Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 11:07
Előzmény: #6856  Törölt felhasználó
#6860
így van... csak azért tettem egymás mellé a kettőt, mert a mai világunk abszurditása már minden korábbi határon túlment... sőt, néhány évtized múlva ezekre a mostani, elviselhetetlenül abszurdnak érzékelt időkre is mint boldog békeidőkre fogunk visszagondolni.
 
)
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 10:59
Előzmény: #6858  Törölt felhasználó
#6859
"...One of the scariest is a Goldfinger attack – in which mining pools apply their combined hash power to control (and ultimately kill) Bitcoin.“[…] Bitcoin can only survive such an attack if the remainder of the miners are willing to pay a cost greater than what China is willing to pay to pull off the attack.” the paper explains. “Because other Bitcoin miners are loosely organized and China can bring massive resources to bear, the most likely scenario is a death spiral in which China can credibly threaten a Goldfinger attack and rational miners will be scared off, thus destroying Bitcoin.”
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 10:56
Előzmény: #6857  Törölt felhasználó
#6858
úgy 2500 dolláros btc-árfolyam alatt hamar felpöröghetnek az események... 
 
https://thenextweb.com/hardfork/2018/10/08/china-means-intent-destroy-bitcoin/
 
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 10:41
Előzmény: #6854  Törölt felhasználó
#6857
"...Ha jól tudom, a bányászok csökkenésével nem változik sem az átutalások sebessége, sem a díja,..."
 
ez is lehetséges, de ehhez sztem az kellene hogy a bányászok csökkenésével (közel) egyenes arányban csökkenjen a bitcoin-tranzakciók száma is... ellenkező esetben ugyanannyi (vagy növekvő) számú tranzakciót kellene egyre kevesebb bányászgépnek hitelesítenie... nem beszélve a csökkenő "hash-power" ill. az "51%-attack" mentén jelentkező problémákról. 
 
Nekem, amatőr külsős megfigyelőnek bőven elegendő az, amit ebben az ismeretterjesztésre szánt szövegben írnak a bányászatról... ráadásul nem is rejti véka alá egy esetleges BTC-összeomlás lehetséges forgatókönyvét... 
 
https://www.buybitcoinworldwide.com/mining/
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 10:38
Előzmény: #6855  Törölt felhasználó
#6856

Azt írtam jól jövedelmező szakma, de azért nyomába se ér az állami pénzeken hízó vállakozásoknak. A gazdák az EU-tól hektáronként 70 ezer forint területalapú támogatást kapnak, ehhez jönnek még különböző dotációk. https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/megmarad-a-70-ezer-forintos-teruletalapu-tamogatas.10692.htm
Mészáros másodpercenkét kap ennyit, az agrárkonszerjét is az államkasszából tömik ki, mint ahogy az összes többi vállalkozását. Ez csak a köz(pénz)vagyon privatizációját szolgálja.
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 10:19
Előzmény: #6850  Törölt felhasználó
#6855
"...Ezt csak azért írtam le, mert itt látszik a háttérben milyen menedzselés folyik, csak azért, hogy el lehessen adni valamit. Persze csak annak, akinek van pénze és bizony a mezőgazdaság nagyon jól jövedelmező szakma, csak jól titkolják."
 

 ))
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 10:17
Előzmény: #6842  Tazsomaru
#6854

A coinbányászok egy bányában dolgoznak, ha valaki kiesik, a másiknak több jut. A BTC folyamatosan csepeg, csak az a kérdés, hány szomjas szájba. A kicsik már régen kiestek, már csak azoknak éri meg, akik a bányát urlják. Azoknak viszont a coinokból óriási hasznuk volt, kibírnak egy egy időszakot veszteségesen is termelni, meg persze még mindig nagyon olcsó a hitel.
Ha jól tudom, a bányászok csökkenésével nem változik sem az átutalások sebessége, sem a díja, de ezt lehet rosszul tudom, viszont a biztosítottsága a rendszernek gyengül, megjegyzem fényévekkel van túlbiztosítva, szerintem, ha 3 számítógépen futtatnák, akkor sem lenne feltörhető, csak ki ne kapcsolják az áramot.
Ha jelentősen csökken az árfolyam, először előveszik a robotokat és feltornázzák, aztán ha nem megy, belenyúlnak a tartalékaikba, ha akkor sem akkor jön a hitel és végül valaki bedobja a törülközőt. Akkor az erősebb a helyét átveszi és több bitcoin jut nek, kisebb költségekkel. Ez így megy addig, míg a végén majd satoshi lekapcsolja a villanyt. A blokklánc technológiát meg a bankok majd a saját hasznukra fordítják, még jobban megerősítve hatalmukat. Ha megnézed a ripple-t, láthatod, már második a sorban. Pedig az centralizált és mégsem törte fel senki, legalábbis nem tudunk róla.
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 10:12
Előzmény: #6850  Törölt felhasználó
#6853
"...Én gyűjtöttem össze az adatokat és jó eredmények jöttek ki."
 
:))))
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 10:09
Előzmény: #6851  Törölt felhasználó
#6852
"...Szegény indi is most sírva üldögél, mert hangosan rászóltál és elveszette a támaszát..."... :)))
 
https://bit.ly/2Qxnjo1
 
)
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 09:58
Előzmény: #6848  Törölt felhasználó
#6851

A válaszom nem figyelmetlenség, hanem jó tanács, minél többször válaszolsz, hogy" hazug troll", annál inkább fog kötekedni, fogást keresni. Felajánlod neki, hogy kölcsönösen kerüljük egymást, aztán bosszankodsz, hogy ő megszegi, aztán mész utána.
Ezt nem rosszindulatból írom.
Szegény indi is most sírva üldögél, mert hangosan rászóltál és elveszette a támaszát. Csak azért, mert valaki felbosszantott.
Aki ismer, látja az értékeidet, aki nem azzal meg ne törődj.
Az utolsó bekezdésre csak annyit válaszolnék, hogy számtalan lábam előtt heverő pénzt nem vettem fel, ennek ellenére a saját szintemen jól élek.
Figyeld a politikusainkat, ők már rájöttek, hogy nem lövetnek a lázadók közé, inkább ignorálják őket, aztán kifáradnak és lemorzsolódnak. Nem kell olaj a tűzre.
Nem vagyok a legokosabb és nem is legtapasztaltabb a világon, te döntöd el, hogy mi a jó taktika.
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 09:39
Előzmény: #6839  Törölt felhasználó
#6850

Nekem is ugyan ez a véleményem. Az emelkedések mindig azért következtek be, mert sikerült kiszélesíteni a vevői kört, akik még nem is hallottak róla, így a szűz területeket bevonva ígértek csodát, ami egy öngerjesztő folyamattal el is indult, de megbukott. Most talán Afrika a kiszemelt célpont, habár szerintem csak a mi gondolatainban él, hogy azok ott milyen elmaradottak, de ahol van pénz, ott lehet előrébb vannak, mint mi, ahol meg nincs, ott még internet kapcsolat sincs és persze a kriptók sem az égből potyognak, az is pénzbe kerül.
Az üzletkötői múltam egyik része az agrárszektorhoz kötődött, amibe ugye nincsenek csodák. Pedig sokszor voltak fellángolások, az egyik ilyen a lombtrágya (levéltrágya). Valaki kitalálta, hogy nemcsak gyökéren keresztül lehet táplálni a növényeket, hanem levélen keresztül is. Jöttek ám a cégek a csodakészítményeikkel, reklámokkal, ígéretekkel. Nagyon sokan elkezdték az addig henezen megsemmisíthető hulladékot feldolgozni és jó drágán rásózni a parasztra. Ilyen volt például a csirketoll, amit drágán kellett likvidálni, aztán egy okos elme "kifőzte" és a levében talált egy kis tápanyagot. Ezt adták jó drágán a gazdáknak, hogy permetezzék ki a levélre, tápanyagként. Persze megtámogatva reklámakciókkal és már egy év után az óriási sikerekkel, amit elértek a használatával. Ezek a sikerek a kísérlet parcellákról származtak, amit mi telepítettünk és értékeltünk ki. Nem kis, de nagy huncutkodással mindig terménynövekedést mutattunk ki, de hogy hihetőbb legyen, azért 1-2 eredmény rosszabb volt. Környékünkön 10 gazdának adtunk ingyen, próbálja ki, de úgy, hogy hagyjon ki kontroll parcellát, az összehasonlítás miatt. Én gyűjtöttem össze az adatokat és jó eredmények jöttek ki. Aztán 10-ből az 5 megsúgta, hogy nem voltak hajlandóak külön méricsgélni, csak hasraütéssel mondták az eredményt. Végül kiderült, hogy egyetlen becsületes gazda volt, aki tényleg kiértékelte, ott meg semmi különbség nem volt. Ő nem is került be a katalógusba. A hab a tortán, hogy a konkurenciának is csináltak kísérletet és nálunk mi voltunk a jobbak, náluk meg ők. Azok a lombtrágyájukat a lebomló hulladékból "főzték".
Még annyit, hogy mi csak árultuk a csodaszert, de az előállító képviselője már 3 cégnél volt, most maga keveri a varázsitalt, ami a "legjobb" a piacon (az összes tapasztalatát beledaja) Jó kis haszonnal dolgozik, mert a cégbeszámolóban 57 millió forintot fektetett be és levonva minden költséget 41 milliót nyert, adózás előtt.
Ezt csak azért írtam le, mert itt látszik a háttérben milyen menedzselés folyik, csak azért, hogy el lehessen adni valamit. Persze csak annak, akinek van pénze és bizony a mezőgazdaság nagyon jól jövedelmező szakma, csak jól titkolják.
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 09:29
Előzmény: #6841  Tazsomaru
#6849
HAZUG TROLL!
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 09:28
Előzmény: #6836  Törölt felhasználó
#6848
Megint hianyos informaciok alapjan formaltal velemenyt.
A teny hogy tazsomaru TROLL; mar majdnem 4 eve probal rolam valotlansagot allitani; kozben persze kiderult, hogy o az aki hazudozik.
es mivel tobbszor pofara esett mar igy, ezert folyamatosan rosszindulatuan linkelget evekkel ezelotti hsz-kat majd azokat olyan formaban allitja be hogy engem rossz szinben tuntessen fel.
Tobbszor felajanlottam neki hogy ne kommentaljuk egymas hsz-ait.
aztan jon es kezd provokalni; tul tudok lepni buta, egyszeru embereken; de HAZUG TROLLOKON akik engem azzal ragalmaznak hogy en hazudok mikozben mar tobbszor bebizonyosodott hogy tazsomaru hazudik; na erre valaszolok...es tiltsanak ki...
de nehogy mar 1 HAZUG TROLL RAGALMAZON!!!
(4ev utani rosszindulat, ferdites es ragalmazas utan vegkepp betelt a pohar)
Minden egyes hsz amiben engem emlit a valaszom: HAZUG TROLL!
(hiszen ez 1 teny)
;)
eppen az ilyen figyelmetlenseg es ahogy levonsz kovetkeztetest hatral meg attol, hogy az eleted egyik legjobb befektetesi lehetosegebol profitalj, nincs azzal semmi gond nem muszaly lehajolni es felvenni a foldon hevero penzt. 
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 09:28
Előzmény: #6846  Törölt felhasználó
#6847
A mellékelt áramdíjak mellett felvetődik a kósza gondolat, hogy a BTC árfolyamát már most is csupán mesterségesen támasztják a koinbárók kereskedési robotjai a jelenlegi szinteken.. ha nincsen több olyan friss fiat-pénz, mely a rendszeren kívülről jelenik meg coinvásárlóként, akkor "belülről" már nehéz lesz beindítani a rakétákat...
 
re: "to da moon"...;))
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 09:20
#6846
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 09:18
#6845
gornika 2018. 12. 17. 09:13
Előzmény: #6842  Tazsomaru
#6844
Semmilyen hatással nincs.Anno is megérte valakinek 5 centnél bányászni,most is meg fogja majd érni.Pont ezért lenne meghatározni a belső értékét,vagyis meglehet,gyakorlatilag 0.
Törölt felhasználó 2018. 12. 17. 09:09
Előzmény: #6842  Tazsomaru
#6843
Amatőr kriptopiaci megfigyelőként úgy gondolom, hogy ha jelentősen csökkenne a bányászok száma, akkor a bitcoinban kezdeményezett retail-kereskedelmi tranzakciók végrehajtási ideje erőteljesen megnövekedne, ugyanakkor a tranzakciós díjak is újra növekednének... ez egyre több btc-szimpatizánsban kiválthatná azt a felismerést, hogy xart se ér ez az egész, ezért igyekeznének rövid úton megszabadulni a coinjaiktól... ami az árfolyamcsökkenés miatt újabb bányászokat késztetne arra, hogy beszüntessék a tevékenységüket... ad nullum.
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 12. 17. 08:47
#6842
Egy hülye kérdés: Ugye a nemesfémbányászoknál, ha bizonyos szint alá esik a bányászott alapanyag árfolyama bezárhatnak bányák, aminek következtében csökkenhet a kitermelés ez által a kínálat. Ugyenez hogy jelentkezhet a kriptobányászoknál? Azaz milyen hatással van az árfolyamra, ha jelentősen csökkenne a bányászok száma?
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 12. 17. 08:42
Előzmény: #6836  Törölt felhasználó
#6841
Vuki nem vette fel a kesztyűt, rajta mindig van kesztyű! :D

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek