Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 12. 14. 08:58
#6680
Rossz az irány. Fordítani kellene valahogy ezen a helyzeten. Mondjuk 10% kedvezmény, ha BTC-vel fizetek. Nem tranzakciósdíj!
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 12. 14. 08:48
Előzmény: #6673  Törölt felhasználó
#6679
Ezek a cikkek "használókról", "felhsználókról, néhol "befektetőkről" írnak, holott a BTC egyelőre használhatatlan, vagy ha fizetésre használják csak veszteség keletkezik belőle.Szerintem ezek spekulánsok, akik megvesznek valamit és megpróbálják drágábban eladni. Többségük hosszabbtávon elveszíti a pénzét, a szerencsésebbeknek sikerül talán 0-ban kiszállni. :(
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 12. 14. 08:39
Előzmény: #6666  Törölt felhasználó
#6678
Ha BTC-vel vásárolsz esetleg utalsz, akkor annak tranzakciós költsége is van? :O Torrenten INGYEN osztanak meg jogdíjas cuccokat, FB-on INGYEN osztanak meg sok f@szságot, Instán INGYEN osztanak meg képeket, a bankkártyámmal INGYEN vásárolok, a folyószámlámról INGYEN utalok. 
Törölt felhasználó 2018. 12. 14. 07:49
Előzmény: #6669  Törölt felhasználó
#6677

Sok mindenben egyetértünk, de a mondandód második felét mintha én írtam volna. Az ember nem abból gazdagszik meg, amit megkeres, hanem amit nem költ el.
Előbb már említettem apósom példáját, de ő tipikusan az az eset, mikor valamibe belevágott, ami aranybányának bizonyult és emiatt úgy is élt. Mikrovállalkozóként volt, hogy 35 ember dolgozott nála, a környéken mindenki ismerte őt. Látványosan élt, ami megtetszett, azt meg is vette. Befektetőként és is beszálltam az üzletébe, ha már a családba kerültem, de mikor kezdtem átlátni az üzletét, eléggé siralmasnak láttam, ami aztán be is igazolódott. Mondhatnám eldorbézolták a vagyont. Ő úgy látja, nem hibázott, a rendszer áldozata lett, pedig több tízmilliót spórolhatott volna, ha ésszerűen költekezik.
Nekem nem lealázó akciós termékeket venni és nekem is van egy 15 éves skodám. Igaz, van egy nagyobb családi kocsink is. Kisvuk vagyonához képest nekem csak a töredéke van, de azt konzervatívan kezelem, jobb, ma egy veréb, mint holnap egy túzok felfogással. Sokkal jobban megvisel az, ha valamin vesztek, mint amit nem kerestem meg, így az sem zavar, hogy a 2011-től nézegetett bitcoin pályafutásában nem vettem részt.
Törölt felhasználó 2018. 12. 14. 07:28
Előzmény: #6673  Törölt felhasználó
#6676

Vettem a fárdságot és beleolvastam a többibe is. Míg a kriptohívők úgy látják, hogy mocsoda csoda történt, én úgy hiszem, hogy ezek a hírek nem egetrengetőek.
1.) hír....Itt benne van ugye a meg nem erősített kínai adat is, meg ki tudja, mennyi felhasználó van ezek mögött a számlák mögött. Főleg mikrobányászok, a maguk 1-2 satishi coinvagyonukkal.  Nem beszélve arról, hogy megduplázódott a kriptotőzsdék száma, így ott a lehetőség mindegyikre beregisztrálni.
2.) hír Minden cég bővíteni akarja szolgáltatását, így a németek is beállnak a sorba.
Mondja a z igazgató, " csináljuk ezt is, nem nagy költség, aztán ha csak 1-2 plusz partnert szerzünk, már az is jó". Apósomnak hanyatlani kezdett az élelmiszer üzlete, így bővíteni kezdett, a végén már csomagolt marhatrágyát is árult, meg fabrikettet, közel ezer termék volt a listán, még meg is nagyobbította az üzletet( hitelből). Így közel 15 millióval ment csődbe, ha nem segítem ki, még a házát is elviszik, még szerencséje van, hogy éppen elérte a nyugdíjkorhatárt.
3.) hír Az opera böngésző egy fejlődő szolgáltatás, nem csoda, hogy ami elérhető most a piacon, azzal foglalkoznak. Most a világban az applikációk 2/3-a csak úgy van, senki nem használja. Nézd meg az okostelódat, mennyi olyan alkalmazás van, ami számodra teljesen felesleges. Mégis ott han, hátha akad 5 ember, aki használja is. És ha jól látom, itt a cikkben az ether szerepel, nem a favorizált BTC.
kukker 2018. 12. 14. 07:07
Előzmény: #6673  Törölt felhasználó
#6675

Ennyi jó hír és mégis itt tart az árfolyam.
Mi lesz, ha rossz hírek jönnek?
Törölt felhasználó 2018. 12. 14. 06:59
Előzmény: #6673  Törölt felhasználó
#6674

Te csak a címeket olvasod, vagy a szöveget is. A Kínai cikkbe beleolvastam, és :
"A Kínából érkező adatokat érdemes mindig szkeptikusan kezelni"
"a Google keresőmotorja le van tiltva Kínában így az adatok messze vannak attól, hogy 100%-ban hiteles képet adjanak"
-ezeket maga a szerző állítja. Ennyire hiteles adatokra támaszkodik.
Mikor meg a felhasználást dicsőíti, ott leginkább a bányászás elterjedését és vagyonkimentést említi, ami ugye nem az aktív felhasználás. A maszek bányászok egy két satoshit nyernek havonta, de az már aktív felhasználó, a gazdag kínaiak meg jüanért vesznek coint, aztán coinért dollárt, amit külföldi bankszámlákra raknak (csak tranzakcióra használják, megkerülve a törvényeket).
Szerintem, ha igazán tiltanák a használatát és üldöznék a felhasználókat, nem működne. Itt látszik, hogy nem is nagyon érdekli a Nagy testvért, mit csinálnak, ez csak a szektások dallama, hogy szigorúan tiltva van, de mégis használják.
Még az sem tisztázott, hogy az az állítólagos 7,5 millió felhasználó mit jelent. Aktív, passzív, bányász, vásárló, eladó, számlatulajdonos, spekuláns.....?????
Törölt felhasználó 2018. 12. 14. 06:06
Előzmény: #6641  Törölt felhasználó
#6672
Má' mindenki vett, háziasszonyoknak se kell má', vége, nulla az értéke, blabla, dől össze a piramis, nincs új belépő, átverés, egyéb lózungok a fórum (tudjukkik) megmondóembereitől. Itt egy hozzátok hasonló nívóval bíró (ja, nem) ellenvélemény, plusz pár az összeomlást prognosztizáló hír, új nicknév lassan jöhet is srácok!
https://www.bitcoinbazis.hu/az-arfolyam-eses-ellenere-a-kriptopenz-hasznalok-szama-94-al-emelkedett-iden/https://www.bitcoinbazis.hu/nemetorszag-masodik-legnagyobb-tozsdeje-kriptotozsde/
https://www.bitcoinbazis.hu/az-uj-opera-bongeszo-beepitett-kriptopenz-tarcaval-rendelkezik/
https://www.bitcoinbazis.hu/haszontalan-a-kinai-bitcoin-tiltas-tobb-mint-7-5-millio-kinai-kriptopenz-hasznalo/
Törölt felhasználó 2018. 12. 14. 03:44
Előzmény: #6670  mereszZenesz
#6671
turelem,turelem,turelem
mereszZenesz 2018. 12. 14. 02:19
Előzmény: #6668  Törölt felhasználó
#6670
Tüzijáték??? Háát nem tudom....
Törölt felhasználó 2018. 12. 13. 23:40
Előzmény: #6665  Törölt felhasználó
#6669
Igen  van külföldön jobb állás is , de ha a helyi lakossal kell versenyezned érte legtöbbször te alul maradsz és marad a munka rosszabb vége ez minden országban így működik bár lehet szerencsésebb és ügyesebb az ember fia.
Passzív jövedelem? Természetesen ha lesz elég teljesen felesleges nekem is városban élnem , mert nem kell munka akkor nyugodtan vidékre jó levegőre olcsó házba leköltözök és a drága jól kiadható lakást is kiadom  amiben jelenleg benne élek. 
Az átlag embernek nincsenek ilyen nagystílű tervei  (passzív jövedelem- visszavonulás már harmincas évei közepén ) nem tud kuporgatni 10-15 évig se én a jövedelmem nem 5 meg 10 % át tettem félre és fektettem be hanem a 70-80 % át inkább (nyilván ehhez egy spórlós feleség is kell egy jó társ nem olyan aki elveri a pénzt minden félére) Félre ne értsetek ettől még nyaraltam  külföldön is az elmúlt 10  évben  (minden évben), de módjával és  a fogamhoz verve minden garast, de volt érzékem és tudásom is az ingatlan vásárláshoz ami kialakult az évek folyamán. 
Sok sikert a cryptoval és a többi nyalánksággal, de lassú víz partot most taktikával többre mentek  lassan  szorgosan gyűjtögetve és jól befektetve többre mentek gazdagodás terén mint kaszinó  jellegű próbálkozásokkal gyorsan meggazdagodni  - utóbbira elég kis esély van bár belátom lehet mindenkinek szerencséje nekem ez nem jött össze az életbe. -Bitcoin -t különösen veszélyesnek tartom még a tőzsdétől is . ( 1 évig bányásztam is nem túl nagy mértékben és követtem a piacot informatikus is vagyok értek a működéséhez mégis ez a véleményem róla, hogy reál értéke a 0 felé konvergál csupán spekuláció az egész)
Törölt felhasználó 2018. 12. 13. 22:59
#6668
ahogy elnezem hamarosan kezdodik a tuzijatek a BSV piacan.
Törölt felhasználó 2018. 12. 13. 22:42
#6667
Törölt felhasználó 2018. 12. 13. 21:07
#6666
https://www.youtube.com/watch?v=gR_1Lkn_364
tranzakcio koltsegek elore jelzese erdekes lehet!
Törölt felhasználó 2018. 12. 13. 19:01
Előzmény: #6664  Törölt felhasználó
#6665
Az urbanizacio miatt eppen nem a nagy varosok ingatlajai fognak emelkedni, kiveve a legfelkapottabb keruletekben; hanem eppen olyan kisebb telepulesek es kis varosok ahol mondjuk 1 nagyobb ceg komolyabb uzemet epit, lasd mostanaban Debrecen es kornyeke.
Engem nem zavar az ha valaki ingatlan befektetesekkel foglalkozik; mert azzal is lehet penzt keresni; de azert az atlagosnal joval tobb tudas kell hozza mar ha valaki ebbol akar megelni.
Kulfoldon nem csak takaritoi allasok vannak am, remelem ezzel tisztaban vagy, hanem jol fizetett szakmunkas, IT, orvos stb.stb.
Ha pedig az ember vissza koltozik, miert is kellene 1 nagyvarosban elnie ha van megfelelo passziv jovedelme.
(izlesek es pofonok es nezopont kerdese).
velemenyem szerint az ingatlanok 95-98%-nal vannak jobb lehetosegek a piacon.
Tevedes jogat mint mindig fenntartom.
Törölt felhasználó 2018. 12. 13. 17:53
Előzmény: #6663  Törölt felhasználó
#6664
Egy fontos dolgot nem említesz egy ingatlan  befektetésnél : a bérleti díjat ami  6-7 % szokott lenni ( leadózva) még válságban is ingatlan érték arányosan számolva. Ez  a plusz nagyon nem kevés . Demográfiai válság is kihat az ingatlanpiacra, de az urbanizáció nem fog megállni az elkövetkezendő 10-20 évben  sem szerintem ami keresletet támaszt a  jobb helyeken lévő városokban lévő ingatlanokra. Elvándorlás is lesz később is , de ha nőnek a bérek az emberek egyre inkább haza jönnek és nem lesz érdemes takarítónak kimenni ha itthon irodába dolgozhatsz.  Új építésű ingatlanok aránya nagyon alacsony igazi veszélyt nem jelent a meglévő állományra.  A panel befektetéseim jónak bizonyultak eddig  kevés gond az ilyen ingatlanokkal - nem úgy mint egy családi házzal azért meg kell tudni választani mit veszel befektetésnek és hol..
Én optimista vagyok majd meglátjuk mit hoz a jövő  . Minden esetre sok sikert mindenkinek az anyagi függetlenség kivívásához , mert ez a legfontosabb. 
Törölt felhasználó 2018. 12. 13. 14:57
Előzmény: #6658  Törölt felhasználó
#6663
Az igaz hogy az ingatlanok arai az elmult 30 evben 10-20-szorosara nottek egyes keruletekben.Viszont ha emlekeim nem csalnak a berek is jelentosen nottek min.10-szeresere ha nem tobbre.
Magyarul az inflacio folott jo ha 2-3%-al ernek tobbet, ha az ember hozza veszi a kulonbozo koltsegeket, adokat es karbantartasra koltott penzt; akkor mar kevesbe elonyos a kep.
Nem mondom, hogy az ingatlanban tartott megtakaritas csak rossz lehet a kovetkezo 10-15 evben; de az emberek tobbsege ugy gondolja ha valamiert 25 eve fizetett 2milliot es most el tudja adni 20 millioert akkor mekkora nagy nyeresegre tett szert; kozben a penz vasarlo erteke amit az ingatlanert kap szinte ugyan az.
Az hogy mit gondolsz, hogy mi fog tortenni a kovetkezo 10-20 evben szinte lenyegtelen.
Ami teny, hogy mo nepessege folymatosan csokken, kozben pedig szep sorban epitgetik a lakasokat.
Kereslet magyarul hosszabb tavon csokkeni fog a kinalat pedig valoszinuleg novekedni; az hogy jelenleg ilyen alacsonyak a kamatok es az allam komolyabban tamogatja a lakas vasarlast; nem jelenti azt hogy a jovoben is igy lesz; erre 1 pelda a lakastakarek penztarak megszuntetese.
Olyan aprosagokba most bele sem megyek, hogy a vilag folyamatosan valtozik, az emberek es fiatalok egyre mobilabbak; a kovetkezo generacionak velemenyem szerint nagyobb resz aranya fog rovidebb, hosszabb ideig kulfoldon dolgozni ill. gyakorlatot szerezni; ez sem igazan a mo-i ingatlanok mellett szol.
Az ingatlanpiaci es hitel lufirol pedig meg nem is beszeltunk.
Szoval ovatosabban es rugalmasabban kezeld miben hiszel es miben nem.
;)
Törölt felhasználó 2018. 12. 13. 12:42
Előzmény: #6661  gyula1971
#6662
Aha... zuhé lesz.
gyula1971
gyula1971 2018. 12. 13. 12:36
#6661
Kezd bestagnálni 3300-köré az árfolyam.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek