Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
poreci 2019. 11. 20. 13:06
Előzmény: #2172  salve
#2180
Puskásék idejében azért más volt a helyzet. Egyrészt az akkori társadalmat még a Horthy rendszer tanárai nevelték fel, kemény körülmények között felnőve, nem volt az egész társadalom a szocializmus mutyista korrupcióra épülő lagymatagságával átitatva.
Másrészt akkor még a többi országban sem volt a foci annyira profi sport, ergo egy-egy tehetségesebb csapatnak könnyebb volt kiugrót alkotnia. Ma már nem biztos, hogy Puskás akkora pocakkal be tudna kerülni egy Real Madridba, még ha ugyanaz a tehetsége meg is lenne.
Ma már amikor mindent mérnek, mindenkiből a maximumot hozzák ki külföldön és tudatosan készítik fel a gyerekekek fizikailag és mentálisan ahhoz profi ,erre specializált szakképzett oktatók- hogy profi játékosokat neveljenek, azzal a magyar közegben uralkodó mutyi uram-bátyám rendszer nem tud versenyképes lenni.
Illetve az aranycsapat technikai újítása volt az akkor a 2-3-5-ös felállás is. Ehhez persze kellett edzőképzés is anno.
rockmaster 2019. 11. 20. 13:03
Előzmény: #2174  salve
#2179

Ezek az országok sokkal, de sokkal kevesebb pénzből eljutottak oda, ahova nekünk nagy pénzekkel sikerült. Az egész alapja az utánpótlásképzés. Már vagy 20-30 éve forog ez a lemez, mindenki mondja, de eddig senki se vette komolyan. Nemrég a magyar akadémiai rendszert átvilágították külföldi, független céggel, és íme itt van róla egy cikk:
https://pestisracok.hu/belga-kritika-nem-csak-a-magyar-futball-az-utanpotlasneveles-is-beteg/
Az MLSZ 2020-ig nem is hozza nyilvánosságra.... miért??? Pontosan a transzparencia hiányzik az egész magyar fociközegből, az eltitkolt TAO pénzektől eddig..
poreci 2019. 11. 20. 12:59
Előzmény: #2174  salve
#2178
Oké, akkor az általad felsorolt országok közül az elmúlt 10 évben hány ország hányszor vett részt nemzetközi tornák döntőiben?Mert lehet egyre épp kijutni vagy nem kijutni, de azért 10 év alatt van 5 döntő.Szerbek , Szlovákok, Írek , Izland, Románia simán többször szerepelt.Észak Írek , Bulgária , Bosznia... Kb. ez a színvonal , akikkel mi együtt vagyunk. Ezek közül É Írország lakosságra kisebb, mint Budapest, Bosznia az egyik legcsoróbb állam egész Európában 3,5 millió lakossal és Bulgáriának is kevesebb lakosa is van és mindig is az egyik legcsóróbb legkorruptabb EU államnak minősült.Nézd meg, hogy a mostani sorozatban a góljaink hány százaléka volt pont rúgásból - ahol nem kell foci tudás, csak kellő szerencse leginkább a gólhoz meg egy-egy magas vagy jól fejelő ember.
Hány kidolgozott akció gólunk volt? Szerintem az összes csapat közül az egyik legkevesebb. 
Ha téged elégedettséggel tölt el, hogy ezekkel az államokkal van a labdarúgásunk egy szinten és látod a fejlődést egy olyan selejtező sorozatban, ahol meccseken keresztül hozzuk a nulla tudatosan kidolgozott helyzet/ meccs mutatót, akkor legyél boldog ezzel, biztos fiatal vagy és nem láttad focizni a régi magyar válogatott csapatokat, amikor úgy ültünk le, hogy bárki ellen volt esélyünk és azon kívül voltak a kötelező győzelmek. Hogy kupacsapataink megélték még a tavaszt is , de legalább a novembert, nem júliusban hullottak ki az idegen légiósokkal megerősített csapataink mindenféle lett, kazah, andorrai, meg albán csapatokkal szemben...
________
________ 2019. 11. 20. 12:53
Előzmény: #2175  ________
#2177
Attól tartok Walesnek.
Törölt felhasználó 2019. 11. 20. 12:26
Előzmény: #2173  poreci
#2176
Ha szolhatok en is. Latszottak eredmenyek, az utolso csoportmeccsen versenyben voltunk. Ez is elorelepes. De a tegnapi sorsdonto meccsre igy kimenni??? Nem, nem az ellenfel volt ennyivel. Mi voltunk ennyire selejtek. Ez a szomoru.
________
________ 2019. 11. 20. 12:23
Előzmény: #2170  Peterbond
#2175

Legyünk akkor végre pozitívak!!!
A tegnapi eredményhez kinek kell gratulálni?
salve 2019. 11. 20. 12:19
Előzmény: #2168  Peterbond
#2174

ha csak nálunk csőd az egész futbball és mindenhol máshol pedig csúcsszuper a mi régiónkban, akkor, meg kéne tudnod magyarázni, de nagyon gyorsan:
hogy lehet az, hogy a következő országok most ugyanúgy euroligás pótselejtezőt játszhatnak majd, az EB részvételért  mint mi (tehát ez azt jelenti, hogy nagyjából egy szinten vagyunk velük):
Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Fehéroroszország, Észak-Írország, Írország, Izland , Bulgária, Románia
nos?? ezek mind olyan ország akim azért nem juotttak ki a csoportjukból mert ott orbán uralkodik, (és ész nélkül építi a stiadionokat de persze semmihez sem  ért sem ő sem a futballszövetség, csak ellopják a pénzt)???
poreci 2019. 11. 20. 12:10
Előzmény: #2163  salve
#2173
A csoport 3. helyet  amivel kijutottunk pótselejtezőn az EB-re , 1990 és 2010 között is majdnem mindig hoztuk. 
Most az EB sorsoláson 4.-ek lettünk. Akkor hol látod itt az előre lépést?
Játékban pl. én sehol nem látom. 
salve 2019. 11. 20. 12:08
Előzmény: #2168  Peterbond
#2172

sehol és semmiben me lehet csodát tenni 9 év alatt, főleg a futbbalban nem!
soha senki nem fogja tudni megmagyarázni pl. , mi lehetett az oka, hogy a magyar futballközek ki tudta termelni a Puskásék generációját - mármint azt nem tudja megmagyarázni senki, hogy épp akkor és épp minálunk, egy iylen kis országban, hogy lehettt annyi tehetség és és azok hogy tudtak összekerülni és oylan csapatot alkotni, amely vilgáverő lett!
erre az a szsbatos válasz: ez szerencse dolga is, nemcsak a körülményeké és nemcsak azon múlik ki az edző, stb. stb.
xxx alakalommal leírtam továbbá, hogy nem összehasonlítható k-k európában sem 1-1 ország, mert a déslzlávoknál történelmi okokból (redszerváltás előtt és után is), teljesen más mentalitás, más közeg, más szelek uralkodtak (nálunk el volt folytva mesterségesen  az egészséges tehát a normális nacionalzmus a 2. világháború óta), így mentálisan is lemaradtunk a kádárrendszerben (sport szempontból) még a bennünket körülvevő országokhoz képest is
de te ez nem érted, nem tudod felfogni, mert nem azért vagy itt, ezt tudjuk régóta
további jó fikakenegetést és dobálást kívánok neked, a kisstílű "szórakozásodban"
salve 2019. 11. 20. 12:00
Előzmény: #2169  Peterbond
#2171

jól van peterbond (álnéven), - maradjunk annyiban hogy demagóg voltál, vagy és az is maradsz futballügyben (is)
nincs miről beszélnünk a továbiakban, a mesterséged címere a demagógia és nem vitatkozni vagy itt (értelemsen), hanem hangulatot kelteni! ha ezt te nem szégyelled akkor nem, de az nem engem
és az érvem a végére: azt soha senki sem tudhatja, hogy mely generációban és mikor, hány tehetséges gyerek van vagy lesz, és hogy azok mekkora karriert futhatnak be akár itthon, akár külföldön!!
ez a civil életben is így van egyébként, tehát hiába demagogizálsz, a téynek ettől függetlenül tények maradnak!
egyetlen megoldás van: a kőkemény munka (a sportban is), és a mindenkori eredményességhez nagyon sok minden kell, többek között szerencse is, no és persze profi közeg, jó körülmények - nos utóbbi 2 éppen az, ami nálnuk jó 30 évig egyik sem volt adott, minden demagógiád ellenére sem!
Peterbond 2019. 11. 20. 11:53
Előzmény: #2162  kimi99
#2170
Szoboszlait hagyjuk tegnaprol. Tole ez a tegnapi keves volt. Tole elvileg tobbet varunk. O lenne a kovetkezo 10 ev szzarja az uj Dzsudzsak vagy Gera sot. Ehhez kepest hozott egy NB1 kozepet. Egy nagy helyzetunk volt es ott is 7 meterrol a kapusba lottuk. A keretbol jobb mint az atlag de annyival kene kimagaslania a magyarokbol mint Ramsey nek a Walesikbol. 
Peterbond 2019. 11. 20. 11:47
Előzmény: #2163  salve
#2169
"mi pedig önmagunkhoz képest igenis előreléptünk, mert a győzelmet és egy tornára való kijutást nem kell megmagyarázni -azt csak a hozzád hasonló fikadobálók próbálják elbagatellizálni és a szerencsére fogni (mellesleg márcsak azért is előreléptünk önmagunkhoz képest 2010 óta, mert miután kujutottunk az EB-re, ott csoprtelsők lettünk, éppen az osztrákok síme legyőzésével, továbbá a portugálok elleni parádés játékkel, ahol  végig őnekeik kelett egyenlíteni, sőt a végé 3-3 nál még nekünk volt egy nagy kapufánk, tehát ha az bemegy akkor a nyga Ronaldót és cspatát kiejtettük volna, ok?)!!"
Es ebben a 2000 es generacio vitte a primet es 1 ( illetve 2 ) jo edzo. Semmi 2010 utani tett nem volt benne. Nem a fiatalok harcoltak ki hanem a 2000 es generacio akik 90 vegen 2000 elejen kepzodtek.
Peterbond 2019. 11. 20. 11:45
Előzmény: #2163  salve
#2168
"újraolvashatod amit írtam: azt írtam, hogy 30 év lemaradását nem lehet behozni 8 év, de lehet hogy még 18 év alatt sem!"
Mentegetozes. 9 ev alatt felno egy teljes generacio. Mi volt olyan rossz az elozo rendszerben ami meg kitermelt 8 ev alatt 10 feletti top 4 bajnoksagban kezdo jatekost de a mostani 9 ev javotas alatt 3 ig se jutottunk?
Miben es hol volt az rosszabb mint most? 9 ev alatt csodat lehet fociban csinalni. Nem megy mindenkinek de lehet. Javulast meg aztan boven. Ennyi penzbol es tamogatassal meg ami idehaza van kulonosen. Ehhez kepest a szomszedaink elore lepnek mi meg hanyatlunk tovabb.
Peterbond 2019. 11. 20. 11:41
Előzmény: #2164  Peterbond
#2167
Amugy osszesegbe nezve az EB selejtezot ez a realis helyezesunk. A mi rivalisaink a szlovakok lettek volna. Ott 2 vereseg volt. Dardai mint mindig most is realisan latta a dolgokat. Oket nem sikerult megverni ezert kb a szerencse adott nekunk lehetoseget egy bravur gyozelemnel a vegeig a kijutasra. De az keves volt. Es most se mondjuk ki hogy rossz fele haladunk hanem mibdent fogunk a regi rendszerre a szerencsere pedig inkabb nekunk volt belole tobb mint kevesebb. Igy nem is lesz valtozas. Kulonosen ha mar a focistaink is elhiszik hogy ez igy jo.
poreci 2019. 11. 20. 11:41
Előzmény: #2163  salve
#2166
nem lehet behozni 30 évet 8 év alatt, de a lemaradásunk azóta nem csökkent, hanem gyorsuló ütemben növekszik lemaradásunk.
Volt 2 meccsünk az EB-n? Húha. Ha az osztrákok nem úgy jöttek volna ellenünk, mint a norvégok, hogy itt az álomsorsolás, vagy bepattant volna az ő kapufájuk az elején, akkor mi lett volna a véleményed?
A Portugálok ellen meg pont úgy játszottunk, ahogy az a portugáloknak megfelelő volt. Ők döntetlent akartak játszani, mert nem a belgákkal akartak utána meccselni, hanem a lengyelekkel.
És akkor mi a véleményed a Lichtenstein , Luxemburg meg hasonló gigasztikus félamatőr csapatok elleni elmúlt 5 évben nyújtott teljesítményeinkről?
poreci 2019. 11. 20. 11:35
Előzmény: #2162  kimi99
#2165
Batik, Sigér, Zsótér? Hát ezekkel a magyar bajnokságban edződött vitézekkel kísérletezett a mester Montenegró ellen. Azok még szarabbak voltak. Ezek azért nem játszanak mondjuk egy Bundesliga 2-ben, vagy egy lengyel ligában, mert oda sem férnének be.
Nem arról van szó, hogy a magyar bajnokságnak csoda játékosai lennének, akiket elnyomnak. A magyar bajnokság csapatait beárazzák a július-augusztusi EL és BL selejtezők. Litván, kazah, albán, bosnyák bajnokságokkal vagyunk pariban. 
Peterbond 2019. 11. 20. 11:33
Előzmény: #2158  salve
#2164
Bocs de megint rossz kiindulasbol vonsz le rossz kovetkeztetest. A mostani problemak nem 2010 elotti hozadekok es azota javulas lenne. Fel eve mar bemutattam hogy 2010 ota nemzetkozi szinte tovabbra is esunk vissza. Jobbak voltunk a 2000 es evekben mint a 2010 esben.
Az utanpotlasunk tovabb gyengult es nem termelunk ki meg olyan szintre se jatekosokat ahova a 2000 es evekben kitermeltunk.
Es nem penz hianyzik vagy infrastruktura. A zsolna kepzi a valogatott szlovak jatekosokat es nagy csapatoknal jatszanak. A zagrab evi 2 millio eurobol mukodteti azt az utanpotlas kepzeset amibol 3-10 millio kozotti jatekosok jonnek ki es akik 4-0 ra vertek vegul itthon a Fradit amelybe meg csak be se fer egy magyar utanpotlasban nevelkedet fiatal. En kin voltam a mecsen es a 4-0 realis volt a teljesitmeny alapjan. A kinti iksz volt inkabb eron feluli eredmeny.
Es sajna a majusi mondandom nem hogy all most is hanem meg rosszabb a helyzet mert Nagy Adam angol masodba kerult az olasz bajnoksagbol Sallai meg meg kevesebbet jatszik.
salve 2019. 11. 20. 11:32
Előzmény: #2160  poreci
#2163

újraolvashatod amit írtam: azt írtam, hogy 30 év lemaradását nem lehet behozni 8 év, de lehet hogy még 18 év alatt sem! egyébként peterbond szokta ezeket írni (lehet hogy te ő vagy csak másik néven..), továbbá főleg azt nem, hogy Hollandiában nem volt antifutballhangulat az elmúlt 30 éveben, így ott 5-6 -szor annyi gazolt labdarúgó van jelenleg is, mint nálunk! - értelemszerű, hogy nagyobb merítésből több tehetség kerülhet ki!
mi pedig önmagunkhoz képest igenis előreléptünk, mert a győzelmet és egy tornára való kijutást nem kell megmagyarázni -azt csak a hozzád hasonló fikadobálók próbálják elbagatellizálni és a szerencsére fogni (mellesleg márcsak azért is előreléptünk önmagunkhoz képest 2010 óta, mert miután kujutottunk az EB-re, ott csoprtelsők lettünk, éppen az osztrákok síme legyőzésével, továbbá a portugálok elleni parádés játékkel, ahol  végig őnekeik kelett egyenlíteni, sőt a végé 3-3 nál még nekünk volt egy nagy kapufánk, tehát ha az bemegy akkor a nyga Ronaldót és cspatát kiejtettük volna, ok?)!!
kimi99
kimi99 2019. 11. 20. 11:25
Előzmény: #2160  poreci
#2162
Egy Pátkai mit is keres ott megye1 színvonal?
Nagy Ádám is gyenge semmi ereje Dzsudzsák lejárt az ido 
Szoboszlai aki tett vmit Es a csere Kovács 
Nem ertem pl dibusz batik Sügér Zsótér ezek miert nem?
poreci 2019. 11. 20. 11:15
Előzmény: #2160  poreci
#2161
ja és a 4 tét meccsből 3-at úgy veszítettük el (az összes idegenbeli meccsünket) , hogy a győzelemre a teljesítményünk alapján zéró esélyünk volt. Kb. 1 kapura tartó rúgás/meccs mutatóval. Nem pech, vagy bíró, vagy mély talaj okozta a vesztünket, hanem totálisan esélytelenség volt az egész meccsen!

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek