Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kukacponthu 2021. 05. 05. 06:56
Előzmény: #2598  globaltrend
#2599
Jo reggelt!
Mikor is jartunk vilagbajnoksagon? Nem utanpotlas, felnott esemenyen?
Segeitek, tobb, mint 30 eve...3 meccsen 11 golt kapott - ha jol emlekszem - a magyar U csapat es ez szerinted siker?!
60 percig momentumuk sem volt a fricceknek? Ha a macska-eger jatek es a labda nyomozasa momentum nelkuliseg, akkor valoban nem volt:)
Na, de akkor nezzunk korbe:
Hamsik, Modric, Kovacic, Handanovic, Kampl, Corluka, Simic, Skriniar, Dzeko, Pandev, Jovic, Kolarov az elmult 10 evbol, a teljesseg igenye nelkul es itt akadnak olyan jatekosok, akik palyafutasuk kezdetekor, egy haboru altal ledaralt futball infrastrukturaba szulettek bele...tenyleg ezt szeretned megmagyarazni?!
Ne mar, de tenyleg!
Mi javult?
Elmondom neked...a berezes, az mar EL szintu, de a teljesitmeny messze nem.
Mikor kvalifikaltuk magunkat az elmult 30 evben - 1 alkalom kivetelevel - csoportagon kontinens-es/vagy vilagesemenyre?
Vitatkozhatunk futballrol, csak a tenyek makacs dolgok...
globaltrend 2021. 05. 04. 21:20
Előzmény: #2597  kukacponthu
#2598

német csapat hiányzói: ez semmiben sem cáfolja meg azt amit én írtam! a németekhez képest ugyanis több évtizedes lemaradásban van a magyar futball minden szinten, tehát semmi meglepő sincs abban hogy győztek ellenünk -bár itt is megjegyzendő, hogy jó 60 percig momentumuk sem volt szinte, annyira jól védekezett a Gera csapat még így tartalékosan is tehát lehetőségeihez képest nagyon is jól tartotta magát (de ugye fejben sokat jelent bekapni csak egy gólt és onnantól könnyű megroggyanni, ez a teniszben is így van, hát még egy csapatsportban és ugye a németek egy jóval magasabb erősebb bajnokságban edződnek hétről hétre, persze h. sokkal erősebb 2.-3. vonaluk van mint nekünk)
sík demagógia "szürkezónának" gűnyolni a nemzetek ligáját, ez megint egy nagyon ócska kísérlet volt arra, hogy lekicsinyeld a magyar futballt - ismétlem, nem kötelező a magyaroknak szurkolni!! már megint csak Szoboszlait meg Négót kiemelni szintén ócskaság hiszen a magyar válogatott kb. fele részben nb1-es játékosokból állt és áll ma is
amit te tényeknek próbálsz beállítani azok továbbra is csak a rosszindulatúan általad kiemelt és erőltetetten felnagyított, ismét csak a manipulatív  lehúzási szándékkal ismételgetett panelek!
bőven és önmagához képest kimondottan fejlődött a magyar futball a Csányi érában, ezt csak a hozzád hasonlóan rosszindulatú ellendrukkerek tagadják!
az Ftc re való hívatkozás is demagógia, hiszen a nála magasabban rangsorolt és vagy jobban szerepelt akár közép európai klubokban sem jellemző az, hogy tele lennének hazai játékosokkal!
ezért kár volt álnéven regisztrálni, hogy elismételgesd a már tényleg hihetetlenül unalmas ócska panejeid, amik ezen a szinten már tényleg csak a további önlejáratásra jók!..szánalmas!
kukacponthu 2021. 05. 04. 17:03
Előzmény: #2596  globaltrend
#2597
Nem fogok litaniat irni, csak gyorsan a lenyeget. A nemeteknel is hianyzott 4-5 jatekos...nem serules, hanem Bundesliga elfoglaltsag miatt.
Az EB-re - ahova egy letjogosultsagat tekintve abszolut szurke zonas Nemzetek Ligajabol kvalifikaltuk magunkat, klasszikus modon ismet nem sikerult, a csoportkor altal - egy hazankbol az apja altal kimenekitett es felepitett tinedzser ill. egy honositott francia lott ki.
Ezek a tenyek, minden mas csillampor!
Meg kell nezni az U20-as bronzcsapatbol Gulacsin kivul ki futott be karriert.
Ezek is tenyek, minden mas parasztvakitas!
A futballunk semmit de semmit nem fejlodott, az UEFA atalakitasoknak koszinhetoen vagyunk ott a kontinenstornan.
Klubszinten pedig pont a Fradi idei BL szereplese mutatja, mekkora sikersztori a magyar futball es utanpotlas...
globaltrend 2021. 05. 02. 15:47
Előzmény: #2594  kukacponthu
#2596

eln van nézve, csak az a baj hogy nem tudod, mit beszéltél (mert nincs elég ismereted a témáról): 1. az u21 eb azért lett olyan amilyen mert a mygar válogatott 4-5 legjobbja sajnos sérülés és vagy í vírusfertőzés miatt kidőlt, tehát egy tartalékos meggyengült csapattal kellett kiállnia, - a velünk összemérhető románok így is csak úgy tudták megverni a mygar csapatot hogy emberelőnyben játszották le a maccs 70% át, ennek ellenére emberhátrányban a mygarok vezetést tudtak szerezni és csak a végén amikor már nagyon elfáradtak az emeberhátrány miatt, tudtak a románok felülkerekedni 2. a néemeteknél és ahollandoknál tehát a 2 erős csoprtellenfélnél az van hogy őnáluk nem volt őskáoszban és pnztelenségben fuldokló a futball az elmúlt 35 év legalább 80%-ában, így az igazolt játékosaik száma népességarányosan átlag 5-6 szor több mint a magyaroké, értsd: 5-6 szor több játéksoból persze h. legalább 3x annyi tehetségük van mint a magyaroknak (Kína ugyanezen alapon jött fel világelsőnek nagyon sok sportban, gyengébbek kedvéért) akikből olyan kerettel tudnak eljönni egy eb-re, hogy náluk nem gond ha lesérül a fél csapat, mert a 2. vonaluk éppoly erős majdnem mint az első!
3. az eb mezőny átszervezésére nem illik hívatkozni, hiszen egy selejtezősorozatban egyenlő eséllyel indul minden ország, csak élni kell tudni a lehetőséggel! a nemzetek ligájában pedig csoportelső lett a mygar válogatott úgy, hogy a nála jóval magasbbaan világranglista rangsorolt törököktől és a szerbektől is nem kapott ki, hanem 1x veret őket, 1x pedig döntetlent játszott velük
_Sigorszky
_Sigorszky 2021. 05. 01. 15:34
Előzmény: #2594  kukacponthu
#2595

Valamelyik nap elkövettem azt a hibát, hogy a magyar bajnokság első helyezettje és az Üjpest bajnoki mérkőzésébe belenéztem. Ezek a derék, labdarúgóra csak távolról emlékeztető fickók bizony elvették a kedvem attól, hogy még egyszer megpróbáljam a tvben megnézni valamely mérkőzését bármelyik csapatnak is. Ha egyszer a bajnok ilyen fantáziátlan és szánalmasan gyenge játékot produkál, minek szenvedjek, elég, ha ők szenvednek, de tegyék nélkülem. (Biztosan ontják a tehetségeket a fociakadémiáink, viszont a pályán lévő csapatok tele vannak botlábú fekete légiósokkal, vajon mifszért? csak úgy közbevetőleg.) Válogatott szinten néha kicsúszik valami játékféle, de ez nagyon kevés. Paródiába való! És amiért írok erről most, az az apropó, hogy elhunyt El Risitas (nyugodjék békében), akinek a mémje bizony méltán lett híres és mutatta meg, mennyire szánalmas is ez a magyar focicirkusz...
https://youtu.be/DqLltix1TwA
kukacponthu 2021. 04. 27. 09:24
#2594
Elnezest, hogy kibickent beleszolok, pont a legutobbi U21 EB mutatta meg, mit erunk a huspiacon...minden mas csillampor es szedites.
Semmit de semmit nem fejlodott a magyar futball, csak az ilyen-olyan UEFA atszervezesek miatt vagyunk ott az EB 24-es mezonyeben, mert egyenes agon hoztuk a szokasos 3. helyet a csoportban.
Portugalia, Nemetorszag, Franciaorszag...en mar a tisztes helytallast is sikerkent konyvelnem el, a pontszerzes igazi bravur lenne!
globaltrend 2021. 04. 26. 21:37
Előzmény: #2592  globaltrend
#2593

illusztráció a magyar sportnapilap tudósításából a magyar-szerb 1-1 ről:
"..A szerbek elleni összecsapásra alaposan megfogyatkozott az együttes, heten hiányoztak, úgyhogy a pályára küldött csapat abszolút nem volt összeszokott....Mégsem rögzített helyzetből, hanem igazán szép akció végén egyenlített nemzeti csapatunk, a szerbek hátsó alakzata hiába tömörült, megvolt a rés....A magyar válogatott összességében ezúttal sem okozott csalódást, a papíron jóval erősebb szerbek ellen játszott döntetlent a Nemzetek Ligájában, és a mutatott teljesítményre sem lehetett panasz, még akkor sem, ha hibák azért becsúsztak a játékba"
hogy mi vaaan?:
a tartalékos magyar válogatottat nem tudta szarrá verni a nagy európai sztárokból álló, peterbond elismerését is birtokló szerb válogatott?? melynek a védelmében rés alakulhatott ki??!! dehát hogyan lehetséges ez?, mi vaan?
globaltrend 2021. 04. 26. 21:21
Előzmény: #2590  Peterbond
#2592

értem: mivel érdemi cáfolatod / érveid továbbra sincsenek mindarra amit előző 4-5 hsz somban leírtam, így  - megint csak jobb híján - elkezdted kb. 20.-szorra is elismételni azt a mantrádat, ami tényleg a könyökén jöhet már ki bárkinek, aki itt téged olvasgat..és ami persze semmi más mint az, hogy a valóságnak kiemeled egy tetszés szerinti olyan elemét, amivel azt  a hamis látszatot keltheted, mintha ezen szerinted meghatározóan negatív tényekből az egészre is lehetne messzemenő következtetéseket levonni
itt és most az egész hangulatkeltésed azzal nulláznám le, hogyha amit itt felsoroltál az "roppantul és hihetetlenül kínos", - ok, fogajuk el hogy nagyon is az - , akkor meg kéne tudnod magyarázni az érvelésed alapján: hogy is van az, hogy az ezen mutatókban nálunk jobban álló szerb válogatottat a NL-ban idegenben 1-0 ra legyőztük, itthon pedig x eltünk velük? hiszen az érvelésed szerint szarrá kellett volna verniük minket oda-vissza, ennyire hogy lehet téves az értékelésed? hiszen mindkét meccs előtt nem győzte sorolni a tv kommentátot hogy micsoda sztárcsapatokban tündökölnek a csodálatos szerbek és hogy milyne hihetetlenül erősek, meg a keret értéke, mega tököm, meg izé, meg peterbond dícsérő itnése nekik a lelátóról, meg a belengetett mutatóujja, hogy, "reszkessetek, magyar senkik, szarrá verek titetek a szerbek oda vissza", ÉS EBBŐL MÉGSEM LETT SEMMIIIII?????!!!!!!!!!!!!!!!
de ezen kívül több más lrvet is fel tudnék még hozni, egyelőre azonban elég legyen csupán ez az egy
globaltrend 2021. 04. 26. 18:47
Előzmény: #2588  Peterbond
#2591

és??
ez még mellébeszélésnek is gyenge hiszen a vb szerepléseikre én is kitértem az írásomban és értékeltem is ezeket a tényeket
ha még arra sem voltál képes hogy végigolvasd mit írtam, akkor sajnálom
Peterbond 2021. 04. 26. 18:11
#2590
De eltelt egy ujabb szezon. A 2020/2021 es szezonban sorolnad a magyar elorelepett fejlodott magyar jatekosok teljesitmenyeit? Mely bajnoksagban hany mecset jatszottak es hany golt lottek. Ki volt a 2010 utani korszak legjobb jatekosa pl iden es az o teljesitmenyet hogy merhetjuk a 2010 elotti evek legiosaihoz?
.
A magyar edzok hogyan teljesitenek? Van meg egyaltalan olysn az NB1 ben is?  Nem kulfoldon hanem itthon. Az elorelepett focink milyen edzoket jatekosokat termelt ki? 
.
Es le ne merd irni loeot vagy Dardait mert az o edzoi kepzesukhoz annyi koze volt a magyar focinak mint Vili Orbanehoz vagy Nego-e hoz.
Peterbond 2021. 04. 26. 18:07
#2589
Mondom ne belgakhoz merd magunkat mert a szerinted  28 ev sikertelensegukbol joforman barmelyik evet lecserelnenk a mi 1986 utani eveink legjobbjaval.
Peterbond 2021. 04. 26. 18:04
Előzmény: #2582  globaltrend
#2588
"a belga példát elnézted egy kicsit: a 84 es EB-n még ott voltak, csoportkörből kiestek, ÉS utána 88, 92, 96 ban NEM jutottak ki !!!, 2000-ben kijutottak DE csak azért mert ők rendezték az EB-t a hollandokkal közösen - dehát az NEM számít nálad hiszen ajándékba kapták rendezőként a részvételt!! és a csoportkörből szépen ki is estek!!, - 2004, 2008, 2012 ben nem jutottak ki, csak 2016 ban sikerült ez nekik, ÉS ez így hány év EB sikertelenség is? : 28 év!!!
.
1986 VB 4. Hely.
1990 vb nyolcadonto
1994 vb nyolcaddonto
1998 vb csoportkor
2002 vb nyolcaddonto
Ahogy mar emlitettem a 2006 os es a 2010 es vbre nem jutottak ki.
A 2002 es 2012 volt a ket ev ami kozott nem jutottak ki sehova. Kemeny 10 ev de ebben mar benne van 2 ev selejtezo sorozat ami alapjan kijutottak. Az EB n tenyleg gyengen szerepeltek de barmikor lecserelnenk ezt a gyenge teljesitmenyt is. Persze ha az a visszaeses hogy nem voltak a vilag top 8 valogatotjaban akkor tenyleg 28 ev. Igaz akkor josok orszagnak volt ilyen valsaga.
lukskypoker
lukskypoker 2021. 04. 26. 10:02
Előzmény: #2586  -bubu-
#2587

Amióta NER csapat lett belőle ugyebár....
A kövi fordulóban le kell győzniük a már (papíron) kiesett Budafokot és az jó eséllyel bentmaradást érhetne nekik. Mondjuk elég szégyen, hogy egy Gazdag, Hidi, Bőle, Balogh, Kamber, Nagy D., Eppel kombóval itt tartanak.
Jut eszembe: Hétvégén pár meccsen bejelzett a tippmix-faktor rendesen :))))))))))))))
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 26. 09:34
#2586
Közel 200 millió forint közpénzből napozik a gyep a Bozsik Stadionban
Ezenkívül 28,4 millió forintért kap pályaletakaró fóliarendszert a gyep, illetve 100,3 milliót költenek pályakarbantartó eszközökre.
 Utóbbi érdekessége, hogya 100,3 millió forintos eszközöket az a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató Kft. szállítja, amelynek tulajdonosa Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 04. 12. 18:01
Előzmény: #2583  globaltrend
#2584
"a 2016-os EB kijutás óriási sikere is eljött"
A magyar csapat úgy jutott ki pótselejtezőn, hogy felemelték a létszámot. 1976-ig mindössze a legjobb 4 csapat vett részt a tornán. A tornán résztvevők számát 1980-ban 8-ra, 1996-ban 16-ra növelték. 2016-ban már 24 csapat vehetett részt az Eb-n.
globaltrend 2021. 04. 12. 16:09
Előzmény: #2578  Peterbond
#2583

  korábban írtad: “felolem akar hiheted is hogy jo iranyba megy minden. Ha tenyleg jot akarsz a magyar focinak akkor viszont szerintem probald meg kritikusabban nezni.” 
és ez így is van!: lásd előző hsz-somat is! jelenleg is több dologban nem értek pl. egyet a Csányi féle Mlsz döntéseivel, de az összkép így is bőven pozitív mert alapvetően jó az irány, csak csiszolni-változtatni kell pár dolgon, de ez más országokban is így megy!
összefoglalva: nektek az a bajotok a magyar futballal, ami a belpolitikai helyzettel is: van egy orbánrendszer, amely korántsem csinál mindent jól, de amit tesz az mégiscsak működik és a maga módján, meg relative, de sikeres már a futballban is – főleg a korábbi időszak SEMMIjéhez képest! ÉS ez rettenetesen fáj nektek, így nem tudtsz, -tok igazán örülni 1-1 magyar sportsikernek, főleg ha az football (hiszen tudják, az az Orbán kedvenc sportja)!! fáj nektek, hiszen a pártjaitok orbánellenes hecckampányainak egyik fő célpontja éppen a football és a magyar sport orbáni fejlesztési koncepciója volt, ami 10 éve még könnyű terepnek tűnt: lehetett fikázni és uszítani-hiszterizálni a jónépet a stadionfelújítások meg a Puaskás Akadémia ellen is a szociális demagógiával, ÁM amint elkezdték átadni a szép stadionokat, uszodákat stb. és azt örömmel vették birtokba a használók, és főként a 2016 os EB kijutás óriási sikere is eljött, no akkor lett csak igazán savanyú a szőlő a számotokra, és azóta is ott dagad, immár gombócként megakadva a torkotokban a tehetetlen düh, hiszen kiderült, hogy a válogatott sikere  az Orbán-Csányi éra óriási sikere is volt egyben, és a stadion meg futballellenes ócska demagógiátok (a hangadóitokra gondolok) tarthatatlanná vált akkor, amikor a fél ország az osztrákok legyőzését majd a továbbjutást ünnepelte!!! ÉS mivel ezzel a mai napig sem tudtok szembeállítani SEMMIT (hiszen Csányi úgy lett elnök h. más nem vállalta, ő is csak Nyilasi, meg mások rábeszélésének engedve vállata és a mai napig is mögötte áll a magyar futballközeg legalább 95%-a, + vannak bírálói és a kritikák sok esetben jogosak is, de így sem tudtok vele szembeállítani senkit!!) –  HISZEN nemhogy a footballal hanem általában a sporttal kapcsolatos stratégiátok és szakembereitek sincsenek, sem a pártjaitoknak, sem a 2. vonalatoknak, ami szégyen a köbön!! ÍGY JOBB HÍJÁN ABBAN ÉLITEK KI MAGATOKAT AMIT TE IS ITT MŰVELSZ évek óta ebben a topikban: nagyítóval keresed, -sitek de csak a rosszat és a kritizálhatót, azaz SARAT, FIKÁT ÉS SZART DOBÁLTOK a magyar footballra (is) , ÁM csalódottan azt kell tapsztalnotok – főleg most a 2. EB kijutás és hazai EB rendezés sikere kapcsán is – hogy ismét itt egy nagy terület, a sport, ahol nullák és senkik, semmik vagytok! az egyetlen sporttal kapcsolatos “dobásotok” mindössze annyi volt az utóbbi 10 évben, hogy beálltatok a Momentum mögé (akinek nem inge ne vegye magára), szarozni és szétverni a magyar olimpiarendezési pályázatot – ami azért volt szintén hihetetlenül aljas és demagóg húzás, mert amikor még 2010 előtt a balliberális oldal akart olimpiarendezésre pályázni (már Demszky és köre is!), akkor az mellett a 2. mellett már ott kampányolt Kálmán Olga, Havas Henrik és számos ballib celeb, színész, megmondóember is többek közt, akik viszont az orbáni pályázatot már fikázták!!    az ócska szar képmutató kettős mércétek arcátlansága és demagógiája tehát úgy szól, hogyha a ballib oldal akar olimpiát rendezni akkor az szuperjó dolog, támogatni kell!!, - de ha a jobboldal, akkor “káros, felesleges pénzkidobás – inkább kórházat építsünk, és persze az van mögötte: hát nehogy már népszerűséget hozzon orbánnak egy sikeres olimpiai pályázat!, nosza, uszítsunk és kaszáljuk el gyorsan!!” és amiről nekem sommásan csak annyi a véleményem: ELKÉPESZTŐEN SZÁNALMAS, mennyire ROSSZINDULATÚAK, és tragikomikusak VAGYTOK!
globaltrend 2021. 04. 12. 16:07
Előzmény: #2577  Peterbond
#2582

a belga példát elnézted egy kicsit: a 84 es EB-n még ott voltak, csoportkörből kiestek, ÉS utána 88, 92, 96 ban NEM jutottak ki !!!, 2000-ben kijutottak DE csak azért mert ők rendezték az EB-t a hollandokkal közösen - dehát az NEM számít nálad hiszen ajándékba kapták rendezőként a részvételt!! és a csoportkörből szépen ki is estek!!, - 2004, 2008, 2012 ben nem jutottak ki, csak 2016 ban sikerült ez nekik, ÉS ez így hány év EB sikertelenség is? : 28 év!!!
nálunk ezzel egyidőben, a 86 os nagy kudarc után szó szerint a mélyrepülés indult meg a köbön, a teljes káosszal, péntelenséggel és nihillel, ami 90 után a gazdasági összeomlásal párhuzamosan kialakult..!!! tudom, itt most az lenne a következő érved,  “dehát a VB-kre meg közben többször is kijutottak –ez igaz, dehát a magyar válogatott is 74 ben még EB résztvevő volt, majd sorozatban nem jutott ki EB-kre, miközben 78 ban 82 ben és 86 ban is kijutott  a vb-re, tehát megint csak nem voltunk szarabbak a belgáknál.. nem, de szerinted biztos igen!! vagy ha mégsem, akkor biztos arra fognád, hogy cask azéret, mert “akkor még nem Orbán uralkodott hanem Kádár”??!!
és amiről én még ezen felül beszéltem az az: volt a belgáknak egy nem 20, hanem 14 éves pediódusa is amikor sem vb-re, sem eb-re nem tudtak sorozatban kijutni (2000-2014)! te NEM tudtad, de én már elmagyaráztam h. ennek mi az oka, és te azt 1 szóval sem tudtad eddig megcáfolni, csak nyomod tovább h. “minekünk égő a ki nem jutás, de a legalább 4x jobb alapkondíciókkal induló belgáknak viszont szerinted nem az!!”..   és a 20 év arra vonatkozik, hogy az a  De Bruyne-féle nagy generáció akik a világranglista 4.-ek lettek, az éppen a 2016 os EB-n volt 23-26 éves, - ami épp azt bizonyítja amit állítottam korábban: 1. egy nálunk sokszor gazdagabb, sokkal több igazolt játékossal rendelkező, de velünk azonos nagyságú országnak is kellett 20 év, hogy ki tudjon nevelni egy olyan sikeres generációt, amely tényleg a top közelébe jutott – és én csak arra mutattam rá: ha nekik, hozzánk képest ennyire fényévnyi előnnyel indulva is kellett ennyi év egy igen sikeres generáció kineveléséhez+sikeréhez (amire persze semi garancia nem volt, cask így sikerült!), akkor miért kell gúnyolódnod szánalmas, demagóg módon azon, hogy a Csányi féle Mlsz-nek 10 év alatt “csak” 2 egymás utáni EB-re való kijutás jött össze, és egy Nemzetek Ligája csoprtelsőség???!!! nem szégyelled ezt a rosszindulatod? hiszen az óriási hendikepünk dacára - ahonnan ez az elnökség indult minden szempontból : infrastruktúra + képzett szakemberek hiánya, pénztelenség, nagyon kevés igazolt játékos, haldokló utánpótlás, ellenséges közhangulat és politikai uszítás + sajtóellenszél stb. – DE a körülémnyekhez képest, és önmagunkhoz képest mégis óriási eredményeket ért el máris! és hiába látjuk közben a hiányosságokat is, a siker az siker!                           a közép-európával való példálózásodra pedig reagáltam már korábban, de sosem akartál róla tudomást venni (hiszen igazam van ebben is): az van, hogy a környező országok mind mind sokkal ésszerűbben és jobban gazdálkodtak az elmúlt 30 évben azzal amijük volt, a rendszerváltásaik óta, ennyire egyszerű! és ennek megfelelően sokkal jobban bennemaradtak a nemzetközi vérkeringésben, az eredményeik sem hanyatlottak soha olyan mélypontra mint a miénk, sem klub sem válogatott szinten, hiszen sehol akkora államadósság nem lett mint nálunk, és a privatizációt sem cseszte el egyik ország sem annyira, mint a mi posztkommunistáink tehát a szomszédoknak voltak hazai szponzoraik (nálunk pl. a GE amint megvehette 90 ben a Tungsramot, azonnal megszüntette az összes sportszakosztályát)! a mélyrepülésünk a fociban is egyenes ági következménye volt ennek, hát persze hogy nem jegyeztek bennünket sehol és a játékosaink se nagyon érdekeltek senkit, kvázi eltűntünk a térképről – akiket emlegetni szoktál azok a pár üdítő kivétel voltak (Király Gábor stb.), miközben csak délszlávokból – ami már 20 éve is egy csillogó brandnek számított nyugaton -  legalább a 6-szorosa volt minden országból a megbecsült nyugaton játszó futballisták száma, mint a mieink!
globaltrend 2021. 04. 12. 16:04
Előzmény: #2577  Peterbond
#2581
 Sajnálom ha olyan állítást tulajdonítottam neked amit nem tettél meg, de ez a lényegen sajnos mit sem változtat! Mert a narratívád változatlan: ha sikert ér el a magyar football akár válogatott akár klubszinten, azt te kicsinyíted és a körüléményekre/szerencsére fogod;  ha viszont kudarc ér minket akkor azt felnagyítod – tudom te ftc drukkernek szoktad leírni magad, de az előbbi 2 megállapítás annyira lerontja a 3.-at, hogy te valójában inkább ellendrukkernek tűnsz (félig legalábbis minimum), de erre még visszatérek! tehát sorban  haladva: 1. “kijutottunk, de csak Létszám növelésnek hála” – érdekes, az nálad sosem lekicsinyelt, amikor a dánok a jugók helyett (azok kizárása miatt) indulhattak el csak és kizárólag a 88-as EB-n, a strandról szedték össze őket h. összekapják magukat (mert amúgy nem kvalifikálták magukat) és ha már ott voltak, akkor beugróként meg is nyerték azt az EB-t!!                      2.  aztán ellentmondasz saját magadnak: először kigűnyolod a magyar kijutást az EB-re hogy az “csak a létszámnövelés miatt volt = tehát valójában szarok vagyunk és mit kerestünk ott, nem érdemeltük meg” – majd pedig megdícséred az osztrákok legyőzését – hát egy szar csapat az nem tudja nemhogy legyőzni, még megszorítani sem az osztrákokat, ugye?! pedig hát ők nem létszámbővítés okán jutottak ám csak ki!!, - mégis símán vertük őket, de ez az ő számukra nem égő, és nem gúnyolódsz rajtuk, de miért??!! csak nem azért mert nekik szurkoltál / fájó hogy az “orbán-csányi éra –beli csapat jutott ki az EB-re?!  aztán megint kibukkan hogy nemigen vagy magyarérzelmű, hiszen bravúrdöntetlenről beszélsz a portugálok ellen, holott fordítva volt: ők értek el bravúrdöntetlent ellenünk, hiszen mindig mi vezettünk és ők futottak az eredmény után (Ronaldo barátod dühében a gyepet verte emiatt a kezével 2-3 után), sőt, pár perccel a vége előtt ha Elek kapufája bemegy tehát nincs óriási szerencséjük, akkor a portugáljaid kiestek volna, - de ösztönösen, magad elszólva úgy próbáltad beállítani, mintha az x ránk nézve lett volna hízelgő és nem az ellenfélre nézve! azon sem gúnyolódsz amikor a franciák csak pótselejtezőn jutottak ki az egyik VB-re (azt hiszem a 2014 esre, ráadásul egy nagy lesgóllal!!  MIT mutat tehát a 88 as dán és a 2016 os Magyar példa?: azt, hogy nem mérvadó az, h. egy válogatott ajándékba kapja a részvételt vagy csak létszámnövelés/pótselejtező segítségével jut ki, hiszen a dánok így EB-t nyertek, a magyarok pedig 16-ban nemhogy nem szerepeltek le, hanem csoportelsőként mentek tovább!!  kedves osztrák barátaid meg szégyenkezve kullogtak haza, utolsóként! és ezen felül a sportnak van egy örök igazsága: a győzelmet, a sikert nem kell megmagyarázni, illetve a nagy tornákon kell győzni tudni és nem 2 héttel előtte, vagy utána! tehát tökmindegy, hogy 2 héttel előtte vagy utána hányszor kaptál ki attól, akit most a tornán megversz – ezer ilyen példát lehetne illusztrációként hozni Djokovicról, Federerről, az olasz 82 es világbajnok fociválogatottról ami alig élte ott túl óriási kínok közt a csoportkört, stb. stb.!                               3. és végül: csak a magyarokon gúnyolódsz, ha azok rossz eredményt érnek el az ún. kiscsapatok ellen – nekünk nálad az égő, de arra egy szavad sincs amikor a kedves portugáljaidat vb selejtezőn legyőzte Albánia otthon(!), majd barátságos meccsen is legyőzte szintén Lisszabonban épp az egyik EB előtt 2 hónappal, - de azon se gúnyolódsz amikor 1 évre rá otthon a nagy franciákat is legyőzte ugyanaz az albán válogatott!! – naná, hát egy nem igazán magyar érzelmű szurkolótól nem is várható el más és arra sincs 1 szavad sem, hogy a magyar csapat is 10 ből legalább 9 szer verte mindig az ilyeneket mint Andorra, Lichtenstein stb., - éppúgy mint a francia vagy a portugál csapat Albániát, DE, neked és nálad csak az az égő ha mi kapunk ki egy ilyen csapattól, de ha a francia vagy a portugál kap ki, az biztos “véletlen volt”, mi viszont azért kapunk ki 10 ből 1 szer ilyen csapttól, mert “szarok vagyunk” – no ez a balliberális , jól ismert kettős mércétek xxxxx. megnyilvánulása!!!

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek