Topiknyitó: Portfolio 2013. 11. 18. 11:37

Elindult a 10 éves dollárkötvény-kibocsátás!  

Ugrás a cikkhez
Kiadta a mandátumot négy globális nagybanknak egy 10 éves dollárkötvény kibocsátás mai menedzseléséhez az Államadósság Kezelő Központ - közölte az intézmény. A négy bank a BNP Paribas, a Citigroup, a Deutsche Bank és a Goldman Sachs. A Reuters...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=191884
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 11. 19. 07:48
Előzmény: #26  Knight Tyris
#40
"Pénznyelő ne haragudj, de mi ez a hülyeség hogy adott deviza aktuális alapkamat értékéhez viszonyítod egy ugyanabban a devizában kibocsátott 10 éves kötvény hozamát?"

Megismétlem, mert úgy tűnik még megmagyarázva sem sikerült megérteni: a lenti nem az én véleményem, hanem a devizahitelesek vs. bankok ügyèben elhangzó jellemző baromságok átültetve erre a helyzetre. Tudod, a "hibás termék" sem az én minősítésem.

(mondjuk az azért szintén tanulságos, hogy pl. ide azonnal írtál korrigálni, a hiteles topicokba valahogy nem sietsz ezzel)
Törölt felhasználó 2013. 11. 18. 23:57
Törölt hozzászólás
#39
Knight Tyris 2013. 11. 18. 23:40
Előzmény: #37  tokos.
#38
Értem. Sajna kevesen gondolkodnak így mint Te, pedig igencsak hasznos lenne mindannyiunknak ha az ilyen hozzáállás lenne széles körben elterjedt.
Mi is így vagyunk vele, úgy igyekszünk mindig belőni a dolgokat, hogy ne legyen pazarlás a végén.
tokos. 2013. 11. 18. 23:14
Előzmény: #33  Knight Tyris
#37
Visszaengedtem.

Ez egy olyan tó volt, ahonan nem lehetett elhozni, de ettől függetlenül is visszaengedtem volna. Csak annyit hozok el, amennyit megeszik a család, ez csukából nem sok, ennyi sosem fogyna el, csak megromlana, azért meg minek elpusztítani.
Knight Tyris 2013. 11. 18. 23:09
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
Köcc. :o)
A helyzet úgy nagyjából nálam is. :o)
Törölt felhasználó 2013. 11. 18. 23:02
Előzmény: #34  Knight Tyris
#35
helyzet változatlan. örülük hogy örülsz nekem. :) én is neked.
Knight Tyris 2013. 11. 18. 22:56
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#34
nekem nagyon, de csak rémálmaimban. :o)
Na jó ott sem.

Fúú Gepida ha valakit, hát téged aztán nagyon nagyon régen láttalak. Minden rendben, mondhatni a helyzet változatlan? :o)
Knight Tyris 2013. 11. 18. 22:53
Előzmény: #29  tokos.
#33
Az igen, és gondolom miután elkészült igen finom lehett. Kicsit össze is futott a számban a nyál pedig már vacsiztam. :o)
De hát a jutalom -mint mindig- azé, aki megküzd érte. :o)

----

Egyébként én is azt éreztem, hogy indulatmentes volt a hsz ezért is néztem kissé értetlenkedve.
Törölt felhasználó 2013. 11. 18. 22:53
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
Hát már az is baj ha ez a nyomorult orazág tud kibocsátani egy kötvényt, imf követelmény nélkül? Hát már senki nem emlékszik itt a 1200 forintos otépére, amit a komcsi-libsi társaság összehozott?
Törölt felhasználó 2013. 11. 18. 22:50
Előzmény: #27  Knight Tyris
#31
Most az a baj, hogy kapunk külföldi hitelt a piacról? Hogy nem csak az utolsó mentsvár IMf ad nekünk?

Pár éve még országot temeték. Senki nem adott hitelt nekünk. Nullára írták az országot.

Hogy most elkapkopdják a kibocsátást? MOst ez a gond? Hogy nem kötik feltételekhez a hitelt? Most ez a gond?
Hogy nem 320 forint az euró?

Most az kinek hiányzik?
tokos. 2013. 11. 18. 22:49
Előzmény: #27  Knight Tyris
#30
Egyébként tényleg semmi indulat nem volt bennem, csak a kérdés stílusában adtam választ.

Mondhatni tükröt tartottam :-)
tokos. 2013. 11. 18. 22:46
Előzmény: #27  Knight Tyris
#29
Sikerült egy 6 kiló feletti csukeszt kiügyetlenkednem, de volt azon kívül mindenféle.
tokos. 2013. 11. 18. 22:43
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#28
Pénznyelő drága,

Te simán kampányolsz. Aki elolvas, az látja, az, hogy néhány félkegyelmű vörös ennek tapsikol, az egy dolog, ettől még ez sima kampány, amit csinálsz, nem tükör, meg miegymás.
Egyébként semmiféle indulat nincs bennem, feltettél 2 kérdést amire válaszoltam.

A többi maszlag, amit leírtál, szerintem holt lényegtelen az eredeti kérdéseid tükrében, alapvetően semmit sem cáfoltál abból, amit írtam, a devizahitelt nem volt kötelező bevezetni, a kormánynak meg törlesztenie kell a már meglévő devizahiteleit.

Az eladósodáson én alapvetően a lakossági eladósodásra céloztam, ami alapvetően fogyasztási hitelekből állt, ami ugye fogyasztást jelentett, ami meg a gazdaságot kellett volna hogy élénkítse. Nemigen sikerült neki, illetve valszeg enélkül többéves recesszió lett volna...

A manyup pénz egy másik dolog, az állampapírokat nem tudták elkölteni, a maradékból költöttek, ez hiba volt, és ha az adósságcsökkentést nézzük, ott is lehetett volna nagyobbat hasítani.

Hozzáteszem, árnyalja a képet, hogy egyes adósságokat átvállaltak, pl. az önkormányzatoktól 800 mrd-t, ha ezt levonogatja az ember az összesből, akkor valszeg legalább nem nőtt. Ami nem túl nagy eredmény, de a szocik 8 évéhez képest egy más kategória...
Knight Tyris 2013. 11. 18. 22:42
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#27
egyébként Tokos szerintem nem mondható indulatosnak abban a hsz-ben sőt ha a azokra a hsz-ekre visszaemlékezik azn ember , amikorm egy picit ténylegmvehemensebb volt, akor egy egész visszafogott hangnemet is megkockáztatnék ebben az esetben :o) :o)

---

Üdv Tokos Legutóbb mikor összefutottunk pecáztál (ill indultál), voltak jó fogások?
Knight Tyris 2013. 11. 18. 22:35
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#26
hát ezt a topicot kihagyhattam volna, de most már nem bírom megállni

Pénznyelő ne haragudj, de mi ez a hülyeség hogy adott deviza aktuális alapkamat értékéhez viszonyítod egy ugyanabban a devizában kibocsátott 10 éves kötvény hozamát?

Egy 10 éves devizakötvény hozamát az adott alapdeviza 10 éves -ebben az esetben amerikai- államkötvényhozamához hasonlítjuk.

Majd ha ultrarövid időre történik forrásbevonás akkor lehet emlegetni a 0 kamatszintet, addig igencsak téves.

ráadásul legalább 2-szer bedobtad, ez már nem figyelmetlenség.
"Jé. 0%-os amcsi alapkamat mellett 6.2%-6.3%-os kamat.

1. A magyar állam egy 0 alapkamatú vezető devizában 6-6.5% körül kap 10 évre hitelt."
apocca
apocca 2013. 11. 18. 22:35
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#25
A tükröt először magadnak tartsd, aztán és esetleg foglalkozhatsz mással.
Ott megbuktál, hogy fideszezel, vagy elvakult balosozol, ez mind1, de utánna ne írjad "nem vagyok elfogult", mert itt kapd elő a már ajánlott tükröt.
Törölt felhasználó 2013. 11. 18. 22:13
Előzmény: #23  tokos.
#24
Nagyon indulatosan állsz a hozzászólásomhoz, ami pedig azt jelenti, hogy betalált. Megjegyzem, hogy az én célom a lentiekkel saját vélemény helyett az volt, hogy az itteni - jellemzően a politikai jobboldalhoz köthető - tipikus devizahiteles reakciókat szembesítsem saját magukkal. Tudod, ezt hívják tükörnek, és én a tükör szerepét töltöm be. Te pedig engem szídsz, amiért nem tetszett a kép benne...

Erre pedig:

"A lakossági devizahiteleket ezzel szemben nem volt kötelező bevezetni"

1. A lakossági devizahitelezés 2001-től indult.
2. A devizahitelezés felfutásában döntő tényező a kamatkülönbség volt. 2007-ig Járainak hívták azt a jegybankelnököt, aki a Fidesz akkori politikai skandalluma mentén haladva ("erős országnak erős pénze van") imádta a magas kamatokat.

És hozzáteszem:
- Mert veled ellentétben én se nem kampányolok, se nem vagyok elfogult: a szoci kormányok tétlensége az ügyben vitathatatlan. És a legnagyobb hibát a szabályozás (törvények, rendeletek, ill. a felügyeleti hatóságok) követték el. Az egyetlen, aki érdemben tett is valamit, Bajnai volt, aki alatt megszületett és hatályba is lépett a banki magatartási kódex, ami először tartalmazott pl. szigorú szabályozást a bankok egyoldalú kamatváltoztatási lehetőségeire.
- De tegyük hozzá azt is, hogy a válság után a jelenlegi kormánynak sikerült jó sokat tovább rontania a devizahitelesek helyzetén (Ft, országkockázat, banki költségek, fizetési morál).

"Az bajság, hogy ilyen eszméletlen eladósodás mellett is alig-alig nőtt a gazdaság, és te, meg a hozzád hasonló elvakultak, ezzel állítják szembe a mostani állapotokoat, mikor meg törlesztik azt, amit előre elköltöttek."

Tehát ezt elítéled. Helyes, akkor gondolom az MNYP államosítást és elköltést is elítéled. Ugye? Mert ott pont ugyanez történt (ahogy a devizatartalékokkal is): 13 év alatt gyűlt, gyűlt, majd ennyi év megtakarításából sikerült költségvetést javítani meg felélni...

tokos. 2013. 11. 18. 21:23
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#23
Éredkes, hogy egyes embereket a Fidesz gyűlölet mennyire ki tudja fordítani önmagukból.

"1. A magyar állam egy 0 alapkamatú vezető devizában 6-6.5% körül kap 10 évre hitelt. Ezek után, ha egy magyar Marika néninek egy szintén 0 alapkamatú vezető devizában 10 év hátralévő futamidejű hitelére 8-9%-os a THM-et számolnak fel, akkor az hol is mocskos rablás, kifosztás, tisztességtelenség? "

Ott kedves kampánybajnokom, hogy amikor ezt felvette, ugyanilyen 0%-os alapkamatú devizában, akkor még 3%-ra osztották, csak mikor már felvette, hirtelen kezdték el emelgetni az általad olyan hihetetlenül jónak gondolt szintre. Szerinted hány Manci nénit tudtak volna beszopatni 8-9%%-os kamatú CHF hitellel?

"2. A kormány és a Fidesz hívők másik divatos hergelő dumája, hogy a devizahitel hibás termék. Na most, ha a kormány (és a hívek) szerint a devizahitel hibás termék, akkor ők az országot miért is adósítják ezzel a hibás termékkel? "

Elsőként megjegyzem, sohasem írtam, hogy a devizahitel hibás termék volt.
De itt most éppen nem is ilyesmiről van szó. Ahhoz, hogy a kormány a már meglévő devizahiteleit törleszteni tudja, edvizát kell szereznie. Megteheti, hogy Ft-ot vált devizára mondjuk piacon... Vagy az MNB devizatartalékból vesz Ft-ért...
Bármelyiket tenné, itt fröcsögnél pontosan úgy, mint most.
A lakossági devizahiteleket ezzel szemben nem volt kötelező bevezetni, de azok mindenkinek jók voltak, a lakosság olcsón jutott hitelhez (ideiglenesen), a bankok örültek, mert dőlt a lé, a szoci kormáynzat meg örült, mert a lakosság vásárolt, és vásárolt és vásárolt, agyatlanul. Az bajság, hogy ilyen eszméletlen eladósodás mellett is alig-alig nőtt a gazdaság, és te, meg a hozzád hasonló elvakultak, ezzel állítják szembe a mostani állapotokoat, mikor meg törlesztik azt, amit előre elköltöttek.

Sajnálom, hogy egy olyan jó képességű embert, mint te erre a szintre látok sűllyedni...
Törölt felhasználó 2013. 11. 18. 15:48
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#22
Lakossági termékként nem lesz elérhető?
Törölt felhasználó 2013. 11. 18. 15:20
Előzmény: #19  cumi01
#21
6.2-6.3% pontosan. De ez is csak várakozás.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek