Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.



Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.



Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)



Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:



soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.



Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2018. 04. 17. 16:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#22120
A hangsúly az átmenetin van. 2 éve zért indult rengeteg projekt, mert levitték az ÁFÁ-t, most meg az ért nem indul új, mert 2019.01.01-jétől valószínűleg visszaugrik 27-re. Na, az ilyen őrült belenyúlásokra nincs szükség. A kiszámíthatatlanságra. Értelmetlenül nagy és káros ingadozásokat okoz az ágazat teljesítményében. 
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 16:01
Előzmény: #22117  mage
#22119
"Hozzáteszem 500 éve Afrikában szerintem sokkal kevésbé volt erőszakos az élet. "
Ebben mondjuk nagyjából igazad van. Ott nagyon sok máig élő konfliktus a gyarmatosítás hozadéka.
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 15:52
Előzmény: #22117  mage
#22118
"Tehát mindig mindenről kértél számlát és ha nem kaptál bejelentést tettél a nav-nál"
Ha tudtam, igen, ha kiszolgáltatott helyzetben nem kaptam, akkor többé kerültem a vállalkozót/helyet. Pl. a helyi belterjes kisboltba nem járok, mikor egyszer azzal jött a tulaj, hogy légyszi ne kártyával fizessek, majd baszott blokkot adni. Feljelentést nem tettem egyszer sem, az nem az én stílusom.
"sose adtál hála pénzt, ajándékot szolgáltatásért"
Nem. Itthon eleve magánhoz mennék, ha valami gondom lenne, háziorvosnak sem adnék, hozzá amúgy is csak ha nagyon kell megyek el.
"Étteremben kértél számlát a borravalóról mindig?"
Nem, de nagyon ritkán járok étterembe, többek között emiatt, mert nem akarom a feketegazdaságot tamogatni. Aktívan ebben sem harcolok a feketegazdaság ellen, ez igaz.
"Akkor ajánlom vesd fel 2 zsidó ismerősödnek, a palesztin helyzetet, vagy mi vezetett ahhoz, hogy évezredek óta üldözik a zsidókat az egész világon."
Ja, hogy szerinted a zsidók tehettek a holokausztról? De persze kikérnéd magadnak, ha antiszemitának neveznélek.
"Menjél bele velük érzékenyebb témába és majd akkor dől el a tényleges világnézetük. Mert ha csak az időjárásról csacsogtok akkor azért nehéz kiismerni az embereket."
Amúgy sem szeretem a soft talkot, de ezzel a két emberrel eddig pont hogy 90%-ban politikáról, társadalomról beszéltem, szóval nagyjából képben vagyok a világnézetükkel.
"Szerintem nem ugyan azt gondoljuk a szélsőjobbról, ez már akkor gyanús volt mikor szerinted azok a nyugat-európai pártok szélsőjobboldaliak akik a zsidó szélsőjobbal barátkoznak. "
Nem ezt állítottam. Hanem azt, hogy Nyugat-Európában a szélsőjobbnak már jó ideje Izrael barát. Lásd pl. a tömeggyilkos Breivik ideológiáját, akkor sokaknak nehezen volt érthető itthonról, hogy a még néppártosodás előtti Jobbik és Izrael hogyan lehetett számára egyszerre szimpatikus. A menekültválság óta a hazai szélsőjobbosok (akik jó része már inkább Fideszes, de mindenesetre csalódott a Jobbikban a néppártosodás miatt) is egyre inkáb Izrael barátok, már inkább csak a liberális zsidókat utálják.
A kuruc.info-t amúgy viszonylag sokan olvassák, én is néha, mert mindenféle oldal véleménye érdekel.
"Kedves, hogy kioktatsz a világról, de lehet nem csak saját magaddal kellene foglalkoznod és akkor talán képes lennél egészben látni a világot. Annyit elárulok, hogy én 3 évvel ezelőtt is tudtam, hogy Afrikában milyen kegyetlen világ alakult ki, nem a menekülthullámnál fogtam fel. "
Most pl. nagyon nem magammal foglalkozok, hanem a zsidókról vitatkozunk. Képzeld, én már a ruandai polgáháború idején is követtem az afrikai eseményeket, pedig akkor még elég fiatal voltam. Abszurdnak tartottam azt már akkor is, hogy a zsidó-palesztin konfliktusban évente töredék annyi ember halt meg, mint Afrikában háborúban, mégis előbbi folyt a médiából.
"Gondolom a középkorról is annyit tudsz, hogy sötét volt, pedig sok esetben egy élhetőbb világ volt."
Annyira vicces, hogy mikor személyeskedsz, épp olyanba találsz bele, ami az egyik fő érdeklődési köröm: a történelem, azon belül jó ideig pedig ez a magyar középkor volt.
Mondjuk azért volt jópár olyan tényező, ami miatt nem volt az olyan élhető, mint a mai jólétben unatkozó, a múltról romantikus képet alkotó fotelértelmiség gondolja...
"Remélem akkor is tapsikoltál mikor a nyugat elvitte a békét és demokráciát Irakba, Afganisztánba, Líbiába, Szíriába, Egyiptomba és Ukrajnába."
Az afganisztáni és iraki háborúnak ellenzője voltam, az arab tavasz és Ukrajna ennél árnyaltabb, de minek mennék bele olyannal enenk elemzésébe, aki helyből abból indul ki, hogy a másik tudásabiztosan hiányos, és csak magával törődik.
"Azt hiszed csak nálunk listázták az állampolgárokat. Ajánlom olvass utána, hogy miért vádolják a mai napig Snowdent hazaárulással az USA-ban. "
Tehát akkor helyes, ha listáznak. Ok. Már mrgint a kioktató hangnem. Miért nehéz elképzelni, higy nem te vagy a világ közepe, más is olvas híreket somféle forrásból, és a dolgoknak nem csak az az olvasata van, amit te elképzelsz?
mage 2018. 04. 17. 15:18
Előzmény: #22102  Törölt felhasználó
#22117
Tehát mindig mindenről kértél számlát és ha nem kaptál bejelentést tettél a nav-nál, sose adtál hála pénzt, ajándékot szolgáltatásért? Étteremben kértél számlát a borravalóról mindig?
Akkor ajánlom vesd fel 2 zsidó ismerősödnek, a palesztin helyzetet, vagy mi vezetett ahhoz, hogy évezredek óta üldözik a zsidókat az egész világon. Menjél bele velük érzékenyebb témába és majd akkor dől el a tényleges világnézetük. Mert ha csak az időjárásról csacsogtok akkor azért nehéz kiismerni az embereket.
Szélsőjobb média? Talán a kuruncinfo lehet a legnagyobb pár 10e olvasóval (mivel nem olvasom őket lehet ők se azok valójában). Szerintem nem ugyan azt gondoljuk a szélsőjobbról, ez már akkor gyanús volt mikor szerinted azok a nyugat-európai pártok szélsőjobboldaliak akik a zsidó szélsőjobbal barátkoznak. Magyarországon a média vagy Andy Vajna érdekeltségi körébe tartozik, vagy liberális, meg ott van Simicska érdekköre ami Kálmán Olgával, Csintalannal, stb nem éppen jobboldali. Tehát, ha az első kettő holokauszttal foglalkozik, az nem szélsőjobb, hanem zsidó félelemkeltés a saját népükben, meg az agymosottakban aki amúgy szörnyen felvilágosultnak hiszik magukat, pedig csak birkák.
Kedves, hogy kioktatsz a világról, de lehet nem csak saját magaddal kellene foglalkoznod és akkor talán képes lennél egészben látni a világot. Annyit elárulok, hogy én 3 évvel ezelőtt is tudtam, hogy Afrikában milyen kegyetlen világ alakult ki, nem a menekülthullámnál fogtam fel. Hozzáteszem 500 éve Afrikában szerintem sokkal kevésbé volt erőszakos az élet. Gondolom a középkorról is annyit tudsz, hogy sötét volt, pedig sok esetben egy élhetőbb világ volt.
Remélem akkor is tapsikoltál mikor a nyugat elvitte a békét és demokráciát Irakba, Afganisztánba, Líbiába, Szíriába, Egyiptomba és Ukrajnába.
Még mindig nem tudom, hogy ki a liberálisok Izraelben és mekkora támogatásuk van.
Azt hiszed csak nálunk listázták az állampolgárokat. Ajánlom olvass utána, hogy miért vádolják a mai napig Snowdent hazaárulással az USA-ban. De a facebook-ról is szépen derülnek ki az információk (azokról is adatott gyűjtenek akik nem is felhasználók és bárkinek eladják), ami persze nem mindenkinek új, aki ismeri az emberi természetet és nem fél általánosítani :D.    
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 11:34
Törölt hozzászólás
#22115
ncseed 2018. 04. 17. 11:11
Törölt hozzászólás
#22114
ncseed 2018. 04. 17. 11:01
Törölt hozzászólás
#22113
Vortex 2018. 04. 17. 10:50
Előzmény: #22111  signal2
#22112
Legalább 10 évre szóló ÁFA és illeték csökkentés optimálisabb lett volna. Ez a pár éves ÁFA csökkentés csak arra volt jó, hogy mindenki egy rövid időre korlátozva akar építeni.
signal2
signal2 2018. 04. 17. 10:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#22111
Elég lenne, ha CSOK-kal és ÁTMENETI ÁFA-manipulációkkal nem nyúlna bele folyton a piacba.
sakal83 2018. 04. 17. 10:17
Előzmény: törölt hozzászólás
#22110
Pedig itt lenne az ideje. Főleg a kamatemelésnek és az önerő emelésnek. Az sokat mondó, hogy a személyi hitelek állománya 72%al nőtt tavalyhoz képest, éé két hónap alatt 58 milliárd lett kiosztva. Az aányosan is 350 milliárd forint. Ha a növekmény megmarad három év alatt 2000-3000 milliárdra duzzad, ami kegyetlen.Persze egy jó kis kamatemelés meg az államot reccsentené, mert az államadósság csak nem csökken nominálisan, hanem nő. Annak meg kamaterhei nőnének... A GDP növekedés csökkene így a GDP arányos államadósság nőne...
ncseed 2018. 04. 17. 09:20
Törölt hozzászólás
#22109
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 09:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#22108
A devizahiteles válság mélyén kellett volna szigorítani. Legközelebb a forint kamat válság mélyén lesz rá lehetőség. A lényeg, hogy abban a szakaszban, amikor a közhangulat szerint a bankok azért gecik, mert mindenkinek hitelt adtak, nem pedig abban az időszakban, amikor azért gecik, mert nem adnak nekem hitelt.
ncseed 2018. 04. 17. 09:08
Törölt hozzászólás
#22107
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 08:39
Előzmény: #22105  Törölt felhasználó
#22106
Ezen cégekre szerintem hirtelen fog rászakadni minden, mert eljutnak egy olyan pontra, amikor már azoknak is elege lesz, akik az alacsonybér miatt nem mentek el, de a túl sok rájuk szakadó munka miatt majd megteszik.
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 08:35
Előzmény: törölt hozzászólás
#22105
Sok munkahelyen patthelyzet van munkaerőpiaci szempontból, mert elment néhány ember, pedig kellene a munkaerő, viszont az ott dolgozókhoz béréhez képest 2, vagy akár 3-szor annyiért találnának tapasztalt munkaerőt. Ezt meg nem tehetik meg, azonnali bérfeszültséget eredményezne, viszont mindenkinek meg nem akarják emelni a bérét, főleg, hogy azok többsége ennyiért is marad.
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 08:17
Törölt hozzászólás
#22104
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 08:10
Előzmény: #22095  sakal83
#22103
Bár nem mondom, hogy egyszerű lakáshoz jutni Budapesten, de azt sem gondolom, hogy csak az új lakás lenne a lakás, vagy csak a belvárosi lakás lenne a lakás.
Törölt felhasználó 2018. 04. 17. 08:07
Előzmény: #22099  mage
#22102
Én attól még nem vagyok adócsaló, hogy egyesek szerint minden magyar adócsaló. Ahogy amúgy 2 embert ismerek, akiről tudom, hogy zsidó, egyik sem szokott a holokausztról beszélni. Inkább arról van szó, hogs a szélsőjobbosok média előszeretettel figyel fel a holokauszt megemlékezésekre, azzal kapcsolatos kártérítési igényekre, így ugyanaz a hatás, mint mikor azt hiszed erőszakosabb a világ, mint 200 éve, mert azt látod a hírafóban. A világ ennél sokkal bonyolultabb, a zsidók sem folyton a holokauszttal foglalkoznak.
Milyen komkrét intézkedést vársz olyanoktól egy orszagban, akik nincsenek is hatalmon? Rólam is ugyanúgy elmondhatná egy külföldi, hogy nem tettem semmit, amikor a magyar kormány magyar embereket kezdett listázni.
kbb 2018. 04. 17. 07:13
#22101

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók