Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 19:47
Előzmény: #9439  Törölt felhasználó
#9440
Ez az egész btc meg bch kb. olyan, mint a 'szent ereklyék' akármelyik tetszőleges vallási szektánál illetve a fő-szektából kiszakadó alszektáknál. A transzba zombult szektahívek számára kábé végtelen az 'érték'-ük /lásd hodl/, míg a szektán kívüliek /a mindenkori nagy többség/ számára még 5ft-ot sem érnek.
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 19:19
Előzmény: #9437  Törölt felhasználó
#9439

Számomra óriási talány, hogy mire lett létrehozva. Szerintem maga "satoshi" sem hitte volna, hogy ekkorára nőhet, ezért a skálázottság nehézségei. Addig, míg a spekulánsok nem találtak rá, nem is nagyon villogott, a BTC szekta tagjai egymást noszogatták, hogy követeljék az elfogadását az üzletekben, így terjesztve az igét. Nem is hallott róla senki, míg az ikrek, a cukorhegytől kapott kártérítésüket be nem tolták a reklámba.
A BTC -re épülő szolgáltatások meg univerzálisak, a legtöbb coinnál alkalmazhatóak. Még az LN is. Így a bitcoint a coinbárók tartják életben, azért is, mert szeretnék jó drágán eladni az őskorban bespájzolt filléres BTC-ket.
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 18:39
Előzmény: #9436  kukker
#9438

Nem olyan egyszerű a fejlesztése, mert bármi nagyobb változtatáshoz a többség egyetértése kell. Szétválik a családfa és ha nem támogatnak, akkor ez az ág elhal. Mivel óriási üzleti érdekek húzódnak a háttérben, nehéz a megegyezés.
Ezért is inkább leviszik a blokkláncról a tranzakciókat az LN-nél, mert a BTC blokklánc rugalmatlan, elavult. Csakis a NÉV tartja az első helyen, meg persze a spekuláció.
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 12:23
Előzmény: #9436  kukker
#9437
A fő gond az, hogy a btc platformja gagyi módon lett már az elején megcsinálva, vegyük 'csak' a skálázhatóságot, vagyis helyesebben a skálázhatatlanságot. A mindennapi használatra ezzel teljességgel alkalmatlan, és ez mindenki számára nyilvánvaló, még az úgynevezett "közösség" /valójában szekta/ számára is. Az itteni szakértő szektariánusok buzgón reménykednek a megváltó LN néhány éven belüli földi megtestesülésében, de ott sem történne más, mint hogy a tranzakciókat a blokkláncon kívül parkoltatnák valamiféle cache-ben /hol? kinél? ki validálja? stb.../ aztán onnan csepegtetnék vissza a blokkláncra. 
.
Ezzel valóban hatalmas fejlesztési előnye van a cuccnak önmagához képest, kábé mint az MS-Dos 3.0-nak az MS-Dos 2.11-hez képest. Csak mindezt 10 év alatt 'sikerült' elérniük! :-)
kukker 2019. 07. 07. 11:02
Előzmény: #9432  zotyó
#9436
'Még van sok megoldatlan problémája, de van 10 év fejlesztési elönye is'
Igen, akkora fejlesztések vannak, hogy már akár vásárolni is lehet vele sok helyen.
Te, ezek olyan hülye dumát tudnak nyomni, az eszem megáll.
Logikátlan baromságot, bullshittet.Ha bármit is 10 éve fejlesztenek, ami ráadásul mindenki számára elérhető, tanulmányozható és alkalmazható felépítése és működése van, az azt jelenti, hogy láthatom a hibáit és korrigálhatom illetve optimalizálhatom.
Miről beszélsz, milyen előnyök vannak?
Legyártok valamit, azt megveszi más a boltban és módosít, kijavít, fejleszt, ha akar.Én azt fejleszthettem akár 1000 éve is, a végeredményt azt most látjuk, az egésznek a működése most van a kezemben.
"de van 10 év fejlesztési elönye is"
'Orbitális bullshit - ez is a szövegben - a szokásos BTC szektás marhaság.
Törölt felhasználó 2019. 07. 07. 09:27
Előzmény: #9434  kukker
#9435

Éppen ezt akartam mondani. Annál a binanceről ellopott 7 ezer bitcoinnál bebizonyosodott, hogy vissza tudnák csinálni. Jött a válasz na coinszektától, hogy " de nem csinálták vissza, mert egyiknek sem érdeke, hogy a hit elszálljon". Miért lenne érdeke egy cégnek, aki degeszre keresi magát , hogy a centralizált coinjába beavatkozzon? Ott nem száll el a hit?
A másik kérdés az áramfogyasztás. Nemrég olvastam, hogy sokan visszaszálltak bányászni, mert ilyen árfolyam mellett már megéri. Ha sikerül alapkamat feletti profitot elérni, visszaállnak még a kicsik is. Kell még nagyobb biztonság?
kukker 2019. 07. 06. 23:50
Előzmény: #9432  zotyó
#9434

"Libra nem lesz alternativaja a Bitcoinnak ami nem köt kompromisszumokat a cenzurázhatatlan müködés és biztonság területén."
Ne hazudozzatok.
Ha akarják, minden tranzakciót visszacsinálnak.
És mennyi BTC lopás is volt eddig?
Hazudtok össze-vissza.
Törölt felhasználó 2019. 07. 06. 23:15
Előzmény: #9432  zotyó
#9433
"...Ez a mostani felfutás (alacsonyabb csúcsba) a halál előtti utolsó rángás volt. Jöhet a mélyebb mélypont, 1000 alá. "
.
Egon sokat tévedett már a hosszú 'pályája' alatt, de amikor eltalálta, olyankor nagyon eltalálta. Most is nagy valószínűséggel alaposan beletrafál[t].
zotyó 2019. 07. 06. 22:34
Előzmény: #9403  zotyó
#9432
Blummer Tamás vs Babics Egon
Tamás Blummer A Libra elsösorban "fintech vagy blockchain" kevésbé "kryptopenz". Annyi kompromisszumot köt a régi rendszerrel amennyi ahoz szükséges, hogy nagyon megszorongassa a bankokat és parasztvakítást szállító krypopénzeket mint Ethereum, EOS etc. Nem kérdés, hogy Libra nagyon népszerü lesz, ha megvalósul. Libra alkalmas ragasztoanyag lesz az uj digitalis pénzügyi rendszer és a régi között. Libra nem lesz alternativaja a Bitcoinnak ami nem köt kompromisszumokat a cenzurázhatatlan müködés és biztonság területén. A nép megint el fogja adni szabadságát két krumpliért, de a Libra kosarában ott lesz az államkötvények mellett a Bitcoin mint globalisan elfogadott digitális arany. Aki nem akarja hogy minden pénzügyi mozdulatát minden azért jól fizetö cég kiértékelje meg minden helyi kiskirály minden hivatala jóváhagyja, az meg fogja találni a Bitcoin-t. Mellesleg a Bitcoin skálazhatóságán rugózni olyan 2015, nem hallottál még az arra épült Lightning Network-röl? A Libra technikai elemzések már most ugy hangzanak, mint régebben egy új microsoft windows-rol. Senki sem látta, nem is lesz egy-két éven belül de már most minden technikailag félmüvelt biztos benne, hogy jobb lesz mint bármi más, söt már induláskor jobb lesz mint az amit 10 éve támad mindenki és 100% uptime mellett sikeresen felépített, és megvéd egy 170 milliárd dolláros vagyont.
  • Tamás Blummer A Bitcoin meg mindig messze van egy felhasználóbarát rendszertől, ezért adok jó esélyt a libranak. Talán soha nem is lesz a Bitcoin az emberek közkedvelt fizetőeszköze inkább autonóm gépek fogjak egymás közötti elszámolásra használni.


  • Egon Babics "a piac egyelőre nem a versenytársat látja benne" - a hívek nem gondolkodnak, hanem hisznek. Érkezett valamilyen hír a kriptából, amelyre "végre" meg lehetett húzni a bitcoint. Aki viszont reálisan átgondolja, egyértelmű, hogy a libra megássa a bitcoin sírját. Mi szükség van a bitcoinra a továbbiakban?
    "a virtuális térben létező digitális arany" - hát persze. A hivek még mindig rettentően hisznek. Miben?
    Ez a mostani felfutás (alacsonyabb csúcsba) a halál előtti utolsó rángás volt. Jöhet a mélyebb mélypont, 1000 alá. (A nullát csak azért nem mondom, mert a maffia valszeg fogja még használni.)
    • Tamás Blummer Ha tudni akorod mit gondol egy Bitcoin hívö a Librárol akkkor olvasd amit fent irtam róla. Egy új pénzügyi rendszer épül. A Libra nem a Bitcoin sírját ássa, hanem a bankokét. A Bitcoin-al nem tud ott versenyezni ahol az erös és nem is fog, minek? Facebook hülyére keresi magát anélkül is. Majd megérted hogy a Bitcoin által kínált pénzügyi szólásszabadság es privátszféra nem csak bünözöknek fontos, de elöbb látnod kell milyen disztopiához vezet amikor mondjuk nem mersz venni egy gyógyszert mert akkor kiderülhet milyen betegséged van vagy adakozni egy politikai pártnak anélkül hogy elvesztenéd az allásod.1

  • Egon Babics Tamás Blummer Hááát, OK, így árnyalódik a kép. Azért annyit hozzátennék, hogy ami a magánszemély szempontjából pénzügyi szólásszabadság, a hatóságok szempontjából pénzmosás.
    Lehet, sőt biztos, hogy technikailag félművelt vagyok :), de amit tudok a bitcoinról, az azt mutatja, hogy iszonyúan drága a fenntartása (áram), pazarló, nem hatékony, kevés tranzakcióra képes.
    Én maradok a szkeptikusok táborában, de figyelek.

  • Tamás Blummer Ha kétséged lenne, hogy facebook pont azzal akarja elérni hogy engedjék neki megszorongatni a mai bank és készpénzrendszert, hogy minden eddiginél jobb belátást igér a hatalmon lévöknek az alattvalók penzügyeibe és segít megszüntetni a mai papir készpénzt, akkor olvasd mit nyilatkozott David Marcus (a facebooknal a Libra-ert felelös):

  • Tamás Blummer Nem csodálom, hogy sokan, te is szkeptikusak, hiszen egy nagyon új dologról van szó aminek lényegét elfedi a körülötte folyó spekuláció és szenzációhajhászat. A lényeg, hogy figyelsz. Kevesen értették meg kapásból. A Libra-ban a legjobb, hogy elgondolkodtatt olyan kérdésekröl amikre választ ad a Bitcoin. Hogy említsek egy másikat: Ha már globális pénz akkor ki feleljen annak mennyiségérért? Egy cég ami magát gazdagíthatja ? Talán jobb ha azt egy algoritmus elöre meghatározta?

  • Tamás Blummer A Bitcoin fenntartása pont olyan drága, hogy megéri, a piac gondoskodik erröl. Korlátlan mennyiségü tranzakcióra képes az arra épült Lightning Network-ön keresztül. Még van sok megoldatlan problémája, de van 10 év fejlesztési elönye is. Technikai kritikusai általában még a problémát sem értik amit megoldani próbál, de azért elhiszik, hogy minden nála ujabb hálózat kapásboól jobb lesz. Igen Libra látszólag olcsóbb lesz meg kényelmesebb is, csak éppen nem ugyanazt a problémát oldja meg.

  • Forrás:
    https://www.facebook.com/alapblog/
    Üdv
    Törölt felhasználó 2019. 07. 06. 20:38
    Előzmény: #9430  Törölt felhasználó
    #9431

    Minden lehetőséget ki kell aknázni. Arra leszek kíváncsi, mikor majd a digitális arany reklám is elcsépeltté válik, mi lesz a következő szlogen. Az igazság, a "koinbárók játékszere" rosszul hangzik, ez nem eladható. Sokkal ütősebb a kriptonit, ami még szupermant is legyőzi. :-)
    Már annyit olvastam, hogy a libra miért nem jó, hogy végül még tényleg nem dobják piacra. A coinbárók mindent megtesznek, hogy a konkurencia ki ne csírázhasson, veszélyt szimatolnak.
    Ráadásul a bankárok is izgulhatnak, mert a bitcoin bebizonyította, hogy nem alkalmas a pénzügyi rendszer elsöprésére, de a libra megtizedelheti az ügyfeleiket.
    Még az is lehet, satoshival kell majd szövetkezniük a túlélésük érdekében.
    Törölt felhasználó 2019. 07. 06. 15:36
    Előzmény: #9429  Törölt felhasználó
    #9430
    Mindenki helyezkedni kezdett a Facebook libra miatt, köztük nyilván a tether-maffia is. Ha beválik az új cucc, a btc megmarad a bányászok és a rájuk 'épülő' garázstőzsdék privát homokozóinak kisded játékszeréül. 
    Washtrédelgethetik egymás között az idők végezetéig a "digitális sz@rany"-at. :-)
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 23:13
    #9429
    Csak úgy szaporodik a tether, már 4 milliárd felett az összmennyiség.
    A kriptósok kritizálják a FED -et ? A BTC az eszetlen pénznyomtatás elleni válasz? Ha nem pumpálnák a tetherrel, már az utcán söpörhetnék, az értéke szerint. 
    Déneske, mi erre a válasz? Ja Csaba sem tudja? Talán próbálj meg megkérdezni egy mezei parasztot, nem annyira túlképzett diplomás, mint TE.
    Circulating Supply 3 687 991 972 USDT
    Total Supply 4 020 057 493 USDT
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 19:16
    Előzmény: #9416  Törölt felhasználó
    #9428
    Látom, rekkentően fel vagy ajzva, te kis pajzán cicifixáns... a faludbeli Kék Osztriga bárt próbáltad már??...:))))))
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 19:02
    Előzmény: #9426  Törölt felhasználó
    #9427
    Annyira élvezzük, hogy te mindenhez is értesz drága dédike!!...:))))....még, még, még!!!...:))))))
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 15:40
    Előzmény: #9425  Törölt felhasználó
    #9426
    Nem mindegy hogy 10 000 ember tud venni vagy 100 000..Van aki nem regisztrál át ehhez másik tőzsdére inkább tojik rá.
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 15:19
    Előzmény: #9424  Törölt felhasználó
    #9425
    Eddig nem lehetett venni dogecoint?
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 14:52
    Előzmény: #9423  Törölt felhasználó
    #9424
    Mit nem értesz? Több ember tudja megvenni így, nő a kereslet. Eladni ugye nem tudják, mert meg se vettték még. 
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 14:43
    Előzmény: #9422  Törölt felhasználó
    #9423

    Tévedsz, olvastam róla
    https://www.coindesk.com/dogecoin-price-surges-37-following-binance-listing-announcement
    -csak nem értem, miért ér ez plusz 30%-ot?
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 14:19
    Előzmény: #9421  Törölt felhasználó
    #9422
    Binance listázza, persze ha tudnád mi az..:)
    Törölt felhasználó 2019. 07. 05. 14:12
    Előzmény: #9414  Stock-holmszindroma
    #9421

    Ajánlottam volna a dogecoint....https://coinmarketcap.com/currencies/dogecoin/
    a tulaja viccnek szánta, aztán mikor dollármilliárdos lett, megjött az esze.
    ma éppen 30%-ot rallizott, biztosan jött valamilyen hír, ki száll bele. Legutóbb a teslás Musk-ot emlegették, hogy beleszáll, akkor ugrott is az áfolyam.

    Topik gazda

    Portfolio
    Portfolio
    4 5 1

    aktív fórumozók


    friss hírek További hírek