Topikgazda: Törölt felhasználó 2004. 07. 22. 14:05

Superbrand lett a Matáv  

Ugrás a cikkhez
A magyarországi vezetékes távközlési cégek közül elsőként nyerte el a Superbrand minősítést a Matáv, melyről a mai napon kapta meg a hivatalos értesítést a cég.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=43573
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 18. 11:51
Törölt hozzászólás
#7
Törölt felhasználó 2004. 07. 23. 09:54
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#6
Igaz, hogy a németek fizették a márkaváltás egyszeri költségeit, de a névhasználatért cserébe meghatározott jutalékot fizet a westel/t-mobil a német t-mobilnak. Így végül is a matáv részvényesek fizetik a bulit.
Törölt felhasználó 2004. 07. 23. 08:25
#5
Olyan eszméltelen nagy optimizmust nem kellene várni a Matávtól szerintem sem...
A T-mobile kiszervezése egy kicsit nehézkesebb és költségesebb feladat lenne a DT nek, hiszen a T-mobile 100% ban Matáv leány, míg a DT "csak" 60%-ban tulajdonos a Matávban.
Kicsit egyszerűbb lenne egy nyilvánossal kivezetni az amúgy is story nélküli "pénzgyárat" a piacról a DT nek, majd leválasztani a mobil részét és hagyni, hogy a vezetékes megdögöljön, mert úgye mi lehet az új vége?
Alternatív vezetékes szolgáltatók (hatékonyabb) apparátussal alacsonyabb percforgalommal elveszik az amúgy is csökkenő piaci forgalmat. Matáv reakció várhatóan hatékonyság javítás (pl. leépítés...), további árverseny, majd további hatékonyság... majd örülés a kicsi veszteségnek...
Úgy gondolom, hogy arra lehet építeni, hogy kivásárlás lesz, de az nem jelentene mást mint Matáv (T-mobile) nélkül, átszalad a döglött ló kategóriába.
Jaj bocsánat ha valakit megbántottam, hiszen itt csoportról van szó... Axelero, KábelTV befektetések addigra beérnek és tovább lendítik a szekeret vagy irány a "vad" balkán?

Törölt felhasználó 2004. 07. 23. 07:08
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Szvsz a matáv és a magyar T-Mobile jelenlegi tulajdonlási struktúrája nem illeszkedik a németek által meghirdetett új koncepcióhoz (T-COM, T-Mobile, T-Systems..), és ez nem fog így maradni tartósan. Kiváncsi leszek a matáv árfolyamára, mikor a westelt kiveszik alóla és átrakják közvetlenül a német T-Mobile kezébe. Szóval csak óvatosan a matávval! Bár ettől még elmehet 1 k-ig, ha sikerül megetetni a néppel a "növekedési story"-t. Amiről szintén azt gondolom, hogy azért éppen most engedik szabadon a matávot, hogy ne üssön vissza olyan durván az árfolyamban, és a likviditásban a westel leválasztása.
Törölt felhasználó 2004. 07. 23. 05:57
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
A Németek fizették az átállás kölcségeit , igy lesz majd a matyinál is , jó buli az átállás + jön a növekedési story . 1 k fölé várom a MATÁV-ot .
Törölt felhasználó 2004. 07. 22. 15:42
Előzmény: #1  portfolio
#2
Gratulálálok a díjhoz!
Pár héttel ezelőtt pont nem arról szóltak a pletykák, hogy T-com lesz a Matávból? Persze a "rebranding" csak akkor érdemes megvalósítani, hogy ha a Westel - T-mobile jól fog "elsülni". Néhány száz milliót erre is el lehet majd költeni (Lsd T-mobile júniusi reklámköltsége).
Kérdés...
Miért is lenne jó a Matávnak nevet váltani? Valószínű, hogy a T-com már nem is Superbrand hanem MEGABRAND!!!
+ a reklámköltséget az összes kisrészvényes is megfizeti majd.

Topik gazda

short-cut
4 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek