Topiknyitó: Portfolio 2013. 07. 05. 08:01

Orbán Viktor: Én szégyelltem magam  

Ugrás a cikkhez
A devizahitelekről, a Tavaras-jelentésről és a kormány béremelési terveiről is beszélt a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor. A kormányfő elárulta: szégyellte magát, amikor elolvasta Szász Károly PSZÁF-elnök levelét a devizahitelek...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=186264
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
loliense 2013. 07. 29. 09:48
Előzmény: #537  Törölt felhasználó
#540
A "látásmódra"válaszoltam,leszarom az MSZP-t

Igen ez valóban kérdés és óriási probléma

És de már korrupció!-már láttunk hogy működik és ezért most is kell egy felturbózottban kussolni?

És nem volt rég,emlékszünk

Téged olvasva,van egy harmadik típus is:az aki figyelmen kívűl hagyja az összes tényt és pártpolitikát csinál a szarból is
Sigorszky 2013. 07. 29. 09:47
Előzmény: #537  Törölt felhasználó
#539
Wazz, mert a cigányság aztán alkalmasnak tűnik az integrálódásra?!
Sigorszky 2013. 07. 29. 09:45
Előzmény: törölt hozzászólás
#538
Innen már csak egy lépés, hogy az emberekre nincs is szükség (hiszen úgyis hülyék) tehát nyugodtan el lehet pusztítani őket...? Ez az, amit sugallsz?
Tomóceusz Kakatiti vagy Gyugyu vagy, ez csupán a kérdésed? Na szép...
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 09:36
Előzmény: #536  loliense
#537
A kérdés, hogy az egyetlen választható alternatíva, az MSZP miben ért el nagyobb sikereket.
Oktatás, életpálya modell, titkosítások a választók elől,patikák,média törvény, elszámoltathatóság,gyerek étkeztetés, munkanélküliség, ezen problémák megoldásában Ők jeleskedtek?

Infomációs és egyéb jogok csorbitása:
Ez valóban kérdés?

Elképesztő korrupció:
Ugyan már!
Ilyet eddig nem is láttunk!

Csak hogy milyen hozzáállással intézték az ügyeket a jövő megmentői a múltban:
"...A magyar társadalom jelenleg nem tűnik alkalmasnak a cigányság integrálására" - fogalmazott Lévai Katalin, a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere.
Ez a hozzáállás jellemezte az egész MSZP kormányzást.

Csak, hát rég volt már.
loliense 2013. 07. 29. 09:27
Előzmény: #533  Törölt felhasználó
#536
Mennyire igazad van ebben a "színek"kérdésben!

Pl.A vakság sem olyan egyszerűen rossz,-sok embert megvéd a látástól

De lehet,pirosban,kékben,okkerben sok színben látni a:
trafikok,földek,törvénykezési módszerek, oktatás,visszafelé itélkezés,bányászati jogok, életpálya modell, titkosítások a választók elől,patikák,média törvény, elszámoltathatóság,gyerek étkeztetés, munkanélküliség,47 ezer Ft a megélhetés, infomációs és egyéb jogok csorbitása, választási törvények öncélú módosítása ,TEK,határon túli szavazók,szavazatok ellenőrizhetetlensége,elvándorlás,stadionépítkezés,elképesztő korrupció stb.ügyeket

Sok színben lehet tényleg nézni,hiszen van 5000 ember,akiknek ezek kedveznek
ts3 2013. 07. 29. 09:16
Előzmény: #533  Törölt felhasználó
#535
"Születtek arra elemzések, hogy mennyire (nem) volt fenntartható a rendszer és mennyivel járult hozzá az akkori eladósodottsághoz."

Persze, ezen lehet vitatkozni, hogy melyik rendszer fenntartható vagy sem.
De könyörgöm, az évek alatt összegyűlt magántulajdont ne lopják már el, én már 20 év alatt elszoktam ettől.(a felsorolt alapjogok között nem szerepel a tulajdon szentsége, a magántulajdonhoz való jog, az Alkotmánybíróság nem jogosult vizsgálni sem például a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvényeket, sem a 98 százalékos különadóról szóló, tegnap szintén elfogadott rendelkezéseket.)
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 09:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#534
Észak Koreában elég jól működik a rendszer.
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 09:01
Előzmény: #530  ts3
#533
Ez a MANYUP ügy sem fekete és fehér.
Születtek arra elemzések, hogy mennyire (nem) volt fenntartható a rendszer és mennyivel járult hozzá az akkori eladósodottsághoz.

Viszont tökéletes példája annak, hogy mennyire könnyű megformálni az amúgy magukat józannak és racionálisnak tartó emberek véleményét.
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 09:01
Törölt hozzászólás
#532
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 08:57
Törölt hozzászólás
#531
ts3 2013. 07. 29. 08:50
Előzmény: #529  Törölt felhasználó
#530
"Kétféle ember hagyja figyelmen kívül a tényeket. Az egyik a megrögzött Orbán imádó, a másik a megrögzött Orbán gyűlölő."

Szerinted az kizárt, hogy az egyik embernek igaza van?
Pl: ha valakinek lenyúlják a nyugdíj megtakarítását csak azért, hogy adott évi 7%-os költségvetési hiányt eltüntessék, az mit szeressen rajta? Csak ez az egy tettük sem elhanyagolható kib@szás volt a néppel.
Törölt felhasználó 2013. 07. 29. 07:27
Előzmény: #528  Sigorszky
#529
Továbbra is tartom a meggyőződésemet, hogy a "Kétféle ember hagyja figyelmen kívül a tényeket. Az egyik a megrögzött Orbán imádó, a másik a megrögzött Orbán gyűlölő."

Bajna a minap az ATV-ben azt nyilatkozta, hogy még az Ördöggel is hajlandó cimborálni a győzelemért.
Kálmán Olga kérdésére elmondta, hogy hajlandó Gyurcsánnyal együttműködni, ha úgy lát lehetőséget a győzelemre.

És a másik meggyőződésemet is tartom, miszerint, "Ha Magyarországnak az MSZP-re és Gyurcsányra van szüksége ahhoz, hogy megdöntse Orbán hatalmát, akkor Magyarország megérett a pusztulásra."
Sigorszky 2013. 07. 28. 20:16
#528
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
Törölt felhasználó 2013. 07. 28. 15:28
Törölt hozzászólás
#527
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 07. 28. 14:23
Előzmény: #523  loliense
#526
fialának kurvára más a stílusa, kommunikációja, a szintről nem beszélve
Törölt felhasználó 2013. 07. 28. 12:04
Előzmény: törölt hozzászólás
#525
"Mint mondtam, csupán eljátszottam azt, hogy hogyan vislekedtek. A valóságban teljesen más vagyok,"- az a baj, hogy csak gondolod. amint olvasható nem kell neked semmit megjátszani, jön ez belőled ösztönösen, hisz ahogy látom általános gyalázkodáson kívül nem sokra futja...ha mégsem így lenne, akkor le sem írnál ilyeneket:
"Csak egy kurva mongol, mint te az nem tudta levedleni az kumiszivó kecskétbaszó őseit,
Minek egy ekkora ganajnak csak jót trsz,
Te csak európa beteg embere vagy ..."
nem gondolom, hogy ez a személyeskedő, mocskolódó írás nem a saját személyiségedből fakad, mivel nem először veszed már itt elő. ebben az esetben pedig egy fikarcnyival sem vagy jobb, mint az általad kritizáltak, sőt...
amúgy nektek is volt "mecsiárotok", úgyhogy jobb lenne, ha naggyon csendben maradnál....

Oszo 2013. 07. 28. 10:42
Előzmény: törölt hozzászólás
#524
Azt hiszem, mégis inkább az ostobánál maradok, de azért merő szívjóságból, ha már a spontán szövegértésed hm... olyan amilyen: VAGY ostoba, VAGY provokátor, VAGY orbánista troll. (Nagybetű helyett képzelj dőlt betűt) Én nem választottam, de ezt sem értetted meg. Na mindegy, írogass csak, hátha mások még fektetnek energiát a fejlesztésedbe, rám ne számíts!
loliense 2013. 07. 28. 10:29
Előzmény: törölt hozzászólás
#523
Biztos senki sem mondta még neked,-de ezt a Fialajános stílus plagizációt én pl.nagyon fárasztónak és végtelennek tartom,-azon csodálkozom,hogy néhányan még kajálják a dumád és álvitatkoznak veled.

Azt hiszem Szeptembertől újra megy majd az ATV-n,nem lehetne addig lepihenned valahol egy kicsit és akkor újult erővel visszatérhetnél?

Oszt jó nagyot

Törölt felhasználó 2013. 07. 28. 09:25
Törölt hozzászólás
#522
Törölt felhasználó 2013. 07. 27. 20:05
Előzmény: törölt hozzászólás
#521
Kapd elő a magyar nyelv könyvedet, mert a szövegértésed az nulla. Remélem az anyanyelveden azért jobban megy.

" Már mondtam, hogy nemsokára elveszzük tőletek az országot, mert pszeudoproblémákkal foglakoztok, közben meg már ég a kanóc, úgyhogy ismerkedünk vele. "

Te, aki a saját házában csicskázik az urának? Te, aki örül, ha a lócitromot a kenyerére kenheti vaj helyett? Te, akinek egyetlen öröme az életében, ha belerúghat az anyjába? Ne röhögtess már. Majd pont ti, a cirkuszi lajhárok fogjátok igába fogni a vad oroszlánt. Hahaha. Tényleg, hány éves vagy? 13-14?

"Ez magyar nyelvű, de nem hazai fórum."

Ez egy hazai fórum, ugyanis ez egy magyar gazdasági újság fóruma. Ahogy például a transindex.ro fóruma egy román fórum magyar nyelven. Attól, hogy nincs megtiltva senkinek (azoknak sem, akik nem tudnak magyarul), hogy ide írjon, ez még nem lesz egy nemzetközi fórum.

"Mint mondtam, a ti szellemetekben szóltam. Tényleg milyen ideológiát utánoztam? Most már kezd érdekelni. "

Mondhatsz akármit, lerí hogy egy idegileg labilis, zavart, puhapöcsű senki vagy, aki itt játsza a nagyfiút, mert otthon kussban van tartva. Próbáld meg rendbe tenni az életedet, mert már én is szánlak téged, pedig csak 1 napja "ismerlek". Képzelem a környezeted milyen véleménnyel lehet rólad, bár valószínűbb, hogy nincs is nagyon környezeted, örülsz ha hozzád szólnak.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek