Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2018. 12. 18. 13:55
Előzmény: #13056  pampa
#13060

Amire én gondolok, azt csak én tudom, hacsak el nem árulom.
De nem véres forradalomra gondoltam nyugi, mint ahogy sejteted.
Egyébként a népnek még ahhoz is joga van, sőt MIJDENHEZ joga van, politikai értelemben. (nem büntetőjogi értelemben, mielőtt elkezdenéd relativizálni)
cyb6
cyb6 2018. 12. 18. 13:46
Előzmény: #13056  pampa
#13059
pampa neked van olyan határ, amikor kihátrálnál emögül a kormány mögül?
jarisz 2018. 12. 18. 13:45
Előzmény: #13055  salve
#13057

Ez kenyeg. Potrihosnakbbenyijtittak a szamlatt itthon kunn.Megnyertuk , ekcsaltuk neked a calasztast itt a minta alkalmazd, mert a della visszahar.https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/rabszolgatorveny-tulora-nyugdij-audi-munkaidokeret.674982.html
pampa 2018. 12. 18. 13:45
Előzmény: #13053  euler
#13056
Ki választ 4 évente?
Nem az utca népe?
.
amire te gondolsz, az más. 
BÉKÉS tüntetéssel, ha kellő embert tudsz magad mögé állítani elérheted a Kormány lemondását és előrehozott választás kiírását.
Ez a szitu volt 2006 őszén és MÉGSEM mondott le a kormány, így az ellenzék 2010-ben ELZAVARTA!
.
Ehhez van joga, a MAJDANHOZ nincsen!
salve 2018. 12. 18. 13:40
Előzmény: #13046  Bekre_Pal
#13055
magadból indultál ki, de sebajtovábbi jó szurkolást az erőszaknak (ahogy ez már többször is előfröccsent itt belőled az elmúlt pár napban)az a bolsevik trükk, amikor azzal vádolsz meg másokat, amit épp saját magad követtél el (napok óta azon lelkendezel itt, hogyan menekülhet majd el az orbáncsalád moszkvába meg hasonlók, ami úgyis csak erőszak árán valósulhatna meg - így álmodik a bekrepáli nyomor)
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 18. 13:38
#13054
"Több százan tüntettek a Magyar Rádió épülete előtt, és leverték azt az egy éve elhelyezett emléktáblát, amelyet előzőleg megkoszorúztak a magyar szabadságharcosok első hazai világtalálkozójának résztvevői.
.
. A megmozdulást a többi között a Magyarok Nemzeti Szövetsége és a Keresztény Nemzeti Unió szervezte."Nos, mindez alig 28 éve történt, 1990 október 23-án, akkor már fél évvel voltunk túl a szabad választásokon, Antall József kamikaze kormánya, - ahogy ő maga aposztrofálta -, próbálta megtalálni a helyét és feladatait, még nem tudtuk, hogy a miniszterelnök halálos beteg, még nem volt taxisblokád, és az 56-os forradalom évfordulóján az első szabad ünneplésre készültünk a Magyar Rádióban.
.
Egy éve voltam Krónika-főnök, a leghallgatottabb magyar rádióműsor vezetője, elképesztő számú, napi 2 millió hallgatója volt a hírműsorainknak. 1989 szeptemberétől, a cenzúra eltörlésétől kezdve lettem az, akkor vezettük be a szerkesztői felelősséget, töröltük el az ún. ügyeletes főszerkesztői, magyarán cenzori rendszert, mindenki felelt a saját műsorában elhangzott tartalmakért, és a kollégák velem együtt lubickoltak a szabad rádiózásban!Működött viszont a Rádióban az elnöki ügyeletesi rendszer, vagyis ha rendkívüli események következtek be, akkor először az ügyeletes volt az, aki intézkedett.
.
 Nem műsorügyekben, hanem egyébként.Október 23-án az "egyébként" egy tüntetés volt, és nekem, mint elnöki ügyeletesnek az volt a dolgom, hogy tárgyaljak a tüntetők képveselőjével, aki be is jött az épületbe. Egy számomra ismeretlen, bőrdzsekis férfi volt az, igen határozottan követelte, hogy engedjük be a tüntetőket, hogy leszedhessék azt az emléktáblát, ami a rádió épületén belül, az 56-os forradalmárok ellen harcoló kiskatonák neveit sorolta fel. 
Egy évvel korábban az épület külsö falára is került egy tábla, amely minden áldozatnak emléket állíott. 
Ezt koszorúzták meg előzőleg a magyar szabadságharcosok első hazai világtalálkozójának résztvevői.A bőrdzsekis férfi bemutatkozott: Lovas István vagyok, mondta, szintén újságíró. Le akarjuk verni ezt a kommunista táblát. 
.
Mondtam neki, hogy értem, de én nem vagyok felhatamazva semmilyen táblaleverésre, se arra, hogy beengedjem őket. Írjanak az elnöknek, és ő - Gombár Csaba - majd dönt. Erről vitatkoztunk még egy darabig, majd amikor látta, hogy nem ér célt, elment. Kintről kiabálás hallatszott, majd nagy puffanás - leverték az újonnan készült és az 56-os veteránok által megkoszorúzott táblát...
.
Mindez arról jutott eszembe, ami a napokban az MTVA székháznál, a Kunigunda utcában történt. Nem, nem a rendészek dolga, hogy az intézményt, s főleg a műsort érintő kérdésekben tárgyaljanak, akár tüntetőkkel, akár politikusokkal. Erre vannak, kell hogy legyenek felelős személyek, akik képesek egy ilyen helyzetet kezelni...Ha pedig nincsenek, az sokat elmond egy intézmény állapotáról.
euler 2018. 12. 18. 13:35
Előzmény: #13051  pampa
#13053

Nem gondoltam, hogy a (jelenlegi) szellemi iránymutatód szavait se tudod értelmezni, de inkább bevállalod.
(nép = utca népe)
euler 2018. 12. 18. 13:29
Előzmény: #13049  euler
#13052

most látom, hogy a publicisztika a VÉLEMÉNY rovatban jelent meg.
Mesélj inkább arról, hogy Ady milyen veszélyt jelent a rendszerre! :)
pampa 2018. 12. 18. 13:28
Előzmény: #13049  euler
#13051
Bizony!!!!
.
4 évente JOGA van ehhez!!!!  :)
.
2010-ben élt is ezzel a jogával a NÉP!  
.
Legközelebb ( jelenleg úgy néz ki) 2022-ben lesz ehhez joga.
Shortelek 2018. 12. 18. 13:22
Előzmény: #13048  _Macika_
#13050
:DD
euler 2018. 12. 18. 13:18
Előzmény: #13047  Törölt felhasználó
#13049

"A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában"
Ezt egy politikus mondta (akkor épp' ellenzékben de mardosó hatalomvággyal).
Amit idéztél az egy közíró publicisztikája (erőteljes stílusban, de jól érzékeltetve az akkori helyzetet.)
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 18. 13:03
Előzmény: #13044  _Macika_
#13048
dunázós bakter is megjött
Törölt felhasználó 2018. 12. 18. 12:59
Előzmény: #13044  _Macika_
#13047
https://index.hu/velemeny/eheti/kendernap/
"Jó reggelt, szegény, szerencsétlen magyarok.Megint szegényebbek lettünk egy sortűzzel. Le kellene már számolni azzal a hülyeséggel, hogy demokráciákban a rendőrnek muszáj tehetetlennek lenni. Arra tartjuk ugyanis többek között, hogy megfegyelmezze azt a fix csőcseléket, amely időnként hídblokáddal és utcai garázdálkodással éli ki aktivista ostobaságát. Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben, vagy éppen lokálisan megszünteti a demokráciát. Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás.
a standard eljárás az, hogy feláll szépen a rohamrendőrség falanxba, és kioszt száz-kétszáz gumilövedéket
És itt már rég nem a kenderről van szó, tessenek megnyugodni. Hogy legális lesz-e a marihuána Magyarországon, az mellékes ahhoz képest, hogy lehetséges lesz-e a véleménynyilvánítás, hogy a gyülekezési jog gyakorlásához továbbra is elég lesz-e a rendőrség beleegyezése, vagy külön be kell majd jelentkezni a Primitív Magyarok Egyesületénél, mert különben szétverik a demonstrációt, elvágják a kábeleket és sörösüveggel bombázzák a tömeget. Hadd jegyezzem meg, hogy ez a pár száz sötét alak a karhatalmista szerepét találta meg magának, az Ifjú Gárda alakult bennük újjá: ők felelősek a felforgató rendezvények felforgatásáért. Biztosan büszkék a hagyományaikra.Össze is foglalható a szomorú közállapot a marihuána törvényesítéséért összegyűltek közé hajított sörösüvegben. Meg azokban az ellen-baromarcokban, akiken messziről látszik, hogy simán ölnének egy marmonkanna metilalkoholért, akár gyereket is, ugyebár. A voltaire-i aranyköpés, miszerint ha nem is értek egyet veled, de mindent megteszek, hogy elmondhasd a véleményedet, ugyanolyan aktuális itt a sajtónyelv édes melegében, és ugyanolyan ismeretlen a borgőzös huligánok között, mint születésekor.Na, szóval ezekben az esetekben a standard eljárás az, hogy feláll szépen a rohamrendőrség falanxba, és kioszt száz-kétszáz gumilövedéket. Az egy jókora darab műanyag, tulajdonképpen egy repülő ököl; ha nem talál el jobbról, akkor balról ér - és akit eltalál, az legközelebb megkeresi a tiltakozás törvényes módját. Vagy ha reménytelenül hülye, akkor legalább fekszik egy darabig, és infúzión kapja a betevő kevertet. Ha már drogról esik szó és pofon.
nem lehet elégszer hangoztatni: be kell vezetni az értelmi-tájékozottsági cenzust
 Rövid távon, tünetice már meg is oldottuk a primitívkérdést. De ne legyünk felületesek: ezek a nyomorultak azért férgelődtek ki a Vörösmarty térre, mert bizonyos politikusok úgy érezték, az ilyenek beterelése a saját akolba olyan eredmény, hogy azért megéri seggnek sminkelni magukat. A Lelkiismeret 88 nevű, konkrétan hitlerista múltú arcokból álló csapat már rég nem létezne, ha nem lennének szemforgató pártfogóik a hivatalos politikában. Ha nem óbégat Hende Csaba körpásztor meg az MDF - nevezzük nevén különösen Pettkó Andrást -, és nem gyűjt maga köré még néhány idült polgárikörös háziasszonyt - régen az ilyenek horgolással foglaláták el magukat, hej -, akkor ez a csürhe is inkább otthon issza le magát az Armageddon vagy a Titanic előtt, el se jutott volna hozzájuk, hogy mi lesz vasárnap délután. Az MDF és Hende azonban úgy ítélte meg, megéri ráhajtani a debilekre, főképp pedig a MIÉP romjai közt kísértő élőhalottakra. És azért juthattak erre a következtetésre - ahogy már e e-hasábokon elsajnálkoztam magam -, mert a transzparensszaggató félork ugyanannyit ér a demokrácia mérlegén, mint az elérhető tényeket mérlegelő, aztán ilyen vagy olyan következtetésre jutó homo sapiens. Azt senki sem állítja, hogy minden normális ember a spanglifelszabadítás híve - én sem vagyok igazán az, például azért, mert hosszú távon elbutulást okoz, meg azért is, mert elveszne a varázsa -; de azt tudományos bizonyossággal állíthatjuk, hogy csak a nem normálisak fejelzik ki ellenvéleményüket ballisztikus söröspalackkal.Hosszú távon tehát az a teendő, hogy ezt az igazságtalanságot ki kell küszöbölni, megakadályozva egyben azt is, hogy jobb sorsra érdemes honatyák a nyilvánvalóan tudatos hazugság eszközéhez kényszerüljenek folyamodni. Mi sem egyszerűbb ennél: meg kell vonni a választójogot az ország legbutább öt vagy tíz százalékától. Nem lehet elégszer elmondani: a demokrácia, a teljes, válogatás nélküli választójog túlhaladott berendezkedés. Képesítés és képesség nélkül babakocsit sem lehet tologatni - na jó, azt éppen lehet, szintén sajnos -, nemhogy megmondani a frankót országlás ügyében. Motorhoz, autóhoz, kerti traktorhoz, katedrához és esztergagéphez tanulni kell - csak éppen a választáshoz nem kell. Mintha a politika nem volna veszélyes üzem.Kerül amibe kerül, nem lehet elégszer hangoztatni: be kell vezetni az értelmi-tájékozottsági cenzust. Teszteljük a tisztelt polgárt, mielőtt kezébe adjuk a döntést; ugyan mondja már el, mint micsoda próbál ő most beleszólni Magyarország ügyeibe. Csak néhány egyszerű kérdés államformáról, történelemről, földrajzról - aztán elégséges fölött mehet szavazni, a legjobbak még szorzót is kaphatnak. Mert hadd érjen már többet annak a szavazata, aki nem az ingyenkonzervért és az ingyendemagógiáért jött voksolni. S ha majd az elmoszatosodott agyú alkoholbetegekkel nem kell számolnia egyik pártnak sem, ha nem lehet belőlük spontán rohamosztagot szervezni, ha az ő szimpátiájukért nem jár pont a játékban, és ha nem érezhetik úgy, hogy kíváncsi rájuk az ország - na akkor lehet elkezdeni a társadalmi párbeszédet."
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2018. 12. 18. 12:56
Előzmény: #13043  Zoz87
#13046
Kár a szavakért is. Az elmúlt napokban az elvtársai, Simeone, opkoapp meg a többi nagytudású drukkolt hogy érje erőszak a tüntetőket. Bárki vissza tudja olvasni. Ez így volt és nem fordítva. A tényhamisítâs régi szovjet trükkjét tolja a kolléga de ez csak business as usual.
Zoz87 2018. 12. 18. 12:51
Előzmény: #13043  Zoz87
#13045
Elegánsan élnek a vétójogukkal, ami gondolkodó ember számára annyit jelent, h nagy gáz van.
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 18. 12:50
Előzmény: #13043  Zoz87
#13044
lokál.hu linkeli ))
hát no komment erre
Zoz87 2018. 12. 18. 12:47
Előzmény: #13041  salve
#13043
Most ne radajunk ki megint szélsőséges (?) nézeteket, én és ismerőseim NEM akarunk senkit akasztani, bántani. És nem vagyok Orbán gyűlölő, 4 éve épp rá szavaztam, ahhoz mit szólsz ? Csak van egy pont, ahol elgondolkodik az ember..Egy Sargentin-jelentést, ha épp ezzel példázunk le lehetne kezelni azzal h belső vizsgálatot engedélyezek. Hogy miért? Mert ez nem független, így korrupt. Felőlem bigyó felügyelő is vizsgálódhat, de vki nézzen már rájuk...
Shortelek 2018. 12. 18. 12:40
Előzmény: #13040  Bekre_Pal
#13042
Nagyon szemléletes:))
salve 2018. 12. 18. 12:39
Előzmény: #13032  Zoz87
#13041
igen, erőszakot szeretnének csak nem merik nyíltan kimondani (nincs már jobb ötletük). illetve volt itt már a fórumon aki leírta, idéztem is tehát erre vannak bizonyítékok. a Kossuth téri részlegük viszont nyíltan vérfürdőt meg akasztást követeltek a múlt héten (ez nem újdonság, már e1 évvel ezelőtt a Ceu-s felvonulásokon is az ment, csak Szar-gentini azt nem szerette volna , nem is írta bele a jelentésébe hiszen az snassz lett volna), a fenyőfaégetés az náluk csak az alap volt.. és akkor Hadházyék valóban beijedtek a múlt heti eseményektől, attól hogy ez még kontraproduktív is lehet és akkor kénytelen kelletlen (nem jó szívvel) kénytelenek voltak elhatárolódni épp azoktól, akiket ők saját maguk hecceltek fel. azért fáj ez nekik mert be kellett látnuik, akkor vissza kéne most majd szépen ülni még a parlamentbe és programokat írni, azzal választáson indulni és nyerni..
csakhát az meg nem megy nekik. de itt se megy a fórumokon a holdudvaruk tagjainak, mert ők is csak a 'zorbán csomagolj mert nagyon gyűlölünk' rigmusnál vannak még mindig leragadva, annyira 'okosak' (pedig ki másnak, ha nem nekik kéne kisegíteni a leszerepelt elitjüket?)..
a kör itt bezárul
és ennek semmi köze ahhoz hogy igen, elvileg és gyakorlatilag is lehetséges bármi: lehet hogy nem jövőre vagy 2 év múlva hanem ki tudja mikor, de persze hogy elfogyhat Orbán mögül is az a töbség, ami rá szavazott áprilisban

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek