Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 21. 09:17
#122399
dax futi gap betöltve
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 21. 09:14
Előzmény: #122396  sly36
#122398
kopuszba forgalom kellene és zuty
https://www.tradingview.com/x/M18IaAGQ
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 21. 09:11
Előzmény: #122396  sly36
#122397
eladók bejöttek
sly36
sly36 2019. 02. 21. 09:11
Előzmény: #122395  _Macika_
#122396
Lecsó is csak marad a spájzban...
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 21. 09:09
Előzmény: #122392  equiloros2
#122395
bux szenvedés megint
tibbi60
tibbi60 2019. 02. 21. 09:08
Előzmény: #122393  tibbi60
#122394
436 csak meglett
tibbi60
tibbi60 2019. 02. 21. 08:36
Előzmény: #122392  equiloros2
#122393
köszi a híreket!
equiloros2
equiloros2 2019. 02. 21. 08:28
Előzmény: #122391  sly36
#122392
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Bizonytalan mozgás után a Nasdaq változatlan szinten, míg az S&P500 0,2%-kal feljebb fejezte be a kereskedést. A befektetők figyelme tegnap a januári kamatdöntő ülés jegyzőkönyvére irányult, amiből az derült ki, hogy a jegybankárok aggodalmukat fejezték ki a kamatemeléseket követő tavaly év végi piaci volatilitás miatt, így akár már az idei évben befejezhetik a jegybanki mérleg leépítését, továbbá a globális és az amerikai gazdaság lassulására tekintettel egyelőre kamatemelés sem várható. Az ázsiai tőzsdék csökkenéssel kezdték a napot, de a kereskedés vége felé már pozitív tartományban mozognak. A Nikkei 0,15%, a Hang Seng 0,09%, míg a Sanghai Composite -0,3%-on állt ma reggel. 11,4%-kal emelkedtek a Lenovo részvényei, miután a negyedik negyedévben ismét profitot tudott termelni a cég, és ezzel pozitív meglepetést okozott a piacon.
 
3%-os növekedést vár a Deutsche Telekom, mely enyhén elmarad az elemzői várakozásoktól. A német cég bejelentette, hogy 70 euró centre emeli az osztalékát a korábbi 65 euró centről. A negyedik negyedéves eredményeket az amerikai T-Mobile segítette, mely már majdnem a bevétel felével járul hozzá az eredményhez. Az amerikai üzletág $26 milliárdért szeretné felvásárolni a Sprintet, jelenleg hatósági jóváhagyásra várnak. Amennyiben sikeresen lezárulna a felvásárlás az amerikai üzletág még jelentősebb lehetne. A cég emellett bizakodó az idén megjelenő 5G-s szolgáltatásokkal kapcsolatban és az idei évben az lehet a növekedés egyik motorja.
 
A Henkel közzétette negyedik negyedéves jelentését, amely alapján kiderült, hogy a cég nyeresége elmaradt a becslésektől, a kamatok és adózás előtti eredmény 802 millió euró volt, az elemzők által várt 830,4 millió euróval szemben. Hans Van Bylen vezérigazgatónak vissza kell állítania a befektetők bizalmát a Henkel jövőjével kapcsolatosan. A vezérigazgató a múlt hónapban elismerte, hogy a 2018-as árrés elmaradt a céltól, míg az eladások növekedése 2009 óta a legalacsonyabb volt. A mostani jelentés szerint a cég értékesítései Észak-Amerikában, ahol a cég a Procter&Gamble-lel és az Unilever-rel versenyez, 1 százalékkal csökkentek. Ennek oka egyrészt az erős árverseny, amely főként a drogériákban tapasztalható, másrészt pedig a növekvő nyersanyagárak. Az eredményekre Van Bylen válasza az, hogy 300 millió euróval növeli a beruházásokat, ezzel a Henkel frissíti márkáit, emellett a cég jelenleg félúton van egy költségcsökkentő programban, amelynek célja, hogy 2020-ra 500 millió eurót takarítsanak meg.
 
Ma reggel tette közzé gyorsjelentését a Barclays. A bank 2018-ban elért adózás előtti eredménye 3,5 milliárd font lett, ami messze alulmúlja az elemzők által prognosztizált 5,7 milliárdot, míg a negyedik negyedévben 434 millió fontot ért el szemben a várt 566 millió fonttal. A bank tőkehelyzete azonban a vártnál jobban javult: Tier 1 tőkemegfelelési mutatója 13,2%-ot ért el, szemben a 12,9%-os prognózisokkal.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Ma délután 13:30-kor jelenik meg a január 24-i EKB kamatdöntő ülés jegyzőkönyve. A közleményben volt némi változás, a döntéshozók jelezték, hogy a lejáró értékpapírokért kapott tőkét még a kamatemeléseket követően is újra befekteti a jegybank, tehát a mérleget hosszú ideig szinten fogják tartani. A sajtótájékoztatón Mario Draghi meglehetősen pesszimista volt az eurózóna gazdasági növekedési kilátásait illetően, ez várhatóan a jegyzőkönyvben is megjelenhet, és érdemes figyelni a TLTRO programra való utalásokra is. Az elmúlt hetekben több jegybankári nyilatkozatból ki lehetett olvasni, hogy az EKB a következő hónapokban komolyan elkezdhet foglalkozni egy új TLTRO program bevezetésével, mellyel a bankok likviditását, a lakossági hitelezést, és a vállalati finanszírozást szeretnék segíteni. A program bevezetésétől csak visszafogott árfolyamhatást várunk, de amennyiben a bevezetéstől számítva, néhány hónap múlva annak pozitív hatásai esetleg megjelennek az adatokban, már erősödhet az európai fizetőeszköz. Várakozásunk szerint az EKB az idei évben nem fog a monetáris szigorítás útjára lépni, az első kamatemelés mindenképpen 2020-ra tolódhat.
 
Giovanni Tria olasz gazdasági miniszter szerdán elmondta, túl korai lenne kijelenteni, hogy a kormánynak idén a vártnál rosszabb gazdasági adatok miatt költségvetési korrekciót kellene végrehajtania. Tria véleménye szerint a 2019-es, mintegy 2 milliárd eurós tartaléknak elegendőnek kell lennie az esetleges hiányok feltöltésére. Mint ismert Olaszország 2018 végén került recesszióba, ezt követően az Európai Bizottság azt jósolta, hogy Olaszország idei növekedése csupán 0,2%-os lesz a tavaly novemberi 1,2%-os előrejelzésekkel szemben. Ez a váratlan lassulás pedig a feltevések szerint megnehezítheti az olasz kormány számára, hogy a költségvetési deficit ne lépje túl a kitűzött célt, a GDP 2,04%-át.
 
Tegnap este jelent meg a legutóbbi Fed kamatdöntő ülésről szóló jegyzőkönyv. A döntéshozók egyetértettek abban, hogy a jegybanki mérleg leépítése az idei évben megállhat, a munkaerőpiac tovább erősödött, a gazdasági aktivitás stabilan bővül. Az idei évben a GDP-növekedés üteme lassulhat, ezzel közelebb kerülhet a hosszabb távú becslésekhez. A növekedés lassulásához jelentősen hozzájárulhat a költségvetési ösztönzők csökkenése, a korábbiak kifutása. Néhány résztvevő ugyanakkor megjegyezte, hogy a korábban vártnál kisebb az inflációs nyomás, és ebben nem is várható a közeljövőben változás, így érdemes lehet kivárni a további monetáris politikai lépésekkel. A jegybankárok kitértek a kereskedelmi háború negatív hatásaira, a globális növekedési aggodalmakra, így a jegybank a következő hónapokban türelmes lesz. Továbbra sincs teljes egyetértés a döntéshozók között, hogy elsősorban az inflációs vagy a növekedési folyamatokat tekintsék elsődleges prioritásnak.
 
Peter Praet, az Európai Központi Bank Igazgatótanácsának tagja szerint a március 7-i kamatdöntő ülésen kulcsfontosságú lesz a középtávú gazdasági kilátások újraértékelése, és várhatóan megvitatják az új TLTRO program bevezetését, de valószínűleg még nem hoznak döntést róla.
 
Theresa May bejelentette, hogy sikerült megállapodnia Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével egy munkafolyamatról, melynek során alternatív megoldásokat dolgoznának ki a backstop-ra vonatkozóan. Komolyabb áttörésre azonban nem került sor, lényegében arról lehet szó, hogy folytatják a tárgyalásokat. A közösen kiadott közleményben konstruktív megbeszélésről számoltak be. A kilépési dátum vészesen közeledik, az Európai Unió részéről ismét jelezték, hogy hajlandóak lennének a határidő meghosszabbítására, azonban ezt a briteknek kellene kezdeményezniük.
 
Haruhiko Kuroda, a japán jegybank elnöke leszögezte, hogy nincs árfolyamcéljuk a japán jenre vonatkozóan, azt rengeteg tényező, többek között a hozamspread-ek befolyásolják. Az inflációs folyamatok alakulása szempontjából mindenképpen érdekes a jen árfolyammozgása, hiszen a gyengébb deviza magasabb importált inflációt jelenthet, viszont a japán fogyasztói szokások nagymértékben eltérnek a nyugati fogyasztók viselkedési mintáitól.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Tegnap piaczárás után tette közzé jelentését a Magyar Telekom. A vállalat növekvő árbevételt ért el, ugyanakkor az eredmény - egyszeri tételek nélkül - stagnált. Az éves célkitűzéseket sikerült enyhén felülteljesíteni, a tavalyi üzleti év után marad a 25 forintos osztalék, a 2019-es üzleti év után viszont 27 forintra emelkedhet. A gyorsjelentésről a reggel kiküldött Equilor Smart anyagunkban számoltunk be, a holnap hajnalban jelentő MOL-ról pedig délelőtt küldünk részletes előzetest.
 
Kiemelkedő értékesítési eredményt ért el a Rába 2018-ban, derült ki a ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A csoport árbevétele 11%-kal emelkedett 2018-ban, az utolsó negyedévben pedig 7%-os volt a bővülés éves szinten. Minden üzletág 10% feletti ütemben növelte exportértékesítéseit, míg a belföldi értékesítés 4%-kal nőtt. A beszállítói láncon megfigyelhető túlkereset miatt azonban a gyártási költségei is jelentősen megugrottak. Ennek eredményeképpen a csoport működési tevékenységének eredménye közel 20%-kal csökkent, míg adózott eredmény soron 24%-os visszaesés mutatkozik 2018-ra vonatkozóan. A negyedik negyedév nettó profitja 34%-kal marad el a tavalyitől.
 
4,45 millió euró nettó profitot ért el a Graphisoft Park 2018-ban, ami 17%-os növekedést jelent a 2017-es értékhez képest, és meghaladja a korábban előre jelzett 4,3 millió eurót. 2019-re a menedzsment 4,7 millió eurós profitot vár. A bérleti díj bevételek 17%-kal nőttek, az EBITDA pedig 25%-kal lett magasabb a tavalyinál. Az elmúlt negyedévekben tovább bővült a bérbe adható terület nagysága, míg a kihasználtság a korábbi 100%-ról, 3-5 százalékponttal visszaesett. Az igazgatótanács a pro forma eredmény 90%-ának megfelelő, 4 millió euró osztalék kifizetését javasolja.
 
Ma is optimista hangulatban indulhat a kereskedés a részvénypiacokon, mely segítheti a hazai részvényeket is. A vezető papírok közül érdemes kiemelni a MOL mozgását, mely folytathatja útját a 3 400 forintos ellenállási szint felé, azonban délután egyes befektetők profitot realizálhatnak a holnap érkező vállalati jelentés előtt. Az OTP árfolyama továbbra is a 11 600 forintos szint felett mozog, és hamarosan elérheti a 11 800 forintos szintet. A Magyar Telekom esetében a 475 forintos szintre érdemes figyelni, melynek esetleges áttörése újabb 5-6 forintos emelkedést hozhat a távközlési vállalat piacán. A Richter továbbra is gyengélkedik, várakozásunk szerint hamarosan az 5 360 forintos támaszt tesztelheti a jegyzése.
Az euró-forint árfolyama tartósan a 318-as szint alá került, rövid távon folytatódhat a hazai fizetőeszköz erősödése, és majd a 315-316-os tartományban következhet be fordulat.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Equilor Elemzés
sly36
sly36 2019. 02. 21. 08:22
Előzmény: #122390  _Macika_
#122391
Köszi.
Réses nyitók lesznek megint.
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 21. 08:11
#122390
A MOL február 22-én hajnalban teszi közzé 2018. IV. negyedéves jelentését.Mi 175 milliárd forint tisztított, CCS alapú EBITDA-ra számítunk.A fő nyereségtermelő divízió a társaság kutatás-termelés részlege lesz, mely a becslésünk szerint 83 milliárd forint EBITDA-t termelt ki az elmúlt negyedévben. Ez részben a magasabb termelés miatt alakultott így, a várakozásunk napi 112 ezer hordó egyenértékes termelés szemben az első három negyedév 109 ezer hordó egyenértékes termelésével. A kihozatal részben a Catcher mező bővülése, részben pedig a nagyobb horvát termelés miatt nőhetett. Az átlag olajár némileg alacsonyabb lett, 67,8 dollár/hordó szemben a 2018. III. negyedév 75,3 dollár/hordós értékével.A feldolgozás-kereskedelem szezonálisan gyengébb számokat közölhet, míg a finomítói árrések is visszaestek 4,9 dollár/hordóra a III. negyedév 5,8 dollár/hordós értékéről. A petrolkémiai marzsok viszont javulni tudtak 429 euró/tonnára az előző időszak 362 euró/tonnájáról, ami kompenzálhatta a kisebb finomítói profitot.A gázüzletág 15 milliárd forint EBITDA-t érhetett el a IV. negyedévben, a kisebb szabályozói nyereségráta miatt ez némi visszaesést jelent év/év alapon a szezonálisan erősebb időszakban.A fogyasztói szolgáltatások szegmens növekvő nyereségről, becslésünk 26 milliárd forint EBITDA-ról adhat számot. A MOL sikereket ért el az új stratégiával, mi közel 30%-os eredményjavulást várunk a III. negyedév 20,1 milliárd forint EBITDA-jával szemben.A cég pénzügyi soron 6 milliárd forint veszteséget könyvelhetett el a kifizetett kamatok miatt, míg 4 milliárd forint bevételt becsülünk a társult vállalkozásoktól. Ezek összesen 45 milliárd forint nettó profitot eredményezhetnek a várakozásaink szerint, ami 41%-os visszaesést jelent év/év alapon.
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 21. 07:51
Előzmény: #122386  sly36
#122388
jó reggelt 
szokták elemezni
certibalazs
certibalazs 2019. 02. 21. 07:08
Előzmény: #122381  _Macika_
#122387
Kivancsi leszek penteken a nemet GDPre, nem lepodnek meg, ha minuszos lenne es esne a dax mint a hullocsillag
Ez a felfele menet szamomra nagyon eroltetettnek tunik, bar kitudja
sly36
sly36 2019. 02. 20. 22:55
Előzmény: #122383  _Macika_
#122385
Szegény Buxi ...
Várja a duplázást 720-ról az oposszumban, a tutiból meg kimarad. :-((
Zsimo
Zsimo 2019. 02. 20. 22:21
Előzmény: #122382  _Macika_
#122384
MTEL rakéta on!
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 20. 21:01
#122383
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 20. 20:30
#122382
Az elemzői várakozásokat meghaladva 7,8 százalékkal 174 milliárd forintra nőtt a Magyar Telekom Nyrt. csoport szintű árbevétele 2018 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest.Az éves árbevétel is a várakozások felett nőtt: 7,6 százalékkal 657,1 milliárd forintra. A menedzsment célkitűzése 630 milliárd forint volt 2018-ra.A gyorsjelentés szerint a cég folytatódó tevékenységből származó adózott nyeresége éves összevetésben 40,2 százalékkal, 7,2 milliárd forintra emelkedett 2018 utolsó negyedévében. Tavaly egész évben az adózott eredmény 16,1 százalékkal 46,7 milliárd forintra nőtt.A idei évre a Telekom árbevételének kismértékű csökkenésére számít, az eredményében pedig 1-2 százalékos emelkedést vár. A 2019-es év eredménye után az előrejelzése szerint 27 forint osztalékot tervez fizetni az előző évi 25 forint után.A jelentés szerint az árbevétel tavalyi növekedése elsősorban a rendszerintegrációs és információtechnológiai (RI/IT) bevételek erőteljes emelkedésének, valamint a magasabb készülék-értékesítések és mobiladat-használat eredménye. Az RT/IT-növekedést továbbra is a közszféra számára teljesített megrendelések eredményezték, míg az azonnali fizetési megoldások szállítása a banki szektorban szintén hozzájárult a magyarországi növekedéshez 2018 negyedik negyedévében - írták.
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 20. 20:25
Előzmény: #122380  certibalazs
#122381
lehet nem ezt várták. eurusd mindenesetre ujjongva lefordult

Topik gazda

aktív fórumozók