Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 20. 08:31
#122320
 A magyar tőzsdén a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd a befektetők, a szerdai piaczárás után jelent a Magyar Telekom, a Rába és a Graphisoft Park is.
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 20. 08:26
#122319
http://gazdasagportal.hu/index.php/igy-manipulalhatjak-a-tozsdei-arfolyamokat/
,
A fenti módszer célpontjai főként a kisebb kapitalizációjú részvények, valamint a kriptodevizák lehetnek, hiszen azok a tőzsdei forgalma jellemzően alacsony, így egy a fenti célból létrehozott ügylet mérete meghatározó súlyú lehet az árazásuk során.
,
re forró krumpli
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 20. 08:24
#122318
https://stooq.com/t/?i=527
futik enyhe +ban, ázsia is így zárt
sly36
sly36 2019. 02. 20. 08:24
Előzmény: #122315  equiloros2
#122317
Kőszi.
sly36
sly36 2019. 02. 20. 08:23
Előzmény: #122314  _Macika_
#122316
Szép tavaszi reggelt!
Dax 200 naposa még odébb van, az lehet majd cél. De egyelőre ötletem sincs ma sem egy jó beszállóra. 
Bét-en fundás papírok mozognak majd ma is, pl. médiás. :D
Délelőtt fodrász! :D
equiloros2
equiloros2 2019. 02. 20. 08:22
Előzmény: #122314  _Macika_
#122315
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Visszafogott mozgást és kereskedést láthattunk ma az ázsiai tőzsdéken, a Nikkei 0,4%-os, míg a Hang Seng Index 0,7%-os pluszban tartózkodott ma reggel, míg a Shanghai Composite 0,4%-os mínusz környékén járt. Továbbra is kivárási üzemmód jellemző a tőzsdéken és a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos hírekre figyelnek a befektetők. Tegnap Trump megerősítette, hogy a tárgyalások jól haladnak, de a március 1-jei határidő nem egy „varázslatos dátum”, utalva arra a korábbi kijelentésére, miszerint a határidő meghosszabbítható, amennyiben a tárgyalások folytatására még szükség van. Mérsékelt emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék is: az S&P500 0,15%-os emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq közel változatlan szinten fejezte be a kereskedést. Ma az amerikai jegybank kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvére lehet érdemes odafigyelni, továbbá ma teszi közzé gyorsjelentését a Graphisoft Park és zárás után a Magyar Telekom.
 
A Walmart túlszárnyalta az előzetes becsléseket az árbevételét és a nyereségét tekintve is, köszönhető ez a fogyasztás növekedésének, amelyet az internetes vásárlás növekedése is támogatott. A világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalatának részvényei ennek hatására 5%-kal emelkedtek. A cég teljesítménye szemlélteti az USA fogyasztásának állapotát, a kiadásokat az erős munkaerőpiac és az olcsóbb benzinárak is támogatták. A Walmart pénzügyi igazgatója, Brett Biggs továbbá kiemelte, hogy a gázárak trendszerű csökkenése is segíti a cég működését. Az üzemanyag nélküli értékesítés 4,2%-kal nőtt a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A korrigált részvényenkénti eredmény 1,41 dollárra emelkedett. Ez köszönhető a pozitív fogyasztói hangulatnak, az ünnepi szezonban az USA területén a teljes értékesítés hatéves csúcsra ért, illetve annak, hogy az online értékesítés is egyre erősebb fejlődést mutat a cégben, 43%-kal emelkedett a negyedév során, a Walmart pedig időközben az eBay és az Amazon mögött a harmadik legnagyobb e-kereskedelmi kiskereskedővé vált az USA területén. Felértékeli a Walmart eredményét, hogy decemberben az amerikai kiskereskedelmi adatok kilencéves mélyponton voltak. A cég értékesítése tehát biztos lábakon áll, már 4 éve folyamatosan emelkedik, erre más kiskereskedelmi cég nem volt a képes a piacon. A 2020-as évre jutó részvényenkénti eredmény a cég előrejelzése szerint csökkenni fog, azonban a Flipkart nevű, indiai e-kereskedelmi cég felvásárlása nélkül pozitívak a növekedési kilátások ezen a téren is. Ez a felvásárlási ügylet is jól mutatja a cég növekedési stratégiáját, melynek elsődleges célpontja az e-kereskedelem.
 
Új fordulóhoz érkeztek a kereskedelmi tárgyalások az USA és Kína között, Washingtonban folytatódnak az egyeztetések. Előző héten Pekingben nem kerültek megoldásra a vitás kérdések, de mindkét fél pozitívan nyilatkozott a várható fejleményekről. Trump állítása szerint hajlandó meghosszabbítani a március 1-jei határidőt, ezzel elnapolni a vámemelést, amennyiben közel állnak a megállapodáshoz. A tárgyalások célja, hogy a kínai gazdasági modellben olyan szerkezeti változtatásokat hajtsanak végre, amelyek pozitív irányba befolyásolják a két ország kereskedelmi kapcsolatát. A két fél emellett megvitatja Kína ígéretét is, mely szerint jelentős mennyiségű árut és szolgáltatást fog vásárolni az Egyesült Államokból, illetve stabilizálja a jüan árfolyamát.
 
A világ legnagyobb bányászati cége, a BHP csoport első féléves nettó profitja 8%-kal esett vissza a tavalyihoz képest, és ezzel alulmúlta a piaci várakozásokat is. Folytatódó tevékenységből származó bevételei 1%-kal nőttek, ezen belül a vasérc bányászatból szárazazó bevételei 2,7%-kal lettek magasabbak, a réz-bányászat bevétele viszont 17%-kal csökkent, több üzemének leállása miatt. A menedzsment szerint a második félévben javulhatnak a kitermelési mutatóik, de a korábbi kitermelési prognózisuktól el fognak maradni. Az egy részvényre jutó javasolt osztalék mértéke 55 cent, megegyezik a tavalyival.
 
Tovább növelte bevételi és profitszámait a Fresenius, derült ki a ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A cég éves árbevétele 2%-kal, árfolyamhatástől tisztítva 6%-kal nőtt, köszönhetően az erős európai és ázsiai növekedésnek, míg az utolsó negyedév bevétele 7%-os emelkedést mutat. EBIT szintjén az utolsó negyedév stagnált, míg a teljes évre vonatkozó adat 4%-kal marad el a tavalyitól. Az éves nettó profit 4%-kal nőtt, így az EPS 3,44 euró lett, meghaladva a piac által várt 3,35-öt. A vállalat 2019-re pedig további 3%-6%-os árbevétel-növekedést prognosztizál, míg 2020-2023-as időtávra organikusan 4%-7%-os profitbővülést várnak, amihez a tervezett akvizíciók további 1%-ot adhatnak hozzá. A javasolt osztalék mértéke 0,8 euró, ami 7%-os növekedést jelent a tavalyihoz képest.
 
1 milliárd euró értékben jelentett be részvény visszavásárlási programot a Fresenius Medical amit a 2019-2020-as időtávon tervez megvalósítani. A vállalat ma reggel közzétett gyorsjelentéséből kiderült, hogy árbevétele 3%-kal növekedet az utolsó negyedévben, míg 2018-ra vonatkozóan 7%-os bővülést ért el éves alapon. Az éves nettó profit organikusan 11%-kal nőtt, míg az akvizíciók hatásával számolva 55%-os a növekedés, ami közel 10%-kal magasabb az elemzők által vártnál. Az erős készpénzhelyzetének köszönhetően a vállalat további felvásárlásokat tervez, és 2019-ben 3% és 7% közötti organikus bevétel-növekedéssel és 2%-os profitbővüléssel számolnak. A javasolt osztalék mértéke 1,17 euró, 10%-kal magasabb a korábbinál.
 
Elon Musk szerint az évvégére a cég autói képesek lesznek a sofőr nélküli vezetésre. A cégvezető ezt egy podcastben ismertette, és szerinte az ehhez szükséges technológiai fejlesztések decemberre készen lesznek. Az autók képesek lesznek emberi beavatkozás nélkül parkolni, indulásnál az utasért jönni, és elvinni az úti céljára emberi beavatkozás nélkül. A cég tegnap közétette az éves jelentését melyben kiemelte, hogy készülnek a Model 3 $35000 verziójával, de még nincs rá céldátum. Az évvégéig a 7000 Model 3-at terveznek gyártani hetente, és amint elkészül a sanghaji gyár ez a szám 10000-re fog emelkedni. A dokumentum kitér a jövőbeli járművekre is, itt főleg a Model Y-ra érdemes figyelni, mely az egyre népszerűbb kompakt SUV-ok között próbál majd teret nyerni.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
A brit állampolgárok teljes jövedelme 3,4%-kal nőtt 2018 utolsó negyedévében, ez 2008 óta a leggyorsabb növekedési ütem. A prémiumok nélküli átlagos heti jövedelem szintén 3,4%-os emelkedést mutatott az év során az előrejelzéseknek megfelelően. Mivel az EU és Nagy-Britannia között még mindig nem született egyezség, a határidő közeledésével sem tudhatunk biztosat a kilépés menetéről és feltételeiről, így sok vállalat csökkentette a berendezésekbe történő befektetéseit, és inkább szívesebben alkalmaz új munkavállalókat. Ennek is köszönhetően a munkanélküliség 1975 óta a legalacsonyabb szinten volt 2018 utolsó negyedévében, a Brexit miatti bizonytalanság azonban árnyalhatja a hosszú távú folyamatokat. A Honda bejelentette, hogy bezár egy üzemet, amely 3500 munkahely megszűnésével jár, illetve a Nissan az új modelljét nem Nagy-Britanniában tervezi gyártani. Ezen történések fényében érthető az aggodalom, hogy vajon a nagy gyártókra milyen hatást gyakorol majd a Brexit. További negatív várakozásokra ad okot, hogy a bérnövekedés üteme az előrejelzések szerint 2019 végére 3%-ra lassulni fog, amely már alacsonyabb, mint a pénzügyi válság előtti 4%.
 
Meglepően rossz külkereskedelmi adatok érkeztek Japánból. Januárban 8,4 százalékkal esett vissza az export volumene éves összehasonlításban, míg az import mindössze 0,6 százalékkal. Az előzetes várakozások 5,5 és 2,8 százalékos csökkenésről szóltak. Ennek megfelelően a kiigazított külkereskedelmi mérleg 370 milliárd jenes deficitet mutatott, sorozatban ez a hetedik hónap, amikor hiányt mérnek. A negatív folyamatok mögött egyértelműen a kereskedelmi háború hatásai, illetve a kínai gazdasági növekedés lassulása áll. A helyzetet tovább rontották a kínai Holdújév miatti munkaszüneti napok. Haruhiko Kuroda, a japán jegybank elnöke éppen tegnap utalt rá, hogy amennyiben szükséges, további monetáris lazító intézkedésről dönthetnek a későbbiekben. Nos, egyre inkább úgy tűnik, hogy nemcsak az inflációs folyamatok miatt, de a továbbra is bizonytalan mértékű GDP-bővülés miatt is szükség lehet az újabb beavatkozásra.
 
John Williams, a Fed alelnöke a Reutersnek adott interjúban kifejtette, hogy elégedett a jelenlegi kamatszinttel, és egyelőre nem látja szükségesnek a további monetáris szigorítást, csak abban az esetben, ha a gazdasági növekedés vagy az inflációs váratlanul meglendülne. A jegybanki mérleg leépítése egyelőre a jelenlegi ütemben folytatódhat tovább. Williams üzenete hangsúlyos, hiszen alapvetően inkább héja-beállítottságú jegybankárról van szó, de illeszkedik a korábbi nyilatkozatok sorába. Az amerikai jegybank egyelőre megáll a kamatemelési ciklusban, és várja a beérkező adatokat. Ennek megfelelően, adott esetben az év második felében dönthet róla, hogy folytatódik-e a kamatemelés, vagy nagyobb szünet következik, esetleg befejeződik a ciklus.
 
Kína elmélyíti az agrárgazdasági reformjait a mezőgazdaság előremozdítása érdekében. Az intézkedéssel igyekeznek a kínai gazdaságot elmozdítani nehéz helyzetéből, hiszen amellett, hogy 2018-ban 28 év után a leggyengébb növekedést érték el, jelenleg az USA-val is kereskedelmi haborúban állnak. A mostani reformok egy 2017-ben nyilvánosságra hozott hosszú távú stratégia részét képezik, melynek célja a vidék jövedelmi szintjének és életszínvonalának javítása. Ennek kiemelt pontja a szójababtermelés fokozására irányuló terv is, amelyet most is megerősítettek, azonban részleteket nem árultak el vele kapcsolatosan. Elemzők szerint a kínai hangsúly jelenleg a termelési kapacitás megőrzésére irányul, a termelési hiányosságokat a nemzetközi piacról szeretnék pótolni. Az import felé fordulás pozitív az olyan kereskedelmi partnerek számára, mint az USA, a Shanghai Intelligence elemzői valószínűsítik, hogy Kína több amerikai mezőgazdasági terméket fog vásárolni a közeljövőben. Ez összhangban van az USA és Kína közötti kereskedelmi tárgyalások felől érkező hírekkel is, melyek szerint Kína egyik ígérete tárgyalópartnere felé, hogy növeli a tőle vásárolt áruk mennyiségét.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Ma piaczárás után teszi közzé a Magyar Telekom a tavalyi negyedik negyedéves eredményét. Tovább folytatódhat a Magyar Telekom bevétel növekedése, mely immáron halovány eredmény növekedéssel is párosulhat. Leginkább egy egyszeri tételnek, a székház 3 milliárd forintért történő értékesítésének tudható be az EBITDA gyarapodás. A 2018-as éves bevétel jó eséllyel felülteljesítheti a menedzsment 630 milliárd forintos éves célkitűzését, míg EBITDA soron épp megugorhatja a lécet a társaság. A korábban bejelentett 25 forintos osztalékfizetési terven várhatóan nem változtat a cégvezetés. A jelentést követő napon, csütörtök délután 15:30 órától kezdődő befektetői napon a frekvenciavásárlások, a 2019-es eredményvárakozások, a 2020-as osztalék, új stratégiai irányok, vagy talán a felvásárlási pletykával kapcsolatos újabb információk kerülhetnek terítékre. Az energia üzletágból történt kilépés után akár új piacokra való belépést is bejelenthet a vállalat menedzsmentje.
 
A ma hajnali pozitív ázsiai hangulat átgyűrűzhet Európára is, azonban a BUX indextől a mai nap folyamán stagnálásra számítunk. Az OTP kissé feljebb araszolhat a 11 150 – 12 000 forintos sávjában. A MOL nem valószínű, hogy a péntek hajnali gyorsjelentés előtt sikeresen átvinné a 3300 forintnál húzódó komolyabb ellenállását, kisebb korrekcióra számítunk. A Telekom ma piaczárás után fogja közzétenni negyedéves számait, így kivárás jellemezheti a papír árfolyamát. A Richter pedig a vártnál gyengébb negyedik negyedéves gyorsjelentése után még nem tudott talpra állni, folytatódhat a lecsorgás.
A forint jelentősebb makroadat megjelenése hiányában tovább folytathatja lassú erősödését az euróval szemben.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 20. 08:03
Előzmény: #122313  _Macika_
#122314
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 20. 07:41
Előzmény: #122312  mocskos_spekulans
#122313
jó reggelt 
mocskos semmi nincs a piacokon
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2019. 02. 19. 21:01
Előzmény: #122310  _Macika_
#122312
Jövőre
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 19. 18:05
#122310
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 19. 17:48
Előzmény: #122308  sly36
#122309
esés az nincs tény
sly36
sly36 2019. 02. 19. 17:32
Előzmény: #122306  _Macika_
#122308
Semmi izgi továbbra sem. Gold se lesz jó valószínűleg, bár még türéshatáron belül.
Nemszeretem semmi nap volt.
Usasebíresni.
guantanamo
guantanamo 2019. 02. 19. 17:32
#122307
Aranymánia szakasz.
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 19. 17:16
#122306
nagyon oldalazás szagú kint, kisebb elmozdulások eddig
https://finviz.com/map.ashx?t=sec
na majd holnap
https://www.youtube.com/watch?v=1jYTmSH6n_w
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 19. 16:38
Előzmény: törölt hozzászólás
#122304
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 19. 16:30
#122303
Crude Oil56.39+0.41+0.73%
Natural Gas2.6610+0.0360+1.37%
Gold1338.60+16.50+1.25%
Dow25888.000.000.00%
S&P 5002777.25+0.25+0.01%
Nasdaq 1007074.75+11.00+0.16%
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 19. 16:24
Előzmény: törölt hozzászólás
#122302
436 a kopusza kisember
TAmecenas 2019. 02. 19. 16:22
Törölt hozzászólás
#122301

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek