Topiknyitó: Portfolio 2014. 03. 02. 18:14

Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára  

Ugrás a cikkhez
Szombaton rendkívül kiéleződött a helyzet Ukrajna körül. Az oroszok bekeményítettek, Vlagyimir Putyin elnök délutáni kérésére az orosz parlament engedélyezte katonai erő alkalmazását Ukrajna területén. Erre reagálva Olekszandr Turcsinov, Ukrajna...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=196016
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
loliense 2014. 08. 16. 17:06
Előzmény: #817  Törölt felhasználó
#820
Má mennyire igazad van!!!

Most már én is emlékszem,úgy kezdődött hogy:
A krimi orosz halászokat megtámadták az ukrán betolakodók,
aztán meg a donyecki bányászokat nem engedték bányászkodni,közértbe menni,
később az ukrán helikopterek,migek berepültek jogtalanul Ukrajnába, naná,hogy ezt már nem tűrték tovább az orosz népnemzeti putyinelvtársi kisebbségek,
oszt lelőttek pár ukrán helikoptert, repülőt

A demokrácia kérdésedet,most hagyjuk is,arra is van biztosan valami népnemzeti hatalompárti elméleted,de azt tartsd meg magadnak

De most komolyan,te egyedül vagy ennyire korlátolt,vagy kapsz segítséget a rokonoktól???

Törölt felhasználó 2014. 08. 16. 13:41
Törölt hozzászólás
#819
Törölt felhasználó 2014. 08. 16. 12:54
Törölt hozzászólás
#818
Törölt felhasználó 2014. 08. 16. 11:48
Előzmény: #810  loliense
#817
"az mégsem normális állapot,hogy ukránok is élnek Ukrajnában"

Az mégsem normális állapot, hogy oroszok is élnek Ukrajnában.

"Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsa felszólította a szeparatisták által megszállt települések civil lakosságát, hogy mielőbb hagyják el lakóhelyüket."

Ha egy nemzeti kisebbség által lakott területet szétlőnek, de 2 hónapnyi olyan időszak után, melyben a lakott területeket "csak" szórványosan, majd egyre gyakrabban lőtték tüzérséggel és azután, hogy már ezres nagyságrendben vannak civil áldozatok szólnak, hogy mindeki húzzon el a retkesbe, mert most aztán kő kövön nem marad, azt nem etnkai tisztogatásnak hívják véletlenül?

Kazettás bombákkal és rakétákkal lőni sűrűn lakott területeket, amit a hadviselés nemzetközi szabályai tiltanak, betiltott fehér foszfor tűzfegyverrel lőni a városokat, Tocska taktikai ballisztikus rakétával lőni a lakott területeket, ahol semmilyen katonai célpont nincs, az rendben van? Ezt nem népirtásnak hívják véletlenül? Az ukrán alkotmány azon rendelkezése, hogy a nép ellen tilos bevetni a hadsereget, újabban nem érvényes?

Csak azért kérezem, hogy tudjam a jövőben mi minősül demokratikusnak, humánusnak, mi felel meg legjobban az emberi jogok és a kollektív szabadságjogok maximális érvényesülésének.

Mi lesz azokkal, akiket úgy véd meg az ukrán kormány a "terroristáktól" (akaratuk ellenére), hogy szétlövik a házaikat és költözhetnek mondjuk Ukrajna nem oroszok lakta részébe, ellenséges környezetbe, földönfutóként?

Idézet Timosenkotól:
"Itt az idő, hogy fogjuk a fegyvereinket és lelőjük ezeket az átkozott oroszokat, vezetőjükkel együtt"
"Minden eszközt fel fogok használni arra, hogy az egész világot felrázzam és még felperzselt föld se maradjon Oroszországban"
"Mitcsináljunk a 8 millió orosszal, akik Ukrajnában maradtak?"
"Atomfegyverrel kell őket kiirtani!"

Egyes források szerint 3,9 millió ember hagyta eddig el Ukrajnában a lakóhelyét. A Timosenko féle program jól halad.
Törölt felhasználó 2014. 08. 16. 11:35
Előzmény: #815  Törölt felhasználó
#816
Az ukránok azzal is befürödtek, hogy biztos fegyvert szállít a segélykonvoj. Vannak videók arról, ahogy megrakják a teherautókat élelmiszerrel és nem fegyverrel. Az ukrán határ mellett odaengedték az újságírókat, hogy mutassanak rá teherautókra és nézzék meg, mi van benne. Nem voltak bennük sem orosz különleges alakulatok, sem elrejtett páncélos hadtest, sem terminátorok. Erről is van fent a neten sok fénykép és videó. Az ukrán határőrök is megvizsgálták a szállítmányt orosz területen. Ők sem találtak semmi szörnyűséget. Az EBESZ kíséri a szállítmányt. Ők is megnézték, és csak segélyt láttak, nem fegyvert. A vöröskereszt osztja szét. Ők sem találtak kivetni valót.

Amúgy meg miért van humanitárius katasztrófa? Nem azért, mert az ukrán hadsereg tüzérséggel lövi a városokat és naponta tucatjával halnak meg ennek következtében a civilek? Nem azért, mert az ukrán hadsereg körbe zárt városokat és nem jut be elég gyógyszer és élelmiszer? Nem azért mert kilőtték az infrastruktúrát és nincs víz, meg áram? Nem azért mert kórházakat lőnek, katonai szempontból teljesen értelmetlenül, ami némileg akadályozza az egészségügyi ellátást?
Törölt felhasználó 2014. 08. 16. 11:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#815
Már Amerika sem tudja megerősíteni, hogy az oroszok bementek volna páncélosokkal és azokat kilőtték volna.

Az alaphír szerint két brit újságíró látta az orosz harcjárműveket átmenni a határon. Innentől kezdve viszont több változat is létezik. Az egyik szerint tucatnyi járműről volt szó, a másik szerint 23 lövészpáncélosról és néhány egyéb járműről, a harmadik szerint mintegy 50 járműről, a negyedik szerint 70-ről. Arról is több változat van, hogy milyen járművekből járművek állt az oszlop. Az egyik szerint főleg páncélozott szállító harcjárművekből, a másik szerint főleg teherautókból. Az is kérdéses, hogy milyen jelzés volt rajtuk az egyik változat szerint az orosz hadsereg jelzése volt rajtuk, a másik szerint jelzés nélküliek voltak.

Azért ezzel a hírrel több probléma is adódik:
- Miért pont teherautókat és könnyű páncélzatú járműveket küldene Putyin egy olyan harchelyzetbe, ahol az ukránok sok százas nagyságrendben vetnek be a térségben tankokat, tömegesen alkalmazzák a nehéztüzérséget? Ezzel az erővel békegalambokat is küldhetett volna.
- Tucatnyi, vagy 23 + néhány, vagy 50, vagy 70 járművel mit változtatnának az oroszok az erőviszonyokon? Ez nem hogy invázióhoz röhejesen kevés, de még katonai segítségnyújtásnak is rendkívül gyenge.
- Miért pont ott küldené át Putyin a "páncélosokat" ahol a segélykonvoj miatt hemzsegnek az újságírók? Ott vannak az EBESZ megfigyelői, a vöröskeresztesek, az ukrán határőrök, akiket a segélykonvoj megvizsgálására küldtek.
- Hogyhogy nem látta a határátlépést az EBESZ, a Vöröskereszt, az ukrán határőrök és a többi újságíró? Egy sok járműből álló oszlop elég feltűnő és hangos is.
- Ha az oroszok titkos művelet hajtanak végre, miért engedték oda a két brit újságírót?
- A két brit újságíró hogyhogy nem tud felvételt bemutatni. Nem szoktak magukkal kamerát vinni, vagy fényképezőgépet, sőt még egy kamerás mobiljuk sem volt?
- Állítólag ezek azok a páncélosok lennének, amik Moszkva mellől az ukrán határig végig kísérték a segélyszállítmányt. Csak az a gond, hogy segélyszállítmány útjáról elég sok videó készült és egyiken sem látszanak. Akkor ezek most láthatatlan páncélosok?
- Az újságírók állítás szerint nem a határátkelőn, hanem egy földúton mentek át a "páncélosok". Erre többen megkérdezték, hogy honnan tudják az angol újságírók, hogy susnyás kellős közepén hol van az ukrán-orosz határ. Mire az újságírók egyike azt állította, hogy a "demarkációs vonalat jelző kerítésen keresztül mentek át az oroszok. Mert ugyebár egyértelmű, hogy az orosz-ukrán határon végig kerítés húzódik? Hát nem?
- Ráadásul ezek az orosz "páncélosok" este, a határ áttörésekor kizárólag brit újságírók számára láthatóak, de nappal, Ukrajna területén nyomuk sem volt. Persze felkerültek a netre videók hogy itt mennek az orosz páncélosok Ukrajnába, vagy Ukrajnában, de sorban kiderült róluk hogy bőven orosz területen filmeztek le lövészpáncélosokat (olyan benzinkút hálózat tagja mellett, ami Oroszországban van, de Ukrajnában nincs). Vagy ukrán területen az ukrán hadsereg egységeit (oldalszámról azonosítható). Vagy ezer éves felvételeket használtak kamu dátum bélyegzővel. Vagy eleve a szakadárok egységei vették fel (tank orosz zászlóval ukrán területen, csak az a gond, hogy nagy betűkel ki van rá írva, hogy DNR és a T-64-es olyan változata, amit az ukrán hadsereg használ, az orosz nem).

Ezek után az ukránok bejelentették, hogy: "Az ukrán fegyveres erők tüzérsége megsemmisítette annak az orosz harcjármű oszlopnak a nagy részét, amely péntekre virradó éjjel hatolt be Ukrajna területére a kelet-ukrajnai Izvarine határátkelőnél"

Ezzel van pár probléma:
- Hagyományos tüzérséggel megsemmisíteni még álló járműveket is nehéz. Egy adott területet kell annyira megszórni, hogy az azon belül tartózkodó jármű biztosan találatot kapjon. Ez időbe kerül. Egy mozgó járművekből álló harcjármű oszlopot tüzérséggel megsemmisíteni irányított lövedékek nélkül (olyat az ukránok nem használnak) több mint nehéz.
- Azután mi az, hogy a nagy részét megsemmisítették? Eddig azt sem tudták eldönteni, hogy hány járműről van szó, tucat és 70 között szórtak a bemondások. Honnan tudják mennyi a nagy része?
- Egyáltalán honnan tudják, hogy megsemmisítettek bármit? A tüzérség annyit tud, hogy egy adott terület felé lövedékeket lőtt ki. Azt sem tudja, hogy mi volt ott és azt sem hogy mi volt a csapás hatása. Ehhez oda kellene menni levegőben vagy földön. Ha tudták, hogy ott voltak az oroszok a tüzérségi csapás időpontjában, akkor lennie kellene a még sértetlen oroszokról felvételeknek. Ha tudják, hogy mit és mennyit semmisítettek meg akkor lennie kellene a roncsokról légi felvételeknek, vagy a beszivárgott tüzérségi felderítőktől származó földi felvételeknek. De ilyet az ukránok nem mutogatnak.
- Utólag is ellenőrizhető lenne az ukránok állítása, ha megmondanák hol történt a megsemmisítés. Műhold, vagy légi felvételek készülhetnek, vagy a hírt olvasó helyiek közül néhányan biztosan kimennének lefilmezni a helyszínt. De az ukránok a helyet sem közlik.

Mindenesetre az orosz fantom páncélosokat nem látta dokumentáltan Ukrajnában senki ezért megsemmisültek, így már n is keresse azokat senki. Legalábbis az ukrán verzió szerint.
pampa 2014. 08. 16. 08:32
Előzmény: #809  nemoland
#814
Nincsen értelme ilyen mélységben foglalkozni ezzel a problémával. :(

Vegyük az egyszerű kérdéseket.
Az USA-nak joga van bárhol megvédeni a befektetéseit még katonai beavatkozás révén is.
Azonkívül joga és kötelessége megvédeni állampolgárait éljenek bárhol a földön.

Vegyük Irakot, a zöldek harcolnak a sárgákkal, lassan veszélyben lesz az amerikai befektetés a térségben. Elrendeli az Elnök a légicsapásokat és már indul is a támadás. Repülők, rakéták, drónok csapnak le az egyik félre.
Joguk van hozzá!

Az oroszoknak sérül az üzleti érdeke a térségben, ráadásul az ott élő orosz kisebbséget,civileket támadja a másik etnikum.

Putyin elkezdi támogatni az orosz kisebbséget.

Aljasság! Ilyet nem lehet csinálni! Szankciókat az oroszoknak!

Ennyire egyszerű napjaink politikája.

Aki pedig erre felhívja a figyelmet, az "idióta,barom,buta,primitív,ostoba,"...stb...kinek a vérmérséklete szerint....

Nem érdekel sem Putyin sem Obama egyedül a kialakuló folyamatok érdekelnek.Arról pedig nem én tehetek, hogy a hírekben folyamatosan ők szerepelnek.

Kialakult egy új világrend amelyikben a felső szintem lévő országokra más nemzetközi törvények, szabályok vonatkoznak. A felső szintre pedig csak tömegpusztító fegyver birtoklásával lehet bekerülni.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 08. 15. 21:54
Törölt hozzászólás
#813
Törölt felhasználó 2014. 08. 15. 21:38
Törölt hozzászólás
#812
Törölt felhasználó 2014. 08. 15. 19:47
Előzmény: #810  loliense
#811
Ja, annyira nem normális állapot, hogy nem is tudom, hogy kinek jutott ez a hülyeség az eszébe. :DDD
loliense 2014. 08. 15. 19:16
Előzmény: #809  nemoland
#810
az mégsem normális állapot,hogy ukránok is élnek Ukrajnában

nemoland 2014. 08. 15. 19:09
Előzmény: #808  loliense
#809
olyan butusok ezek az oroszok...egyszerűen azt kell mondaniuk csak, hogy Oroszországnak joga van megvédenie magát az ukrán terroristáktól!

ezután bemehetnek...és kinyírhatnak mindenki...+ EBESZ vagy akár ENSZ épületeket is bombázhatnak....

ha délen lehet lehet északon is...
loliense 2014. 08. 15. 19:01
Előzmény: #807  kukutyinbenko
#808
Egy picit légy türelmesebb

A Spongya a vezénylőtábornokelvtárs bránerének magyar hangja még eligazításon van a pártközpontban
(vár a saját véleményére)

Dr.Bamba este 7-ig cigány imperialistákat kerget az pszichológiánál

később jönnek csak

kukutyinbenko 2014. 08. 15. 18:35
#807
Ma miért nem mesél senki a csúnya rossz nyugati három betűsök ármányairól?
És az például hogy volt amikor a gonosz NATO halálcsillag bevonzott egy egész orosz katonai konvojt akarata ellenére Ukrajnába? Besenyő Pista bácsi bezzeg mesélne róla csak ő már nem politizál máma :(
pampa 2014. 08. 08. 21:08
Előzmény: #804  nemoland
#806
25-30 év után majd filmen megnézhetjük a valóságot.

Tudod,Szaddamnak atombombája van amit már holnap bevethet Európa ellen....
Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 16:18
Előzmény: #804  nemoland
#805
Neked szerintem megártott az amerika ellenességed. Komolyan.
nemoland 2014. 08. 08. 16:14
Előzmény: #799  _pampa
#804
Az a baj, hogy lassan egy átlagember is kiszúrja, hogy ez egy 3betüs szervezet megtervezett akciója lehet, ami "mintaszerű":

1. 'arab tavasz' -> 'demokratikus' minta - főtéren összegyűlés /esetleg fcbook közösségszervezés/, valamilyen tragédia központba állítása (vagy megcsinálása), az emberek fellázadnak a kormány ellen. Média push mindenhol a 'diktátor' kormánytól, miközben nyomják pénzzel az ellenzéket, hogy háborúzzon...
(Tunézia, Egyiptom, Líbia...stb...stb...)
USA szempontból ez a 'logolcsóbb' módja, hogy más országbeli emberek megdöntsék a kormányukat és egyetlen amerikai katona se hal meg...relative kis befektetés a céljaik elérése érdekében... (nem kell odarohanni hajókkal tankokkal)

2. 'szíriai minta' - Szíriában az 1. nem jött be, mert gyenge volt az ellenzék és erős a kormány, kellet egy ok, hogy nemzetköz/USA közvetlenül beavatkozhasson
...tehát csináltak egyet...
Szíriában megtörtént az eset a média azonnal egyértelműen a kormányt okolta a cselekedetért.
2 óra múlva megjelent egy "hiteles" hangfelvétel" 1 nap múlva "hiteles kép és video"....viszont Oroszország elég erős volt hozzá, hogy ez "kétes" maradjon ne legyen nemzetközi egység/döntés a kérdésben...

3. 'Ukrán minta' - az egész az 1. szerint megy, de itt sehogy se akarnak a felek (tömeg vs kormány) nekimenni egymásnak...sőt megállapodást írnak alá pénteken EU képviselők jelenlétében, hogy diplomáciával rendezik az egészet...
Szombaton belelőnek a tömegbe...(kiderül később, hogy nem a kormány és nem is az ellenzés...hanem 'orvlövészek'..)..a tömeg megdöntik Janukovics hatalmát...mert 'végre' beindul aminek az 1. pontban kellett volna....

A stratégai a közel kelet destabilizációja (amíg országon belül háborúznak nem figyel senki Jeruzsálemre/csökken a feszültség vele szemben) valamint az oroszok elszigetelése / fegyverpiacainak szűkítése / déli mélytengeri kikötőinek elvesztése lehetett...

Oroszország lép..nem várt módon(Krim), tehát el kell szigetelni mihamarabb..
Média - 'Mindenért' az oroszok felelősek...stb...stb...

Az EU nem akar ütközni velük, ezért a 2.-es 'szíriai' módszert elő lehet venni, mert ismét kell valami ami a közvéleményt és az EU-t 'rákényszeríti' az ütközésre...
a baleset után 2 órával "hanganyag", 1 napra rá "kép"...stb...stb...
média 'Oroszország hibája'..erősebb szankciók kérése...stb...stb...
(azt csak csendben jegyezzük meg, hogy a szerencsétlenség után 3-4óra múlva, már benn is volt a hadsereg Gázába)

USA 258 áldozatért EU-RU szakítást követel minden szinten..1600-ért (~400 gyerek), pedig ejnye-bejnye nem kellene polgárokat támadni-val reagál...

ez az EU vs RU feszültség USA-nak még kevés...érdekes lesz majd mi lesz a következő lépés...

'természetesen azt is az Oroszok fogják csinálni' és az is jelentős tragédia lesz... és a csapból is az fog folyni...2 óra múlva 'hiteles' hangfelvétellel..1 nap múlva "képpel/videoval'....

...és természetesen mindez csak a 'fantázia' szüleménye...mi higgyünk csak azt, hogy egy 'demokratikus' és 'szabad' világban élünk ahol nem akarnak bennünket irányítani/manipulálni....így legegyszerűbb ha nem gondolkodunk hanem inkább hiszünk a TV-nek ;o)
_pampa 2014. 08. 08. 15:31
Előzmény: #802  pampa
#803
Ezt nehéz lesz az EU-val elfogadtatni.

"Kijev is szankciókra készül
Forrás: MTI | 2014. 08. 08. 15:15:00

Az ukrán kormány törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé, amelynek alapján szankciókkal sújtja az ukrajnai "terrorizmust" és a Krím félsziget Oroszország általi elcsatolását finanszírozó természetes és jogi személyeket.

Ezt Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök jelentette be Kijevben, a kormány pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

A kormányfő nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a tilalom kiterjed majd az Európába irányuló orosz földgáz Ukrajnán keresztüli szállítására is."
pampa 2014. 08. 07. 08:45
Előzmény: #801  pampa
#802
"Humanitárius katasztrófa Ukrajnában: Luhanszkban se ivóvíz, se áram

"Főbiztossága szerint a harcok kezdete óta 730 ezer ember menekült Oroszországba."

A kelet-ukrajnai Luhanszk városa humanitárius katasztrófát jelentett be: nincs gyógyszerellátás, elektromosság, világítás, mobil és internetes kommunikáció. Egy nyilatkozat arra is kitér, hogy 250 ezer civil nem tudja elhagyni a várost – közölte a Russia Today (RT) című orosz hírportál. Közben az elmúlt 24 óra alatt az ukrán fegyveres erők 18 tagja vesztette életét és 54 sebesült meg Kelet-Ukrajnában, Oroszország pedig – ahova a harcok kezdete óta több mint 700 ezer ukrán menekült el – katonákat vont össze a határnál.
„Augusztus 5-én Luhanszkban megszűnt a villamos energiaellátás. A város területén a helyzet továbbra is kritikus. Luhanszkban nincs elektromos áram, a várost humanitárius katasztrófa sújtja. Vasárnap óta a régió központjában a lakosság egy részénél nincs világítás, ivóvíz, valamint megszűnt a mobiltelefonos és az internetes kommunikáció is” – tette közzé honlapján Luhanszk városa az aggasztó közleményt. „A magas hőmérséklet és a legtöbb közösségi szolgáltatás autóit ért károsodások következtében a szemétszállítás teljesen leállt, ezért a város lényegében egy ökológiai katasztrófa szélére sodródott” – közölte a városvezetés.

„A helyzet a mai napon Luhanszk 250 ezer polgári lakosát ejtette túszul – főleg nyugdíjasokat és gyermekes családokat, akiknek nincs pénzük a város elhagyására, vagy akiknek nincs hova menniük: az emberek arra kényszerülnek, hogy fegyveres összecsapásokkal súlyosbított körülmények között, kommunikációs hálózatok nélkül éljenek. A még mindig dolgozó üzletek és szupermarketek pultjaiból elfogyóban van a még megmaradt táplálék” – áll a nyilatkozatban.
Különösen égető kérdés lett a hiányzó egészségügyi ellátás is: „az emberek nem tudják megvásárolni a szükséges gyógyszereket, mert csak néhány gyógyszertár működik” – áll a nyilatkozatban.
Roman Korotyenko a Donbasz Közösségi Alap képviselője azt nyilatkozta, hogy Luhanszk visszasüllyedt a „kőkorszakba”. „Gyakorlatilag a kőkorszakban vagyunk – nincs világítás, nincs víz, és mindeközben megállíthatatlanul jönnek az ukrán hadsereg gránátjai. Villamos energia csak néhány óráig van, mivel az elektromos kábeleket folyamatosan tűz alatt tartják a katonák”.
„Sokan elhagyták a várost, szinte senkim sem maradt ott, csak a nővérem. Ha az ember este kimegy az erkélyre, olyan érzése van, hogy a város kihalt” – panaszolta az orosz RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában egy korábban Luhanszkban lakó helybéli, aki nemrég költözött a békésebb Harkovba. „Harkovba buszok járnak. Luhanszk városában azonban a buszok ritkán járnak: a korábban öt percenként induló járatok most csak fél óránként jönnek. A vezetők nem tartják be az útvonalat, mert veszélyes. Kevés a benzin, ami van, az nagyon drága. Trolibusz vagy villamos nem jár” – sorolta a volt luhanszki lakos.
Az üzletek ugyanakkor naponta több órát dolgoznak még Luhanszkban, bár a helyiek szerint az árak az egekbe szöktek. A cigaretták eltűntek a boltok polcairól, de kenyeret még lehet kapni. Esténként, az emberek megpróbálnak otthon maradni, mivel az összecsapások mindennapos eseménynek számítanak.
Egy másik helyi lakos szerint, aki az Russia Today-nek (RT) nyilatkozott, a helyzet az utóbbi időben egyre rosszabb. „Régebben a harcok a lakott területektől távol folytak. De most a helyiek és a gyerekek szenvednek, félnek – panaszolta az RT-nek nyilatkozó nő. Sokan, akik a városban maradtak kénytelenek a pincében menedéket keresni. Szinte minden háztartásban van óvóhely, ami úgy néz ki, mint egy lakás, de a föld alatt van. „Előfordul, hogy a vezetékek elszakadnak. Ha ez a semleges zónában történik, egy munkás odamegy, hogy megjavítsa a csatlakozást. Fehér zászló van náluk, de továbbra is lőnek rájuk” – magyarázta egy másik helyi lakos.
Az ukrán hadsereg megközelítette Donyeck és Luhanszk külvárosát, és arra készül, hogy lerohanja ezeket a városokat – idézi a RIA Novosztyi Andrej Liszenkót, az ukrán Nemzeti Biztonsági és Védelmi Tanács szóvivőjét. „A terrorellenes hadművelet fő erői – beleértve a területi zászlóaljat is – már megközelítették ezeket a területeket. Ez nem azt jelenti, hogy már megkezdődött az ostrom, de a felkészülés a városok felszabadítására már folyamatban van” – közölte a szóvivő. Hozzátette: az elmúlt 24 óra alatt az ukrán fegyveres erők 18 tagja vesztette életét és 54 sebesült meg Kelet-Ukrajnában a szakadárok ellen folyó, Kijev által terrorellenesnek elnevezett hadműveletben. Liszenko cáfolta Anatolij Gricenko parlamenti képviselő, volt védelmi miniszter azon kijelentését, miszerint a sebesült katonák közül minden harmadik kórházba szállítás közben meghal. Liszenko kijelentette, hogy a terrorellenes művelet kezdete óta körülbelül ezer katona sebesült meg, közülük mindössze tizenketten haltak bele sérülésükbe, heten a kórházban és csak öten szállítás közben vesztették életüket.
Közben a NATO szerint mintegy 20 ezer katonát vont össze Oroszország Ukrajna keleti határánál. Az észak-atlanti szervezet szóvivője, Oana Lungescu úgy fogalmazott, hogy „súlyos aggodalomra” adnak okot Oroszország lépései. A NATO attól is tart, hogy Moszkva humanitárius vagy békefenntartási megfontolásokra hivatkozva csapatokat kíván küldeni Ukrajna keleti részébe.
Ukrajna keleti részéből egyébként az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint a harcok kezdete óta 730 ezer ember menekült Oroszországba."
atv.hu / Russia Today / MTI
pampa 2014. 07. 26. 07:20
Előzmény: #800  _pampa
#801
Miért is kellene egyik félnek is kiadni valamelyik személyt? Ukránnak,orosznak minek,
küldeni kell a drónokat vagy a "különleges" egységet és likvidáltatni! Az sem gond ha némi civil " járulékos" veszteség keletkezik.
A mi világunk már így működik,lassan fel kell ébrednie a többi államnak is.
Nincsen itt már nemzetközi jog!
Visszatértünk az erősebb kutya ....szik joghoz!

Szép új világ!

"Az Interpol-körözés ellenére Kijev nem adja ki Moszkvának Dmitro Jarost, a Jobboldali Szektor nevű radikális ukrán szervezet vezetőjét, akit terrorcselekményekre való nyilvános felbujtással vádolnak az orosz hatóságok.
Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója Facebook-oldalán közölte, hogy Jarosnak "nincs mitől félnie" - jelentette szombaton a kijevi média.

"Ukrajna nem adja ki saját állampolgárait más országoknak, pláne nem Oroszországnak, amely nem ad ki nekünk ukrán állampolgárokat, Janukovicsot, családocskáját és háromtucat alacsonyabb rangú gazfickót" - írta Herascsenko, utalva arra, hogy Viktor Janukovics megbuktatott ukrán államfő az év elején Oroszországba szökött, és Moszkva nem hajlandó őt kiadni Kijevnek.

Herascsenko közölte azt is, hogy jelen pillanatban nem ismert Dmitro Jaros holléte.

Az Interpol honlapján pénteken jelent meg az orosz kérésre kiadott nemzetközi körözés Jaros ellen. Jaros ellen terrorcselekményekre való nyilvános felbujtás, illetve a média segítségével szélsőséges cselekményekre való nyilvános felbujtás a vád.

Jaros szervezetének fegyveresei fontos szerepet játszottak a Janukovicsot megbuktató 2014. eleji kijevi tüntetéseken.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek