Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 03. 26. 09:24
Előzmény: #124596  -bubu-
#124600
Brexit se rossz. Vagy a Vipera. :)
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 26. 09:16
Előzmény: #124596  -bubu-
#124599
fibó
palacsinta
töpi
elvis ))
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 26. 09:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#124598
JA, a leggyengébb korcsnak az opus-t adnám :))
sly36
sly36 2019. 03. 26. 09:14
Előzmény: #124593  _Macika_
#124597
Oldalasba pont belefér a 11436 :o))
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 26. 09:14
Előzmény: törölt hozzászólás
#124596
jenifer
roxána
boby
jockey
kopejka
líra
forint
random
:)
lighthouse 2019. 03. 26. 09:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#124595
lőrinc
TAmecenas 2019. 03. 26. 09:03
Törölt hozzászólás
#124594
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 26. 09:01
Előzmény: #124592  sly36
#124593
inkább oldalas lehet
sly36
sly36 2019. 03. 26. 08:49
Előzmény: #124591  -bubu-
#124592
Jó reggelt!
Köszönjük a leveleket!
Dax továbbra is 436 lenne az elsődleges cél. Ma meglehetne.
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 26. 08:22
#124591
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Jelentős elmozdulás nélkül zárták a hétfői kereskedést az amerikai tőzsdék, annak ellenére, hogy a Robert Mueller vezette bíróság nem talált bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy Donald Trump amerikai elnök a kampánya során összejátszott volna az oroszokkal. A befektetőket elbizonytalanította a hozamgörbe invertálódása, amit a recesszió előjeleként szoktak értelmezni. Az Apple részvényei 1,2 százalékot estek a cég sajtótájékoztatóját követően, ahol a legtöbb részletre nem derült fény a technológia óriás új szolgáltatásaival kapcsolatban. A Boeing részvényei 2,3 százalékot erősödtek miután a társaság bejelentette, hogy a pilóták már tesztelik a 737 MAX 8-as gépek új szoftverét. Az ázsiai részvénypiacokon vegyes hangulat uralkodik ma reggel, a japán Nikkei 2,2 százalékkal került feljebb, a kínai Shanghai Composite Index viszont 1,7 százalékkal esett vissza. A japán Nintendo cég részvényei 5 százalékkal erősödtek a mai kereskedésben, miután bejelentették a nagy sikerű Switch konzolok új verziójának bevezetését az idei év során. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék mérsékelt erősödéssel kezdhetik a napot.
 
A Deutsche Bank katari befektetői nem örülnek az összeolvadásnak a Commerzbankkal. A Bloombergnek több forrás is elmondta, hogy a 6% feletti tulajdonrésszel rendelkező Katar nem támogatja a két bank fúzióját. A meg nem erősített hírek szerint, a tulajdonos attól fél, hogy hígítani kell a részvényeket a felvásárlás finanszírozásához, ezzel csökkenne az ő részesedésük. Egy forrás szerint Katar csak akkor engedélyezné az egyesülést, ha a németek kétoldalú kereskedelmi megállapodást kötnének velük más iparágakban is. A munkavállalókra képviselő felügyelőbizottsági tag is felemelte a szavát az esetleges egyesülés ellen. Szerinte az nem erősítené a bankot, és jelentős leépítésekhez vezetne, melyet ő nem tud támogatni.
 
Profit warningot adott ki a Samsung. A cég vezérigazgatója kedd reggel figyelmeztette a befektetőket, hogy az első negyedév profitja elmaradhat a piaci várakozásoktól. Ennek oka, hogy az év első három hónapja során az adatközpontok visszafogták memória-chipek iránti keresletüket, valamint a okos telefonok csökkenő értékesítése is a Samsung kijelzők megrendeléseinek csökkenéséhez vezetett. A félvezetők piaca 2018-ban 10,2 százalékkal csökkent az IHS markit felmérése szerint. 2018. utolsó negyedévében is 18 százalékkal elmaradt a Samsung profitja az elemzői várakozásoktól, erről januárban adott ki figyelmeztetést a vezetőség.
 
Az Apple nagyszabású rendezvényen jelentette be új szolgáltatásainak indulását. A Goldman Sachsal és a Mastercarddal együttműködve létrehoztak egy titán, lézerrel nyomtatott kártyát, amely nyomon követheti a kiadásokat a különböző eszközök között, a fizetések után pedig naponta visszatérítéseket kap a használója. Elindítják az Apple Arcade nevű előfizetős videójáték szolgáltatást, mely több, mint száz exkluzív játékot tesz elérhetővé – és ígérik – folyamatosan bővíteni fogják a listát. Bevezetik az eddigi Apple News app előfizetéses verzióját is, a News+-t, amellyel havi 10 dolláros költségért 300 magazinhoz kaphatnak hozzáférést az ügyfelek. A legnagyobb várakozások mégis az Apple TV-hez fűződnek, a cég a világ első streamingszolgáltatójává szeretne válni a jövőben. A felület alapvető célja az egyszerűség és a kényelem. Rajta keresztül olyan jelentős szolgáltatók lesznek elérhetők, mint az HBO, az Amazon, vagy a Showtime. A Netflix és a Disney kimaradt a listáról, ők (egyelőre?) nem kívánnak együttműködni az Applevel. A felhasználóknak tehát nem kell mostantól külön applikációkat telepíteniük, a tartalmakat együtt megtalálják majd az Apple TV-ben, és itt elő is tudnak rájuk fizetni. Az Apple az előfizetések után természetesen jutalékot kap majd. A tegnapi bejelentések közül a legjelentősebb az Apple TV Plus megjelenése volt, amely ősztől több, mint 100 országban lesz elérhető, minden bizonnyal nálunk is. Ez természetesen fizetős lesz, saját gyártású tartalmakkal igyekeznek majd megnyerni a fogyasztókat, ehhez olyan ismert neveket szerződtettek le, mint Steven Spielberg, Jennifer Aniston, vagy Reese Witherspoon. Az Apple ezzel együtt jelentős hátrányból indul a streaming piacon, azonban jelentős forrásokkal rendelkezik a cég, 2019 első negyedévében nagyobb készpénztartalék felett rendelkeztek, mint a rivális Netflix és a 21st Century Fox együttes értéke. Ennek fényében a közeljövőben akár felvásárlási ügyletekre is számíthatunk, kérdés, hogy az Apple mennyire szeretne gyorsan piacvezetővé válni a streamingpiacon.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Szerdán lesznek a szavazások a brit parlamentben. Theresa May addig nem fogja a képviselők elé terjeszteni a megállapodás-tervezetet, amíg előzetesen nem látja úgy, hogy elfogadnák, így a mára tervezett szavazás várhatóan elmarad. Tegnap éjjel viszont a képviselők megszavazták, a parlament átvegye a kezdeményezést a kormánytól, és a képviselők saját kezdeményezéssel szavazhatnak. Várhatóan holnap több alternatív forgatókönyvről is véleményt nyilváníthatnak a képviselők. Többek között a vámunióról, egy esetleges szabadkereskedelmi megállapodásról az Európai Unióval, új Brexit-népszavazás kiírásáról, de még a Brexit-folyamat megállításáról is. Fontos tudni azonban, hogy a kormány jogilag nem tekinti magára kötelező érvényűnek az eredményeket. Szerdán lesz szavazás a kilépési határidő elhalasztásáról is, ugyanakkor ez csak formalitás, mivel az már hatályba lépett, mivel az Európai Unió által javasolt új dátumokat az Egyesült Királyság kormánya elfogadta. A font árfolyama az 1,32-es szint közelében mozog a dollárral szemben, fontos támasz 1,30-nál, míg ellenállási szint 1,33-nál található.
 
A japán pénzügyminiszter, Aszó Taró némi magyarázkodásra kényszerült, miután néhány héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a jegybank nagyobb rugalmasságot tanúsíthat az inflációs célszinttel kapcsolatban. Korábbi mondanivalóját korrigálva leszögezte, hogy soha nem utalt rá, hogy lefelé fogják módosítani az inflációs célt, ugyanakkor hozzátette, hogy külső folyamatok is nehezítik a jegybank helyzetét. A jegybank hosszú ideje csapdahelyzetben van, hiszen az ultralaza monetáris politika ellenére sem sikerült közelíteni az inflációt a célhoz, így várhatóan további lazításra lesz szükség a következő hónapokban, ugyanakkor a kereskedelmi bankok nyereségességére rendkívül negatívan hat a jelenlegi kamatszint.
 
Charles Evans szerint továbbra is jó állapotban van az Egyesült Államok gazdasága. Az idei évben szavazó, és alapvetően héja beállítottságú jegybankár szerint a piac kissé eltúlozza a hozamgörbe invertálódásából fakadó aggodalmakat. Evans a Credit Suisse Ázsiai Befektetési Konferenciáján tartott előadásában kiemelte, hogy érthető a befektetői aggodalom, ugyanakkor a recesszió esélye minimális. Bár az idei évben a tavalyinál jóval lassabb növekedésre számít, de az általa prognosztizált 2 százalékos növekedés a hosszú távú tendenciákat figyelve még mindig jónak mondható.
 
Eric Rosengren a Fed mérlegéről tartott előadást, melyben kiemelte, hogy nem állja meg a helyét az a vélemény, hogy a 2018. végén tapasztalható pénzpiaci turbulencia az amerikai jegybank mérlegének leépítése miatt következett be. Ugyanakkor nem realitás, hogy a mérleg a 2008-as válság előtti méretre csökkenjen belátható időn belül, de a későbbiekben szükség lesz a további leépítésre, mivel egy esetlegesen bekövetkező, újabb válság esetén újabb eszközvásárlásokkal lehetne tompítani a negatív hatásokat.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Ma délután tart kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, ahol megkezdődhet a monetáris politika normalizálása. Első lépésben az úgynevezett nemkonvencionális intézkedések közül az FX-swapok volumenének csökkentését jelentheti be a jegybank, ezzel a forintlikviditást szűkítheti. Egyes várakozások szerint már a betéti ráta 10 bázispontos emelésére is sor kerülhet a mai napon, ezt a lépést mi inkább május-júniusra várnánk. Ugyanakkor mindkét lépés egyelőre jelzésértékű, de az inflációs alapfolyamatokra válaszolnia kell a jegybanknak, hiszen januárban és februárban is elérte, illetve meghaladta a 3 százalékos célszintet az indirekt adóhatásoktól szűrt maginflációs mutató, melyet a döntéshozók kiemelten követnek. A bejelentés hatására némileg erősödhet a forint, de a hatás korlátozott lehet, első körben a 315-ös szintig eshet vissza az euró-forint jegyzése. Az alapkamat első emelésére legkorábban az év végén, vagy a jövő év első negyedévében kerülhet sor, a külső tényezők jelenleg nem sürgetik az MNB-t, hiszen mind az Európai Központi Bank, mind a Fed várakozó álláspontra helyezkedett az elmúlt hetekben, így a hazai inflációs folyamatokra lehet koncentrálni.
 
 
Forrás: MNB
 
Enyhén pozitív hír a Magyar Telekomnak, hogy félárat kell majd csupán fizetnie az 5G éves használati díjáért a pénteki NMHH rendelet módosítása alapján. Ez nagyságrendileg azt jelentené, hogy maradhatna az évente körülbelül 6 milliárd forintos éves frenkvenciahasználati díj a Telekom esetén, és ez nem emelkedne tovább. Az egyszeri licensz díj az 5G sávért továbbra is 50-65 milliárd forintjába kerülhet a vállalatnak, ezt a rendelet nem befolyásolja. Rossz hír viszont, hogy 700 MHz-n a korábbi 6 duplex blokk helyett csak 5 blokk kerül meghirdetésre, ezzel tovább éleződhet a verseny, és feljebb kerülhetnek az aukciós árak. A rendeletmódosítással feltehetőleg a hatóság célja az 5G hálózat kiépítési ütemének gyorsítása, a kisebb terhek ösztönzőleg hathatnak. Nem túl jelentős a részvényárfolyam szempontjából a hír.
 
Mérsékelt emelkedéssel nyithat a BÉT. A hazai részvénypiac sem tudta kivonni magát a tegnapi kereskedésben tapasztalható negatív befektetői hangulat alól, de ma kisebb pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés. A vezető részvények közül jelentősen visszaesett a Richter árfolyama, mely így ismét az 5 200 forintos szint alá került, a következő fontos szint 5 000 forintnál található. A MOL jegyzése fontos támasz közelébe ért, a 3 270 forintos szintre érdemes figyelni a következő napokban, melynek letörése egy igen hosszú emelkedő trendet szakítana meg. Az OTP végül elmozdulás nélkül zárt, ma ismét próbálkozhat a 13 000-13 100 forintos zóna áttörésével, mely azonban igen erős ellenállást képez. A Magyar Telekom jegyzése továbbra is sávozik, itt nem várunk érdemi változást a következő napokban sem.
A forint árfolyama tegnap délután némileg vissza tudott erősödni, a ma délutáni MNB bejelentések tovább erősíthetik a hazai fizetőeszközt, az euróval szemben 315-nél húzódik a következő fontos szint.
 
A MOL 12 hónapos célárfolyamát 3 300 forintról 3 500 forintra emelte a Raiffeisen Centrobank, az ajánlás továbbra is tartás. A Magyar Telekomra vonatkozó ajánlását vételről tartásra módosította az HSBC.
 
A Waberer's nem fizet osztalékot a 2018-as pénzügyi év után.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Equilor Elemzés
certibalazs
certibalazs 2019. 03. 26. 05:52
Előzmény: #124589  _Macika_
#124590
jo reggelt
mai menü 520 korul, aztan short.
meglatjuk
https://invst.ly/adj3g
csüt. 13:00 USA Q4 , öveket becsatolni :D
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 25. 22:06
Előzmény: #124587  certibalazs
#124589
guantanamo
guantanamo 2019. 03. 25. 20:24
Előzmény: #124587  certibalazs
#124588
Egyelőre részegen kóvályog. Dollár is úgy csapkodott ma, azt se tudja merre van előre.
certibalazs
certibalazs 2019. 03. 25. 19:37
Előzmény: #124586  _Macika_
#124587
Sp kozben duplaaljra jatszik?
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 25. 19:26
Előzmény: #124585  guantanamo
#124586
kéne gyorsulás lefele , nem lenne uncsi)
guantanamo
guantanamo 2019. 03. 25. 19:02
#124585
unalmas nap
sly36
sly36 2019. 03. 25. 18:18
Előzmény: #124582  _Macika_
#124584
Palacsinta? :o)
Én is most kevertem, rögtön sütöm. 
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 25. 17:15
Előzmény: #124582  _Macika_
#124583
jó döntés mindenképp, ha lesz mozgás ha nem :))
házi epervelővel ajánlom :o))
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 25. 16:55
Előzmény: #124581  -bubu-
#124582
megye sütök palacsintát
ugyse lesz ma itt semmi extrém
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 25. 16:35
Előzmény: #124580  _Macika_
#124581

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek