Topiknyitó: Portfolio 2013. 11. 13. 12:45

"Látványos hiba volt korlát nélkül beengedni a magyarokat és lengyeleket"  

Ugrás a cikkhez
Látványos hiba volt az EU-szabályok által lehetővé tett átmeneti korlátozások nélkül beengedni Nagy-Britanniába a közép- és kelet-európai új uniós tagállamok munkavállalóit - írta szerdán megjelent cikkében Jack Straw, brit munkáspárti politikus. ...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=191693
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pf2 2013. 11. 14. 11:54
Előzmény: #11  Trantor
#12
nem a brit munkavállakról szolt a cikk

egyebként havi 1500 fontkb 450.000 Ft alatt nem akarnak dolgozni ,pedig van lakhatásuk, akkor halljanak éhen.

Munkáspárt pedig elvesztette a támogatást most jön az idegen ellenes maszlag -lengyel vizvezetékszerelö , magyar pultos...
Trantor 2013. 11. 14. 10:21
Előzmény: #8  pf2
#11
A brit munkavállalóknak egyáltalán nem volt jó az olcsó kelet-európai konkurencia megjelenése. Nem véletlen, hogy éppen egy munkáspárti képviselő tett idegenellenes nyilatkozatot.
Törölt felhasználó 2013. 11. 14. 08:18
#10
Örülök, hogy nem csak engem háborít fel a cikk tartalma. Az angoloknak NEM a magyarokkal van problémája, sőt, kifejezetten jó, terhelhető munkásoknak tartják a kint élő, sokszor diplomás munkásokat, akiket minimálbérért tudnak alkalmazni.
szivacs
szivacs 2013. 11. 14. 00:20
Előzmény: #6  Bekre_Pal
#9
Már el is késett vele, az eu-15-ből vagy 34 ezren már be is szivárogtak!
Bár igaz, hogy nem kínáltak alá a százezer forintos fizetéseinknek, inkább a "jobb élet reményében" elvállalták a legjobban fizető állásokat és tényleg jobban is élnek...
pf2 2013. 11. 13. 21:58
Előzmény: #3  ujonc
#8
azért jó lenne , ha Portfolio nem lenne ilyen bulvár sz@r

Lancaste Telegraf még a magyar Helyi Téma kiscköcsögfalvi kiadását sem éri el.

Komoly lapokban - Guardian , Financial Times - leírták a Kelet-Európai betelepültek gazdasági hasznát különösen a lengyelekét. Persze a hordalékként megjelent nomád életmódú csavargóktól Anglia is szeretne megszabadulni. Románia, Bulgária , Szlovákia , Magyarország cigányai átjárnak Nyugat-Európát is boldogítani. Érdekes ilyenkor az ottaniaknak is rögtön tele lesz a tökűk velük.
rockmaster 2013. 11. 13. 21:38
Előzmény: #4  Bekre_Pal
#7
Mondá egykoron Orbán: Az Unión kívül is van élet..
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 11. 13. 21:36
Előzmény: #4  Bekre_Pal
#6
közben eszembe jutott, hogy orbán jobban teszi, ha felkészül az angol, holland meg német hordák beáramlására, mert mióta magyarország jobban teljesít, csak idő kérdése és megjelennek itt a nyugati vendégmunkások a jobb élet reményében, aztán alákínálnak a százezer forintos fizetéseknek, mi meg nézhetünk, hogy hopp, oda a jólét
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 11. 13. 21:30
Előzmény: #4  Bekre_Pal
#5
mármint az angoloknak
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 11. 13. 21:30
Előzmény: #2  szivacs
#4
szerintem majd viktor kiléptet minket a zunijóból, és akkor legalább a mi fiataljaink nem áramolgatnak szabadon összevissza, ennyivel könnyebb lesz nekik
ujonc 2013. 11. 13. 21:24
#3
"Jellemző a zOrigo csúsztatásos módszerére, hogy azzal kezdi: "már a második brit politikus"
Igen ez megjelent ugye abban a senkinek sem ismert "Lancashire Telegraph" kb. Bivalybas-----ándi Hírharsona!
De azt ugye nem fejti ki bővebben, hogy az első politikus a The Daily Mail című újságban nyilatkozott (ugye mennyivel ismertebb lapról van szó!)
Pedig Ő David Blankett volt (több Blair-kormány belügyminisztere is volt, tehát tudhat valamit a dologról) figyelmeztetett: "...erőszakba torkollhatnak a brit lakosság és a beözönlő cigányok közötti egyre fokozódó ellentétek..."
Teccik érteni!
Ő volt az első nyilatkozó, de a zOrigó-firkász ezt nem tartotta érdemesnek megemlíteni, pedig egy mértékadó brit lapban nyilatkozott, de olyat írt le, amit nálunk illik/kötelező elhallgatni, de a huszadik senki, egy neve nincs lapba megjelent nyilatkozatát - csak ezért mert rosszindulatúan emlegeti Kelet-Európát - azt muszály idézni!
Nesze neked objektív újságírás."

"Kimondottan visszataszító, hogy magyar újságíró felesleges és kártékony lénynek állítja be a saját nemzetéhet tartozókat.
Ennek a cikknek a szerzője kimondottan vétett az újságírói etikett ellen ezzel az írásával - amit ajánlok a szerkesztője figyelmébe is!
Egyrészről nem pontosan fordított és vette át az eredeti cikk szellemiségét. Straw nem azt írta, hogy az angolok megbánták, hogy beengedték a magyarokat, vagy hogy bármi bajuk lenne a magyarokkal. Vagy nem ért angolul az újságíró, vagy direkt úgy forgatta ki a képviselő szavait, hogy ezt hozza ki belőle - mondván úgysem tudják ellenőrizni a magyarok!
Az újságíró etikátlansága abban is megmutatkozik, hogy rossz színben tüntet fel embereket, akik semmilyen módon nem szolgáltak rá és nem adtak alapot.
Tudni illene annak aki cikket ír az angliai magyarokról, hogy milyenek a magyarok Angliában. Ha pedig nem tudja, csak azt képzeli, hogy Budapestről az íróasztal mellől majd hangzatos cikknek látszó akármit ír, inkább gondolkodjon el - és a főnöke is.
Az angliai magyarok ugyanis dolgozni mentek ki és dolgoznak is. Senkinek sincsenek a terhére. Nem a segélyekre pályáznak, hanem szorgalmasan dolgoznak - ráadásul olyan munkákat is elvállalnak és olyan csekély pénzért, aminek a közelébe sem mennek az angolok. Az angolok általában nem állnak a képviselő úr pártján, ellenkezőleg: örülnek, hogy vannak bevándorlók, mert ők legalább elvégzik azokat a munkákat is, amelyeket ők soha.
Én kint éltem Angliában és a tapasztalatból beszélek - egyébként pedig közel 20 évig újságíróként dolgoztam - itthon!"
szivacs
szivacs 2013. 11. 13. 15:38
Előzmény: #1  portfolio
#2
\"Visszatekintve egyértelmű hiba volt nem alkalmazni az uniós szabályok által engedélyezett hétévi átmeneti korlátozást, sőt az is, hogy az EU nem vette fontolóra általánosságban is valamilyen jövedelmi küszöb elérésének előírását a munkaerő szabad áramlásának lehetővé tételéhez - állt a Demos nevű - magát pártközi, de inkább baloldali irányultságú intézményként meghatározó - londoni kutatóműhely tanulmányban.\"

\"Az eu négy szabadságelve:

áruk szabad áramlása

tőke szabad áramlása

szolgáltatások szabad áramlása

személyek szabad mozgása\"

Vajon a másik 3 elvre is hiba volt nem alkalmazni korlátozásokat vagy az megfelelt nekik?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek