Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Megmondoemborke 2018. 09. 21. 08:03
Előzmény: #5899  Törölt felhasználó
#5900

A ripplet a hülye emberek kapzsisága hajtja, semmi más.
Nincs mögötte valós érték, a bankok által használt megoldásnak semmi köze a coinhez, csak a név hasonló, de ezt a pleb nem tudja, így szépen tömik ki őket a coint előállító bagázs. Azt sem árt megfigyelni mennyi van belőle összesen, és abból mennyi  készítőké....
.
Persze rövid távon meg lehet játszani a hullámokat, de hószú távon scam...
Törölt felhasználó 2018. 09. 21. 06:52
#5899

Olyan gyorsan telik az idő, lassan itt a Karácsony, meg kell tolni az árfolyamot, tavaly is bejött.
A ripple jót ugrott, dörzsölhetik a tenyerüket a tulajok! Pedig nem is decentralizált.
Itt látszik, hogy milyen felesleges a több százezer számítógép energiaigénye a bitcoinnál, mivel a ripplet a saját "kicsi" kapacitású számítógépek kezelik, mégsem hallottunk róla, hogy feltörték volna.
Tudom, újabb bank bejelentette, hogy ripple kft. applikációját fogja használni a külföldi átutalásoknál, de ehhez nem kell a coinjuk, csak az applikáció.
A bitcoin blokklánc meg csak a saját maga által előállított számítógépes jelet tudja kezelni, szuperbiztonságosan tárolni.
Törölt felhasználó 2018. 09. 19. 22:15
Előzmény: #5897  Törölt felhasználó
#5898
válasz 5895-re.
Törölt felhasználó 2018. 09. 19. 22:14
Előzmény: #5895  Törölt felhasználó
#5897
ááh, semmi komoly, csak határidő kifutás volt ma BTC-ben a CBOE-nál... a bányász-bálnák kicsit megrángatták a végére. Az elszámolóár az utolsó hosszú órás zöld gyertya kellős közepére került, 6302.50-re. 
 
http://cfe.cboe.com/cfe-products/xbt-cboe-bitcoin-futures
 
:)
Törölt felhasználó 2018. 09. 19. 21:38
Előzmény: #5895  Törölt felhasználó
#5896
És a többi  kripto lekövette.
Törölt felhasználó 2018. 09. 19. 21:34
#5895
Micsoda mozgás, a lejtőn akkora lendületet vett a bitcoin, hogy szinte a csillagokig repült. Lehet  valaki rossz gombot nyomogataott, biztosan a pakisztáni rabszolgának mondták, most told meg és melléütött.
Törölt felhasználó 2018. 09. 18. 09:10
Előzmény: #5892  Törölt felhasználó
#5894

A fiat-nál a hit a mögötte álló gazdasági erőben van, a kriptónál meg a meggazdagodásban.
Ezt az adóügyi tájékoztatást köszönöm, az adónkat az állam működésére fordítják, aminek állampolgárai vagyunk, ezért cserébe kapunk valamit. Ha viszont nem fizetnénk, nem kapnánk semmit, illetve csakis a piac szerint, aki megengedheti magának alapon.
Szerintem amíg valamilyen nagyhatalom nem teszi rá a kezét, nem lesz esélye áttörni és szépen visszaszorul. Természetesen mint egy újdonság, amitől csodákat vártak, nagy port kavart és a biznisz megpróbálja kicsikarni belőle  az összes lehetőséget, de sokan csalódtak és nemcsak az árfolyamban. Rá kellett jönni, hogy nem mindenre gyógyír, ez csak egy adatkezelő rendszer. Lehet létjogosultsága, de nem a (mostani) pénzügyi rendszerben, illetve ott is, csak nem mint független fizetőeszköz.
Törölt felhasználó 2018. 09. 18. 08:38
Előzmény: #5891  Törölt felhasználó
#5893
Ja és azt kifelejtettem, hogy véleményem szerint, a mostani ár teljesen művien van fenntartva, folymatosan manipulálva a kriptotőzsdén a kereskedést.
Törölt felhasználó 2018. 09. 18. 08:29
Előzmény: #5891  Törölt felhasználó
#5892
1."Csak a hit ami az arat adja" ugyan ez igaz szinte az osszes keszpenzre a vilagon...szoval ezzel nem tudom hova akartal kilukadni?
2.Tudod nalunk amikor elkeszited az adobevallasod utana az adohivatal kuld rola egy igazolast, hogy mennyi adot fizettel; a masodik oldalon reszletesen (aranyaiban) ki van fejezve hogy az adodbol mire mennyit koltottek....
(mondjuk az allam hitelek kamatai, katonai kiadasok, egeszsegugy, nyugdij, iskolak es oktatas stb.stb.)
Veemenyem szerint nem artana megismerkedned az ado ill. adok tortenetevel ill. a szemelyi jovedelem ado fogalmaval es az hogyan alakult ki.(csak 1 otlet)
Mint irtam korabban igazan nincs jelentosege, hogy en vagy te mit gondolunk  kryptokrol, a tenyen nem sokat valtoztat.Ha pedig mukodne a szabad verseny ahol barki letrehozhatna 1 jobb, olcsobb gazdasagosabb rendszert akkor a BTC ill. kryptok eltunnenek a tortenelem sulyesztolyeben, egyelore azonban a jelenelgi feltetelekkel nincs jobb es a kryptok nyeresre allnak a fiat currency-kel szemben.
(en mar tobb millio ft erteku kryptokert vasaroltam kulonbozo dolgokat, szoval nem szukseges mindig a fiat).
Tudom nagy az ellenallas benned es meggyozni se akarlak,de egyre jobban fogsz csodalkozni ahogy a piac ezen szegmense fejlodik.
Törölt felhasználó 2018. 09. 18. 08:07
Előzmény: #5890  Törölt felhasználó
#5891
Úgy látom vannak dolgok, amiben egyetértünk, csak egy valami, ami számomra nagy kérdőjel. Satoshi tényleg pénzt akart csinálni, vagy csak  a véletlen műve, hogy az emberek el kezdték cserélgetni és ráerőltették ezt a funkciót? Tudom, nagyon biztonságosan lehet evidálni a létét, de ez akkor is csak egy digitális jel. Csak a hit ami az árát adja, ráadásul szerintem a hit a meggazdagodáshoz vezető útban.Ha nagyon leegyszerűsíteném, e-mailt is ingyen küldözgethetsz, sőt kitalálhatsz egy százjegyű kódot és ráfoghatod, hogy ez sokat ér. Csak egy olyan applikációit kellene készíteni, amit nem lehet feltörni és a mindenki által könnyen használt emaillel lehetne küldözgetni a pénzt, bárhova.
Van a másik vetülete, az ellenőrizhetőség, amire most mindenhol törekednek. Ha csak BTC-t küldözgetnének az emberek egymásnak, lehetetlen lenne az adót, meg a többi közterhet behajtani, amit lássunk be, senki nem szívesen fizet, de ez egy szükséges rossz. Eluralkodhatna a teljes anarchia, mivel már most is az adóelkerülés egyik fellegvára úgy, hogy ha el akarod költeni a BTC-det, legtöbbször vissza kell váltani fiat-ra. Mindenáron vissza akarják szorítani az anonym készpénz használatát, erre jön egy sokkal névtelenebb újdonság.
Törölt felhasználó 2018. 09. 18. 01:45
Előzmény: #5889  Törölt felhasználó
#5890
Sok dologban egyetertek az elozo hsz-ban.Viszont en nem irtam: " hogy gyorsan és ingyen lehessen utalni, de miért is tennék azt, ha ezért, mint plusz szolgáltatásért pénzt lehet kérni."-ezt te irtad ill. figyelmetlenseged miatt ez jott le neked (en a szamlavezetesi dijrol irtam az elozo hsz-ban).
Jelenleg a kryptokon kivul nem igazan letezik olyan rendszer amivel az egesz vilagon kepes lennel erteket kozvetiteni.A bankrendszeren belul az utalo ill. a fogado bankokon kivul a swift vagy BIS hozzajarulasa nelkul senki nem kepes erteket utalni.Kryptoknal ha valaki nem akarja fiatra valtani, nincs szukseged se neked se a fogado felnek semilyen bankra vagy elszamolo hazra,se a swift rendszerre se a BIS-re.Ha veszel keszpenzert barkitol kryptot a mobilodra, tabletedre esetleg laptopodra es aztan arra lenne kedved, hogy mondjuk Brazil vagy nepali baratodnak utalj erteket, kryptot ebben teged senki nem tud megakadalyozni vagy engem, es engedelyre sincs szuksegem senkitol, nem kell kivarnom a hetveget es nem kell foglalkoznom az exchange rate-tel ill. az 5-10-szeres dijjal amit jo esetben felszamolnak a bankok.En rendszeresen utalok ill. fogadok atutalast a vilag kulonbozo reszerol, es tudom azt hogy ez milyen koltseget jelent nekem ill. masoknak.Nem igazan kritizaltam csak leirtam a negativ tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy az altalam egyik legjobb banknak (ANZ)-nel mekkora dijat szamoltak fel egy atutalasnal, majd az unokanoveremnek is felszamolt a bank 1000Ft-ot a semmiert, mert jovairtak a szamlajan amit a szamlajara kuldtem.(egyebkent az egesz tranzakcio a ripple halozatan keresztul ment) szoval az altalam fizetett dij jo ha 5-10% ment az atutalasra, a tobbit a bank lenyelte.Ha kritizalni szerettem volna akkor az OTP-t hoztam volna fel amikor onnan utaltam; igerem tobbet nem fogok!!!Kulon idopontot kaptam, majd majdnem 50perc varakozas utan (mivel volt idopontom), sikerult ujabb masfel ora alatt kiadni az atutalasi megbizast kb. 10-szeres osszegert amit en itt az ANZ-nek fizettem vagy 25-30-szoros aron amit BTC-nel lett volna ill. 50-90-szeres aron ha a BHC-n keresztul tettem volna meg, az exchange rate-rol nem tudtak tajekoztatni.Majd a szamlazaras egy ujabb procedura volt.Szoval OTP-be akkor nyitok majd szamlat ujra ha ok fizetnek nekem havi dijat!!!(gondolom jol el leszunk egymas nelkul!)
Velemenyem szerint te nem ismered a kapitalista rendszer valodi fogalmat, ha a duopol vagy monopol rendszerre gondolsz ill. arra hogy az allami szervek korlatozzak a szabad versenyt olyan "kapitalizmusnak csufolt rendszerben en sem szeretek elni"; de en hiszek a szabad versenyben abban hogy aki jobb, olcsobb termeket, szolgaltatast nyujt magasabb szinvonalon az sikeres lesz; mert ha az embereknek van valasztasa (szabad valasztasa) es valodi verseny van a fogyasztokert, vasarlokert az igen is a tobbseg szamara elonyos.Azert nincs igazan ertelme arrol beszelni hogy az allamok kitiltjak a BTC-t es kryptokat, mert a krypto ellenszere nem a kitiltas hanem a jobb, olcsobb es gyorsabb szolgaltatas mindenfele megkotes nelkul.Gondolom hallottal mar a Gresham Law-rol "bad money drives out good"; ha barmelyik fiat currency vagy penzugyi rendszer kepes lenne jobban megoldani azt a problemat amire a BTC ill. kryptok kepesek akkor, nem kell kitiltani a kryptokat.Ha viszont nincs versenykepes alternativa akkor az emberek a mindenapi eletben a fiat currency-t (EUR,USD esetleg forintol probalnak majd szabadulni es megtakaritani ill. felhalmozni a kryptokat, BTC-t fogjak ezek erteke pedig ilyen esetben noni fog.
Szoval a megoldas egyszeru tessek szepen jobb, olcsobb, gyorsabb es mindenki szamara hozzaferheto ertekkozlest lehetove tenni, mindenfele korlatozas nelkul!!! (es a kryptok eltunnek a tortenelem sulyesztojeben); a problema hogy ez nem all erdekukben a jelenlegi penzugyi rendszer mukodtetoinek..
es ahogy te vagy nekem idonkent uj biztositot kell keresnunk mert a meglevo ugyfeleknek nem jar hasonlo kedvezmeny mint az ujaknak, kevesbe vagyunk megbecsulve, ugyan ez var a bankokra.;)
Törölt felhasználó 2018. 09. 17. 07:40
Előzmény: #5888  Törölt felhasználó
#5889

Amit leírtál, abban egyet értünk, főleg az utolsó mondatodat ragadnám ki. Szerintem meg van a bankoknak is a lehetőségük, hogy gyorsan és ingyen lehessen utalni, de miért is tennék azt, ha ezért, mint plusz szolgáltatásért pénzt lehet kérni.
Nemrég besétáltam a biztosítómhoz és kértem a 25 év (kármentes) hűségemért egy kis engedményt, de mintha a veséjüket kértem volna, olyan fájdalommal kezelték ügyemet, A harmadik (sikertelen) megbeszélés után felmondtam a biztosításaimat, 12 kötvényt . Először szinte fenyegetően álltak neki, mondván mit gondolok, az új biztosítómnál is majd felviszik az árat, amire nem is válaszoltam. Aztán nini! 30%-os engedményt kínáltak, de mivel az új biztosítónál még ennél is jobb ajánlatot kaptam, végleg felmondódtak a szerződéseim. Most, mint "új" ügyfelet bombáznak 50%-os kedvezménnyel.
Csak azt akartam ebből kihozni, hogy amíg nincs konkurencia, addig nem fognak változtatni, végsőkig feszítik a húrt a legnagyobb bevétel érdekében.............ugyanúgy , mint te is én is és mindenki, aki befektet. Sohasem utasítottam vissza a jobb jutalékot, még néha az irreálisan magasat sem. Sőt ügyesnek éreztem magam, meg okosnak, hogy valakinek ennyit ér a tudásom.
Múltkor kritizáltad, hogy Ausztráliából Magyarországra küldött pénzecskéért, milyen magas kezelési díjat vontak le, de gondolom te sem dolgozol másnak ingyen. Az ár csak azért ennyi, mert megtehetik, hogy ennyit kérjenek.A kriptókkal kapcsolatban ugyan ez a véleményem, a nagy játékosok a maguk hasznára fogják felhasználni, akár politikai hátérrel besegítve. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, a kizsákmányoló kapitalista rendszert kellene megdönteni, mivel most a határtalan gazdagság és a vagyon elérése a fő cél, minden annak van alárendelve. Az amazon is azért fúvódik, mert a konkurencia nem vette komolyan és kinőtt egy gigászi cég, ami olcsóbban tud működni és más az alkupozíciója, nem beszélve a művien fenntartott bénzbőségről, amit kíválóan meglovagoltak.
A bitcoin pénzfunkciója nem való a kapitalista rendszerbe, most csakis a spekulációs oldala, amit kihasználnak, ezért gondolom, hogy jól kifacsarják és mehet a kukába.
Az államok, akik a törvényeket hozzák és joguk van pénzt csinálni, nem fogják engedni egy független pénz elterjeddését. Megvan rá a törvényi háttér, hogy elfojtsák az ilyen kezdeményezéseket, amit veszni látják hatalmukat.
Törölt felhasználó 2018. 09. 16. 21:58
Előzmény: #5886  Broafka_Ottokar
#5888
Sokkal nagyobb igeny van ra mint te azt gondolod, egyebkent a western union es mas cegek szepen letaroljak ezeket, az o 8-10 esetenkent 30%-os dijukkal.
Mint korabban irtam senkinek sem akarok bizonyitani semmit, en nem leszek tobb vagy kevesebb, hogy te vagy mo-on esetleg a vilagon mas lat vagy sem a kryptokban fantaziat.Ezt is csak azert irtam, mert van nehany ember aki a BTC-t piramis jatekhoz hasonlitja, mondj nekem 1 piramis jatekot ami tobb mint 2-3-szor osszeomlot majd az erteke onnan tobbszorosere nott?
Amazont es MSFT-t is azert hoztam fel peldanak, mert ezekben is volt 10,20 esetleg 25 ev alatt lufinak gondolt arfolyam aztan a cegek novekedese ill. a felhasznalasi kor bovult a cegek pedig egyre ertekesebbek lettek.
Arrol is irtam korabban, hogy egyes online platformokon 10,20%-os kedvezmennyel tudtal vasarolni ha BTC-t hasznaltal, mert az online cegnek es az eladonak ennyire megerte, hogy nem kellett az ugynevezett hagyomanyos merchant rendszert hasznalni.
Soha nem allitottam hogy a BTC-vel nincsennek problemak!Sot erre felhivtam a figyelmet ill. azt is irtam amikor ugy gondoltam hogy az arfolyam tulsagosan elore szaladt a technologia minosegehez ill. ahogy ma napjainkban lehet hasznalni.Eppen ez volt az egyok ok amiert en megvaltam a korabban birtokolt BTC-im majdnem 90%-tol.
Arrol is tobbszor irtam, hogy a BCH jelenleg milyen ujitasokat vegez ill. hogyan probal jo nehany problemara megoldast talalni.Eppen ezert gondolom ugy hogy nehany ev alatt a BCH/BTC parban komoly emelkedes varhato.
(egyebkent ez az elgondolasom egyelore ugy nezz ki hogy nem ugy alakul ill. a piac nem ezt arazza!)
En mint befekteto, kereskedo ill. spekulans nem engedhetem meg magamnak, hogy ilyen hozam/kockazatu kereskedest kihagyjak, mert jelentosen novelheti hosszutavon az eredmenyeimet, mint ahogy arrol 2015-ben tobbszor is irtam.Az ido pedig az akkori elgondolasomat igazolja, sot tobbszorosen mint amire szamitottam ill. elkepzeltem.Akkor ugy gondoltam hogy 1 BTC erteke nehany evtized alatt, esetleg 25 ev alatt jo esetben akar 40000USD-1MUSD-ra emelkedhet.Nem telt el 3 ev es az elsodleges celaram majdnem 50%-at elertuk.
Szoval ha a kovetkezo 20-25 evben nem ernek el a 40000USD-os erteket akkor kezdhetek arrol beszelni hogy elszamitottam magam.
Arrol is irtam, hogy 1 jobb minosegu uj auto arat tartok krypto portfolioban, es ha ujra eljon a bika piac ill. elkezdunk emelkedni komolyabban akkor erre a poziciora ra fogok duplazni, ill. novelni fogom benne a tokemet.
Ettol fuggetlenul a tevedes jogat fenntartom!
Mindenkinek szep hetet!
u.i.: OTP is megengedhetne maganak hogy ne szamoljon fel szamlavezetesi dijat,de minnek tenne meg azt ha az emberek hajlandoak ezert fizetni.
Törölt felhasználó 2018. 09. 16. 20:20
#5887
Az egy dolog, hogy Kenyába küldesz bitcoint, csak az a kérdés,  ki fogja átváltani schillingre, amit aztán elkölthetnek. Vagy ott már a kifliért is fizethetnek BTC-vel ?
Broafka_Ottokar 2018. 09. 16. 10:24
Előzmény: #5885  Törölt felhasználó
#5886
Elhiszem, hogy ez probléma neked és sok más embernek/vállalkozásnak, de a számotok elenyésző. Egy diszkont bankhálózat letarolhatná ezt a piacot, mégsem teszi, mert nincs rá elegendő igény.
Törölt felhasználó 2018. 09. 16. 09:23
Előzmény: #5883  Broafka_Ottokar
#5885
Kedves zsenikem, 
probaljuk meg bolcsis szint alatt:
olyan aprosagokrol elfeledkeztel, hogyha mondjuk te szeretnel (erteket kuldeni valaki szamara) akkor jelenleg mindkettotok szamara bankszamlara van szukseg; most a western union es mas cegeket hagyjuk mert az meg jobban elvinne minket a lenyegtol.
Szoval kedves Ottokar mondjuk az otp szamlajarol szeretne kuldeni mondjuk Japanba penzt, na ugye mar nem is olyan hu de egyszeru,de ha piciket megspekeljuk modjuk nem Japanba, hanem Kenya-ba, esetleg Iranba szeretnel penzt kuldeni akkor sok szerencset kivanok; mert halvany lila f@ngod nincs hogy milyen korulmenyes az.
(ugye itt arrol beszeltunk hogy mindket fel rendelkezik bankszamlaval); na most kepzeld el ha nem; bar tudom hogy az nem fog menni, szoval kepzeld el azt hogy mondjuk 100$ alatti tranzakciorol lenne szo...
inkabb nem folytatom, mert igazan fogalmad sincs hogy mi a problema ha pedig nem ismered a problemat, ill. a helyes kerdest akkor hogy szeretnel arra valaszolni.
Szerintem nem vesztegessuk egymas idejet.
ettol fuggtlenul kellemes vasarnap delutan es szep hetet kivanok!
Broafka_Ottokar 2018. 09. 16. 08:32
Előzmény: #5882  Broafka_Ottokar
#5884
Annyi párhuzamot azért lehet vonni az MSFT és a BTC között, hogy az ősidőkben Bill Gates is álhírekkel árasztotta el a BBS-eket, hogy a Windows felé terelje a nyájat. Másként a kutyát se érdekelte volna.
Broafka_Ottokar 2018. 09. 16. 08:23
Előzmény: #5881  Törölt felhasználó
#5883
Valóban nincs több fogalmam a pénzügyi rendszer működéséről, mint itt a többségnek.
Broafka_Ottokar 2018. 09. 16. 08:20
Előzmény: #5880  Törölt felhasználó
#5882

Az MSFT a Windows-zal cca. 10 év alatt befutott, mert hiánypótló volt a termék. A BTC 10 év után hol is tart? Azt mondod, nézzünk rá a 30. szülinapján, hátha?Gondolod, hogy a Citi 210k dolgozója több áramot fogyaszt, mint egy 9 milliós ország?
Törölt felhasználó 2018. 09. 16. 04:09
Előzmény: #5877  Broafka_Ottokar
#5881
Ne haragudj nem tudtam, hogy fogalmad sincs hogyan mukodik a jelenlegi penzugyi rendszer!
u.i.: velemenyem szerint nincs sok ertelme allast foglalnod olyan dologrol amirol halvany lila-f@ngod nincs mar csak ha nem akarsz masokat megmosolyogtatni, ha az volt a cel, akkor koszi!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek