Topiknyitó: Törölt felhasználó 2004. 06. 24. 15:54

Rába: 40 milliárdos üzlet Kínában? Ki tud valamit?  

Tud valaki valamit?
Gyerekek, ha ez igaz lenne...! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pFmodi-1fsz-bsszakrvaanyjat1 2020. 12. 27. 05:15
Törölt hozzászólás
#8
Törölt felhasználó 2020. 12. 07. 10:29
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#7
?
Törölt felhasználó 2020. 10. 17. 23:51
Törölt hozzászólás
#6
Törölt felhasználó 2004. 06. 25. 08:52
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
Ez szerintem egy elírt szám lehet, mert nem hallottam én sem ilyen nagy összegű szerződésről! Valami pozítív hírnek viszont kell lenni, mert a Questor nem vesz csak úgy 925Ft/db-ért részvényeket!
Törölt felhasználó 2004. 06. 24. 16:24
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
en nem...
Törölt felhasználó 2004. 06. 24. 16:22
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Igen ezt én is ismertem, természetesen nem innen vettem. Ez már egy éves.
Tegnap írta be Gáti a Láma topikba.
Csak érdeklődöm, tudtok-e valamit?
Törölt felhasználó 2004. 06. 24. 16:18
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
Kinarol szerintem ez a legutobbi, honnan veted a 40milliardot?
Rába: vegyesvállalati tárgyalások a kínai piaconKínában
A Rába Rt. vezérigazgatójának, Pintér Istvánnak 2003. július 3-án meghirdetett intenzív piacfejlesztési programja a meglévő piaci területek erősítése mellett Oroszországra és Kínára összpontosít. A program szerint a Rába a futómű-főegység beszállításokon túlmenően közös vállalatok és összeszerelő üzemek alapításával kíván ja meghódítanirészesedé st szerezni az távol-keletiemlített piacokaton. A megfogalmazott stratégiai cél megvalósítása érdekében a Rába tárgyalódelegációja a közelmúltban Kínában járt és vegyesvállalatvegyes vállalat létrehozására irányuló szándéknyilatkozatot tett potenciális kínai partnereivel. , amelynek folyományaként 2003 végén vagy 2004 elején megalakulhat a Rába első kínai vegyesvállalatavegye s vállalata.
Az egyébként is egyedülálló gazdasági növekedésen túl a 2008-ban megrendezésre kerülőas pekingi olimpiára való felkészülés is hajtóerejévé váltjegyében a Kínai Népköztársaságban folyó jelentős fejlesztő beruházásoknakat indított el – többek között – az infrastruktúra, a közlekedés és az áruszállítás területén. Mindez maga után vonja az úthálózat fejlődését, valamint a személygépkocsi- és haszonjármű-ipar – ezen belül is elsősorban az autóbusz- és teherautó-gyártás – rohamos bővülését. 2004-ben az elemzők a kínai járműpiacon 30%-ot meghaladó növekedést várnak. A lendületesen fejlődő járműipari környezetet és a minőségi főegységektermékek iránti megnövekedett igényt érzékelve az elmúlt időszakban egyre több nyugati személyautógyár kötött együttműködési megállapodást kínai partnerekkel. Vegyes vállalatok alapításával hasonló folyamat indult el a sokszereplős kínai haszongépjármű piacon is, amit elősegít, hogy a kínai vállalatok napjainkban különösen fogadókészek a magasabb műszaki színvonalat képviselő európaiakkal gyártókkal való együttműködésre.
Tek intettel a dinamikusan fejlődő kínai piac által kínált lehetőségekre, a Rába 2001-ben technológiai transzferre vonatkozó megállapodást kötött a Dongfeng csoporthoz tartozó kínai futómű-gyártó vállalattal, a Xiangfannal, majd a múlt év végén nyitott pekingi képviseleti irodája segítségével a vállalat azonosította Kínában a saját méretének, termékskálájának és technológiai felkészültségének leginkább megfelelő, kínai busz-, illetve tehergépkocsi-futómű vek gyártására specializálódott társaságokat és tárgyalásokat kezdeményezett velük a nagyrészt helyi gyártásra épülő vegyesvállalatokvegy es vállalatok létrehozásáról. A Rába értékelése szerint a kínai partnerekkel való vegyesvállalat-alapí tás komoly versenyelőnyt jelent, mert az olcsóa jelentős komoly költséghatékonyelőny t biztosítójelentő helyi erőforrások, valamint az alacsonyabb beszerzési és szállítási költségek révén a Rába teljesíthetővé válnaki a kínai piac meglehetősen alacsony árszintre vonatkozó elvárásait, és elkerülhetővé válik a helyi piacokat védő vámok megfizetése., Ez aamely költségelőny – a megfelelő minőséggel és szállítási fegyelemmel párosulva – a vállalat más piacain is kihasználható.
A Rába stratégiai céljának elérése érdekében létrehozott vegyesvállalatokbanv egyes vállalatokban az elképzelések szerint a termelés a partnerek számára kölcsönösen előnyös formában valósul meg: A Rába rendelkezésre bocsátja több évtizedestízéves tapasztalataira építvemúltra visszatekintő rendelkezésre bocsátja korszerű, bevált termékeit és fejlett technológiájátai színvolát, Győrből szállítja a futóművek, illetve futómű főegységek technológiai ésmagas minőségiű szempontból legigényesebbgyártás i tapasztalatot követelő core fő termékeit, főhajtóművek kulcsalakatrészeitku lcsalkatrészeit, (pl. tányérkerék, kúpkerék), míg a nagy élőmunka emberi erőforrást igényűlő egyéb alkatrészgyártási tevékenységet, szerelést, az alapanyag igényes alkatrészek beszerzését, az egyszerűbb gépi megmunkálásokat (ideértve a termelőeszközök távol-keleti beszerzésével realizálható előnyöket) és a termékek bővülő piacát a kínai partner biztosítja.
A kínai vegyesvállalati tárgyalásokat folytató delegáció vezetője, a Rába Futómű Kft. értékesítési- és marketing igazgatója dr. Szőcs Károly elmondta:
“A Rába közelmúltban tett erőfeszítései révén a kínai piacon olyan együttműködési formák jöhetnek létre, amelyekkel a vállalat Rába hosszú távon megalapozhatja távol-keleti jelenlétét. A mindkét fél számára sok előnnyel járó együttműködés eredményeként várhatóan Magyarország Kínával szembeni negatív külkereskedelmi mérlegénekte is jelentősen jelentősen javításához is hozzájárulja majd.ulni fog.”
Céginformáció:
A Rába az egyik legnagyobb magyar járműipari vállalat, amely futóműveket, járműalkatrészeket, és haszonjárműveket gyárt. A legjelentősebb önálló futómű-gyártók egyike a világon. A Rába vezető európai személy- és haszongépjármű-gyárt óknak értékesít alkatrészeket. A mintegy 347400 dolgozót foglalkoztató Rába székhelye Győrben található. Ez a térség erősen fejlődő infrastruktúrával és logisztikai előnyökkel rendelkezik.
A Rába több mint 100 éves tapasztalatokkal rendelkezik az iparágban, sikere állandó megújulásában a megrendelői igényekhez való rugalmas igazodásában, a legmodernebb technológiák alkalmazásában és termékeinek gyors piacra juttatásában rejlik. 1997-ben történt privatizációja óta a Rába erősen export-orientált, a külpiacokra irányuló szállítások jelenleg az éves eladások 60 százalékát teszik ki. A Rába több mint 40 országba exportál, melyek közül az Egyesült Államok és az európai országok piaca a legjelentősebbek.
A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik. A Rába Rt. meghatározó tulajdonosai: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata (11,2%), Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (10,85%), DRB Hicom Group (10,85%), Wallis Rt. (8,6%).

Topik gazda

Laurion
Laurion
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek