szeirint a BUBOR 10 bázisponttal fog emelkedni, és ügyelnek rá, hogy ennél ne legyen nagyobb, vagy kisebb mértékű a változás. A jegybanki közleményben bejelentettek egy új, vállalati kötvényvásárlási programot 300 milliárd forintos keretösszeggel, melyben minden nem-pénzügyi vállalat részt vehet, ezzel szeretnék a vállalati szektor finanszírozásának diverzifikálást elősegíteni. A forint árfolyama jelentősen gyengült a sajtótájékoztató alatt, mivel a szigorító lépéssel némi ellentmondásban a kommunikáció megengedő volt.
 
Enyhén pozitív hangulatban indulhat a kereskedés az európai részvénypiacokon, így a Budapesti Értéktőzsdén is kismértékű emelkedésre számítunk nyitásban, nagyobb elmozdulás azonbna nem várható. A vezető részvények közül az OTP továbbra is a 13 000 forintos szintet próbálja tesztelni, de a tegnapi kereskedésben sem sikerült legyűrnie, ma a 12 700-13 000 forntos sávban mozoghat a bankpapír jegyzése. A MOL fontos támasz közelében mozog, mely 3 270 forintnál található, és érdemes kiemelten figyelni rá, mivel letörése komoly csökkenést hozhat, amennyiben azonban felette tud maradni, ismét emelkedés indulhat hamarosan. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is sávozik a 460-475 forintos tartományban, egyelőre nem várjuk, hogy innen ki tudna lépni. A Richter meg tudott kapaszkodni az 5 200 forintos szint felett, azonban 5 400 forintnál fontos ellenállás húzódik.
A forint jelentősen gyengült a tegnapi kereskedésben, ismét 318 felett mozog az euró-forint jegyzése, mivel a kamatemelés ellenére rendkívül "galamb" hangvételű volt a jegybanki tájékoztató.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 27. 09:17
Előzmény: #124709  -bubu-
#124710
a bux mit művel? 
https://www.tradingview.com/x/ETbmTri8
mocskos hol van!!?? ))
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 27. 09:16
Előzmény: #124707  _Macika_
#124709
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 27. 09:16
Előzmény: #124707  _Macika_
#124708
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 27. 09:12
Előzmény: #124706  -bubu-
#124707
annyira nem 410 támasz elvileg
a set lufi az csapkod rendesen
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 27. 09:09
Előzmény: #124705  _Macika_
#124706
kopusz csapkod :))
415-427
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 27. 09:06
Előzmény: #124704  -bubu-
#124705
a buxban se
retolcsy agott neki kis hűtést
re 50k ))
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 27. 09:03
Előzmény: #124703  sanka
#124704
nem lett gap végül
https://invst.ly/adyyq
sanka 2019. 03. 27. 08:59
Előzmény: #124699  -bubu-
#124703
Szuper.
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 27. 08:02
Előzmény: #124701  -bubu-
#124702
A jól megszokott osztalékpapírok helyett a német autógyártók forognak a legnagyobb osztalékhozammal. A Daimler a maga 6,4%-os osztalékhozamával kiemelkedik a mezőnyből, de a BMW-nek sincs oka szégyenkezni az 5,1%-os osztalékhozammal. A klasszikus, stabil osztalékpapírok ezúttal a középmezőnybe szorultak: a Deutsche Telekommal 4,5%-os, az E.On-nal pedig 4,3%-os osztalékhozam érhető el. A tavalyi évvel ellentétben idén mindegyik DAX komponens fizet osztalékot, igaz, a Wirecard esetében például elenyésző, 0,2%-os osztalékhozamról beszélhetünk. A német részvények többsége májusban fizeti ki majd éves osztalékát, de a kivétel mindig erősíti a szabályt, a Thyssenkrupp például már februárban kifizette részvényenkénti 15 centes osztalékát.
-
https://www.erstemarket.hu/files/otletgyar-mini-20190325_2019-03-25_80341.png
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 27. 08:01
Előzmény: #124700  _Macika_
#124701
megébredtem ahogy a hasamra sütött a nap :o)))
gondoltam iszom is egy jó kávét sebesen :)

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek