Topiknyitó: Portfolio 2013. 05. 31. 08:23

Áfacsaló webáruházak tehetik tönkre a hazai cégeket  

Ugrás a cikkhez
Kritikus helyzetbe hozzák a magyar e-kereskedelmi szektort a külföldön bejegyzett webáruházak, amelyek úgy árusítanak Magyarországon, hogy a környező országokban jellemző kisebb áfát tartalmazó számlát állítanak ki, tarthatatlan árversenyre...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=184637
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitbull 2013. 06. 07. 13:46
Előzmény: #95  Knight Tyris
#100
Meg hát nem mindegy mit adsz meg bázisnak. Javaslom ugyanezt az ábrát úgy elkészíteni, hogy a Léhman-csőd(2008.09.15. - nálunk igazából akkor kezdődött a válság) idejét add meg kezdőpontnak. Még szembetűnőbb a különbség, hogy hova emelkedtünk és hova zuhantunk orbánék diadalittas tevékenysége folytán.
pitbull 2013. 06. 07. 13:38
Előzmény: #95  Knight Tyris
#99
Megnéztem a grafikonodat(WIX-BUX-DAX) és ne haragudj ellent kell mondjak. A kormányváltás előtt mindkettő fölött jártunk, aztán jött a mindenhez értő, törvényeket összekuszáló jogász kormány és szépen visszazuhantunk a többiek színvonalára. Ekkor előzött meg bennünket a DAX is.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 06. 07. 13:37
Előzmény: #96  tokos.
#98
a bankok aztán leállították a beruházásaikat, illetve leépítették a fiókhálózatuk egy részét, ez végighullámzott a beszállítói körön is, stb. na meg csipszadó, ilyenadó, olyanadó, adóadó.

ehhez jött még az 5percenkénti összevissza törvényalkotás, azonnali meg visszamenőleges hatállyal, a saját elvtársak gazdasági helyzetbe hozásával, amitől a külföldi tőke berántja a maradék kéziféket is

be is fagytunk, mint a jégkorszak

hát ilyen ember volt (lenin) orbán elvtárs. pedig közénk is lövethetett volna.
pitbull 2013. 06. 07. 13:28
Előzmény: #96  tokos.
#97
Homo, Te se magadból indulj ki, én sem szeretem egyik politikust sem. De ennyire kiközösítő, Magyarországot a világ előtt lejárató politikát csak Trianon előtt az őszirózsás forradalom alatt voltunk kénytelenek átélni. Meg is lett az eredménye az ország kétharmadának elvesztése. De tudjuk, hogy a mai globális világban mindenki mindenkitől függ, és nagyon gyorsan lapátra teszik azt, aki a világ akaratával szembemegy.
tokos. 2013. 06. 07. 13:05
Előzmény: #93  pitbull
#96
Ember, ne magadból indulj ki, én nem szeretem Orbánt. Egyik politikust sem szeretem, egyiktől-másiktól talán még hányni is tudnék, de szeretni egyiket sem szeretem. Nem vagyok hívő, sok itt fórumozóval ellentétben.

De a lap közel sem fekete, illetve fehér, mint ahogy itt egyesek be szeretnék állítani.

Orbánék sok hülyeséget csináltak, sőt szemétséget is, szerintem egy csomó ezekből még kisstílű bosszú is lehetett, de ettől még azzal a trágyadombbal, amit örököltek nehéz volt mit kezdeni, és meggyőződésem, hogy egy-két kivételtől eltekintve alapvetően jól kezeltéjk a gazdasági problémákat. Jó helyről veszik el a pénzt. Nem igazságosan, mert a bankadót pl. nem gondolom igazságosnak, de a gazdaság tekintetében szerintem a legkisebb kárt a bankok adóztatása, illetve a különadók okozták.

Knight Tyris 2013. 06. 07. 12:59
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
#95
Cápaeledellégyszíves érstd meg, hogy hibás az összehasonlításod, mert más jellegű tulajdonságú piacokat raksz egymás mellé

beraktam mellé a lengyelt, teljesen ugyan olyan a teljesítménye mint a BUX-é

a lengyeleknél is kormányváltás volt?

link

érted már? A fejlett német piac a PÉNZNYOMDA meg a fejlettekben való bizalom miatt felülteljesített. a fejlődőkbe meg nem áramlott pénz. ez bontja 2 részre a teljesítményt.

Ott a lengyel index . a BUX kvázi jobban teljesített, mint a WIG hisz a lengyeleknél nagyobb növekedés volt mégsem léptek el tőlünk.

DE EBBŐL FELELSLEGES TÚLZOTT KÖVETKEZTETÉSEKET LEVONNI. Nem 100%-os fokmérők a tőzsdemutatók a gazdasági teljesítményekre vonatkoztatva.
Lásd fent. magyar - lengyel

meg a többi régiós is ugyan úgy lent marast a 2011-es bezúgás után mint a BUX

link

-----
a másik hsz-edre

"a grafikonodon, mintha a BUX jött volna ki legjobban a válságból a adott országok közül, amit 2011-re sikerült leadnunk a tartalékok felhasználásával.
Igy is rendben van a BUX vagy rosszul látom?"

Nézd a tőzsdeindexek csak megközelítőleg mozognak együtt, nem pontosan ugyanúgy ez a normális, ebbe túlzottan bele akarod magyarázni a kormányváltást.

De válaszolok, igen a BUX-nak sikerült a jobban teljesítenie, több tényező miatt is, nyilván már folyamatban volt egy kiigazítás, ez javította a piaci szereplők hangulatát, és az is részben felfelé segítette , hogy volt egy felfokozott pozitív várakozás a kormányváltás miatt.

De azt ki mondja meg, hogy ez normális, reáéis volt vagy egy túllövés következett ben a felfokozott várakozás miatt amit aztán korrigáltak a többi fejlődő régiós piac teljesítményéhez.

----

Röviden összefoglalva, a régióval összehasonlítva a BUX NEM TELJESÍT ALUL, (a DAX-al összevetni tévedés) de ha azt mondod, hogy a szektoradók nélkül magasabban lehetne az értéke, arra azt tudom válaszolni, hogy valószínűleg igen.
De hogy mennyivel az kérdés, lásd a lengyel indexet.
pitbull 2013. 06. 07. 12:33
Előzmény: #89  tokos.
#94
Egyébként meg az, hogy orbánnak nem kell adózni, elég szűklátókörű. A személyi jövedelemadót csökkentette, minden egyéb mást meg a tízszeresével adóztat, sarcol. Rossz gondolat, hogy a fogyasztási adókat növeli, ugyanis akkor kevesen fognak fogyasztani, ami alapvetően a növekedés ikertestvére. Aki csak teheti és volt egy kis esze meg lehetősége már rég nem az országban vásárol, hanem a környező országok ÁFA-bevételeit növeli. Természetesen a nagy magyar orsósnak ez nem tetszik, ő egy szigeten akar élni, ahol a pár száz hívével éli mindennapi életét, és dróton rángatja az elvakult híveit. A többgyermekeseknek járó adókuszálása is egy agyförmedvény. Csak az veheti fel aki sokat keres, hiába van 100 gyereke(a magyarországon becsületesen dolgozók többsége a minimálbér körül keres). Mi ez, ha nem feudalizmus.
pitbull 2013. 06. 07. 12:12
Előzmény: #89  tokos.
#93
Csak az miatt szeretni valakit, mert csökkentette az adóját elég kishitű, habár a mai pénzéhes világban, ahol a pénz fontosabb az emberi értékeknél is, semmin nem csodálkozom. orbán többi pofátlansága, hazudozása, az egyeduralomra való törekvése meg nem számít? Ezek a diktátorok amikor kiépítik a korlátlan hatalmukat, ugyanolyan tollvonással fogják az adódat 50%-ra felemelni, amikor szükséges, de akkor már nem fogsz tudni semmit tenni ellene. A demokrácia nem arról szól, hogy mindenkinek kuss, csak azt lehet csinálni, amit orbán gondol. Tiszteletben kell tartani a másik véleményét is. Dehát ehhez még nem nőttek fel egyesek itt a balkánon kell nekik pár száz év, mire pici agyuk akklimatizálódik.
tokos. 2013. 06. 07. 12:10
Előzmény: #90  pitbull
#92
Fogalmam sincs, hogy mire költik, szerintem az unió csak meghatározott nyomvonalú autópályákat támogat, ezt szerintem a szocik kb le is fektették. ha jól emlékszem pl. az M6-ra is lehetett volna kérni, de nem erre a nyomvonalra, így erre nem is kértek, felépítették ppp-ből. Nyilván nem jó helyre ment volna a kisajátítás sokszáz milliója.
tokos. 2013. 06. 07. 12:07
Előzmény: #85  watson
#91
Watson,

Alapvetően nem érdekel, hogy melyik mennyit folyat el saját sleppjének. Egyik sem különb a másiknál, ez a helyzet, te szelektíven egyikre koncentrálsz, mert olyan beállítottságú vagy, vagy egyszerűen a zavar, hogy azoktól nem folyik hozzád a lé, a másiktól meg igen. Én egyiktől sem kaptam egy kanyi vasat sem, és tudom, hogy nem különbözik egyik a másiktól ezen a téren. Bajnai sem, Orbán sem, Gyurcsány sem.

Rengeteg pénzt tolnak oda a pártoknak, és nem csak az államkasszából. Amit viszont odatolnak a vállalkozások saját zsebből, azt búsásan akarják visszakapni, egyik is, másik is. Befektetés nekik ez is, elvárják a rövid idejű megtérülést.
pitbull 2013. 06. 07. 12:04
Előzmény: #84  tokos.
#90
Legalább láttuk az uniós pénzek(pl. autópálya)hova mentek. Most mit látunk? Hova megy az uniós pénz? orbán és klikkje fizetésére, amiből kizárólag az ő bandája kifizette a devizahitelét, simicska gyűlölet-reklám tábláira, stadionokra, hűbéresek és parlamenti képviselők adójának csökkentésére(16%-os adó) stb., stb.
tokos. 2013. 06. 07. 11:59
Előzmény: #85  watson
#89
Watson,

2010 q2 gyakorlatilag a Bajnai érát mutatja még. A beruházások azért nem úgy történnek, hogy kedden eldöntöm, szerdán betolom a 100 mrd-t. Engedélyeztetések, kölcsönök, stb, ezek nem egy nap, vagy egy hét, de nem is egy hónap általában.

A hívőzésről. Szerintem te legalább 5-ször akkora Bajnai hívő vagy, mint én Orbán hívő. Igaz, nem szeretek adózni - veled ellentétben, Orbánnak sem, meg Bajnainak sem. Az elsőnek lényegesen kevesebbet kell, mint a másodiknak.

És ha egy kicsit az orbánfóbiádat megpróbálnád csillapítani, rájönnél, hogy a beruházások nem Orbán miatt kezdtek esni, mert már Orbánék színrelépése előtt egy évvel is zuhanórepülésben voltak, akkor, amikor történetesen Bajnai kormányzott. Sőt, akkor szakadtak legnagyobbat a beruházásokm, míg a régióban ezzel összehasonlítva alig volt csökkenés.

A ppp-k jelenleg évi kb 200 mrd-t visznek. Ebből minden évben 100 km autópályát lehetne építeni. Ezt előrehozták, ez is benne volt az akkori GDP bőfülésben, mint a kölcsönök, meg a szocik pénzszórása, és ez is pontosan úgy hiányzik a jelenlegi kasszából, mint az államadósság törlesztések.

Sajnálom, hogy a mérhetetlen gyűlölet, ami benned van teljesen leblokkolja az agyadat.
pitbull 2013. 06. 07. 11:56
Előzmény: #87  pitbull
#88
Vagy lehet böfögne rá öt dakota közmondást, jókat kuncogva magában.
pitbull 2013. 06. 07. 11:54
Előzmény: #83  tokos.
#87
Neki legalább volt cége. Nyikhaj orbánnak csak szája van, meg melle. Ha megkérdeznénk tőle mi az hogy kft, lehet hogy az általa kreált-összekuszált törvényeit tanulmányozná hetekig, hogy mi is az.
watson
watson 2013. 06. 07. 11:35
Előzmény: #84  tokos.
#86
Uniós pénzekkel kár operálnod mert az ugyanolyan költségvetési kiadás amikor befizeted az Unióba évről évre, és csupán azt kapod onnan vissza. A be és a kifizetések különbözete ha jól tudom nem jelentős.

Ergo amennyit elköltesz Uniós forrást annyit gyakorlatilag finanszíroznod is kell.
watson
watson 2013. 06. 07. 11:30
Előzmény: #83  tokos.
#85
tokos, ezek abszolút számok nem áv/év alapúak.

2010-ben ha jól tudom az év nagyobb részében nem Bajnai felejtett el beruházni.

Leszokhatnál erről az Orbán hívő gyűlöletkampányról, hogy aki kritikával illeti a maffiabűnözőket az mindjárt Bajnai hívő és nyomja a süket rizsát.
egyébként a számnok azt mutatják hogy most minden korábbi kormánynál nagyobb szart generálnak, tehát még Bajnai is jobban teljesít ;)
Ha jól emlékszem még 2002-ben a két választások között 200+300mrd autópálya építési pénzek leosztásában még Orbán keze is benne volt. tudod 70:30. tudod Kulcsárügy amiből nem lett semmi...
Olvastam róla én is hogy volt néhány PPP, de a többség nem az volt.
Most viszont termelő beruházási produktum nélkül tarhál önkényuralomban Orbán.
tokos. 2013. 06. 07. 11:20
Előzmény: #81  watson
#84
Watson,

Az autópályákról nekem ne halandzsál, ezek PPP-ben, meg úniós támogatásból mentek. A PPP-t most köhögjük. Gyurcsány, meg Bajnai csak a hozzád hasonló hívők éljenzését aratta le belőle, a sz.rt hátrahagyták. Évi 200 mrd...
tokos. 2013. 06. 07. 11:16
Előzmény: #82  watson
#83
Valóban, 2009-ben, mikor Bajnai átvette a kormányrudat, 21% volt. 2010 q2-ben, mikor átadta, 18%. Ez 3% egy év alatt, az utána következő 2 évben ehhez képes csak 1.5%-ot csökken. Bajnai időarányosan négyszer több jövőt élt fel...
Mit vársz tőle? Miben reménykedsz, Mit tud, mikro a cégeit is csak csődbe vitte? Majd az országot teszi rendbe?
watson
watson 2013. 06. 07. 10:56
Előzmény: #81  watson
#82
beruházási ráta link meg 2009-ben még 21% közeli volt, most 16-ot sem éri el.

A jövőt élik fel Orbánék.
watson
watson 2013. 06. 07. 10:51
Előzmény: #67  tokos.
#81
hamár adósságról beszélsz, vedd számításba hogy most is nő rendesen és azt is hogy mire költötték.
Szerinted a Hankook gyárhoz vagy a Mercedesz gyárhoz, vagy a LEGO gyárhoz, vagy a szolnoki vasúti vagon szereldéhez, vagy a Nyíregyházi híd és egyéb vasszerkezeteket gyártó cégekhez magától épült ki az autópálya, /autóút, infrastruktúra?
Na és most hova ment 3000mrd,ami a manyup tarhálás után elfolyt, és visszatermelte az államadósságot ugyanekkora +kamatai nyugdíjadósságot generálva?
Simicska és az Orbáni holdudvar éves több 10mrd-os osztalékára és egyéb Orbáni maffiaszervezetekre...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek