Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hathor
Hathor 2019. 01. 15. 10:10
Előzmény: #120379  _Macika_
#120380
Fej vall
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 15. 09:38
Előzmény: #120375  -bubu-
#120377
dax rés félig betöltve
-bubu-
-bubu- 2019. 01. 15. 09:20
Előzmény: #120374  sly36
#120375
sly36
sly36 2019. 01. 15. 09:17
Előzmény: #120373  -bubu-
#120374
Dax 11K legalább alakul.
-bubu-
-bubu- 2019. 01. 15. 09:04
Előzmény: #120372  _Macika_
#120373
bét forgalmát elnézve ma se lesz sok minden 
várjuk a brexitet .)
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 15. 09:00
#120372
Egy év alatt 37,9 százalékkal drágultak a zöldségfélék, írja a Világgazdaság a KSH 2018 novemberére vonatkozó adatai alapján. A lap keddi cikke szerint a mezőgazdasági termelői árak is emelkedtek, azok 4,4 százalékkal kerülnek többe.A zöldségárak emelkedéséért a szakértők szerint a szélsőséges időjárás miatti gyengébb termés a felelős. A hagyma- és káposztafélék, illetve a gyökérzöldségek a késői vetés és a rossz kelés miatt 20-30 százalékkal kevesebb termést hoztak, mint korábban.Ledó Ferenc, FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke a lapnak azt mondta, valószínű, hogy a magasabb árszint az új termények megjelenéséig, vagyis májusig megmarad.
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 15. 08:57
#120371
A befektetők derűlátását azok a kedden hajnalban elhangzott kínai bejelentések alapozhatják meg, hogy az ázsiai országban további adócsökkentésekre kerül sor, növelik az állami kiadásokat és bővítik a kis és közepes cégek támogatását.A bejelentések hatására valamennyi vezető ázsiai börze pluszban zárt kedden.
-bubu-
-bubu- 2019. 01. 15. 08:43
Előzmény: #120368  sly36
#120369
puszi :)
sly36
sly36 2019. 01. 15. 08:42
Előzmény: #120367  -bubu-
#120368
Jó reggelt, csapkodós réstöltéseket!
Köszi a híreket!
-bubu-
-bubu- 2019. 01. 15. 08:29
Előzmény: #120366  _Macika_
#120367
jó reggelt 
------------
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Az európai piacok és az amerikai indexek is nagyságrendileg fél százalékos eséssel búcsúztatták a tegnapi napot, miután a kínai kereskedelmi adatok tovább erősítették a befektetők globális lassulási félelmét. A gyorsjelentési szezon a Citibankkal elindult az Egyesült Államokban, melyre pozitívan reagáltak a befektetők. Ezzel szemben az ázsiai piacok szárnyra kaptak ma hajnalban, elég hamar elfeledve a Kínával kapcsolatos lassulási kockázatot. Felröppent egy hír, miszerint Peking adócsökkentéssel és rugalmas monetáris politikai kondíciókkal támogatná meg gyengélkedő gazdaságát. Az ázsiai pozitív hangulat Európára is átragadhat, ezt indikálják a határidős jegyzések.
 
A Citigroup megkezdte a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezont az Egyesült Államokban. A vállalat a vártnál rosszabb számokat jelentett bevétel soron, a várakozásoknál jóval gyengébben teljesítő kötvény kereskedési divízió okán. A bank 1,61 dollár egy részvényre jutó tisztított nyereséget realizált a hónap folyamán, mely verte a 1,55-ös elemzői konszenzust. A jobb eredmény a költségek nem várt mértékű lefaragásának, és a hiteleken elszenvedett kisebb veszteségeknek volt köszönhető. A bevétel oldalt tekintve 17,1 milliárd dollárt generált a bank a negyedik negyedévben, míg ezzel szemben 17,6 milliárd dollárt várt a piac. A hiteleken elszenvedett veszteség csupán a portfólió 1,81%-át tette ki, összevetve a tavalyi 1,86%-kal. A tegnapi kereskedésben a Citigroup árfolyama 4%-ot emelkedett.
 
Megvan az egyik első reálgazdasági áldozata a részleges amerikai kormányzati leállásnak. Az American Airlines hétfőn közölte, hogy nem tudta engedélyeztetni két új Boeing gépét, így a repülési flottához való hozzáadásuk csúszik.
 
Az OPEC egyelőre küzd a következő megbeszélési időpontjának kitűzése kapcsán. Ez egy újabb jele a kiterjesztett tagok összehangolásának problematikájára, mely lassabb döntéshozatali képességet eredményezhet a jövőben. Azért fura a helyzet, mivel több mint egy hónapja volt már az ülés, és a következő találkozó dátumának meghatározása rutin szokott lenni a megbeszélés végén. Most csak annyit tudunk, hogy valamikor áprilisban lesz, de pontos dátum nem lett kijelölve. A piac a késlekedés mögött már arra kezdett spekulálni, hogy ha a dátum kapcsán már nincs konszenzus a tagok között, könnyen lehet, hogy a kitermelés kapcsán sincs. Jelenleg nincs könnyű helyzetben az OPEC, ugyanis a világgazdaság lassulása okán nyomott lehet az olajkereslet a jövőben, ugyanakkor pedig az amerikai kitermelés dinamikusan növekszik. Meglepő egyébként az oroszok és a szaúdiak eddigi harmonikus viszonya, azonban a szaúdiak már jelezték decemberben, hogy nem érzik fairnek, hogy ők jelentősebben vágják vissza termelésüket, mint az oroszok.
 

Jelentős felvásárlás történt az aranybányászok piacán. A Newmont Mining $10 milliárdért vásárolta fel a Goldcorp Inc.-t. Ez az eddigi legnagyobb felvásárlás a szektorban, és az új cég piacvezető lesz az aranybányászatban. A hír hatására a Goldcorp részvényára 7%-ot emelkedett, míg a Newmont 8,8%-ot csökkent. AZ új cég 6-7 millió uncia aranyat fog termelni évenként, és a Newmont szerint éves szinten $100 milliót spórolhat meg a szinergiáknak hála. Newmont ajánlata $0,02 és 0,328 Newmont részvény egy Goldcorp részvényért cserébe, mely a pénteki záró árakkal számolva 18%-os prémium.
 
Hétfőn Detroitban találkoztak az autógyártó cégek vezetői, és jelezték az amerikai vezetésnek, hogy lehetőleg minél előbb állapodjon meg Kínával, és szüntesse meg a részleges kormányleállást. A Fiat Chrysler vezetője kiemelte, hogy autónként $135-$160 kerül nekik Trump alumíniumra kivetett vámja, valamint a részleges leállás miatt nem tudták az egyik új könnyű teherautójukat engedélyeztetni, ami szintén profit elmaradáshoz vezet. A Toyota amerikai értékesítési részlegének vezetője számításai szerint ez az összeg $600 is lehet, melyet az amerikai vásárlóknak kell megfizetni. A cégek vezetői viszont méltatták a Mexikóval és Kanadával megkötött kereskedelmi megállapodást, és reményüket fejezték ki, hogy a kongresszus mielőbb ratifikálja azt.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
A svéd Nordea Bank közzétette az eurózóna gazdaságára vonatkozó, friss előrejelzését. A bankház elemzői szerint az első félévben nem lesz jelentős javulás, és a második félévben várható növekedés üteme is elmaradhat a korábbi években megszokottól, de van rá esély, hogy az EKB kamatot emeljen, az első szigorítást decemberre várják. Az Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború nem fog véget érni, de az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti kereskedelmi kapcsolatok tisztázódhatnak, mely segítheti a lassú felépülést a második félévben. Ugyanakkor hosszabb távon sincs túl sok okunk az optimizmusra, a lassuló globális növekedés, már jelenleg is tapasztalható jelei árnyékot vethetnek az eurózóna növekedési kilátásaira is, a 2020. végétől ismét lassulhat az üteme. Az inflációs ütem némileg emelkedhet, a maginfláció az idei év végére 1,5 százalékra szökhet fel, de a headline infláció továbbra is a jegybank célszintje (2 százalék) alatt alakulhat. Nincs könnyű helyzetben az Európai Központi Bank, hiszen a visszafogott inflációs folyamatok mellett most már a növekedés üteme miatt is aggódhatnak a jegybankárok. A Nordea Bank kitért az idei évben várható személyi változásokra, és arra számítanak, hogy összességében egy kevésbé „galamb” jegybank állhat össze novemberben. Prognózisuk szerint az idei év végén egy 25 bázispontos kamatemelésről dönthet az EKB, majd 2020-ban további egy szigorító lépés jöhet. Várhatóan akkor is megkezdődik a szigorítás, ha az infláció nem közelíti a célszintet, ugyanakkor a vártnál gyengébb növekedési adatok könnyebben kitolhatják az első emelés időpontját.
 
Ma késő este fog szavazni a brit parlament a Theresa May által összeállított Brexit-megállapodásról, és várhatóan el fogja utasítani azt. Ez esetben a kormánynak három napja van, hogy új megoldási javaslatot dolgozzon ki. Várhatóan a Munkáspárt bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen, de könnyen előfordulhat, hogy a miniszterelnök asszony lemond tisztségéről, amennyiben nagyarányban leszavazzák a megállapodás-csomagot.
Az Európai Unió részéről már korábban jelezték, hogy hajlandóak lennének elhalasztani a márciusi kilépési dátumot, ezzel London időt nyerhetne a további, belpolitikai tárgyalásokhoz. Rendkívüli uniós csúcs összehívása várható heteken belül.
Több forgatókönyvet lehet felvázolni, nem lehet kizárni egy új parlamenti választás kiírását az Egyesült Királyságban, és a kampány fő motívuma a Brexit lehetne. Felmerült, hogy a pontos feltételek ismertetése után egy újabb függetlenségi népszavazás is kiírható lenne, akár a két referendumot össze is köthetik. Ugyanakkor Theresa May egy új függetlenségi szavazás kiírását a demokrácia arculcsapásának nevezett, mivel a választók egyszer már véleményt formáltak a kérdésről.
A font piacán mindenképpen megemelkedett volatilitásra számíthatunk a mai kereskedésben, a legmegnyugtatóbb természetesen a javaslatcsomag elfogadása lenne, de erre nagyon kevés az esély. Amennyiben az unió bejelenti a rendkívüli csúcs összehívását, némileg megnyugtathatja a befektetőket, mivel ezzel időt nyernének a britek, és valamilyen formában folytatódnának az egyeztetések.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Visszatérhet a pozitív hangulat a magyar piacra ismét. Ázsiában jó hangulatban telik a hajnali kereskedés. Az OTP megkísérelheti felfele elrúgni magát a 20 napos mozgóátlagról. A MOL ismét közelítheti a bollinger sávjának felső határát. A Telekom amennyiben stabilan el tudna rugaszkodni a jelenlegi 454 forintos szintről, megnyílhatna a tér egy nagyobb emelkedés előtt. A Richter kapcsán az újabb negatív Esmya hír valószínűleg nem fogja elrontani a befektetők vételi kedvét, ugyanis már korábban beárazódhatott, így tovább menetelhet a magyar gyógyszerpapír. A forintra a reggel 9-kor megjelenő inflációs adatok lehetnek hatással, illetve az esti Brexit szavazás is áttételesen.
 
Kanadában is korlátozza a gyógyszerhatóság a Richter Európában Esmya néven forgalomba hozott uliprisztál-acetát hatóanyaggal rendelkező készítményét. Az indoklás is hasonló az augusztusi USA beli okokkal. Májkárosodás esetleges fokozott kockázatára hívják fel a figyelmet. Csak abban az esetben engedélyezik a gyógyszer használatát, amennyiben méhmióma műtéti beavatkozás valamilyen okból nem ajánlott. Nem várható jelentős árfolyamhatása a hírnek.
 
Az OTP célárát 14500-ról 14700 forintra emelte a J.P. Morgan, továbbra is tartja felülsúlyozási ajánlását.
 
Molnár József, a MOL csoport vezérigazgatója 144 000 vételi opciót hívott le 1669-es kötési árfolyammal 3214 forinton. A tranzakció semmilyen részvénymozgással nem járt.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 15. 08:19
#120366
jó reggelt
résekkel fel
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 14. 17:06
Előzmény: #120363  -bubu-
#120365
thomasss
thomasss 2019. 01. 14. 16:36
Előzmény: #120363  -bubu-
#120364
románoknál megint vérenzés van... !!! BET ( román index ) -5% 
ott kemény osztalékot csengetnek a cégek minden évben 7-14 % között hosszúra sztem nem rossz lehetőség ,,, csak a politika !:-)
-bubu-
-bubu- 2019. 01. 14. 16:09
Előzmény: #120362  _Macika_
#120363
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 14. 15:54
Előzmény: #120361  _Macika_
#120362
https://finviz.com/
rés! de már töltenék??
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 14. 15:47
Előzmény: #120360  -bubu-
#120361
maximum teázik )))

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek