Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2022. 06. 23. 15:12
Előzmény: #3719  kukacponthu
#3720
Hagyd rá. a focit és a sportot ő csak politikának használja. Lenti szövege se szól másról. Amíg foiról van szó ahhoz nem szól hozzá. de minden hozzószólásában leírja a kis lejárató hazugságait és mindig előhozza hogy ballibsi, Gyurcsány és 25 év összeomlás után az Orbán kormány elhozta a menyországot.
kukacponthu 2022. 06. 23. 12:38
Előzmény: #3718  zhagar
#3719
A legutobbi VB selejtezoben - ahol nem 3 uveg sor volt a tet es az angolok guritottak egy negyest a Puskasban -  sikerult Andorrat es San Marinot is megelozni…mi ez, ha nem az uj sikerkorszak?!
Varjuk meg szerintem a dicshimnuszokkal legalabb a kovetkezo selejtezot es hidd el, elsok kozt leszek, aki megkovet!
zhagar 2022. 06. 23. 12:22
#3718
"FÉNYÉVEKRE VAGYUNK A MAGYAR SPORTTÓL":
A román sportsajtóban kiemelt figyelmet kapott a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen idegenben elért 4-0-s győzelme, és az örök riválisnak tekintett magyar csapat összehasonlítási alapul szolgált a román válogatottal, amely a wolverhamptoni mérkőzéssel egy időben hazai pályán 3-0-ra kikapott Montenegrótól.
A sportportálok arra is kitértek, hogy a magyarok négy forduló után Németországot, Olaszországot és Angliát megelőzve vezetik a Nemzetek Ligája A divíziójának halálcsoportját, míg a román válogatott a B divízióban csoportja utolsó helyén áll Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Finnország mögött.
A Románia-Montenegró mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Edward Iordanescut is kérték az újságírók, hogy reagáljon az angol-magyar mérkőzésre. A román szövetségi kapitány elutasította, hogy párhuzamot vonjon a válogatottak között, és csak saját csapatáról beszélt. Kijelentette: el kell fogadni a helyzetet, és le kell vonni a nehezen megemészthető következtetéseket. Lemondását azonban nem jelentette be.
A román sportsajtó az "elképesztő", "káprázatos" jelzőket használta a magyar siker leírására. A Gsp.ro portál megfogalmazása szerint "Marco Rossi meglepetéscsapata eltüntette Angliát".
A Prosport.ro honlap szerdai véleménycikkének azt a címet adta, hogy "Fényévekre vagyunk a magyar sporttól".
A cikkíró összehasonlította az utóbbi három olimpia magyar és román eredményeit, és megállapította: a magyarok nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportokban is jeleskednek. Ezt annak tulajdonította, hogy működni kezdett az Orbán-kormány által 2011-től bevezetett adórendszer, amely kedvező adózási feltételeket biztosít a sport és a kultúra támogatóinak.
A Digisport.ro a közösségi portálokon terjedő humoros megjegyzéseket is összegyűjtötte. Ezek egyike szerint "Románia a nagy futballnemzetek, Anglia és Olaszország szintjén teljesített szerda este".
az orbánfóbiában szenvedő, beteg magyar balliberálisoknak mindez természetesen nem igazán tetszik, hiszen , látványosan megbuktak (Peterbond és társai), hiszen egyébről sem szólt az elmúlt 12 évük mint arról hogyha a magyar futball sikert ért el (önmagához képest) akkor azt ezerrel kicsinyítani próbálták -ják, ha pedig kudarca van, akkor alig titkolt kárörömmel bólogatnak, hogy "persze, mi megmondtuk előre"
programjuk, alternatív cselekvési tervük, saját szakértő Mlsz elnökjelöltjük, kompetens múlttal és tapasztalatokkal rendelkező sportvezetőik pedig nincsenek!
 
Peterbond 2022. 06. 23. 00:32
Előzmény: #3716  Peterbond
#3717
Összefoglalva:
A 14 magyar játékosból akik lényegében a válogatott gerincét adják.
.
3 honosított játékos nulla kapcsolattal a magyar utánpótláshoz.
.
6 játékos még mindig a 2010 elötti képzés "terméke". Ebből 3 játszott topligában 2 több szezonon keresztül, 1 pedig kimagasló szinten.
.
5 játékos a 2010 utáni utánpótlás terméke. Közüllük 1-et szinte menekítettek ki az akadémia renszerből ( Szoboszlai ) és még egyet ( szalai Attila ) szintén jórészt külföldön képeztek ki. Schafer és Sallai vitte top ligáig ( ebből Salai aki tartósan meg is ragadt, Schafernél még ez volt az első szezonja de ő még fiatal ). 1 pedig egy 29 éves magyar szinten mostanra kb beérő focista.
J és igen az utolsó természetesen szallai Ádám volt nem attila. Elírtam előre is elnézést tőle bár kötve hiszem hogy olvassa :).
Peterbond 2022. 06. 23. 00:24
Előzmény: #3715  Peterbond
#3716
Amúgy az NL mecseken 14 kezdő emberünk volt.
.
A két kapus:
Gulácsi: 2010 elött utánpótlás nevelés termelte ki (MTK Sándor Károly akadémia nevelése amit Várszegi alapított. az első piaci alapon működő akadémia ami termelt is ki azért tehetségeket és teszi most is ). Top ligában is kiemelkedő kapus.
.
Dibusz: Szintén 2010 elötti utánpótlás nevelése ( 2010-ben már 20 éves volt ). Magyar szinten jó kapus, de külföldel sose próbálkozott.
.
Védők:
Land Ádám: Veszprémi nevelés 2010 elötti utánpótlás eredménye ő is.
.
Orbán: Nulla köze van a magyar utánpótláshoz de még a magyar focihoz is lényegében ( nevelés tekintetében ). honosított játékos, Német utánpótlás képzés.
.
Szalai attila: Göd-vác Vasas után 2012-ben 14 évesen már elvitte a Rapid Wien ahol 2017-ig szerepelt. Akadémia múlt nulla, a magyar utánpótlásban 5 évet 20110 elött szerepelt 2-t 2010 után de főleg osztrákoknál fejlődött utána. ( Belőle még lehet topligás játékos de már lassan 1,5 éve minden átigazoláskor állítólag elviszik már 20 millióért is aztán csak törökben marad )
.
középpályáok:
Nagy Ádám: Fent már leírtam. 2010 elötti képzés de kész csoda hogy nem vesztette egyáltalán el a magyar utánpótlás.
.
Styles: Honosított. Teljesen angol képzés.
.
Schafer: Haladás majd MTK nevelés. Ott mutatkozik be. Ő tekinthető 2010 utáni akadémistának. Most az union Berlinben megkapta az eélyt a top ligában szerepelni. Reméljük be fog válni ( a Genova kitérő nagyon nem sikerült neki, de a szlovákoknál élt a lehetőséggel  )
.
Fiola attila: Paksi nevelés 2010 elöttről. 
.
Nagy Zsolt: Felcsúti képzés bár azért sokat elmond hogy még 24 évesen is inkább kölcsön adták Csákvárra egy szezonra. Alapvetően egy elég jó de kb NB1-es játékos aki 29 éves korára válogatott szintet el tudott érni. Most volt 2 irgalmatlanul jó mecse és alapvetően Rossi nagyon jól tudja a rendszerében használni.
.
Nego: Francia utánpótlás válogatott francia nevelés. Alapvetően igazán jó játékos valahol a top ligák beugró szintjén de pechére nem sikerült oda kerülnie. 
.
Támadók:
.
Szoboszlai: a magyyar sport elmúlt 10 évének legnagyob reménysége. írhatnánk hogy akadémista de  vidi akadémiáról apja pont azért hozta el mert szerinte ott nem elég jó képzést kapott és a saját foci klubjában ( Főnix Gold ) tanítatta majd rövid MTTK kitérő után kiment osztrákokhoz. Őt azért így elégé vonakodnék a 2010 utáni rendszer erredményének hívni.
.
Sallai Roland: Ő lehetne a legjobb érv az akadémia rendszer mellett. A puskás akadémia neveltje akit 2 millió EUR-ért adtak külföldre ahol szépen fokozatosan de stabil bundesliga játékos lett belőle. Immár 90 Bundesliga meccsel. Ez lenne az optimális játékos pályafutás.
.
Szalai Attila: Bőven 2010 elötti utánpótlás neveleés de ő is jórészt külföldön pallérozódott főleg spanyolban. Mindent elmond hogy 34 évesen is kihagyhatatlan a válogatottból és alapja volt nem csak Rossi rendszerének de Dárdai után minden edzőnek.
Peterbond 2022. 06. 22. 23:48
Előzmény: #3714  realmadrid
#3715
Valószinűleg. Csak pár példa. Sigér Dávid. Debreceni akadémia. Amikor 29 évesen válogatott lett és jól szerepelt előjött az akadémia büszkélkedni vele. Azt azért elfelejtették hozzátenni hogy annyira nem gondolták még nb1-es szintű játékosnak sem hogy sose játszott a Debrecenben 1 mecset se. mindig NB2 és nb3 csapatoknak adták kölcsön majd végül el isadták a Balmaznak. Azzzal jutott fel majd eset ki de felfigyelt rá a Fradi ukrán edzője Rebrov. elhozta 2 év alatt stabil fradi kezdőt faragot belőle majd válogatott játékost a 26 / 27 éves játékosból 29 éves korára. Ez kellett a szintlépéshez hogy jó edző használja.
.
.
Nagy Ádám története teljesen hasonló, a magyar utánpótlás annyira lemondott róla hogy már a futsallba ment át. Nagy szerencse volt csak hogy volt 2 ember aki látott benne fantáziát és végül a Fradihoz került és beverekedte magát a csapatba Doll alatt ha jól emlékszem.
realmadrid 2022. 06. 22. 20:15
Előzmény: #3713  Peterbond
#3714
Utánpótlásképzés katasztrófális. Az akadémiákról kikerülő fiatalok alig játszanak az nb1 ben a rengeteg külföldi miatt. Az a csoda hogy van kb. 16 válogatott szintű játékos, bár ezek egy része is honosított. 15-16 éves korig kb. azonos szinten vagyunk az élvonallal de utána mi történik hogy miközben a horvát, német, holland stb. tovább fejlődik addig a magyar fiatal leszakad az élvonaltól? Ez szerintem nem pénz kérdés, ez szakember kérdés. Rossz struktúra, rossz a képzés.
Peterbond 2022. 06. 22. 19:30
#3713
https://www.youtube.com/watch?v=TF1uHswlOWw
.
Érdemes meghalgatni. 16. percnél foglalja össze nagyon jól azt Szabó Krisztof amit én is már egy ideje próbálok mondani.
.
Röviden meg fogalmazza a magyar foci nem egyenlő a magyar válogatottal. Az egy piramis kéne legyen aminek csak a teteje a válogatott és az alapoknak kéne ( utánpótlás képzés, edző képzés, rendszerek struktúrák kiépítése ). Miközben nálunk csak a csúcsra öszpontosítunk aminek jó része a külföldi szürkeállomány által van kiépítve és összerakva ( megjegyzem ez alapvetően még nem is lenne rossz ha ez azért van itt hogy a magyar képzéseket segítse és tanuljunk tőle. De itthon hiába volt Nikolics, Rossi, Sousa, Rebrov ezektől mintha nem is akarnánk tanulni.) És eközben a magyar sajtó a csúcsot akarja eladni mint a teljes piramis.
.
 Miközben az egész sikert az infrastruktúra fejlesztésből akarják folyamatosan levezetni mintha az oldana meg minden problémát és lám vannak is sikerek mi alapvetően tévút ( jegyzem meg akkor még nem is beszéltünk arról hogy kb nyílt lopás húzódik meg az egész mögött ).
Peterbond 2022. 06. 22. 17:17
#3712
De it egy ország elemzés arról mely orsázgok csapatai mennyit költenek átlagosan az utánpótlásukra ( ebben nem csak a működés hanem fejlesztések is benne vannak )
.
https://www.nmcbright.com/2021/01/04/uefa-report-big-differences-in-budget-for-youth-academies/
.
A belga 1,7 milliótól az angol 6 millióig sorjáznak. Jórézt mind piaci alapon.
.
A Puskás éves költségvetése ehhez képest csak működésre évi 10 millió EUR ( 3,5 milliárd forint ) ( Mészáros saját bevallása szerint ) és erre csak rájönnek az egyéb fejlesztésekre kiszórt 10 milliárdok.
.
A kitermelt ifistáiból meg befolyt mennyi is? 2018-ban adta el Sallai Rolandot 2 millió EUR-ért. Azóta SENKIT se 5 év alatt.
.
Amikor a Fehérvár fiók csapata volt még kitermelt egy Kleinheislert és eladta 300.000 EUR-ért. Ezek az összegek még 1 év költségvetésében sem jelentősek nem hogy az Eddigi pályafutása alatt az akadémiának.
Peterbond 2022. 06. 22. 17:06
Előzmény: #3709  Peterbond
#3711
Ja igen itt van egy kis összefopglaló hozzá:
.
https://bleacherreport.com/articles/1884751-ranking-the-best-youth-academies-in-world-football
.
Dehát hova gondolok angolul van fociról szól bekle se fogsz olvasni. Mert téged nem a valóság megismerése érdekel hanem a pártpropaganda felmondása. Ezért fogod kezdeni a következő komentedet is azzal hogy Gyurcsány és ballib és elvtártsaid.
Peterbond 2022. 06. 22. 17:04
#3710
A magyar fociba ömlő TEMÉREK ! pénz. és itt tényleg TEMÉREKRŐL beszélünk. lényegében kilopott pénz. Nem valami program megvalósítása. Nálunk sokkal kevesebből ( nulla állami honoráció mellett ) meg tudják oldani még nyereségesre is a képzést és minőségi játékosokat képeznek. Nálunk a világ minden pénzét beletolják látszólag de azért nincs töredék annyi eredméány se mert a pénz java másra se megy csak vezetők kitömésére és párt oligarhák állami megrendeléseken át történő lopásaira.
Peterbond 2022. 06. 22. 17:01
Előzmény: #3708  zhagar
#3709
2006.05.24 Magyarország Újzéland 2-0 
.
Az első válogatott mérkőzésem.
.
A tiéd? Voltál kint egyébként 1! élő mérkőzésen is? Mert láthatóan nagyon kerülsz bármi ilyen témát és mást se írsz itt le csak ballibsi kormányok és megváltó Fidesz. Minden ami foci téma kerülsz és mindenrre ezekkel válaszolsz.
.
A 2010 óta felvirágoztatott magyar fociba te mennyivel járultál hozzá jegyvásárlással, mez sál vagy bármi egyéb vásárlással? Mert azt gondolom a hanyatló ballibsi focihoz bottal se nyúltál hozzá csak a Fidesz által megszentelt magyar focihoz.
.
No de érdekelne a véleményed hogy a program melyik pontjának megvalósítása az amikor a 2. kerületben Tao pénzből a vezetők luxus órákat vesznek ( időmérő eszköz címszó alatt ), meg Barca mecsekre mennek ki szállással 4 fővel? Amikor a "saját pénzből alapított" Pukás akadémia 68 milliárd forint közpézből ( még mai árfolyamon is majd 200 millió EUR ) volt képes arra amire ( adat 2020-ig bezárólag ). 
.
Összehasonlítás képpen pl a Southampton nemrég 30 millió fontot ( 12 milliárd forint ) fektett az utánpótlásába ( igaz ők kitermelteék az alábbi játékosokat: Adam Lallana, Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Luke Shaw, Wayne Bridge, James Ward-Prowse.
.
Vagy a Dinamo Zagreb is elkölt évi 1,3 millió EURt ( 0,5 milliárd forint ) évente az akadémiájára. Ez csak a tizede kb a Puskás éves budzséjének de kitermelte ezen játékosokat:
Luka Modric, Eduardo da Silva, Alen Halilovic, Mateo Kovacic, Sime Vrsaljko, Robert Prosinecki, Dario Simic, Dejan Lovren, Milan Badelj, Vedran Corluka.
.
A Bayern München akadémiája évi 3 millió EUR-ból működik ( 0,9 milliárd forint ) ami még mindig negyede a Puskás költségvetésének. Mégis top játékosok tömkelegét termelte ki.
zhagar 2022. 06. 22. 16:33
Előzmény: #3701  Peterbond
#3708
HAZUDSZ (ahogy szoktál): egy jó 25 éves káosz és mélyrepülés után/közben, orbánék végre megpróbáltak tenni vmit a magyar futball újjáélesztése és újjáépítése irányába (IS, pl. akadémiát alapítottak ellenzékben, saját pénzből).
 tették ezt azután, hogy a balliberális kormányaitok amikor hatalmon voltak, SEMMIT  sem tettek azon kívül, hogy a gyurcsány vezetése alatt álló sportminisztériumból pl. Zuschlag, Arató Gergely és Mesterházy elvtársaid közreműködésével lopták ki az adófizetők pénzét. amikor pedig 2010 után ennél is komolyabb építkezésbe kezdtek orbánék a sport és a futball területén, akkor, TI kezdtétek el belevinni a sportba a politikát: bármit tehettek, tettek és tesznek e téren, azt folyamatosan szaroztátok és sárral dobáljátok gúnyoljátok, trollkodjátok, hiszen ellendrukkerek voltatok és vagytok (lásd Farkasházyt, Hegyit és vagytok itt még egy páran alább az egyéb kommentelőkkel együtt, sajnos). akkor kezdtetek bajba kerülni , amikor a magyar válogatott elkezdett önmagához képest sikereket elérni, azaz elfogyott a muníció!   
a sportba tehát nem orbánék vitték bele a politikát (ők csak elkezdték megvalósítani a pogramjukat, mert a ti pártjaitokkal ellenlétben, nekik volt és van is elképzelésük a sportról is) hanem, ti, azt remélve, hogyha ezt (is) ezerrel anyázzátok-fikázzátok-lejáratjátok, akkor új szavazókat szerezhettek a pártjaitoknak a soron következő választásokra!de ma már nyugodtan kijelenthetjük hogy fordítva sült el az akciótok, mert saját magatokat sikerült csak lejáratnotok, lásd ápr. 3-i választás eredménye!
offshort
offshort 2022. 06. 21. 20:37
Előzmény: #3698  zhagar
#3707
"ehhez képest már az első orbánkormány is tudta hogy mit akart a sporttal (is), és amennyire lehetőségei engedték, tett is érte" 
.
ja, dajcs tomi milyen faszán leégette a sportcsarnokot, aztán kiderült h biztosítást is "elfelejtett" kötni rá! 
.
igazi szakember! :)) 
.
https://www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY
Peterbond 2022. 06. 21. 17:06
Előzmény: #3703  zhagar
#3706
"nem csináltatok kormányon semmit
aki viszont tett, tenni próbált és jelenleg is tesz azzal kötözködtök, és sárral-szarral dobáljátok"
.
.
Még mindig itt egyedül TE erőltetedd ezt a politikai vonalat. Te indítottad el, a te kommentjeid vannak tele vele és te festesz le mindenkit úgy hogy Ő amikor kormányon volt miközben az ide írogatók egyike se volt államtitkár vagy miniszter, de mint én magam is leírtam még szavazni se szavaztam az MSZP-re se kormányra kerülése elött se alatta ( ellentétben nagyon sok mai fideszessel, és nagyon kezdem azt hinni hogy te is köztük voltál ).
.
A többi fröcsögésed meg téged minősít nem engem.
Shortelek 2022. 06. 21. 17:02
Előzmény: #3703  zhagar
#3705
Valaki itt ma nagyon lejáratta magát, nem tudod ki az zhagar:))
zotlan 2022. 06. 21. 16:51
Előzmény: #3703  zhagar
#3704

Te beteg vagy!  Nem is magyar!
zhagar 2022. 06. 21. 16:46
Előzmény: #3702  Peterbond
#3703
nem, nem hagyjuk
akik nem tudjá(to)k abbahagyni a sár és szardobálást, azok ti vagytok!
nem csináltatok kormányon semmit
aki viszont tett, tenni próbált és jelenleg is tesz azzal kötözködtök, és sárral-szarral dobáljátok
ezt megtehetitek, csak NULLA erkölcsi alapotok van rá, Így kinevettetitek magatokat
az országos politikában ugyanezt teszitek: mindent csak kritizálni tudtok, de semmi érdemi ajánlatotok nincs (a pártjaitoknak) a magyar társadalom számára!
és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az április 3-i , legutóbbi megsemmisítő vereségetek!
és ez rátok van égve már épp 12 éve, ami több mint megalázó, lássuk be! :-)
Peterbond 2022. 06. 21. 15:14
Előzmény: #3698  zhagar
#3702
"ehhez képest már az első orbánkormány is tudta hogy mit akart a sporttal (is), és amennyire lehetőségei engedték, tett is érte."
.
Igen en emlekszek ra. Pl a Fradiban Torgyan :). Meg a milliardos belepteto kapukra. Na hagyjuk is.
Peterbond 2022. 06. 21. 15:10
Előzmény: #3698  zhagar
#3701
Eddig te vegig mast se csinaltal csak igy a Fidesz ugy a Fidesz es egy foci topikba csak politizaltal es nekunk rovod fel hogy Orban szemuvegen at nezunk mindent. Most se tudsz masrol frocsogni oldalakon at mint ballibsi program es teszed azt amit mar elso kommentemben nagyon szepen leirtam hogy kialakitod magadban MI mot gondolunk milyenek vagyunk es barmi teny ettol el nem tantorithat mert ez a POLITIKAI agendad itt.

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek