Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2019. 11. 20. 17:12
Előzmény: #2199  poreci
#2200
Arra kell figyelni, amit Marco Rossi mondott a meccs után. 30 éve várok rá, hogy valaki kimondja. "A magyar válogatott képessége ennyi!" Megdícsérte egyébként őket, hiszen hajtottak. 20 éve biztosan mondom, hogy mi akarással és hajtással felvisszük az ellenfél 16-sához a labdát és ott nyugodtan le is rakhatjuk és futhatunk vissza. A játék képe és főleg az eredmény semmit sem változna. Mi 30 éve nem vagyunk gólveszélyesek. Mi csak egyre több pénzért kihajtjuk magunkat. Egyetértek Rossival és örülök, hogy végre valaki kimondta. Addig amíg ezt nem fogjuk fel, addig nem lesz változás. Ez van.
poreci 2019. 11. 20. 16:38
Előzmény: #2195  salve
#2199
Kit akarsz te meggyőzni?Amellett, hogy van vagy 8 általánosod, mert olyan szinten írsz helytelenül. Talán egy tanulatlan focista lehetsz, vagy egy 10 éves gyerek.Mindenkit hülyének és demagógnak provokátornak minősítesz, aki a tegnapi meccs megnézése után nem a 2016-os EB szereplésre rejszol?Hagyd már a hülyeségedet és nézegesd ismétléseken a válogatott őszi meccseit!
Szeptember 9. (hétfő), 20.45:
Magyarország–Szlovákia 1–2 kikaptunk, összevissza játékkal egy kva gyenge Szlovákia ellen
Október 10. (csütörtök), 20.45:
Horvátország–Magyarország 3–0 Esélyünk és támadásunk sem volt
Október 13. (vasárnap), 18.00:
Magyarország–Azerbajdzsán 1–0 CSak azért nyertünk, mert a bíró nem adta meg az azeriek teljesen szabályos gólját
November 19. (kedd), 20.45:
Wales–Magyarország 2-0 Esélyünk és támadásunk sem volt
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Szeptember 5. (csütörtök):
Montenegró–Magyarország 2–1 olyan szarul játszottunk a 2. percet követően , hogy fájdalom volt megnézni a meccset!
November 15. (péntek), 19.00:
Magyarország–Uruguay 1–2 Uruk 20 perc alatt bevágtak kettőt, aztán mondták nekik, hogy jól van , ne alázzatok meg 70.011 embert egy hatossal, ez egy barátságos stadion avató meccs. Ennek megfelelően onnantól fogva már csak cicáztak velünk, egyetlen épkézláb helyzetünk nem volt.
  
Peterbond 2019. 11. 20. 16:06
Előzmény: #2195  salve
#2198
Te most oszinten nezesd meg magad mert ez mar paranoia es kepzelges amit itt leadsz.
Mutatnek en neked elvakult bizonygatast mibt amit te tolsz csak masik iranybol es elpattanna az agyad. Sehol nem fikaztam hogy lam az U21 6 mecsen 2 pont. Ennyit erunk. Beka segge alatt es moldavia meg koszovo a mi szintunk. Minket alaz trinidad es Tobago es Feroerbe mar az ikszerz megyunk.
Majd ha a fenti szinten nyomom leszek ott ahol te voltal csak a masik iranybol. Akkor szolhatna mas ( de nem te ) hogy azert ez tulzas mert az.
Jogod vaknak lenni.
Peterbond 2019. 11. 20. 16:02
Előzmény: #2194  salve
#2197
"Peterbond erőlködik azon, hogyan lehet belekötni a mygar futballba"
Magyarazd mar meg hol erolkodok? Itt sokan nyomatjak a "szar a magyar foci" es a tobbi semmire se alapozott erzelmi kirohanasokat. En probalom realisan nezni tenyekkel es szamokkal. En kin voltam az osszes hazai mecsen kiveve a zartkapus azerit. Kinn voltam a Fradi mecsein is. En szeretem a focit. De utalom ha a 4-0 utan mosolyogva mondja Siger hogy ezt ki kell elemezni de semmit se valtoztatunk es azt mobdjuk tapasztalatot kell szerezni. Meg mindig pechunk van. Az fel se merul senkiben hogy a Zagrab evi 2 millabol termel ki tehetseges jatekosokat akik a keszen vett legiosainkat vertek el akiket az ifistaink keptelenek kiszoritani. Nekik a kezdo csapatban tobb volt ifistajuk volt mint nekunk a keretbe 4 ev alatt osszesen.
Mondhatod hogy csak fikazni akarok de akkor azt irogatnam mint a tobbiek itt hogy "ezert ennyi stadiont?" Vagy "Lamlam a sok botlabu" es hasonlo lozungokat oszt jonapot. Mondom ha nem akarsz beszelgetni nem muszaj. Majd beszelgetek massal. Menj egy origo honlapra es veregethetitek egymas valat ott hogy minden jol halad van fejlodes csak a mocskos Gyurcsany a hibas.
________
________ 2019. 11. 20. 15:46
Előzmény: #2195  salve
#2196

ez a fránya TV, meg internet
legjobb lett volna, ha le se adják a meccset, csak a vezér nézte volna a VIP páholyból, aztán hazajön, hogy 5-0-ra nyertünk (mint általában mikor Brüsszelböl hazajön, és cipóra verik a fejét)
a propaganda meg hössé kiáltott volna ki minden focistát, meg természetesen a vezért
de hát aki látta a meccset, azt nem lehet meggyözni, hogy "Nekem higyjél ne a szemednek!!!"
lehet próbálkozni, de olyan sikere lesz, mint a tegnapi meccsnek
salve 2019. 11. 20. 15:32
Előzmény: #2193  Peterbond
#2195

nem
a  különbség az, hogy te a kákán keresed a csomót (ahogy a sár és fikadobálüktól ezt már megszokhattuk, hiszen ők nem vitatkozni vannak fent ezen a fórumon, hanem kötekedni és hangulatot kelteni - ti az a kategóri és emebrtípus vagytok, aki ha kint van egy zöldellő virágos réten akkor nem szippant egy nagyot a kelleems virágillatból és nem élvezi azt, hanem eltorzult arccal elkezdi végigjátni a területet hogy hátha ráakad egy kutyaszarra is és ha igen,  akkor felderülhessen majd az arca, mert akkor végre lesz vmi, amibe beleköthet!!! -nos ez a ti  szintetek, ennyit "értek"...)
salve 2019. 11. 20. 15:14
Előzmény: #2190  Shortelek
#2194

nem erőlküdtem, nem erőlködök
Peterbond erőlködik azon, hogyan lehet belekötni a mygar futballba, én csak erre reagáltam
azt pedig egy szóval sem állítottam, milyen jó a magyar futball - azt állítottam, hogy 30 év lemaradását (a rendszerváltás óta) nem lehet behozni nemhogy 6-8, hanem még 18 év alatt sem, mert nemcsak infrastruktúrában maradtunk el (ezt most pótoljuk be folymatosan), hanem mentalitásban is (ahogy az egész ország sincs a topon, ennek is történelmi okai vannak)
és azt tettem hozzá, hogy pl. ebben a selejzetősorozatban is erején felül teljesített a válogatottunk, legyőzte a vb ezüstérmest és Wales-t is hazai pályán, csak a végére sajnos elfogyott (pótvédelem játszott tegnap este miután lesérültek vagy 5 sárga maitt nem játszhattak a legjobb védőink), tehát a tegnap esti vereség ellenére is dicséretet érdemel a csapt mert így is az utolsó meccsen is volt esélye a továbbjutásra. zt pedig szintén nem tudja letagadni Peterbond sem és más sem, hogy 40 év után igenis előrelépsé volt a myagr futball számára, hogy kjuott egy EB-re, sőt, hogy nem érdemtelenül jutott ki, azt épp azzal bizonyította is, hogy ott nem 3 vereséggel zárt, hanemcsoportelsőként továbbjutott
és hogy nem tartunk ott ahol szeretnénk? hogy nem vagyunk elég jók? persze hogy nem lehetünk elégedettek, sok hiába van még a rendszerben, de 1. az előző kormányok semmit sem tetek a sport és főleg a futball érdemi fejlődése éredkében -most viszont pár éve történik vmi!, 2. megismétlem: soha semmiben nincs semmi garancia a sikerre, főleg a sportban nincs tehát egyetlen lehetőséged van, az hogy keméynen dolgozol és vagy lesz eeredmény (meg előbukkan elég tehetséges fiatal), vagy, nem! és 3. nálunk a 30 év lemaradás azt jelenti, hogy egy Hollandiához képest 5-6 szor kevesebb fiatal focizik, így kész csoda, hogy még így is ennek elenére is képes a válogatttunk , legalább iylen sikeres lennei (hogy a tegnapi vereség elenére is még mehete tavasszal az euroligás pótselejtezőre, ami azt jelenti hogy nem állunk rosszabbul mint a beezzegrománok, a bezzegszerbek és a bezzegbulgárok, és bezzegszlovákok!
Peterbond 2019. 11. 20. 15:04
Előzmény: #2189  salve
#2193
" mi 40 év után jutottunk ki újra EB-re illetve vb-re sem jutottunk ki 30 éve már akkor, amikor újra kivívtuk az EB szereplést - tehát önmagunkhoz képest előreléptünk (akkor is ha ezt a véltelnere akarod fogni vagy bármi másra, mint sár és fikadobáló)"
Nem fikazza itt senki azt az eredmenyt. Egyszer Baumgartner is pontot szerzet az F1 ben. Az volt neki is a "3 napja" a peldambol. Nekunk a 2016 volt ilyen. Ahogy a hotvat mecs is. A tegnapi walesi meg a tobbi 359 nap. A kulonbseg hogy te a 3 napokat hiszed atlagnak.
Peterbond 2019. 11. 20. 15:00
Előzmény: #2187  salve
#2192
"annál nagyobb az esélye annak, hogy ott több tehetség jelenhet meg, ilyen egyszerű! az tehát hogy nekünk 60 évvel ezelőtt volt egy aranycsaptunk, az iylen kis országok esetében max. 1x fordulhat elő évszázadonként, de inkább 1x sem. a csillagok állása kellett hozzá, kivételes helyzetben és kivételes, párját ritkító együttállásban."
Reszben igaz reszben nem. Fugg az adott sporttol is es annak elterjedtsegetol nepszerusegetol profizmusatol. Lasd pl kajak amiben ultra jok vagyunk vagy vizilabda. Utobbiban pl a nalunk sokkal kissebb szerbek is vilaguralkodok tudtak lenni.
Fociban volt holland korszak es cseszlovakianak es a cseheknek is volt 2 aranygeneracioja is. Most a Belgaknak van egy arany generacioja. Es most nehezebb vilaguralkodonak lenni. A maguk koraban Puskasek igenis a top voltak. De azert az mar nosztalgia agogy beallitjuk hogy ilyen fenyevente tortenik. A portugaloknak is volt egy Eusebiojuk egy Figojuk es most van egy Ronaldojuk.
rockmaster 2019. 11. 20. 14:50
Előzmény: #2189  salve
#2191

Már elnézést, de én nem fikáztam senkit! Románokat meg se említettem, játékos leigazolásokról se írtam...
Ahhoz amit írtál: ha objektíven nézed, akkor láthatod, hogy 2016-ban is annyi pontot szereztünk, mint 2012-ben, meg előtte (+- pár pont). A különbség, hogy 2016-ban megemelték az EB-n résztvevő csapatok számát, így több esélyünk nyílt kijutni. Ez 2016-ban elég volt hozzá, most nem. Én azt látom, hogy évtizedek alatt nem változott semmit a focink ugyanaz. Ami változott, hogy közben sok ország feljött hozzánk, töredék pénzből, nagyobb alázattal és akarattal.
Shortelek 2019. 11. 20. 14:29
Előzmény: #2189  salve
#2190
Hiába erölködsz, rakás szar a magyar futbal!!
salve 2019. 11. 20. 14:20
Előzmény: #2179  rockmaster
#2189

ez is demagógia, merthogy van egy nagy különbség illetve inkább 2: mi 40 év után jutottunk ki újra EB-re illetve vb-re sem jutottunk ki 30 éve már akkor, amikor újra kivívtuk az EB szereplést - tehát önmagunkhoz képest előreléptünk (akkor is ha ezt a véltelnere akarod fogni vagy bármi másra, mint sár és fikadobáló)
a másik pedig az, hogy a románok pl. szintén kint voltak az eb-n, és mi csoprtelsőként továbbmentünk, ők meg nullapontot szerezve széygenkezve mentek haza.. de jössz te mint főokos és ismételgeted a marhaságaidat és megpróbálod bemagyarázni, hogy ők "ugynaazt érték el mint mi", holott erről szó sem volt a 2016-os eb-n!
a belga cég felmérésére hiába hívatkozol, meg arra is hogy az utánpótlásunkban nincs meg apl. a befektetett munka
benne va, csak ti nem akartok róla tudomást venni, lásd a puskás akadémia évről évre megrendezett tornáit, ahol a Honvéd rendszersen legyőzte és többször is a real uyganoylan korú csspatait éveken át, továbbá maga a Pafc is bejutott éppen belga klubot (azt hiszem a Bruge volt az) legyőzve az elődöntőben.
az egy más kérdés hogy akadémiáról kikerülve mi lesz bárhol bármely futballistából. itt hiába példálózol ás országokkal hogy mindnek több játékosát igazolják le nagy klubok, mert soha nem fogod tudni bebizonyítani, hogy ez mindig egyens araányban sikerül a befektetet munkával.
Digane pl. a juventus akadémián tanult, nagy tehetség volt, mégis évekig kallódott mert onnan kölcsönadták (mert a nagy klubok akadémiái csak játszanak a tehetségekkel, nem evszik őket komoylan, sok játékost csak azért veszenk meg h. ne legyen a konkurenciáé, jegelik pár évig majd túladnak rajtuk minden logika nélkül, hiszen egy csspatba csak 11 fő fér be, de nekik 3 játékosuk van legalább minden posztra). és akkor jössz te mint okostojás és ráfogod , de csak a mygarokra, hogy azért nem kerülnek a topcspatba mert magyarok - Diagne odakerült, Szalai Ádám is odakerült egykor a real utánpótlásba, de még sem volt és soha nem is lehetett, nem is lesz semmi logika abban, hogy x adott tehetség mekkora karriert futhat be! Diagna pl. idekerült aztán egy belga klub 2. csaptától újpestre, itt futott egy baromi sikeres vagy szerencsés 11-es gólszériát egy félszezobna, lecsapott rá a egy kínai klub, onnan került a török élvonalba, majd msot nemrég onnan  vissza Belgiumba, épp azt hiszem a Bruges-be. nagy teehtségről van szó ha egykor megvette a Juve, és mégis hülyére vették, símán lehetett volna belőle is akár világsztár is, ah akpott volna lehetőséget és komyoaln vették volna -ennyin és ennyiken múlik, hiába ismételgeted a végtelenül unalmas, csak a amygarokat fikázó demagógiádat..
Peterbond 2019. 11. 20. 13:57
Előzmény: #2185  Shortelek
#2188
Azert egy ezresbe fogadnek most hogy az akori madridi keretbol egy se erne el olyan futomennyiseget vagy sebesseget mint a mostani madridbol a cserepad utolsoja. Ahogy az akkori vedelmeket latva sokszor a hajat tepne egy olasz kiesocsapat edzoje is.
Akoriban az is nagy taktikai huzasnak szamitott hogy a 3 csatar nem maradt fenn lodorogni az ellen terfelen es visszajott vedekezni.
salve 2019. 11. 20. 13:57
Előzmény: #2180  poreci
#2187

csak azt hagytad ki, hogy mi egy kis ország voltunk már akkor is - márpedig épp az a lényeg, hogy minél több igazolt játékos van valahol, annál nagyobb az esélye annak, hogy ott több tehetség jelenhet meg, ilyen egyszerű! az tehát hogy nekünk 60 évvel ezelőtt volt egy aranycsaptunk, az iylen kis országok esetében max. 1x fordulhat elő évszázadonként, de inkább 1x sem. a csillagok állása kellett hozzá, kivételes helyzetben és kivételes, párját ritkító együttállásban.
ezért irreálisak azok, akik ma nem értékelnek semmi előrelépst ami ha kis mértékben is de máris van - és te is ebbe a körbe tartozol, mint provokátor.
Kína pl. ezért jött fel minden sportágban mert óráiási emebranyaga van hozzá, úgy nem nehéz eredményesnek lenni és tehetségeket találni, csak el kellett kezdeniük pénzt beletenni meg tanulni a sprtot -- ez ma a holland meg a magyar futball közt is a különbség, hogy ott 5x annyi igazolt játékos van mint nálunk (mert ott nem semmittevéssel telt el 30 év mint nálunk), persze hogy eeredményesebbek - de erre szándékosan nem reagálsz, hiszen akkor el kéne ismerned hogy csak kifogásokat kersel, pontosabban a kákán kersed a csomót
Peterbond 2019. 11. 20. 13:54
Előzmény: #2172  salve
#2186
"soha senki nem fogja tudni megmagyarázni pl. , mi lehetett az oka, hogy a magyar futballközek ki tudta termelni a Puskásék generációját - mármint azt nem tudja megmagyarázni senki, hogy épp akkor és épp minálunk, egy iylen kis országban, hogy lehettt annyi tehetség és és azok hogy tudtak összekerülni és oylan csapatot alkotni, amely vilgáverő lett!"
Pedig vannak ra elemzesek es koze van hozza hogy a szocializmusban tenyleg nyomtak a sportot es a sport nem volt meg annyira profi mint mostanaban ( focistak cigiztek a palya szelen neha es ha megnezed az akori es mostani iramot eg es fold ). Es volt masoknak is vilagvero csapatuk. Braziloknak hollandoknak is. Mi jok voltunk a jatekban egy idoben. Voltak jo edzoink es jatekosaink. De a jatek fejlodott es othagyott minket mi pedig tovabbra is abbol a multbol akarunk megelni. Az akkoriak meg nem a multbol eltek meg ( nem is volt meg akkor akora mult ) hanem megujitani akartak a jatekot es volt mogotte politikai segitseg is.
Most a politikai tamogatas megvan csak a mogottes munka nincs meg sot. A penz jon eredmeny nelkul is igy senki sincs rakenyszeritve az eredmenyre. Mig pl a szoci idokben azert volt kemeny eredmenykenyszer. Nem mintha az a jo ut lenne. Eszak koreanak se jon be a dolog.
Shortelek 2019. 11. 20. 13:42
Előzmény: #2180  poreci
#2185
Puskásnak akkoriban nem volt pocakja!!
Peterbond 2019. 11. 20. 13:40
Előzmény: #2171  salve
#2184
"jól van peterbond (álnéven), - maradjunk annyiban hogy demagóg voltál, vagy és az is maradsz futballügyben (is)
nincs miről beszélnünk a továbiakban, a mesterséged címere a demagógia és nem vitatkozni vagy itt (értelemsen), hanem hangulatot kelteni! ha ezt te nem szégyelled akkor nem, de az nem engem"
1. Mifele alneven. Persze nem ez a nevem a szemelyimben de gobdolom a salve se neked.
2. Mitol vagyok demagog? En erveket hozok fel. A demagog szoveg a "minden szar volt korabban es szarbol nem lehet varat epiteni". En peldakat hozok es kerdezek. Nem altam le szidni senkit es pont szeretnem realisan atbeszelni a dolgokat. De te dolgod. Nem muszaj velem beszelgetni. Majd beszelgetek massal.
Peterbond 2019. 11. 20. 13:35
Előzmény: #2175  ________
#2183
Marmint mire gondolsz? En nem latom hogy barkit szidni kene a mecsert. Mindenki hozta az atlagat. A walesiek is a magyarok is. A jatekvezeto jo volt. A taktikaban nem voltak nagy hibak. Nem voltak boduletes nagy hibak senki reszerol. Ez a ket valogatott kb realis szintje.
Egyszer mar ide beirtam egy mondast. Egy dartsos mondta ( mar nem tudom ki ). Az ev 3 napjan megversz barkit. Masik 3 napjan kikapsz barkitol. A tobbi nap dobti el milyen jatekos vagy. Na ez a tegnapi egy ilyen "tobbi nap" volt.
Bale hozta amit Bale tudd atlagban es ez mutatja miert a Madridban jatszik. Ramsey hozta amut tudd atlagban es mutatja mert jatszik ahol ahogy a walesiek zome is. Es a magyarok is hoztak amit tudnak es ez mutatja is miert nem igazoltak le oket egybol a horvatok megverese utan. Ahogy miert nem kapkodtak szet 2016 ban a magyar keretet. Nekunk az volt a 3 napunk amikor barkit elverunk.
Most en max Szoboszlain lattam hogy ettol a tobbet tudna vagy legalabbis mi tobbet varunk tole. A tobbiek hoztak a szintjuket. Ennyi a kulonbseg.
Peterbond 2019. 11. 20. 13:29
Előzmény: #2147  deszcsakafi
#2182
"Nem jutunk ki szerintem, és "nyugdíjazni" kell Dzsudzsákot, Szalait, de még másokat is. Szerintem."
Ez ok csak egy kerdesem van. Kit tegyunk be helyettuk. Nevezzetek meg a csatart akit Szalai helyen kene jatszatni. Es maris latjuk hogy mirol beszelunk hogy nincs elorelepes. Mert nincs senki aki kivaltana a 30 eves Szalait csatarposzton. A jelenlegi csereje PRISKIN aki meg nala is idosebb. Es nem tudok egy necet se mobdani en se akit jatszatni kene helyette es akar minimalisan is fel tudott valamit mutatni NB1 en kivul nem hogy Bundesliga tapasztalatot.
Dzsidzsak hasonlo. Kene helyette egy jo szelso de nem tudunk egyet se akinek lenne 20 mecse egy top 10 liga barmely csapataban es nem mult el 26 mondjuk.

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek