Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.



Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.



Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)



Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:



soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.



Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
impudent 2020. 03. 21. 16:58
Előzmény: #64507  CyrusTheGreat
#64520
Egyetértek csak abban nem hogy az ki rendes ki nem szubjektiv kategoria.
Szerintem pedig objektiv.
Pl egy neni vagy bacsi aki a kiskutyajaval el es nem akar bantani senkit az rendes.
De ez csak egy pl
Törölt felhasználó 2020. 03. 21. 16:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#64519
Homoktövis 2020. 03. 21. 16:40
Előzmény: törölt hozzászólás
#64518
Ketten vagyunk a gyerekkel albérletben Budapest mellett. Várok az EU-s támogatásra, remélem nem törlik el és vállalkozást alapítok. Melóhelyemen kb 25 emberből 8an maradtunk a cégnél, velünk akarja újraindítani a főnök a dolgokat ki tudja mikor ( talán július, ha minden jól megy). Aztán párhuzamosan csinálom addig a kettőt, amíg a vállalkozás nem hoz annyit, hogy végleg eljöhessek. Meg ingatlant is kellene venni valamikor... 
teglaherceg 2020. 03. 21. 16:29
Törölt hozzászólás
#64517
teglaherceg 2020. 03. 21. 16:27
Törölt hozzászólás
#64516
buyandhold 2020. 03. 21. 16:22
Előzmény: #64510  Törölt felhasználó
#64515
Bratyod olyan mint Kalambó felesége
teglaherceg 2020. 03. 21. 16:16
Törölt hozzászólás
#64514
terelemel 2020. 03. 21. 16:04
Előzmény: #64508  CyrusTheGreat
#64513

"A német kormány azt tervezi....... a bérlőkre is gondol a kormány, a bérleti szerződéseket nem lehet felmondani idén április 1. és szeptember 30. között, ha a bérlőknek hátralékuk keletkezik.  "
--  
Ezt Magyarországon miért nem lepik meg, illetve hogy lehetne végrehajtani?
SREd 2020. 03. 21. 15:56
Előzmény: #64507  CyrusTheGreat
#64512
Bízom a kormányon levők találékonyságában, többször is volt már jó tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Össze lesz állítva egy megfelelő csomag, adókedvezményekkel, támogatásokkal a vállalatok számára, magánszemélyek adóamnesztiájával a külföldről visszahozott pénzekre, munkaerő átterelésekkel a most nagyon is szükségessé vált területekre, egyéb, a helyzethez való alkalmazkodást, optimalizációt célzó lépésekkel. Cselekedni kell energikusan, célirányosan és optimizmussal, nem csak dohogni meg szidni a balsorsot, a termelési rendszert és a globalizációt.
Homoktövis 2020. 03. 21. 15:55
Előzmény: #64508  CyrusTheGreat
#64511
Amit én tapasztalatok: vendéglátósok nagy részét lapátra tették egy jó ideig, ha újra kinyitnak a helyek visszaveszik őket, addig marad a munkanélküli járadék vagy alkalmi munka( bár abból is kevés van most). Turizmusban nagyjából ugyanez, bár itt neccesebb a dolog, sokkal később fog feléledni, szerintem akár fél év vagy több is lehet. Mivel sokan minimálbérre voltak bejelentve, kapnak kb. 100ezer Ft segélyt vagy még annyit se. Akinek nincs tartaléka a következő kb 3-6 hónap átvészelésére, az nagy bajban van. Nálunk már kezdődnek a fosztogatások, benzint szívogatnak le éjszaka a kocsikból, városi csoportokban jelennek meg a "pénzt vagy élelmiszer segélyt kérek" posztok. Szolgáltatók is necces helyzetben vannak, nincs vendég, de fizetni kell a bérleti díjat, Katát. Sok egyéni vállalkozó ahogy látom hónapról hónapra élt. És még csak 2hete van káosz. Mi lesz 2hónap múlva? Addig biztosan kitart a bezártság. Vajon utána minden ugyanott fog folytatódni ahol abbamaradt? Minden kirúgott alkalmazottat visszavesznek és újra pörög minden tovább, mint eddig? 
Törölt felhasználó 2020. 03. 21. 15:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#64510

"Lehet durva amit mondok de simán felezhetnek még a tőzsdék, de további min. -20-30% az a szint amit MOSTANI szemmel én vonzónak látok beszállásra."
Kezd mindenki úgy gondolkodni, mint 2009-ben az alja közelében :) Egyébként eshetnek még a tőzsdék, persze, de ha mondjuk a jövő héten megtiltják a shortot? Közben ömlik a népe a tőzsdére, hogy vegyen, mert pénz van.
Elég határozottan szembe mennek most a nagyüzemi spekulációnak. Ugye a tőzsdei árfolyamok kihatással vannak nyugydíjalapkra, bef alapokra. Az hogy jó legyen a shortosnak, senki nem érdekel. Kár meg nyitottam számlát az RC-nél és ott emberi áron lehet TDT-ézni. Bedobtam volna egy fél millát spekára, de ha shortot leállítják, akkor nem fogok. Van aki cigire költ, van aki játékprogramokat vesz drágán. A daytrade egyébként legalább annyira izgalmas tevékenység és home office-ban lehet művelni. Persze tudni kell a határokat, x összeget szabad maximum berakni és nincs olyan, hogy akkor még teszek hozzá. Még ha folyamatosan mellé is nyúlok, fél mihállyal eltőzsdézek nagyüzemi speka módban fél évet legalább és csak utána megy le 100e alá, ahol már nem éri meg folytatni a broki díjak miatt. Ez a legrosszabb forgatókönyv. Jó szórakozás lesz ez, izgalom, érdekesség, figyelni az árfolyamokat, pozit venni fel, nyerni vagy veszteni.
Bratyóm például kaszinózik, de szigorúan csak egy meghatározott összeg erejéig. Ő azt mondja, hogy annyiba kerül neki, mintha hetente elmenne kétszer moziba (kb 10e hetente) és ahhoz képest meg van hogy ott héderelt órákig és jól érzi magát, szórakozik. A kaszinó engem nem fogott meg, de a daytrade izgalmas világa igen. Persze nyereségre nem számítok, csak izgalmas időtöltésre.
Amíg várom az ingatlan áresés, addig tőzsdézek egy kicsit :)
wawa1 2020. 03. 21. 15:23
Törölt hozzászólás
#64509
CyrusTheGreat 2020. 03. 21. 14:55
Előzmény: #64506  hunor555
#64508
Áprilisban még az emberek/cégek nagy része még megkapja a pénzét/fizetését. Az azonnali felmondások/cégbezárások nagyjából április-május fordulóján és onnantól kezdenek el majd el hiányozni a gazdaságból, bizonyos iparágakban még fognak talán májusban számlát kifizetni, de májustól már érződni fog a vevők hiánya... Ezért nagyon veszélyes, hogy már most az instant bedőlésekkel olyan durva számok repkednek, mert véleményem szerint a következő 2-3 hónapban az instant bedőléseknél jóval több bedőlésről fogunk hallani. Kivétel abban az esetben, ha a fundamentumok annyira gyengék voltak, hogy az érintettek döntő többsége instant bedől, ez viszont sokkal borzasztóbb helyzet...
CyrusTheGreat 2020. 03. 21. 14:48
Előzmény: #64504  impudent
#64507
Azt, hogy ki rendes és ki nem, annyira nem forszíroznám, ezek azért elég szubjektív dolgok, nagyon sok múlik a körülményeken. Az én törekvésem leginkább az, hogy olyan módon próbáljak előrejutni, amilyen eszközökkel az országok nagy részében találkozhatok, bármikor reprodukálható módon. Nem célom NHP-ból/CSOK-ból akármiből téglát és habarcsot vásárolni, hogy abból éljek meg (figyelem, nem lakhatási célról beszélek) vagy abból csináljak pénzt, kizárólag abból akarok megélni, amit nem vehetnek el tőlem és bármikor mobilizálhatok. 
Alapvetően ez az én döntésem, ez senkit sem érdekel, és engem sem érdekel és nem zavar, hogy mások milyen hit szerint élnek, hogyan akarnak boldogulni.
De. Amikor arról van szó, hogy a befektetési és "befektetési" célok miatt, felülről jövő "motiváló" eszközökkel megbontják a társadalom szövetét, a szolidaritást, a mobilitást, akkor érzésem szerint ott inkább bűnről, mint egyszerű hibáról van szó. Elképzelhetetlen árat fognak ezért fizetni a kisebb-nagyobb közösségek (emberek, családok, utcák, városrészek, kerületek, Budapest, megyekszékhelyek, végén az egész ország), ha még egyelőre a résztvevők nem is látják. Eszközöm ennek megakadályozására természetesen nincs eszközöm, csak dohoghatok - még.
hunor555
hunor555 2020. 03. 21. 14:40
Előzmény: #64492  tihamer
#64506
Nah ja. Szomszéd takarító, megkért vigyem el vásárolni, mert nincs kocsija. oké. Kocsiba panaszkodott nekem sorra mondanak fel neki, mert otthon vannak, nem kell dolgozni. Cégek is zárnak be ahova jár, szóval elég borús a jövő előtte. Belenéztem a kosarába, az nem arról árulkodott hogy annyira fosna bármitől is. Mindenből a legdrágább, meg csomó értelmetlen fasság, amiket én is megengedhetnék, de ezek nélkül is 100%os minőségi életem van, szerintem. Nem tudom mennyi tartaléka van de nekem biztosan több. Ha most ő a lenyomata az átlag embernek akkor itt hamarosan kurvanagy gáz lesz. Főleg ha ez eszkalálódik az usában akkor lesz még egy öntés 20-30% szerintem. Ha már topik, a víruspara előtt is befagyott a piac gödöllőn és környékén, minnimális hirdetésszám emelkedés volt.
Törölt felhasználó 2020. 03. 21. 14:29
Előzmény: #64492  tihamer
#64505

Kiszámoló Miklós nagyon szemellenzős a tőzsdével kapcsolatban. Szerintem Zsiday elmondta ezt jobban, be lehet szállni a tőzsdére, de lehet, hogy a jövő héten -30%-on fog állni a részvény, de 3-5 év távlatában eddig még legalábbis mindig ki lehetett venni a nyereséget.
Itt azokkal van tényleg gond, aki megvesz egy részvényt és úgy képzeli, hogy a jövő héten már +20%-on lesz, jövő hónapban meg duplázni fog. Na ezek szoktak nagy pénzeket veszíteni, mert össze vissza ugrálnak és a broki díjakat is bukják ilyenkor, mert a veszteségeket. Utána meg ugye a begyűjtött rossz tapasztalatok miatt hamar eldobják a részvényt, mert olyanról, hogy trend fogalmuk nincs.
Pár egyszerű szabály kéne csak betartani, az első, hogy tőzsdére olyan pénzzel kéne menni, ami 5 évig nem fog hiányozni. A másik, hogy nem kell az alját keresgélni, helyette inkább több pakkot kell venni. Nem nagyon sokat, mert a broki díj húzos tétel lehet.
Én azt a befektetési stratégiát követem esésben, amit még bratyó brokker :) haverja mutatott most már majdnem 20 éve, hogy egy piramist építek fel az egységekből. Én 7 szintes piramissal csinálom, attól függ mennyire sok a befektetni való píz, lehet 10 szintes, vagy akármennyi. Ugye 7 szint: 1-3-5-7-9-11-13, az 49 egység, tehát 1 mihályt fel kell osztani, mondjuk 20400 forint egy egység.
A beszálló nem a csúcson van, hanem lejjebb, mert ugye a csapkodásban mehet feljebb a részvény. Én a  7 egységes szintnél szálltam be most a hét elején és megvettem az esést. Vegyük példának a mollyt, esett mint a kő, tehát vettem utána még 9-11 egységet lejjebb, a 13 viszont megmaradt, mert nem vitte át az 1500-t lefele, sőt visszapattant, tehát még 5 egységet vettem amikor emelkedet. Így azért elég jó átlagáram összejött 1650 és 1530 között, mert ugye a nagyobb egységeket lejjebb vettem és még maradt 17 egységem, amit elkölthetek ha mégis esne. Ha nem esik, akkor majd nézek másik részvényt.
Szóval valamiféle olyan kereskedési rendszer kell, hogy ne egyben vegye meg valaki az esést, mert úgysem tudja az alját eltalálni, hanem több lépésben, lehetőleg úgy, hogy a piramis elvet kövesse, lejjebb vegyen nagyobb egységeket. ami fontos, hogy kell a fegyelem, ha nem esik tovább a részvény, akkor csak a piramis tetején levő egységeket szabad elkölteni és ami az alján megmaradt, annak másik befektetési lehetőséget kell nézni.
Kiszámoló Miklósnak mindenféle szemellenzős befektetési stratégiái vannak. El ne higgye senki, hogy nem érdemes a tőzsdébe beszállni. Érdemes, csak szabályokkal és olyan pénzzel, amire 5 év múlva számítunk csak. Ennyi. Zsiday sokkal jobban érti a tőzsdét, őt érdemes tőzsde témában inkább meghallgatni.
impudent 2020. 03. 21. 14:03
Előzmény: #64503  CyrusTheGreat
#64504
Igen az a legjobb ha az ember állhatatos es nem inog meg soha a rossz kísértésnek de a most kezdik eltiporni gazdaságilag vegleg a rendes embereket
CyrusTheGreat 2020. 03. 21. 13:59
Előzmény: #64502  impudent
#64503
Lehetnek rosszabb időszakok, zsákutcás próbálkozások, de a fundamentumok mindig ugyanazok: munka, küzdelem ( a szó erőfeszítés értelmében), a jóra való törekvés mindig kifizetődik. Aztán lehet, hogy nem lesz igazam. A helikopterpénzzel meg már négy éve együtt élünk, valami új fog ide kelleni, ez már uncsi (gazdaságnak, tőzsdének, embereknek).
impudent 2020. 03. 21. 13:54
Előzmény: #64500  impudent
#64502
Most latum ez az idiota Merkel megint 600 milliardot szor ki a spekara.
Ha igy folytatjak meg a mi eletunkben vege lesz itt mindennek.
Mar csak egy eszkozuk van a helikopterpenz.
Olaj a tuzre.
impudent 2020. 03. 21. 13:50
Előzmény: #64500  impudent
#64501
Este megnézem meg parszor Boney M Ma Baker Sopoti 1979 es felvetelet mindenkinek ajanlom aki jól akar szórakázni

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek