Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
globaltrend 2021. 05. 11. 15:19
Előzmény: #2602  Peterbond
#2620

8. pont, infrastruktúra:
ez a pont szintén tömény demagógia, hiszen épp most fogunk nemsokára EB-t rendezni, illetve itt játszotta több nyugati topcsapat is a BL meccseit a karantén idején, rendeztünk már női BL döntőt is, U21 es EB-t is nemrég, európa liga döntő is lesz 2-3 éven belül a Puskásban - értjük hogy nektek balliberális demagógoknak hihetetlenül fáj és savanyú a szőlő az miatt hogy 2002-10-ig semi érdemit nem tudtatok építeni az országnak, - leszámítva a kb. 200 km-nyi európai szinten record méregdrágán azaz lopósan épített autópályát, plusz a berozsdásodott ócska szar időkereket tetette le Demszky elvtárs a Műcsarnok mögé ami 2 év alatt tönkrement, annyira szar volt, ennyit kapott összvissz Bp. demszkytől, meg a kurvára elcseszett és rosszul megtervezett, és így kellőképpen kihasználhatatlan +szétlopott, fos 4-es metrót..miközben felsorolni sem lehet már hogy Orbán mi mindent építtetett már fel csak Bp. számára és még mit fog és messze nem csak sportlétesítményeket!..
végezetül, a belgák felhozása teljesen releváns és jogos, hiszen világosan megmutatta a múltba nézve, hiába van ott évtizedes előnyben a football anyagi és képzési szempontból egyaránt, hosszú távon ők sem tudnak annyival eredményesebbek lenni, mint amennyivel nagyobb előnyük alakult ki a mi 25 éves mélyrepülésünk alatt (meg is mygaráztam miért)!! az ócska kerágott csont demagóg paneljeid hazugságát pedig éppen Hemingway nemrég adott visszatekintő nyilatkozata cáfolta meg amikor azt mondta: ő ugye kívülről jött, nem ismerte a közeget ahová csöppent tehát előítéletek nélkül vágott bele, és elmondta, az itt töltött majd 15 éve alatt önmagához képest MINDEN szempontból rengeteget fejlődött a magyar football! maradjunk annyiban hogy neki hiszek aki benne volt, és nem neked!!! és ehhez még pár plusz adalék: ebben az idényben nem jutott BL főtáblára sem szerb, sem horvát sem roman klub; a környező országokban évtizedekkel korában indult az akadémiai képzés mint nálunk így több is az igazolt játékosuk; a törökök elleni 2 gólunkat debreceni akadémisták szerezték; 1000 futballpálya épült fel országszerte a Csányi érában, előtte viszont cask megszűnések voltak
azzal zárom, h. elismétlem: sok kritika is éri és tök jogosan a Csányi érát, de ti akik a sarat dobáljátok rá a pozitívumok figyelmen kívül hagyásával, - nektek nincs vele szemben alternatívátok, programotok, szakembereitek, így és innen jön az olcsó demagógiátok mert cask az arcotok nagy, miközben senkik és semmik vagytok, az asztalra szaron kívül még semmit le nem raktatok soha és sehol! azt pedig sajnálom h. ellendrukker vagy akinek a politikai  alapállásából (is) fakadóan itt soha semi sem lesz jó és ismétlem, nem kötelező szurkolni a magyaroknak, nincs rád, -tok szükség a lelátókon, szurkolj nyugodtan majd a portugáloknak és németeknek meg a franciáknak is, ja és ne feledjem a szívednek még kedves szerb meg osztrák vonalat sem! és  szerencséd hogy nem tudlak felismerni mert ha meglátnálak egyszer is a magyar szurkolók közt bárhol bármikor, nem kérdés hogy kilökdösnélek a kapun kívülre de legalábbis át a portugálok szektorába, mert oda való(ak) vagy(tok)!
globaltrend 2021. 05. 11. 15:18
Előzmény: #2602  Peterbond
#2619

6. és 7. pont:
az U csapatok előrelépése egyértelmű, említettem már a Puskás_Suzuki kupát amit ezeknek szervezett a Puskás Akadémia már sok éven át, amit a Honvéd nyert meg legtöbbször, 5 x, (és 1x 2. lett)!, és nem a Real akadémiája, ami csak 4x tudta megnyerni! a Real 11 ben és 15 ben is a Honvédtól kapott ki a a döntőben! a Puskás akadémia csapata pedig 6x lett 2., tehát döntőbe tudott jutni = nem szar, ahogy manipulálni láttatni szeretnéd, mert akkor utolsó lett volna mindig! tehát megint hazudsz ahogy szoktál, ez nem meglepetés! ami zavaró tény a számodra azt úgy teszel mintha nem is létezne! azt pedig hogy egy akadémiáról kikerülve egy fiatal játékossal utána mi történik, azt az adott klub vezetése dönti el aki megvette, ezt számonkérni az Mlsz elnökén nem lehet, ezt a klubtulajokon-vezetőkön lehet csak! a pénzzel való gazdálkodásra, a fizetésekre is ez vonatkozik!
és itt jön vissza a mentalitás, a szemléleti kérdés is, ami nálunk még mindig nem alakult át kellően ilyen kevés idő alatt, ehhez is további kb. évtizedek kellenek még! és nagyon fontos de ezt is mindig leszartad: annak megítélése hogy Sügér, Nagy, stb. stb. az jó játékos vagy sem, az hihetetlenül relatív és ez nemzetközi szinten is így van, ezerenyi példát lehetne sorolni pro és kontra! soktucatnyi fiatalt tesznek tönkre a Real szintű nagy klubok utánpótlás bázisai, akik fillérekért csábítják ki a csodavráó keleti-afrikai szülők gyerekeit, majd sakkfiguraként dobálgatva- kölcsönadogatva, semmibe véve őket játszanak valük és a fejlődésük megtörik, mert edzői önkény és kontraszelektivitás uralkodik mindenhol, messze nem csak a teljesítmény számít a csapatsportokban hanem a pofa is, a konkurencia pedig óriási, ezek  túlbiztostják mindig magukat és leszarják, mekkora csalódást okoznak azoknak akik nem kapnak lehetőséget (ez minden nációt egyformán sújt egyébként, aljas húspiaci alapon működtetik – erre csak pár kiragadott példa: Nego aki Griezmannal együtt ifjúsági válogatott volt és biztos h. nem véletlenül!, megvette a Roma de nem adott neki lehetőséget, így került Újpestre!, Antonov aki szerb u19 es vagy 21 es világbajnok – mit keres most Újpesten és miért nem egy topligás nyugati klubban van, magyarázd már meg okostojás, mert rombadönti ő is kapásból a demagógiádat, ugyanez volt Diagne aki a Juve utánpótlásból kölcsönbe lett adogatva Belgiumba, onnan lett megvéve Újpestre ahol végre lehetőséget kapott és kapásból felfigyeltek mert nemcsak nálunk, hanem azóta is szórja a gólokat , kínai, török, majd mostmár az a premier ligában, ő is rommá veri kapásból a szánalmas belemagyarázó demagóg statisztikai erőlködéseidet hiszen ő Juve nevelés volt!!, és még sorolhatnánk xxx további ilyen példát!). ezt is leírtam már ezerszer, de nem veszel róla tudomást, hiszen te ellendrukkere vagy a magyar futballnak (is), politikai okokból! tehát ez a pontod is a kukában landolt!
globaltrend 2021. 05. 11. 15:16
Előzmény: #2602  Peterbond
#2618
4. a  magyar utánpótlást én nem dícsértem és nem is védtem, tehát ezt címezd másnak. épp az előző pontodhoz írtam be és már korábban is: a Csányi éra azt is célul túzte ki hogy ha lehet, más mentalitású edzők és szakemberek kerüljenek minél előbb képzésre majd pozícióba is, plusz a magyar fiatalok is kaphassank minél több lehetőséget – ezt több-kevesebb sikerre igyekszik is megvalósítani. ebben még sok a tennivaló, nem is elégedett a jelenlegi helyzettel az Mlsz. és ne feledjük, nemcsak szakmai, hanem gazdasági szempontokat is néz egy klubtulajdonos, akinek a fejével mi nem tudunk gondolkodni, lásd európai szuperliga ötlete és még sok egyéb! ez a játékospolitikára is igaz, olyan játékosokat vesznek vagy sem, amilyeneket ők akarnak. tegyük hozzá, hogy a klubfutballban nemzetközi jelenség h. a klubok nemzeti jellege elveszett egész Európában, ami a fos EU szmlájára írható, a klubvezetők cask kihasználják ezt a lehetőséget..az Uefa nem mer szembemenni az EU-nak az Európai migrációt minden áron erőltető destablizáló és szélsőséges neoliberális politikájával. ez az oka annak hogy a nemzetközi kupák és mai európai profi football sportjellege ma már nulla, a nézőt cask lehúzandó fogyasztónak nézik, irreális világválogatottakkal áll ki az a max. 8-12 kőgazdag elitklub akik a szuperligát akarták tehát ez a 90 kg os boxoló esete a 23 kg ossal szemben!..aljas  szánalmas  üzleti rablószempontok játékszerévé hagyta tenni az EU a focit, miközben itt is eljátszatja az Uefával kényszerből, mintha itt lenne fair play meg esélyegyenlőség, holott erről szó sincs, már legalább 15 éve! és akkor persze h. mi magyarok ennek cask sokszoros kárvallottjai lehetünk, hiszen mi még közép-európához képest is le voltunk, vagyunk maradva! az lenne a minimum hogy legalább 6 spanyol , német stb. tehát hazai játékosnak kelljen kötelezően pályán lenni mindig a Barca-ban a Bayernben stb., hogy legalább a minimális sansza meglehessen az esélyegyenlőségnek, de az imádott uniótok ezt szarrá verte és eszében sincs arjta változtatni, egy hányadék az egész!
5. ebben a pontban is hamis vagy, hiszen a válasz az kapásból: igen: jobbakat képzünk!  ám ezt az igent ketté kell választani, mert egy dolog a szakmai képzés (ami csak javult de még nem tökéletes) amit megkapnak, és a 2. része az már a játékos mentalitásán, azon múlik ami a fejében van, és amihez bizony az kell, hogy a szülő othon a gyerekének mást adjon át generációról generációra, ez tehát szintén nem egy 10 éves perióduson számonkérhető probléma, hanem generációkon átívelő, hosszú távú! ÉS már megint a régi ócska paneled ismétled: hányszor írjam még le, persze hogy nem kellenek a magyarok nyugaton, hiszen az említett 25 év alatt mi eltűntünk a nemzetközi futballtérképről!: olyanok vagyunk mint a francia rokonom számára a Skoda: le kellett cserélnie a tizenéves francia autóját. 3-5 éves újszerűt keresett, végigjárta a 200 ezres nagyvárosa összes kereskedőjét és szempontjai alapján 2 opciója maradt (ár, futott km, méret): egy Golf és egy kb. ezzel azonos vmilyen Skoda - utóbbi jóval olcsóbban, de ő a Golfot választotta azért, mert a feleségének nem akarta elhinni (pedig a kereskedő is meg a tények is bizonyították) hogy műszakilag ugyanaz a minőség a kettő hiszen a Skoda már a VW csoport tagja xx éve, cask bent a borításokban keményebb picit a Skoda h. olcsóbb lehessen, ám a válasz az volt h. “hiába olcsóbb, neki ilyen szar keleti auto nem kell” – igen, mert él még náluk mindig az ex szocializmust leócsárló+a keleti embert is lenéző egykori nyugati propaganda, hogy a “keleti az szar , a  hisz az  ex vasfüggönyön túlról jön”. Nos  a fociban ez nyugati szemmel úgy néz ki hogy a “keleti futballista az jó mert hozzánk vágyik h. többet keressen és olcsó (meg részben azért lenézett), a jók az főleg a dél és egyéb szláv, de a magyart nem ismerjük, olyan mint a Skoda h. keveset adnak-vesznek belőle itt, tehát félünk tőle, így  kösz, inkább meg sem próbáljuk mert a délszláv az már 40 éve jól bevált, jó lesz az”. ez tehát PR kérdés elsősorban, ezért nem eléggé eladható a magyar játékos még akkor sem, ha ugyanolyan jó (de meg sem adják neki pár kivételtől eltekintve h. bizonyíthasson! és persze a magyar menatlitás kérdése is, Hemingway elmondta pár hete, hogy hány magyar tehetséget látott a kb. 15 éve alatt elkallódni és épp nem a képzés miatt amit kaptak – mert ő gondosdkodott róla h. az nála komoly és  jó legyen – hanem az otthonról hozott mentalitásuk miatt! ez a pontod tehát félig szintén megy a kukába, hiszen kellő ismeret híján már megint csak főleg a rosszindulat beszélt belőled!
globaltrend 2021. 05. 11. 15:14
Előzmény: #2602  Peterbond
#2617

no ezen a ponton kell abefejeznünk ezt a beszélgetést mivel úgysem tudjuk meggyőzni egymást – miközben nem hiszem, hanem tudom hogy nekem van igazam! utoljára válaszolok még minden pontra és itt részemről ezzel le is zárom, ha akarsz válaszolhatsz még rá..bár azért nem javaslom mert nagyjából mindketten részletesen kifejtettük tehát úgysem lenne benne új, de én meg már arra úgysem reagálnék! tehát egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet, ok? csak a pontjaid számát beírva így reagálnék rájuk:
1. hiába nem akarsz róla tudomsát venni - a válogatott eredményei szempontjából tökmindegy hány magyar szerepel és milyen bajnokságokban! statisztikai adatnak jók ezek, cask éppen nem vonható le belőlük msszemenő következtetés. igen, ezerszer leírtad ezt, csak éppen megválaszoltam és igazam van: 1. nincs 2 egyforma generáió sem az iskolában sem a sportban, sehol: egyik évben több, másik évben kevesebb gyerek kezd el focizni és veszi vagy nem veszi komolyan és semmilyen garancia nincs,nem volt és soha nem is lesz arra, hogy hány db játékosa lesz kinek hol és milyen ligákban, és ez nemcsak a magyarokra vonatkozik. adós vagy annak magyarázatával még mindig, hogy a gyenge-nulla magyarokat miért nem verte szarrá oda-vissza a “fényességes, topcsapatokban szereplőkből álló “ nagy szerb válogatott a NL-jában! nincs válaszod erre pedig ez lenne a lényeg, tehát ez az 1. pontod megy a kukába, már nem kell rá válaszolnod hiszen eddig sem tudtál, hiszen beégés a számodra és élből cáfolja az “okosságaid”
2.igen, jobban szerepeltünk!, mert élni tudtunk az aktuális szabályok adta lehetőségekkel (pótselejzetők az eb-kre), amik egyik sem volt sétagalopp, ám meggyőző játékkal kijutottunk a 2016 os EB re is meg a 21-esre is! a 2016 os EB n ráadásul be is bizonyította a Storck csapat, hogy megérdemelte a részvételt – nem csoda hogy ezt a számodra roppant kínos tényt is úgy kezeled folyamatosan,  mintha meg sem történt volna!  és demagógia arra hívatkozni, hogy létszámbővítés volt, hiszen az mindenkinek előny volt, nemcsak  a mi számunkra! akkor nem lennél cask demagóg itt, ha a 4. helyünk mindig azonnali kijutást eredményezett volna de persze nem így volt, hiszen egy másik 4. vagy 3. helyezettel a pótselejtezőt meg kellett vívni és ha nem léptünk volna előre, akkor ugye azokat mind elvesztettük volna, de, megnyertük! és ehhez képest megjegyzem, az imádott szerbjeid pl. most csak nekünk, annak köszönhették hogy nem estek ki a NL jából, mert megvertük itthon a törököket, szóval “ennyire vagyunk szarok mi, hisz nem topcspatosak a játékosaink, és ennyire szuperek ők, mert ők meg sok topcspatos játékossal bírnak és ha mi nem nyerünk,a kkor ők kiestek volna a NL jából”. tehát ez a pontod is megy a kukába!
3. ismét kiradagtál vmit amibe bele lehet kötni, de minek: mit hittél, azt, hogy a 2010 előtt évtizedeken át mélyrepülésben lévő magyar football 10 év alatt képes lehetne/ -tt volna a semmiből elővarázsolni nemzetközi szintű sikeredzőket? hát épp arról volt szó, leírtam, hogy minden szinten lemaradtunk Európától a fociban 1990-től 2010-re, a más mentalitású edzőgarnitúra felépítéséhez is ennél több idő kell, akik vannak azoknak is tanulniuk kell, fejlődniük kell, nincs kikre lecserélni őket egyik napról a másikra! persze hogy egy tőkeerős klub biztosra akar menni és inkább hoz külföldi edzőt is pl. de aki demagóg az itt is a lehetetlent akarta számonkérni, meg is tetted és ez nem meglepő, ez a pontod is megy tehát a kukába!
raus 2021. 05. 06. 23:16
Előzmény: #2615  Peterbond
#2616
Mi magyarok hidd el mindig a béna vedoinken ment el a meccs labdas játékosaink jok de védelem lovrensiccsel az élen gaz 
Portugal ultra eros pl a legjobb középpályás t vak edzőjük nem is játszatja Miguel Veloso ( Verona fc) 
Peterbond 2021. 05. 06. 22:49
Előzmény: #2614  Peterbond
#2615
Pl portugál csatárok. kiesne Joa Felix, Diego Jota és Cristiano Ronaldo. Sebaj majd játszik helyettük Andre Silva a Franfurtból aki 25 gólnál jár a bundes ligában. Nem tudsz elég játékos kivenni egyik nemzetből se hogy túlságosan legyengülön a kerete.
Peterbond 2021. 05. 06. 22:42
Előzmény: #2612  Blue-chip-csóka
#2614
A vicc az hogy tenyleg vedd ki az EB rol az emlitett 12 csapat jatekosait es a nemet portugal es francia keret is a 2. Vagy akar 3. Vonallal jonne. Es akkor is toronymagasan eselyesebbek lennenek. 
Peterbond 2021. 05. 06. 22:40
Előzmény: #2609  raus
#2613
"Kapuban vagyunk legjobbak vedoink már régóta 20-30 éve gyengek ez a lovrensics sem ér semmit."
.
Sajna egy kapus onmagaban mit sem er ha nincs egy minimum tisztes vedelem elotte akik nem engedik ziccerbe meg 2 az 1 be a kapusra a csatarokat. A vedelmunk viszont alapvetoen stabil. Ezt konnyebb is megszervezni es ezert is van hogy kis csapatok tudnak meglepetesre 1-1 vagy 0-0 at jatszani jo valogatottak ellen is ha kijon a lepes. Szoval lehet nincsenek sztar vedoink ( bar Orban tenyleg nemzetkozi szinten is jo vedo ) de ettol meg Rossi ossze tudd rakni egy jo vedekezest. En sokkal jobban tartok tole hogy a tamadasunk lesz nulla. Szalai onmagaban nem fogja gyozni. Szoboszlai meg lassan 5 honapja palyara se lepet. Ha felepul ki tudja milyen formaban milyen fizikalis szinten lesz ( nem beszelve az ujraserules veszelyerol ). Sallai most jo formaban van de ezen kivul ki lesz aki majd veszelyeztett tamadasban? 
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2021. 05. 06. 16:48
Előzmény: #2611  lukskypoker
#2612
Esélyesek lehettünk volna, ha megvalósult volna a Szuperliga, ezért a rivális csapatok tagjainak a felét kizárta volna a FIFA. :D
lukskypoker
lukskypoker 2021. 05. 06. 15:43
Előzmény: #2607  Peterbond
#2611

Nem mi vagyunk  a csoport esélyesei valóban.
kukacponthu 2021. 05. 06. 15:21
Előzmény: #2609  raus
#2610
Ha mar kapus(ok)...vajon kifutyulik-e Gulacsit a kozossegi medias posztja miatt?
Amennyiben igen, az minden bizonnyal a “legalja” tortenet lesz a magyar labdarugas torteneteben.
Aktualis Europa-es Vilagbajnok, melle meg desszertnek a mindig is a vilag elvonalaba tartozo nemetek.
Ez egy bitang eros csoport, sajnos egyikuk sem Izland vagy Ausztria, am a lepeny hal meg utoljara!
raus 2021. 05. 06. 14:11
Előzmény: #2605  lukskypoker
#2609
Kapuban vagyunk legjobbak vedoink már régóta 20-30 éve gyengek ez a lovrensics sem ér semmit 
Batik a Kispestbol jöhetett volna technikás jól fejel
Remelem lesz oly meglepi mint anno franciában volt igaz az a csapat ütősebb volt mint mostani 
Cserti sem idevalo!!
Peterbond 2021. 05. 06. 13:54
Előzmény: #2606  Peterbond
#2608
Belenéztem még az EL csoportkörökbe is.
.
Cluj: 7 román kezdő a Roma ellen
.
Rapid Wien: 10 osztrák kezdő ( Arsenal ellen )
CSSZK Szófia 2  illetve 3 bolgár kezdő a Roma ellen ( első csapat aki a Fradihoz hasonlóan kevés hazai játékost játszatott )
.
Lech Poznan: 6 lengyel kezdő ( Rangers ellen)
.
Rijeka: 6 horvát a Napoli ellen
.
Zorija: 8 ukrán a kezdőben ( leichester ellen )
.
Spartak Praha: 10 cseh a kezdőben a Milan ellen.
.
Wolfsberger Ac: 10 osztrák a kezdőben ( Feyenord és CSZK Moszkva elött végeztek a csoportban )
.
Liberec: 6 cseh a kezdőben ( Hoffenheim ellen )
Peterbond 2021. 05. 06. 13:25
Előzmény: #2605  lukskypoker
#2607
A nagy előnyünk hogy sokkal többet készülhet együtt és pihenhet a keret mint a legtöbb válogatott. A csoportunk mindhárom válogatottja tele lesz sztárokkal de nekik kb az EB elött 2-3 héttel ér végett a szezon. Sokukknak 40+ mecsel a háta mögött kb 1-2 héttel az Eb elött találkozva kezdik meg a felkészülést. Ez lehet egy nagy előnyünk. Ennek ellenére a realitás a tisztes helytállás és a nulla pont a csoportban.
Peterbond 2021. 05. 06. 13:15
Előzmény: #2604  Peterbond
#2606
A vicc az hogy belenéztem a tipikusan Brazilokat felvásárló és Zsoldos csapatnak tartott Shaktar keretébe és még ott is 5 ukrán kezdő volt.
.
A Dinamo Kiev 8 ukránnal állt fel a Fradi ellen. A Basaksehit 7 törökkel a PSG ellen. A Midtjylland 4 dán kezdővel +3 csereként állt be a Liverpool ellen. 5 dán kezdővel az Ajax ellen. A Salzburg is 5 osztrákkal kezdett a munchen ellen a BL-ben. Nem találok klubbot még tágabb környezetünkben akire igaz lenne az állításod.
Peterbond 2021. 05. 06. 12:29
Előzmény: #2598  globaltrend
#2604
"az Ftc re való hívatkozás is demagógia, hiszen a nála magasabban rangsorolt és vagy jobban szerepelt akár közép európai klubokban sem jellemző az, hogy tele lennének hazai játékosokkal!"
.
Dinamo Zagreb: EL kieséses szakasz 7 horvát a kezdőben.
.
Slavia Praha: EL kieséses szakasz 7 cseh a kezdőben. ( leichester ellen )
.
Crena Zvezda: EL kieséses szakasz 5 szerb a kezdőben +2 csereként állt be.  ( Milan ellen )
.
Moldde: EL kieséses szakasz 8 norvég a kezdőben. 
.
És ez nem 1-1 kiragadott példa. Ezek a csapatok voltak most tavasszal az EL-ben a régiónkból akik szintjére szeretnénk fellépni ( mert gondolom nem a Dinamo kijev vagy társai-t akarjuk beérni ).
.
Mellesleg már bocs de ha azt az állítást akarjuk védeni hogy előre lépett a magyar foci arra nem érv hogy azért nincs magyar a magyar csapatokban mert a Juvében Arsenalban kevés az olasz-angol. Az olaszok angolok játszanak más csapatokban is tömegével. És nem a top szinthez mérjük magunkat ahol már tényleg nehét lenne 1 nemzetből válogatva eredményesnek lenni még mások az összes többiből válogathaatnak. De amit te mondasz fennt az pont Cáfolható tényekkel.
.
De ha még úgy is lenne magát az állítást hogy a MAGYAR foci előrelépet kéne védened nem pedig cáfolni hogy a norvég szerb horvát nem lépet előre mert nincsenek játékosaik a nemzetközi kupában ( amúgy pedig mint látható DE vannak ).
Peterbond 2021. 05. 06. 12:16
Előzmény: #2602  Peterbond
#2603
Bocsánat az edzőknél még kihagytam Carillot és Marko Nikolicot. Pintér Attila nyert még egy bajnokságot a győrrel de ha őt tekitjük az edzői fejlődésnek a kardomba dőlök. Ahogy Mezey György is még behúzta a 2010-2011-et a vidivel. De 11 bajnokságból 7-et külföldi edző nyert. Az utolsó 7-et mindet külföldi edző.
Peterbond 2021. 05. 06. 11:52
Előzmény: #2592  globaltrend
#2602
"értem: mivel érdemi cáfolatod / érveid továbbra sincsenek mindarra amit előző 4-5 hsz somban leírtam, így  - megint csak jobb híján - elkezdted kb. 20.-szorra is elismételni azt a mantrádat, ami tényleg a könyökén jöhet már ki bárkinek, aki itt téged olvasgat..és ami persze semmi más mint az, hogy a valóságnak kiemeled egy tetszés szerinti olyan elemét, amivel azt  a hamis látszatot keltheted, mintha ezen szerinted meghatározóan negatív tényekből az egészre is lehetne messzemenő következtetéseket levonni."
.
Tényleg ritkán járok fel mostanában és nem is tervezem nagyon de EZT a baromságot már.
.
TE ragadsz ki EGYETLEN elemet vagy ahogy te mondtad "a valóságnak kiemeled egy tetszés szerinti olyan elemét". ez pedig hogy 20016-ban kijutottunk az EB-re. EZ az EGYETLEN mérce amibe ragaszkodsz hogy van fejlődés.
.
MINDEN más azt mutatja hogy nincs előrelépés 2010 óta se.
.
De ok szedjünk össze pár elemet akkor. Miben JAVULT a magyar foci, a magyar játékosképzés?
.
1. Több nemzetközi szintű futtbalistánk van mint 2010 elött? 
Ahogy ezerszer leírtam magunkhoz képest is viszestünk. Sallai Rolandot leszámítva nincs játékosunk Top 5 bajnokságból akinek akár csak 50 bajnoki mecse lenne. Sőt kapásból tuddnánk 5-6 olyan játékos sorolni 2010 alötti évekből akik EGYEDÜL több mecsszámot tudnak felmutatni bundesliga, PL vagy más top bajnoságban mint az ÖSSZES 2010 utáni magyar tehetség együtt. Te se tudsz EGY példát se hozni.
.
2. Jobban szereplünk a selejtező sorozatokbban mitnt elötte?
Szintén felsoroltam a selejtező sorozataink szereplését. SEMMIT se javultunk bennük. Csak a határt vitték lejjebb EB esetén ugyanúgy az 50% körüli eredményeket hozzuk. a 2020-as EB-re ( ami ugye 2021 lett most ) úgy jutottunk ki hogy az 5 fős selejetező csoportban a 4. helyen végeztünk. 
.
3. Jobban szerepelnek a magyar edzőink? 
Egyetlen magyar képzésen résztvett edzőnk se jutottot egyetlen külföldi kispadra se ( Dárdai, Lőw és Szabics is kinti képzésen és kinti környezetben lett külföldi csapat edzője másodedzője ). A magyar bajnokságban a magyar edzők száma is visszaesik ahogy a magyar bajnokságot is 2010 óta több külföldi edző hódította el mint magyar ( Kondás elemér óta csak külföldi volt Souza, Rossi, Tomas Doll, Rebrov )
.
4. Jobban szerepelnek a magyar játékosok magyar klubokban a nemzetközi kupában? 
A magyar játékosok a nemzetközi selejtező kupákból teljesen kiárazódtak. A Fradi menetelésében 1 "akadémista" vet részt. Sigér Dávid. Akire most nagyon Büszke a Debreceni akadémia. Igaz amikor kinevelte arra se gondolta méltónak hogy 1 mecset játszon a Debrecen felnőtt csapatában és 2. és 3. osztályba adta kölcsön 25 éves koráig majd eladta NB2-be. A gyerekből ha Rebrov nem karolja fel NB1 kieső csapatnál jobb nem lett volna 27 éves korában. ez is a magyar utánpótlást minősíti nem Sigért. Ő benne ott volt a "tehetség" amit csak Rebrov tudott kihozni belőle a magyar utánpótlás nem.
.
5. Jobb kelendőbb magyar játékosokat képzünk a nemzetközi piacra?
Nem. Ezt is végigjártuk hogy egyyre kevesebben mennek és egyre alsóbb bajnokságokba. Régen Német, angol francia holland belga első osztályba tudtunk eladni játékosokat akik ott meg is ragadtak. Ezek helyet mostmár a szlovák, horvát lengyel ciprusi bajnokságok a reális cél. A 4. legmagyasabb osztályban játszó 20110 utáni nevelés: Szoboszlai és Sallai ( Bundesliga igaz szoboszlai még mindig 1 mecsen se játszott de lassan csak felépül ), Szalai a. ( Törökország ) és Nagy Ádám ( Angol 2. osztály ). Ez az említésre méltó. A többi 2010 elött be se került volna egy NSO-ba, ma meg horvát szlovák szerb és hasonló bajnokságból nézzük a légiósainkat.
.
6. Jobban szerepelnek az U csapataink?
Nem. Ez nálam mondjuk pont nem mérvadó mert tornát lehet nyerni túlkoros játékosokkal és sokszor kint az igazán jó 18-19-20 évesek már a felnőtt válogatotban játszanak inkább. De ha már nézni kell itt se léptünk előre semmit.
.
7. Több pénz van a magyar fociban?
Igen KURVA sok pénz. Ami miatt teljesen elkényelmesedtek és függőségi viszonyba kerültek a klubbok. nincs normális szponzor de a klubbok a lehetőségeikhez mérten messsze magaasabb szinten költekeznek amit állami pénzek pumpálásával oldanak meg. Így nincsenek rászorulva hogy jó játékosokat képezzenek és adjanak el külföldre. Ellenben eredmény kényszer van. ezért áll fel a Fradi csupa külföldivel akik rengeteg fizut emésztenek fel és tudd jó edzőket itt tartani ( Rebrov a BL pénzek 20%-át kapja pl mert normál körülmények között sose termelnénk ki a fizuját és egy ilyen jó edző menne jobb csapatokhoz )
.
8. Fejlődött az infrastruktúra?
Igen. De semmire se mentünk vele. Arra jó volt hogy drága külföldi játékosok szivesebben jönnek ide játszani. Pár stadionra tényleg ráfért az újítás. De ez pont olyan mintha a kuplerájban felújítodd a bútorokat. Ócska bútorok közt is jönnek kuncsaftok ha szépek "ügyesek" a lányok. Csili vili bútorok közt se jön a kuncsaft ha a lányok viszont ügyetlenek. És nem a szép ágytól lesznek ügyesebbek. Szóval mi a ház építést a tetővel kezdtük és nem fordítunk most se figgyelmet az alapokra csak beszélünk róla, de eredménye nincs.
.
Remélem ezek elég konkrét válaszok voltak. Mert akárhányszorr is mondod pont fordítva van. Én hozok konkrét példákat több területről is. Pontok selejtező sorozatokban. külföldi játékosok szereplése stb...
.
Te meg amikor épp már tényleg nem tudsz mit kezdeni jössz azzal hogy bezzeg a belgák miközben az elejétől fogva leírtuk hogy nem is hozzájuk kelll mérnünk magunkat mert a fasorban se vagyunk hozzájuk képest és nem is reális cél beérni őket. e a kárpát medence többi országa mind elöttünk jár ( egy dolgot leszámítva a sportba ölt állami milliárdokat tekintve ) és akármennyire is akarjuk ezt tagadni így van. Volt Olyan Seria A mecs valamelyik nap amin több horvát lépet pályára mint a hány magyar az összes Top 5 bajnokságban összesen az egész évben. mi meg azzal jövünk hogy dehát megvertük egyszer őket. Igen de a végén mégis ők lettek csoportelsők mi meg 4.-ek. ők 5-2-1-el végeztek mi 4-0-4-el. Amikor kellett ők is a szlovákok is a Wales-iek is behúzták a mecseiket mi meg nem.

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek