Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 02. 01. 08:31
Előzmény: #3778  Törölt felhasználó
#3780
10 percenként készül egy blokk, a difficulty ha jól tudom kb két hetente állítja be magát, igazából 3 számítógép is feldolgozná a tranzakciókat, csak ugye nem lenne biztonságos (erő miatt). Kb. annyit jelent hogy hányan dolgoznak rajta, hogy minél többen annál biztonságosabb meg annál több felé oszlik a haszon. De még így is megéri nekik, ezért nő a nehézség, meg a jobb ASIC-ok miatt. Ha nem éri meg nekik ennyire, megy vissza az egész, önszabályozó a mechanizmus. A tranzakciókat meg spammelik. LN ezt küszöböli ki nagyrészt, lehet hogy 1 milla tranzakciót két fél között csak egy hónapban egyszer vezet rá a fő láncra (annak egyenlegét), csökkentve a terhelését.
mereszZenesz 2018. 02. 01. 01:43
Előzmény: #3778  Törölt felhasználó
#3779
Honnan veszed ezt az 1-2 napos utalási időt ?? Pár percbe telik a BTC küldése...
Törölt felhasználó 2018. 01. 31. 22:40
Előzmény: #3776  Törölt felhasználó
#3778
Igen ebben lehet tévedtem és a difficulti csökkenés miatt ok lehet a tranzakciós  de ennek ellentmond a jelenlegi 1-2 napos utalási idő.. ( miért ilyen sok ilyen nagy bányászkapacitással? -1 MB os  korlát miatt ugye ha jól tudom ) és az , hogy 48000 meg nem erősített tranzakció  van most is
https://blockchain.info/unconfirmed-transactions
Bár ez még mindig jobb mint ami pár hónapja volt mert akkor 160 ezer unconfirmed tranzakció volt lehet a nehézségi  difit válított a rendszer kis késleltetéssel...
Törölt felhasználó 2018. 01. 31. 22:29
Előzmény: #3773  upgrayeddAKS
#3777
Természetesen máshonnan is áramlik a piacra pénz nem csak az USDT ből... de azokat a pénzeket 1 vagy több % ért 2-3-4 ért tudod kriptora váltani (coinbase)  és ugyan ennyi a visszaváltás is majdnem..
A lufi fújást valamivel el kellett kezdeni ez volt a Tether  elég volt csak megmanipulálni a piac egy részét (napi forgalomban lévőt pár milliárd )  mindig az USD tether el a többi vevő jött az árfolyam emelkedés ( kapzsiság miatt) .. Nőttek a számla nyitások nyíltak a tőzsdék és használták  a tőzsdék az USD T -t mint napi könnnyű kereskedési eszközt, mert így lehetett alacsony tranzakciót is biztosítani , mert fiat money ba őrjítő sokba került volna  átváltogatni és törvényi kötelezettségnek is meg kell felelni ( USD - EUR fedezet ami a coinbase nél állítólag megvan)  Szal elég volt a piac éppen kereskedésben lévő coin okra hatást gyakorolni egy "kis" tether nyomással. Azt érdekes módon még a crypto hívők se vitatják a tetherrel valami nagy baj van.. inkább elbagatelizálják, hogy a tether ha bedől nem is lesz annyira nagy hatással a piacra.. Hát jelentősen sok tőzsdén csak az USD tether létezik mint alternatív "fiat " pénz ha eltűnik és nem tudnak érték megőrző fiatba menekülni az ügyfelek eléggé parás lesz a hangulat mert én is nap mint nap használtam más alternatíva    híján..  ( a coinbase csak pár coint ad  el és őrjítő költséges euróba ide oda váltogatni és lassú... ráadásul pár nagy cryptos azt is megjósolta akár az is beomolhat simán egy hackelés hatására.. )
Ti tudjátok kinek a pap kinek a papné.. majd az idő eldönti kinek lett igaza , de gyors korrekcióra én nem számítanék akár egy medve piac elején is lehetünk ( amibe szerintem vagyunk  ) és az évek keserves esése.. Egyébként  az is megfigyelhető ahogy a bitcoin futures bezár pénteken mindig valami oknál fogva  valakik megspekizik felfelé a bitcoin árát  aztán jön a hétfői futures nyitás és ugyan oda zuhan ahol volt és kezdődik minden előlről.. Látszik a nagy küzdelem ( ha esik az ár sokáig minden beomlik tudják -tőzsdék és pénzek)  ... Az is beszédes január 26 án még 1,6 millárd tether volt forgalomba most meg rá 3 nappal fél milliárdot nyomtak gyorsan ( egy hétvégén ) rá és úgy néz ki próbálják tartani a piacot.. de ez örökké nem fog menni ahogy kihullik a tether.. egyébként meg  a nagyok akik nyerőben vannak itt se baj ha eladnak elvileg innen 10 k magasságból is 10 szereztek akik tudták a tutit anno milyen lufifújás lesz..
Törölt felhasználó 2018. 01. 31. 21:35
Előzmény: #3772  Törölt felhasználó
#3776
Abban igazad lesz, hogy ja egyszer kipukkad az nagy cumi lesz, jobb is lenne a piacnak minél hamarabb túl lenni rajta.
Bevette mindenki itt a digitális arany  dumát hát nem tökmindegy , hogy már fizetni se tudsz vele mert annyira sok a tranzakciós díj?
Halottál már az LN-ről és az egyéb folyamatban lévő fejlesztésekről? Ezek hatása kb. az lesz, hogy tartósan olcsón és gyorsan lehet majd tranzaktálni, a bányászok nagy eséllyel a háttérbe szorulhatnak. Már most is látszik, hogy visszaléptek, nem spamelik a hálózatot annyira, nehogy gyorsabban terjedjen el az LN, mert akkor ugrott a jövedelmük nagy része.
Ha Kína kilövi  olcsó szénbányászat  áram - termelésen  alapuló   bányászat 80 % át  (ahogy tervezi mert környezet szennyező) még a drága utalásra is majd várhat az ember 1 hetet.. vagy hónapot?
Semmi köze hozzá kb. Ha 1 kínai bánya se menne, csökkenne a difficiulty jelentősen, azaz kevesebb árammal, vassal kibányásznák ugyanazt a többiek és nyereségesebbek lennének.
Törölt felhasználó 2018. 01. 31. 20:59
Előzmény: #3774  upgrayeddAKS
#3775
Nem tudom, ezt hogyan kell értelmetni, de itt az USDT becserélése elég szép helyen szerepel. Ahhoz képest, hogy a forgalom 25 milliárd dollár, az eloszásnál elsők özött ékeskedik a tether némelyik cryptotőzsdén..
https://coinmarketcap.com/currencies/volume/24-hour/
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2018. 01. 31. 20:21
Előzmény: #3744  Törölt felhasználó
#3774
Szóval: a USDT sztori hatással lesz szerintem a BTC-ra meg a többi kriptora, pont az olyan "okos" emberek miatt, mint te is, akik nem bírják felfogni, hogy ez nem a BTC pumpálásáról szólt, hiszen valós kereslet volt mögötte, hanem arról, hogy az USD-ért adjanak USDT-t a Bitfinexesek, és aztán meglógjenek az USD-vel, a userek nyakán meg rajta maradt a USDT. Szólj, ha még mindig nem érted... :) De az is igaz egyébként, hogy objektíven is hatása van a többi kriptora az USDT-nek, és ebben részben igazad van... mert ha kiderül, hogy a Bitfinex szétlopta a usereket, akkor az bizalmi válságot fog elindítani bizonyos szereplőkkel szemben... + az a pénz is hiányozni fog a piacról, amit a B.-sek kiloptak. Épp csak ez a pénz elenyésző mértékű ahhoz képest, hogy mekkora tőke és mekkora forgalom van a kriptókban.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2018. 01. 31. 20:12
Előzmény: #3772  Törölt felhasználó
#3773
Látom, hiányoztál matekórákról :) Az USDT kapitalizációja 2 mrd. USD, ergo max. ennyi lehet benne a lufi. Ennél a forgalmat nézni csak azért lenne érdemes, hogy korrelál-e egyáltalán a nagyokkal. No nem mintha olyan sokat számítana, ha ismered az USDT működését: a Bitfinex úgy adott el BTC-t, hogy kért érte USDT-t, amit megvettek USD-ért. Ergo nem volt itt igazi felpumpálás a BTC oldaláról, azaz pontosabban: max. 2 mrd. USD értékben kerülhetett be olyan pénz az ÖSSZES kriptoba, amit időközben kivettek onnan a Bitfinexesek. Tehát eleve volt kereslet rá a userek részéről, csak akik USDT-t vettek USD-ért, azokat átverhették. Értsd: a USDT csak közvetítő egység volt, a tranzakció amúgy is lezajlott volna USD-ben, csak a Bitfinex kért USD helyett USDT-t. Szólj, ha még mindig magas neked :)
Törölt felhasználó 2018. 01. 31. 15:18
Előzmény: #3757  Törölt felhasználó
#3772
Nyilván óriási lufi az összes internetes coin pénz (csak most a Bitcoint írtam le mert az a meghatározó ) és még az Etheriumot is ide sorolom .. természetesen ahogy emelkedett a Bitcoin árfolyama Tether spekivel úgy  emelkedett az összes többi kicsi értéke is hogy párhuzamosan hol  időnként ellentétesen… Az pedig hogy valaki nem érti 550 milliárd dollár kapitalizáció egyáltalán nem számít mikor 8 milliárd napi forgalmú kereskedési volumen határozza meg az összes bitcoin árát  azzal nem tudok mit kezdeni..  3 Milliárd dollár a tether ehhez képest mindenki aki az összes tucat platformon kereskedik cryptoval mindenki tethert használ és használt . Ezzel tornászták fel az árat egy évszázados csalás az egész valakik ezt annó jól kitalálták hogyan lehet feltúrbózni a poshadásból (Medve piacból ) a 200 dolláros bitcoin árából valamit csinálni és egy nagy globális mániát kreálni .. mert 2 éve még a kutyának se kellett  és akkor hirtelen feltámadt a crypto piac ( minden coin nemcsak a Bitcoin és akkor valakik akik tudták az infót jól bezsákoltak olcsón) és tadam mindenki  kedve megjött a beszálláshoz.. Bevette mindenki itt a digitális arany  dumát hát nem tökmindegy , hogy már fizetni se tudsz vele mert annyira sok a tranzakciós díj? Ez az ÚJ DIGITÁLIS ARANY! 😊 Ha Kína kilövi  olcsó szénbányászat  áram - termelésen  alapuló   bányászat 80 % át  (ahogy tervezi mert környezet szennyező) még a drága utalásra is majd várhat az ember 1 hetet.. vagy hónapot? 😊 mindegy tudjátok ez a digitális arany és év végére minimum 100 e dollár de  5 éven belül 1 Millió dollár is lesz!  .. vicc aki ezt beveszi bár ha Amerika is mögötte állna ennek a lufi fújásnak még lehet is belőle valami de nem úgy néznek ki a dolgok ..
Törölt felhasználó 2018. 01. 31. 13:50
Előzmény: #3766  zotyó
#3771
És szerinted ezt oldja meg a bitcoin?-ami elsöpri ezt a beteg rendszert?  Aminek a nagyrészét 10 tulajdonos birtokolja, napi szinten ugrál az árfolyama, gagyi tőzsdék kezelik, és a decentralizált gigarendszerének többségi részét centralizálva 4 bányásztársaság birtokolja?
Ez csak egy"jó duma"...ha ez így lenne, már a bizalmatlanság bedöntötte volna a FIAT pénzeket, de ahogy ezt látjuk, még a mai napig nem történt meg. Sőt, a bitcoinba fektetők is FIAT-ban számolják nyereségüket.
Az itt fórumozók is csak a BTC -n nyert összegeket említik, az okosszerződésekről meg semmi hír.
gyula1971
gyula1971 2018. 01. 31. 12:00
Előzmény: #3769  Törölt felhasználó
#3770
Egyre jobban beszűkül az árfolyam...
Törölt felhasználó 2018. 01. 31. 11:18
Előzmény: #3766  zotyó
#3769
A kripto(klepto)mánia vadhajtásait látva a bizalom ugyanolyan gyorsan vissza is térhet a fiatokba... véleményem szerint ez is volt Satoshi “FedBoJEcb“ Nakamoto tulajdonképpeni célja.
 
;))
donszabo 2018. 01. 31. 11:02
#3768
Mi a véleményetek a Dascoinról?
pitcairn2 2018. 01. 31. 10:56
Előzmény: #3766  zotyó
#3767
és mi indokolná a bizalmat egy olyan eszközcsoporttal kapcsolatban amelyet maholnap már a tanyasi iskolások is rutinszerűen fognak fejleszteni?:)
csak az utóbbi egy évben vagy ezer kripto-"pénz" indult!!!!
ez kb-. az elektronikus hulladék kategória...
zotyó 2018. 01. 31. 10:03
Előzmény: #3765  zotyó
#3766
Na, mégis sikerült:
"A globális válság egy komoly törést hozott magával, ugyanis a pénzzel, a hitelpénzzel szembeni bizalmatlanság megnőtt – fejtette ki előadásában Bod Péter Ákos, a jegybank egykori elnöke."
Üdv:
zotyó 2018. 01. 31. 10:01
Előzmény: #3763  Törölt felhasználó
#3764
Nem tudok hozzászólni. Miért?
Üdv:
Törölt felhasználó 2018. 01. 31. 09:44
Előzmény: #3760  vetranio
#3763
Ez igen! A cím elolvasása után azt vártam, hogy olyan riportot  fogok hallani, ami az egekbe magasztalja a bitcoint, a criptovalutákat, befektetésre buzdítva mindenkit.
Ennek ellenére egy földönjáró két úriember tényszerű , szakértő véleményét hallottam, amivel teljes mértékben azonosulni tudok. (mintha én mondtam volna)
Amiben tévednek, azt éppen az előbbiekben írtam le, tehát az 530 milliárdos kripto kapitalizációhoz nagyságrenddel kevesebb dollárt költöttek el, ez csak a sokszor százszoros emelkedésnek virtuális hozadéka.
Mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy véleményük szerint is a kriptovaluta a mostani formájában egy visszahúzó tényező a technológia terjedésében. Egy blockláncra épülő hype, amivel sokat lehet keresni, de semmi köze a technológia értékéhez.
elemes
elemes 2018. 01. 31. 09:17
Előzmény: #3753  Törölt felhasználó
#3762
na, Zuckerberg is döfött egy nagyot a bitcoinba:
.
https://index.hu/tech/2018/01/31/a_facebook_kitiltja_a_bitcoint/
.
a facebookon nem lehet többé blockchain technológiát, ilyenbe való befektetési lehetőséget hirdetni.
pitcairn2 2018. 01. 31. 08:59
Előzmény: #3757  Törölt felhasználó
#3761
lényegében az első piramisjátékra építettek egy rakás új piramisjátékot

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek