Topiknyitó: Törölt felhasználó 2013. 11. 27. 22:30

BLUE topick  

Pipec óhajának megfelelvén elindult a BLUE... meglátjuk, milyen sikerrel.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 11. 29. 23:27
Előzmény: #38  Hathor
#40
"És jelentős alulárazások vannak a kis papírokban, meg rendkívüli bizalmatlanság, amit ha jól kap el az ember, szép hasznot tud magának generálni."

Ez pontosan így van: pár papír alulárazott, viszont van egy nagyfokú félelem irántuk és pár millával már piacbefolyásoló lehetsz. Az itteni fórumtársak viszont inkább dt/swing vonalon kereskednek, azaz igénylik a napi/pár napos, esetleg 2-3 hetes futamidejű tétek nyerőbe fordulását, illetve az (egészséges mértékű) izgalmat. Kis papírokban ez nincs meg, ott egyszer csak megindul és pillanatok alatt fent vagy lent van.
Amúgy a kispapírok közt Egis volt a csúcs, amely ugye NB1-ben futott, de a valódi kispapírok közt a Rába-Danubius pár a szimpi számomra, előbbi az üzleti kilátások, utóbbi egy lehetséges felvásárlás miatt (az örökösök nem értenek a szállodabizniszhez és inkább a készpénznek örülnének).
Törölt felhasználó 2013. 11. 29. 23:18
Előzmény: #37  Hathor
#39
Az itt jelenlévő fórumtársak 70%-a a "Richter topik"-ban van/volt, Bekre Pali (reményteljes) nagybefektető Mollyban "MOLly tulajok topikja" (itt tanyázik szabadidejében), de van itt 1-2 új emberke is ...
Hathor
Hathor 2013. 11. 29. 23:15
Előzmény: #37  Hathor
#38
Gyakorlatilag a bluek egysége kimeríti Bux indexet, annak határidős 1312es termékét.
Ott is szoktál írni Accept.
Nyílván ebből adódik a bluek iránti érdeklődés. Gyakorlatilag Buxról beszélhetünk általánosságban, amit összefognak a bluek. Szerintem kis papírokban nagyobb fantázia van.
Bumix szépen elindult fel. És jelentős alulárazások vannak a kis papírokban, meg rendkívüli bizalmatlanság, amit ha jól kap el az ember, szép hasznot tud magának generálni.
Hathor
Hathor 2013. 11. 29. 23:11
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#37
nem bróker.
Melózik privát életében. Összeszedte a fórum krémjét innen anno 2009ben és átvitte Őket a fórumára, ahol személyeskedés, meg idiótizmus nélkül lehetett írni. Most megjelent a sok csődös, aki mindig csődöt vár kis papírokban és kisiklott a fórum kicsit, de kezdi újra ráncba szedni a tagokat.

Még mindig nem értem hol írogattatok.
Minden topikban szétszórva, de többségben OTPben? Albert mentes blue topik lenne ez kb?
Törölt felhasználó 2013. 11. 29. 23:03
Előzmény: #33  Hathor
#36
Pár fórumtárs (beleértve én is) Otival is kereskedik, de nem feltétlenül az Oti fórumon, hanem egy - meglévő fórumosokkal - egy kötetlenebb (jelen) topicon, ahol más papírok is szóbajöhetnek.

Látom a Kissherceg oldalon is látogató vagy, ki ez a Kissherceg ? Valami bróker ? Amúgy szimpi az oldaluk, a Telkós "Nyeretlen_Keteves" és "@birkanyiiroo" kommentjeitől teljesen kifekszem ... hatalmas dumákat leadnak !
Törölt felhasználó 2013. 11. 29. 22:56
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#35
Otiba is (3442) = 4442
Törölt felhasználó 2013. 11. 29. 22:55
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#34
Mai napon 2 pacit is hajtottam állva, mint a hortobágyi csikós. Ricsit megfogtam 4430-ért ezt követően szálltam be Otiba is (3442), miután a jól ismert hóvégei felhúzás Ricsinél már érzékelhető volt, majd Oti is beindult. Záróban realizáltam is, elsősorban Oti miatt: Ricsi önmagában még nem feltétlenül esne, de az Otival való korreláció még mindig nagyon erős. (Most hogy melyik korrelál melyikkel az változó). Jól sikerült a záró beállítás, hétfőn meglátjuk mi lesz. A mai zöld jól jött a tegnapi Dojira, a korábbi szitakötő óta látható emelkedő vonal nem sérült, az alapok betáraztak, de láthatóan sokak vesznek még (jójó hóvége, meg záróár beállítás..), eladni meg mi a faxért adnának ... nem számítok erős visszaesésre, sőt a 300%-as fibóm (4467) túlteljesítése miatt új emelkedésben reménykedem, ahogy korábban is említettem a célárakat. Otinál meg a tegnapi-mai DT baromira kielégített, ahogy Kathy27 is írta, hosszú idő után én is megpróbáltam és egyelőre nem akarom elrontani.
Hathor
Hathor 2013. 11. 29. 22:50
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#33
Sziasztok..
mi az hogy új oldalon?
Mi a régi oldal?
Törölt felhasználó 2013. 11. 29. 22:41
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
Üdv mindenkinek az új oldalon !
Törölt felhasználó 2013. 11. 29. 22:25
Előzmény: #22  upgrayeddAKS
#31
Érdekes és megfontolandó amiket írsz. A mínuszolóval ne törődj... A BÉT nem könnyű pálya, pláne nem egy kezdőnek, de aki beletanul annak mindenképppen egy külföldi tőzsde a jövő. Te kint vagy valamelyiken? Ha igen akkor milyen megoldást találtál rá, hogy kedvező brókerdíjakkal kereskedj külföldi tőzsdén? Szerintem egy begyakorolt és bevált stratégiával simán érdemes lenne külföldön is próbálkozni! Ha másképp nem egy kis nyelvtudással beülsz a kocsidba és egész egyszerűen nyitsz egy értékpapír számlát egy külföldi brókercégnél ( pl németnél vagy oasztráknál), aztán a többit a neten keresztül lehetne is intézni. A magyar brókercégek neg bekaphatnák a magas jutalékukkal együtt... Lehet, hogy naív vagyok, de én így képzelem.
Törölt felhasználó 2013. 11. 29. 12:43
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#30
Ismet egyaron vannak; 4435..Oti megy a levesbe Ricsi pedig erot gyujt az uj csucsok meghoditasahoz! Itt az ideje vasarolni Katika draga! Tetszik tudni...A hajo megrakodva indulasra kesz! Beszallas!
Törölt felhasználó 2013. 11. 28. 21:21
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#29
Nem tudom... ma lehet hogy volt forgalom, de nem csinàlt semmit. Ezen a szinten csak akkor vennèk bele, ha indokolt lenne az emelkedès, de az elmúlt időszakban màr sok mindent beàraztak. Ricsivel mèg vàrok picit. Otikàval meg addig jàtszadozom. Közben meg figyelem mollykàt mert szèpen lassan
eljut arra a szintre ahol màr kezd èrdekessè vàlni szàmomra. Imàdom ricsit! Sokat köszönhetek neki idèn:-) :-) De lehet most elvàlnak útjaink, hogy kèsőbb újra egymàsra talàlhassunk :-) :-)
Törölt felhasználó 2013. 11. 28. 21:11
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#28
Katika Draga ,
Tessek Richtert venni az OTP nyerobol, mert holnap mar dragabb lesz! Nem szunt meg a vevoi nyomas , eleg csak egy pillantast kell vetni a mai forgalomra..,(siman utottuk az OTP-t) es ahogy Dewulf es Accept mondja ezt a papirt csak tartani kell es hozni fogja az elvarasokat! Az Egis arfolyamat erdemes megnezni hogy alakult az elmult tiz evben..Ha CSAK annyit hoz a Richter mint, az Egis hozott en elegedett leszek..!
Törölt felhasználó 2013. 11. 28. 15:52
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#27
Az előző kommentjeiddel kapcsolatosan teljesen egyet értek. A ricsi tényleg jó befektetés hosszú távra. De nem ezen a szinten. Eszméletlen sokat emelkedett az elmúlt időszakban, úgyhogy rá fér már egy kis korrekció. Ami hamarosan be is fog következni, mivel a nagy vevői nyomás megszűnt az átrendeződés következtében. Kérdés az, hogy a korrekció mikor jön el, és meddig fog tartani, illetve a papír meddig megy le eközben. Az oti napizgatásra remek, de néha olyan mint a rulett. Ha mázlid van jó helyen állsz, ha nincs... Mindenesetre elkezdtem megint vele kereskedni, de nagyon óvatosan, mert sosem lehet tudni mit művel még a kormány a választásokig... És az orbán faktor igencsak rizikós tényező...
Törölt felhasználó 2013. 11. 28. 15:09
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#26
- Richi: az elmúlt fél év nagyot lendített a papír likviditásán, ami komoly vonzerőt jelent. A cég - nemcsak magyar viszonylatban – teljesít jól (ezt mutatja többek között az is, hogy a Lajtán innen – a Krka-n kívül – minden más gyógyszergyártót fel tudtak vásárolni a nagyok), a termékpalettán több világszínvonalú termék is található, a korábbi jelentős beruházások pedig (Cariprazine törzskönyvezés, Esmya kezeléses engedélyezése) 1-1,5 év múlva fognak beérni, ami jelentősen dobhat majd az eladások és ezáltal a nyereség növekedésén. Fundásan tehát talán a legígéretesebb magyar papír közép-távon, ráadásul nincs kitéve a napi politikának (ami elsősorban annak köszönhető, hogy Bogsch úr előretekintő megállapodást kötött a 25%-os részesedéssel bíró magyar állammal (több száz millió dolláros hitelkeret biztosítása nagyon kedvező feltételek mellett), amit azóta sem állt senkinek érdekében felrúgni), továbbá (a szektor miatt) kifejezetten defenzív, stabil papír, ami nem fog változni. Az elmúlt hónapok jelentős emelkedésének ellenére azt gondolom, hogy még érdemi növekedés várható rövid-távon (jövő nyárig), ami ATH-ra viheti, ami szerintem a kedvező kilátások miatt folytatódhat majd 2014-2015-ben is. Miután - OTI-hoz képest – kevéssé volatilis a papír, ezért szerintem dt-re kevéssé alkalmas, hullámlovaglásra már inkább, de a „buy and hold” (jövő nyárig) lehet szvsz a legjobb stratégia Richi-nél, mihelyst lesz egy jó beszálló.
Törölt felhasználó 2013. 11. 28. 14:51
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#25
De hogy az alapkérdésre is válaszoljak, néhány gondolat a magyar blue-król:

- OTI: továbbra is a leglikvidebb magyar papír, ami komoly vonzerőt jelent. Richi elmúlt hónapokban bemutatott száguldása ellenére sem fogja ezt a címet elveszíteni. Maga a bank közép-európai mércével nézve jó, stabil működéssel és még mindig kellően nagy nyereséggel, ráadásul Európában is kiemelkedően jó tőke-megfelelési mutatókkal. Fundásan tehát elvileg lenne mire alapozni, DE ugyebár közbeszólt a magyar valóság……… ezért belátható időn belül inkább romlani fog a jövedelmezősége, és nemcsak a magyar piacon. Pozitívum a jelentős pénzállomány/befektethető tőke, ami elvileg akvizícióra is fordítható (persze kérdés, hogy mindezt hol?? Horvátországba mostanság nem könnyű magyar cégnek lenni, de az egész régió sem igazán kecsegtető a következő 1-1,5 évben). Szvsz az javíthatja a kilátásokat, hogy növekszik a kivonulni kívánó külföldi bankok száma a magyar piacon (és ez előbb-utóbb be is fog következni), ezt persze árnyalja a takszövetkezetek helyzetbehozása, de valószínűleg ennek ellenére is kedvező lehet ez OTI-ra nézve, már csak a helyzeti előnye és – a magyar viszonylatban - jó management-je miatt. OTI felett damoklészi-kardként ott lebeg továbbra is a devizahitelesek megmentésének kérdése, ebben nem hinném, hogy sokkal tisztábban fogunk látni a választásokig, a Kúria döntése sem fogja ezt érdemben megváltoztatni (ez is csak az időhúzásra jó), azaz rövidtávon – és érdemi hírek hiányában - OTI árfolyama várhatóan továbbra is itt fog mozogni a 4100-4600 sávban, azaz hullámlovaglásra kiváló, csak jó irányba kell állni. Hosszabb-távon (1-1,5 éven túl nézve) szvsz jó befektetés, az ország (gazdasági) megítélése mindenképpen javulni fog, ami legalább akkora részben köszönhető a többi (különösen a régiós) ország mutatóinak romlásával, mint a magyar mutatók javulásával, szóval megy ez még 6000 fölé, csak ezt ki kell várni, addig is marad a dt és a hullámlovaglás.
Törölt felhasználó 2013. 11. 28. 14:19
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#24
:-)) már várható volt, hogy előbb-utóbb kell egy újabb impulzust adni a társalgásnak, most, hogy a Richi történet kezd lecsengeni.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 11. 28. 14:16
#23
ha a pick nem megy a blue-hoz, a blue megy a pick-hez :)

(ha már a nyelvtannáciskodás is szóba került)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 11. 28. 14:14
#22
sztem elképesztőek a különbségek a hazai és a külföldi lehetőségek között kockázat-hozam relációban. nem fikázásképp írom le ezeket: a hazai piac kb. olyan, mintha a befektető (halász metaforával élve) a Balatonban keresne zsákmányt, és (kockáztatva, hogy elsüllyed a hajója) ott futna ki igen gyér fogás reményében. ez nem a kisbüfik sara, ez a hazai brokicégek, a kurmáynok, stb. sara leginkább

csak egy aktuális példa (sajnos lemaradtam róla, de azért még figyelem, mert nagyon jó CF-val rendelkezik a cég az értékéhez képest) - ATRM (NAS)

az európai és az amcsi piac tele van ilyenekkel, még a csigazabálóknál is találni ilyesmiket, bár ott nyilván nem a tech. a legérdekesebb ált.
Törölt felhasználó 2013. 11. 28. 11:14
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#21
Eldumàlgatok itt magammal..:-) :-) hàtha valaki idetèved. Szoval
Otikàt eladtam 4430on. Mini longra jó volt ezt. Nem mertem tovàbb tartani, mert màr règ kereskedtem vele. Kezdetnek jő volt ez. Ricsi meg semmit sem csinàl. Ebből esès lesz..

Topik gazda

pickpakk
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek