Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2019. 05. 17. 19:54
Előzmény: #1878  salve
#1880
"NEM ISMERNEK MINKET ELÉGGÉ NYUGATON, mert  30 évig sehol sem voltunk, nem bíznak bennünk, - ebben még a politika is benne van amúgy hidd el, hiszen szándékosan negatív PR-t építenek már orbán köré is nyugaton".
.
Na meg erre reagalok. Valahogy kijutott az a 7 magyar ( igazabol tobb is ) nyugatra es megragadt ott. Ne nevettesd ki magad hogy nem ismernek minket mikor ugandatol Costa Ricaig vannak scoutok. Az meg hogy azt hiszed politikai alapon Orban miatt nem akarnak egy ertelmesebb bajnoksag egy csapataba se magyart mar a vicc kategoria. Komolyan fogjuk mar ra erre is hogy Soros miatt van meg azert mert Orban bevandorlas ellenes es a mocskos libsi bevandorlasparti elitt blokkolja a tehetseges magyar jatekosokat...
Peterbond 2019. 05. 17. 19:50
Előzmény: #1878  salve
#1879
"ha most pl. épp a belgákat győztük le, akkor per pillanat elvileg még magasabb szinten is van a mi utánpótlásunk, nem? "
.
Roviden? NEM. Mondjuk ezt barki belatja aki logikusan gondolkodik.
.
"hogy a magyr futball 2010 előtt csak vegetált, lényegében inkább visszafejlődött - "
 .
Ehhez kepest mint emlitettem 7 jatekosunk volt a top 4 ligaban es vb 3.ak voltunk az u18 al. Es megse mondom hogy az jo volt. Akkor a mostani miert is elorelepes?
.
"minden stabilabb, megalapozottabb, profibb, mert van hozzánk képest egy legalább 20 éves előnyük (finaszírozás, szervezés, edzőképzés, szponzorok = sokkal több pénz, stb)."
.
Szlovakoknak szerbeknek horvatoknak sose volt es most sincs sok penzuk. Amit kinevelnek es eladnak abbol van penzuk. Ez nem elony hanem a realis mukodes es mi tovabbra se e fele tartunk hanem allambacsi markabol varjuk a dellat. Nincs eredmeny kenyszer hogy vagy nevelunk millas ifistakat vagy lehuzhatjuk a rolot.
.
Tobbit majd talan este. Addig a feketevel kiemelt kerdesemen gondolkodj el szerintem.
salve 2019. 05. 17. 14:49
Előzmény: #1875  Peterbond
#1878
"De ettol meg se Belga utanpotlas szintjen se a Horvat felnot valogatott szintjen nem vagyunk. Mi mindig kapaszkodunk egy egy eredmenybe."
bocs de ez nevetséges. mindig és mindenki , mindenhol, a saját eredményeibe kapaszkodik. abban egyetértünk szerintem, hogy a magyr futball 2010 előtt csak vegetált, lényegében inkább visszafejlődött - elindult egy próbálkozás arra hogy felhozzák, fejlesszék sznte a nulláról !!, akkor lásd be, természetes dolog hogy kapszkodni kell mindenbe, ami csak pozitív! megint nem akarod érteni: ha most pl. épp a belgákat győztük le, akkor per pillanat elvileg még magasabb szinten is van a mi utánpótlásunk, nem? hiszen az eredmény beszél, a kutya meg ugat, ennyi! persze értem mire célzol: hát persze hogy őnáluk bizonyára ettől függetélenül minden stabilabb, megalapozottabb, profibb, mert van hozzánk képest egy legalább 20 éves előnyük (finaszírozás, szervezés, edzőképzés, szponzorok = sokkal több pénz, stb). de hányszor írjam még le, miért nem akarod megérteni?: a siker ebben a sportban sohasem volt automatikus! csak az van hogy dolgozz mint az állat, tégy meg mindent a sikerért! de arra nincs garancia, hogy mindig stabilan nyerő leszel!! tehát miért várod a csodát? miért támasztasz irreális elvárásokat? hát most írom le kb. 6.-szor: a belgáknál nem volt 20 év szürke köd és pénztelenség meg káosz mint nálunk, és mégis csak kb. 25 év után tudták újra kinevelni a mai szupergenerációjukat!!
"Csoportelsok lettunk az EB n azt hittuk csak ugy kapkodnak majd a magyarokert. De nem igy lett"
persze hogy nem így lett - de ezt már elmagyaráztam, csak nem akarod elhinni! értsd már meg, fogd már fel: NEM ISMERNEK MINKET ELÉGGÉ NYUGATON, mert  30 évig sehol sem voltunk, nem bíznak bennünk, - ebben még a politika is benne van amúgy hidd el, hiszen szándékosan negatív PR-t építenek már orbán köré is nyugaton - és ismétlem, ezen felül pedig full rá vanak kattanva a volt jugoszlávokra, nem mondom hogy alaptalanul, de igaz, hogy feleslegesen , túlértékelik őket! hiába nem hiszed el, ez a legfőbb ok és semmi más! meg az is, hogy amit szintén megírtam már, hogy az EU idióta módon tárt kaput nyiott a migrációnak: tömegestül jönnek így a barzilok, argentínok, urguayiak, stb. akik szintén jó PR-al rendelkeznek!
erre hoztam fel neked példaként lanzafamét, aki azért is nem rúghatt labdába a saját hazájában, mert a migráció miatt nem fér be! ha nem lenne szabályozatlan a piac, akkor lanza is símán otthon játszana és beférje a serie A bármely csaptába! és nézd meg az EU-hoz képest az amerikai profiligát: rengeteg néző van ott, jól megy a biznisz, símán eléri a színvonal a francia 1. ligáét vagy az olasz A ligát, profik és jók, eőrsek a klubok, egyre több európai játszik ott, az Usa válogatottja stabil vb-résztvevő régóta - és ott nincsenek ilyen előítéletek a piacon, tehát sok magyar játszik már ott, és sikeresek is! ennyi, hiába nem akarod megérteni, de ny-európában mindent visz a délszlávokkal -argentinokkal-brazilokkal kapcsolatos vak hit miszerint "csak ők, csak ők kellenek mert ők a legjobbak". igen, jók, de túlértékelik őket így őket igazolják le, ennyi! a magyarokat pl. pedig még próbajátékra sem hívják el szinte..mert a 30 év alatt el lettünk felejtve és 1db EB szereplés ezen sajnos nem tudott még változtatni.. szerintem, ha újra kjutnánk és ott jól szerepelnénk, akkor már talán elkapkodnának 2-3 magyart is a topligák, ki tudja?...
"a képzése ezeknek a fiataloknak mégse volt elég jó Az hogy kész játékos kell egy edzőnek NEM csak magyar játékosok esetében él. Ugyanazt az akadályt meg kell ugrania az olasznak németnek Ghánainak. És mégis megugorták még a mieink nem. Persze ott se mind a 30 kerettag. De messze több mint nálunk. "
én nem mentegettem, nem is akrok mentegtni semmit. én csak annyit állítok: ezek azok a kérdések, amikre senki sem tudja választ. szerintem azért, mert az ördög a részletekben rejlik - de ezt nem akarod elismerni! abban, hogy legalább 1 tucatnyi össztevője lehet kb. mely ország csapatsportja miért sikeres, a másik országé pedig miért nem! ott lóg ki nálad a lóláb: a magyarokon ezt számonkéred, oké! DE AKKOR A BELGÁKON MIÉRT NEM KÉRED SZÁMON  az általam már említett 25 év sikertelenségét? amely 25 év alatt ők sem jutottak ki vb-kre, eb-kre, vagy ha 1-2 esetben mégis, akkor ott kiestek a csoprtkörben??? miért volták nullák ők is 25 évig (mint mi), ha szerinted náluk jó volt mindig a képzés, és nálunk meg nem? itt megbukik a logikád, de nem vagy hajlandó elismerni !! hát épp erre utaltam: csak az lehet a magyarázat hogy érzelmi okokból a belgákkal elnéző vagy, a magyarokat meg bizonyára utálod, mert véletlennek minősíted hogy U17-ben épp legyőztük őket, de azt nem tudod megmagyarázni, hogy ők miért voltak éppoly sikertelenek 25 évig 2016 előtt, mint mi!!! hogy a fenébe nincs ennyi ökkritikád, hogy ezt belásd??
ismétlem, eszemben sincs mentegetni senkit, semmit! szerelmes sem vagyok sem orbánba, sem a rendszerébe! viszont itt is visszakérdezek: miért nem csináltak semmit futballfejlesztés ügyében az előző kormányok? azaz: lehet fikázni blamálni amit 2010 óta Csányi és csapata, meg a magyar akadémiák tesznek, DE  miért nem lett már korábban kitalálva , bárki által, egy jobb magyar futballrendszer?? és a tao helyett vmi jobb, igazságosabb, és jobban működő?
a válasz egyzserű: azért, mert senkit nem érdkelt, a szocikat főleg nem érdekelte a sport. az orbánrendszer viszont legalább hosszú idő után végre elekezdett egy reformot és megpróbálja végigvinni és igen, biztos hogy lehetne jobban csinálni, de mond már meg, hol van itt is az alternatív programja, bárkinek? sehol!  itt tehát hozzád fordulok: miért nem tudsz vagy akarsz örülni legalább annak a kevés eredménynek, ami már így is van? persze hogy ezek csak részsikerek, de a nagy semmihez képest, ami 2010 előtt volt, már mégis van előrelépés! de te ennek nem akarsz örülni, csak a fikáidat dobálod, hogy itt szar a képzés. igen, lehet hogy nem tökéletes a képzés, még az elején tarunk a folymatnak! nem is várható el, hogy ennél sokkal jobban működjön a rendszer! és ismétlem: ha ez nem jó, akkor menj el csányihoz és add be az alternatív programod, hogy mit kéne máshogy csinálni! van ilyen programod? mert ha nincs, akkor ismerd el hogy csak rosszinudulatúan kiabálsz be a pálya széléről = demagogizálsz!
az általános válaszom tehát annyi: az általad istenített délszlávok felkapottak a piacon, óriási elényben vannak a jó PR-juk miatt. tény hogy a mentalisátuk még mindig jobb, mert náluk a nacionalizmus mindig legalább 3x akkora volt mint nálunk tehát harcosabbak, keményebbek, fanatikusabbak. őnáluk lehet h. kevesebb a pénz  a fociban (de nézd meg ez sem teljesen igaz mert  Crvena Zvezda pl. régebb óta és rendre csoportkörös), de az bizros, hogy náluk nem volt olyan mélyrepülés 20 évig, mint nálunk azaz ott nem csökkent le drasztikusan az igazolt játékosok száma azaz nagyobb volt évtizedek óta a merítési lehetőség is, nem szűnt meg annyi pálya sem mint nálunk.
szerinem a psukás és más akadémiáink is minden tőlük telhetőt megtesznek. az is látszik, hogy a korsztályos válogatottjaink felveszik a versenyt a nyugatiakkl.
és itt jön amire céloztál: arról szerintem nem az utánpótlásnevelés és nem az akadémiák tehetnek, ha egy tőlük kikerülő fiatal nem fut be elég nagy karriert profi szinten! ennek kb. 3 oka lehet: 1. ismétlem, alapból jobb a PR-ja a délszlávnak, inkább őt veszi meg a nyugati klub, bennük bíznak jobban az edzők, őket játszatják inkább - ha a délszláv elfogy, még ott van százával egyéb 30 ország a világ minden tájáról, akiknek mindnek jobban ccsnghet a neve lásd uruguayi, argentinok, afrikaiak stb. tehát a konkurencia hihetetlenül nagy, 2. ha itthon maarad, a magyar NB1 től nem is elvárható hogy olyan erős legyen mint egy nyugati liga hiszen feltörekvő piacnak, szegényháznak számítunk még mindig , tehát nem  garantált a fejlődési lehetőség, gyengébb játékosok, gyengébb edzők vannak itt bizonyára 3. összességében tehát az egész közeg nem elég erős még a közeg, hogy átütően sikresek  hosszabb távon legyünk akár klub, akár válogatott szinten.. de ha ez így van, akkor miért és honnan várod a csodát?? miért vagy ennyire, indokoltalanul szigorú? és a belgákkal miért nem vagy ennyire szigorú?
és még egy teniszpélda: Fucsivocsról azt olvastam és hallottam, részben ő maga mondta: "minden képessége megvolt korábban is arra, hogy top 100-as legyen..de: nem volt elég profi..a kelleténél többet lazított, bulizott, nem adott ki magából mindent az edzéseken, tehát röviden, profi volt de mégsem volt elég profi" - szerintem ebből az következik: kikerül az akadémiáról egy fiatal játékos 18 évesen, és hiába adtál te neki ott addig szuper képzést, ha ő maga nem lesz elég kemény saját magához, és beéri egy nb1-es klub szerződésével, hol majd elfocizgat..de: itt még mindig beön a további tucatnyi tényez, amit nem akrsz elismerni. az edző nem biztos hogy eleget játszatja, arra a psozra teszi-e a ahová való, és ha kezdő lesz akkor lesz e annyi szerencséje h. oylan labdákat kap amit könnyű befejeleni, vagy idő előtt lesérül, stb. stb.
és végül egy utolsó megjegyzés: azt is elfelejted, hogy az adott országban épp focizó gyerekenyag abszolút szerencse dolga (hogy abban mennyi a tehetségses, vagy kiugróan tehetséges)! így a mai napig sincs arra pl. magyarázat, hogy a magyar futball, ilyen kicsi országhoz képest miért volt és lehetett annyira sikeres az ötvenes-hatvanas években? jobb volt képzés mint máshol? nem hinném!  szerencséjük volt és mindig csak azért nyertek, vagy lefizették volna a bírókat?  nem! akkor mivel magyarázod? vagy mivel magyarázod pl. a holland válogatott lehanyatlását? merthogy az utóbbi EB-n és VB-n sem volatk ott, akkor ott is baromi szar a képzés? vagy ellopják a taopénzt, és azért??
Peterbond 2019. 05. 16. 23:50
Előzmény: #1875  Peterbond
#1877
Amíg várom a választ itt pár példa 24 év alatti Top 4 ligában játszó játékosokról a szomszédoknál:
.
Szerbek:
.
Milenkovic: Fiorentian 21 éves, Veljkovic, werder 23 éves, Radonjick 23 éves Marseille, Jovic 21 éves Frankfurt, Lukic torino 22 éves, Maksimovic 24 éves Getafe, A legnagyobb ászuk Savic meg a Lazioban ő is 24 éves
.
Csehek: 
.
Schick: AS roma 23 éves, Jankto Sampdoria 23 éves
.
Osztrákok:
.
Wöber Sevilla 21 éves, Posch Hoffeinheim 22 éves, Lazaro Herta 23 éves, Grillitch Hoffeinheim 23 éves,
.
Szlovákok:
.
Hancko 21 éves Fiorentina, Duda 24 éves Hertha, Lobotka 24 éves Celta Vigo, Skriniar 24 éves Inter, 
.
Ugye a horvátokat nem kell előszednem az még fejből is menne 4-5 játékos gondolom. Lengyelt és Ukránt se hozok mert hát mégis nagyobb merítés.
Peterbond 2019. 05. 16. 21:43
Előzmény: #1864  salve
#1876
"ez netto ökörség, már kb. 5-ödször a részedről, mert : nem ez mutatja az utánpótlásképzés szintjét! azt az U17-es váloagtott mutatja "
.
Amúgy nem azért hozom ezt fel annyiszor mert annyira tetszik hogy Gulácsi kivételével egy se futott be. Azért mert jössz egyfolytában az U-17-el. Erre jó példa hogy hiába volt egy ettől még nagyobb sikerünk régen is, a képzése ezeknek a fiataloknak mégse volt elég jó. Nem volt megfelelő egyetlen profi klubnak sem a Lajtán túl. Koman 1 szezont lehúzott Olaszban de kb ennyi. Miközben csak pár név a nálunk rosszabul szereplő vagy tőlünk kikapó válogatottak közül jópár top 4 bajnokság csapataiban töltött pár szezont. vagy pl Bonaventura az olaszoknál aki a Milan alapembere volt évekig. Pedig álításod alapján mivel akkor ők kkikaptak tőlünk és 4-be se jutottotak az olasz utánpótlás elég szar lehetet.
.
Az hogy kész játékos kell egy edzőnek NEM csak magyar játékosok esetében él. Ugyanazt az akadályt meg kell ugrania az olasznak németnek Ghánainak. És mégis megugorták még a mieink nem. Persze ott se mind a 30 kerettag. De messze több mint nálunk.
Peterbond 2019. 05. 16. 21:14
Előzmény: #1864  salve
#1875
""Ha te ezt elhiszed kar is koptatnom a billentyuzetet. "
igen, azt írtam: 4-5 év aaltt nem kell azt várni, hogy bármely utánpótlás , vagy akadémia megváltsa a világot! majd azt, hogy másris nagy sikert értünk el az U17-ben! tudod miért nincs ellentmpondás? azért, mert a sportban soha semmi nincs előre lejátszva, főleg a futballban. msot van egy siker, de lehet hogy utána 3-4 évig vagy akár 8-10 évig semmi sem lesz, majd fordítva, pedig közben mindenki gőzerővel dolgozik! tuod miért van ez így? azért, mert ez csapatsport ahol a szerncsének, a lepattanóknak, a bírói tévedéseknek, az edzői szubjektumnak is (hogy kit játszat), órisái szerepe van! tehát sohasem minden csak fehér, vagy csak fekete! de te ezt nem érted, mert nem is akarod! "
.
Feketével kiemeltem mire írtam ezt. te írtad hoggy egy szinten vagyunk a belga utánpótlással. EGYETLEN mecs alapján. Erre mondtam ha te ezt elhiszed  kár koptatnom a billentyűt és igazam is lett.
.
A többi szöveg meg kb megint mentegetés. Egy dartsos mondta egyszer amivel teljesen egyetértek minden sport esetében. Van az évben 3 nap amikor Bárkit elversz. És van 3 nap amikor bárkitől kkikapsz. A többi dönti el milyen játékos vagy.
.
A magyar utánpótlásról meg ennyit:
.
Nevez meg 1 magyar utánpótlásban nevelt 28 ( !! ) év vagy alatti játékost aki Európa top 10 bajnokságának BÁRMELYIK akár kieső jelölt csapatában a mecsek HARMADÁBAN pályára lépett. 2018/2019-ben. EGYET!
.
Nem kelll végig kezdőnek lennie. Nem kell 18-22 évesnek lennie. Nem hogy top csapatból de még top 4 bajnokságból se muszály hogy legyen. A fenti az össz feltételem. A top 4 bajnokság  minimum középcsapatából hozhatunk példát szinte minden nemzetre a környéken 24 év alattira. Tőlünk elég a fenti 1 példa.
_Macika_
_Macika_ 2019. 05. 16. 19:15
#1874
Kijutott a vb-re az U17-es férfi válogatott
aztán elkutyulnak majd mire
Peterbond 2019. 05. 16. 18:45
Előzmény: #1870  salve
#1873
Nezd azt nem mondtam hogy nulla. Ertem en hogy szerelmes vagy a jelen rendszerbe de nezd mar realisan a dolgokat. Igen EB5. ek lettunk. Orulok neki. Orultem a Horvatok megveresenek is. De ettol meg se Belga utanpotlas szintjen se a Horvat felnot valogatott szintjen nem vagyunk. Mi mindig kapaszkodunk egy egy eredmenybe.
.
Ha osszehasonlitas akkor tessek. Most van EB 5. Helyunk. 2000es evekbe meg volt VB 3. Helyunk. Akkor is azt hittuk itt az arany generacio. Csoportelsok lettunk az EB n azt hittuk csak ugy kapkodnak majd a magyarokert. De nem igy lett.
.
Hol a vb 3. Csapat jatekosai? Hol vannak az akkori nagy remenysegek es a golkiraly? Kozbe a mogottunk vegzok jatekosai mind a Top 4 liga csapataiban kezdok. Persze onnan is kihullot sok. Ahogy a delszlavoktol is. Megis azok kozul tobb ottmarad. Hoztam peldakat boven kezdo jatekosokrol top klubboktol. Nalunk csak kihullottak vannak es egy Gulacsi a mai korosztalybol.
.
Nezd en beszelgetni akartam a magyar foci helyueterol. Ezzel szemben te csak sertegetni es lefigymalni tudsz. Van jobb dolgom is mint olyanokkal beszelgessek akik nem akarnak hallani.
.
Egyaltalan nem vagyok magyar foci ellenes. Azon kb 50.000 ember koze tartozom aki latogat nb1 es mecseket rendszeresen es kint van valogatott mecseken. En is ajnarozhatnam hogy mivagyunk a legjobbak csak az a franya biro a vegen meg a fu volt tul zold meg u 14 ben mi vagyunk a kiralyok. A teny hogy amint profi szintre erunk meg a top 10 europai bajnoksagba is alig vagyunk jelen magyarok. Hitegethetjuk magunkat de ezzel csak azt erjuk el hogynem lesz valtozas. 
salve 2019. 05. 16. 17:18
Előzmény: #1861  Peterbond
#1870

""Ez mutatja az utanpotlaskepzes szintjet. "
hát igen, baromi gyenge, hihetetlenül nulla a maygar utánpótlás, itt kérem csak visszfejlődés van, íme a legrissebb bizonyíték:http://www.csakfoci.hu/utanpotlas/megvan-kijutott-a-magyar-u17-es-valogatott-a-vb-re
ljozsef64 2019. 05. 16. 13:09
#1866
Sziasztok!
Gondoltam idejövök laítani a tőzsde kemény világából...
Olvastam egy ideig,.. és megyek is vissza....lazulni
salve 2019. 05. 16. 12:43
Előzmény: #1863  Peterbond
#1865
a sok marhaság után amiket összehordtál, ezt még ajánlom hogy olvasd el, a saját tájékozottságod érdekében, mert rád fér!Takács Mihály beszél a Puskás Akadémiáról: "az egyesületet 1931-ben alapították, azaz komoly múlttal rendelkezik – ebből nőtte ki magát a 2006-os alapítású akadémia. Az MTK, ahol mind a mai napig magas színvonalú szakmai munka folyik, tízéves fórral indult, amelyet ha pontszámban még nem is, a legtöbb területen mára sikerült ledolgoznunk. Vegyük például a Bajnokok Ligája tavalyi csoportkörét, ahol két magyar játékos volt érdekelt: Gulácsi Péter a kék-fehérek neveltje, Sallai Roland a miénk, sőt, Kleinheisler László személyében az Európa-ligában is szerepelt Puskás-nevelésű labdarúgó ..erről igazán csak az képes véleményt alkotni, aki valaha is foglalkozott utánpótláskorú labdarúgókkal vagy dolgozott akadémián, esetleg részt vett annak megalapításában. Például azt sokan hajlamosak elfelejteni, hogy az akadémiák, így a Puskás Akadémia is, annak idején tulajdonosi kezdeményezésre, kormányzati támogatás nélkül indultak. Ráadásul Magyarországon nem volt meg akadémiai képzésekre vonatkozó tudásbázis – mi azért is mindent megtettünk, megteszünk, hogy ez megváltozzék. Azért járjuk évek óta Európát és a világot, hogy az utánpótlás-nevelésünk fel tudjon zárkózni a nemzetközi elithez. Akár a szakmai képzést, akár az infrastruktúrát vesszük alapul, most értük el azt, hogy ebből a szempontból utolértük a világ élvonalát – a „csúcskategóriás” labdarúgók kinevelése a következő időszak megvalósítandó feladata lesz. Az mindenesetre már valamit mutat, hogy az U14-es csapatunk Berlinben megnyerte a Nike-kupa európai döntőjét ..mi az 1991-92-es korosztállyal kezdtünk, s már onnan kineveltük Szolnoki Rolandot, aki Paulo Sousa Videotonjával az El csoportköréig jutott, vagy éppen a válogatottban a csehek ellen góllal bemutatkozó Gyurcsó Ádámot, azaz már az „első fecskék” között elismert labdarúgók „repültek ki a fészekből”. Kevesen tudják, de a világban nagyon jónak számít, ha egy adott klub az utánpótlásából évfolyamonként egy élvonalbeli játékost ki tud nevelni. Még a Real Madridnál is voltak olyan időszakok, hogy saját nevelésű futballista nem volt a csapatban. A Puskás Akadémiából eddig összesen harmincketten letten első osztályú labdarúgók – erre joggal lehetünk büszkék ..Sosem az volt a célunk, hogy „hagyományos” labdarúgó-akadémia legyünk, mi mindig is a saját utunkat akartuk járni. Aki kritizálja a nevelés, oktatás, képzés hármas elvén nyugvó rendszert, annak üzenjük: nyugodtan ki lehet próbálni, mit jelent egy helyen kollégiumot, iskolát és szakmai képzést fenntartani. Ez a modell egyébként példaértékű a világban, a Bayern Müchen például hozzánk jött megnézni, hogy működik a rendszer, s a Real Madrid is csak nemrég építette meg Valdebebasban a kollégiumát. A Juventusnál is most gondolkodnak valami hasonlóban, az ő képviseletükben Claudio Chiellini májusban járt nálunk tapasztalatcserén.
https://www.pfla.hu/?q=static/enroll
salve 2019. 05. 16. 11:46
Előzmény: #1863  Peterbond
#1864
"Onbecsapas. Ezek a klubbok kemeny piaci alapon mukodnek es repul egy jatekos vagy edzo ha nincs eredmeny."
semmiféle önbecsapásról nincs szó! látod? hiába idéztem neked egy szerb játékos nyilatkozatát (aki nemcsak nálunk volt jó hanem görögországban is megállta utána a helyét), te, nyomod tovább a baromságaidat, mint se hall, se lát dömötör!!. kemény piaci alapon működik minden klub, de egy vmit elfelejtesz (hiszen nem értesz hozzá): azt, hogy nem minden bevásárlás végződik sikeresen és nagy bukások is vannak! megint Stanisavjevicet idézem: "sok olyan szerb játékos is kikerült nyugatra akik csak a PR miatt kerültek ki, ezt mi otthon jól tudtuk és el is buktak". azt is hozzátette abban az intejúban,  ő személyesen sem érti, egyes szerbek mit keresnek a MU-ban és más angol klubokban (mit ettek rajtuk), mert mindenki tudja róluk hogy túlértékeltek, nem is váltak be.  te csak azt akarod észrevenni amik és akik közülük beváltak! ám sokan nem váltak be, de azt a sajtóban nem szerepel, mert ott a fősodort csak a sikerek érdeklik! tehát csőlátó vagy, ennyi!! és mit állítottam? azt, hogy a horvát válogatott kerete nem ér 50-60-szor annyit, mint a magyar válogatotté, amely mondhatni símán legyőzte őket nemrég a selejtezőn! azaz: messze túlértékeltek, méghozzá irreálisan! de aki buta és nem ért hozzá, az ezt nem tudja belátni !! ilyen egyszerű oka van hogy az idióta nyugat szinte csak a délszlávok után kapkod, és nem veszi észre mennyi más tehetség van még máshol is..
" A 2010es szinthez viszonyitottunk es azt se ugorjuk meg. Ez volt mar a kiindulas. Persze hogy nincs itt belga szintu foci. De hogy se a kornyek se a sajat 2010es szintunket nem erjuk el meg most 2019ben se 6-8 ev durva penzboseg es politikai tamogatas utan se az is teny. "
ez nem tény, ez netto, szánalmas hazudoszás a részedről - méghozzá telis tele rosszindulattal! a tények ezt cáfolják, mindet felsoroltam. csak nem akarsz róluk tudomást venni: az utánpótlásunk egyes eredményei máris belga szintűek. a klubjainké nem is lehetnek belga szintűek vag csak részben, mert hozzájuk képest mi még egy feltörekvő, tőkezsegény piac vagyunk mindig, a jelenállapotunkban is.
------
"magadat becsaphatod engem nem kell. Barmely kornyezo orszag alap klubjainal fenyevekkel tobb penz folyik be nalunk az allamtol. Tao penzben csak focira 500 milliard forintot koltottunk. "
te csapod be saját magad, ilyen egyszerű. a politikai hozzászólásaid is ezt tükrözik egyébként.. itt sem érted: ha az az elvárás hogy nemzetközi szinten is elérhessen vmit a magyar futball is (vagy bármely más országé), akkor még mindig aprópénz az csak , ami eddig ebbe az iparágba belement. a marhák azért vagytok - de hiába ismétlem neked is, nem akarod megérteni, hogy miért arra még majd kitérek - , hogy ez nem olyan iparág mint a kávéautomata ahol 1 perc alatt megtérül a pénzed és megkapod a kévédat! a futballben viszont csak a munkában hihetsz, de az eredményt soha semmi sem garantálhatja előre!
---
"Ha te ezt elhiszed kar is koptatnom a billentyuzetet. "
igen, azt írtam: 4-5 év aaltt nem kell azt várni, hogy bármely utánpótlás , vagy akadémia megváltsa a világot! majd azt, hogy másris nagy sikert értünk el az U17-ben! tudod miért nincs ellentmpondás? azért, mert a sportban soha semmi nincs előre lejátszva, főleg a futballban. msot van egy siker, de lehet hogy utána 3-4 évig vagy akár 8-10 évig semmi sem lesz, majd fordítva, pedig közben mindenki gőzerővel dolgozik! tuod miért van ez így? azért, mert ez csapatsport ahol a szerncsének, a lepattanóknak, a bírói tévedéseknek, az edzői szubjektumnak is (hogy kit játszat), órisái szerepe van! tehát sohasem minden csak fehér, vagy csak fekete! de te ezt nem érted, mert nem is akarod!
tényleg kár koptattnod tovább, és én esm fogom! hiszen a futballt gólra és eredményekre játsszák, és tudod, a győzelmet meg a sikert azt sohasem kell megmagyarázni -  ám te mégis bele szeretnéd magyarázni az U17-es válogatott sikerébe is, hogy az egy nagy kudarc volt! nevetésges vagy!
-------
Megegyszer hol jatszanak az u 18 VB bronzermes jatekosaink es hol a tobbi valogatotte?Ez mutatja az utanpotlaskepzes szintjet.  "
ez netto ökörség, már kb. 5-ödször a részedről, mert : nem ez mutatja az utánpótlásképzés szintjét! azt az U17-es váloagtott mutatja pl.! megint nem akrsz róla tudomást venni, hogy egy klub azt tesz a pénzével amit akar, azt vesz akit akar, azt játszat akit akar! és inkább az a filozófia hogy a fiatalok inkább csak cserék, mert az edző inkább kész játékost akar aki már bizonyított, fél hogy a fiatalt ha beteszi, az majd nem bírná el a mentális terhelést mert fejben még éretlen! ezt is leírtam már, de megint elmégy mellette, és tolod a baromságaidat, miért is, mert valójában ellendrukker vagy, és csak a rosszat, csak a negatívat akarod észrevenni hogy "bebizonyíthasd", csak nálunk rossz és szar minden, msáhol pedig minden hiperszuper és csillogóan szép! nevetséges vagy  - ennek egyébként csak a beteges, szánalmas orbánfóbiátok lehet az oka.. te ugye csalódtál állításod szerint a szocikban is, meg a  fideszben is. de szíved szerint azért balra húzol, oké (ezt lehet kiolvasni). ám a mai ellenzék a nullák nullája szintjén van, programja nincs. és ekkor jössz te, aki ugyanazt tezsed amit ők: egyéb ötlet híján, pótcselekvésként lefikázol mindent, mert egy elvakult aknakereső vagy! aknákat keresel és azt hiszed megtaláltad, pedig nem!... szánalmasak vagytok, miközben a világ és  a valóság (amiről nem akartok tudomást venni) elemegy, element már mellettetek!
ja és még mindig nem tudtál válaszolni, de mostmár nem is kell rá hiszen totális kudarcot vallottál:
hogy lehet az, hogy a belga és az angol válogatott is ugyanúgy nulla eredményeket produkált az elmúlt 25-30 évben a nemzetközi színtéren, mint a magyar (a 2016-os EB előtti időszakról beszélek)?????
talán az lehet az oka, hogy ott is orbáni tao pénzeket kaptak a klubok és azokat a pénzeket "ellopták"? vagy más oka volt?
Peterbond 2019. 05. 15. 15:14
Előzmény: #1857  salve
#1863
"felsoroltam magyrokat, azoknak a fele a bundesliga 1-ben játszik, a másik fele kint az Usa kőkemény profi bajnokságában, illetve kádár pedig a világhírű dinamo kijevben
tehá önkényesen, csőlátóan és alaptalanul okoskodsz, ennyi"
.
2 Bundes kezdo van es 1 csere ember. Kadart belevettem igy lett 3 alap ember. Ebbol ketto 30 ev koruli es nem a mostani rendszer termeke. 2 ev mulva ok visszavonulnak es marad Gulacsi. Es drukkolhatunk Szoboszlainak hogy megugorja a szintet.Ennyi. A tobbi kulfoldi bajnoksagban jatszo nem ez a szint. En hasbol mondtam top bajnoksagban kezdo magyart 2000es evekbol de nezzuk kicsit jobban:
Hajnal, Huszti, Dardai Bundesliga, Gera Torghelle Kiraly PL, Vadocz spanyol. Es ez csak a top 4 bajnoksagbol 7 jatekos. Melle dzsudzsak meg a Psv idobol ha mar Kadart bevettuk elobb. 
salve 2019. 05. 15. 15:04
Előzmény: #1857  salve
#1862
a délszláv futballisták kiemelten jó PR-ja kb. olyan nyugaton, mint nálunk az a buta közvélekedés, hogy "a volvo a legbiztonságosabb autó"
nos igen, 30-40 éve még tényleg a V volt a legbiztonságosabb , de ma már ez csak legfeljebb egy részigazság - ám a sok buta ember még mindig azt hiszi, "tényleg a V a legbiztonságosabb"
 a délszláv focitákkal is így van: valóban jók, de még annál is túlértékeltebbek nyugaton (még a szocializmus idejébe ők egyedi ismertségre tettek szert kint és mivel bizonyítottak is, kialakult egy őket körülvevő irreális túlértékeltség is)
ezt egyébként nemcsak én állítom, hoanm így látta Stanisavjevic is, ő szerb és az Újpestben játszott 4 évet, mielőtt görögországba igazolt. ő is azt mondta, hogy otthon szerbiában is sok futballszakíró meg újságíró is elismeri ezt, hiszen tudják, hogy a nyugati játékosmegfigyelő ha lát  2 egyforma képességű volt jugoszlávot (szerbet horvátot stb.) és magyart/szlovákot/lengyelt/oroszt, akkor szinte habozás nélkül a volt jugoszlávot választja, mert beveszi azt a legendát, hogy a "délszlávok a legjobbak" - miközben sok oylan délszláv került így ki nyugatra, akikről odahaza tudták, hogy NEM értek annyit valójában, mint amit a PR miatt a nyugati ügynökök "beléjük képzeltek", - mondta Stanisavjevic!
Peterbond 2019. 05. 15. 14:55
Előzmény: #1860  Peterbond
#1861
Megegyszer hol jatszanak az u 18 VB bronzermes jatekosaink es hol a tobbi valogatotte?
.
Hol es hanyan vannak az akademiakrol kikerult jatekosok? Mely bajnoksagokban vagy egyaltalan a magyar nb1 ben?
Ez mutatja az utanpotlaskepzes szintjet. 

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek