Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 10. 17. 18:52
#1420
Elfogadták Storck lemondását. Nem mintha számítana, ki a szövetségi kapitány.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 10. 16. 13:48
#1419
A hajrában némileg váratlanul egyenlítettek a hazaiak Josip Knezevic büntetőjével, amely után a hevesen reklamáló Thomas Dollt elküldte a játékvezető a kispadtól. A folytatásban nem esett több gól, így a Ferencváros egy ponttal távozott Felcsútról.
Orbán - Kubatov 1:1
Törölt felhasználó 2017. 10. 16. 10:43
#1418

Akácos út – Sinkovics Gábor publicisztikája
Mondjad, Bélám!
.
Felriadtál, azt álmodtad, hogy a magyar futballválogatott egy selejtezőcsoportba került Andorrával, Gibraltárral, a Lakatlan-szigetekkel és... Ne is folytasd, sejtem, a csoport végeredményét. Csak halkan jegyzem meg, elmúlt éjfél, ezzel ráértél volna reggelig. Különben amikor láttam, hogy hívsz, azt gondoltam, megint a telefonod önállósította magát, s a tudtodon kívül tárcsázott. Egyébként nem értem, mi ez a rosszkedv a nemzeti együttes miatt. Hiszen megnyerte a „bronzmeccset”, a közönség viszonylag jól szórakozott. Jókedvükben még fütyültek is az emberek, az a „húha gyenge” egyértelműen a feröerieknek szólt, akik megpróbálták széttördelni, tönkretenni a mi felépített akcióinkat. S a magyar tábor sportszerűségére jellemző az is, hogy „Auf Wiedersehen!”-t kiabált a németül értő vendégeknek, mintegy elköszönve, jó utat kívánva nekik.
.
Nincs miért kétségbeesnünk..
.
A helyünkön vagyunk: a futottak még és a kutyaütők között. Ahogy telnek a hónapok, úgy tetszik egyre biztosabbnak, hogy a tavalyi franciaországi utat tombolán nyertük. Valóban volt abban jó adag szerencse: mindenekelőtt Dárdai Pál megjelenése, profizmusa, látásmódja és realizmusa kapitányként, gyenge román és görög csapat a csoportban, új lebonyolítási rend, mely szerint a harmadik hely is pótselejtezőt ér, aztán az oslói meccs harmadik perce, Király Gábor óriási bravúrja, ha akkor vezetnek a norvégok, ki tudja, mi a vége. De ne vegyük el a játékosok és Bernd Storck érdemeit, a német szakember most is ugyanolyan edző, mint akkor: átlagos képességű, aki jókor volt jó helyen.
.
.
Alighanem így került hozzánk, s meglovagolta a szerencséjét.
.
.
Gondolkodjunk, Bélám!
Te például, tudom, hogy menesztenéd, világgá zavarnád most, s kineveznéd helyette Bódog Tamást, Lőw Zsoltot és Szabics Imrét. Jó ötlet, mindannyian már „futballnémetek”, más közegben szocializálódtak, mégis a mi fiaink. S olvashattad Bélám azt a hírt is, hogy esetleg újra szerepet vállalhat a magyar válogatott életében Dárdai Pál. Főnyeremény lenne, de óvatosan ezzel! A felelősség kérdése nagyon is sarkalatos, ha jön egy-két vereség, mert jönni szokott, akkor kié a csapat, kié a taktika, kié a felelősség, a Berlinből instrukciókat adó Dárdaié, avagy a nemzeti együttes kispadján ülő és alighanem élete lehetőségén dolgozó kapitányé? Nehéz ügy, nehéz szerelem a futball. Csak kérdem én, ha már felkeltettél, kikből csinálnának ők magyar válogatottat? Mert a mezőny, a felhozatal évről évre gyengébb és gyengébb. Hagyjuk az Aranycsapatot, a hatvanas évek mámorát, a hetvenes-nyolcvanas esztendők felejthetetlen pillanatait. A kilencvenes években már egyértelműen hanyatlásnak indult itthon a futball (pontosabban 1986 nyarától, Irapuatótól kezdve), már javában kongattuk a vészharangot, oda-vissza kikaptunk Izlandtól, a jugók hetet rúgtak nekünk az Üllői úton, pedig akkor még szaladgáltak jónak mondható futballisták a magyar pályákon Lipcsei Pétertől kezdve Véber Györgyön át, Váczi Zoltánon át Illés Béláig. Egyéniségek voltak, akik miatt érdemes volt kimenni a meccsre.
Később egyre kevesebben maradtak, Kenesei Krisztián, Kabát Péter, Torghelle Sándor, Juhász Roland, Gera Zoltán.
.
.Kik jönnek utánuk?
Ébren vagy még?
.
Téged vigasztal, hogy velünk együtt lemaradt a futball-világbajnokságról Románia, Szlovákia, Ausztria, Bulgária, Csehország és Ukrajna? Neked könnyebb ettől a lelked, hogy lám, nekik sem sikerült? Én inkább azt kérdezem: mitől ilyen jók a lengyelek? Valahogy nekik az utóbbi időben mindig összejön.
Emlékszem, gyerekkoromban mindenki Jan Tomaszewskiről beszélt, a hős lengyel kapusról, aki 1973-ban kivédte az angolok szemét a Wembleyben, és kijuttatta csapatát a vb-re.
.
.
.
Mi hiányzik belőlünk, ami bennük megvan?
Mondok én erre neked valamit. Láttad Dzsudzsák Balázst valaha nyilatkozni? Észrevetted, hogy sosem néz a kamerába? Vagy a földet bámulja, vagy jobbra-balra pislog. Hát miért nem néz bele a szemünkbe? Alapvető: egy játékos harcoljon, küzdjön, és ne csak akkor legyen nagylegény, amikor magánrepülőt kell bérelni, amikor pénzhajhász cicababákat kell hülyíteni. Tudom, hogy téged nem érdekel a futballisták rongyrázása és hogy mennyit keresnek. A házad olyan, amitől a megboldogult Hugh Hefner is zavarba jött volna a Playboy-villájában. Medence bent, medence kint, a teraszról pedig Bécsig is ellátni. De az átlagembert irritálja, hogy talicskával hordják a pénzt a klubokhoz, szponzorok maguktól – vagy udvarias felkérésre – támogatják a csapatokat, és egy ügyes klubvezető a taopénzek „átcsoportosításából” és a központi támogatásokból szinte nulla forint berakásával is ellavírozgat. Közben épülnek a stadionok, profinak mondott futballistáink közül nem kevés milliós nagyságrendű fizetést visz haza havonta. Ennél többet sem az állam, sem a jóisten nem tehet a magyar futballért.
.
Eredmény még sincs.
.
Csoda-e, ha üresek a lelátók? Megsúgom neked, Bélám, hogy szinte kivétel nélkül minden egyesület kozmetikázza az adatokat. Ülnek néhány százan unott képpel a lelátón, a hivatalos nézőszám pedig ezerhatszáztizenhárom.
.
Nem untatlak?
.
Az utánpótlás-neveléstől se várj csodát. Először is nincs megfelelő edzői gárdánk. Illúzió és pénzlehúzás volt a pro licences tanfolyam, nézd meg, a rengeteg lóvé kifizetése ellenére hány edző van munka nélkül. Az akadémiák, a sok-sok pénzből fenntartott akadémiák tucatárut vagy selejtet termelnek. Vajon Izlandon hány akadémia működhet? A gyerekeink „játékrendszerben” gondolkodnak, szinte mindenhol kiölik belőlük az individualizmust, az önálló gondolkodást, a cselezés művészetét. S ha már a „sulik” kerültek szóba, nemcsak futballistává, tisztességes emberré kellene nevelniük a srácokat. De úgy nem megy, ha nem figyelnek oda rájuk, ha hagyják, hogy például beavatási szertartáson az erősebb megalázza a gyengébbet. S miután ez kiderül, nincs felelősségre vonás, csak tagadás és hárítás.
.
Szomorú ez, Bélám.
.
Leginkább séróban és tetkóban vesszük fel a versenyt a külföldi vetélytársakkal.
Az mégiscsak megdöbbentő, hogy a jelenlegi NB I-ben Davide Lanzafaménak, Darko Lazovicsnak, Kire Risztevszkinek, Joseph Paintsilnek hívják a legjobb spílereket. Tökéletesen jellemzi a magyar első osztály színvonalát: az Újpesten cselgépnek, kreatív futballistának tartott Souleymane Diarrát egy belga tucatcsapattól küldték vissza a hajukat tépve Magyarországra.
Akarjuk, görcsösen akarjuk, hogy visszatérjenek a régi szép idők, de nem megy, már nem megy. Ennek vége, megszűntünk futballnemzet lenni. Hiába mondja Bernd Storck, mintha csak egy gépet hallgatnánk, hogy jó úton járunk.
.
.Ez az akácos út.
.
A mi bús, borongós, múltba révedős utunk. S az is nagy baj, hogy hiányoznak az NB I-ből, a merítési lehetőségből, a jövőképből olyan városok, mint Győr, Pécs, Szeged, Nyíregyháza. Mert múltat, legendát és tradíciót nem lehet venni.
.
Mondjad, Bélám!
.
Elálmosodtál. Ha akarod, altatóként felolvasom neked Szerb Antal gondolatait: „Életben kell maradni. Élni fog ő is, mint a patkányok a romok közt. De mégis élni. S ha az ember él, akkor még mindig történhetik valami...”
.
.Legyen ez a végszó a magyar futballról.
.
Aludj Bélám, tudod, az éjszaka soha nem érhet véget.
S mi valahogy mindig a sötétben tapogatózunk.
.
A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide! http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/akacos-ut-sinkovics-gabor-publicisztikaja-2597507
Vazsmegyei 2017. 10. 15. 20:26
#1417

2000ben született és az első játékos, aki gólt is rúgott a 2000 után születettek között:És még csak 16 éves, Kiss Tamás!
Hajrá Haladás! 
Lehet, hogy kiesünk, de nálunk a legfiatalabb  és a legtöbb hazai játékos.
https://rangado.24.hu/tartalom/cikk/438098_oriasi_golt_rugott_a_bajnoknak_a_haladas_16_eves
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 10. 13. 16:56
Előzmény: #1415  Phylaxa
#1416
A bedőléssel nincs gond.
Árulkodók a szavaid:  " majd elkezdődne egy piaci építkezés".
Aha. Magától elkezdődne.
Nekünk kell elkezdenünk. Vannak rá módszerek, csak mi mindig föl akarjuk találni a magyarviaszt a spanyolviasz vagy németviasz helyett. Bármelyik módszer átvehető a kettő közül és magunkra szabható.
Teljesítménykényszer is van, mert egyre inkább úgy fest, hogy a hazai rendezésű EB-re sem fogunk kijutni.
Phylaxa 2017. 10. 13. 16:43
Előzmény: #1414  Dehogynincs
#1415
Ebből nem lesz foci addig, amíg adópénzek működtetik. Ki kell adni magánkézbe. Először bedőlne természetesen ( Na bumm, úgysincs már senki Európában aki ellen valamit is tudnánk mutatni), majd elkezdődne egy piaci építkezés. Szerintem 10 éven belül visszakerülnénk a középmezőnybe. :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 10. 13. 15:43
#1414
A vb-selejtező így sikerült, de ne felejtsük el az EB sikerét sem! Abban is benne volt Storck.
Ha tőzsdefórumon lennék, akkor azt mondanám, hogy Storcknak van stratégiája, vigyük végig ezt a stratégiát. ne remegjen a kezünk.
Ha leváltjuk, akkor mi változik?
Pintér után jobb lett? Ja, jobb. Ez volt az egyetlen jó váltás az utóbbi évtizedekben. Pintér után Dárdai és Storck. Az összes többi váltással csak újabb és újabb mélységeket hódítottunk meg és gyönyörködhettünk a válogatott mélyrepülésében. Három-négy évtizeddel ezelőtt szerepeltünk utoljára EB-n vagy VB-n.
-bubu-
-bubu- 2017. 10. 12. 20:53
#1413
A magyar sport egyik legnagyobb szurkolójaként mondom: előbb tegyék rendbe a kórházakat, az iskolákat, a teljes egészségügyet, az utakat, a védőnői hálózatot (ahonnan százas nagyságrendben hiányoznak a védőnők, akik pedig vannak, azok közül sokan 161.000 forintot keresnek), fejlesszék az úthálózatot, töltsék fel a hiányzó háziorvosi prakszisokat, vegyenek téglákat olyan gyermekápoló intézmények bővítésére, amelyek magánadományokból működnek, emeljék fel a pedagógusok és más becsülettel dolgozó ember fizetését; vagy ha már a sport: támogassák a lelkes amatőröket, az utánpótlást, DE NE ÉPÍTSENEK TÖBB LUXUSSTADIONT OLYANOK KEDVÉÉRT, akik andorrai pékektől is kikapnak, s megszenvednek feröeri könyvelők ellen. Majd akkor épüljenek a stadionok, ha a bennük játszók produkálnak is, ha megtelnek a most jobbára kongó, milliárdokba kerülő létesítmények. Amíg ebben az országban van éhes gyerekszáj, addig nekem nem kell fűthető gyepszőnyeg sem!
TÖBB NEMZETKÖZI SZINTŰ STADIONUNK VAN, MINT NEMZETKÖZI SZINTŰ JÁTÉKOSUNK! Stadionjaink kihasználtsága gyalázatosan gyenge. Csak a szövetségi kapitány évi félmilliárd forintot (!!!) keres! Ilyen produkcióért, amit az egész ország, és a teljes világ lát. Az selejtezők legnagyobb égése volt, amikor egy olyan ország csapata ellen égtünk, amelyben összesen 79.000-en laknak, s ahol két pici pályán játszák az összes NB1-es meccsüket! Mégis legyőztek minket az andorraiak! ELÉG EBBŐL!Izland csoportelsőként jutott ki a világbajnokságra, egyetlen tízezres stadionjuk sincs, luxus helyett mobillelátókkal szokták bővíteni a pályájukat! Ha így is lehet, vegyünk róluk példát. ADÓMMAL NEM AKAROM TOVÁBB FINANSZÍROZNI A SZÉGYENT!Előbb a produkció, utána az ellentételezés! Egyetértesz? Csak akkor lájkold és vagy oszd meg, ha igen. Ha pedig nem, írd le bátran! KÖSZÖNÖM!Tvrtko
https://hu-hu.facebook.com/vujitytvrtko/
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 10. 12. 07:24
#1412
Leváltóhangulatot érzek a levegőben.
Innen már csak egy lépés, hogy eljussunk a rendszerhibák felismeréséig.
Kádár népének szüksége van egy szelepre, ahol a kieresztheti magából a feszültséget. A Kádár-korszakban az egyik ilyen szelep a foci volt.
Most is az.
Dárdai alkalmasnak találta Storckot arra, hogy folytassa az általa elkezdett munkát.
Én sokkal kíváncsibb vagyok Dárdai és Szalai értékelésére, mint Storckéra. Ebben a közegben ezt az eredményt lehet kihozni.
A topic címétől eltérően én nem hagynám a politikát. Azért nem lehet lazulni, mert a politikában is ez van. A fociban sokan élnek a fociból és nem a fociért. A politikában is ez a helyzet. Túl sokan élnek a politikából. A teljesítményükhöz képest túl jól.
lukskypoker
lukskypoker 2017. 10. 11. 20:37
#1411
A Z-jel ezennel végleg véget Herr Storck és Herr Csányi!
Az általam/általunk várt 3. helyezés és pontszám teljesült. Örülni okom/okunk azonban egyáltalán nincsen. A tegnapi mérkőzésen remélem egyértelmű jelét adták a szurkolók, hogy nem kérnek tovább a jelenlegi szakmai stáb munkájából. 
34 játékossal próbáltunk megfelelni a modern labdarúgás követelményeinek ebben a szériában. Nem sikerült. Új játékosokat beépíteni nehéz feladat, de a mindenkori szakvezetésnek(nem kevés fizetésért jelen esetben) ez IS feladata. 
NEM kérünk kifogásokat, magyarázatokat. Ha S. úr maradni szeretne, tegye ezt meg ingyen!
Sajnos nem egyszerűen szövetségi kapitányt kell váltani, de ismételten valamiféle új rendszert is kell keresni, alakítani mert a jelenlegi nem előremutató. Nagyot változott a világ a válogatott háza táján egy év alatt. Szarul lehet játszani, de úgy lejönni bármely meccsen a pályáról, hogy a mez tiszta marad nem lehet. A meznek izzadságtól kell csorognia, a meznek koszosnak és foltosnak kell lennie a fűtől és a sártól. A VÁLOGATOTT meznek szakadnia kell ha úgy adódik és ha vér fröccsen érte akkor véres lesz... Kizárólag úgy lehet pályára lépni minden válogatott meccsen, hogy győzelemre játszunk. Egy "csatárkával" ezt nem lehet. A bokánkat lefosva nem lehet. Kívülről utasítva csapatot összerakni nem lehet....
Ajánlom/ajánljuk Csányi úrnak, hogy roppant körültekintően járjon el ama beszámoló megtekintésekor!!!
Az OTP részvényeket lehet adni-venni, de a MAGYAR VÁLOGATOTT nem eladó! 
https://memegenerator.net/img/instances/500x/34796758/capisce.jpg
atiska83
atiska83 2017. 10. 11. 08:22
#1410
Stork, Takarodj!!!
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 10. 11. 07:53
#1409
Harmadik kalap, harmadik hely.
Ha kivesszük a csoportból ez európai színvonalat képviselő portugálokat és svájciakat, akkor megnyertük a maradék csonka csoportot, de még ott is elhullajtottunk pontokat.
Szerintem nem a kapitánnyal és nem a játékosokkal van gond, hanem a közeggel.
Tőzsdefórumon vagyunk. Az mlsz elnökének menedzseri teljesítményét a tőzsdén az otp árfolyama méri, a fociban pedig válogatott illetve klubcsapataink szereplése a nemzetközi porondon.
Az árfolyam és a csoporthelyezés csak tükör. Nem a tükröt kell összetörni.
A foci tükre ugyanazt a közeget mutatja, mint az egészségügy, az oktatás vagy az egész politikai rendszer tükre. Mit mondjak? Nem túl hízelgő kép.
A feröerek vagy az izlandiak sokkal hatékonyabban hoztak ki eredményeket a saját lehetőségeikből és stadionjaikból a saját közegükben, mint mi.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 10. 10. 12:45
Előzmény: #1407  Törölt felhasználó
#1408
Storck a gyenge játék okát abban látja, hogy a magyar klubok gyenge szereplése miatt nincsenek nemzetközi szinthez szoktatva a játékosok. Az Eb előtt több hét közös munka állt rendelkezésére, akkor ellensúlyozni tudta ezt.
Ezzel egyetértek. Bár Svájc ellen éppen a Bundesliga szintjéhez szokott Gulácsi követte el a legsúlyosabb hibákat a legfontosabb lélektani pillanatokban.
Törölt felhasználó 2017. 10. 10. 12:39
#1407
A feröeri kapitány szerint nem fejlődött a magyar futball
http://index.hu/sport/futball/2017/10/09/magyar-feroeri_szovetsegi_kapitanyok_sajtotajekoztato/
a vietnámi kapítány válasza kitérő volt
))
Vazsmegyei 2017. 10. 10. 12:34
Előzmény: #1405  Dehogynincs
#1406
Ember, küzdj és bízva bízzál!
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 10. 10. 12:08
#1405
Ha ma itthon megint sikerül pontot rabolnunk Feröertől, akkor senki nem taszíthat le minket a dobogóról. Mármint a selejtezőcsoport harmadik helyéről.
Még küzdhetünk a legjobb selejt címéért.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 10. 08. 11:48
#1404
5-2-re verte Svájc a magyar válogatottat.
Reális eredmény. Ekkora a különbség a két válogatott között.
Ha tízszer lejátsszák ezt a meccset, akkor is legalább 8-szor a svájciak győznek. Akkor csíphetünk el döntetlent vagy győzelmet, ha jó napot fogunk ki és svájciak rosszat.
Gulácsi sokkal nagyobbakat hibázott mint Storck. Az újonc Ugrai helyt állt.
sanka 2017. 10. 08. 06:06
Előzmény: #1401  -pny
#1403
Fizetett troll nem tőzsdézik, ide küldték.
sanka 2017. 10. 08. 06:04
Előzmény: #1399  Vazsmegyei
#1402
Ezt is a kurmányod baszta el!
-pny
-pny 2017. 10. 08. 02:16
Előzmény: #1400  Vazsmegyei
#1401
Bölcs dolog... Gondolom, hasonló elvi megfontolásból Ft-ot se shortoltál még sose, meg a BUX-ot se?

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek