Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2019. 03. 09. 13:35
Előzmény: #20538  gambadoro
#20540
Az a baj hogy szerintem az EPP-nek kell a fütyisz szavazata, ezért nem fogják kib@szni, mint macskát sz@rni.
gambadoro 2019. 03. 09. 12:51
Előzmény: #20536  badsector1
#20538

régóta mondják az elemzések, hogy a zöldek vagy a szélsőségesebb balosok fognak a következő években megerősödni
az olasz helyzet pedig nagyon más, ott van egy erős észak-dél ellentét ezért arat a liga - egyelőre
de, mivel nulla gazdasági eredményt tudnak felmutatni össze is fognak esni
olaszországban az 5 csillag a balos, kár volt összeállniuk a kretén salvinivel
badsector1
badsector1 2019. 03. 09. 10:52
#20535
https://24.hu/poszt-itt/2019/03/09/orban-viktor-europai-neppart-szelsojobboldal/
"Nagyon úgy néz ki, hogy a Fidesz pont oda kerül, ahová való
 
Mi a különbség Orbán pártja és bármelyik európai szélsőjobboldali-populista formáció közt? A helyes válasz: semmi. Vélemény.
Amikor a kapitány azt kéri, hogy mindenki őrizze meg a nyugalmát, biztosak lehetünk benne, hogy süllyed a hajó. Márpedig csütörtökön a kapitány ezt kérte, miután a kormánysajtó talán legkézivezéreltebb lapja határozottan felszólította őt, hogy hagyja ott az Európai Néppártot, és találja meg a helyét valahol ott, ahol nem kell feladni az elveit.Ugyanazon a napon a hatalom bulvárlapjában, a Lokálban a vezércikkíró  leszögezte: „a plakátok maradnak”. Ez az üzenet körülbelül egy időben juthatott el számos olvasóhoz Gulyás Gergelybejelentésével arról, hogy lecserélik a kifogásolt plakátokat (melyeken Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke a Soros melletti második főgonosz.)Ha valakinek nincs meg a sztori, gyorsan összefoglalom: a Fidesz pillanatnyilag az unióban igen erős, jobbközép Európai Néppárt (EPP) tagja, ám e pártszövetség vezetője, Manfred Weber kirúgással fenyegette meg, amennyiben
  • nem hagy fel azonnal a Brüsszel-ellenes kampánnyal,
  • nem kér bocsánatot a Néppárt tagpártjaitól és
  • nem biztosítja a CEU megmaradását Magyarországon.
Ezeket a feltételeket először önérzetesen visszautasította a Fidesz, aztán most úgy látszik, Orbán nagyon egyezkedik és bent akar maradni; tett is már apró gesztusokat, de Manfred Weber arra tett utalást, hogy a feltételekből nem fognak engedni, – ha nem tetszik, fel is út, le is út.  Vagyis inkább csak le. Orbán pontosan tudja, hogy a Néppárton kívül  csak kényszermegoldások vannak, és azokat nagyon nem szereti.Persze, a felcsúti focista képességeit nem kell lebecsülni. Többnyire jó taktikus, aki átlátja a pályát, amúgy meg pont az ilyen helyzetek embere: szereti, ha krízis van, és csapkodnak a villámok. De most látszik, hogy megingott, például abból látszik, hogy a saját mércéjével mérve is hülyeségeket beszél (elég furcsa például arról fantáziálni, hogy át szeretné alakítani a klubot, ahonnan épp ki akarják rakni).Sok minden történhet még, de a legkevésbé valószínűnek az látszik, hogy Orbán különösebb arcvesztés nélkül meg tud maradni a Néppártban. Az EPP frakcióvezetője nagyobb tekintély annál, hogy a Fidesz kedvéért fölcserélje bizonyos testrészeit, viszont pont erre akarja kényszeríteni a magyar miniszterelnököt. Figyeljünk oda, nem egyszerűen a plakátok lecserélését kérték, hanem a Brüsszel-ellenes kampány leállítását, ami gyakorlatilag a Fidesz egész politikájának a lecserélését jelentené valami másra.És itt azért rögzítsük: a Fidesz az a párt, amelynek a belpolitikája is külpolitika. Úgy választott témát (migránsveszély, Soros), hogy minden egyebet, még a családpolitikai intézkedéseket is ez a narratíva uralja. Mindent azzal magyaráz, hogy „a nemzetközi helyzet fokozódik”, ami persze régi trükk, és eladható politikai terméknek  is bizonyult, viszont nagyon kitette Orbánt egy olyan európai széljárásnak, amit – íme – nem tud uralni. Most akár az is bekövetkezhet, hogy ugyanaz okozza a bukását, aminek a sikerét köszönhette.Ha másra nem, a Magyar Nemzet cikke arra jó volt, hogy jelezze: a visszatáncolást és meghunyászkodást a saját tábor nem viselné el a Fenegyerektől.Orbán egyetlen esélye az, ha szembenéz azzal, hogy ki is ő, és micsoda is a Fidesz valójában.A magyar miniszterelnöknek és pártjának útja az antikommunista liberalizmuson át egyfajta plebejus jobbközépen át a nemzeti radikalizmusig ívelt, és pontosan ez az, ahol most tart. Ehhez pedig egyszerűen nem megfelelő közeg az Európai Néppárt...."
rockmaster 2019. 03. 09. 10:22
Előzmény: #20524  Nudli
#20534

Kérdezz meg egy felvidéki, vagy egy székely magyart, mit gondol a szlovák vagy a román nemzetállamról?
A másik: mit értünk azon, hogy Európai Egyesült Államok? Ha az adórendszer, igazságszolgáltatás, munkaerő szabad vándorlása, tömegközlekedés egységesítése, közös energiapolitika benne van, akkor egyetértek, ezeket maximálisan harmonizálni kell.
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 03. 09. 09:37
Előzmény: #20524  Nudli
#20533
Nemzetállamok?
Európában nemigen vannak nemzetállamok. A legnagyobb államok ugyanis nem azok. Sem Nagy-Britannia, sem Franciaország, sem Németország nem az.
Ha magyar lennél és fájna neked Trianon, akkor a felvidéki vagy erdélyi magyarokat sem tekintenéd tótoknak vagy oláhoknak, pedig a szlovák és a román "nemzetállamok" polgárai vagy jobban mondva alattvalói. Azt az elcigányosodó Magyarországot nemzetállamnak tartod, ahol harmincévenként megkétszereződik a cigányok száma? 
Ha ugyanolyan előszeretettel használsz olyan zavaros fogalmakat, mint a politikusok, akkor a politikusok csőcselékében van az igazi helyed és nem az értelmes fórumozók között.
Mentésként elfogadom azt, ha fölsorolod az európai nemzetállamokat és százalékosan megadod akár a népességi vagy akár a gazdasági súlyukat is.
Hogy valami jót is mondjak. Találó a nicked. Ez a hozzászólásod tényleg nudli.
lancaster
lancaster 2019. 03. 09. 09:21
Előzmény: #20530  ________
#20532
👍
"Teljes sebességgel forog a Fidesz központi agya a Néppárttal kapcsolatos konfliktus miatt."
L: ez az egy mondat csípi csak a szemem - hol van ott agy???
badsector1
badsector1 2019. 03. 09. 08:36
Előzmény: #20530  ________
#20531
Finkelstein halála után muszáj a "zseni" habonyra hagyadkoznia.
________
________ 2019. 03. 09. 07:30
Előzmény: #20529  Törölt felhasználó
#20530
sanka 2019. 03. 09. 05:52
Előzmény: #20524  Nudli
#20528
Beleolvastam,  nem találtam méltónak rá, sorosozós agyrém, agymosottak faszsága!
euler 2019. 03. 08. 23:42
Előzmény: #20524  Nudli
#20527

Akár még el is lehetne gondolkodni azon amit mondasz.
Kár volt az "Amit látsz" és "Az USE" közötti résszel hiteltelenné tenned. (sorosozós agymenés).   
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 03. 08. 23:41
#20526
(off) aki szakácskodott már az észrevette: ha egy kistésztát szétfőznek, takonyszerű lesz. mindig figyeljetek a helyes főzési időre. ha nem pihen eleget a tészta, az is rosszat tesz neki. jó étvágyat!
gambadoro 2019. 03. 08. 23:38
Előzmény: #20524  Nudli
#20525
ezt valaki diktálta neked?
nemzetállamok közössége? nagyszerű
namost, abban nincsen apanázs barátom NULLA juró, mert bizony, én mint nemzetállam német nem akarok neked egy kanyit sem adni nemzetállam magyar
mit szólsz?
Nudli
Nudli 2019. 03. 08. 23:30
Előzmény: #20518  bigyula
#20524

Orbán nem bont semmit. két irány van eun belül az európai egyesült államok USE?  és a nemzetállamok szövetsége.
Amit látsz az kampány.. a liberálbolsevik erők érzik a vesztüket.. sorosnak van egy agymenése, mielött visszaadja a természetnek értelmesebb felhasználásra a 92 elemét azelőtt látni akarja agymenésének a megvalósulását..a nyitott társadalom elméletét.. háát nem fogja.. de lefizet megzsarol mindenki ebbe az irányba menjenek a dolgok.. sokan riszálnak neki hőscincérkednek de csak azért számlázhassanak az öreg bohócnak... de ettől félelmetes egy ilyen ember avatkozik mások életébe és felhatalmazás nélkül kényszerit emberekre nemzetszocialista dogmákat.
nincs azzal semmi gond sorosnak van elmélete..volt hitlernek, maonak, kathafinak Konfuciusznak is , miért ne lehetne neki is.. de akkor alakitson tematikus sorosista pártot..induljon a megmérettetésen..választásokon kapjon felhatalmazást..na akkor és csak is  akkor avatkozhatna bele mások életébe..dereng? demokrácia.
Az USE nem reális..mert nem egyforma az országok adottsága, az érdeke és a fejlettsége, nem azonosok a céljaik. A nagyobb országok osztanák el az összes tagállam pénzét.. mennének a lobbik a kenőpénzek.
neoliberálisok próbálják Orbánt euellenesnek euszkeptikusnak beállitani..ez butaság. Mo-nak erős érdeke az eu és az eu tagság, magas az eu tagság támogatottsága a lakosság körében talán eun belül a legmagasabbak között van.
_Sigorszky
_Sigorszky 2019. 03. 08. 23:03
Előzmény: #20522  -pny
#20523
Én ügyfélként azért kerülöm ma már a politika előhozásának látszatát is, mert látom az arcukon a páni félelmet, már az arckifejezésemet látva, uramisten, mit fog most mondani, ha megszólal, régebben voltak beszólásaim, de ma már nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni az illetőt. Be vannak sz.rva kegyetlenül, és nem ugrálnak, ugrálhatnak, ebből a munkából tartják el a családot... Végül is ők nem a propaganda gépezet részei, nem úgy, mint a kormánytévé illusztris orbánszopói, na őket le tudnám ugatni kegyetlenül, de nincs kontakt, hál istennek....
-pny
-pny 2019. 03. 08. 22:25
Előzmény: #20516  euler
#20522
Jó az írás. Egyetlen baj van vele: hogy ez az országban is így van, nem csak a Fideszen, mint párton belük. És az az igazi baj, hogy országosan nincs ellenvélemény (lenne, de teljesen ellehetetlenítik úgy a parlamentben, mint a médiában, de már az utcán és népszavazáson is sokkal kevesebb a jog), nincs ellenőrzés, nincs elszámolás, nincs semmi Orbánon kívül és felett. Helyette strómanok vannak, aki helyette is lopnak, aljas pártkatonák, akik tolják az ideológiai szekeret, zsebtömködő másod-, harmadvonal, végtelen szervilizmus és hihetetlen félelem, mint a komcsi időkben, hogy egy közintézményben az alkalmazottak kb. beszélni se mernek és egy oda ügyfélként érkező állampolgár is inkább hallgat, mert még a végén baja esik...
.
Ezt hívják diktatúrának. Egy lightos diktatúra, de egyértelműen autokrácia, nyilvánvalóan személyi kultusz.

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek