Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 27. 12:15

Rövid szíriai légicsapást tervezhet az USA  

Ugrás a cikkhez
Korlátozott, legfeljebb két napig tartó légicsapást hajtana végre az amerikai haderő Szíriában, válaszul arra, hogy az arab ország vezetése a múlt héten állítólag vegyi fegyverrel támadta a felkelőket - jelentette a The Washington Post napilap...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=188312
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BudFox
BudFox 2013. 09. 05. 17:10
Előzmény: #78  _pampa
#80
majd a végén én is menekülhetek Moszkvába a Seremetyevói reptér várójába ? :D oszt' várhatom hogy Putyin befogad :D
qwertz77 2013. 09. 05. 16:46
#79
A szomorú helyzet egyik vicces oldala, hogy momentán az amerikaiaknk nincs pénzük háboruzni. Mondjuk nyomtatnak maguknak egy halom pénzt, de továbbra is igen jelentős részben kínaiak és az arabok finaszirozzák az USAt, így majd közvetve ezt a "korlátozott csapást" is...

Azt nem tudom, hogy mikor jönnek rá, hogy errefelé nincs demokrácia amit megmenthenének, lásd Irak Afganisztán, Egyiptom.
Asszad és Mubarak, de a végén már Kadhafi is nyugat barátabb volt, mint pl. a viszonylag demokratikusan megválasztott Hamász, így már sok érdekük nem is fűzödik közvetlenül a rendszer megdöntéséhez...

Ezekben a polgárháborúkban, ahol össze vissza lőnek egymásra, csak az Afganisztánhoz hasonló totális beavatkozás lenne indokolható, ami sikeres is volt, csak utána mégse sikerült az országot saját lábra állítani, így nagy sok semmit sikerült vele elérni.

Ez a mostani terv számomra így hangzik:
Nézd má', ezek éppen halomra lövik egymást, segítsünk egy kicsit nekik a levegőből!
_pampa 2013. 09. 05. 16:40
Előzmény: #77  BudFox
#78
Ne izgulj, azt már rég csinálják. :))))
BudFox
BudFox 2013. 09. 05. 16:29
Előzmény: #72  _pampa
#77
Csak egy újabb rohadt mocskos simlis kis háború :-))

aztán nem kell csodálkozni ha majd arab terroristák robbntanak valahol.

nem merem kiírni, mert az NSA rögtön megfigyelés alá vesz az tuti, vagy lehallgatják a mobilomat .-)
_pampa 2013. 09. 05. 16:20
Előzmény: #73  qwertz77
#76
A "modernitás" csak megfelelő mennyiségű rakéta kérdése. A rendszer képes kezelni az arabok által birtokolt technikát. Az oroszok már egy másik történet.

szvsz
_pampa 2013. 09. 05. 16:17
Előzmény: #74  qwertz77
#75
Vagy senki sem,vagy mindenki birtokolhasson olyan fegyvert amit kifejleszt.
Mert az elég érdekes, hogy akik gyorsabban tettek szert erre a technikára azok megszabják (!) egyeseknek, hogy ők nem készíthetnek ilyet.

Miért is?

talán az atomsorompó egyezményben az is benne szerepel, hogy azon országok akik rendelkeznek ilyennel azok megsemmisítik, nem biztos csak mintha ezzel érték volna el, hogy a többiek aláírják.
Lassan halad a megsemmisítés....nagyon lassan.
qwertz77 2013. 09. 05. 15:59
Előzmény: törölt hozzászólás
#74
Ez maximálisan igaz, az atomsorompó mindig is vicces volt, hiszen a klubbon belül állók hatalmát szentesíti/rögzíti.
Ugyanakkor ez mégis szükséges, mert minnél többen birtokolnak, annál valószínűbb, hogy valaki használni is fogja.

És tegyük hozzá: Izrael soha sem akarta Irán eltörölni a Föld színéről, míg fordítva ezt elég nyiltan hangoztatják: Te sem ülnél tétlenül a helyükben.
qwertz77 2013. 09. 05. 15:53
Előzmény: #3  _pampa
#73
Hm, hát az Oroszok bármikor könnyűszerrel leatombombázhatják Izraelt a Föld szinéről, ahogy bármelyik másik országot is, de hogy egy korlátozott csapásra nem lennének képesek az biztos!

Egyrészt sikeresen lezüllesztették magukat, a Kaukázusban sem voltak túl sikeresek. Nincs repülőgéphordozójuk, és robotrepülőgépek terén se látszik (persze ki tudja, de meglepődnék) hogy tartanák a lépést.
Másrészt Izraelnek kicsit modernebb a légvédelmi rendszere mint az araboknak.
_pampa 2013. 09. 05. 14:51
Előzmény: törölt hozzászólás
#72
"ENSZ-felhatalmazás és a közvélemény támogatása híján a nyugatiak és Amerika eddig csak sűrűn intézett felhívásokat Aszad kormányához, hogy szüntesse be az erőszakot. Egy vegyifegyver-támadás tömeges polgári áldozatokkal viszont elég megrázó lehet a nyugati demokráciák szavazói számára ahhoz, hogy újra támogassák Amerika csendőrködését a Közel-Keleten. Kérdés, hogy mennyi civil áldozatra van ehhez szükség.

A helyzet fokozódik

A vegyifegyver-téma Szíria kapcsán decemberben került elő, amikor Washington aggódott amiatt, hogy Aszad rendszere „egyre gonoszabb fegyverekhez nyúl”, esetleg majd vegyi fegyvert is használhat. Januárban a francia Le Monde már tudni vélte, hogy Aszadék Homsznál vegyi fegyvert vetettek be, márciusban pedig Aleppónál halt meg két tucatnyi ember harci gázoktól úgy, hogy a nyugati sajtó evidenciaként kezelte: a szír kormányzat tette. Obama újra és újra sietett figyelmeztetni Szíriát és Iránt: ha Aszad vegyi fegyvert vet be, Amerika megtorolja; a NATO pedig ugrásra készen várta az ENSZ jóváhagyását a támadáshoz.

Az ENSZ azonban nem szállított bizonyítékot a beavatkozáshoz, a megtorlásról szóló határozatot pedig Kína és az oroszok májusban újra megvétózták. A szír elnök ekkor azt nyilatkozta: sosem használna vegyi fegyvert a saját népe ellen, ha azonban mégis bevetette volna, annak nem tíz, vagy húsz, hanem több ezer áldozata lett volna.

Több halott kell? Megoldjuk!

Csaknem 1500 halottja volt az augusztus 21-én, Damaszkusz közelében történt harci gáztámadásnak. Az agresszor kiléte a mai napig ismeretlen, de Amerika és szövetségesei megint egyből Aszadot vették elő. Úgy tűnt, ennyi áldozatra már érzékenyen reagál a nyugati közvélemény is, és ha Obamának sikerül megnyernie a kongresszus támogatását, hétfőtől megindulhatnak az első légicsapások.

Aszadnak nem érdeke

Bassár el-Aszad nem követne el ilyen ostobaságot – kommentálta a helyzetet Nógrádi. A biztonságpolitikai szakértő kifejtette: a kormányerők mindenütt győzelemre álltak, szorították vissza a lázadókat, azok minden külföldi segítsége ellenére. A szír elnöknek egyáltalán nem állt érdekében vegyi fegyvert bevetni a sajt népe ellen, a felkelőknek – és az őket támogató nyugati és arab országoknak – annál inkább, hiszen csak így provokálhattak ki egy amerikai beavatkozást; egyébként Aleppónál már bevallották, hogy ők voltak.

Egy ideje videó is kering a világhálón, amelyen a felirat tanúsága szerint a lázadók készülődnek a vegyi fegyverek bevetésére, sőt és egy ágyút el is sütnek a film végén.

Szíriai lázadók, szaúdi vegyi fegyver, amerikai kiképzés

„A felkelőknek bőven vannak vegyi fegyvereik – jelentette ki Nógrádi –, Katartól és Szaúd-Arábiától kapják, amely államok szintén Aszad megdöntésében érdekeltek. Emellett minden nap özönlenek az »önkéntesek« a jordán–szír határon, akiket az amerikai és brit titkosszolgálat képez ki és fegyverez fel.”
Törölt felhasználó 2013. 09. 05. 14:29
Törölt hozzászólás
#71
BudFox
BudFox 2013. 09. 05. 14:22
Előzmény: #68  _pampa
#70
Csak akkor lesz törvényes ha az USA kezdeményezi :D ha az oroszok vagy a Kínaiak akkor emberiség elleni gaztett :D

továbbá Obama már kijelentette hogy mindenképpen lecsapnak, tehát a Szíreknek - ha volt annyi eszük - már régen máshová telepítették a légvédelmet, stb... gondolom iskolák, meg kórházak tetejére is, hogy minél több ártatlan áldozat legyen majd.

Én mondjuk azzal egyetértenék ha Kína, Orszoszok, Franciák, USA -kok, ENSZ, NATO, stb..együtt lerohannák az egész arab térséget ahol diktatúra van - na ez megint egy jó radikális felfogás - aztán utána tiszta vizet kéne önteni az egész pohárba. De ilyen nem lesz, csak a további xarkeverés a szomszédos országokban is..gondolom...

akkor talán lenne megnyugvás.
Törölt felhasználó 2013. 09. 05. 14:02
Törölt hozzászólás
#69
_pampa 2013. 09. 05. 13:51
Előzmény: #67  BudFox
#68
Ebben az egészben az a leg "tragikomikusabb",hogy úgy adják el az USA magatartását mintha az lenne a természetes,minden törvényes mert megszavazta minden szinten az illetékes testület... pedig simán egy agresszortámadás lesz jogilag.

Felvetődik a kérdés amennyiben tényleg lecsap az USA akkor az oroszok vagy Kína megteheti e ezt a palesztinok védelmében?
Természetesen ők is átfuttatják a rendszerük minden szintjén és megszavaztatják, majd oda küldenek egy különleges egységet aki végrehajtja a szükséges katonai akciót.
És az szintén teljesen törvényes lenne?

Mert a most készülőről azt állítják, hogy törvényes.

szvsz
BudFox
BudFox 2013. 09. 05. 13:23
Előzmény: #66  pampa
#67
Én meg azt figyeltem a CNN -en tegnapelőtt hogy élőben ment a kongresszusi meghallgatás a Szíriai ügyben.
ott volt a két korábbi elnök jelölt, magas rangú tábornokok, tisztségviselők..

És élő adásban kezdték kivesézni hogy akkor pontosan milyen csapást terveznek, milyen jellegűt , stb :D

lefogadom hogy a Szíriai mukik, meg katonát meg élesben nézték, és jegyzeteltek , hogy akkor mit, és hogyan kell elrejteni, hogyan kell beásni, stb.. _:))

még jó hogy a komplett haditervet nem mondták el a tévében :-))

furcsa egy világban élnünk manapság....
pampa 2013. 09. 04. 07:12
Előzmény: #64  fortai
#66
"Jön az 500 forintos benzin?
Aktuális: Szíria a háború küszöbén Ma 06:22 Külföld Értékelés
Elképzelhető, hogy egy esetleges szíriai beavatkozás hatására rövid távon új csúcsot fognak dönteni az üzemanyagtarifák, de az 500 forintos literenkénti árnak egyelőre minimális az esélye - mondta az Erste bank olajpiaci elemzője az InfoRádiónak. Pletser Tamás hozzátette: ehhez tartósan 140-150 dollár körüli nyersolajárra lenne szükség,…"

Csak össze kell rakni a darabkákat és látszik a teljes kép...

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 09. 03. 21:15
Előzmény: #64  fortai
#65
aztaqrva...
fortai 2013. 09. 03. 20:57
#64
link

Ez egy januári cikk tárolt változata.

Bővebben:

A Szíria-ellenes cionista összeesküvést leleplező anyagot közölt a második legnagyobb brit lap - majd gyorsan eltüntette a cikket

"Az Egyesült Államok támogatta, hogy vegyi fegyvert vessenek be Szíriában, majd Aszad rezsimjére fogják" - adta hírül a Daily Mail kiszivárgott levelekre hivatkozva, melyek egyikében a "védelmi" minisztérium egyik szerződéses vállalkozója azt írja, a tervre rábólintott Washington. A cikket megjelenése után néhány órával eltávolították, bocsánatot kértek, és 110 ezer font "kártérítést" fizettek a cégnek. Az eset még január végén történt, de a mostani események fényében nem elhanyagolandó adalékot jelent a kialakult helyzethez.

A kiszivárgott levelek azt bizonyítják, hogy a Fehér Ház zöld utat adott egy vegyi fegyveres támadásnak Szíriában, amiért Aszad elnököt lehet majd felelőssé tenni, nemzetközi katonai akciót indítva ellene. (Obama többször egyértelművé tette, hogy ez lesz az a "vörös vonal", aminek áthágása katonai akciót fog maga után vonni.) A nagy-britanniai székhelyű Britam Defence két vezetője között zajló levélváltásból kiderül, hogy Washington engedélyezett egy olyan akciót, melynek során Katar pénzt adott volna a szíriai "lázadóknak", hogy vegyi fegyvereket vásároljanak - derül ki a lap cikkéből.
A december 25-én kelt levélben az áll, hogy a cég Líbiából származó, szovjet gyártmányú fegyvereket szállítana Homszba, ahhoz hasonlókat, amivel Aszad erői is rendelkeznek. Azt is hozzáteszik, hogy néhány ukrán emberüket is elküldenék, akik oroszul beszélnének egy általuk felvenni tervezett "bizonyító erejű videón".
A Daily Mailt a cikk közlése után beperelte a leleplezett cég, mire a lap bocsánatot kért tőlük a "rágalmazásért", nyomtalanul törölte a cikket (de persze ez a mai világban nem megy olyan könnyen, egy tárolt változat itt érhető el, pedig azt is megtehette volna, hogy frissíti a már meglévő anyagot a "cáfolattal"), és egy megállapodás keretében még fizetett is nekik 110 ezer font "kárpótlást". Lépését a lap azzal magyarázta, hogy "kiderült": a levél hamisítvány volt. (Persze mióta a brit titkosszolgálat az újságok pincéiben semmisítteti meg a bizonyítékokat, elég nehezen hihetők az efféle magyarázkodások.)
Az Infowars oldaláról, ahol a levél eredetileg megjelent egy német hekker munkája eredményeképpen, kiderül: a cég elismerte, hogy a két munkatárs náluk dolgozik, és hogy feltörték a levelezőrendszerüket, de tagadta a levelek eredetiségét. Hihető, ugye?...
szivacs
szivacs 2013. 09. 03. 19:23
Előzmény: törölt hozzászólás
#63
Úristen! Ezek még életükben nem használtak windowst? Soha nem fagyott még le az okoskatelefonjuk?
Elég egy rohadt szoftverhiba...!!!
Törölt felhasználó 2013. 09. 03. 18:59
Törölt hozzászólás
#62
Törölt felhasználó 2013. 09. 03. 18:58
Törölt hozzászólás
#61

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek