Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sanka 2019. 03. 15. 07:31
Előzmény: #20719  Törölt felhasználó
#20720
Mi a faszért hagyjuk ezt!
Törölt felhasználó 2019. 03. 15. 07:23
Előzmény: #20715  signal2
#20719
Ami érdekes, az IIB ről még semmit nem mondtak a közmédiában. Pedig ez Magyarország legelőnyösebb partnere. Egy kis autonóm sziget, óriási hatalommal. Már nem kell adóparadicsomba küldeniük pénzeiket, itt a mosoda, ellenőrzés nélkül lehet tisztára mosni az ellopott közpénzt.
________
________ 2019. 03. 15. 07:18
Előzmény: #20713  Törölt felhasználó
#20718

O1G már annyiszor nekiment a falnak, hogy a feje már nem ép
nem csoda, hogy Grazba jár kezeltetni magát
maradjon is ott
signal2
signal2 2019. 03. 15. 07:18
Előzmény: #20715  signal2
#20717
Azt már Rácz András, az NKE Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának szakértője írta mega napokban, hogy az IIB szerepel az Oroszországi Föderáció hivatalos kormányzati és igazgatási szerveinek hivatalos regiszterében (71014-es számmal, Международный инвестиционный банк ), azaz a bank az orosz államigazgatás szerves része. Ebből adódóan legalábbis tévesek azok a kormányközeli sajtóban megjelent értelmezések, hogy a magyar részesedés miatt ez valamiféle részben magyar bank lenne.Szintén kevéssé ismert tény, hogy a március 5-én az Országgyűlés által elfogadott egyezményben egy szó sincs az Európai Unióról. Márpedig az EU területén tevékenykedő pénzintézetek felett nemcsak csak az adott ország, hanem az unió intézményei is ellenőrzési jogot gyakorolnak.
Az IIB működése felett tehát a magyar hatóságoknak semmilyen felügyelete sem lesz, ehhez képest a Fidesz hat európai parlamenti képviselője (Bocskor Andrea, Deli Andor, Erdős Norbert, Hölvényi György, Kósa Ádám és Tőkés László) az EP-ben a héten megszavazta az Oroszországot elítélő jelentést. A dokumentum többek között elítéli "az orosz illegális pénzügyi műveleteket és pénzmosást is, amelynek keretében az európai biztonságot és stabilitást veszélyeztetve évente több milliárd eurót mosnak át az EU-n keresztül".
Törölt felhasználó 2019. 03. 15. 07:17
Előzmény: #20714  Törölt felhasználó
#20716
illetve fideszt éljenző társaság.
signal2
signal2 2019. 03. 15. 07:16
#20715
"Kérdésünkre Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő kifejtette, hogy az IIB minden bizonnyal egyszerre fog szolgálni hírszerző- és pénzügyi központként. Ez utóbbi funkciója legalább annyira kockázatos, mint a kémkedés, hiszen az orosz bankrendszer áttekinthetetlen és a Moszkvából kiinduló nemzetközi pénzmosási ügyekben az orosz hatóságok nem hajlandók vizsgálatot folytatni.Sz. Bíró itt utalt a Laundromat-ügyre, amelynek keretében 2011 és 2014 között mintegy 22 milliárd dollárnyi – többnyire illegális eredetű – pénzt menekítettek ki Oroszországból.  A közvetítő bankok nélkülözhetetlen szerepét egy moldáv és egy lett pénzintézet töltötte be.A történész szerint bizony lehetséges, hogy ezek az összegek az orosz kormány homályos nemzetközi céljait szolgálták és olyan politikai csoportoknál landoltak szerte a világban, amelyek finanszírozása más, ellenőrizhető csatornákon át még a Kremlnek is kínos lett volna. A Laundromat-ügy egyben rávilágít arra, hogy milyen felelőtlen lépés a magyar kormány részéről az IIB felruházása a legszélesebb körű jogosítványokkal és immunitással. A banknak átengedett épületekben megtörténhet bármi – és a magyar hatóságok nem csak ellenőrizni nem tudják majd, de arra sem számíthatnak, hogy ha bármi gyanú merülne fel, az orosz szervek együttműködnek majd velük."
Törölt felhasználó 2019. 03. 15. 07:16
Előzmény: #20713  Törölt felhasználó
#20714
Ez látszik a tőzsdei kispapíroknál is. A politika teljesen uralja a gazdaságot, hiszen bármelyik kispapírnál megjelenik valamilyen fideszes gazember neve, máris száguldásba kezt.Ez a magyar mentalitás, hiszen jól tudjuk, hogy akkor az a papír (cég) szárnyalásra van ítélve.....szigorúan ellopott közpénzből. Lölövel kipróbálták és bevált. Az egész NER a tőzsdére igyekszik, hiszen ott még a szar is arannyá változik. A tőzsdét is átnevezhetnék FÉT-re....fideszt építő társaság.
Törölt felhasználó 2019. 03. 15. 07:04
Előzmény: #20707  hellforceone
#20713

Többször már leírtam, hogy a magyar nép nem a legokosabb nemzet annak ellenére, hogy van jópár Nóbel díjasunk. Sajnos el kell ismerni, hogy történelmünk során voltak kiemelkedő egyéniségek, akik kitűntek, de a többi birkaként követte vezérét, nem gondolkodva, csak a parancsnak engedelmeskedve.
Az üzleti téren jó lobbistáknak tartanak bennünket, ez napjainkra ledegredálódott a lopás, csalás, hazudozás szintjére. A lengyel testvéreink, ha üzletről van szó, inkább szóba állnak az utált németekkel, mint a magyarral, mert az úgyis átveri őket. Szlovákokról nem is beszélve, ottani magyar banktisztviselő ismerősöm mondta, hogy ha magyar cég akar számlát, ne adj isten hitelt intézni, teljeskörű átvilágítást végez a központjuk, ezért akár 1 hónap is lehet az ügyintézés (ez csak a magyaroknál érvényes-rossz tapasztalat).
Egy fiú fut a kapu felé és teljes erőből fejjel nekirohan. Az apja szerint bátor a gyerek, de valójában bolond. Így is lehet magyarázni.
A fidesz elültette az emberekben, hogy velük csak jól járhatnak. Széthintik a morzsákat és ennek örülünk, ők meg degeszre zabálják magukat a vályúból. Ekkor jön a reklám, hisz jobban élünk. Jól csinálják ezek, mert nindenre van pénz, még amit elloptak sem hiányzik. De de hiányzik, csak még nem vesszük észre. Egy kis válság és rájövünk, mennyire hiányoznak azok a 100 milliárdok, ami a csókosok számláin hevernek.De akkor már késő lesz.
hellforceone 2019. 03. 15. 00:46
Előzmény: #20705  -pny
#20712
Most látom a 70%-al kapcsolatos írásod... na, akkor fuss neki újra annak a hozzászólásomnak és rájössz, hogy azt a 70%-ot kire, melyik csoportra értettem... de úgy látom, elég szelektíven olvasol és idézel sajnos, mert utána írtam tovább is, hogy adok neked bónuszként még 10%-ot, vagyis csak 60%-al kalkuláltam, de, hogy ez melyik csoport is, azt már tálald ki magad. Fuss neki, aztán tedd fel a kérdést magadnak, na, hány éves a kapitány?? ;o)
hellforceone 2019. 03. 15. 00:42
Előzmény: #20707  hellforceone
#20711
Hehe, ezen már tényleg röhögnöm kell... :o))) leírom pont egy ilyen fórumon, hogy Orbánt mennyire undorítónak tartom, majd kapok egy mínuszt valószínűleg itt most vagy pny-től vagy euler-től, akik amúgy szinten utalják a fideszt - állítólag... komolyan mondom, ha ennyit tudtok, akkor tényleg jó ellenzékiek vagytok, mert kb. ilyen egységes a mai magyar ellenzék is, mint a ti eljárásmódotok... bár ugyanazon az oldalon állunk elvileg, ha kicsit eltérő véleményem van, akkor rögtön indul a "farokméregetés", hogy nem, nincs igazad, akkor is nekem lesz igazam. Komolyan, egy kabaré, na pont ezért tart itt a politika, mert a magyar ellenzék pontosan ugyanilyen. Nem megegyezés van, hanem arra való törekvés, hogy ki tudja megmutatni, hogy az övé a nagyobb :o))))) na ezért IS fog Orbán még sokáig a nyakunkon élősködni!
-pny
-pny 2019. 03. 15. 00:38
Előzmény: #20708  hellforceone
#20710
“Ez nem egyenlő azzal, hogy Fidesz szavazó lenne.”
.
Nem hát. De te oda számoltad mégis...
-pny
-pny 2019. 03. 15. 00:37
Előzmény: #20707  hellforceone
#20709
“Sajnos 30 év alatt sem tudtunk felnőni a demokráciához”
.
Ez sajnos igaz. De erre nem az a felelős társadalmi szabályozás (azaz mindenkori kormányzati tevékenység), hogy visszabutítjuk őket...hanem az ellenkezője. Orbánék történelmi bűne pont ez (nem az ellopott több 1000 mrd-os nagyságrendű vagyon), hanem amit a fejekben okoztak. Pont, mint a komcsik bűne is. Ott is sokkal nagyobb a társadalmi kár az ellopott anyagi javakhoz képest. A módszerek is ugyanazok...
hellforceone 2019. 03. 15. 00:34
Előzmény: #20706  -pny
#20708
Nem kezelem őket Fidesz szavazóként, de ahogy írtam is, nem éri el az "ingerküszöbüket" az, ami folyik, vagyis kurvára érdektelenek. Ez nem egyenlő azzal, hogy Fidesz szavazó lenne. De azt írsz, amit akarsz, nem fogom 5-ször elmagyarázni azt, ami szerintem mondjuk másodjára vagy harmadjára már elég világos kellene legyen. Ha akarod, vedd úgy, hogy azt mondom, igazad van... Köszönöm megértésed!
hellforceone 2019. 03. 15. 00:30
Előzmény: #20702  euler
#20707
Nincs kellő affinitása a demokráciához... nos igen, a magyaroknak mindig is kellett egy "vezér marha", aki mutatja az utat. Sajnos 30 év alatt sem tudtunk felnőni a demokráciához, nem vagyunk önállóak, nem vagyunk elég vállalkozókedvűek, nem vagyunk egyszerűen elég "tökösek"... ugyanakkor nagyon tudunk sopánkodni. Nem tudunk versenyképességben gondolkodni, elég megnézni a Lőrinc/Orbán tevékenységet... egy nagy magyar vállalkozó nincs, aki fellázadna ellene, mindenki behúzza fület farkát, akinek meg tőkéje, "ütőereje" is lenne, mint mondjuk egy Csányi, az ugyanúgy az Orbán seggét nyalja. Lehet, hogy sok gazdag ember van már Magyarországon, de fejben, szellemben még mindig a Balkánhoz tartozunk sajnos és szerintem nem is fogunk tudni elszakadni onnan. Nem akarok én megbántani amúgy senkit, csak már hányingerem van, a gyomrom forog attól, ami otthon folyik és én sajnos azt látom, hogy még mindig sok az éljenző ember, ami arra utal, hogy ez az állapot még sokáig konzerválódhat...
-pny
-pny 2019. 03. 15. 00:21
Előzmény: #20704  hellforceone
#20706
Ezt írod most: "Nem kezelem őket sem Fidesz, sem ellenzéki szavazóként".
.
Pár órája pedig: "Így pedig elmondható, hogy a 8,3-ból bizony jóval több, mint a felének megfelel ami van és közel dupla annyinak megfelel, mint amennyinek nem..."
.
Tehát a választáson nem részt vevőket (meg az érvénytelen szavazatokat is) mégiscsak Fidesz szavazóként kezeled.
-pny
-pny 2019. 03. 15. 00:16
Előzmény: #20704  hellforceone
#20705
"Mondhatsz bármit, hogy mekkora butaság, amit leírtam, a véleményen sajnos nem változtat. Akik nem mennek el szavazni, azokból lehet 20 %, aki nagyon öreg, beteg, rokkant stb., legyen 10 % kiküldetésben, nyaraláson, egyéb elfoglaltságon, még mindig marad 70 %"
.
És láss csodát, 2018-ban közel 70%-os (68,5%) volt a részvétel. Akkor miről is beszélsz???
hellforceone 2019. 03. 15. 00:13
Előzmény: #20703  -pny
#20704
Mondhatsz bármit, hogy mekkora butaság, amit leírtam, a véleményen sajnos nem változtat. Akik nem mennek el szavazni, azokból lehet 20 %, aki nagyon öreg, beteg, rokkant stb., legyen 10 % kiküldetésben, nyaraláson, egyéb elfoglaltságon, még mindig marad 70 %, de bónuszként adok neked még másik 10%-ot, számoljunk akkor csak 60%-al, de az még mindig 1,2-1,3 millió ember!!! Nem kezelem őket sem Fidesz, sem ellenzéki szavazóként, le is írtam, olyanként kezelem, aki lesza...ja a dolgokat. Ha van egy nép, aki látja/látná, hogy milyen egy zsarnok uralkodik felette, de az a nép nem lenne buta, mint a tök, akkor elmenne szavazni. Nem az a lényeg, hogy ellenzéki vagy fideszes szavazó lett volna az el nem mentekből, hanem az, hogy annyira nem érdekli a sorsa, hogy el sem megy. Szerinted ez észre, normális ítélőképességre és egy felvilágosult társadalomra vall??? Mert szerintem nem, na ezért mondom továbbra is, hogy a nép buta. Ennyi! Ez csak az én véleményem, nem meggyőzni akarlak, de ahogy neked, úgy talán nekem is szabad leírnom a véleményemet...  
-pny
-pny 2019. 03. 15. 00:01
Előzmény: #20701  hellforceone
#20703
Hosszan sikerült azt leírnod, hogy szerinted a nem szavazók = Fidesz támogatók. Ez egyfelől jó nagy butaság, másfelől meg abban sincs igazad, ahogyan leírtad a nem szavazókat. A legfejlettebb országokban is van 10-20%-nyi réteg, akit nem, vagy alig-alig érdekel a politika, választás, semmi, tehát szavazásilag inaktív. Ráadásul vedd figyelembe a nyaraláson, kiküldetésben, egészségügyi vagy bármilyen ok miatt éppen nem ráérőket. A 2018-as közel 70%-os részvétel tehát magasnak mondható (történelmi összevetésben is), ennél többel felesleges számolni. És pont akkora hiba Fideszt támogatóként kezelni őket, mint ellenzékiként...
euler 2019. 03. 14. 22:50
Előzmény: #20701  hellforceone
#20702

Szép a levezetés, csakhogy ez egy 1 évvel ezelőtti állapot.
Azóta nem történt semmi? Mintha már nem lenne olyan társadalmi/szakmai csoport akibe még nem rúgott volna bele a fidesz. Olvastam valahol, hogy diktatúrákban nem érdemes választásokat tartani, sőt közvélemény-kutatásokat sem, mert azok nem a valós helyzetet tükrözik. Hosszas bizonygatás helyett érdemes megnézni Csauseszku utolsó beszédét, a döbbenetet a viselkedésén, nem hitte el, hogy ez megtörténhet, aztán pár nap múlva még rosszabb is történt vele... (Persze ő durvábban nyomta).
Elismerem, hogy a magyar népnek sajátos történelme miatt nincs kellő affinitása a demokráciához, de pont az ilyen népek szokták durvábban megoldani a problémákat.
(De semmiképpen sem "buta" módon).
hellforceone 2019. 03. 14. 19:50
Előzmény: #20700  kismarton
#20701
Én nem egészen így látom, ugyanis jelentős az a tömeg is, akik nem mentek el szavazni... 8,3 millió szavazásra jogosult van. Abból vonjunk le mondjuk a külföldön élő 600-700 ezer jogosultat, marad mondjuk 7,6 millió, választani elment 5,5 millió, vagyis 2,1 millió le se szarja, már bocsánat a kifejezésért, hogy mi lesz az országban... akkor szerinted értelmes ez a nép??? Ne azt nézd, hogy mennyi szavazott a Fideszre, mennyi ellene, hanem, hogy 2,6 rájuk, 2,1 meg nem volt elég motivált, hogy elmenjen ellenük, vagyis megfelel nekik az is, ami van. Tehát összesen 4,7 millió embernek vagy jó, vagy éppen még megfelelő, vagy nem eléggé rossz a rendszer ahhoz, hogy ellene menjen. Így pedig elmondható, hogy a 8,3-ból bizony jóval több, mint a felének megfelel ami van és közel dupla annyinak megfelel, mint amennyinek nem (a 2,8, aki a Fidesz ellen szavazott). A külföldön élőket azért vontam le, mert tőlük elvették úgymond a szavazati jogukat - a körülményeket nem kell szerintem magyarázni. Vagyis, én nyugodt szívvel mondom, hogy a nép sajnos tényleg elég buta egy ilyen vezetőhöz, a többség bizonyára...

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek