Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
AlonsoRenault 2020. 09. 05. 18:32
Előzmény: #11448  szieszta
#11480
Ennyi erővel USDC-re is írogathatnál, pedig azok full szabályozottan nyomják a dolgot. Nem tudod elkpzelni, hogy USDT nyomtatás előtt valai fizet nekik ropogós dollárt? Szerintem is kamuznak de nem annyira mint azt sejtetni akaro itt. USDC esetén szerinted a könnyvizsgáló társaságot is megvette a Coinbase? :)
AlonsoRenault 2020. 09. 05. 18:28
Előzmény: #11464  AudreyDeak
#11479
Nem tudom mi az, de ami bárhol ebben a világban havi 5%-ot garantál, legalábbis ezt állítja magáról azt sírva nevetve kerüld el. Ilyen nincs. Soha nem is lesz.
AlonsoRenault 2020. 09. 05. 18:25
Előzmény: #11475  szieszta
#11478
Szia! Régóta olvasom a fórumot így feltűnt, hogy utálod a bitcoint, tetherrel kapcsolatban pedig 100* elmondod, hogy így nyomtatják megy úgy. El lett mondva neked és a tether is bevalotta, hogy nincs mögötte 100% fedezet. Szóval mindenki tudja, hogy egy sz.r az egész. Ehhez képest a fórum semmi másból nem áll, mint hogy mennyit nyomtattak belőle. Nem gondolod, hogy értelmesebb dolgokról is szólhatna ez a fórum? Ha ennyire nem tetszenek pereld be őket, ne a fórumot offold szénné. Ráadásul a nagy része abból fakad, hogy nem érted az egész működését, hiába írták el neked 89*. Megkímélnél minket attól , hogy még 92* leírod? A coinokkal kapcsolatban pedig lehet nem rád hallgatnék ha olvasnálak. 2 dollár óta nézed az árfolyamot saját bevallásod szerint így érthető ha dühös vagy a kihagyott lehetőség miatt. De sajnos ettől függetlenül nem olvastál utána a témának azóta sem. Digitális lábnyom, meg semmi értéke, meg bármikor előállítható, meg meghekkelhető stb..... Súlyos tárgyi tévedéseket vétesz, amik megtéveszthetik a fórumtársakat. Továbbá miért állítasz tényként csupán általad kitalált dolgokat? Mindezt rendszeresen? Mi a motivációd? Tervezel-e venni belőle valaha? Ha nem, akkor miért offolod szét a topikot azok után, nemelemzo néven már kitiltottak innen? 
AlonsoRenault 2020. 09. 05. 18:13
Előzmény: #11476  szieszta
#11477
Ez több napos cikk. 
szieszta 2020. 09. 05. 17:52
#11475
A hatóság kezd rájönni, mire vannak a garázstőzsdék.https://www.coindesk.com/police-raid-headquarters-for-bithumb-koreas-largest-exchangeHa jól tudom, éppen a kóreaiak szeretik leginkább ezt a piacot.Ja és gondolom már senkineknem mondok újat azzal, hogy újra szaporodott a tether.
  • Circulating Supply14 090 559 427 USDT
  • Total Supply14 535 849 999 USDT
Most csak 500 milliót dobtak piacra. Biztosan a hétvégére kellett nekik egy lambó, meg jó kis luxusjacht. Így hát ütöttek be még egy két százmilliót. A nagy pénzhamisítók meg verik a fejüket a falba, hogy cseszekedtek a nyomdával.
valoigaz 2020. 09. 04. 13:53
Előzmény: #11473  szieszta
#11474

Jobban jársz, ha azokat a forintokat amelyekre amúgy sincs szükséged bitcoinra váltod, ez is ad egy biztonságot a mai bizonytalan helyzetben.
szieszta 2020. 09. 04. 12:05
Előzmény: #11472  valoigaz
#11473

Hát persze! Erre mindenre orvosság a bitcoin.
Japánban állítólag a politikusok olyanok, mint a ma született bárányok, meg a lakosság szívesen finanszírozza az adón felül a saját megtakarításaikból a jólétet. Mégis náluk legelterjettebb  a kripto.
Ha a bitcoin lenne a fizetőeszköz mi változna a korrupción? Csak esetleg az, hogy nem lehetne nyomon követni  a névtelenségbe burkolózott átutalásokat. Nem forintmilliárdosokká válnának a csókosok, hanem bitcoinban lenne ugyanekkora vagyonuk. Sőt, azért nem lennének milliárdosok, mert nem is tudnánk kié a vagyon.
A csúnya bankok meg a bánkárok meg ugyanúgy spekulálnak a bitcoinnal, mint a fiat pénzzel, csak ott jobban tudnak manipulálni.
A szabolcsi alma ugyanúgy Szlovákián (dobré jablká) keresztül érkezne a polcokra, csak bitcoinban kapnák a jutalékot.
Akkor most mire ad megoldást a bitcoin?  Semmire!
valoigaz 2020. 09. 04. 11:33
Előzmény: #11471  szieszta
#11472

Külföldön meg szintén az a helyzet, hogy alapból ingyenes az utalás és bármelyik banknál/automatánál vehetsz fel pénzt a számládról ingyenesen.
Mutyisztánban azért jelentős banki jutalékot is lecsípnek a számlák teljesítésekor. Én pl. rengeteg számlát fizetek banki utalással (vállalkozás) és rendszeresen banki jutalékot csípnek le a számlák értékén felül.
Adót fizetsz pl. áfa.+ amennyiben nyereséged keletkezik a btc. árfolyamán és végrehajtod a tranzakciót az is adóköteles.
Az tény, hogy az adófizetés is ilyen-olyan trükkökkel elkerülhető, de hát a politikusok is olyan elemeket, kiskapukat helyeznek be a jogszabályokba, hogy legálissá tegyék a saját adófizetésük egy részének elkerülését.
A feketegazdaság hajtóereje az szintén köthető a politikusokhoz pl. a szabolcsi alma közvetlenül nem kerül a tescók polcaira ez politikusokhoz köthető cégeken keresztül a szlovákoktól jön.. és még sok egyéb amire rálátok.
Na erre is válasz a bitcoin és emiatt is bízom benne.
Az, hogy közel 8-évtizede nem volt háború, oda juttatta a világot, hogy már nem a termékeket előállítók szabják meg az árat, hanem politikusokkal karöltve-karterezve a nagyvállalatok. Korrupt kapcsolati rendszer és domináns vállalatok nőttek túlságosan nagyra köszönhetően a békeidőknek és teszik kiszolgáltatottá az embereket. (tudnám ezt hosszan is, érthetőbben leírni, de nincs időm annyi)
Na erre a korrupt politikusok és nagyvállalati uralmakra is válasz a bitcoin, akik értik ennek a lényegét azok nem véletlen, hogy pénzük egy részét a bitcoinba helyezik.
Én is örömmel fizetek adót sőt, még a többszörösét is fizetném, ha látnám azt, hogy cserébe egy kiszámítható nyugdíjrendszert, magas színvonalú egészségügyet, oktatást, biztonságot kapok.
Az, hogy nap mint nap jachtoznak, urizálnak, vejeket, rokonokat tesznek milliárdossá az adókból, az már önmagában is felveti azt a kérdést, hogy egyáltalán érdemes egy ilyen rendszerben becsületes adófizetőnek maradni...
Minden embernek csak 1 élet jutott és az nem mindegy, hogy ezzel az egyel ki, hogyan gazdálkodik.
Erre is válasz a bitcoin.
szieszta 2020. 09. 04. 10:46
Előzmény: #11470  valoigaz
#11471

Ha bitcoinnal fizetsz nem kell adót fizetni? Érdekes. Akkor ez a feketegazdaság hajtóereje.
A hatalmas banki költségek? Persze a külföldre utalsz, ott nagyon túl van árazva a szolgáltatás, de belföldön legtöbbször ingyenes, sőt, ha bankkártyával fizetek, még egy minimális összeget vissza is adnak.
valoigaz 2020. 09. 04. 09:26
Előzmény: #11469  szieszta
#11470

Tévedésben vagy, nem a nagy haszonszerzés vezérli azokat akik valóban ezt használják.
A banki hatalmas költségek, politikusok gátlástalan adóztatása miatt is egyre többen használják.
A nagy volatilitás meg idővel eltűnik, minél többen használják annál stabilabb árfolyama lesz.
Sokkal egyszerűbb tárolni is mint bármi más fizetésre alkalmas eszközt és bárhová vihető a világban szabadon, hogy nem áll fenn az a veszély, hogy eltűnik, megsemmisül.
Rengetegen utalnak már inkább a bitcoinban mint a bankrendszeren keresztül a nagy banki költségek miatt.
A bitcoin terjedését már nem állítja meg senki, nem véletlenül lett Japánban is törvényes fizetőeszköz.
szieszta 2020. 09. 04. 08:58
Előzmény: #11468  valoigaz
#11469

Nemrég írták, hogy az aranyból legalább fülbevalót lehet készíteni.
Szerintem az emberek nem fognak egy olyan eszközbe menekülni, ami egy lábnyom, még papíron sem létezik.
Akik most ezt veszik, csakis a meggazdagodás reményében vágnak bele és nem azért, hogy megvédjék megtakarításaikat, hanem dollárra fáj a foguk.
Főleg egy olyan eszköz, aminek a 90%-a coinbárók kezében van, a többin osztozik a 20 millió felhasználó.
Legutóbb, mikor egy szűkebb réteg "intézményi befektető" lépett be  a piacra, 3 ezerig leverték az árát, mert nem fizetgetni akartak vele, hanem sok sok ócska dollárt keresni.
valoigaz 2020. 09. 04. 07:30
Előzmény: #11467  szieszta
#11468

Aki akarja tudja használni, éppen úgy mint az aranyat az arannyal sem tudsz fizetni a boltban, de az egész világon eladható/beváltható azonos áron a bitcoin szintén ezt a funkciót tölti be.
Én arra számítok, hogy előbb-utóbb megindulnak a tőzsdék egy hatalmas esésre és a tőke menekülni fog a dollárból úgy rendesen ami az aranyat és a bitcoint az egekbe repíti.
A fiat pénzeknek végük van, kérdés, hogy mikor ébrednek fel az emberek és kezdenek el menekülni a folyamatosan elinflált pénzekből.
szieszta 2020. 09. 04. 07:15
Előzmény: #11465  mereszZenesz
#11467

Valljuk be, Huszák úr eléggé túloz azzal a kijelentésével, hogy megőrülnek.
A cikk egy semmitmondó iromány, az általánosságokat fejtegeti, de a háttérben csakis a központi bankok eszetlen pénznyomdája van.
Ahogy látjuk, itt is inkább a spekuláció van az előtérben és a nulláról való növekedés mindig nagyot mutat.
Itt nem a bitcoinért vannak oda, hanem hogy ezt a piacot a legegyszerűbb manipulálni.
Persze akik rendelkeznek coinokkal, örömmel veszik, ha valaki menedzseli a portfóliójukat, hiszen használni úgysem tudják, csak pihen a széfben.
mereszZenesz 2020. 09. 03. 13:51
Előzmény: #11464  AudreyDeak
#11466
Ajánlom a Discord - Kriptoakadémia chat szobáit az ilyen kérdésekhez 
AudreyDeak 2020. 09. 03. 12:41
#11464

Sziasztok! 
Örülök, hogy megtalátam a topic-ot. Bízva a Portfolio-s topic-ok általános minőségében bízok benne, hogy pár dologra kripto területen is felleben a fátyol előttem. Előre szólok, hogy nagyon ismeretlen még a terület nekem. Kérdezném hogy valamelyikőtöknek volt-e már dolga TORQUE TRADING SYSTEM-mel vagy hasonlóval? Kripto arbitrázsban utaznak és 5% körüli havi profitot ígérnek.. Gyanús...
https://steemit.com/insidetorque/@mycryptomark/is-torque-trading-systems-a-scam-or-a-legitimate-website
Nem olvastam vissza, de frissen börzékre bevezetett coin-ok meglovaglásáról mi a vélemény? (Polkadot-ot és STAFI (Fis) -t ajánlják nekem. 
Köszönöm előre is!
szieszta 2020. 09. 03. 11:44
#11463
Az amerikai ügyészség szerint a OneCoin mintegy 4 milliárd dollárnyi vagyont szedett össze a világon, ezzel a világ egyik valaha volt legnagyobb piramisjátéka volt. Scott vagyonának lefoglalása azt jelenti, hogy a teljes összeg alig 10%-a lett csak meg.
bp 2020. 09. 03. 09:33
Előzmény: #11459  szikbal
#11462
Rövid távú crypto kereskedésre a Bitmex ajánlott.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek