Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 11:42

Miért NE szavazzunk Bajnaira?  

igyekszem majd tömören fogalmazni, de nem mindig fog sikerülni :)



én a magam részéről elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni, és arra kérek minden fórumozót, hogy hasonlóképp cselekedjen... előre is köszönöm.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2013. 08. 28. 13:26
Előzmény: #429  Törölt felhasználó
#440
Azért ne feledkezzünk el arról, hogy ez a "páros" a 2009 decemberben a szocik által elfogadtatott, később alkotmányellenesnek minősített manyup törvényével privatizálni akarta a manyupokat és "lenyúlni a manyuposok pénzét" úgy, hogy az nem állami nyugdíjkasszába került volna vissza, hanem "befektetők zrt.-inek tulajdonába, csak az AB Sólyom javaslatára megsemmisítette ezt a törvényt és már nem maradt rá elég idejük, hogy újra átnyomják.
Nem hihető, hogy ez lenyúlás kizárólag a saját kútfejükből pattant volna ki és nem álltak mögötte olyan érdekcsoportok, akik mint "mások pénzének" új tulajdonosai "jól jártak" volna ezzel a húzással.
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 13:19
Előzmény: #394  BudFox
#439
Bizony, hogy jól mondod!!

Igaz, a múlt időt hellyel-közzel el is felejthetnénk. Hisz majdnem ugyanez folyik 3 éve.

Node, ha az egykori KISZ-esekkel ennyire nagyvonalú vagy (nagyon helyesen), akkor hol ez a nagyvonalúság a baloldallal szemben??
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 13:14
Előzmény: #434  BudFox
#438
Igaz, akkoriban lehetett is becsülni Orbánt.

De ez az Orbán már nem az az Orbán! :(
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 13:12
Előzmény: #393  BudFox
#437
Helyes! Figyelembe is kell venni. Csak épp nem a gyűlölettől vezérelve, hanem teret engedve a rációnak, a tanulságok levonásának.

Minden olyan gondolatmenet, aminek a végkövetkeztetéseit befolyásolja, hogy kinek ki volt az apja, a nagyapja, vagy, hogy ugyanezt csinálta XY ..... nos ez hibás. Hibás ez akkor is, amikor Orbánt Hitlerhez hasonlítják, mikor a MIÉP-et a náci párthoz, vagy amikor a mai MSZP-t, vagy a bal oldalt "an bloc" egy kalap alá veszed azokkal, akik az 50-es évek elején letarolták az országot és a családoddal azt tették, amit tettek.

A történelemből tanulni kell és már a tegnap is történelem!!! Ne a cimkék, megnevezések alapján legyen szimpatikus neked és családodnak ez vagy az a párt. Ezek nem azok az emberek, még ha ugyanolyan módszereket alkalmaznak is.

Nem publikus, de nem is titok kire szavazok.
Csak épp jelen pillanatban -sokakhoz hasonlóan- fogalmam sincs. Az a legvalószínűbb, hogy a jelenlegi parlamenti pártok közül egyikre sem.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 13:07
Előzmény: #431  Törölt felhasználó
#436
inkább letöltendő börtönbüntetésekkel (pár (tíz)ezer kiszabott év még vádalkuval is összességében), valamint a vérrel való (nem üres) fenyegetőzéssel :) érnénk célt

persze kell egy "cég", ami begyűjti a notóriusan elrejtőző, külföldre szökő stb. politikusokat, de a TEK egy részét fel lehetne erre használni, és akkor orbánpubi meg simicska a saját piszkát enné meg :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 13:02
Előzmény: #430  szivacs
#435
oktatással kinevelhető a zemberekből a kreténség, de a történelem az "élő" példa arra, hogy ez eddig nem sikerült (nota bene: a humán tudományok sokáig nem voltak elég fejlettek ehhez, de kb. a múlt század közepére már annyit el tudtak volna érni, hogy jóval hatékonyabb oktatási rendszereink legyenek...) ehhez képest még sehol sem tartunk, szinte el sem kezdtük a "jó nevelést"
BudFox
BudFox 2013. 08. 28. 13:01
Előzmény: #408  Törölt felhasználó
#434
Azért Orbán Vitkor a régi rendszer végén ki mert állni a Nagy Imre temetésén, elmondani a beszédet.
pedig még akkor is az egész családot eláshatta volna a rendszer, ha akarta volna..

én tisztelem a bátorságáért.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 12:59
Előzmény: #429  Törölt felhasználó
#433
volt azért jópár elba...ott lépésük is, pl. bele sem kezdtek egy adóreformba, e helyett erőltette a kurmány (Oszkó egyet sem értett vele) az adóamnesztiát, amit az off-shore-ozóknak adtak, ahelyett, hogy ha már amnesztiáznak, akkor a HAZAI vállalkozásoknak adják a bejelentett foglalkoztatottak, stb. függvényében, ÉS az ÁFA-csalások ellen is fel kellett volna lépni többek közt a tételes ÁFA-bevallás bevezetésével (ill. annak előkészítésével egyes szektorokban, mert nem mindenhol lehet csak úgy bevezetni)

(és most még csak az adózást KEZDTEM EL kivesézni :) ja, és az ingatlanadó jó ötlet, de azt is nagyon hülyén akarták megoldani, el is meszelte a butaságaik miatt is az AB...)
BudFox
BudFox 2013. 08. 28. 12:58
Előzmény: #407  Törölt felhasználó
#432
azért valami különbség csak kell hogy legyen.....mert ez a 4 év más volt mint annak előtte levő 8 év.

de ez tis majd csak akkor tudjuk rendesen megítélni ha Orbánék is kormányoztak 8 évet egyhuzamban.
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 12:55
Előzmény: #428  upgrayeddAKS
#431
A nagy USA államalapító bölcsek egyike, a Thomas Jefferson mondása volt:
"A demokrácia fáját néha vérrel kell öntözni"
Bölcsebbet a magyar politikai "iszonyokra" nem lehet mondani.
szivacs
szivacs 2013. 08. 28. 12:54
Előzmény: #428  upgrayeddAKS
#430
Vagyis röviden: az ember emberi - jó és rossz értelemben egyaránt - és ami lehetőséget ad a manipulálására, ugyanaz ad esélyt is neki, hogy változtasson "sorsán" a saját érdekében.
Nos, pontosan erről az esélyről érdemes gondolkodni.
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 12:49
Előzmény: #380  signal2
#429
A választókat nyilván érdekli a pénz. Is.
Úgy is mint a saját pénzük és szeretnék hinni az ország majdani vezetőiről, hogy nem akarják a saját és klientúrájuk zsebét kitömni.

A Bajnai-Oszkó páros ebből a szempontból meggyőző volt.... Már ami a saját zsebeiket illeti. Lehet persze, hogy kevés idő volt rá. És persze nem is volt mögöttük olyan párt háttér, akiknek pénzt kellett volna juttatniuk a hatalomért cserébe.

Igaz, ez nem a "miért NE"-hez, hanem a "miért"-be tartozik.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 12:41
Előzmény: #420  szivacs
#428
uralkodókat pl. a nemesek hébe-hóba azért választottak a történelem folyamán, szóval nem azzal van a baj, hogy MEGENGEDIK a választás szabadságát/illúzióját, hanem azzal, hogy a média lehengerlő gépezete az ösztönlény-tömegembert hozza helyzetbe

ha ez nem így lenne, akkor be kellene tiltani a szabad választásokat, az meg nagyon feltűnő volna

de eleve te abból indulsz ki, hogy egy nagy hatalmú elit szinte mindent befolyásol/kézivezérel, én meg abból, hogy a kapitalizmus logikája ilyen

ebből a logikából következik, hogy a zemberek olyanok, amilyenek: felerősítik bennük az állatias jellemvonásokat úgy, hogy nem is tudnak erről, miközben az emberi (sokak szerint transzcendens, amivel nem akarok vitatkozni, mert nem ez a lényeg, és bizonyíthatatlan) jellemvonásokat igyekszenek elnyomni, de ez nem sikerülhet teljesen

eleve pl. a részvét, empátia stb. ugyanúgy benne van ebben a kíméletlen (mém)gépezetben, mint az önzés különféle formái, szóval finoman szólva is nem tökéletesen negatív, vagy másképp fogalmazva: ha lenne is központi irányítás, az igencsak "benézte" volna ezeket
watson
watson 2013. 08. 28. 12:34
Előzmény: #405  Törölt felhasználó
#427
Ez + 2371 mrd
+ 3000 mrd MNYP + dev. tartalék csökkemény? +önkori adósság növekmény? ;)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 12:33
Előzmény: #424  signal2
#426
remek, örülök neki! ebben (is) nagyon egy követ fújunk.
nagy kár, hogy nincs még A.I., mert azt lehetne a leginkább ellenőrizni, és gyors, pontos, szakmai döntéseket hozhatna elviekben... addig be kell érjük a humán erőforrással
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 12:28
#425
Amíg összejön a megfelelően reprezentatív létszám a felméréshez, egy kis szösszenetet közzétennék az ördögi körről á la magyar politika.
1. a magyarok azon része, aki nem politizál (nem jár el szavazni, és a híreket sem olvassa) azt sem tudja, van-e épp aktuális alternatívája a jelenlegi károkozó „elitnek”, hiszen nem követi figyelemmel a híreket ilyen téren, és ezt sajnos meg is értem.
2. aki politizál, az ált. igen fontosnak tartja, hogy ne vesszen el a szavazata, vagyis nem szavaz olyanokra, akik szerinte esélytelenek
3. az 1. és 2. pontok miatt szinte csak horror összegek árán lehet bedobni a köztudatba a „friss húst”, így nem lesznek új szereplők (ezt a jelenséget amúgy a közgazdaságtan belépési korlátként is ismeri)
4. de akik eléggé ismertek is lesznek, szinte automatikusan „elkurvulnak”, mert a horribilis összegeket valakiktől megkapják, és ha e nélkül nem kerülnek be a köztudatba, akkor meg hiába maradnak „tiszták” (magyarán: azt kellene megoldani, hogy „nagy pénz” nélkül is be lehessen jutni)
5. előzőek folyományaként érdemes lenne bejuttatni az Országgyűlésbe olyanokat, akik éveken keresztül „tiszták” maradtak (hogy azért maradtak-e ilyenek, mert nem volt senki, aki megkenje őket, vagy azért, mert nem is akartak „kenőpénzt” elfogadni, az érdekfeszítő kérdés ugyan, de politikai szempontból irreleváns, hiszen az elitről egészen biztosan tudjuk, hogy elkurvultak és elszemtelenedtek, róluk meg maximum feltételezhetjük, hogy talán el fognak, ha lehetőséget kapnak rá, de biztosak nem lehetünk benne: nem mindenkinek olyan a természete, kockázattűrése, stb.)
6. mindezek miatt rajtunk, politizálókon múlik, hogy megismertetjük-e a nem politizálókkal azokat a lehetőségeket, amiket mi jellemzően csak azért vetünk el, mert nem akarjuk a szavazatunkat veszni hagyni (tehát nem a tolvajbandákat kellene „promotálni”, hanem az alternatív lehetőségeket)
signal2
signal2 2013. 08. 28. 12:26
Előzmény: #419  upgrayeddAKS
#424
Részemről oké! Jöhetnek új arcok, és legyenek többségben! Szerintem egy csapat csimpánz is képes lenne úgy elkormányozni ezt az országot, mint tették azt kormányaink 1998-2013 között. Egy csapat rátermett hölgy és férfiúról nem is beszélve.
ts3 2013. 08. 28. 12:23
Előzmény: #417  szivacs
#423
"Egyébként ha jól emlékszem kb. 2800mrd került vissza, aminek kb. a fele állampapírban volt. Ezzel csökkentették azt az államadósságot amit a manyup által a nyugdíjkasszában generált hiány kötelező pótlása (is) hozott létre. Ílymódon visszakerült oda, ahonnan származott. "

És akkor visszajutotunk oda, ahol már sokszor jártunk, az alkotmány ellenes MNYP vagyon lenyúlás után az adósságnak kb 74%-nál kellene lennie, ha nem adósított volna el minket a fidesz kormány úgyszintén.
p-b 2013. 08. 28. 12:23
Előzmény: #417  szivacs
#422
signal2
signal2 2013. 08. 28. 12:22
Előzmény: #420  szivacs
#421
Ez is egy vélemény.

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek