Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 02. 18. 07:36
#7720

Csak egy-egy jóslat az elismert criptoszakértők szájából, amiről már tudjuk, hogy nem valósult meg:
A 2018-as év végére az árfolyam jóslat:
A bikás piac ellenére sokan kötik az ebet a karóhoz és 2018 végére soha nem látott magasságokba várják a bitcoint. Augusztus végén Tom Lee a Fundstrat alapítója a bitcoin árát robbanásszerű magasságokba várja, 25 000 dollár körülire.
Alexis Ohanian a Reddit és az Initialized Capital kockázati tőke befektető vállalat alapítója újfent megerősítette korábbi előrejelzését, hogy a bitcoin és az ethereum ára az év végén 20 000$ és 1500$ dollár lesz.
Julian Hosp, a TenX startup alapítója szintén nagyon bikás mikor a BTC-re kerül sor és az év végére 60 000$ dollárra várja.
Forrás: bitcoinbázis
 A japánok meg az ázsiaiak már biztosan tudnak valamit, jól megtolták a szekeret, lassan áttöri a 3700-at és aztán már nincs megállás.
Törölt felhasználó 2019. 02. 18. 06:53
Előzmény: #7718  kukker
#7719

Automatánál is illetéket kell fizetni, nem is kicsit, hiszen be kell biztosítaniuk magukat, hogy az árfolyammozgásokon ne vesztjenek.
Úgy látom, ismét elindult egy reklámkampány, egyre több videó és cikk kerül fel a netre, igaz, még meg sem közelíti a 2017-est. A coinbárók megelégelték az egy helyben topogást, így nem lehet jó zsíros dollárokat keresni.
A hétvégén megint feltornázták  100 dollárral, de ezzel párhuzamosan az összes coin megugrott. Hallottam már magyarázatot rá, hogy ez az igazi tőzsdén is így van, ha mondjuk egy autóipari cég valamit bejelent, a többit is húzza maga után, de ilyent, gogy abban a percben kezd el mindegyik rallyzni, egy kicsit furcsa. Főleg úgy, hogy nagyon sok teljesen másra lett létrehozva.
kukker 2019. 02. 17. 15:26
Előzmény: #7716  Törölt felhasználó
#7718

""Vajon miért nem egy automatában akarta megvenni vagy online módon?
Segítek, mert nehézségebe ütközik egy lehetséges ok: lehet, bőven a piaci ár alatt lett volna az üzlet?
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 11:12
Előzmény: #7714  Törölt felhasználó
#7717

Van nálunk szesz is, a vásárlások most sem estek vissza.
Nem ám egy az egyben váltják át, a legjobb megoldás az volt, hogy  a metróban levásároltuk 3,95% -ot vett le az értékéből, kezelési díjként.
Írtam is, amint lenne rá igény, máris állnánk át bitcoinra. Csak tudatosítani kell, hogy értékmegőrzőként és fizetőeszközként nem tud működni egyszerre. Miért költenék, ha értéktároló? Ha elköltik, akkor másnak tárolja majd az értéket.
A kezdetek kezdetén a coinerek arra buzdították egymást, költsék és követeljék az elfogadását, így fog elterjedni, aztán beléptek a coinbárók a színtérre és elcseszték. Felpumpálták és átvették a hatalmat.
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 10:57
Előzmény: #7715  Törölt felhasználó
#7716
https://index.hu/belfold/2019/02/17/ujlipotvaros_rendorseg_rablas_bitcoin/
Vajon miért nem egy automatában akarta megvenni vagy online módon? Vagy mondjuk localbitcoinson, ahol látná, hogy az elmúlt 150 esetben sikeresen adott el az illető btct? 
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 10:52
Előzmény: #7713  Törölt felhasználó
#7715
Akkor Neked miért is nem lenne jó a jövőben telepíteni valamikor egy hubot? Kb. ingyen futtatni, így criptokat elfogadni, egy programmal átváltani automatán egy stabil coinra, szállítót azzal kifizetni, mindezt fillérekből? Távoli jövőnek tűnik, de kivitelezhető.
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 10:47
Előzmény: #7712  Törölt felhasználó
#7714
Azt nem fogod fel hogy az utalványost készpénznek veszed, hogy nálad fog költeni, pedig ha kpban kapná lehet elverné másra, feléd se nézne. Akkor mennyit vesztenél? Mire megy el a 7 százalék továbbra sem értem? Elmondanád? Látom ezt nehéz felfognod, hogy vásárlókat vesztenél. Inkább örülj neki, hogy kedvezményezettje vagy ennek. Valahonnan az a pénz hiányzik..Nyilván forgalomterelésre használható, de van aki így legalább nem szeszt vesz belőle, így legalább kénytelen bartelozni. 😂
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 08:51
Előzmény: #7712  Törölt felhasználó
#7713

A bankkártya terminál egy kicsit olcsóbb, de volt egy fix havi bérleti díj és a forgalom 1,5-2 %-a. Így be van biztosítva  a bank, ha nem használod azért szívás, ha sokat akkor azért. Azért kellett bevállalni, mert egy két fiatalt is be akartunk csalogatni, akik örömmel fizettek kártyával. Most ha még bitcoinban akarnának, meg kellene oldani azt is, mindent a vevőért. Nagy a verseny, de hidd el, ez mind csak a pénzt húzza ki a zsebünkből.
Volt már olyan akciónk is, ha készpénzzel fitetett, kapott kedvezményt (hűségkártya maszek módra), még így is megérte.
Mikor zárás után belenézel a kasszába, aztán alig van benne készpénz, csak utalvány, de a beszállító meg kp-t akar, ilyenkor kezd kitisztulni a piac és elmész a METRO nagyraktárba, ahol 4%-ért átveszi és áruban elviheted.
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 08:33
Előzmény: #7711  Törölt felhasználó
#7712

A hablaty az, amit te irogatsz, én nem üdülési csekkről és szállastadók esetéről írok, persze ez is piacbefolyásoló tényező, ha már kaptál, legjobb, ha elköltöd. A legdemokrtikusabb az lenne, hogy mindenki pénzben kapná meg a juttatást, aztán költi amire akarja.
Nekünk van élelmiszer üzletünk, hidd el csakis azért fogadjuk el, mert ha nem tennénk, máshová járnának. Pedig macera van vele és jó nagy költség, ha pénzzé akarod tenni.Gondolj bele, hogy milyen dünnyögés van itt a fórumon, ha a részvény ára esik 2-3 százalékot.
Ha valaki utalvánnyal fizet, abból még elmegy közel 5%, amíg össze nem gyűjtesz megfelelő mennyiséget, benne áll a pénzed és még el is kell küldeni. Így kismaszekként minden ilyen vásárlásnál buksz kb.7%-ot.
Törölt felhasználó 2019. 02. 17. 07:53
Előzmény: #7710  Törölt felhasználó
#7711
Ja majd felhajtom az árá az utteni 5 emberrel igaz?😀 Fel fog menni magától is nagy játékosok szálltak be, szállnak be. Úgy látom te nagyon vágod a szekták működését, vajon miért is? Én itt max azt mondtam hogy max a félrerakott pénz pár százalékát kockáztassa bárki, ami nem fáj. Akkor kinek és mivel ártok? Amúgy pont nem érdekel ha az egész fórumon senkinek sincs nem is lesz, csak ne a te hazugságaid, ferdítéseid miatt legyen így aki 2 dollár óta nem látja ebben a lehetőséget. 😂 Ebből a hablatyból annyit értek csak, hogy szter a szállodák szép kártya elfogadók szarul jártak a rendszerrel?.Ez esetben nem vagy komplett, talán nézz meg pár statisztikát, persze egy normálisabb világban ez is sokkal olcsóbban lehetne kivitelezhető, ahogy a zsömlédben se lenne benne a pos terminál díja. De azért kár hazudoznod, hogy igazad legyen.
Törölt felhasználó 2019. 02. 16. 23:26
Előzmény: #7709  Törölt felhasználó
#7710

Siránkozol, hogy ne beszéljek az utalványokról, aztán meg élteted, milyen jó ez a tömegnek és az elfogadónak? Aki jutalékot fizet, mert valaki meg akar  gazdagodni rajta?  Ja , nem a dolgozó fizeti, hanem a csúnya , kizsákmányoló munkáltató? A szolgáltató meg hadd fizessen, ha már oda terelték hozzá a birka munkás réteget!
Te ezt összetéveszted a párttagsággal, ahol a tagsági díjat be kellett fizetni. A szektában csak az igét kell hírdetni, ahogy te teszed, elvakultan, beszervezni minél több embert. Ha sikerül, bizony meg lesz a jutalom is, hiszen az árfolyamot fel lehet tornázni. Az a fontos, hogy mindenki hozzon még egy embert! Aztán magyarázod, hogy a piramisjátéknak más a definíciója.  A definíciója lehet más, de az alapelve az ugyan az. Csak minél több embert kell meggyőzni és gazdag lehetsz.
Ugyan ezt olvasom a kispapíroknál, mikor egymást győzögetik a kisbüfik, hogy el ne add, meg majd jön a hír, meg a befektető, micsoda sztori, micsoda jövő.
Természetesen 1-2 esetben jött is, de az nem azt jelenti, hogy ez mindenhol így lesz, csak bizakodnak benne és fújják a lufit és tömik a bennfentesek zsebét.
Törölt felhasználó 2019. 02. 16. 22:26
Előzmény: #7708  Törölt felhasználó
#7709
Fizetek szektadíjat? Nem. Akkor tag se lehetek nem? Szektázgass a ki családodban ha kérhetem, biztos vevők rá. Mert még nem tart ott a dolog, de terjed, biztos nehêz felfognod. Lehet nem jut el erre a szintre, de hogy értéktárolásra no 1 lesz az arany mellett arra nagy esélyt adok. Csak te hiszed h valami egyenletes sebességel nő vagy csökken. Aki akkor vett majd 2 év múlva kiszálhat nyerőben, ha nem bír várni megérdemli, senki semmit nem igért. Arról meg nem tehetek hogy buta vagy és maradi, gondolom szted a szêp kàrtyák sem jött jól a turizmusnak..Szegény elfogadók, olyanok is mentek szállodába akik amúgy nem, csórik megsajnálom őket.
Törölt felhasználó 2019. 02. 16. 13:24
Előzmény: #7707  Törölt felhasználó
#7708

Akkor a fornettisnél miért nem fizettél bitcoinnal? Ott nincs banki költség.
Ez nálatok ugyen betegség, hogy Ti vagytok az okosok, mások meg a hülyék, de azok mennyire érezhetik okosnak magukat, akik 20 ezer környékén vásároltak be. Ez igen! ilyen a ti szektátok és valljuk be, hogy akkor ugráltak be a legtöbben, előtte főleg csak azoknak volt, akik csendben bányászgatták, így áramköltségen jutottak hozzá, aztán nyakonöntötték a jónépet, mikor felrobbant az ára.
Törölt felhasználó 2019. 02. 16. 12:39
Előzmény: #7704  Törölt felhasználó
#7707
Tudod a sok kis 2 százalek sokra megy, de te nyugodtan fizess feleslegesen valamiért, ami olcsóbb is lehetne. Tudod a kereskedőnek kisebb lenne ez esetben a költsége így adhatná olcsóbban. Ennyire nem lehetsz buta bakker. Utalványok bakker..olyan hülye vagy mint a fornettis akitől megkérdeztem kártyát elfogad e. Há ő nem azért kell 3 kor hogy a bankoknak fizessen! Hogy képzelem ezt. Akinek nem tetszik ne vegyen nála. Az persze a hülyének nem tűnik fel hogy ezzel vevőt veszít, a kp kezelésnek is van költsége. Inkább spórol 1 százalékot, legalábbis azt hiszi, mert számos vevőt meg el elveszít, pl. engem aki nem hord magánál készpénzt, igaz akkor kivételesen volt, de rühellek kpval szarakodni, megfogni a mocskos érméket stb. Utalványok nem lennének másra költenék a népek, szóval legyen már szïves szeretni ami az ő érdeke. Persze egyszerűék mint te is ezt nehezen fogják fel.
Törölt felhasználó 2019. 02. 16. 12:31
Előzmény: #7705  Törölt felhasználó
#7706
Le van írva a honlapjukon mire jó. Olvasd el talán. A stabilcoin is inflálódik..Bírom mikor nálad sokkal okosabb emberek dolgait kritizálod az egyszerű prolis gondolkodásoddal, mikor észben sehol sem vagy hozzájuk. Bár ezt csak akkor látnád be ha nem lenne szakadék szellemileg közted és a másik fél között.
Törölt felhasználó 2019. 02. 16. 07:09
Előzmény: #7704  Törölt felhasználó
#7705

"Az ám igen jó rendszer, hogy vásárlás előtt instabil coinra váltok, aztán vissza stabil coinra. Akkor ott van a stabilcoin eleve."
-ja erre lesz jó Variance-ék által fejlesztett INLOCK, ahol hitelt veszel fel a coinodra. Ez viszont kezelési költséggel fog járni és ha annyira stabilizálódna az ár, akkor mire lesz jó? Ha a coinokkal annyira egyszerű fizetni és szuper stabil lesz az árfolyamuk, senki nem fogja a befőttes üvegben tartani, hanem költeni, hiszen árfolyam nyeresége úgysem lesz. Akkor meg minek egy hitelopció rá.
Törölt felhasználó 2019. 02. 16. 06:59
Előzmény: #7702  Törölt felhasználó
#7704

Látom, te az üzlettel még sohasem foglalkoztál. Az áfát is csökkentették, aztán mi van. Szépen visszakúsztak az árak, vagy már eleve le sem mentek. Ezt lenyelik a kereskedők. Az üzletpolitika alapelve, hogy árral vissza nem megyünk, csak akcióban. Legtöbbször ott is felpumpálják az árat, aztán csinálnak akciót, vagy a beszállító állja a kiesést. A keresekdő nem ad áron alul. A mi cégünk is többször volt "veszetséges" de az úgy jön össze, hogy van egy kitűzött cél, milyen nyereséget akarsz elérni és az nem sikerült, de az eladás plusszos volt.
Az ám igen jó rendszer, hogy vásárlás előtt instabil coinra váltok, aztán vissza stabil coinra. Akkor ott van a stabilcoin eleve.
Az utalványokat is csak azért emlegetem, mert hasonlóan a coinokhoz, a keresekdők utálják, de mindent a vevőért alapon elfogadják.
Még arra leszek kíváncsi, hogy az adózás szempontjából hogyan oldják meg a coin fizetéseket, melyik garázstőzsde árfolyama lesz a mérvadó, milyen árfolyamon és esetleg a bányászokat hogyan fogják megadóztatni. Mert én úgy tudom, eddig ez nincs megoldva.
zotyó 2019. 02. 15. 23:22
Előzmény: #7702  Törölt felhasználó
#7703
Törölt felhasználó 2019. 02. 15. 22:33
Előzmény: #7700  Törölt felhasználó
#7702
Jézusom..Drágább nekem is igen, de talán mindennyiunknak olcsóbb lenne ha nem lenne az a plusz két százalék bem gondolod? Vagy csak az a lényeg neked, hogy a másikhoz képest jobban jársz? Mi lenne ha mindketten jobban járnánk? Hagyjál már az utalványaiddal egy btc fórumon..és igen olcsóbb lesz már ha vissza is váltja, ami ugye a terjedéssel előbb-utóbb nem így lesz. Pár év múlva simán meg tudja ezt automatikusan tenni egy decentralizált tőzsdén filllérekből, stabil coinra pl. és akkor nincs árfolyamkockázata.
Törölt felhasználó 2019. 02. 15. 22:26
Előzmény: #7699  Törölt felhasználó
#7701
Fizetni btcvel már most egyszerűbb mint emailt küldeni. Egy email viszont sehol nincs biztonsági szintben a btchez képest. Ja és erre amit linkeltél írta Variance, hogy a visszaélések melegágya lehet, tehát annyira nem ünnepelném.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek