Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lancaster
lancaster 2019. 05. 06. 16:27
Előzmény: #22634  euler
#22639
" - Magyarország protestáns ország is, és ezért a pápa véleménye itt nem annyira meghatározó, mint egy katolikus országban."
L: nézzük a tényeket:
A 2011. évi népszámlálás adatai alapján, Magyarországon a lakosság mintegy fele (54,6%) kötődik valamelyik vallási felekezethez. A legnagyobb vallás az országban a kereszténység, melynek legelterjedtebb formája a katolicizmus (39,0%).
A katolikus egyházon belül a római katolikusok aránya az ország lakosságának több mint harmadát teszi ki (37,1%), míg a görögkatolikusok (1,8%) főleg Északkelet-Magyarország egyes településein alkotnak többséget.
A FŐVÁROSBAN ÉS AZ ORSZÁG KELETI RÉSZÉN NÉPES PROTESTÁNS KÖZÖSSÉGEK IS ÉLNEK, FŐLEG REFORMÁTUSOK (11,6%) ÉS EVANGÉLIKUSOK (2,2%).
L: Ha már valaki nem szép, legalább hülye ne legyen!!
kismarton 2019. 05. 06. 16:14
Előzmény: #22634  euler
#22638
„Ha az ember magyar, akkor alapérzés az, hogy elárulták… Nekünk, magyaroknak pedig romantikus hajlamunk is van, ami néha naivvá tesz bennünket. A magyaroknak nagy szívük van. És gyakran szívből és nem az értelemből indulnak ki. Meglepődnek, ha valaki, akivel baráti volt a viszonyuk, kezdi nem a szívét, hanem az érdekeit követni.”
Baromság úgy, ahogy van.
Az egész magyarságra ez biztosan nem igaz, néhány emberre igaz lehet. Egyébként rendkívül káros az ilyen típusú nemzetkarakterre ráerősíteni. A köldöknéző önsajnálat a siker legnagyobb ellensége.
lancaster
lancaster 2019. 05. 06. 15:55
#22637
Utánajártunk: így szabotálta el a nyomozóhatóság és az ügyészség az Elios-ügy felderítését...
Lassan elülnek a botrány hullámai a Tiborcz István cégének többmilliárdos bevételt hozó Elios-ügy körül, főhősünk vagyona pedig a polgári jog előírásainak is megfelelni látszó ingatlanbefektetések formájában halad a kifehéredés útján.
Mielőtt végképp a feledés homálya borítaná be e sajátosan magyar eredeti tőkefelhalmozás történetét, szögezzük le: jó okunk van azt gondolni, hogy a miniszterelnök vejének vagyona az Elios Zrt. közvilágítás-korszerűsítési projektjei kapcsán a bűnszervezeti elkövetés jegyeit is magán hordozó költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények sorozata segítségével növekedett.
AZ PEDIG, HOGY EZT A NYILVÁNVALÓNAK LÁTSZÓ BŰNCSELEKMÉNYT NEM DERÍTETTÉK FEL, ÉS AZ ELKÖVETŐK EGYIKÉT SEM VONTÁK FELELŐSSÉGRE, KIZÁRÓLAG ANNAK KÖSZÖNHETŐ, HOGY A NYOMOZÁST VÉGZŐ NEMZETI NYOMOZÓ IRODA SZABOTÁLTA A NYOMOZÁST, AZ ELJÁRÁST IRÁNYÍTÓ ÉS FELÜGYELŐ PEST MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG PEDIG ASSZISZTÁLT EHHEZ, AMI NEHEZEN MINŐSÍTHETŐ MÁSNAK, MINT HIVATALI VISSZAÉLÉSNEK ÉS BŰNPÁRTOLÁSNAK....
L: No komment   
https://atlatszo.hu/2019/05/06/tobb-mint-hiba/
euler 2019. 05. 06. 13:33
#22636

Állami kocsival mentek tárgyalni az Orangeways megvásárlásáról
.
Hadházy Ákos38 perce
"sokan azt is tudni vélik, hogy egymilliárd forint a határ: azok a cégek veszélyeztetettek, amelyek bevétele egymilliárd felett van. De leginkább azért írom ezt a posztot, hogy üzenjek azoknak a cégvezetőknek, akiket már megkerestek a Fidesz emberei, vagy azoknak, akiket meg fognak keresni. A nagyon magabiztos cégtulajdonos urak legyenek benne biztosak, hogy nincs olyan, hogy védett személy. Bármelyikük sorra kerülhet és CSAK egyetlen dolgot tehetnek: a nyilvánossághoz fordulnak. Máshogy egyszerűen NEM győzhetnek. Dokumentáljanak mindent attól kezdve, hogy a fideszes szépfiúk először megjelennek az irodájukban. Akkor is, ha zsarolhatók valamivel. Sőt, leginkább akkor."
"Alig negyed óta telt el a poszt közzététele óta, de máris több konkrét esetről kaptam üzenetet. A rezsim kiszolgálói nyilván tagadnak, ködösítenek (és cinikusan azt mondogatják: tegyen feljelentést, aki bűncselekményről tud), de az emberek tudják, mi a valóság."
lancaster
lancaster 2019. 05. 06. 13:22
Előzmény: #22634  euler
#22635

....vagyis a diktatúrában!
L: az a 2.5 millió magyar, az emberiséget árulja el!!
euler 2019. 05. 06. 13:00
#22634

Egy kis abszurd:
" - Magyarország protestáns ország is, és ezért a pápa véleménye itt nem annyira meghatározó, mint egy katolikus országban.
  - Ha az ember magyar, akkor alapérzés az, hogy elárulták.
  - Az európai eliteknek az a problémája, hogy nem hisznek a személy, a vezető személyiség erejében."
Orbán és a cselekvő politika
lancaster
lancaster 2019. 05. 06. 09:48
#22633
A miniszter a Magyar Hírlapban üzente meg, mi lesz, ha nem fogadja el hétfőn az MTA az ő átalakítási javaslatait.  
Amennyiben a Magyar Tudományos Akadémia hétfői közgyűlésén sem szavazzák meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) terveit a kutatás-finanszírozás átalakításáról, akkor a helyzetet a kormánynak kell megoldani" - derül ki Palkovics László miniszter Magyar Hírlapnak adott hétfői interjújából. A miniszter lényegében azt mondta, hogy
"BÁRMI TÖRTÉNIK MA AZ MTA SZAVAZÁSÁN, CSAK AZ ORBÁN-KORMÁNY ELKÉPZELÉSEI VALÓSULHATNAK MEG" 
A kormány tavaly óta próbál befolyást szerezni az eddig függetlenül működő akadémiai kutatásfinanszírozás felett, az MTA ellenállásán, azonban eddig mindig minden terv elbukott.
Az MTA-tól tavaly év végén 28 milliárd forintnyi forrást vontak az ITM hatáskörébe, hogy a pénzhiány miatti kényszerben elfogadják a változásokat, ám sikertelenül. 
L: Előre az "illiberális-keresztény-DEMOKRATA-liberális-nacionalista" úton! 
https://168ora.hu/itthon/palkovics-laszlot-nem-erdekli-a-hetfoi-szavazas-ha-kell-az-orban-kormany-izombol-lenyomja-az-akaratat-az-mta-torkan-167674
lancaster
lancaster 2019. 05. 06. 09:36
#22632
Luxembourgig érő, milliókat elnyelő Fidesz-közeli pénzszivattyúra bukkantunk... 
Eltűnő, vissza nem fizetett hitelek, köddé váló cégek, óriási veszteség, rendőrségi feljelentés. Államilag támogatott, fideszes hátterű pénznyelő Heves megyében. 
Mára szinte megszokottá vált, hogy a közvagyon elképesztő sebességgel, hihetetlen összegekben válik magánvagyonná. 
Azt, hogy a NER politikai elitje milyen viharos gyorsasággal gazdagodik, s ennek az ország felzárkóztatására szolgáló állami és uniós fejlesztési pénzek a forrásai, nap mint nap tapasztaljuk, amikor szembe jönnek a hírekben a Mészáros Lőrinc cégeinek juttatott milliárdos megrendelések, a stadionépítések vagy a politikusok családtagjainak gazdagodása. 
L: Hiába, nincs új a nap alatt! 
https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/luxembourgig-ero-milliokat-elnyelo-fidesz-kozeli-penzszivattyura-bukkantunk-119439
lancaster
lancaster 2019. 05. 06. 00:06
#22631
Gruevszki pártjának jelöltje veszített az észak-macedóniai elnökválasztáson!
L: Ha-ha-ha!!!
https://24.hu/kulfold/2019/05/05/eszak-macedonia-elnokvalasztas/
tatikaroly 2019. 05. 05. 23:19
Törölt hozzászólás
#22630
lancaster
lancaster 2019. 05. 05. 23:03
#22629
Marine Le Pen meghívta a Fideszt a szélsőjobboldali EP-frakcióba
„Örömmel látnánk a magyar és a lengyel kormánypártot a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakcióban a májusi európai parlamenti választásokat követően” - jelentette ki vasárnap Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője.
L: A gyengébbek kedvéért a sárga mellényesek gyújtogató, romboló csőcseléke, mind Marine Le Pen fizetett provokátorai
lancaster
lancaster 2019. 05. 05. 22:58
#22628
Guardian: a szlovák és cseh kormány nem örül, hogy Habonyék hírügynöksége a V4 nevet viseli 
A cseh és a szlovák kormány aggodalmát fejezte ki a magyar kormány felé, hogy bár a  V4 News Agency (V4NA) a neve alapján a visegrádi országok nézőpontját képviseli, valójában csak a magyaroknak fontos témákat tolja.
Erről ír az új magyar hírügynökség munkáját részletesen körbejáró Guardian egy névtelen forrásra hivatkozva.
A cikkben amúgy Kovács szóvivő és a projekttől elvileg szintén teljesen független nézőpontos Mráz Ágoston Sámuel vázolja a hírügynökség céljait és jövőképét, a V4NA és tulajdonosai ugyanis nem válaszoltak a Guardiannak.
A lap tesztelte, hogyan tálalják az Orbán-kormány narratíváját a nemzetközi közönségnek. Az első hetek anyagaiban talált egy rakás sport- és szórakoztató tartalmat is, de a legszembetűnőbb az ilyen cikkcímek voltak:
    Az iszlám 50 éven belül átveheti az uralmat Svédország fölött     A migránsok elégedetlenek az ingyen pénzzel, amit kapnak
    Húszezer terrorista szivároghat be Európába évente 
    Szíriai migráns erőszakolta meg a kamasz lányt 
A hírügynökség anyagai előfizetésesek, de az előfizetési kérésekre nem nagyon válaszolnak, ami sajátos üzleti modellre utal.
tatikaroly 2019. 05. 05. 22:20
Törölt hozzászólás
#22627
euler 2019. 05. 05. 22:08
Előzmény: #22619  signal2
#22626

Ez tényleg minősíthetetlen szintje az aljasságnak. Emlékeztet letűnt korok gyakorlatára.
Nem tudom elképzelni, hogy ez Palkovics tudta nélkül született, aki valószínűleg nem képes elviselni a személyét érő támadásokat, amelyek egyébként teljesen megalapozottak. (Az más kérdés, hogy az a követelményrendszer aminek ő nem felelt meg, jó vagy rossz).
.
Nyilván nincs minden rendben az MTA-n belül sem, különösen mióta a Pálinkás korszakban direktben betette a lábát a politika (PBK), de ez az egészpályás letámadás nem ide való. Persze más "harcmodort" a pártkatonák nem ismernek.
.
Az Azonnali cikk egyébként 2013-ban íródott, szerzőjétől - már csak a kiegyensúlyozottabb tájékoztatás miatt is - itt van egy frissebb elemzés: 
https://darvasbela.atlatszo.hu/2019/04/16/kutatohalozat-a-hullamzonaban/
(Nem veszem a bátorságot, hogy mélyebben belemenjek a kérdésbe.)
signal2
signal2 2019. 05. 05. 22:05
Előzmény: törölt hozzászólás
#22625
Eddig két patkányozóról tudtam: Bayer, majd Bangóné. Azóta pedig a fidesz terjeszti a patkányozást, biztos azonosult vele.
tatikaroly 2019. 05. 05. 21:40
Törölt hozzászólás
#22624
badsector1
badsector1 2019. 05. 05. 21:36
#22623
"Patkánytetem ázott az esőben az Andrássy úton
  
Az Oktogon-Andrássy út környéke a múlt héten megjelent patkánytérképünkön is ki volt emelve, ezen a részen több olvasó is fotózott patkányt. Akkor másfél nap alatt több mint 130 bejelentés érkezett budapesti patkányészlelésekről az Indexhez.Több cikkünkben is írtunk a patkányhelyzetről: az elődjére mutogató patkányirtó cégcsoport az idén összesen több mint 500 milliónyi keretéből sem ígérpatkánymentességet. A fideszes városvezetés szerint nincs probléma, de megszavazták a pluszpénzt, amit az ellenzék másnak adott volna."
tatikaroly 2019. 05. 05. 21:18
Törölt hozzászólás
#22622
tatikaroly 2019. 05. 05. 21:16
Törölt hozzászólás
#22621

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek