Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lancaster
lancaster 2018. 10. 19. 10:53
Előzmény: #7759  salve
#7760

Ha valamit ki kell kényszeríteni az már nem demokrácia, hanem erőszak!
A nagy városok vonzzák a koldusokat, mert nekik az biztosítja a megélhetésüket, és ez ellen lehetetlen tenni, ez mindig így volt és így is lesz tetszik, vagy nem!
salve 2018. 10. 19. 10:48
Előzmény: #7756  salve
#7759
és félreértés ne legyen: aki azt hinné hogy elvtelenül próbálom védeni ezt az új hajléktalantörvényt, az téved. csupán arról van szó: létezik egy évtizedek óta megoldatlan probléma, amit most lehet hogy sajátos módon, de megpróbál kezelni egy kormány. persze hogy sokaknak nem tetszik, nem is állítom hogy hiperszuper szabályozásról lenne szó, de könyörgöm: az évtizedek óta zajló "fogjuk meg és vigyétek" szintű látszatintézkedésekhez képest végre történik vmi! és hogy jó vagy rossz történik, majd megmutatja az idő. ha rossz történik, akkor majd korrigálják, mert nem hülyék, ok?!
hajlékatalanszempontból pedig: ne vitassuk már el, hogy aki közülük még élni szeretne, az vegye már legealább a legalapvetőbb fáradságot és lássa be, neki is tenni illene vmit azért, hogy újra beilleszkedhessen a társadalomba!
signal2 azért demagóg mert nem látja be: igen, lehet h. nem tetszik az érintetteknek az ha együtt kéne élniük egy nappali melegedőben egymással (mert ott egymást is meglophatják stb.), de ismét csak könyörgöm: döntsék már el ezek a felnőtt(!!!) emberek, hogy akarnak még emberként létezni, vagy sem? ha nem, legyenek nyugodtan öngyilkosok, senkinek sem fognak hiányozni!
ha viszont szeretnének még emberként létezni, akkor a bk életbe: igen, majd megatnulják, és tanuljűák csak meg!!!, hogy bent a melegedőben ők egy közösséget alkotnak, ahol az emberi együttélésnek (mint a társadalomnak) alapvető normái vannak, amiket illik megatnulni és betartani, mert: ha élni akarnak még, akkor nincs más lehetőségük!
signal2 mondhatja erre azt hogy ezt nem lehet kikényszeríteni, de téved: a normákat betartó többségi társadalomnak joga van kikényszeríteni a normák betartását, mert itt nem anarchia, hanem demokratikus értékekere épülő társadalom van!
signal2
signal2 2018. 10. 19. 10:47
Előzmény: #7756  salve
#7758
Mi közöm nekem Demszkyhez? Mit hivatkozol vissza folyamatosan a múltra? Szerintem az is rossz, hogy akkor nem oldották meg, meg az is hogy most nem. Úgyhogy nincs itt semmi demagógia, neked van valami értelmetlen hozzáállod az egészhez, hogy folyamatosan visszamutogatsz. Éljél akkor csak a múltban, és magyarázz minden faszságot azzal, hogy korábban is faszság volt. Sok sikert a jövőhöz!
ts3 2018. 10. 19. 10:43
Előzmény: #7756  salve
#7757
Fordítva ülsz a lovon, egészen biztos, hogy nem fogok demszky helyett válaszolni a süsü kérdésedre.
salve 2018. 10. 19. 10:22
Előzmény: #7754  signal2
#7756
ez demagógia - volt rá (a kedvenceiteknek), a balliberális városvezetésnek (Demszkynek) nem kevesebb mint 20 (!!!) teljes éve rá a város élén, hogy megoldják ezt a problémát! de: nem oldották meg!
ezek után a részetekről most a deviancia mellé állni és azt "emberi joggá" nyilvánítani, színtiszta demagógia!
ez ts3-nak is szól, aki nem tudja megválaszolni, miért nem oldotta meg Demszky ezt a problémát 20 éves főpolgármestersége alatt ami lássuk be, nem kis idő: azaz miért nem számolta fel teljesen Bp.-ten a hajléktalanságot és úgy, ahogy ti szeretnétek?!!!, hiszen ahogy a fidesz szeretné, az nektek elfogadhatatlan
"Ezt kellene sürgősen abbahagyni. "
igen, jól írtad: ezt a demagógiát kellene abbahagyni, ami belőletek árad.. és miért is: mert ha a fidesz most semmit nem tenne (azaz továbbra is utcán élne párezer ember és időnként megfagyna 1-2, akkor azt harsognátok demagógiából: "no tessék, a szemét orbán hagyja megfagyni az utcán a szerncsétlen embreket, botrány botrány botrány!"
így viszont hogy elviszik őket hogy ne fagyjanak meg, azt kéritek hogy ezt hagyják abba = tehát szennyezzék csak tovább a közterületet, zavarják csak a bkv azon utasait akik velük ellentétben fizetnek a szolgáltatásért és nem fürdetlenül, tömény ürülékszagú ruhában szállnak fel a bkv-ra - és miért is ?  az ok nagyon egyszerű: azoknak akiket ti támogattok (az ellenzéknek), nincs idevonatkozó programja!
mert ha lettt volna, akkor Demszky régen felszámolta volna a hajléktalanságot Bp.-ten, és ma nem lenne miről beszélni!
a kör itt bezárul: szégyentelen demagógok vagytok, mesterségetek címere pedig továbbra is a mellébeszélés, és a hangulatkeltés!
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 10. 19. 10:18
Előzmény: #7754  signal2
#7755
Itt is a kényes egyensúlyt kellene megtalálni a hajléktalanok és hajlékosok között.
Ha hajléktalan lennék, akkor is gondolnék arra, hogy a hajlékosoknak is van joguk ahhoz, tiszta, szép, rendezett, egészséges városokban éljenek.
Sarkítva az a kérdés, hogy fizetsz-e a szegényeknek vagy inkább találkozol velük.
signal2
signal2 2018. 10. 19. 08:19
Előzmény: #7750  pampa
#7754
Jó kérdés, megválaszolom: a hatalom erejével olyan helyre és körülmények közé szorítunk egyébként is szerencsétlen embereket, ahol meglopják őket, félnek, egyszóval nem akarnak oda menni. Erről beszélünk. Ezt kellene sürgősen abbahagyni.
rockmaster 2018. 10. 19. 08:02
Előzmény: #7747  pampa
#7753

Ellenőrzött és legális, nem illegális!
Azt mondja: "Ez nem azt jelenti, hogy fel kellene gyorsítani vagy meg kellene könnyíteni a bevándorlást, ahogyan azt a legújabb álhírpropaganda-videójában a magyar kormány állítja." --> tehát nem lesz könnyítés. Aki eddig itt akart boldogulni, az eddig is megtette. A másik, hogy nem tudjuk ennek részleteit, mit gondol ez alatt. Nem kell egyből farkasordítás!
Azt gondolom, h nem teheti meg a Világ egyik leggazdagabb térsége, hogy teljesen bezárkózik. Szükség van az értelmes, tehetséges fiatalokra. Ha ezek az említett országokban maradnak, mi vár rájuk???
_Macika_
_Macika_ 2018. 10. 19. 07:34
Előzmény: #7750  pampa
#7752
ne mosdasd a szerecsent megint
szégyen ami történik
ébresztő
ts3 2018. 10. 19. 07:32
Előzmény: #7750  pampa
#7751
Mindenki el tudja dönteni, hogy szeretne olyan lakótársakat, akik kirabolják. Ha ki szeretnéd próbálni, akkor nyugodtan beköltözhetsz a szállóra egy két napra AZ összes megtakarított pénzeddel.. Így legalább elmonthatnád magadról, hogy nem csak másoknak osztod AZ eszet.
pampa 2018. 10. 19. 07:21
Előzmény: #7749  _Macika_
#7750
A rendőröknek azt mondta, volt már szállón, de ott loptak, veszekedtek, rosszak voltak a körülmények, ezért döntött az utca mellett."
.
.
Tényleg miről beszélünk?
_Macika_
_Macika_ 2018. 10. 19. 07:06
#7749
Egy 61 éves hajléktalan nőt vittek el elsőként Budapesten, ma lesz a tárgyalása
.
.
Másfél nap alatt szedte össze a rendőri figyelmeztetéseket az a nő, akit elsőként vettek Budapesten szabálysértési őrizetbe életvitelszerű utcán élés miatt.
.
5 hónapja él az utcán
.
A 61 éves nő 5 hónapja él az utcán, a környéken ismerik. Az élettársa 2017-ben halt meg, egy évig még maradhatott a férfi nevén lévő lakásban, majd barátoknál, rokonoknál húzta meg magát, idén tavaszig. Évekig dolgozott közalkalmazottként, segédápoló volt majd takarított. Onkológiai betegsége miatt már csak alkalmi takarítást tud vállalni. A nő kutyája menhelyre került, a holmiját elvették, de valószínűleg mindent visszakap majd. Arról nem volt szó, hogy bármit is megsemmisítenének. A rendőröknek azt mondta, volt már szállón, de ott loptak, veszekedtek, rosszak voltak a körülmények, ezért döntött az utca mellett. Egyelőre nem tud lakást bérelni magának.
.
Molnár Noémi azt mondta, a Gyorskocsi utcában két meghallgatószobát hoztak létre, a fehérre meszelt falak arról árulkodnak, hogy a stereilitás megőrzésére törekszik a rendőrség. A meghallgató szobában ők átlátszó műanyag széken ültek,.
.
.
vélhetően azért, hogy rögtön látni lehessen rajta a koszt. Ilyet én még rendőrségen nem láttam.
.
.
A jelek szerint minden előállított hajléktalant a Gyorskocsi utcába visznek majd, és odarendelik a kerületi rendőrt. Ha foglalt a két szoba, a rendőrök is várnak - tudta meg a helyszínen. Azt nem tudták neki megmondani, hogy lesz-e az éjszaka folyamán újabb előállítás, de szerinte ilyen lassú adminisztrációval képtelenség sok embert forgatni a rendszerben.
Az első per Gödöllőn volt, ahol a rendőrség 30 napos elzárást kért, a bíróság viszont csak figyelmeztetésben részesítette a hajléktalan férfit, akit az első figyelmeztetéskor elvittek a rendőrök. 20 ezer forint eljárási költséget is meg kellene fizetnie. Miután az érintettek nem fellebbeztek, a döntés jogerős.
A rendőrök 17-én éjfélig országszerte 101 figyelmeztetést adtak ki.
innentől kezdve miről is beszélünk?
fidesz takarodj
ja ilyen nincs is
ts3 2018. 10. 19. 06:56
Előzmény: #7747  pampa
#7748
Nincs más választás mint, hogy európából USA-t csinálni, különben a nemzeti széthúzás miatt előbb utóbb orosz gyarmat leszünk
pampa 2018. 10. 19. 06:36
Előzmény: #7744  rockmaster
#7747
" Amit mindig is támogattam, az az ellenőrzött és legális lehetősége annak, hogy külföldiek jöjjenek Európába, és éljenek itt, hozzájárulva ezzel a gazdaság teljesítményéhez. Ez nem azt jelenti, hogy fel kellene gyorsítani vagy meg kellene könnyíteni a bevándorlást, ahogyan azt a legújabb álhírpropaganda-videójában a magyar kormány állítja. De azt gondolom, érdemes egy pillantást vetnünk más sikeres nemzetekre, megvizsgálni, hogy például az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában vagy Ausztráliában mit tesznek ezen a területen, és létre kell hoznunk a saját rendszerünket arra, hogy a legtehetségesebbeket Európába vonzzuk. Verhofstadt szerint vita közte és Orbán Viktor és pártja között azért vált személyessé, mert a Fidesz azt akarja, hogy személyes legyen"
.
Amennyibe ő egy "SENKI" akkor igazad van! 
Európából USA-t szeretne csinálni.....
.
Idevonzani az OKOS fiatalokat a világból....írja!
.
Akkor mi lesz Malival,Csáddal,Szudánnal,Nigerrel,Szomáliával...stb... ?
Az legyen az ő problémájuk, kitaníttatták a fiataljaikat akiket utána  MAGAS fizetéssel elcsábít Európa?
Az ottani politikusok pedig kiállnak a kamera elé és elmondják:
.Verseny van, versenyezzenek meg ők is a piacon! Adjanak még magasabb fizetést és nem fognak a fiatalok nyugatra menni dolgozni....
.
Ez annyira ismerős.... mintha már hallottam volna.....
.
Modern kori gyarmatosítás!
lancaster
lancaster 2018. 10. 19. 02:35
#7746
Lázár a jövő nemzedékeknek megtiltaná a dohányzást
L: ha ez bejön, máris lehet borítékolni - a Fidesz bukott 2022-ben!!! juhééé
lancaster
lancaster 2018. 10. 19. 02:33
#7745
Nekem ez a hajléktalanügy is egyfajta cselekvéspótló baromságnak tűnik - "ha nincs menekült (merthogy nincs), akkor harcoljunk a hajléktalanok ellen", végül is van hasonlóság, mind gyenge és kiszolgáltatott, vagyis könnyű velük "hősiesen" elbánni!!!
Ez a nagyharcosok gigászi küzdelme.
rockmaster 2018. 10. 18. 21:19
Előzmény: #7742  ts3
#7744

Újra és újra hazudoznak Orbánék, 24/7-ben!
Ma már minden napra jut 3-4 hazugság!
Senki se akar bevándorlókontinenst!
Amúgy Orbánnal kapcsolatban igaza van!
ts3 2018. 10. 18. 20:27
#7742
"Reagált a Fidesz Guy Verhofstadt 168 Órának adott interjújára, melyben az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője többek között azt mondta, hogy Orbánt a politika trágyadombjára kell küldeni.
   
'Guy Verhofstadt és társai bevándorlókontinenst csinálnának Európából'– mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának csütörtökön Budapesten. Szerinte Guy Verhofstadt fröcsögve gyűlölködve támadja a magyar miniszterelnököt és Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, nem akarnak bevándorlóországot Magyarországból. Hidvéghi Balázs szerint Guy Verhofstadt kereszténységről és demokráciáról prédikál, miközben ő maga testesíti meg a legnagyobb veszélyt ezekre az értékekre.
'Guy Verhofstadt mániákusan bevándorláspárti politikus, megszállott módon képviseli Soros György és a migráció érdekeit, valamint a multikulturalizmust, az Európai Egyesült Államok megszállott hirdetője. Ma ezek jelentik a legnagyobb veszélyt egy erős Európai Unióra' – mondta Hidvégi.
Fütyesznél még mindig be van akadva a soros lemez. :))
ts3 2018. 10. 18. 20:22
#7741
"Ha bezárnak a börtönbe, akkor sem megyek utána hajléktalanszállóra”
  
"Egy 71 éves férfi költözését követtük végig: erdei kunyhójából jár villanyt szerelni, és állítja, emberhez méltóbb egy tákolt viskóban lakni, mint tucatnyi másik emberrel egy szállón."

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek