Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2019. 05. 15. 14:53
Előzmény: #1856  salve
#1860
"2x: a legnagyobb tudatlanság azt várni bármely akadémiától / utánpótlásneveléstől, akár magyartól akár külfölditől, hogy 4-5 év alatt megváltsa a világot!
visszaesésről pedig szó sincs!!!: te magad ismerted el tegnapelőtt, hogy az U17-es válogatottunk szép szereplése egy nagy siker az EB-n! a spanyolok is csak 11-esekkel tudták őket legyőzni, ami nem mérvedó! és épp ma fognak játszani a belgákkal az 5. helyért! mi sem bizonyítja ennél jobban, hogy egy szinten vagyunk máris a belga utánpótlással"
.
Ha te ezt elhiszed kar is koptatnom a billentyuzetet.
Peterbond 2019. 05. 15. 14:51
Előzmény: #1856  salve
#1859
"előszöris: nem lettek agyontolva tao és egyéb pénzekkel a klubok! azért nem, mert minden relatív "
.
Ezt meg kokemeny Fideszesek se hiszik el. Ugyhogy kerlek magadat becsaphatod engem nem kell. Barmely kornyezo orszag alap klubjainal fenyevekkel tobb penz folyik be nalunk az allamtol. Tao penzben csak focira 500 milliard forintot koltottunk. Eves szinten most 125 milliard Tao penz van eloiranyozva aminek a fele a Fociba megy.
.
E mellett allami cegek tamogatnak es Fidesz politikus fejesek visznek 12 bol 10 klubbot az nb1 ben.
Peterbond 2019. 05. 15. 14:47
Előzmény: #1857  salve
#1858
"mert a délszlávoknak óriási PR-ja van nyugaton, részben megalapozottan, részben pedig alap nélkül!!
ez még a volt jugoszlávia idejéből maardt meg, amikor csak az exjugoszláv játékosoknak engedte mega szoci rendszer azt, hogy korlátozás nélkül nyugatra mehssenek ki profinak!"
.
Mar bocs de EZ az alaptalan sulytalan erv. Ha nem volnanak jok mar reg kiarazodtak volna a piacrol. Ahogy mi az angolrol kiarazodtunk. Gera utan elkezdtek angol klubbok magyarorszagrol igazolgatni majd ahogy kiderult hogy nem eleg jok ki is kerultek ezek a jatekosok. Ne gyere nekem hogy 2010 utan meg a 80as evek miat igazolnak jugoszlav jatekosokat es ezert is maradnak meg stabil jatekosnak ott. Onbecsapas. Ezek a klubbok kemeny piaci alapon mukodnek es repul egy jatekos vagy edzo ha nincs eredmeny.
.
"tehát nekik sem a semmiből kell és kellene újjáépíteni a futballjukat, mint nekünk!"
.
Nalunk fele olyan jo korulmenyek sincsenek megis meg mindog elottunk vannak. Hagyjuk mar ezt a szocik alatt mindent elbasztak es szegeny maiaknak nullarol kellett epitkezni. A 2010es szinthez viszonyitottunk es azt se ugorjuk meg. Ez volt mar a kiindulas. Persze hogy nincs itt belga szintu foci. De hogy se a kornyek se a sajat 2010es szintunket nem erjuk el meg most 2019ben se 6-8 ev durva penzboseg es politikai tamogatas utan se az is teny.
salve 2019. 05. 15. 14:01
Előzmény: #1855  Peterbond
#1857

megintcsak nulla, súlytalan érvek ezek
mert a délszlávoknak óriási PR-ja van nyugaton, részben megalapozottan, részben pedig alap nélkül!!
ez még a volt jugoszlávia idejéből maardt meg, amikor csak az exjugoszláv játékosoknak engedte mega szoci rendszer azt, hogy korlátozás nélkül nyugatra mehssenek ki profinak!
ebből élnek a mai napig is
továbbra sem akarsz tudomást venni arról, hogy ők tehát nem összehasonlítási alap, továbbra sem!
a szlovák futball sem összehaosnlítási alap, hiszen Csányi is meg mindenki tudja, hogy ott is sokkal jobb és profibb futballvezetés volt, meg szskmai munka is folyt, mint nálunk, 2010 előtt!
tehát nekik sem a semmiből kell és kellene újjáépíteni a futballjukat, mint nekünk!
ennek ellenére akiket én felsoroltam magyrokat, azoknak a fele a bundesliga 1-ben játszik, a másik fele kint az Usa kőkemény profi bajnokságában, illetve kádár pedig a világhírű dinamo kijevben
tehá önkényesen, csőlátóan és alaptalanul okoskodsz, ennyi
salve 2019. 05. 15. 13:51
Előzmény: #1849  Peterbond
#1856
előszöris: nem lettek agyontolva tao és egyéb pénzekkel a klubok! azért nem, mert minden relatív (itt nemzetközi viszonylatban értem, hogy mennyi pénz kell a versenyképességhez)!  tudom itt a Pusakás akadémiára szól a célzás, hogy ők miylen sok tao pénzt kaptak - de az övéké egyedi eset, több iylen klub nincs!
"ez nem hogy nem sikerult hanem tovabb estunk vissza"
no ez megint egy butaság, hiszen nem volt honnan visszaesni! és azért is butaság mert leírtam már 2x: a legnagyobb tudatlanság azt várni bármely akadémiától / utánpótlásneveléstől, akár magyartól akár külfölditől, hogy 4-5 év alatt megváltsa a világot!
visszaesésről pedig szó sincs!!!: te magad ismerted el tegnapelőtt, hogy az U17-es válogatottunk szép szereplése egy nagy siker az EB-n! a spanyolok is csak 11-esekkel tudták őket legyőzni, ami nem mérvedó! és épp ma fognak játszani a belgákkal az 5. helyért! mi sem bizonyítja ennél jobban, hogy egy szinten vagyunk máris a belga utánpótlással, te szerencsétlen!! tehát továbbra sem tudod, miről beszélsz itt marhaságokat!
azt pedig szintén elmagyaráztam már és bizonyítottam is, hogy per pillanat sincs kevesebb magyar stabil kezdőjátékos (vagy sokszor kezdő) a külföldi erős bajnokságokban, mint geráék idején!
az állam szerepét továbbra is félreértitek: ez nem egy német vagy angol gazdaság, ahol van xxxx db tőkeerős hazai, és még sok multicég is, akiknek sok felesleges pénzük van és épp a futballba fektetik! itt ezért kellett állami szerepvállalás (stadionfelújítások), mert mi szegény ország vagyunk!
a klubok gazdálkodásába és játékospolitikájába nem szólhat bele sem az állam, sem a szövetség. utóbbi , nyugodj meg, meg fogja majd szigorítani a fiatalok játszatását, ezt Csányi már beígérte, de ezt is elengeded a füled mellett tehát itt is hamis az érvelésed!
"magyar foci fejlesztese lenne a cel es ez nem latszik"
ez tehát netto és óriási hazugság, lásd U17 es válogatott nagy sikere! másrészt : továbbra sem akarod elismerni, hogy a futballban a sikeres utánpótlásnevelés az nem olyan mint a kávéautomata ahol bedobod fent a pénzt, vársz 40 mp-cet és lent kijön a kész kávé! nem: itt a 40 mp az minimum 10-20 években mérhető! lásd majd a végén enek kapcsán az utolsó kérdésem, amire 3 napja nem tudsz válaszolni..
az érveid tehát továbbra is megalapozatlanok és súlytalanok. megpróbálsz kiemelni 1-2 olyan jelenséget vagy adatot amikből megpróbálsz levezetni egy teljesen torz, hamis, működésképtelen érvelést!
amúgy félreértés ne legyen: én sem állítom 1 percig sem hogy nálunk mindent jól csinál akár csányi, akár a klubok, akár az edzők! én csak annyit állítok és fenntartom: egy tanulási folymaton megy át az egész magyar futball csányistul-mindenestül, megpróbálják újjáépíteni a semmiből ezt az iparágat, de senki és semmi nem garantálhat előre, semmiféle átütő sikert - tök egyszerű: azért, mert csodarecept nincs ! vagy lesz több és nagyobb siker, - vagy nem! és ez külföldön is így van, megsúgom!
ha pedig bármiben is igazad lenne akkor már válaszolni tudtál volna az alapkérdésemre, de nem tudsz:
hogy lehet az, hogy a belga és az angol válogatott is ugyanúgy nulla eredményeket produkált az elmúlt 25-30 évben a nemzetközi színtéren, mint a magyar (a 2016-os EB előtti időszakról beszélek)?????
talán az lehet az oka, hogy ott is orbáni tao pénzeket kaptak a klubok és azokat a pénzeket "ellopták"? vagy más oka volt?
Peterbond 2019. 05. 15. 13:43
#1855
Amugy csak hogy erzekeljuk ezt mennyire nem vagyunk ott a top bajnoksagokban nezzuk meg a szomszedaink hol jatszanak.
.
Szlovakok:
.
Newcastle, inter, Fiorentina, Herta csak a cimerek alapjan akiket felismertem.
.
Horvatok:
Neki se allok sorolni a top csapatokat nem hogy top bajnoksagok resztvevoit.
.
Szerbek:
.
Man united, lazio, Fiorentina, marseille, Fulham, Werder Bremen
.
De lehet folytatni a sort meg osztrakokkal csehekkel is. Ukrant lengyelt nem is emlitve de ok nagyobb nemzetek.
tatikaroly 2019. 05. 15. 13:41
Törölt hozzászólás
#1854
Peterbond 2019. 05. 15. 13:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#1853
"Egyébként ezt a taot már szabályozni kellett volna az első visszaélésnél."
.
Igen. E helyet mostmar hivatalosan is lehet mukodesre kolteni. Pl stadion fenntartas es fizukra. Regen is arra ment csak trukkozve. Mostmar nem kell vele trukkozni. Probaltak limitalni is az evi felhasznalhato keretett. 2 honapra ra visszaemeltek valami horribilis evi 125 milliardra azthiszem. Lehetne ez jo koncepcio es mehetne jo helyre de jelenleg nagyon nem ez tortenik.
Peterbond 2019. 05. 15. 13:24
#1852
Salve:
.
"egyébként ebben is tévedsz, mert kapásból fel lehet még Szalain kívül soroni legalább 3-4 stabil kezdő magyar játékost külföldi erős bajnokságokból - szóval  nincs kevesbb ilyen magyar, ma sem (5 főt soroltál fel, itt vannak a maiak: Gulácsi, Szalai, Nikolic, Kádár, Korhut, Németh, Sallói - aki a sérülése előtt majdnem gólkirály lett az Usa profi bajonokságában -, Szoboszlai, Korcsmár (jelenleg sérütrl és csak azért nem játszik), Gyurcsó )!"
.
Akkor nezzuk realisan. Kezdo top bajnoksagban jelenleg:
Szalai, Gulacsi. Pont
.
Sallai 9 mecset jatszott a szezonban es azokat se vegig kezdokent.
.
Szalai is 31 eves es gyerekkoratol kint nevelkedett spanyolban igy pont rossz pelda.
.
Nagy Adam indult jol de az idei szezonban lassan az utazo keretbol kiszorul egy kiesojelolt Bolognabol. Ot nagyon sajnalom tobbre hivatott ettol.
.
Usa bajnoksagot hagyjuk szvsz. Magyartol jobb de kb ennyi. Nem egy olyan szint amirol beszeltem Hajnal Gera Huszti Kiraly es a tobbi eseteben.
.
Szoboszlai szinten meg csak osztrak szinten jatszik. Benne van potencial de meg csak potencial. Igy volt Nemeth, koman es meg hany gyerek. Emlekszel a u17 vb bronz csapatunkbol a golkiralyra? Hol is jatszik most? De teny Szoboszlai most ugy nez ki jo uton halad. Amugy 15 eves koratol kint nevelkedik.
.
Kadar es a tobbi kulfoldon jatszik de ennyi. Sehol se top bajnoksagban valahol mint ahogy kiindulaskor irtam. Kadar a kievvel meg usse ko tekintheto jo szintnek es akkor van 3 jatekosunk. Ebbol ketto 29 es 31 eves.
tatikaroly 2019. 05. 15. 13:16
Törölt hozzászólás
#1851
Peterbond 2019. 05. 15. 13:09
Előzmény: #1849  Peterbond
#1850
Ja es kiemelve meg egyszer. Nem az a gond hogy vannak kulfoldiek egy klubban. Nem is ezt kritizaltuk hanem hogy a rengeteg penzt a MAGYAR foci fejlesztesere szantuk de az nem fejlodik. Erre nem erv hogy a Vidi bezzeg fejlodott a sok delszlavval. Ahogy a Fradiba is en orulok hogy vannak jo kulfoldi jatekosok is. De orulnek ha magyarokat is kinevelnenk es nem csak arra koltenenk a Tao es allami penzeket hogy Isael es Signevich fizujara teljen nekunk.
Peterbond 2019. 05. 15. 13:06
#1849
Salve:
.
"nézd meg bármely klubot akik csoportkörökbe jutnak, legyen az akár olasz/francia/német/angol stb.: az olasz csapatban találsz max. 3 olaszt, franciában max 3 franciát, még a németeknél van a legtöbb hazai játékos 1-1 csspatban, de ott sem mindig érik el a az 5-6 főnél többet - tehát ha egy angol csspatnak nem égés hogy nem angol játkosokkal jut egy csoportkörbe (mert csak névleg angol klub, hiszen angol játéksoa max. 3-4 van a többi külföldi), akkor a Videotonnak sem égés, ok?"
.
Tovabbra is. Arrol beszelunk hogy a Tao es egyeb allami penzekkel agyontoltak a magyar klubokat. A celja ennek az utanpotlas es a magyar foci fejlesztese volt. Azt kritizaljuk hogy ez nem hogy nem sikerult hanem tovabb estunk vissza. ( nem tagadva hogy elotte se novekedes volt ).
.
Ha az volt a cel hogy kurva sok penzbol zsoldosokkal erjunk el klub etedmenyeket akkor se jutottunk messzire de nem is ez volt a cel. Mig emlitett csapatok a piaci beveteleikbol epitenek minel jobb csapatot es nem a nemzeti jatekosok fejlesztese a celjuk. De nem is ad ra allam kurva sok tamogatast es ingyen stadiont.
.
Szoval megegyszer. Elvileg magyar foci fejlesztese lenne a cel es ez nem latszik. Emlitett valogatottak jatekosai amugy szanaszet vannak top bajnoksagokban. Nalunk ez egyaltalan nincs igy ezert itthon kene tobbnek szerepelni megis itthon se kapnak lehetoseget mert a plusz penzt nem utanpotlasra koltottuk hanem jobb kulfoldiek megszerzesere es fizujara.
Peterbond 2019. 05. 15. 01:02
Előzmény: #1847  Peterbond
#1848
"Minden, amit elértünk 2016–2017-ig, az visszafordult. A változtatásokat azért vezettük be, mert a klubok kérték és javasolták. Mert szerintük így lesz jobb a magyar labdarúgás. És nem klubellenes vagyok, mert az az alapja a magyar labdarúgásnak, hanem az ilyen jellegű felelőtlen gazdálkodásnak vagyok az ellensége"
Peterbond 2019. 05. 15. 01:01
#1847
Erdemes elolvasni.
.
http://m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/mlsz-mintha-ostobak-lennenek-a-klubok-tulajdonosai-csanyi-sandor-2699575
.
"Van 504 igazolt játékos a keretekben, csapatonként 42. Ebből az 504-ből 223 egyetlen percet sem játszott az elmúlt szezonban. Hát normális az az ember, aki megengedi, hogy egy ilyen kerettel dolgozzon az edző, a klub, amikor pénzügyi gondok vannak? Ez elfogadhatatlan! Ha ez magától nem jut eszébe a kluboknak – és tisztelettel elnézést kérek a kivételektől, akik pluszban vannak és megfelelően gazdálkodnak -, akkor nekünk kell tennünk valamit, korlátozni fogjuk a keretek létszámát. Ez így nem mehet tovább, dobjuk ki a pénzt az ablakon. Akkor inkább menjen el az egész küldöttgyűlés mulatni, az is többet érne…és ennek a pénznek a nagy részét a külföldiek viszik haza"
Peterbond 2019. 05. 15. 00:50
#1846
A keretekrol 
.
"Csányi nem futballszakember, hanem közgazda tehát hidd el, ő sem tévedhetetlen. tehát: ebben pl., téved! és nem pénzszórás, hanem felkészülés a jövőre: van egy általában 22 fős kereted, de sokszor ez bővebb, főleg ha a tehetséges fiatalokkal is számolunk. elkezdődik az idény, játszatod s szerinted legjobb 11-et - és ha azok sikresek akkor sorry a többiekre nézve, de nem fogsz sokat cserélni, csak ha muszáj, hiszen alapszsbály, hogy győztes (összeszokott) csapton ne változtass! viszont: azért kellenek azok a nem játszó emebrek, amiért most pl. azt hiszem a Tottenham is úgy jutott be a BL döntőbe hogy a legjobb 11-ének kb. a fele sérült meg eltiltott vagy beteg volt, így bizony be kellett vetni ezekből a nem játszókból olyanokat, akik jelesre vizsgáztak és döntőbe vitték a csapatot!"
.
Mint irtam 500 feletti jatekosbol 200 feletti egy percet se jatszott. Ez nem nyero 11en ne valtoztas dolog. 12 csapat 500 feletti kerettaggal az minimum atlag 40es keret. Ebbol csapatonkent 20 van aki SOSE jatszott. Ugy hogy nem allando 11 es kezdok vannak hisz 20 koruli kapott lehetosrget pont a rotalas miatt. Mint irtam persze olyan van hogy par jatekos sose kap lehetoseget. De egy felelosen gazdalkodo klub nem szorja penzt ki az ablakon csak azert hogy megvegyen mindenkit oszt vagy jatszik vagy sem a lenyeg hogy minel tobb legyen.
.
Mert jelenleg ez van. Koltekezunk esz nelkul mert penz van dogivel es nem kell nezni hogy jol koltottik e el. Ez Csanyinak amugy uj hisz o versenyszferabol jott.
Peterbond 2019. 05. 15. 00:35
#1845
Athozva a temat a masik topikbol:
.
Valaszok salve felveteseire.
.
"A sok penzhez nem tarsult elvaras" ez is csacsiság: egyrészt általánosíztani butaság, másrészt Csányinak ezt hivatalból kell mondania épp azért, hogy szövetségi elnökként akkor is rugdossa a klubk fenekét, ha relítíve vannak vagy lennének eredmények, hiszen neki ez a dolga, hogy az az eredméynek még jobbak legyenk!  a valóság pedig az, hogy elvárások nagyon is vannak, lásd folymatos edző és játékosmozgások vannak a kluboknál nálunk is! afelől pedig ne aggódj, hogy Csányi nem fogja tudni megszívatni a klubokat, ha majd úgy tartja a kedve, mert ő egy szigorú ember. már kilátásba is helyezte, hogy szigorítások leszenk és máris ezen dolgoznak, őszre
szóval ez a hozzászólásod is erősen mellé ment, focinyelven szólva... "
.
Ez bocs de hulyeseg. Az osszes tamogatas es tao penz elvileg az utanpotlasert es fejlesuteseert ment. Es ezekben a mutatokban teljesitunk egyre rosszabbul. Es igen ez merheto es Csanyi nem csak hivatalbol mondja mert kell. Ezert prezentalt szamokkal. A sok penz a valosagban draga kulfoldi jatekosokra es gizukra megy. Jelenleg a kornyek legjobban fizetoi koze tartozunk de ehhez nincsenek elvarasok. Se bajnoksagba se nemzetkozi porondon. A klubbokhoz omlik a penz akarhogy szerepelnek a bajnoksagban. Allami szponzorokon at. A jutalmazas nincs teljesitmenyhez kotve. A fiatal szabaly azaz hogy extra penz jar ha jatszatsz fiatal jatekost egy jo osztonzo volt DE 1. Kivettek 2. Hogy ahhoz kepest hogy klubbok evi 2-300 millios odaremdelt szponzori penzeket kaptak es milliardos Tao penzeket osszesen az evek alatt ez a mecsenkenti par millio ft nem volt eleg motivacio. Olyanok hasznaltak ki akik nem voltak a kegyeltek kozott. Ujpest Paks pl.
.
Az meg hogy a vidi es a fradi koltsegvezese lassan evi 3-4 milliard ugy hogy a Vidinek 2012 utan most volt egy jo sorozata megint nevetseges. Lenyegeben addig noveltek az allami apanazst mig vegre abbol mar eur millios jatekosokat tudtak idehozni havi 40 ezres es feletti EUR fizetesekkel. Ez par keleti orszagban is toljak hogy kineznek orszagosan 1 vagy 2 csapatot teletomik penzzel es az megy nemzetkozi kupakra. Csak eppen ez semmit se hasznal a helyi futtbalnak mert osszevasarolt legiosokkal erik el. Amit a penzcsak elzarodik hillik szet a csapat mert valos piaci penz nincs mogotte se ifineveles amibol eladassal penz folyna be.
.
Magyar viszonylatban a Fradi pl jo kiindulas lehetet volna piaci alapu mukodesre. Van mogotte tomeg es fizetos bazis is. Meg a 40.000es mezekbol is fogy boven es a legdragabb jegyek ellenere 10.000 es a letszam. Egyszer kiszamoltam hogy kb a TELJES nb1 jegybevetelenek kb a 40-50% kozotti a Fradi resze egyedul. Olcson vettek jatekosokat es minden evben 1 jatekost eladtak 1 milla EUR felett. Na meg ezt is sikerult elrontani ugy hogy mostanra TAO penzek omlenek de meg igy is evi 1-2 milliard tulajdonosi hozzajarulas kell a koltsegvetesbe amit evi 10 millio EUR fole tornautak. Ket eve senkit se adunk el de mostmar fel millios es feletti aru jatekosokat hoztunk es fizuban is olyan penzeket fizetunk aminek a felet anno egy Nikolics nem kapott meg ketszeres golkiralykent. Kozbe 5 ev alatt meg csoport korert se tudtunk jatszani Dollal. Ebbol is latszik ami mas klubboknal is megy. Penz lesz akarmilyen teljesitmeny van. Horvat klub ha nem nevel ki es ad el ifistakat 1-2 evig lehuzhatja a rolot mert az egy fo beveteli forras. Itthon a klubok brvetelenek toredeket adja a jatekos eladas. Jegybevetel mashol se nagy aranyu de nalunk a Fradit leszamitva el is lehet felejteni. 
lukskypoker
lukskypoker 2019. 04. 17. 12:02
Előzmény: #1843  -bubu-
#1844
Papírforma volt!
Csak az Ajax!:-)))
Remélem két sok gólos BL meccs lesz ma.
Bár jelenleg a ciprusi és bolgár vonalat nyomom fociban illetve van némi kézilabda és kosár variáció a (T)arsolyban.:-)))))))
-bubu-
-bubu- 2019. 04. 17. 11:55
#1843
Kiestek Ronaldóék, zuhan a Juventus árfolyama
2019. április 17. 11:48      
 A Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőjének torinói visszavágóján az Ajax 2:1-re legyőzte a Juventust, a mérkőzés eredménye a két tőzsdén jegyzett cég árfolyamán is jól látszik, a Juventus árfolyama közel 25 százalékot zuhant ma reggel, míg az Ajax árfolyama közel 9 százalékkal került feljebb. 
Zsimo
Zsimo 2019. 04. 16. 23:03
Előzmény: #1841  Juvefan
#1842
Nekem már mindkettő iszik! :))))) 
Juvefan
Juvefan 2019. 04. 16. 22:54
Előzmény: #1840  Zsimo
#1841

egyik szemem sír a másik nevet
:D

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek