Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.



Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.



Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)



Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:



soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.



Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 12:39
Előzmény: #181019  egynapod
#181020
Sok embernek fáj az igazság sajnos  de ilyen is kell ide ne csak a pesszimizmus és az Orbán ellenesség.  Ha ellenzék lenne semmit de semmit se tettek volna a családokért mindent a piacra hagytak volna  semmilyen stop semmilyen tompítás nem lenne   még az orosz gázról is lemondtunk volna önként dalolva..   Igaz az EUS pénzek jönnének  amit nem lopnának szét? Dehogynem  csak a népnek nem sokmindent adnának belőle.
Kormányunk foggal körömmel védi a társadalmi rétegeket  de sajnos a FT ellen akkora már a spekuláció és a pánik keltés, hogy ez egyre nehezebben megy..  MIndegy ennek a háborúnak  és szankciós politikának is egyszer véget kell érnie reméljük előbb mint utóbb , Sajnos az is igaz Mi kis Magyarország a teher alatt hamarabb bele roppanunk mint a nagy Németország kicsit ott több pénz van kompenzációra tompításra..  Főleg hogy 1 éve oda nem adott pénzeket oda se adják  de ha az el nem költött 1 éve oda nem adott pénz "rászakad az országra" egyből másabb helyzetbe kerülünk mi is..  Bár most ahogy olvasom az indexen az előző cikket az ellenzék pont most intézi el Karácsonyra se legyen  az hétszentség megállapodás bármit csinálhat a kormány bármilyen intézményt és törvényt állíthat fel akkor sem . Ezeknek semmi se drága egy egész országot csődbe kényszerítenek de akkor se legyen EU ból pénz majd a romokból megmentő Grál lovagként jönnek, hogy átvegyék a stafétát .. 
egynapod 2022. 10. 15. 12:28
Előzmény: #181016  Beoltalak
#181019
egy arrogáns fideszes pont olyan, mint a gazdái
Beoltalak 2022. 10. 15. 12:26
Előzmény: #181017  Törölt felhasználó
#181018

Nagyon unalmas vagy már Bugshy!
Nem veszed észre hogy nem kíváncsi senki a hülye ugatásodra?
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 12:24
#181017

Mindegy halljatok egy ilyen véleményt is ne csak a károgást meg a kormány szidását milyen rossz.
A választást is azért bukták el az ellenzékiek , mert a rosszra fogadtak  a gyűlöletre a széthuzásra nem az építkezésre ezt sok magyar levágta és vesztettek  . Negatívizmussal pusztításra játszva nem lehet győzni és nem viszi előre az országot szép napot mindenkinek! ;-)
Beoltalak 2022. 10. 15. 12:24
Előzmény: #181015  egynapod
#181016

Megint bemásolt ide egy az OTP topikba kirakott hülyeséget.
Annyira egy egyszerű gomba ez is mint a többi ostoba
egynapod 2022. 10. 15. 12:22
Előzmény: #181012  Beoltalak
#181015
nem tud. kiadták a megafonnál neki, hogy ezt kell ma tolnia mindenhol
egynapod 2022. 10. 15. 12:21
Előzmény: #181009  Ishar
#181014
szép összefoglaló ezért a kommentért jöttem
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 12:20
Előzmény: #181009  Ishar
#181013
Sajnos annak idején kötelezően kellett volna az MNB -nek és nem csak javasolni a fixálást ez nagy hiba volt.Most viszont támadás alatt áll a FT és az ország . Soros Gyuri bácsi shortjaival.
A cél : meggyengíteni eléggé a FT ot és elzavarni Orbánt.  Addig húzni az EU kifizetést mígnem össze roppan az ország és jöhet az Árnyék kormány máris hiába senki nem szavazott rájuk vagyis nagyon kevesen akkor is az lesz amit Brüsszel akar  és a nyugat.Elvárják, hogy állítsuk le az orosz gázt állítsuk le a gazdaságot azonnal alternatíva híjján még az németeknek sincs elég LNG terminál és gáz kérdés az ős sorsuk is kikötővel és mi velünk mi lesz? Öngyilkosság lenne lemondani az orosz gázról elvárják a függetlenedést de ahhoz meg Uniós pénz panel program szigetelés energia racionalizálás napenergia kell ,hogy csökkentsük a függőségünket. Ehhez sok sok euro milliárd kellene és meg is csinálnánk a függetlenedést ha kapnánk pénzt de nem most is azon ügyködik az ellenzék egy fillért se kapjunk sose  érdekes lesz  https://index.hu/belfold/2022/10/15/magyarorszag-nemetorszag-dobrev-klara-olaf-scholz/   ; Vészhelyzet van  a kamatstop is azért van, hogy védje a családokat sajnos egy szükséges rossz.  Lakás azért tartja az árát mert álltalában aki vesz egy lakást veszteséggel nem igen adja el önszántából Tudod mikor adják el az emberek? ha megszorulnak ha baj van ha bajba kerülnek . Ha nem kerülnek bajba nincs eladás  és nincs rotty .. Meglátjuk mennyire sikerül a válság "tompítása " a kormánynak   ha nem tart sokáig a válság fél vagy 1 év még sikerülhet is.. én szurkolok nekik sikerüljön!
Beoltalak 2022. 10. 15. 12:19
Előzmény: #181010  Törölt felhasználó
#181012

Minden topikba ezt az agyament f@szságodat tolod be?
Állj már le helló!
Paja1975 2022. 10. 15. 12:18
Előzmény: #181009  Ishar
#181011
Ne huzd fel magad. Populistakkak nem tudsz vitatkozni. Nem erti a gazdasag osszefuggeseit. Elobb utobb ugyis bedolnek, csak akkor mar a hazuk felet fogja erni, igy meg nagyobb szarban lesznek 
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 12:13
#181010
Negyedjére törlik ki a kommentem felháborító pedig nincs benne trágárság
Ishar
Ishar 2022. 10. 15. 12:13
Előzmény: #180979  Törölt felhasználó
#181009
"Nagyon sok itt a károgó aki kimaradt a lakáspiaci emelkedésből és várja a potyát a sok tönkre ment családot az elárverezendő lakásokat és az olcsó lakásokat."    --- Erősen kétlem, hogy itt lennének olyanok, akik mások nyomorán szeretnének nyerészkedni. Itt legfeljebb olyanok vannak, akik azt szeretnék, hogy Magyarországon érvényesüljenek a piaci folyamatok, a kormány visszamenőlegesen ne nyúljon bele szerződésekbe, az alapkamat legyen alapkamat, a változó hitel legyen változó, az 5 éves fix 5 éves fix, hogyha valaki józanul gondolkodik és amikor a józan hozzáállása igazolást nyerne, akkor ne újabb koki és saller legyen a jutalma: most a 10 éves fixesek kaptak egy gyomrost a végig fixesek meg egy pofont is mellé. Ezután szerinted az is helyes lenne erkölcsileg, hogyha ez a két utóbbi csoport kompenzációként meg valamennyi hitelelengedést kapna? Szerinted milyen üzenete van annak, hogy a kormány egyes társadalmi csoportokat nyakló nélkül támogat és véd, míg másokat a végletekig kizsigerel (ennek érdekében)? Szerinted mikor alakul meg az elmúlt évek tapasztalata alapján az első "Tömegesen ne fizessünk rezsit, mert akkor kimentenek!" FB-csoport? Egy szóval nemhogy erkölcsileg rosszak, de még gazdaságilag és társadalmilag is kifejezetten károsak ezek a döntések, bár lehet, hogy az ingatlan befektetőknek tényleg jó.
Törölt felhasználó 2022. 10. 15. 12:13
#181008
Nagyon sok itt a károgó aki kimaradt a lakáspiaci emelkedésből és várja a potyát a sok tönkre ment családot az elárverezendő lakásokat és az olcsó lakásokat.
Hát van egy rossz hírem úgy néz ki kormányunk mindenkit megment nem engedi,  a kiterjesztett kamatstoppal a következő bajban leendő kört se az út szélén.
Ez költséges a gazdaságnak de erkölcsileg jó is  és az ingatlan befektetőknek is jó nem lesz mégse akkora ingatlan ár vissza esés de még lehet érték növekedéssel számolhatunk a következő években is.
A játék költséges és veszélyes , de az elmaradt 1 éve már meg nem kapott EU-s támogatás ha januártól befolyik és hirtelen rászakad a gazdaságra azt mondom jól sáfárkodtak , mert lesz pénz jövőre is.
Akkor van gond ha nem jönne az a pénz még akkor sem.  Az hogy ezt meddig tudja tartani kormány , hogy rezsi stop al üzemanyag stop al  hitel kamat stop al védi a lakosságot nem tudom, Még fél vagy 1 évig biztosan.  De lehet tovább nem is kell szerintem a döntés hozók is ezzel számolnak. Mert ha jön az EU pénz ha Amcsi megcsuklik ( közel vannak már hozzá )  akkor jövő nyárra csökkenhet az infla és csökkenhetnek kint is a kamatok akkor pedig minden szépen kisüt .A kormány jelenleg a  veszteségeket tompítja a lakosság számára ezt a válságot minél kevésbé érezzék meg a családok  ezekkel az intézkedésekkel és ez jó gondoskodik a társadalomról válságba a hatásokat tompítani kell csak egyre szorultabb helyzetbe vagyunk..
Remélem sikerül a terv a tompítással és nagy veszteségeket el tudjuk kerülni az elkövetkezendő  fél vagy 1 évben és utána kisüt újra a nap.. reméljük  a háború sem tarthat örökké jövő tavasz nyárra csak vége lesz már ..
LouMannheim
LouMannheim 2022. 10. 15. 12:11
Előzmény: #181004  Paja1975
#181007
Nálam is gatya az egész év. Jövő év egy nagy kérdőjel. Ha  nem lesz rosszabb mint az idei, akkor az már siker.
Paja1975 2022. 10. 15. 12:01
Előzmény: #181003  gyula1971
#181006
Ez mar a vegso vergodes. Itt az emberek olyan optimistak, csak nehogy meglepodjenek. 
gyula1971
gyula1971 2022. 10. 15. 12:00
Előzmény: #181003  gyula1971
#181005

Egy hónapja okosan összefoglalta valaki:-
"Kamatstop: nagyon jól látható, hogy a bankok a kamatstop miatt hogyan kompenzálnak. Nem fizetnek ugyanis betéti kamatokat a pénztulajdonosoknak, hogy a kamatmarzsuk ne szűküljön. Vagyis jóval 10% feletti inflációs környezetben szivatják a szabad pénzeszközzel rendelkezőket. Következmény: átváltják a forintot más devizára, és elviszik innen. Következmény: összehányta magát a forint. A kamatstop fenntartásával 30%-ra is emelheti a jegybank az alapkamatot, nem fog működni, mert a piaci folyamatok nem követik le, amíg a hitelek nem fizetnek piaci kamatot."
Paja1975 2022. 10. 15. 12:00
Előzmény: #181002  LouMannheim
#181004
Jartal Budapest en mostanaban? Minden masodik uzlet ures. A kis es kozepvalalkozasok nagy resze a bezarason hondolkodik. Epitoipar leallt. mar az allami beruhazasok is lealltak. Szerinted nem lesz gazdasagi vissza ese?
gyula1971
gyula1971 2022. 10. 15. 11:57
Előzmény: #180986  Freszelés
#181003

Érdekes a Kormány kapkodása, 2-hete -nem lesz több kamatemelés, erre tegnap muszáj volt,olyan gyenge a ft!
Este meg az a kamatstop hír! Megint kapkodva hozott döntések, elkéstek a kamatemelé indításánál már!
Ott kellett volna pár hónappal előre látni...
LouMannheim
LouMannheim 2022. 10. 15. 11:57
Előzmény: #181001  Paja1975
#181002
Abban a szegmensben amiben mozogsz látsz visszaesést, megtorpanást?
Paja1975 2022. 10. 15. 11:52
Előzmény: #181000  Törölt felhasználó
#181001
Az keves lesz, meg kulonben is nekik 700 k lesz a fizetesuk. Egyszeruen nem lehet mindenkinek adni, a gazdasag nem igy mukodiik. Jovore eleve kevesebb adobevetel lesz a sok becsodolt veg es a nagy munkanelkuliseg miatt. Arrol nem is beszelve, hogy a munkanelkulieket is valmibol fizetni kell. Vege a dalnak. Elfogyott a love. Megegyszer mondom, Magyarorszag ra tortenelme, legrosszabb evei jonnek gazdasagilag. Elkurtak, nem kicsit, nagyon 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek