Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibbi60
tibbi60 2018. 11. 13. 09:15
Előzmény: #117258  _Macika_
#117260
csak megfordult...megy a kirázás mindenfelé
tibbi60
tibbi60 2018. 11. 13. 09:15
Előzmény: #117256  -bubu-
#117259
jobbulást nekik!
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 13. 09:12
Előzmény: #117257  _Macika_
#117258
csapkod a dax
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 13. 09:07
Előzmény: #117256  -bubu-
#117257
nincs is annál jobb ))
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 13. 08:57
Előzmény: #117255  _Macika_
#117256
nálunk is pörög a családi élet, van kartöréstől gyomortükrözésig minden :) nem győzőm managgelni a betegeket a hazai rendszerben hogy sallangmentesen várokozás bélkül menjenek a dolgok 
tegnap is ráment az egész napom de megoldottuk :)
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 13. 08:32
Előzmény: #117254  -bubu-
#117255
köszi! de sok hír 
pápán nagyon eltűntek (((
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 13. 08:29
Előzmény: #117253  _Macika_
#117254
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Az európai részvényindexek a negatív tartományban fejezték be tegnap a kereskedést, miután az olasz költségvetési és a brit kilépési aggodalmak ismét felerősödtek. Az USA piacait sem kímélték a befektetők, a Nasdaq Composite majdnem 3%-os mínuszban fejezte be a kereskedést, míg az S&P500 index 2%-ot veszített értékéből. Az olajár ingadozás, a globális növekedés lassulásának félelme és az erősödő dollár taszította mélybe az indexeket. Az Apple volt az esés egyik vezetője, 5%-ot adott vissza az értékéből, miután a befektetők aggodalmukat fejezték ki az ünnepi szezon készülék értékesítései kapcsán. A japán Nikkei 2%-ot veszített az értékéből, elsősorban az Apple beszállítói húzták lefele az indexet. Azonban Kína most relatív erőt mutat, jelenleg a Shanghai Composite 0,85%-os emelkedést produkál a negatív globális hangulat ellenére. Az európai határidők enyhén a pozitív tartományban mozognak, így kisebb pluszban nyithat az öreg kontinens.
 
Az Apple részvényei 0,7%-os eséssel reagálták le piacnyitás előtt a JP Morgan elemzőjének újabb célár csökkentését. 270-rő 266-ra vágta a célárat a szakember, aki még ezzel együtt is felülsúlyozás ajánlást adott a papírra. Fő indokként a romló makro környezetet említette (Kína lassulása), illetve az erősödő dollárt, melynek hatására drágábbak lesznek külföldi devizákban az iPhone-ok. 2018-ra 214 millió eladott iPhone-ra számít az elemző, 2019-re pedig még ennél is kevesebbre, 208 millió darabra.
 
Vasárnap került megrendezésre Kínában a Szinglik Napja, mely 11. hó 11-ére esik minden évben, a sok egyessel szimbolizálva a magányos kínai férfiakat. Az Alibaba közzétette a platformján keresztül történt nagyobb értékesítéseket. A mobiltelefon kategóriában az Apple szerezte meg az első helyet, mely csak aznap 14,36 millió dollárért értékesített iPhone-okat. Ezzel sikerült maga mögé utasítania kínai riválisait, a Huaweit és a Xiaomit. Érdekességképpen a Samsung csak a 8. helyet tudta magának megszerezni. Az Apple pozitívan értékelte a kínai folyamatokat, ugyanis ez azt jelentheti, hogy a kínai piac egyre érettebb a minőségi termékekre. Az Apple a harmadik negyedévben éves alapon már 16%-os árbevétel növekedésről tudott beszámolni a kínai régióban.
 
A Volkswagen lenyomná a Teslát. A vállalat vezérigazgatója Herbert Diess egy interjúban kifejtette, hogy az elektromos autók gyártása esetén - agresszív árazással - olcsóbbak tudnak lenni, mint a Tesla. Ezt leginkább a méretgazdaságosságuk támogatná, hiszen már a németországi gyártósor készen áll arra, hogy a berendelt 50 millió darab elektromos autót legyártsák, melyekhez beszerezték az akkumulátorokat is.
 
A Deutsche Bank vezérigazgatója szerint fel kell készülniük a konszolidációs folyamatra. Christian Sewing egy berlini konferencián kifejtette, hogy az európai hitelintézetek között hosszabb távon konszolidációt vár, azonban rövid távon a Deutsche Banknak az éves célkitűzéseket kell teljesítenie. Sewing hozzátette, hogy nincs kormányzati nyomás arra vonatkozóan, hogy a Commerzbankkal olvadjon össze a nagybank. A vezérigazgató azonban meglepő őszinteséggel beszélt a részvény tőzsdei teljesítményéről: noha a bank nyilván nem örül a jelenlegi árszintnek, a bank árazása részben tükrözi a jelenlegi értéket. Sewing szerint legalább 4 negyedéven át hozniuk kell a kitűzött költségmutatókat ahhoz, hogy érdemi fordulat álljon be a részvény értékeltségében.
 
Ismét csúszik a világ legnagyobb tőzsdei kibocsátásaként beharangozott Aramco debütálása. A szaúdi cég vezetője szerint lesz IPO, de 2021-nél előbb nem számíthatunk rá. Az Aramco tőzsdére vitele már 2016 óta lázban tartja a befektetőket, hiszen az előzetes becslések szerint a vállalat tőzsdei értéke 2 ezermilliárd dollárra rúghat, mellyel toronymagasan a legnagyobb kapitalizációjú cég lehetne a világon. Az Aramco a részvénypakettjének 5%-át kívánja értékesíteni.
 
A Bayer ma reggel tette közzé gyorsjelentését, melyben profit soron felül, bevétel soron alul teljesítette a várakozásokat. A cég harmadik negyedéves tisztított EBITDA-ja 2,2 milliárd euró lett a várt 2,04 milliárddal szemben. A bevételekben picit maradt csak alul, a tény érték 9,91 milliárd euró lett a konszenzusos 9,99 milliárddal összevetve. Az egész éves egy részvényre jutó nyereség várakozása a társaságnak változatlanul 5,7-5,9 euró között mozog. Legalább ugyanannyi osztalék kifizetését tervezi 2018-as év után, mint azt megelőzően. A várakozáson felüli eredmények a cég gyógyszerészeti részlegének felülteljesítése miatt következtek be.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Ma jár le az Európai Bizottság által szabott határidő, melyet az olasz kormánynak adtak a jövő évi költségvetés felülvizsgálatára, illetve korrekciójára adtak, a túlzottan magas államháztartási hiány miatt. Ugyanakkor a kormány korábban jelezte, hogy nem fognak módosítani a kiadási oldalon, Giovanni Tria pénzügyminiszter a hétvégén elmondta, hogy a bevételi oldalt felülvizsgálják, és várhatóan lefelé módosítják, és mindenképpen megegyezésre fognak törekedni. Amennyiben azonban a kiadási oldal változatlan marad, a 2,4 százalékos, kormány által tervezettnél is magasabb lehet a hiány. Várhatóan az Európai Bizottság így ismét elutasíthatja a költségvetést, és a későbbiekben túlzottdeficit-eljárást kezdeményezhet Olaszországgal szemben, melynek komoly bírság lehet a vége. Az euró árfolyama érzékenyen reagálhat az érkező hírekre, miután tegnap fontos támasz (1,13) került letörésre az euró-dollár jegyzésében, a technikai kép is további eurógyengülésre utal.
 
Októberben 2,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban az előző év azonos időszakához viszonyítva, tudtuk meg a Destatis ma reggeli közleményéből. Az adat megfelet az előzetes közölt értékekkel. Az Eurostat módszertana szerint számított, harmonizált fogyasztói árindex (HICP) 2,4 százalékkal emelkedett. Az utóbbi hónapokban egyre erősödő inflációs nyomás elsősorban az üzemanyagárak emelkedésének tudható be, de az eurózóna egészében visszafogottabb az áremelkedés üteme, így nem várható, hogy az Európai Központi Banknak változtatnia kell a tervezett menetrendjén.
 
Mary C. Daly, az idei évben szavazó Fed-jegybankár szerint decemberben újabb 25 bázispontos kamatemelés jöhet, majd jövőre 2 szigorítás várható. A döntéshozó kifejtette, hogy az erőteljes gazdasági növekedés, a teljes foglalkoztatottság mellett lassú, de folyamatos monetáris szigorításra van szükség, ugyanakkor természetesen figyelembe veszik a beérkező adatokat, illetve a globális fejleményeket. Daly nem aggódik az elmúlt időszakban tapasztalt részvénypiaci esés miatt, csupán egy korrekcióról van szó, ami teljesen egészséges. A határidős és opciós árazások alapján 74 százalék az esélye, hogy a következő, december 19-i ülésen újabb kamatemelésről határoz a Szövetségi Nyíltipaci Bizottság.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
A tegnapi kereskedésben negatív korrekció indult a Budapesti Értéktőzsdén, mely összhangban volt a negatív nemzetközi befektetői hangulattal. Ma is bizonytalan kereskedésre számítunk, a vezető részvények mindegyike folytathatja a negatív irányú mozgást, így a következő napokban a fontos támaszokra érdemes figyelni. Ilyen az OTP grafikonján 10 600, a MOL árfolyamában 2 900, a Richter esetében 5 200 forint közelében található. A Magyar Telekom árfolyamában pedig 390 és 395 forintnál húzódnak fontos szintek.
A forint is gyengült a tegnapi kereskedésben, az euró-forint árfolyamában a 322,00-322,50-es tartományt érdemes figyelni, amíg alatta mozog a jegyzés, nem számítunk komolyabb forintgyengülésre, ott húzódik egy meghatározó ellenállási szint.
 
Tegnap két céláremelés is érkezett az OTP-re vonatkozóan, a VTB Capital 11 000 forintról 13 200 forintra emelte a 12 hónapos célárfolyamot, az ajánlást tartásról vételre módosították, a HSBC 13 100 forintról 13 700 forintra emelte, az ajánlás továbbrais vétel.
 
A Konzum Nyrt. december 3-án 10 órakor, míg az OPUS Global Nyrt. szintén aznap, 14 órakor tart rendkívüli közgyűlést, az eseményeken a két vállalat egyesülésének kérdéseiben dönthetnek. A tegnap megjelent előterjesztési és határozati javaslatokban a vállalatok aláhúzzák, hogy az egyesülés végrehajtása új teret nyithat a vállalatcsoport jelentős volumenű, régiós növekedési terveinek megvalósításához. Az Egyesülést követően a jogutód társaság menedzsment által becsült kapitalizációja - mai árfolyamon és a jelenlegi piaci viszonyokkal számolva – elérheti a 350-400 milliárd forintot, miközben IFRS szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladhatja a 320 milliárd, a 2019. évre tervezett EBITDA-ja pedig a 30 milliárd forintot.
 
Forrás: Bloomberg, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 13. 07:17
#117253
jó reggelt!
micsoda esések
totem_is_back
totem_is_back 2018. 11. 12. 23:29
Előzmény: #117251  tibbi60
#117252
Az a baj, jobban átgondolva annyit még enged a ford.fej.váll alakzat, hogy 2700-ig leszúrjon, korábban úgy gondoltam 2750 alatt már invalidálódik, de lehet az elkapkodott számítás volt.... szóval a technikai kép sem sérül, 
na de ilyenkor szoktak valami fasza kis hírrel pánikot gerjeszteni.. :) hogy ott a résen áthúzzák az egész hóbelevancot.. :) tehát óvatosan azért azzal a longgal.. :) 
tibbi60
tibbi60 2018. 11. 12. 23:06
Előzmény: #117250  totem_is_back
#117251
https://invst.ly/96oxw
erre gondoltál.azt hiszem,igen innen fordulnia kéne...
totem_is_back
totem_is_back 2018. 11. 12. 22:32
Előzmény: #117249  guantanamo
#117250
2700 ig lemehet.. van valami rés 2684 és 2700 között, amit nem kellene betöltenie ahhoz, hogy long maradjon... ha az tölti, akkor szerintem megy tovább le.... Ettől független technikailag már nem lesz ford fej váll, "legjobb esetben nem tud nagyon tovább esni", ezért oldalazásos mocsár lesz... 
guantanamo
guantanamo 2018. 11. 12. 22:21
Előzmény: #117245  totem_is_back
#117249
Péntekig kiderülhet. Nekem ez egyelőre nem néz ki crash-nek, aminek minimum 2500 köré le kéne zuhannia. Inkább irdatlan szivatás megy (és lesz). De a résen rajta vagyok.
totem_is_back
totem_is_back 2018. 11. 12. 21:08
Előzmény: #117247  thomasss
#117248
Ettől független nálunk 1.6 euro a benya, hogy rohadjanak meg... ahogy hallom otthon már 368 ft körül (1.15 eur) megy...
thomasss
thomasss 2018. 11. 12. 21:04
#117247
mar meglepődtem volna h 10napi esés utan a 11nap pluszban zar az olaj..de nem 
guantanamo
guantanamo 2018. 11. 12. 20:48
#117246
Megy a hullámvasút rendesen.
totem_is_back
totem_is_back 2018. 11. 12. 18:19
#117245
Csibész egy szinten állunk, innen még meg lehetne csinálni a fordított fej-vállat.. elvileg...
re: long remények 
TAmecenas 2018. 11. 12. 17:47
Törölt hozzászólás
#117244
tibbi60
tibbi60 2018. 11. 12. 17:35
Előzmény: #117242  _Macika_
#117243
sp-t a 100 órás foghatja,talán...Alibaba rekord
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 12. 17:27
Előzmény: #117241  totem_is_back
#117242
nasdaq -2.6% , kapkodják a levegőt
totem_is_back
totem_is_back 2018. 11. 12. 17:26
Előzmény: #117238  mocskos_spekulans
#117241
Hát nekünk az.. :D :D 
re: full short

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek