Topiknyitó: Törölt felhasználó 2013. 09. 28. 22:47

Így csaltok ti  

"A Kecskeméti Törvényszék törölte a múlt vasárnapi időközi önkormányzati választás eredményét, az ötből egy (a 32.) szavazókörben meg kell ismételni a választást. A szombati dátumú végzés szerint a bíróság a rendelkezésére bocsátott videófelvétel alapján megalapozottnak találta a kifogást, hogy az érintett helyen a választói akaratot befolyásolva szervezetten szállítottak embereket a választókörbe:ez kampánycsendsértésnek minősül.

..."



A magyar demokráciában példanélküli, bíróság által is bizonyítottnak talált választási csalás.



Mi lesz itt 2014-ben...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 12. 03. 20:58
#914
A jogszabályhoz kötöttségtől elszabadult, szakmaiatlan ítélkezési gyakorlat már kezd agyrémmé válni.

A fóti bírósági végzések (kapásból kettő) a következők:
link
és
link

A Ve. 41. § továbbra is így szól:
"A kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása), pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát (a továbbiakban: plakát) elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton."

Tehát a kampánycsend megsértése akkor állapítható meg, ha:
- a választói akaratot befolyásolják
- ennek keretében különösen a választók szállítása történik
- mely szállítás ingyenes
- és mely szállítás egy jelölt, vagy jelölőszervezet által történik

A Ve. 105/A. § (2) bekezdés f) pontja értelmében:
"A helyi választási bizottság: ... megsemmisíti a polgármester-, illetőleg a képviselő-választás eredményét, ha olyan törvénysértést állapít meg, amely azt ÉRDEMBEN BEFOLYÁSOLTA,"

Már Baján is rossz volt a bíróság végzés, mert a választók szállítása megtörtént ugyan, azonban:
- A szervezettséget csak belemagyarázta a bíróság azzal, hogy ha ugyanaz az ember a személyautójával legalább 2-szer fordul az már szervezettség
- Az ingyenességet csak feltételezte a bíróság, azon az alapon, hogy az autó nem taxi, mert nem sárga a rendszáma.
- A választói akarat befolyásolását úgy értelmezte félre a bíróság hogy nem a választó szavazatának befolyásolásáról van szó (pedig ez volt a jogalkotói szándék), hanem a választási részvételi hajlandóságáról. Befolyásolásnak pedig az is elég, ha az egyébként meglévő részvételi hajlandóság megvalósulását a szavazókörhöz való szállítással elősegítésével valaki.
- Azzal egyszerűen nem is foglalkozott a bíróság, hogy a cselekmény jelölt, vagy jelölő szervezet által történt-e.
- Azt sem vette figyelembe a bíróság hogy a szállított személyek száma vajon elégséges volt-e az eredmény érdemi befolyásolására, azaz megfordítására.

Na de a bajai esetnél a bíróság legalább arra vette a fáradságot, hogy a törvényi tényállási elemek közül az egyik tényét megállapítsa, másik kettőt pedig belemagyarázzon.

A fóti ügy annyiban más, hogy a jogszabály által megkövetelt tényállási elemek nagyobb számban vannak meg, mint Baján:

- A szállítás ténye nem vitatható
- Az ingyenességet nem kell feltételezni, hiszen a szállításhoz kapcsolódóan megjelent egy plakát, mely szerint: „Mivel a szavazó helyiség nem Sikátorpusztán lesz. Hanem a Fótliget- Lakópark Porta épületében és ezért sokan nem tudnak elmenni szavazni, INGYENES buszjáratot indítunk (pártoktól függetlenül), de. 10 és du. 14 órakor. A busz visszafelé is mindenkit megvár. Szeretettel várunk mindenkit! Tisztelettel: a szervezők.”
- A szervezettséget sem kell belemagyarázni, hiszen nem véletlenszerűen az út széléről vettek fel a szavazókör felé igyekvő stopposokat az út széléről, hanem előre kiplakátolták a „SZERVEZŐK”
- A jelölő szervezethez való kötöttség már sántít. Tény, hogy a buszon utazott az MSZP szavazatszámláló bizottsági delegáltjának felesége. A kisbuszról először állították, hogy a Dunakeszin MSZP-s képviselő és egyben az MSZP roma tagozatának alelnöke Ábri Ferenc tulajdonában áll. Ábri ezt cáfolta. A gépjármű valós tulajdonosa R.GY., aki az Ábri mellett, Dunakeszi Fő úton lakó P.B. házában vizsgálta át a kérdéses időben a ház vízvezeték rendszerét. Meg persze átugrott Fótra szavazókat szállítani. A szavazókörben a szavazószállításról felvet jegyzőkönyvvel a 8 tagból egyedül az MSZP delegált nem értett egyet, aki ezt rá is vezette a jegyzőkönyvre. Ez ahhoz elég, hogy gyanítani lehessen az MSZP szerepét, de ahhoz nem, hogy bizonyított legyen a jelölő szervezet általiság.
- Viszont a választói akarat befolyásolására Fóton sincs egyenlőre bizonyíték.

Abban megegyezik a két eset, hogy a szállított személyek száma elenyésző a jelöltek közti különbséghez képest, tehát még ha megállapítható lenne is a kampánycsend sértés, akkor sem lett volna érdemi befolyással az eredményre, így nem olyan súlyú, hogy amiatt meg kelljen ismételni a választást.

A fóti esetben a bíróság a könnyebb utat választotta és a kampánycsend sértés tényállási elemeinek fennállását egyáltalán nem is vizsgálta. Kizárólag formai okokat vizsgált. A helyi választási bizottság (megalapozottabban, mint a bajai esetnél, de még mindig nem elég megalapozottsággal) megállapította a szavazó szállítással történő kampánycsend sértést. A fellebbezés e ténymegállapítást nem támadta csupán az alkalmazott szankciót. Tehát más fellebbezés hiányában a ténymegállapítás jogerőre emelkedett. A területi választási bizottság valóban tartalmilag indokoltan, de formailag helytelenül döntött arról, hogy a szállítással nem történt kampánycsend sértés. E tekintetben a bíróság ítélete indokolt.

A TVB formailag helytelenül a kampánycsend sértés tényét vitatta, így a fellebbezésben felvetett szankció kérdésével nem foglalkozott. A bíróság akkor járt volna el megfelelően, ha a TVB helyett megvizsgálja a szankció kérdését és mivel az (egyébként meglapozatlanul megállapított) jogsértés nem volt olyan mértékű, amely a választás eredményét érdemben befolyásolta volna, a TVB határozatát indoklásában megváltoztatja, de a fellebbezést elutasító rendelkező részében helyben hagyja.

Ehelyett a bíróság felrója a TVB-nek hogy nem alkalmazta a 78. § (1) bekezdés c.) pontja szerinti szankciót. Erre hivatkozva az eredményt megsemmisítette és új választási eljárást írt elő.

Na de könyörgöm tisztelettel a 78. § a helyi választási bizottság első fokú eljárásáról, a kifogásról szól. A TVB másodfokú eljárására, azaz a fellebbezésre a 79-81 §-ok vonatkoznak. Érdekes dolog felróni a TVB, hogy nem alkalmazta a 78 §-t.

Nem gondolta végig a bíróság, hogy mennyire életszerű az 78. § olyan értelmezés, mely szerint bármilyen jogsértés megállapítása esetén - függetlenül annak mértékétől és eredményre gyakorolt hatásától - meg kell semmisíteni a választási eljárás eredményét és meg kell azt ismételtetni?

Vajon hogyan magyarázza a bíróság, mi célból írta bele a jogszabályba a jogalkotó a 105/A § következő pontjait, sormintának?:
(1) A szavazatszámláló bizottság ... d) indítványozza az illetékes választási bizottságnak a szavazás szavazóköri eredményének megsemmisítését, ha olyan törvénysértést észlel, amely azt ÉRDEMBEN BEFOLYÁSOLTA.
"(2) A helyi választási bizottság: ... f) megsemmisíti a polgármester-, illetőleg a képviselő-választás eredményét, ha olyan törvénysértést állapít meg, amely azt ÉRDEMBEN BEFOLYÁSOLTA,"
"(3) A területi választási bizottság ... g) megsemmisíti megyei/fővárosi listás választás, illetőleg a főpolgármester-választás eredményét, ha olyan törvénysértést állapít meg, amely azt ÉRDEMBEN BEFOLYÁSOLTA,"

A vicc az, hogy a szórólap osztogatással megvalósított kampánycsend sértés teljes mértékben kimeríti a 41 §-ban foglalt tényállást, bár az sem elegendő súlyú a választás megismétléséhez. A szórólap kizárólagos célja a választói akarat befolyásolása és egyértelműen jelölthöz kötődik. A szórólapos kérdésben legalább a HVB határozata megalapozott volt. A bíróság viszont a kevésbé megalapozott ügy miatt ismételteti a választást.

Fenntartom a korábbi álláspontomat hogy a kampánycsend és kampánycsend sértés intézményének semmi értelme. Mindig csak arra volt jó, hogy a pártok feljelentgessék egymást. Most hogy a bíróságok elkezdték a jogszabályban foglalt tényállási elemek vizsgálatát és az esetleges jogsértés mértékének, eredményt befolyásoló hatásának vizsgálatát mellőzni, arra jó, hogy képtelen ürügyekkel választást ismételtessenek a pártok.

Ha komolyan venném a bajai és a fóti ügyben született végzéseket, akkor már lassan azért is ismételni kellene, ha egy választóban felmerül a gondolat, hogy egy családtagját kocsival elvigye a szavazókörig.

Ez nevetséges!
Törölt felhasználó 2013. 10. 31. 16:39
Törölt hozzászólás
#913
Törölt felhasználó 2013. 10. 30. 22:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#912
A következtetésed helyes: ami Baján zajlott, az a demokráciánk megcsúfolása. Fidesz és szoci részről is. 2014 pedig sajnos ugyanez lesz nagyban, ahogy az addig elkövetkező időszak is (sőt, ezekből az derül ki, hogy eddig is pont így műkődtek ezek). A Fidesz és a szocik két hatalommániás, komcsi, hazug, tolvaj, csaló párt.
Törölt felhasználó 2013. 10. 30. 22:22
Törölt hozzászólás
#911
wgl 2013. 10. 30. 03:48
Előzmény: #887  bigyula
#910
A Testenevelési Főiskolán mondott beszédében a választási veresége után hírdette meg a HAza nem lehet ellenségben című cstakiáltást és azóta ez a hazaáruló és elvakult hívei magukat tartják igaz magyarbak, ők a nemzet, az országot alattomos módon megosztották.

Ez hazaárulás.
wgl 2013. 10. 30. 03:45
Előzmény: #906  signal2
#909
A szoborfejet nem vágták le, hanem ledöntötték és eközben a fej levált és elgurult.

Ez nem megtervezett rész volt.
wgl 2013. 10. 30. 03:41
Előzmény: #901  Törölt felhasználó
#908
Ne felejtsük, Nyitrai azt nyilatkozta az események után rögtön: éles fegyverrel kellett volna lőni.

Aztán kb 1-2 hétig kussolt a fidesz csak a jobbik hőzöngött, majd valószínűleg rájöttek, hogy ezt meglovagolva a és hazudozva a szocikra boríthatják a mókát, ahol a hugyos csürhét szabadsághősőknek nevezhetik és Morvai beszéde után meg elkezdtek szemkilövőzni.
( 1 ember lett áldozat - azóta öngyilkos lett,- aki tíltott műveleti területre ment és egy eltévedt gumilövedék verte ki a szemét)

Az ilyen pálfordulások a fidesznél előfordulnak: pl a kettős állampolgársgnál 2000-ben tíltakoztak ellene, de a Magyarok Világszövetsége Patrubány vezetésével később elkezdte feszegetni, majd hónapokkal később a fidesz erre a hullámra is ráült amikor látta a koala ellenzi, akkor nekik a koala véleményét kell ellenezeni és elkezdtek ők is kettős állampolgározni.

A fidesz alapvető hozzállása: mindíg a szocik ellen menni, nem érdekli az őket, hogy az országnak jó-e avagy rossz.
Törölt felhasználó 2013. 10. 30. 00:26
Törölt hozzászólás
#907
signal2
signal2 2013. 10. 24. 19:13
Előzmény: #898  Törölt felhasználó
#906
"ezen a napon puskákkal vadásztak ránk a pesti utcán" - bődületes hazugság!
"felhasználhatták az állam fegyveres testületeit saját népük ellen" - a "népük ellen" bődületes hazugság. Az ellen a pár ezer ember ellen, akik a felszólitás ellenére nem hagyták el a helyszínt, és kockakővel támadtak a rendőrökre.
"ma ismét közénk lövetnének, jó esetben gumilövedékkel" - "ma ismét közénk lövetnének" 1. spekuláció; 2. valószínűleg semmilyen rendőri intézkedésre sem kerülne sor, ha úgy vonulnának, ahogy tették.
"jó esetben gumilövedékkel" - na ez már egy ünnepi beszéd legalja, ennél lejjebb nem lehetne süllyedni. A kijelentés azt sugallja, hogy általános és rossz esetben éles lőszerrel lőnének a rendőrök békés tüntetőkre, ha az MSZP lenne hatalmon. Ez a szoborfej-levágásnál, mint tettnél, is aljasabb dolog, mint kijelentés, mindemellett a közösség izgatása.

Viszont teljes mértékben megértem, hogy a hívők ezt mosolyogva hallgatják, hiszen feltételezésem szerint vagy Orbán miatt szavaznak a FIDESZ-re, vagy azért, hogy az MSZP ellen szavazzanak. Szűk kisebbség lehet a táboron belül, amelyik a gazdasági-társadalmi programja miat szavaz rájuk. FELTÉTELEZÉSEM SZERINT. Ezért nincsenek is érdemi viták ezekről a dolgokról. A kormánypárt látványosan távol marad ezektől.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 19:09
Előzmény: #903  Törölt felhasználó
#905
Nem lepődtem meg a reakción. Ha már nem lehet védeni a védhetetlen, jobb a hallgatás. Ez, amúgy racionális dolog, megértem. Mégjobb, ha a lelépést a vitapartner nyakába varrjuk.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 19:06
Előzmény: #901  Törölt felhasználó
#904
Pontosan. A 2006-os szöbegkörnyezet egyértelművé teszi, hogy a jelenlegi baloldali ellenzékről van szó. Az elmondottak és az '56-os keret egyértelművé teszi az éles fegyvert. Orbán konkrétan azt üzente: féljetek a baloldaltól, mert ha hatalmon lennének, akár le is lőnének.

Ez tök egyértelmű. Csak hát most az a dolga itt pár embernek, hogy kimagyarázza, meg visszafele mutogasson.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 19:01
Előzmény: #900  Törölt felhasználó
#903
Na jó! Ehhez én nem kellek. Gyártsd le nyugodtan a mások szájába adandó szövegeidet és vitatkozz azokkal!

Nekem ilyesmire nincs szükségem. Azt meg egy ideig elviselem, hogy elfogultnak nyilvánítanak, vagy lehülyéznek, mert én nem hülyézek le másokat és hátha észreveszi magát az illető, hogy más vitastílust kellene választania. Azonban egy idő után megunom. Most jött el ez a pillanat.

Nem kívánok ezen a szinten és módon vitatkozni. Így jobb ha hanyagoljuk egymást politikai kérdésekben. Te nyitottad ezt a témát, tehát én megyek. Ez volt az utolsó hozzászólásom ebben a témában.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 18:58
Előzmény: #898  Törölt felhasználó
#902
"A szövegkörnyezet nem '56-os, hanem egyértelműen 2006-os."

Aha. Nem '56-os megemlékezésen hangzott el ugye? Előtte (amit nem idéztél), nem perceken át az '56-osokról és a komcsikról volt szó, ugye?

Hagyjuk.

Kár, amikor egy többre való, értelmes embert (mint amilyen te vagy) is elfogulttá tesz a politika. Még ha ez nem is valósul meg olyan extrém mértékben, mint más, kevésbé értelmes embereknél (akiktől éppen ezért nem is elvárás a racionalitás, meg az egyenlő mérce, mint pl. pampa).
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 18:53
Előzmény: #898  Törölt felhasználó
#901
"A szövegkörnyezet nem '56-os, hanem egyértelműen 2006-os."

Így van, egyértelműen az mszp-ről beszél, akkor amikor azt fejtegeti, hogy éles lövedékkel lőnének a tömegbe, tankokat vezényelnének ki. (És csak jobb esetben gumilövedékekkel.)

Csakhogy erre ugye semmi bizonyíték, ő viszont egyértelműen amellé a török kormány mellé állt, akiknél ténylegesen minimum fél tucat haláleset történt.

Persze csúnya dolog a szemkilövés, de mégsem emberölés. Ráadásul kettős mérce jeleként az emberölés is csak akkor bűn, ha más kutya fia követi el.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 18:53
Előzmény: #898  Törölt felhasználó
#900
Látod, mégiscsak próbálod kimagyarázni, igazam volt... Érződött minden hozzászólásodon.

Ez a mondat mit jelent?

"ma ismét közénk lövetnének, jó esetben gumilövedékkel"

Mi az, ami lövés és rosszabb, mint a gumilövedék és áll rá az '56-os szövegkörnyezet és hasonlat? Az éles fegyver.

Ezt minden nem hülye érti.

Aki azt mondja, hogy ez nem azt jelenti, az hülye, vagy elfogult. Melyik vagy?
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 18:46
Előzmény: #897  Törölt felhasználó
#899
Így rendben (bár azért érződik, hogy megpróbáltad kisebbíteni az elhangzottakat, lásd #896).

Pampától is valami hasonlót vártam volna az egyenlő mérce szellemében, de tudjuk már, hogy tőle ilyet nem várhatunk.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 18:41
Előzmény: #896  Törölt felhasználó
#898
Még egyszer! Ez mondta Orbán:

2006-ban, 16 évnyi demokrácia után ezen a napon puskákkal vadásztak ránk a pesti utcán. Lovasrohamot vezényeltek, és kardlappal verték a békés tüntetőket. Azt is tudjuk, hogy mindez azért történhetett, mert azok kezében volt a kormányzati hatalom, akik gátlás nélkül felhasználhatták az állam fegyveres testületeit saját népük ellen. Tudjuk jól, ne legyen kétségünk felőle: ma ismét közénk lövetnének, jó esetben gumilövedékkel”

Orbán azzal vádolja a baloldalt, hogy ismét megtennék, amit 2006-ban tényszerűen megtettek. Többek közt tömegbe lövetnének, jó esetben gumilövedékkel. A szövegkörnyezet nem '56-os, hanem egyértelműen 2006-os.

Te egészíted ki, magyarázod bele, hogy hogy Orbán gyilkossággal vádolja ellenfeleit.

Épp elég baj az önmagában, amit Orbán mondott. De te Orbánnál is ugyanúgy a saját belemagyarázásoddal vitatkozol, mint ahogy az én hozzászólásomba is bele akarod magyarázni, hogy "szerintem ez rendben van" és azzal vitatkozol.

Nem. Orbán nem tömeggyilkossággal vádolta a baloldalt. És nem. Szerintem nincs rendben, amit Orbán mondott.

Ha annyit írtál volna hogy Orbán vádaskodása tisztességtelen, ízléstelen, gyűlöletkeltő, akkor még igazad is lenne.

De neked mindenképpen bele kell még magyaráznod a gyilkosságot is, hogy még szörnyűbbnek mutasd.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 18:08
Előzmény: #895  Törölt felhasználó
#897
Akkor harmadszorra:

"Hogy gyűlöletkeltő-e, megítélés kérdése. Lehet annak is nevezni. Nálam például már belefér a gyűlöletkeltésbe."

"MINDKETTŐ annak a negatív és lehet mondani, hogy gyűlöletkeltő kampánynak a része,"

Tudsz olvasni? Mire nem válaszoltam? Miben alkalmazok kettős mércét?

Tényleg nem ártana, ha elolvasnád azt amire válaszolsz!
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 17:22
Előzmény: #894  Törölt felhasználó
#896
Erre pedig valami fura véletlen okán nem reagáltál, te, aki amúgy szeret elég hosszan írni...

Ezt írtad:

"Orbán azt mondja: rettegjetek az MSZP-től, Gyurcsánytól: mert szétveretné (kardlapoztatná, gumilövedékkel, könnygázzal szétlövetné) a békés tüntetéseket"

Ez szimplán nem igaz. Orbán kifejezetten azt mondta, hogy ""közénk lövetnének" (a hozzátett "jobb esetben gumilövedékkel" kitétel és az '56-os szövegkörnyezet és hasonlat egyértelműen éles lövésre utal).
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 17:15
Előzmény: #894  Törölt felhasználó
#895
Fundamax, nem egyforma a mércéd, én erről beszéltem. Az egyikre leírtad, hogy "izléstelen", meg "gyűlöletkeltő". A másikra meg kikerülöd a kérdésemre a választ (miszerint gyűlöletkeltő-e) azzal, hogy te nem értesz vele egyet és te nem mondtad volna... Ez nem ugyanaz a mérce.

Alkalmas a gyűlöletkeltésre vagy sem az idézett Orbán szöveg? Igen vagy nem?
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 17:06
Előzmény: #893  Törölt felhasználó
#894
Az előbbi kicsit fura lett. helyes így hangzik:

Mond, te olvasod is amire válaszolsz?

Azt írtam hogy:
"Nem értek egyet az ilyen jósolgatással, hogy mit tenne a másik az adott helyezetben. Én biztosan nem mondtam volna Orbán helyében. "

"Hogy gyűlöletkeltő-e, megítélés kérdése. Lehet annak is nevezni. Nálam például már belefér a gyűlöltkeltésbe."

"Mindkettő annak a negatív és lehet mondani, hogy gyűlöletkeltő kampánynak a része, amiről már említettem: végtelenül szomrú, hogy kizárólagossá vált."

Hogyan jutottál ezekből arra a következtetésre, hogy "kimagyarázok", meg "szerintem rendben van", meg hogy "elhazudom" ami elhangzott.

Te magas is azt írod, hogy egyik sem elfogadható és mindkettő szomorú, tehát egyet is érthetnénk, ha legalább elolvasnád azt, amire válaszolsz.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 17:02
Előzmény: #883  Törölt felhasználó
#893
Mond, te olvasod is amire válaszolsz?

Aztb írtam hogy:
"Nem értek egyet az ilyen jósolgatással, hogy mit tenne a másik az adott helyezetben. Én biztosan nem mondtam volna Orbán helyében. "

"Hogy gyűlöletkeltő-e, megítélés kérdése. Lehet annak is nevezni. Nálam például már belefér a gyűlöltkeltésbe."

"Mindkettő annak a negatív és lehet mondani, hogy gyűlöletkeltő kampánynak a része, amiről már említettem: végtelenül szomrú, hogy kizárólagossá vált."

Hogyan jutottál ezekből arra a következtetésre, hogy "kimagyarázok", meg "szerintem rendben van", meg hogy "elhazudom" ami elhangzott.

Miközben tMond, te olvasod is amire válaszolsz?

Aztb írtam hogy:
"Nem értek egyet az ilyen jósolgatással, hogy mit tenne a másik az adott helyezetben. Én biztosan nem mondtam volna Orbán helyében. "

"Hogy gyűlöletkeltő-e, megítélés kérdése. Lehet annak is nevezni. Nálam például már belefér a gyűlöltkeltésbe."

"Mindkettő annak a negatív és lehet mondani, hogy gyűlöletkeltő kampánynak a része, amiről már említettem: végtelenül szomrú, hogy kizárólagossá vált."

Hogyan jutottál ezekből arra a következtetésre, hogy "kimagyarázok", meg "szerintem rendben van", meg hogy "elhazudom" ami elhangzott?

Te magas is azt írod, hogy egyik sem elfogadható és mindkettő szomorú, tehát egyet is érthetnénk, ha legalább elolvasnád azt, amire válaszolsz.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 16:41
Előzmény: #891  bigyula
#892
Na, jó, a szemkilövők alatt nem, de most már igen.
A tényekkel kár vitatkozni. A nemzetünk nem fog elsüllyedni bármilyen ellenkező híreszteléssel szemben. :D
bigyula 2013. 10. 24. 16:33
Előzmény: #889  Törölt felhasználó
#891
Akkor pontosítsunk egy kicsit:

"Nemzetünk már ezer éve áll fenn"

Ez igaz.

"békében és jólétben"

Ez viszont nem.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 16:20
Előzmény: #889  Törölt felhasználó
#890
És Magyarország jobban teljesít!
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 16:15
Előzmény: #886  nemoland
#889
Javaslom ragszkodjunk a tényekhez!
Nemzetünk már ezer éve áll fenn békében és jólétben. Bármi történik is nemzetünk sosem fog elsüllyedni!
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 15:37
#888
Írogathattok,amit akartok NYER A FIDESZ!

A PANCSER ellenzék csak megkönnyíti a dolgunkat.

Tegnap, nem csak a jó idő miatt volt meleg,hanem az ellenzékiek ÉGÉSE miatt is!

Továbbra is ilyen "ügyesen".
bigyula 2013. 10. 24. 15:11
Előzmény: #886  nemoland
#887
"hogy ki nevezte először ELLENSÉGNEK a másikat"

Nem, nem felesleges. Ezt a fajta politizálást, hangnemet Orbán és a fidesz honosította meg 2000 körül (lehet, hogy egy kicsit hamarabb), és a 2002-es választási vereség után erősödőtt fel igazán. És, erre igenis fel kell hívni azok figyelmét, akik könnyen felejtenek, valamint azokét, akik azóta nöttek fel, lettek választópolgárok.
nemoland 2013. 10. 24. 15:06
Előzmény: #885  Törölt felhasználó
#886
Illik ide egy Gyalog galopp idézet:
"Felesleges azon aggódni, ki ölt meg kit"
pl., hogy ki nevezte először ELLENSÉGNEK a másikat ;)

Sima főoldal és minden ember láthatja:
link
8:18 - Mesterházy

Az a legérdekesebb az egészben, hogy "rengeteg" új arcot látni a "megújul" és "összefogott" szónokokban....
...akiknek "új" politikai szereplőként természetesen semmilyen felelősségük nincs MO. eladósodottságának mértékében... ;)
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 14:53
Előzmény: #884  bigyula
#885
Ez igaz. De szerintem egyik sem elfogadható. És nagyon szomorú, hogy itt tartunk.

A jobboldal régóta ellenségnek tekinti a politikai ellenfeleit, ez a hívekre méginkább igaz, elég csak ilyen fórumokat olvasgatni ehhez. De azért egy miniszterelnök szájából a tömegbe lövetéssel ijesztgetni, uszítani, az minden határon túlmegy.
bigyula 2013. 10. 24. 14:39
Előzmény: #883  Törölt felhasználó
#884
"...A szobordöntés szerinted izléstelen és gyűlöletkeltésre alkalmas volt..."

Eddig vaciláltam, hogy a "szobordöntés" még elfogadható-e, vagy már nem. Orbán tegnapi beszéde számomra legitimálta a szobordöntést. Ha Ő beszélehet így a politikai ellenfeleiről, akkor azok miért ne beszélhetnének róla ugyanúgy, ugyanabban a stílusban? Ha Orbán a politikai ellenfeleit tarthatja ellenségnek, akkor a másik oldal miért ne kezelhetné, tarthatná Orbánt ellenségnek?
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 14:30
Előzmény: #878  Törölt felhasználó
#883
Érdekes, most se te se pampa nem akarja betű szerint értelmezni az elmondottakat, stb. A szobordöntés szerinted izléstelen és gyűlöletkeltésre alkalmas volt. Az, hogy a jelenlegi baloldali ellenzéket (akik közül pl. Bajnai FIATALABB ORBÁNNÁL) egyenlővé teszi az '56-os komcsikkal és a mezei komcsizáson túl effektív tömegbelövetést sugall az ország miniszterelnöke egy nemzeti ünnepen, az szerinted redben van.

Na, hát pontosan ezért vagy te elfogult.

"Orbán azt mondja: rettegjetek az MSZP-től, Gyurcsánytól: mert szétveretné (kardlapoztatná, gumilövedékkel, könnygázzal szétlövetné) a békés tüntetéseket"

Nem! Orbán nem ezt mondta, hanem azt, hogy most is "közénk lövetnének"! Miért hazudod el azt, ami elhangzott?
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 14:27
Előzmény: #878  Törölt felhasználó
#882
Fundamax, te is a mellébeszélés és kimagyarázás nagymestere vagy.

"Tudjuk jól, ne legyen kétségünk felőle: ma ismét közénk lövetnének, jó esetben gumilövedékkel"

Ez ebben a formában igaz és nem alkalmas gyűlöletkeltésre szerinted?

Tehát ma, 2013-ban, ha a szocik / Bajnai, stb. lennének hatalmon, akkor a tömegbe lövetnének akár éles fegyverrel is? Mert az idézet ezt mondtaja.
Törölt felhasználó 2013. 10. 24. 14:24
Előzmény: #876  seri2
#881
"csak halkan megjegyezném,hogy már megtették."

Ki és mit is tettek konkrétan? '90 után melyik szoci, SZDSZ-es, vagy valamelyik új baloldali párt embere lövetett a tömegbe éles fegyverrel?

Topik gazda

penznyelo_
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek