Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 13:14
Előzmény: #31779  Törölt felhasználó
#31780
syn? új atl jön a következő hetekben.
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 13:13
Előzmény: #31777  Törölt felhasználó
#31779
Syn...
celluxx
celluxx 2015. 01. 19. 13:09
Előzmény: #31754  sly36
#31778
Kincsem, valami dzsorden keres zürichből, mit mondjak neki, meddig reszelsz még?
ÐÐ
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 13:06
Előzmény: #31775  celluxx
#31777
oda ment kezelésre, ahová viktor szokott?
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 13:04
Előzmény: #31775  celluxx
#31776
Gyönyörű állat! :)
celluxx
celluxx 2015. 01. 19. 13:02
Előzmény: #31774  -bubu-
#31775
NBM üzeni a genfi tó partjáról: link
ÐÐ
-bubu-
-bubu- 2015. 01. 19. 12:48
Előzmény: #31772  celluxx
#31774

A legizgalmasabb események a héten

A svájci jegybank múlt heti döntése rendkívül intenzív mozgásokat okozott a nemzetközi pénzpiacokon. A hirtelen bejelentett intézkedés összefüggésben lehet az Európai Központi Bank kötvényvásárlási program elindításával. Az eurózóna jegybankja eddig nem siette el a monetáris unió deflációs kockázatának mérséklését célzó program bejelentését, mivel a program szükségességéről, illetve annak pontos forgatókönyvéről élénk viták folynak a Kormányzótanácsban.
Csütörtökön azonban az elemzői és a piaci találgatásoknak vége lehet, ugyanis az EKB elnök, Mario Draghi hivatalosan is bejelentheti a harmadik kötvényvásárlási programot, illetve annak részleteit.

Mario Draghi a hétvégén találkozott Angela Merkel német kancellárral és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszterrel. A találkozó során szó esett arról, hogy lehetővé tennék a központi bankoknak a saját országaik államkötvényeinek megvásárlását.
Ennek megfelelően – a mennyiségi lazítástól függetlenül – a nemzeti jegybankok legalább a felét viselnék a kötvényeken esetlegesen keletkező veszteségeknek, ami egyben Németország csökkenő fizetési kötelezettségét is jelenti a jövőben.

A héten választásokat tart Görögország. A dél-európai ország parlamenti választását az Európai Unió is feszült figyelemmel követi. Jelenleg a szélső-baloldali Syriza párt a politikai elemzők szerint 4,5%-ra növelte előnyét az elmúlt hét folyamán, így egyre inkább a választások nyertes befutójaként tekintenek rá.
Korábban a párt azzal kampányolt, hogy győzelmük esetén – vállalva az eurózónából való kilépés kockázatát – nem fizetnék vissza a százmilliárd eurós nagyságrendű nemzetközi mentőcsomagokat.
Időközben változott a párt kommunikációja az eurózóna felé: kijelentették, hogy nem hagynák el az eurózónát, ugyanakkor a hiteltörlesztések átstrukturálásával kapcsolatban szeretnének tárgyalásokat kezdeményezni Brüsszellel.

Folytatódik a gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban: a nagy amerikai bankok közül a Morgan Stanley és a Bank of New York adós a negyedik negyedéves gyorsjelentésével, továbbá az energiaipari és az informatikai cégek pénzügyi adataira is számíthatunk a héten.
A héten jelentő cégek közül talán nem meglepő módon az online filmkölcsönző szolgáltatásáról híres Netflix 4,19%-ot vágtázott, míg az IBM 1,66%-ot erősödött pénteken. Az olajtermeléssel kapcsolatos szolgáltatásokkal foglalkozó Baker Hughes 5,66%-os növekedést produkált, míg a Halliburton 4,82%-os pluszban zárta a hetet.

A múlt héten tovább gyengült a nyersolaj ára, új rekord-alacsony szinteket elérve, ugyanakkor stabilizálódás tapasztalható az 50 dolláros hordónkénti ár környékén. Az OPEC egyelőre nem látja szükségét egy rendkívüli találkozónak az olajtermelő országokkal, ahol az olajtermelés volumenének csökkentéséről döntenének.

Érdemes figyelni a jegybanki nyilatkozatokat, melyek közül – a már korábban említett – EKB döntést várjuk kiemelt érdeklődéssel, ugyanakkor számos makro adat esedékes a hét folyamán.
A magyar makronaptár viszont szinte teljesen üres, a magyar piac is az EKB-s találgatásokat, eseményeket követi majd. Az első piacmozgató esemény jövő héten kedden, január 27-én várható; amikor a magyar jegybank kamatmeghatározó ülést tart.

A hét menetrendje

Hétfő
Martin Luther King Jr. születésnapi évfordulójának ünnepén zárva tartanak az amerikai tőzsdék, ennek megfelelően szünetel a kereskedés az értékpapír- és kötvénypiacokon.
Németország AAA hitelminősítését megerősítette a Fitch, ugyanakkor Görögország megítélésén rontott

A Moody's leminősítette Oroszországot. A Baa3 kategória csupán egy lépésre van a befektetésre nem ajánlott kategóriától. A bóvli kategóriába való átkerülés a hónap végére megtörténhet, a hitelminősítő a további leminősítés elhúzásával időt akar hagyni a piaci szereplőknek felkészülni a következő leminősítésre.
A Fitch megerősítette a német AAA adósbesorolást, viszont Görögország rendkívül spekulatív B kategóriája stabilról negatívra fordult a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt.

Az Európai Unió külügyminiszterei Brüsszelben megvitatják az orosz szankciók gazdasági vetületét, illetve szó lesz a múlt heti francia terrorcselekményekre válaszul kidolgozandó EU-s tervekről is.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) gazdasági előrejelzést tesz közzé arról a 35 fejlődő országokról, ahova jelenleg is befektetései irányulnak.

Angela Merkel német kancellár egyeztet Ghána elnökével, John Dramani Mahamával az afrikai gazdasági helyzetről és békefenntartás szükségességről.

Abu-Dhabiban kerül megrendezésre a World Future Energy csúcs. Az előadók között lesz többek közt Suhail Al Mazouei, az Egyesült Arab Emirátusok energiaügyi minisztere.

Makroadatok: Euróövezet folyó fizetési mérleg.

Kedd
A Nemzetközi Valutaalap frissíti a globális gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzéseit (World Economic Outlook), a szervezet októberben még 3,8%-os GDP bővülést jelzett előre 2015-re vonatkozóan. Az újragondolást az azóta eltelt globális gazdasági változások, többek közt az olajárcsökkenés, a deflációs veszély az eurózónában és a kínai gazdaság lassulása indokolja.
Az IMF vezető közgazdásza, Olivier Blanchard sajtókonferenciát tart Pekingben.

Kína 7,2%-os GDP csökkenésről számolhat be az elmúlt negyedévre vonatkozóan, amit jelentős részben a csökkenő ingatlanárak generáltak. Az ázsiai ország további adatokat közöl gazdaságának helyzetéről, érkezik az ipari termelés, beruházások és kiskereskedelmi értékesítések decemberi adata is.

Makroadatok: Kínai GDP, német termelői árindex, ZEW index, lengyel foglalkoztatottság változás, magyar fogyasztói bizalmi index.
Gyorsjelentés: IBM (US), Morgan Stanley (US), Halliburton (US), Johnson and Johnson (US), SAP (GE), Unilever (NE)

Szerda
Kezdődik az éves World Economic Forum, ahol több, mint 40 ország állam-, illetve kormányfője tanácskozik a világgazdasági helyzetről. A fórum január 24-ig tart, a helyszín Davos, Svájc.

A Bloomberg felmérése szerint az új lakás-építések vélhetően emelkedtek decemberben a novemberi csökkenést követően, ami a lakáspiac akadozó élénkülését jelzi.

A Bank of England közzéteszi a január 7-8. között tartott monetáris politikai bizottság ülésének jegyzőkönyvét. A jegyzőkönyv publikálása londoni idő szerint 9:30-kor várható.

A Bank of Canada kamatdöntő ülést tart, az elemzők a kanadai alapkamat 1%-on való tartására számítanak. Ezen felül a jegybank közzéteszi negyedéves monetáris politikai jelentését, melyben kifejtik az olajár változás milyen hatással van a kanadai gazdaságra, illetve annak monetáris politikájára.

Kamatdöntő ülésre készül a brazil jegybank. Az elemzők fél bázispontos emelésre számítanak, így az alapkamat 12,25%-ra emelkedhet.

A Bank of Japan egy kétnapos megbeszélést követően tájékoztat a monetáris politikájáról, melynek keretében bejelenti az inflációs és növekedési prognózisait. A csökkenő olajárak miatt bekövetkezett infláció mérséklődésére reagálva, a központi bank 2%-ra szeretné gerjeszteni az inflációt.
Egy kormánypárti törvényhozó szerint

Az Egyesült Államok Energiaügyi Hivatala közzéteszi heti olajkészlet jelentését.

Makroadatok: Amerikai megkezdett lakásépítések és kiadott építési engedélyek.
Gyorsjelentés: American Express (US), eBay (US)

Csütörtök
Az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi bejelentheti a harmadik kötvényvásárlási program részleteit. A múlt heti svájci jegybank intervenció ösztönzőleg hatott az EKB program elindítására, azonban annak pontos részletei még nem ismertek, ugyanis a mennyiségi lazítással kapcsolatban megoszlanak a vélemények a Kormányzótanácsban.
Az EKB csütörtökön engedélyezheti a jegybankoknak, hogy saját országuk államkötvényeiből vásároljanak.
Az elemzők nem számítanak a jegybanki alapkamat (0,05%) módosítására, amiről hivatalos tájékoztatást 13:45-kor tart a jegybank. A sajtótájékoztató 14:30-kor esedékes.

Az Egyesült Államok Energiaügyi Hivatala közzéteszi heti földgáz készletének jelentését.

Angela Merkel felszólal a Davosban megrendezett World Economic Forum-on.

Makroadatok: Európai Központi Bank kamatdöntés, amerikai friss/ tartós munkanélküli-segély kérelmek.
Gyorsjelentés: Verizon Communications (US), United Technologies (US)

Péntek
Előzetes január havi HSBC Kína PMI adat érkezik. A decemberi mutató 49,6 pontos adat az elmúlt 10 hónapban először mutatott csökkenést.
Dél-Korea közzéteszi negyedik negyedéves GDP növekedési mutatóját. A Bank of Korea közlése szerint az elmúlt negyedévben 0,4%-kal bővülhetett a gazdaság.

A használt-lakás értékesítések az előző hónapban bekövetkezett visszaesését követően ismét emelkedhettek decemberben a Bloomberg felmérése szerint.

Makroadatok: Kínai HSBC feldolgozóipari beszerzési menedzser index, francia/ EU kompozit BMI (előzetes), francia/ német/ EU feldolgozóipar BMI (előzetes), EU/ francia/ német szolgáltatóipari BMI (előzetes), brit kiskereskedelmi forgalom, amerikai Leading indicators kompozit mutató/ használt lakások eladása.
Gyorsjelentés: Bank of New York (US), General Electric (US), McDonalds (US), Honeywell (US)

Hitelminősítések: Belgium (S&P), Horvátország (S&P), Cseh Köztársaság (S&P), Dánia (DBRS), Franciaország (Moody's), Szlovénia (Moody's), Egyesült Királyság (Moody's).
Hegyesi2
Hegyesi2 2015. 01. 19. 12:09
Előzmény: #31769  Törölt felhasználó
#31773
Mi a helyzet a sokat kritizált rezsicsökkentéssel? ÐÐÐ
link
celluxx
celluxx 2015. 01. 19. 11:52
Előzmény: #31771  Törölt felhasználó
#31772
Megoldjuk link
ÐÐ
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 11:43
Előzmény: #31770  celluxx
#31771
Csak a derekam bírja addig, nagy magyar alap vagyok lassan.
celluxx
celluxx 2015. 01. 19. 11:41
Előzmény: #31752  sly36
#31770
11:30 | Hamarosan jöhet Magyarország felminősítése
Jók vagyunk.
ÐÐ
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 11:35
Előzmény: #31768  sly36
#31769
Igen sajnos.
sly36
sly36 2015. 01. 19. 11:33
Előzmény: #31767  Törölt felhasználó
#31768
igen
várható volt, délután sem lesz semmi :-(
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 11:29
Előzmény: #31762  sly36
#31767
unalmas nap.
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 11:14
Előzmény: #31765  Törölt felhasználó
#31766
A legprimitívebb stratégiák a legjobbak!
Ezekre keres rá. Napraforgó, spike, trend 30%
Az sem rossz, ha most azonnal abba hagyod és elköltöd a pénzt. :)
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 10:59
Előzmény: #31763  Törölt felhasználó
#31765
Sajnos nem mindig van 1/2 felett. Ha látom, hogy fordul akkor elrakom a kisebb nyerőt is. Tudom, hogy ez hosszútávon veszteséges lehet, de hosszútávú stratégiát még ennyi idő alatt nem alakítottam ki.
-bubu-
-bubu- 2015. 01. 19. 10:49
Előzmény: #31762  sly36
#31764
Gyengüléssel nyitott az olaj

Kismértékű csökkenéssel nyitotta a hetet az olaj, Irak továbbra is az olajexport növelését tervezi.

Az amerikai WTI olaj árfolyama a múlt pénteki emelkedést követően lefelé korrigál, ugyanakkor a héten továbbra is volatilisabb mozgásra számíthatunk. A Brent típusú olaj is hasonló mozgást mutat, a WTI-vel szembeni prémiuma pedig ismét hordónként 1,5 dollár környékére olvadt.

Az iraki olajminiszter bejelentette, hogy az ország olajtermelése új rekordra ugrott, a legfrissebb adatok szerint a napi kitermelés elérte a 4 millió hordót. Az ország meghatározó termelőnek számít az OPEC tagok között, a szervezeten belüli export kvótáját pedig továbbra is szeretné megemelni napi 3,3 millió hordóra. Az iraki közlemény szerint ez az idei évben sikerülhet, melyre hivatalosan ugyanakkor legkorábban a júniusi OPEC gyűlésen kerülhet sor. Az OPEC teljes olajexportja 30,2 millió hordóra zsugorodhatott decemberben, amely ugyan némi korrekciót jelenthet a piaci többletet tekintve, de a decemberi adat is meghaladhatta a napi 30 millió hordós, előirányzott értéket.

Az amerikai Energiaügyi Minisztérium múlt héten közzétette, hogy az ország olajtermelése ismételten új rekord magas szintre, napi 9,19 millió hordóra ugrott a január 9-vel záródó héten. A következő hétre vonatkozóan akár kisebb csökkenés is elképzelhető, amely támogatást jelenthet az árfolyam emelkedésének. A Baker Hughes olajipari vállalat ugyanis bejelentette, hogy a múlt héten a működő olajplatformok száma 55 darabbal csökkent, így az amerikai olajkitermelés szintje is csökkenhetett.

A holnap kifutó, februári szállítású WTI olaj árfolyama jelenleg 47,9 dollár körül ingadozik hordónként. A márciusi szállítású Brent olajjal 49,5 dolláron kereskednek.
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 10:45
Előzmény: #31761  Törölt felhasználó
#31763
Csak a veszteséget lehet kontroll alatt tartani. Kis pozik a számlamérethez mérten. A többi stratégia kérdése. Kezdőként magas r/r a jó. 1/2 nél nagyobb.
sly36
sly36 2015. 01. 19. 10:41
Előzmény: #31761  Törölt felhasználó
#31762
Akkor még pár év és kiderül.
Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 10:36
Előzmény: #31759  sly36
#31761
Van demó és éles számlám is. A demón 300% ot az élesen 20 %ot csináltam tavaly. Véleményem szerint egyik se rossz ( lehet kezdők szerencséje) de nemtudom, hogy hosszútávon mondjuk éves szinten mekkora az a nyereség ami fenttartható.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek