Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 15. 09:31
Előzmény: #117399  -bubu-
#117400
matáv indi 
437.5 
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 15. 09:08
#117399
matáv 430 
re: 1440 :)
tibbi60
tibbi60 2018. 11. 15. 08:59
Előzmény: #117396  -bubu-
#117398
köszi!
tibbi60
tibbi60 2018. 11. 15. 08:57
Előzmény: #117395  guantanamo
#117397
hi,én azért a tegnapi aljra visszavárom
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 15. 08:54
#117396
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Az európai tőzsdéken rossz volt a hangulat tegnap, amit a gyenge német harmadik negyedéves GDP adat, az olasz költségvetés feletti aggodalmak, és a Brexit megállapodás bizonytalansága okozott. A német DAX 0,52 százalékot, a francia CAC 40 0,65 százalékot, a brit FTSE100 0,28 százalékot esett. A tengerentúlon is csökkentek a vezető indexek, a Dow Jones 0,81 százalékkal, az S&P500 0,76 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,9 százalékkal zártak lejjebb. A kommunikációs és az ingatlan szektor kivételével az S&P valamennyi szektora negatív teljesítményt mutatott, a pénzügyi és a IT szektort adták a legjobban a befektetők. Ázsiában vegyesen kereskednek a tőzsdék. A japán Nikkei enyhe mínuszban áll, Kínában viszont emelkedés van, a Shanghai Composite 1,23 százalékos, a HSI 1,17 százalékos emelkedésben van. A határidős árazások alapján kisebb plusszokkal indulhat a kereskedés Európában.
 
A világ legnagyobb konténer szállító vállalata a dán Maersk figyelmeztetést fogalmazott meg a jövő évi tervei kapcsán; az USA- Kína kereskedelemi konfliktusnak ára lesz, ahogy a globális kereslet több mint két éve nem látott alacsony szintre csökken. A cég arra számít, hogy a globális konténer kereskedelem 0,5-2 százalékkal csökken az elkövetkező két évben köszönhetően a megemelkedett vámoknak. Meglátásuk szerint a kereskedelmi háború hatása eddig annyi volt, hogy az USA-ba irányuló kínai import emelkedett, míg az amerikai export Kínába csökkent. A tovább vámtételek azonban további negatív hatást fognak kifejteni. A vállalat egyébként publikálta harmadik negyedéves eredményeit, és mind profit mint bevétel soron verte az elemzői várakozásokat. A cég csökkentette viszont egész éves EBITDA előrejelzését 5 százalékkal az legutóbbi augusztusi előrejelzéséhez képest is, amikor profit csökkenési figyelmeztetést tett közzé. A konténer szállítási szektort többletkapacitás jellemezte az elmúlt években,majd a végbemenő konszolidációs folyamat optimizmusra adott okot. Idén azonban a kereskedelmi háború mellett a növekvő olajárak költségnövelő hatása is nyomással volt az iparágra, igaz ez utóbbi hatás az elmúlt hetekben enyhülni látszik.
 
A Barclays szerint nem elvetendő ötlet a Ford és a Volkswagen összeolvadása. A bank elemzője úgy véli, hogy a két nagy autógyártó stratégiai együttműködését hamarosan bejelenthetik, azonban az ennél szorosabb kötelék több, mint ésszerű lépés lenne. Az indoklás alapján a két gyártó komoly költségmegtakarítást érhet el és emellett jobban összpontosíthatnak a magasabb haszonkulccsal értékesíthető kategóriákra, mint például a SUV-okra. A tényleges fúzió ugyanakkor még évekre van, mivel ennek egyik feltétele lehet a Ford stratégiai irányváltásának keresztülvitele.
 
Az E.ON tegnap közzétett tisztított eredménye 25%-ot emelkedett éves alapon, mellyel elérte az 1,3 milliárd eurót 2018 első kilenc hónapjában. Ezen felül az éves eredményét tekintve megerősítette a korábban adott eredményvárakozását, sőt a menedzsment inkább az 1,3-1,5 milliárd eurós sáv felső felébe helyezte prognózisát. A vezetés 3 faktornak tulajdonítja a jó teljesítményt. A német fogyasztói szolgáltatásokat szállító szegmensnek, a megújuló erőművek termelésnövekedésének, illetve a Törökországban levő egység megnövekedett áram termelésének.
 
Az RWE is tegnap közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését, melyben éves alapon csökkenő eredményről számolt be a lignit és atomerőmű üzletág romló teljesítménye miatt. A tisztított eredménye a társaságnak 645 millió euró lett az év első kilenc hónapjában, szemben a tavalyi 930 millió eurós értékkel. A gyengébb teljesítmény mind volumen oldalról, mind árrés oldalról éreztette hatását. Ugyanakkor a vállalat megerősítette éves eredmény előrejelzését, mely 500 és 800 milliós sávban mozog. Az osztalék előrejelzésen sem módosított a menedzsment. Ebitda soron a társaság picit maradt csak alul az elemzői várakozásoktól, 1,3 milliárd eurót ért el a várt 1,32 milliárd euróval szemben.
 
Elon Musk legújabb terméke hatósági ellenállásba ütközött. A Tesla vezetője még októberben védette le a "Teslaquila" márkanevet, amely a nevéből adódóan is agavé párlatot, azaz tequilát takar. Azonban a mexikói tequila szövetség (CRT) heves tiltakozásba kezdett, mivel állításuk szerint az ital nem felel meg a szigorú előállítási és szabályozási feltételeknek. A CRT azt sérelmezi, hogy az italt nem egy bejegyzett és főzési engedéllyel rendelkező tequilakészítő cég végzi, továbbá nem kapta meg a szövetségtől a tequila minősítési jóváhagyást. Amennyiben a CRT nem bólint rá a Teslaquilára, úgy azt nem lehet hivatalosan tequilanak hívni.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
A brit kormány a tegnapi rendkívüli ülésen jóváhagyta a Brexit-megállapodás kedden elkészült tervezetét. Tegnap este Theresa May azt nyilatkozta, hogy részletes és hosszú vita után úgy döntöttek, az Egyesült Királyság nemzeti érdekeit szolgálja, és ez a legjobb megállapodás, amit az Európai Unióval folytatott, hosszú tárgyalások során el lehetett érni. A kérdés azonban korántsem dőlt el, hiszen várhatóan decemberben a brit parlament is szavazni fog a kérdésről, és annak kimenetele nem egyértelmű, hiszen a kormányt kívülről támogató, unionista északír párt, a DUP kétségeinek adott hangot a tervezettel kapcsolatban. A megállapodás szerint Észak-Írország átmenetileg különleges státuszt kapna, ebben az időszakban brit vámterületen maradna, ugyanakkor uniós közösségi szabályozás is vonatkozna rá, ezzel tudják elkerülni a fizikai zár felállítását az ír-északír határon, mely a tárgyalások egyik fontos problémája volt. Ezzel viszont kvázi sérülhet az Egyesült Királyság területi integritása, ezért korábban a britek elzárkóztak ettől a lehetőségtől, így kérdéses a parlament jóváhagyása. Az ügyben megszólalt a skót miniszterelnök is, Nicola Sturgeon szerint a megállapodás negatív Skóciára nézve. A skótok véleménye egy esetleges új, függetlenségi referendum lehetősége miatt érdekes. A font árfolyama a bejelentésre erősödni tudott, ezzel a font-dollár grafikonján nem sérült az 1,29-es, rövid távú támasz.
 
Kedvező adatok érkeztek Ausztráliából a munkaerőpiaci folyamatokról. Októberben a munkanélküliségi ráta 5 százalékon maradt, miközben minimális emelkedést vártak előzetesen. A foglalkoztatottak száma 32 800 fővel emelkedett szeptemberhez képest, mely szintén felülmúlta a konszenzust. Az ausztrál gazdaság töretlenül növekszik, az ingatlanpiaci kockázatokat a jegybank leszorította, ugyanakkor a háztartások magas eladósodottsági rátája továbbra is komoly kockázatot jelent, ezt Guy Debelle, az ausztrál jegybank helyettes kormányzója mondta.
 
Kína további gazdasági stimulust adhat a gazdaságának, miután a hitelek növekedési üteme 11,1 százalékos éves növekedéssel rég nem látott ütemre esett vissza, és az ingatlan értékesítés csökkent. Peking igyekszik stabilizálni a gyenge gazdasági teljesítményét a kereskedelmi háború hatásaitól félve. A jegybank idén többször lazított a bankok tartalék követelményein és egyéb készpénz injekciókat pumpált beléjük, hogy segítse a hitelezésüket. De az adatok szerint a monetáris lépések hatása eddig mérsékelt sikert mutatott. A kínai export erős maradt egyelőre a 250 milliárd dolláros amerikai vámok ellenére is, de jövőre már lassulással számol a kommunista párt, főleg ha az USA 25%-osra emeli az eddig 10%-os vámot 200 milliárd dollár értékű kínai terméken, és a maradék Amerikába irányuló exportot is megvámolja. A kiskereskedelem szintén gyengén teljesített októberben, 8,6 százalékkal nőtt éves alapon. A kínai törvényhozás nemrégiben fogadta el a személyi jövedelemadó csökkentését, ami jövő januárban lép életbe, és a háztartások fogyasztását célzott segíteni. Az ingatlan piac is illeszkedik a negatív képbe. Az értékesítés 3,1%-kal esett múlt hónapban, amit már szeptemberben is csökkenés előzött meg. Fiskális oldalon októberben a kormányzat megemelt infrastruktúra költésekkel próbálta segíteni a növekedést. A pozitív oldalon az ipari kibocsátás marginálisan emelkedett az elmúlt hónapban 5,9 százalékkal éves összehasonlításban, ami némi emelkedést jelentett a megelőző időszakhoz képest. Elemzők szerint a exportra termelés húzta az ipar eredményét, ami jövőre már csökkenni fog. A lassulás tehát már érezhető, de várhatóan 2019-ben fog igazán begyűrűzni a kereskedelmi háború hatására.
 
A német GDP negyedéves szinten 0,2 százalékkal zsugorodott, 2014 utolsó negyedéve óta először. Éves szinten is csak 1,1 százalékos növekedést mutatott, ami még a szerény 1,7 százalékos eurozónás harmadik negyedéves növekedést is alulmúlta. A gyenge eredményt az export, és a belső kereslet visszaesése magyarázza. Ugyanakkor az építőipar és a beruházások nőttek. Valószínűleg jelentős hatása volt a visszaesésében az autóipar időleges nehézségeinek a károsanyag-kibocsátás új szabályozáshoz való alkalmazkodásban. A német ipari termelést az USA – Kína közötti kereskedelmi háború hatására kialakult bizonytalanság is lassíthatja. Az eredmény tovább fűti az eurózóna lassulásával kapcsolatos félelmeket.
 
Jövőre is fennmaradhat az olajpiaci többlet a Nemzetközi Energiaügynökség friss beszámolója szerint. Az IEA tegnap tette közzé havi jelentését, melyben 2018-ra és 2019-re továbbra is napi 1,3 és 1,4 millió hordós növekedéssel számolnak, ugyanakkor a kereslet jövőre csökkenhet. Az IEA számításai alapján a nem OECD országok, így például Kína olaj iránti kereslete csappanhat meg 2019-ben, mellyel a piaci többlet elérheti a napi 2 millió hordót. A kitermelést tekintve az OPEC-től nem várnak érdemi emelkedést, ugyanakkor a nem-OPEC országok, elsősorban az USA tovább fokozhatja kitermelését. Az Egyesült Államok olajtermelése már idén év végén és jövőre is rekordot dönthet.
 
Jerome Powell, a Fed elnöke egy panelbeszélgetésen elmondta, hogy a globális gazdaság a tavalyi évhez képest visszafogottabb ütemben növekszik, ez összefüggésben van a kereskedelmi feszültségekkel, ugyanakkor az Egyesült Államok gazdasági pályája összességében kedvező. Powell kiemelte, hogy mostantól minden Fed-ülés nyitott, tehát bármikor dönthetnek kamatemelésről, és folytatni kell a fokozatos szigorítást. Korábban bevett szokás volt, hogy általában azokon az üléseken változtattak a kamatokon, melyeket sajtótájékoztató követett, ennek lesz vége. Donald Trump folyamatos kritikáját ezúttal sem kommentálta, kitért rá, hogy a jegybank feladata az árstabilitás és a teljes foglalkoztatottság fenntartása, e két cél alá rendelik döntéseiket. Az elmúlt időszakban tapasztalható részvénypiaci csökkenésről Powell elmondta, hogy a tőzsdei árfolyamok csak az egyik tényező a sok közül, melyeket a jegybank döntései során figyelembe vesz. A jegybankelnök ismét aggodalmát fejezte ki a magas államadósság és a jelenlegi fiskális pálya fenntarthatatlansága miatt.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Kiemelkedő teljesítménnyel zárt tegnap a BUX index, az emelkedést a MOL és az OTP papírjainak erősödése támogatta leginkább. Az OTP tovább folytatta menetelését, mellyel az április óta nem látott magasságba ért az árfolyam. Az OTP esetében a következő ellenállási szint 11 750 forintnál található, amely várakozásunk szerint megakaszthatja a részvény emelkedését és onnan korrigálhat az árfolyam. A MOL tegnap nagyot ugrott, de ezzel együtt továbbra is az emelkedő csatornában maradt az árfolyam. A következő ellenállási szint a csatorna felső trendvonalánál, 3 170 forintnál található. A Magyar Telekom is emelkedéssel zárta a tegnapi kereskedést, melyet részben támogathatott GVH döntése, amely megakaszthatja a konkurens DIGI és az Invitel fúzióját. A Richter technikai képe borúsabban fest a többi blue chiphez képest, az árfolyamot tegnap a 30 napos mozgóátlag támasztotta meg. A Richternél nem számítunk határozott irányra, az árfolyam emelkedésénél ellenállást képez az ereszkedő 200 napos mozgóátlag 5 400 forint környékén, míg a 30 napos mozgóátlag letörése esetén a következő támaszszint 5 170 forint környékén adódik.
 
A Rába tegnap piaczárás után tette közzé harmadik negyedéves eredményeit. A vállalat forgalma 11%-kal bővült, mely valamennyi üzletág kiemelkedő exportteljesítményével magyarázható. A Rába közvetlen költségei is jelentősen emelkedtek, melyek többek között az acélárak emelkedésével magyarázhatóak. Ennek ellenére a bruttó fedezeti szint 1,2%-kal 19,9%-ra javult. Az EBITDA szinte stagnált éves összevetésben, azonban az üzemi eredménysoron a Futómű és a Jármű üzletágak gyengélkedése miatt 45%-os visszaesést láthattunk. A nettó pénzügyi eredmény a tavalyi 49 millió forintos mínuszt követően 14,1 millió forintos pluszba fordult át. Ez utóbbi azonban kevés volt ahhoz, hogy a Rába ne legyen veszteséges, a tavalyi 2,9 millió forintos nyereség után 7 millió forintos veszteséget realizált a cég.
 
Forrás: Bloomberg, Equilor Elemzés
guantanamo
guantanamo 2018. 11. 15. 08:35
#117395
Mornin', egyelőre usa-kína béke és heppinessz. Dax futi réssel fel.
Törölt felhasználó 2018. 11. 14. 23:15
Előzmény: #117393  _Macika_
#117394
Könnyen elképzelhető.
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 14. 22:47
Előzmény: #117392  guantanamo
#117393
talán marad a hullámzás 2700 körül
guantanamo
guantanamo 2018. 11. 14. 22:35
Előzmény: #117390  _Macika_
#117392
Divi van, holnapra kiderül.
KB58 2018. 11. 14. 22:32
Előzmény: #117386  -bubu-
#117391

Köszönöm Bubu. A kitartás mellett több szerencse is elkelne, meg önbizalom és fegyelmezettség a kereskedésben, hogy azt és akkor lépjem meg, amit és amikor látom a charton.
Kexelot mindig figyelem (és rád meg még néhány más fórumtagra is odafigyelek, akik jó hozzászólásokat írnak).
Neked is sok sikert. Úgy látom, hogy te jóval jobban állsz ez ügyben, mint én :-)
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 14. 22:10
Előzmény: #117389  guantanamo
#117390
esnek
guantanamo
guantanamo 2018. 11. 14. 22:09
#117389
Na, 700-nál lehet bővíteni.
https://www.youtube.com/watch?v=TDK_03k2Vyw
guantanamo
guantanamo 2018. 11. 14. 21:09
#117387
Közben font is kitört. FYI.
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 14. 21:09
Előzmény: #117382  KB58
#117386
köszi de írtammár többször a csártot az árfolyam rajzolja én csak szinesítem vonalakkat mozgókkal :))
Jó látni, hogy kitartó vagy és nem adtad fel , szurkolok továbbra is a sikereidért. 
Kexelotól sokat lehet tanulni érdemes figyelni a meglátásait csártjait
jó trédeket , sikereket kívánok Neked
guantanamo
guantanamo 2018. 11. 14. 21:08
Előzmény: #117366  _Macika_
#117385
Kösz Maci.
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 14. 21:04
Előzmény: #117383  _Macika_
#117384
ez tényleg durva :(
KB58 2018. 11. 14. 20:57
Előzmény: #117377  -bubu-
#117382
Köszi Bubu. Emlékeim szerint én is valahová ide saccoltam.
Profik a chartjaid, élmény öket nézni. Ne hagyd magad kizárni a forumokrol, mert akkor nélkülöznünk kell öket, meg a sok hasznos infot, jo hozzászolást, amit közzéteszel :-)
guantanamo
guantanamo 2018. 11. 14. 20:56
#117381
Na Dow visszacammogot 200-as fölé. Eddig.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek